Радан Кънев: Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер

Радан Кънев: Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер

© Юлия ЛазароваНе виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Това каза пред журналисти Радан Кънев от Реформаторския блок на влизане в НДК, цитиран от агенция "Фокус".


"Очевидно е, че Реформаторския блок взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление", каза Кънев.


"Обяснението е – нашият резултат може да бъде единствено в нашето позициониране, което отговаряше на очакванията на българите: кратък мандат, ясна реформаторска програма, нови хора в изпълнителната власт. Получихме много голяма подкрепа, с тази програма и нямаме право да я предадем. От тук нататък преди да видим гласовете от чужбина, които ще бъдат само за три партии, нито можем да прогнозираме кой ще влезе в парламента, нито какво ще е съотношението на силите", коментира Радан Кънев.
Ясно е за всички освен за Бойко Борисов - така Кънев коментира тезата, че ГЕРБ и Реформаторите ще се коалират. За Борисов това не било нещо ново.


Попитан за това, че Реформаторите поставят условия за коалиция с ГЕРБ без Борисов начело Кънев обясни, че вижда това условие във вота на българските граждани.


"Няма значение какво сме казали, не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Всичко това ще бъде предмет на разговори, като видим състава на следващия парламент", уточни Кънев.


На въпрос, ако им предложат правителство, начело с Борисов, дали Реформаторите ще се съгласят, Кънев обясни, че дори не са видели какво ще бъде съотношението на групите в парламента и нямат окончателни резултати.


"Дори нямаме идея за гласовете от чужбина, но знаем, че те ще бъдат за ГЕРБ, Реформаторите и ДПС, така че някои партии най-вероятно няма да присъстват от тези, които днес виждаме като влезли в парламента", заключи Радан Кънев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Ако РБ бяха взели по-категорична позиция още в началото и не се въртяха да се чешат където не ги сърби (за сметка на ГЕРБ), то сега щяха да имат повече мандати и шанс за коалиция с ГЕРБ.

  Сега Радане вече е късно за либе / китка...

 2. 2 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Браво Радане!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 3. 3 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Радане, бамбината само пречи. Бегайте от нея.

 4. 4 Профил на 2last
  2last
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Смешно е кукла на конци да дава мнение кой става и кой не става!

  Сега разбирате, че не може един крадлив цига*ин да се представя за честен и голям политик, като Стамболов." - Никола Филчев
 5. 5 Профил на тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  Рейтинг: 541 Неутрално


  Радан Кънев: “В българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си”. Комунист та дрънка
  Публикуваме две знакови статии за Радан Кънев. Първата е от “24 часа”, а втората е “Политически хляб и пасти”.

  В тях много добре лъсва йезуитския характер на Кънев, зле прикритото му левичарство и политическа хамелеонщина. Този човек е достоен последовател на делото на демона Костов и не без основание поведението му е сравнявано с това на Ленин.

  Радан Кънев: В бг условия съм по-скоро вляво от центъра по убеждения

  12.09.2014

  “В българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си”. Това казва лидерът на ДСБ и един от ръководителите на Реформаторския блок Радан Кънев на среща в София с НПО, пише БГНЕС.

  Пред представителите на неправителствената организация Кънев представя себе си и действията си като лидер на ДСБ. В срещата участват около 10 души и Кънев знае, че думите му се записват. Срещата има за цел да се запознаят с неговите икономически и политически виждания.

  “В български условия чувствам себе си като центристки политик. Ясно е, че ДСБ е партия, която е вдясно от центъра. Критикуван съм в рамките на партията си, че съм сравнително ляв за нея. То е по две линии – и по икономическия вектор съм малко по-наляво от крайните десни позиции, които могат да се срещнат в България и по социалния либерално-консервативен, където в българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си, но то е, защото България е отместена примерно спрямо Европа доста вдясно”, заявява Кънев на срещата.

  Знаете, от 4 г. съм в ръководството на ДСБ, 2 от тях прекарах като заместник-председател. Правел съм каквото е по силите ми да променям ДСБ и мисля, че нерядко с успех, подчертава на срещата с НПО Кънев.

  Потърсен за коментар на своите думи, Кънев заявява пред БГНЕС, че не знае за какво става дума.

  “Не знам за какъв разговор говорите, нито кога се е състоял, така че трябва да се запозная. Без да се сещам в момента въобще за какъв разговор става дума, абсурдно е да го коментирам. Предполагам, че ще имате някаква публикация, ще се запозная и после ще коментирам”, заяви Кънев. Той подчерта, че с НПО се среща ежедневно от доста години насам и попита за коя организация точно става дума.

  На въпрос, че вероятно е било това лято и може би е забравил какво е говорил, Кънев заяви: “Боя се, че със сигурност не е било това лято”. На въпрос по-отдавна ли е било, отговорът беше “Да”. На въпрос дали това е било негова моментна оценка или политическо виждане, Радан Кънев заяви: “Наистина не знам за какво става дума”.

  Аудиозаписът, който стои в основата на цитираната информация, е част от разговора на г-н Радан Кънев с членовете на Института за свободен капитализъм “Атлас”. Срещата се състоя на 4 юли 2013 г. и бе първата от поредица срещи, които Институтът за свободен капитализъм “Атлас”(ИСКА) проведе с партиите, основали впоследствие Реформаторският блок. Това пише институтът до БГНЕС.

  Оригиналният аудиозапис на срещата между г-н Кънев и ИСКА трае 2 часа 21 минути. Между 15 и 16-тата минута от срещата г-н Кънев казва това, което се чува в поместения на вашия сайт вас запис. Самият запис бе направен със съгласието на г-н Кънев и е част от архива на ИСКА. Той не е таен, но не е и публичен извън кръга членове на Института за свободен капитализъм “Атлас”, тъй като е направен единствено с цел да документира проведената среща. Журналисти от сайта БГНЕС не са се обръщали към никого от членовете на института с молба за достъп и цитиране на този запис, и в този смисъл публичното му огласяване е некоректно и неправомерно, се казва още в писмото.

  13.09 14:41 – ПОЛИТИЧЕСКИ ХЛЯБ И ПАСТИ

  Тези дни председателят на ДСБ, бивш говорител на реформаторите и сегашен кандидат за техен председател, същият и кандидат депутат, написа на стената си във ФБ:

  “Radan Kanev
  11 September at 14:38 •
  Утре следобед по Radio Tangra Mega Rock – един час с музиката на Radan Kanev. Благодаря на Vassil Varbanov за поканата. Това е повод да научите нещо ново за мен – например, че понякога слушам музика. Предимно в колата, всъщност

  А негова почитателка е написала отдолу, че била разбрала по музиката, която слуша, както и по книгите, които чете, че в Радан имало “политически хляб”.

  Очевидно Раданчо смята, че по този начин се вписва много оригинално в предизборната кампания. Потресаваща новина – понякога слушал музика! Нека простите популисти от ГЕРБ ходят по селата да ринат кал, той е интелигент и за него в калта няма място. Той е изтънчен като оная Мария-Антоанета и ако няма хляб и мас, си хапва пасти и слуша музика.

  Само че преди да опитаме политическите му хлябове или пасти, е редно да не се мота, а да нахрани информационния ни глад за това – кой е той?
  Защото биографията му е пълна с прадядовци, а все още е тайна кои са майка му и баща му – и какво са работили по комунистическо?
  С чие възпитание се гордее толкова много, както самодоволно написа наскоро?

  Искаме настоятелно да чуем от устата му признание дали е евреин или не, и ако е, защо се срамува от това? Искаме да чуем дали по тази причина не изпраща поздравления за Коледа на приятелите си, а на въпросите им мънка, че бил “възпитан в съмнение, а не във вяра”.
  Атеист ли е Радан, или е правоверен евреин? Няма отговор. А ние не можем да не забележим, че от поредицата загуби на наши културни дейци избра да отрази на стената си във ФБ единствено смъртта на Валери Нисим Меворах-Петров.

  Нека си спомним, че повелята на Стария завет е “око за око, зъб за зъб” и заради нея войните по света вече векове не спират – все някой има да си връща някому.
  А Христос най-еретично я отрича и ни изпраща потресаващата низшите духове повеля: “ударят ли ти едната страна, подложи и другата”.
  Цяла християнска Европа, към която принадлежим, е възприела тази повеля.
  Казано на съвременен език, Христос отрича реваншизма – а това отрицание е особено валидно за обществените отношения.
  Обещание да не се поддава на съблазънта на отмъщението чухме и от устата на Борисов при откриването на предизборната кампания на ГЕРБ. С което той доказа за сетен път, че е истинен в душата си, а не показен християнин.

  Много станаха въпросите, за които Радан е глух.
  Вече повече от година се питаме дясна партия ли е ДСБ и ако е, защо освирква ЕНП, към която принадлежи?
  Едвин Сугарев зададе публично въпроса – кого ще подкрепя РБ, ако влезе в парламента? И не получи отговор.
  В един чат прочетох концентрат на отношението на реформаторите към ГЕРБ. Звучеше така:
  “Ще ни кацнат, няма къде да ходят!”
  Това си е закана, при това на интриганти.
  И още един въпрос се постави със страшна сила:
  Вярно ли е, че реформаторите са решили да подкрепят съставянето на правителство на Борисов – за да лепнат след това на него вина за тежката зима, която се задава, а напролет да го свалят заедно с БСП и ДПС – обвинявайки ГЕРБ, че не са се справили?
  От точно толкова дълъг отрязък от време ги лиши Борисов, когато през 2013 г. подаде оставка. Време, което се бяха приготвили да запълнят с лъжи и интриги, за да провалят ГЕРБ на редовните избори.
  През тази зима ли ще реализират последната си надежда да унищожат партията? Защото да я няма ГЕРБ – това е мечта не само на БСП и на ДПС, но и на повечето от старите десни партии, които открито ревнуват, че привържениците им се отказаха от тях и припознаха ГЕРБ за своя партия.
  Реформаторите ли имат задача да реализират отмъщението на Костов и Доган, който, както се чу, бил казал за Борисов:
  - Абе къде гледахме, та го изпуснахме тоя да вземе властта?!!

  Дали с хляб се канят да ни хранят, или с пасти – отсега се вижда, че ще са пълни с отрова.
  Дали ще вкараме още една отровна партия в парламента зависи от нас.

  Не ме гледай умно, българино, а гласувай за ГЕРБ!

  СЛУЖУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА РОДИНУ, ВПЕРЕД !!!
 6. 6 Профил на winer
  winer
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Като и на предните избори ДСБ играят за комунистите

 7. 7 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 640 Гневно

  Браво!
  Защо Борисов е решил, че пожизнено трябва да ни управлява ?

 8. 8 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3320 Весело

  А дано !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 9. 9 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Разцепването на РБ ше е много скоро.

 10. 10 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Раданчо, бате ти Бойко затова каза да помислиш малко, преди да правиш гръмки изявления. Заради кухото ви упорство ще се окажем съвсем в батака.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 11. 11 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Абе Радане, за вас гласувах,
  земете са стегнете малко, да не се разцепвате в близките 2-3 седмици и да не се пънете с надути мишници, че сте фанали там някви 7-8%

 12. 12 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 754 Неутрално

  точно така, не на милиционерите, да си правят правителство с БСП и ДПС и някави псевдонационалисти

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 13. 13 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Съжалявам, аз съм антиБОКО, но Блока още утре ще му се моли за някое топло местенце.

  I'm addicted to the truth.
 14. 14 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#7] от "azmatahari":


  [quote#7:"azmatahari"]Защо Борисов е решил, че пожизнено трябва да ни управлява ? [/quote]
  Защото е най-умен и добър. Хората него обичат.

 15. 15 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7192 Неутрално

  Искам да му вярвам, но не мога. Съжалявам.

 16. 16 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тея , както се карат за властта в партията си, така ще се карат и за нея в коалицията, ако се стигне до такава.

 17. 17 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 913 Неутрално

  браво за твърдата позиция на Радан ,един много достоен и смислен политик !

 18. 18 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Браво, Радане, ще те приемат скоро в БСП. Честита коалиция БСП-РБ-ДПС-Бареков.

 19. 19 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Весело

  До коментар [#13] от "Политическа сценка":

  На коленца. С наколенки. Ядрени.

 20. 20 Профил на pe6kata
  pe6kata
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Още малко и Боко ша та послуша! Що само правиш вятър с устата си?

 21. 21 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Радан Кънев: Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер
  -----------------
  Това лаборанта ли ти каза или имаш собствено мнение,Радане???...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 22. 22 Профил на dimitar4
  dimitar4
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Нови избори до дупка! Докато свършат парите за контролиран вот!

 23. 23 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  [quote#10:"The Shadow"]Раданчо, бате ти Бойко затова каза да помислиш малко, преди да правиш гръмки изявления.[/quote]
  Оф, той бате ти Бойко да мислеше преди да говори много беди щеше да си спести. И на себе си и на нас

 24. 24 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3059 Весело

  Уааау - неизбрания председател на домсъвета във входа на блока иска да управлява Бългериа !!!!

 25. 25 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#10] от "The Shadow":


  [quote#10:"The Shadow"]Раданчо, бате ти Бойко затова каза да помислиш малко, преди да правиш гръмки изявления. [/quote]

  Ще мисли той. Това мисленето не е за всички. Рекло телето дъба да мушка.

 26. 26 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1172 Любопитно

  [quote#9:"Wornoxmaniak"]Разцепването на РБ ше е много скоро.[/quote]
  Това ли бленуват герберите?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 27. 27 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 333 Весело

  "Попитан за това, че Реформаторите поставят условия за коалиция с ГЕРБ без Борисов начело Кънев обясни, че вижда това условие във вота на българските граждани."

  Он ги бие с 4-рен резултат, те им се привижда липса на подкрепа за ББ във вота...да се смееш ли, да плачеш ли? :Д

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, КМЕТ В СЯНКА, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Smart Bulgarian, LudLustrator
 28. 28 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Гневно

  Мандата е направо за Рамадан!
  9% - зашеметяващи!

  Що не се скриеш!
  Зарови се в някоя саксия с теменужки!
  Льольо!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 29. 29 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 640 Разстроено

  До коментар [#14] от "Wornoxmaniak":

  Колко да е умен ?
  Обичат лидерите си в Северна Корея и Русия.
  Изборите не са тест за обич.


 30. 30 Профил на winer
  winer
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тоова ли е дясното ? Като е толкова смел избори Може би трябва да извървим по дълъг път и нека няма компрмиси

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Ами слаб политик е Радан... Не може така да затваряш врати в името на болните си амбицийки... С какви очи и с какви проценти излиза и говори, че не можело това и онова! Съгласен съм за това, че трябват нови хора в политиката, но отстъпки се правят от двете страни! А и честно казано поне Бойко държеше министрите си изкъсо, с изключение на Цветанов... Ако Бойко остави Цветанов в историята и стане премиер като реформаторите вземат няколко позиции в министерски съвет, не виждам, защо да не се търси трети за стабилно правителство! Хората искат Бойко да управлява, колкото и да не им харесва на политиците ни! Трябва да се стегнат, защото идва страшна зима...

 33. 33 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#17] от "Stewie":

  Да перфектната твърда позиция... да излезеш и пред медиите да се заяждаш с лидера на друга партия с която евентуално след 2 дни ще трябва да се коалираш?! И то предвид, че същата е събрала 3 пъти повече гласове от собствения ти сбирток от политически субекти... уникална позиция и политическо поведение.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 34. 34 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1668 Весело

  До коментар [#24] от "SS":
  Тъжно.
  Още не е разбрал какво се е случило, милият. Трябва да плаче, а не да определя кой ще е министър-председател. 8-9 на сто му се виждат "прекрасен" резултат и като първолак бие юмручета: "На-а-на-а-а! Ти не позна!"
  На следващите избори ще бъдеш само лош сън, момченце!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 35. 35 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Браво на Реформаторите, добре се представиха

 36. 36 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  А кого виждаш бе Раданчо? Костов ли? По-добре да е Бареков! Тия пак разсипват дясното по указание на др.Костов, ама простия мат'рял гласува за тях!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 37. 37 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 228 Весело

  Радане, изкуствено сформираната ви партия, не е в позиция да извива ръце с тези 8-10%. Няма как да станеш ти премиер, нито Пръмова, нито Костов.

 38. 38 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Орел, рак и щука +Гаргамел=РБ. С последния си най-успешен вот.

 39. 39 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#10] от "The Shadow":

  тоест, трябва да се прави каквото каже ББ и няма да сме в батака? все пак РБ би трябвало да са приемник на СДС и дясното, ББ е ученик на ТЖ и комунист, коалициите не трябва ли да се формират на базата на принципи, убеждения? ако е така, каква коалиция между РБ и ГЕРБ? или РБ и те комунисти?

 40. 40 Профил на petianp
  petianp
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Това трябваше да го кажете още преди месец и да изгоните Кунева. Тогава резултата щеше да ви бъде поне 20%.Сега Радан ни обяснява, че няма да се коалира с ГЕРБ ако ББ е премиер, а пък по други вестници лидерът на СДС тръби ще естествения съюз е с ГЕРБ.

 41. 41 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#32] от "s1lv3r":

  Абе щом Бойко им е такъв проблем и настояват, може да го постигнат... няма да е той министър председател. Но е пълна глупост 2 часа след приключване на изборите да излезеш пред медиите и това да ти е първата приказка. Уникална простотия. Просто не се прави така. Точно това показва колко слаб политик е всъщност.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 42. 42 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  ББ ще преспи и ще му дойде друг акъл.Като чета какви ги е плещил днес, когато е гласувал, въобще не ми се вярва някой са го иска за министър-председател!
  Ще се озъбят срещу терцата ББ+ЦвЦв+Цецка още от малките партии!
  Да видим сега най-после ББ ще събере ли смелост да изрита ЦвЦв - след като резултата от изборите е пълен кошмар за ГЕРП. И това благодарение на неадекватната изборна кампания!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 43. 43 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1502 Любопитно

  Не се шашкайте!
  Радан само се шегува. Наистина се шегува.
  Коалицията е подготвена отдзавна. Я вижте в София неговият човек Лилков какви игри ги играе с Фандъкова.
  !

 44. 44 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#27] от "Пешо":

  кат ги бие с четворен резултат, да си прави сам правителтво ве, Пешо.

 45. 45 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1668 Любопитно

  До коментар [#22] от "dimitar4":
  [quote#22:"dimitar4"]Нови избори до дупка! Докато свършат парите за контролиран вот! [/quote]

  Имате основание за такъв извод. Ние ще страдаме, но и на тях няма да им се дава ведрото с млякото, за което вече се облизват. Избори докато им свършат парите, и то преди да са получили и лев държавна субсидия!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 46. 46 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#29] от "azmatahari":


  [quote#29:"azmatahari"]Колко да е умен ? [/quote]

  Колко е умен Бойко Борисов ли?

  Колкото всичките останали лидери взети заедно.

 47. 47 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1354 Весело

  [quote#1:"tolex"]Ако РБ бяха взели по-категорична позиция още в началото [/quote]
  Ако Баце заемаше НЯКАКВА позиция от време навреме, а не се въртеше конюнктурно-популистки и не си сменяше мнението през 12 часа, може би повече хора щяха да го вземат насериозно и сега щеше да има по-висок резултат и шанс за правителство ГЕРБ-РБ

  П.П. ГЕРБ НИКОГА не са имали резултат, който да им позволи самостоятелно управление ( дори и 2009,когато бяха чистак нови). Батко ви да е мислил отрано, че ще трябва да прави коалиции и да не се дуе толкова, че да изпада в изолация. Ако ще и през месец да правим избори, няма да съберете гласове за 121 депутата по тези изборни правила. Свиквайте!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 48. 48 Профил на ObServer
  ObServer
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Има кураж да каже, че царя е гол. Т.е., че от Бойко не става и чеп за зеле. Това си е истина. Пък вие си го величайте мутрата.

 49. 49 Профил на Питащият
  Питащият
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Напролет ще цъфнем и вържем. Тока ще поскъпне с 3-5 ст на киловат час, а сметките с около 10-20 лв на месец. Парното ще е по-скъпо, а заплатите няма да мръднат. Още една банка ще изгърми, а бюджета ще се продъни заради кризата. Та напролет или най-късно другата есен отново ще избираме идиоти и мутри.На всичко отгоре Еврозоната ще рухне, а сме вързани за еврото, а Балонът САЩ ще гръмне. Русия ще агонизира поради ниските цени на петрола и ще се зъби на света. Империята на хаоса и парите победи империята на злото и света стана лудница, а нас ще ни управляват тъпанари и крадци.

  Обичам да питам
 50. 50 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 333 Неутрално

  [quote#44:"rio_tinto"]кат ги бие с четворен резултат, да си прави сам правителтво ве, Пешо. [/quote]
  Ми не стигат мандатите и въпреки всичко, за пореден път е първа политическа партия. Ако наистина се чете това условие във вота на избирателите, то тогава Болен министър-председател?

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, КМЕТ В СЯНКА, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Smart Bulgarian, LudLustrator
 51. 51 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Проблемът на РБ е Радан Кънев защото е слуга на Иван Костов и изпълнява като навит на пружина всичките му господарски заповеди.

 52. 52 Профил на .!.
  .!.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#1] от "tolex":

  Хич не е късно, идат избори до половин-една година. Ако РБ не се разпаднат и отстояват позиции на следващите избори с ГЕРБ са фифти фифти.

 53. 53 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Добре Радане, ама ся да не вземе да почнете да се люспите, че и без това сте един файтон хора.

  То се оказва, че при всичките ви кусури вие сте най-нормални.

 54. 54 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#46] от "Wornoxmaniak":
  А-ха!
  Congratulations !

 55. 55 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Весело

  Кунева говори пред БНТ. Разпадът на РБ е скорошен и неизбежен.

 56. 56 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Големият пазарлък идва, мама на тати без пари(постове) не дава.
  Лесно беше с 119 депутата и всички му се кланяха, а сега накъде?

 57. 57 Профил на ha4o
  *****
  Любопитно

  И аз не виждам мандат за Борисов, ама Радан нещо радостен ми се вижда от този факт?

 58. 58 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Аз пък не виждам мандат за Радан Кънев, а Бойко си печели изборите. Въпросния реформаторски блок не са нищо повече от стари муцуни, крадливи седесари и разклонения на царя.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 59. 59 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#54] от "azmatahari":

  Изпросено. Все пак ти влезна нещо в главата да да поздравиш. Нщо се бехте разспущили та требва да са връщам да ви съпикасвам.

 60. 60 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Мравката се заканва да пребори слона.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  И в морето ми е до колене .....................
 61. 61 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#46] от "Wornoxmaniak":

  може и така да е, но това не променя факта, че сте си прости и си се разбирате. копи/пейст лумпен си ти, не забравяме.

 62. 62 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 640 Разстроено

  До коментар [#49] от "Питащият":

  Извинявай, ти на боб ли гледаш или на леща ?

  То, че е кофти и безизходно - кофти е, но ако е апокалипсис няма да е роден само в нашата територия.

 63. 63 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1316 Весело

  Че както пишат, че ГЕРП има 89 депутатина!
  ББ колко пъти плачка, че ако няма поне 110-120 депутатина няма да съставя правителство?
  Е, сега няма как да състави правителство!
  Некой друг от ГЕРП може, но КОЙ?
  КОЙ?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 64. 64 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. "

  една страхотна новина, сбогом Бойко

 65. 65 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  [quote#32:"s1lv3r"]Хората искат Бойко да управлява, колкото и да не им харесва на политиците ни![/quote]
  Да се излезли да гласуват тогава. Защото от гласувалите определено не искат Бойко да управлява

 66. 66 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#61] от "rio_tinto":

  Ха Ха Излезаха данни току що: Младите и умните гласуват масово за ГЕРБ и за никой друг. Другите са с некви мижави проценти.

 67. 67 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1316 Весело

  Е сега е моментът малките партии да предложат на Миков да съставя правителство и да разкажат играта играта на БСП със реализиране на отдавна отлаганите реформи!
  Във момента БСП е съгласна на всичко! Кай колко даде - толкоз!
  Но условието е: да влезе третия ешелон от кадри на БДП - хем винаги БСП ще се отрече от тях, хем от желание да се изтъкнат ще работят за реформи!
  Въобще перфектно!
  Пък тогава ББ ще си говори отново само със с кучето у Банкя!

  пп Всичко това без участие на АБВ - там са най.чугунените комунисти! По-чугунени от Съсела и Миков! Все някак ще се получи!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 68. 68 Профил на salavdor
  salavdor
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Цигани и турци пак решиха и тези избори, защото повечето българи си останаха у дома и няма да спрат да се оплакват, че нямало значение кой е на власт, защото парите им били малко, децата им бягат в чужбина и подобни, което всъщност те самите могат да променят.

 69. 69 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#47] от "vasco":

  А, той си го има ядрото, Алеко го е обрисувал.
  Докато има ББ, ще има и ГЕРБ, това са реалностите.

  I'm addicted to the truth.
 70. 70 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#66] от "Wornoxmaniak":

  бъркаш. истината за ГЕРБ е, че е запълнила потенцияла си. максималното, което ББ може е 15% от имащите право на глас. останалото са варияции по несъществени теми. вие не предтавлявате 30% от българите, много под това сте в реални стойности. процентите определят подредбата в парламента. абсолютните стойности са тези, които вашият лидер би трябвало да цитира, когато твърди, че хорат аго искат. дори 33% при 100% гласували е повод само за умерена радост. ББ не може повече. дори и когато прави партия с парите от проценти и подаръците от ДС мутротията. ти си ясен, ти си платен. онези дето безплатно гласуват за ДС комунисти, те на какъв акъл са?

 71. 71 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  Чакайте бе ,Радан може да е харесал някой друг за мин председател ,то и ББ намекна в тая насока ,да не би да е Искра Фидосова ,тя е най представителна

 72. 72 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1502 Любопитно

  До коментар [#51] от "Wornoxmaniak":

  Уорни, нищо не разбираш от родна политика и партиен строеж. Честно.
  !

 73. 73 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  До коментар [#67] от "skara":

  ехеей ,комунистите взехте да сънувате морски синеви

 74. 74 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  До коментар [#63] от "skara":

  ДА поканят Делян Пеевски бе ,РАдан може да е по съгласен ,тамън и ДПС ще го подкрепят

 75. 75 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Раданчо да не искаш чорбаджи Иван да е премиер, много си малък и смотан за да имаш претенции

 76. 76 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 580 Гневно

  [quote#11:"mahjongg"]Абе Радане, за вас гласувах,
  земете са стегнете малко, да не се разцепвате в близките 2-3 седмици и да не се пънете с надути мишници, че сте фанали там някви 7-8%[/quote]
  А бе Кунева друго рече, това че казали че не искат ББ било прибързано...
  А бе ей, а разберете се кой ще приказва, ЕДИН да говори, явно като говорят 2ма никой не се съобразява с другия... И после що хората гласували за ББ...
  Ами те искат на гласуват за РБ, ама... вий сте кат деца в "децка градина" бе да му *** *******!

 77. 77 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Весело

  До коментар [#70] от "rio_tinto":

  Аре харесвай си там Радан Кънев пропадналия. Чекате го да превърне водата във вино, ама засега му се получава само оцет.

 78. 78 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Обективната истина е, че герб смъкват резултата спрямо 2009 и 2013. 116 - 97 - 85. Май имаме низходяща градация. Така че боце да мълчи и да си натиска парцалките.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 79. 79 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#27] от "Пешо":

  Бойко толкова ги е изплашил, че вече ако ГЕРБ няма над 50% и от РБ, и от БСП, считат, че ГЕРБ е загубил.

 80. 80 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Супер! Браво на Кънев! Не на простотията и Селяндурщината.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 81. 81 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#75] от "shileto":

  а ти искаш ББ да е премиер? ми да се самономинира, да видим. вие герб милиционерите така ли правите коалиции?

 82. 82 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1270 Любопитно

  А за кой има?Иван Костов?
  Просто бламира дясно управление,и то не от днес!
  Със сигурност ще има избори...

  ПП:"благодарности" на Другаря Костов.

 83. 83 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#79] от "anonymous_":

  Ти не разбра, че ГЕРБ е тоталитарна, милиционерска "партия' с постоянен електорат от 30% при каквато и да е активност. ГЕРБ са пътници в политическото небитие. Нека се коалират с който искат. Народът не ги ще.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 84. 84 Профил на Ангел Гечев
  Ангел Гечев
  Рейтинг: 8 Весело

  Заради политици като Радан излязох да гласувам на тези избори !!!
  Браво Радане ! В мое лице имате подкрепа и се радвам, че има в България политици като вас. Аз съм безработен от 2 години и по всички правила на социолозите трябваше "протестно" днес да не гласувам за статуквото и точно това направих ... излязох да гласувам против статуквото и ДСБ

 85. 85 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#79] от "anonymous_":

  Борисов е Цветанов отвратиха хората. За 3.5 години Борисов унищожи 245.000 работни места като експлоадира безработицата от 6.8% на катастрофалните 13.8% (младежката безработица експлоадира от 16.2% на ужасяващите 33%) и лиши така близо 1 милион българи от доходи и препитание, вкара икономиката и заетостта в трайна рецесия, продължаваща вече 5та година и върна икономиката и заетостта с 12 години назад, на ниво 2001-2002 година. Борисов унищожи постигнатото от 1997 година насам. Кой нормален, заинтересован човек ще го избира тогава?!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 86. 86 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#84] от "arahangelcho":

  Точно! Борисов унищожи за 3.5 години 245.000 работни места като вдигна безработицата от 6.8% на катастрофалните 13.8%. Няма нормален да ходи и гласува за него.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 87. 87 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#74:"tur671"]ДА поканят Делян Пеевски бе ,РАдан може да е по съгласен ,тамън и ДПС ще го подкрепят[/quote]
  Ти не си прави майтап, че кайвето Бостан много ще ти загорчи
  Защото само и единствено вече БСП е спасението на Боко! Друго спасение няма!
  И сега Боко ще си го признае публично! Защото ще направи правителство или със БСП или със БСП-2 (т.е. ДПС)! Друг избор няма! Няма. И тази истина трябва да я признаете всички герперисти - да си смъкнете маските и да се види ясно и категорично червеничкото ви дупе

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 88. 88 Профил на ha4o
  *****
  Неутрално

  [quote#18:"sam_vimes"]Честита коалиция БСП-РБ-ДПС-Бареков. [/quote]

  Радан явно тази му харесва най-много!

 89. 89 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#84] от "arahangelcho":

  Не може осъден като Цветанов на ефективна присъда в панделата, на 4 годишна, имащ още 6 висящи дела, да е в политиката. Това е цинизъм и гавра с нормално мислещите хора. Това е точно това, което отвращава.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 90. 90 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#80] от "socialen":

  Радан Кънев - любимецът на всички бесепари.

 91. 91 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#87] от "skara":

  От какво трябва да се спасява Бойко?

 92. 92 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#64] от "zlobar":

  По-скоро, сбогом, РБ.

 93. 93 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#91:"anonymous_"]От какво трябва да се спасява Бойко?[/quote]
  Боко не трябва да се спасява от каквото и да било!
  Там съм писал за ПОЛИТИЧЕСКО спасяване! Защото на следващите избори ( другата есен) Боко вече ще се бори със АБВ И ББЦ за място в Парламента!
  За такова спасяване говоря!
  Или смяташ, че някой ще му повЕрва тепърва на номерата от селски вечеринки? Свърши тая на Боко ( и на кукловодите, дето го направиха от бухалка на министър-председател!)

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 94. 94 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#92] от "anonymous_":

  аз не съм рибар, дреме ми за Риболовната база- или какво имате в предвид

 95. 95 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#33] от "FvH":

  Четири пъти повече.

 96. 96 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#65] от "stanislavdi":

  Aми тук не си прав, защото всички, които познавам и отидоха днес да гласуват, гласуваха за ГЕРБ или РБ! Останалото е ясно какъв вот е, никой нормален, здравомислещ и интелигентен човек не би гласувал за БСП, ДПС,ББЦ,АТака и всякви други псевдопартии...

 97. 97 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#81] от "rio_tinto":
  Аз какво и ти какво искаш индивидуално не е важно , важно е какво искат мнозинството избиратели. Докато пишеш за разни милиционери гледай да не си седнеш на фуражката и да се изнервиш още повече

 98. 98 Профил на ha4o
  *****
  Разстроено

  РБ го създадоха като патерица на БСП/ДПС и трябва да признаем, че Костов успя за пореден път да разцепи дясното!

  Браво Иване!

 99. 99 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#98:"ha4o"]че Костов успя за пореден път да разцепи дясното! [/quote]

  Още един, дето смята, че ББ е десен!
  Сега вече се наиграхте! Резултатът го показва!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 100. 100 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Сега Радане, бих перифразирал: "Късно е за либе... щото китката ви увехна още преди изорите"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK