Георги Кадиев: Трябват реформи в БСП, унизително е да усещаме дъха на ДПС във врата си

Георги Кадиев

© Анелия Николова

Георги КадиевИзбори 2022

Промените в БСП закъсняват и хората няма да издържат още веднъж такъв изборен провал, унижението да усещаме дъха на ДПС във врата си. Това каза пред Би Ти Ви Георги Кадиев, който получи над 5 хиляди преференции на изборите и така влиза в Народното събрание в бъдещата парламентарна група на социалистите независимо, че беше на девето място в листите.


Георги Кадиев обясни факта, че преференциалните гласове за него, а и за други от листите на БСП, с това, че хората оценяват хора, личности. "Партийното ръководство трябва да се съобрази с волята на хората, които продължават да стоят зад БСП въпреки всичко, което партията им поднесе в последните години", каза той.


Кадфиев, който е известен като критик на партийното ръководство на БСП, очерта три спешни стъпки пред партията си. На първо място Кадиев  се обяви за незабавна оставка на Изпълнителното бюро на БСП, което е наследено от Станишев. Миков подчерта, че той няма никакви амбиции да влиза в новото ръководство, но е важно Миков да избере свой екип.
Като втора спешна стъпка Кадиев отбеляза избора на екип, който да участва в преговорите с ГЕРБ. Като трето действие очерта незабавното провеждане на вътрешнопартиен референдум, който да даде или да не дава мандат на ръководството за влизане в коалиция с ГЕРБ. По този въпрос Кадиев уточни, че никой в партията няма отговор, а самото ръководство е объркано.


В коментат на изборните резултати Кадиев припомни, че резултатът освен ДПС диша във врата на БСП, резултатът спрямо ГЕРБ пък е едно към две. Той отбеляза, че е против коалиция с ГЕРБ, тъй като малките партии в коалиция винаги страдат. В същото време обаче на хората трябва да вземат решението дали БСП и ГЕРБ пред алтернативата ГЕРБ и ДПС.  


"Кредитът на доверие, който Миков получава, трябва да мине през реформи в партията", подчерта Кадиев и отново призова за спешни партийни реформи, без да е необходима оставката на сегашния председател, който е начело на БСП само от три месеца.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK