"Внучката ти е при мен. Знаеш ли, че пуши?" и още от Бойко Борисов

Бойко Борисов се ръкува със симпатизанки на откриването на нова спортна зала в Сливница през август.

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов се ръкува със симпатизанки на откриването на нова спортна зала в Сливница през август.Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен кандидат за втори премиерски мандат Бойко Борисов е главен герой в публикация в  днешния брой на вестник "Труд", прескачаща между журналистическите жанрове интервю, репортаж, очерк и дори пътепис.


Като автори са посочени стажант-репортери от вестника, а според въведението към текста всичко започва като журналистическа засада край дома на лидера на ГЕРБ около 18 ч. в понеделник, чиято цел е да се види дали някой политик ще го потърси за консултации за кабинет. Внезапно обаче Борисов излиза за традиционната си разходка и спонтанно кани журналистите да го придружат.


Ето и по-любопитните откъси от материала, извън коментарите за политическата ситуация, които "Дневник" вече цитира.

Двама телохранители пазеха къщата на Бойко Борисов в Банкя към 18 ч. Забелязаха появата ни, но не реагираха. Тъкмо се канехме нещо да ги запитаме, вратата се отвори и излезе самият Борисов, придружен от 7 мъже с анцузи. "Какво правите?" - попита той. Отговорихме: "Гледаме кой ще ви дойде на гости да говорите за правителството..."
"Никой няма - каза Борисов. - Аз отивам на разходка до манастира. Често си правя такива разходки, 10 км ходя, полезно е за болния ми крак." После ни предложи неочаквано: "Елате с мен, заповядайте!" Последвахме го. Той се метна зад волана на червен джип "Лада Нива", до него се настани бодигард, друг седна зад гърба му. Покани ни с жест (Диана и фоторепортера - б.р.) на задната седалка. Даде газ. Първите му думи бяха: "Цял ден телефонът ми да звъни, отвсякъде ме поздравят - Ердоган, президентът на Португалия... Няма друга партия, която е била два пъти поред комунистите!"...


Разходка под охрана в приятна компания
След десетина минути Борисов спира джипа. Спира и сребристо ауди, което го следва с шофьор, бодигард и един от нас (Стоян - б.а.). Появяват се отнякъде един мъж и две момичета, атлетични, Борисов ги представя: 24-кратен шампион по джудо и самбо в тежка категория и две шампионки по плажен тенис.


Тръгваме пеш по пътя към Банкя. Пред нас се движи сребристото ауди, зад нас - друг автомобил. Асфалтът е мокър, смрачава се, ръми. Борисов е с удобни маратонки с дебела платформа и спортен екип на "Витоша-Бистрица" - "бистришките тигри". Грижовен е, прегръща през рамо момичетата, дава наставления: "Пазете се, минете вдясно", гардовете му спират с ръка колите, след минута ги пропущат напред...


Вече вали, пътят е хлъзгав. Бойко и други от Банкя финансирали с по 500 - 1000 лв. реставрацията на манастира, щял и ремонта на пътя да финансира, но щяло да се изтълкува грешно, затова не го направил...


Бабо, да не ме сбъркаш с Радан или Местан!
Звън от джиесем прекъсва разговора. (Бабата на Диана се обажда - къде е, защо закъснява?) "Тук съм, бабо, на пътя, в гората!" (С кого?) "С колеги..." ( Късно е!) " И с един човек..." (Кой човек?) " Ще ти дам да го чуеш, ще разбереш!"


Борисов взема слушалката: "Бойко съм, да не ме сбъркаш с Радан или Местан... Как ще ревнеш?... Внучката ти е при мен... И пуши цигари - ти знаеш ли, че пуши?... Добре, другия път да дойдеш с нас!"


Вече сме на "ти". Подхвърляме: "Бабата на Диана ти е фенка, но казват, че си диктатор - Бойко Диктатора."


Борисов отсича: "Аз съм демократ!"
...
Разходката свършва. Качваме се по колите. "Много здраве на баба ти", сбогува се Борисов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK