Цветан Цветанов на въпрос защо не се яви пред съда: "Не ми предавайте тази вина"

Цветан Цветанов на въпрос защо не се яви пред съда: "Не ми предавайте тази вина"

© Велко Ангелов, КапиталС удивително хладнокръвие и с премълчаване на  факти зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не призна никаква отговорност за това, че в продължение на 10 дни - от 29 септември до 8 октомври  - той и неговата адвокатка Елена Божурска станаха причина за трикратно отлагане  и пренарсочване на делото, по което е подсъдим за клевета. Последното отлагане на 8 октомври  и пренасрочване за 20 октомври сложи на практика край на процеса, тъй като вчера  ЦИК обяви имената на избраните депутати и Цветанов се сдоби отново с имунитет. (Давността за търсене на отговност за клевета по това дело изтича към средата на 2016 г., което означава, че ако парламентът изкара пълния си мандат, делото умря на 8 октомври.)


 Цветанов обвини косвено пак съда - че не е приключил неговото дело досега!


На пресконференцията на ГЕРБ днес Цветанов беше запитан за първи път от медиите, сред които и Дневник:
-  защо нито той, нито адвокатът му не се явиха на нито едно от съдебните заседания от 29 септември до 8 октомври и с това станаха причина да се сложи край на процеса;


-  защо в централата на ГЕРБ са отказали да получат призовката за него на 7 октомври, което стана известно в съда;


- как съответства това поведение с острите негови критики в качеството му на вътрешен министър срещу  адвокатите и съдиите, които стават причина за отлагане на делата.;


-  дали би се отказал от придобития вчера имунитет по своя инициатива, за да може да продължи делото.


Цветанов заобиколи въпросите и каза: "Въпросното дело от частен характер се води от 2012 г.  .Знаете че на първа инстанция съм оправдан. /.../  От 2012 г. е това дело... 2012, 2013, 2014...  До настоящия момент е могло да приключи. Така че не ми предавайте тази вина."


Той премълча обаче, че през изброените  години се е сдобивал периодично с имунитет, заради който делото е било спирано - от предсрочните избори през май 2013 г. до август 2014 г. той е с имунитет. Заради това процесът рестартира едва на 29 септември.  И веднага  започна шиканирането му от адвокатката, което продължи до момента, в който Цветанов се сдоби с новия си имунитет.


Като обяснение за своето неявяване пред съда той посочи, че "в този динамичен
период, в който се водеха много преговори, много участия, пътувания,
разбира се, че може би от тази гледна точка не съм бил открит."


А на последния въпрос - дали би се отказал от новопридобития имунитет, Цветанов каза: "Има процедура, която ще бъде направена." Запитан повторно


дали самият той по своя инициатива би се отказал от имунитета си, каза само "Благодаря"


и стана от президиума.


Що се отнася до процедурата, за която той спомена, тя предвижда искане на главния прокурор до парламента за снемане на имунитета, но Цветанов може би не знае, че тя се отнася само за наказателните дела от общ характер (които се водят от прокуратурата) и в неговия случай не може да се приложи. Остава вариантът депутатът сам да се откаже. Отговорът на Цветанов ("Благодаря") на този въпрос може да се смята за отрицателен.


Бойко Борисов в безапелационна защита на Цветанов: "А колко време не можаха да намерят Станишев да му връчат призовката?"


"Като е дело от частен характер ние що трябва да отговаряме в партията?" - прекъсна рязко Борисов въпроса на "Дневник" и продължи: "Колко време не можаха да намерят Станишев да му връчат призовката? Колко време не можаха да намерят Волен Сидеров да му връчат призовка?"


Въпросите бяха риторични, затова и журналистите не обясниха на лидера, че адвокатите на Станишев и Сидеров не са шиканирали процеса, за да добутат доверениците си до имунитет,  и че делото на Станишев беше връщано многократно от съда не заради адвоката му или него самия, а заради лошо свършената работа на прокуратурата.


Делото за клевета на съдия срещу вътрешен министър е без прецедент в европейската съдебна практика


и явно  не му е писано да приключи в българския съд.


То беше заведено от бившия председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова през 2012 г. и представлява  безпрецедентен случай в европейската практика - съдия да даде на съд вътрешен министър.  Поводът - две интервюта на министър Цветан Цветанов през януари 2012 г.  В ефира на БТВ  той бе попитан по повод  негово интервю от предния ден: "Скандал с шефката на Съюза на съдиите - вие я обвинихте, че покровителства едва ли не мафията...", на което Цветанов  отговори: "Абсолютно, абсолютно! Има подходи, които се прилагат в съдебната система от подобни съдии, които са всъщност в услуга не на обществото, не на хората, които плащат данъците за издръжката на тази съдебна система, а които покровителстват организираната престъпност."  


На първа инстанция Цветанов беше оправдан от съдия Екатерина Роглекова от Районния съд в Пловдив (чийто председател Веселин Хаджиев по-късно стана шеф на по-горния Окръжен съд,  председателят на Окръжния съд Сотир Цацаров стана главен прокурор, а съдия Мирослава Тодорова  беше междувременно  уволнена, после възстановена от съда и отново наказана с понижение).


Оправдателното съдебно решение на съдия Роглекова остава в историята


с обърнататия наопаки смисъл на член 10 от Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ) - че Цветанов е имал право на изразяване на мнение.


За да оправдае вътрешния министър, тя се позовава на няколко случая от практиката на Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Посочените случаи на ЕСПЧ обаче се отнасят до журналисти, които са спечелили дела в Страсбург срещу органи на власт в своите страни.
Докато Цветан Цветанов е министър, и то на вътрешните работи. Тоест той самият е  орган на власт и неговото право на изразяване на мнение не се защитава от Европейската конвенция в онзи смисъл, който съдия Роглекова е приписала на конвенцията.


Оправдателното решение беше обжалвано пред Пловдивския окръжен съд, но всички съдии си направиха отвод и делото беше пренасочено в Софийския окръжен съд - още една причина за забавянето на процеса, която беше премълчана от Цветанов.


Надали би се намерил добросъвестен съдебен състав, който да остави в сила решение с такава  интерпретация  на Европейската конвенция, каквато е написала съдия Роглекова, коментираха тогава  юристи, с които съдебните репортери разговаряхме. И предположиха, че тази е една от причините за отводите на пловдивските окръжни съдии.


Ако има дело, което  Цветанов може да загуби с най-голяма вероятност, то е това, а не заведените от прокуратурата срещу него, коментира юрист пред "Дневник" и  в сряда, след като защитничката на Цветанов отново не се яви в съдебната зала, а съдът поиска да бъде наказана.


Тази е и най-логичната причина сега  Цветан Цветанов и неговата адвокатка Елена Божурска да се решат на всички средства, включително и скандално дискредитиращата ги криеница от съда, включително и риска от наказание на защитничката му от Софийската адвокатска колегия.


Само  не и да  бъде допуснато да се даде ход на делото, преди да се сдобие политикът Цветанов, дясната ръка на побединя лидер, най-успешният шеф на национален предизборен щаб, с поредния си  имунитет.

Коментари (179)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 346 Неутрално

  скри се защото така правят "мъжете", крият се ...

 2. 2 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Е, Цвъцко си го знаем как умее да върти и суче, когато не му изнася.

 3. 3 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 796 Весело

  Е, все пак е втори след Бойко, ако не увърта, как ще го бъде.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на devdimi
  devdimi
  Рейтинг: 402 Неутрално

  В това дело невинни няма - нито ищецът, нито ответникът.

 6. 6 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Защо се скрихте от правосъдието е въпрос, който императивно определя че някой се е крил.

  Като прословутия въпрос "Ти престана ли да биеш баща си". Ми аз не съм почвал да го бия ама като ме питате глупости ме вкарвате в обяснителен режим и трябва да обяснявам, че нямам сестра. Другарко.

  Няма шики-мики.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на генка стефанова
  генка стефанова
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Еманация на наглостта! Еманация на дебелоочието! Просто... Цвък. Стожера, стълба, основата, мотора, сърцето и душата на ПП герб е един осъден и укриващ се от съда... бивш милиционер...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 9. 9 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 852 Неутрално

  А какво да кажем за тези,дето са гласували за него? След всичко.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 10. 10 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Типичен случай на злоупотреба с власт. И виждаме как бивш премиер защитава един обикновен лъжец. По нещо различават ли се тези двамцата от от най-лошите примери в ДПС, БСП и Атака? Аз не виждам разлика!
  Вън такива наглеци от политиката! Те са забравили защо са избрани и какво се очаква от тях.

 11. 11 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Може и Цветанов да не знае да си държи езика зад зъбите, но не може да се отрече че това беше единствения Мвр министър, който направи нещо срещу организираната престъпност. Дали беше разчистване на сметки или не, фактите са такива. Веднага щом Бсп дойде на власт бяха освободени доста от задържаните от Цветанов, също факт. Е разбира се можеше и много повече, но все пак той ще остане първия с някакви реални стъпки срещу организираната престъпност.

 12. 12 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Не са много като Петя дето да го мачкат и то по устав само цветанът на мисълта, ама guts си требе тука. Дефицитна стока.

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  Бе човека има работа,прави избори,няма време да се занимава с някакво си правосъдие и то българското.Голяма работа един мошеник по малко или повече в парламента.Да не би правосъдието да направи нещо на Станишев,Масларова,Сидеров,Бисеров и други знатни ударници на капиталистическия труд.

 15. 15 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Весело

  Защото е официално осъден престъпник и само като се появи и започват да го съдят.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 852 Любопитно

  Всъщност Борисов не се напряга да го оправдава,а включва пръскачката в други посоки.Нещо като:А вие защо биете афроамериканците? И защо не биете Станишев и Сидеров?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 18. 18 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Такъв "държавник" си заслужихме след поредните избори...Милионерът - апартаментчик.
  А че е нагъл, няма две мнения.

 19. 19 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И Дневник пусна на "отстрел" Цветанов! Браво! Супер сте! Давайте в същия дух! Тоя, осъденият, няма място в политиката.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Хоп, шиканчо,
  троп, шиканчо,
  те ти го - Цветанчо...

 21. 21 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#6] от "Tъп и заблуден костовак":

  А ти защо защитаваш наглеци, облечени във власт? Цветанов е лишен от дойстойнство и действията му са позор дори за обикновен гражданин, какво остава за депутат и бивш министър!
  Моля за разяснение дали и ти членуваш в ГЕРБ и затова подкрепяш тази наглост, или си на мнение, че гласоподавателите трябва да избират депутати, които да се подиграват със закона. След като бивш министър на вътрешните работи прави така, какво да очакваме от останалите и от престъпниците. С действията си Цветанов слага знак на равенство между себе си и тия, срещу които МВР се бори. Той плюе на цялата правосъдна система и на борбата за справедливост.
  И да завърша - ти си ги заслужаваш тези управляващи (които с нищо не са по-различни от политиците на БКП в миналото), но не и ние, които не търпим такива самозабравили се номенклатурчици!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  В Европа няма политик да е повече политик с ефективна 4 годишна присъда в панделата за престъпления по служба и с допълнително още 6 висящи дела за престъпления по служба. Цветанов отврати хората от политиката.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 26. 26 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#11:"foxa5"]Веднага щом Бсп дойде на власт бяха освободени доста от задържаните от Цветанов, също факт.[/quote]
  Ти да видиш. А когато ВСС освободи Мирослава Тодорова И заради думите на е тоя на снимката, че "покровителства организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на наркотрафиканта Васил Маникатов". В следствие на което всички нейни дела трябваше да започват наново, а подсъдимите между които и небеизвестния Росен Животното бяха освободени. Толкова за "най-добрия" МВР министър, ама тя историята или по-скоро бъдещето да сме живи и здрави ще покаже.

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 27. 27 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Да си сдаде доброволно иммунитета да го съдят и да се откаже от политиката, защото я мърси, и да покаже с това, че е по европейски. Или и там има политици с ефективна присъда в панделата и още 6 висящи дела?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 28. 28 Профил на ha4o
  *****
  Неутрално

  Цветанов заобиколи въпросите и каза: "Въпросното дело от частен характер се води от 2012 г. .Знаете че на първа инстанция съм оправдан.
  ------------------------------------

  Цветанов не е длъжен да ходи на скалъпени дела, при това на първа инстанция е оправдан. Точка!

  Цацаратурата също му скрои няколко дела по измислени обвинения! Задкулисието не го обича, питам защо?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на ha4o
  *****
  Любопитно

  [quote#11:"foxa5"]Може и Цветанов да не знае да си държи езика зад зъбите, но не може да се отрече че това беше единствения Мвр министър, който направи нещо срещу организираната престъпност.[/quote]

  Е сега ми стана ясно, що Задкулисието не обича Цветанов! Благодаря!

 31. 31 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1734 Весело

  До коментар [#8] от "zorzaman":

  Няма бивши от тях
  Личи си по делата, както виждаме

 32. 32 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#26] от "jokataa":

  Да беше прочел по-внимателно какво съм написал. Съглсен съм че Чветанов има голяма уста и трябва да бъде наказан за това. Това не ми пречи да видя доброто(писал съм че можеше и много по-добре) което е направил. Живото не е черно бял както се мъчи да изкара нещта Петя.

 33. 33 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Любопитно

  А дали съдия Тодорова не е била в самолета по време на изявлението на Цветанов, лично ли го е чула или и е било преразказано?

 34. 34 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Хората ще повярват в европейските ценности на ГЕРБ, когато изключат Цветанов от ГЕРБ, защото е осъден престъпник и не отговаря на европейското име на партията.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 35. 35 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#28:"ha4o"]Цветанов не е длъжен да ходи на скалъпени дела[/quote]
  Всеки български гражданин е в правото си да решава,дали делата срещу него са скалъпени и дали да благоволи да посети съда.Понякога си мисля,че толкова простотия не може да се събере на едно място,но все пак има герб.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Въпросът защо Цвък се скри от правосъдието и въпросът защо кучето си лиже тпките имат един и същ отговор: защото могат!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 38. 38 Профил на qwerty112
  qwerty112
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#28:"ha4o"...]Цацаратурата също му скрои няколко дела по измислени обвинения! Задкулисието не го обича, питам защо? [/quote]
  Както виждаш, тук също не го обичаме!
  Защо ли?!

 39. 39 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  Е кажете ми кой доблестен човек би гласувал партия ръководена от Б.Б. и Цв.Цв.?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 40. 40 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2603 Весело

  Поредната статийка на Владимирова. Какво й е направил тоз Цветанов, питам се и ... отговор не искам.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 41. 41 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2603 Весело

  [quote#38:"qwerty112"]Както виждаш, тук също не го обичаме!
  Защо ли?! [/quote]
  Пука му на Цветанов обичате ли го или не... хехех

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 42. 42 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 979 Весело

  [quote#9:"Майндърбайндър"]А какво да кажем за тези,дето са гласували за него? След всичко.[/quote]
  Те са гласували за Бойко.За Цветанов са "Ко?Не"

 43. 43 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3042 Неутрално

  Един политик трябва да иска да си изчисти името,ако смята ,ч е е прав.Цветанът на мисълта явно е виновен щем се крие.

 44. 44 Профил на t_o_m_o_v
  t_o_m_o_v
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Очаквайте новия сезон на 'Нашествието на Тиквите'...посления да загаси лампата.

 45. 45 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#11] от "foxa5":

  Прав си" нещо се правеше...
  Да, срещу другите!
  Избирателно!
  Повярвай знам!

  Happy face says, adios !
 46. 46 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Непримиростта на авторката към лицето Цветанов е обяснима, логична и нормална, доколкото е на огромен брой хора, но би било добре ако гневът й бъде насочван и към други пишман политици у нас, които заслужават това. Обективността изисква да се удрят по тиквите политици не само от една партия. Освен Цветанов има доста такива - Станишев, Бареков, Сидеров ит.н, ит.н. Не че съм влюбен в Цвъки, но само по него да се удря, а другите да се забравят, не е адекватно.

 47. 47 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3042 Неутрално

  До коментар [#41] от "непукистка":

  Цв.Цв. изяде няколко мандата на Герб .Има гербери,които мислят.

 48. 48 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Весело

  пп герп! и тва ни "управляваше" 3.5 години и пак иска, цитат:

  Бойко Борисов в безапелационна защита на Цветанов: "А колко време не можаха да намерят Станишев да му връчат призовката?"

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 49. 49 Профил на ha4o
  *****
  Неутрално

  [quote#43:"Всичко е в твоите ръце"]Един политик трябва да иска да си изчисти [/quote]

  Цветанов иска и ще разчисти съдебната система, пълна с послушковци, назначени на квотен принцип от БСП, ДПС и Костов! Надявам се на подкрепа от Радан и останалите от РБ!

  Ще има сериозна съдебна реформа, малко съдии и прокурори ще останат в новата!

 50. 50 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#40] от "непукистка":

  Може да е от естествените биологични процеси на тази възраст! Често се случва, а и с това занемарено здравеопазване!

 51. 51 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#46] от "Дяволът членува в БСП и ББЦ":

  пп герп

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 52. 52 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 979 Весело

  [quote#49:"ha4o"]Цветанов иска и ще разчисти съдебната система[/quote]
  Ако не я обърка пак с "организираната престъпност" и вземе да й счупи гръбнака.

 53. 53 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Всеки добър адвокат и политолог би те посъветвал да не се явиш на дело само седмица преди изборите, другите партии само това чакат компромат. Защо чакаха до 29 септември ? Защо го насочиха точно десет дена преди изборите?

 54. 54 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Днешната пресконференция на ГЕРБ буди само отвращение.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 55. 55 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#35] от "Майндърбайндър":

  тава е пп герп

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 56. 56 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 510 Неутрално

  До коментар [#51] от "socialen":

  Сто пъти ти повторих, че съм абсолютно безпартиен и критикувам абсолютно всички партии, не съм фен на никоя. не обичам никоя, само мразя няколко

 57. 57 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  На пресконференцията на ГЕРБ днес Цветанов беше запитан за първи път от медиите, сред които и Дневник:

  - защо нито той, нито адвокатът му не се явиха на нито едно от съдебните заседания от 29 септември до 8 октомври и с това станаха причина да се сложи край на процеса;

  - защо в централата на ГЕРБ са отказали да получат призовката за него на 7 октомври, което стана известно в съда;

  - как съответства това поведение с острите негови критики в качеството му на вътрешен министър срещу адвокатите и съдиите, които стават причина за отлагане на делата.; ... хм, има кратАк отговор на 'сичките вАпросЕ- той е Цвък, т'ва обясня'а 'сичко...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 58. 58 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Oставка!

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 59. 59 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 510 Неутрално

  До коментар [#54] от "socialen":

  Както и вчерашните на БСП, АБВ, Атака, ББЦ и пр. Да не би пресконференциите на БСП да не будят отвращение?

 60. 60 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 296 Неутрално

  [quote#38:"qwerty112"]Както виждаш, тук също не го обичаме!
  Защо ли?![/quote]

  Отговорът е ясен като бял ден - принадлежиш на друга партия или гледаш много турски сериали.

 61. 61 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  [quote#41:"непукистка"]Пука му на Цветанов обичате ли го или не... [/quote]
  А на някой въобще пука ли му? Станишев и Болен правели и те номера ... ми Боце и ти си като тях бе пич

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 62. 62 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Нищо ново от милиционерите. Началникът му се беше скрил в болница при протестите през Февруари 2013

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 63. 63 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#49] от "ha4o":

  Ръководството в съдебната система е затлачено от боклуците на ГЕРБ. Най-видните са мнозинството във ВСС, Цацаров, Янева, Колев. Те пък развиват метастазите под тях.

  Цветанов е жалък, подъл и недостоен тип и го доказа за пореден път с поведението си на пресконференцията.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 64. 64 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#63] от "Rhapsody of Fire":

  Доживях да ти сложа +

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 65. 65 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 510 Неутрално

  До коментар [#39] от "Боби Колев":

  Ами фактите са си факти
  За ГЕРБ са гласували 1 072491 или 32,67%. БСП- 505 527 или 15,40%. ДПС- 487 134 или 14,8%. РБ- 291 806 или 8,79%. ПФ- 239 101 или 7,28%. ББЦ- 186 938 или 5,69%. "Атака" - 148 262 или 4,52%. АБВ - 136 223 или 4,15%.

  Очевидно партиите без Боко и Цвъки са още по-нежелани от народа.

 66. 66 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#11:"foxa5"]Може и Цветанов да не знае да си държи езика зад зъбите, но не може да се отрече че това беше единствения Мвр министър, който направи нещо срещу организираната престъпност. [/quote]
  хаха, наистина не знам на какви гъби трябва да си, за да твърдиш подобно нещо

 67. 67 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#64] от "socialen":

  Ама и аз днес цял ден те оценявам положително )).
  Изглежда е вярно че непоносимостта към трети сближава ))

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 68. 68 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#39:"Боби Колев"]Е кажете ми кой доблестен човек би гласувал партия ръководена от Б.Б. и Цв.Цв.?[/quote]
  някой гладен, страхуващ се да не си загуби работата (общинска, държавна) ...

 69. 69 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#62] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Казват, било преврат

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 70. 70 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#67] от "Rhapsody of Fire":

  ей, ще станем наши хора

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 71. 71 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Бих подредила Цветанов до Борисов в списъка на "неприемливите" да участват в бъдещо управление на страната. Той беше една от няколкото причини да не гласувам за ГЕРБ.
  Предполагам юристите имат идеи как да се регулира този момент с имунитета и да не се спекулира с него, за да не се стига до такива случаи и без да бъде нарушен принципът на невиновност до доказване на вината. Все пак трябва да се даде възможност съдът да се произнесе.
  Периодите на имунитет не могат ли да не се взимат под внимание при давността, т.е. в такива периоди часовникът да спира! 72. 72 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  най-много ме изкефи " на първа ме оправдаха, не виждам причина да продължи.
  Хахахахах, по едно друго дело на първа инстанция получи ефективна причина и не виждам причина това дело дая продължи.
  И този ще прави реформи в съдебната система. Сигурен съм в това, ама много съм сигурен

 73. 73 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1127 Весело

  До коментар [#65] от "Дяволът членува в БСП и ББЦ": Много сте ... силни сте ... ми управлявайте де! Тиквата бие, затова и само измекяри и ренегати го подкрепят ... но сега явно няма 27 такива ) Не ми се мисли какви преговори ще води ... но явно се е усетил че не става и затова спеши Митето от Бургас спешно в София ))

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Неутрално

  В една нормална и правова държава Цецо Цветанов отдавна трябваше да бъде осъден и пратен в затвора... за съжаление в България, където законите не важат политиците и милионерите това е невъзможно! Отвратен съм от престъпника Ц.Ц. и ГЕРБ!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 76. 76 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 561 Весело


  Ама Дневник, не може да задавате такива въпроси на втория "гражданин" на Републиката!
  Той е бил зает с "грижи" за "европейското"и "развитието", затова не е отишъл в съда!
  Я с Пеевси се е натискал, я на оглед на апартамент е бил!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 77. 77 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  Тези двамата ( ЦЦ и ББ) са отровни за българското общество.
  Ако партията ГЕРБ имаше нормални лидери щеше да спечели наистина съкрушиъелна победа.

  klimentm
 78. 78 Профил на gottijohn
  gottijohn
  Рейтинг: 343 Весело

  До коментар [#41] от "непукистка":

  мнооо е умен цецко нали и красив ма типичен гербераст е

 79. 79 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Това заслужавате всички, да ви яха Цецо. Еба ти държавата, народа и "ръководството" му.

 80. 80 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Отвратителен наглец! И той и този, който го защитава... Макар че дебелоочите и наглсотта на тези хора едва ли някой разумен човек би я подложил на съмнение...

 81. 81 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Гневно

  "А колко време не можаха да намерят Станишев да му връчат призовката?"

  А вие що бесите негрите
  Да ви имам морала

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 82. 82 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2603 Весело

  До коментар [#78] от "gotijohn":

  Е добре, де... Ти като си типичен костовак, аз казвам ли нещо? Цветанов сте го взели на мушка... точно като комунягите. Да ви пита някой какво ви пречи толкова. Свирне ли ви Петинка, и сте готови...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 83. 83 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#82] от "непукистка":

  Цецо е на "мушка" единствено заради собствената си несъстоятелност. Това е единствената причина.
  А тези които го защитават явно са като недостойни него.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 84. 84 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  "С удивително хладнокръвие и с премълчаване на факти зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не призна никаква отговорност... "

  Тези въпроси към Цветанов не бяха за тази пресконференция.

 85. 85 Профил на Konstantin Kostadinov
  Konstantin Kostadinov
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Опитвам се да си представя хората, които са гласували за ГЕРБ, нещо като профил. Как приемат всичко това? Направо не знам. Не

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#32:"foxa5"] Това не ми пречи да видя доброто(писал съм че можеше и много по-добре) което е направил. [/quote]

  Би ли посочил кое е това добро?

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 88. 88 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#11] от "foxa5":
  Вярно е , рекетира организираната престъпност, като се възползва от служебното си положение

  Все по-хубаво става :)
 89. 89 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2603 Весело

  До коментар [#86] от "gotijohn":

  "Тиквичко" все гледа да ви угоди, та дано го харесате Ясно е, че горкият Цветанов е изкупителната жертва за всички. Всички партийни организатори ще се пукнат от завист - такава партия за пример направи! И винаги печели всякакъв вид избори. Затова не очаквам да му простите. ))

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 90. 90 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#82] от "непукистка":

  ... хм, на мушка... Цецо сА грЪми сам... Язе ли сАм нарекал адвокат Менков "адвокат на мафията"- тц, ама Цецо го казА. Повода бе, че протакал делото срещу "мафията"... Е нали и сЯ питането е: що бе чоджум, врЪшите същите рабУти... със същия адвокат.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 91. 91 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  след това , единствената възможна е коалиция герб - дпс . да е ясно за морала . борисов явно защитава не само съпартиец . обоснована зависимост или основание за всички дела срещу ц.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 92. 92 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2603 Весело

  [quote#90:"dzwer"] "адвокат на мафията"-[/quote]
  А бе, адвокат. Кучета ги яли адвокатите! Пука му на Менков как го е нарекъл! Защитава ли го? Защитава го! А вие ръмжете, дано ви стане по-хубаво!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 93. 93 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 515 Весело

  В тоя форум има преко сили 2-3 интелигентни /иначе/ фенове и труженици на ГЕРБ. Ама под някои статии хич ги няма. Какво не бих дала под тази статия да тръгнат да ми защитават Цвъ и ГЕРБ, ама на. Скатали са се.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 94. 94 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  [quote#62:"The Dark Prince Of Bankya"] Началникът му се беше скрил в болница при протестите през Февруари 2013[/quote]
  Що се с лошото, начи..Нал зехми линия на "сближаване", да намериме изход от създалата са ситуация? Да заровиме старите вражда и да заореми заедно с кой каквото може - с плугове, с РПГ. Важното е да виждаме на мерника ясно целта!

 95. 95 Профил на gottijohn
  gottijohn
  Рейтинг: 343 Весело

  [quote#89:"непукистка"]Тиквичко" все гледа да ви угоди, та дано го харесате [/quote]

  До коментар [#89] от "непукистка":

  той да гледа на доганчо да угоди и на партнера на карти от правец валю слатния

 96. 96 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#49] от "ha4o":

  ако съда и прокуратурата не са червени ,чест за всеки политик ,който е демократ е да си защити честта , но моля журналистите задали въпросите на ЦВ ЦВ , да имат честта да проверят ,кои са съдиите и прокурорите ,които съдят съответната личност ,кога са назначени , от кого и кой им е разписал назначенията по началните си длъжности ,ако случайно са си започнали кариерата преди 10.11.1989 е ясно ,че са назначавани след проверка от ДС и подпис на ОК НА БКП ,а за съдия на член на ЦК на БКП ,същото е ако някой от тях е кандидатсвал право преди същата дата ,така ,че вероятността във съдилищата на страната да ви съдят кадри ,които не са червени дори в сънищата си са само ,ако са на под 31-32 години ,всичко останало са червени креатури ,които по понятни причини изпълняват повелята на БКП ,пардон БСП ,така ,че кого и как съдили ,за какво е много относително понятие ,не съм видял нито един червен лидер съден за огромните корупционни скандали в които са намесени ,доказано е участието им дори със СРС -справка Яне Янев внесе едни папки в прокуратурата и съда миналата година точно 1 ден преди метежа срещу правителството на ГЕРБ ,та се пита кой кого и кога ,но лустрация трябва веднага и то предимно в съда и прокуратурата и на всички адвокатски нива .

 97. 97 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 955 Неутрално

  и този е бил министър на вътрешните работи -:Д. след вожда най-видният представител на групировката герб.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 98. 98 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#6] от "Tъп и заблуден костовак":
  " Ми аз не съм почвал да го бия ама като ме питате глупости ме вкарвате в обяснителен режим и трябва да обяснявам, че нямам сестра. Другарко"
  Така е. Вие даже никога не сте почвали да мислите. Комуне.

 99. 99 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Влизай зад решетките, ЦвЦв!!!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 100. 100 Профил на Darin Ivanov
  Darin Ivanov
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Къде мога да видя графиката която показва, за гласовете на българите в Чужбина без тези в Турция ? Благодаря предварително на отговорилия на въпроса ми

  X
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK