Най-драстичните чистки на кабинета "Орешарски" са били във външното, в земеделското и във вътрешното министерство

Най-драстичните чистки на кабинета "Орешарски" са били във външното, в земеделското и във вътрешното министерство

© Юлия ЛазароваЗа малко над една година живот (29 май 2013 г. - 5 август 2014 г.) кабинетът "Орешарски" е извършил 2784 кадрови промени в ръководния състав на министерствата, второстепенните разпоредители с бюджет и търговските дружества с над 50% собственост на държавата в капитала. Това показва справка на служебното правителство, с която "Дневник" разполага.


Освободени от ръководни длъжности са 1119 души, а назначените са 1418, включително преназначенията на по-ниски или по-високи длъжности, които са около 5% от общия дял промени на ръководни длъжности. Данните не включват администрацията на Министерския съвет, както и броя на кадровите рокади в Министерството на външните работи, няма и конкретен брой на назначените в Министерството на инвестиционното проектиране и общ брой на извършените промени там извън освободените от длъжност ръководни кадри.


Най-драстични са промените в ръководните структури към Министерството на земеделието и храните – над 600, от които 180 са в изпълнителните агенции към министерството и в областните дирекции "Земеделие". Значителни промени са извършени в системата на Българската агенция за безопасност на храните – освободени са над 60 служители на ръководни длъжности в цялата страна, които са заменени от 64 новоназначени. Освободени са и 53 служители на ръководни длъжности в Държавен фонд "Земеделие", а назначените са едва 23.
Най-значителна е диспропорцията между освободените и назначените в Агенция "Митници" към Министерството на финансите. Срещу едва 12 освободени от ръководна длъжност служители в митническите структури в страната са назначени 72 нови ръководители. Над половината от тях – 47, са назначени след конкурентен подбор. В същото време промените в администрацията на финансовото министерство са незначителни  - 13 служители са освободени, а 28 са назначени на ръководни длъжности, като една трета от тях са повишения.


Според справката предходното ръководство на Министерството на външните работи сериозно е дестабилизирало структурата на институцията. С приемането на Устройствения правилник – само три месеца след встъпване в длъжностна кабинета "Орешарски", на практика са подменени 90% от ръководния състав. Сменени са всички генерални директори и директорите на дирекции с изключение на две – "Азия, Австралия и Океания" и "Инспекторат". Всички назначения са с установена принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на тоталитарния режим, пише в справката.


В общата администрация са сменени всички петима директори на дирекции, а на местата им са назначени хора, които никога не са били служители на външно министерство. Най-видимото политическо назначение е на бившия член на ръководството на БСП, бивш депутат и по-късно председател на партия "Българска левица" Иван Генов. Няколко месеца по-късно той е командирован дългосрочно в Астана, Казахстан, а кариерният дипломат там е отзован предсрочно.


В системата на МВР на ръководно равнище са извършени общо 329 промени, като са освободени 66 служители, а над 260 са назначенията.


Значителни са промените в ръководния състав на структурите към Министерството на труда и социалната политика - 290 промени. Половината от тях са в структурите на Агенцията за социално подпомагане, където са освободени 110 ръководни кадри.


В Министерството на икономиката и енергетиката са извършени 285 промени на ръководния състав, като 134 са освободените от длъжност. Основно е подменен ръководният състав на дружествата от системата на министерството и на дъщерните дружества на Българския енергиен холдинг.


Значими промени в ръководния състав на структурите са регистрирани в системата на Министерството на образованието и науката – над 200 освободени и назначени служители. 30 души от ръководствата на регионалните инспекторати по образование са освободени през периода, на тяхно място са назначени други 53.


В лечебните заведения в системата на Министерството на здравеопазването са извършени 107 промени в управителните и контролни органи - изпълнителни директори и промени в съвета на директорите и на контрольорите.


В системата на Министерството на околната среда и водите най-значими са извършените промени в ръководствата на регионалните инспекторати по околната среда – общо 27 души са освободени от ръководни длъжности.


В Министерството на младежта и спорта са налични данни само за освободените служители, включително експертен състав в администрацията на министерството. Най-значителни са промените в "Национална спортна база" ЕАД, която управлява най-големите спортни бази в България – 22 служители на ръководни длъжности са освободени, а четирима са преназначени на по-ниски длъжности. Това е и структурата с най-много понижени в длъжност служители.


На правителственото заседание миналата седмица премиерът Георги Близнашки иска от министрите кратки справки за уволненията и назначенията, направени от служебния кабинет в последните два месеца. Уточнява, че в много случаи става дума за компрометирани хора и министрите трябва да имат готовност за категоричен отпор срещу приказките за поголовни чистки.


"Така че молбата ми е по министерства до края на седмицата да се направи един преглед и всеки от вас да е готов да защити основните промени и да обясни едни или други персони са били отстранени. Нагледните примери действат най-убедително. Така е устроена човешката психика – не бройката, не количеството", призовава още Близнашки.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Еми какво да ви кажа.БСП и ДПС се казва....

 2. 2 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Всички назначения са с установена принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на тоталитарния режим, пише в справката."


  Докога ще ги търпим тия гниди бе...Орешака, това ли ти беше експертното правителство..и пак за бога има 500 000 заблудени магарета, които гласуваха за червените...АМАН!

 3. 3 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1165 Разстроено

  Орешарски не направи нищо за държавата, но поне намести свои хора по министерствата. Вместо да се намаляват тунеядците, той ги е увеличил.

  Ако този свят ти е омръзнал, то тогава опитай да го промениш
 4. 4 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не знам докога, ще им теглим последствията на тази тройна отврат!

  Happy face says, adios !
 5. 5 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  В тези министерства са и най-известните калинки на Герб. Като се започне от хората на европровалилата се Румяна Желева до самоназначилия се за посланик Марин Райков. За калинките на Миро да не говорим - все пак имаха на разположение милиони за безсмислени работи (като фейсбук страница за 50 хил. евро). А милиционерите на Цецко веднага си намериха работа в столичната община.
  Когато се борави с цифри е нужно сравнение - с чистката на Бойко през 2009-10 г., и с тази на самия Близнашки за 2 месеца.

 6. 6 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1215 Разстроено

  "Най-драстични са промените в ръководните структури към Министерството на земеделието и храните – над 600, "

  И там ли са още тези мижитурки?
  "В системата на МВР на ръководно равнище са извършени общо 329 промени, като са освободени 66 служители, а над 260 са назначенията."
  "Наще" хора са заели позиции .
  " само три месеца след встъпване в длъжностна кабинета "Орешарски", на практика е подменен 90% от ръководния състав. Сменени са всички генерални директори и директорите на дирекции, с изключение на две – "Азия, Австралия и Океания" и "Инспекторат". Всички назначения са с установена принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на тоталитарния режим, пише в справката."
  Ужас !!!!!! То не, че се очакваше друго!

  На агент павел, затуй не му трябва власт, той вече е във властта!
  До- кога?

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  Най-много промени ,там където има далавера и МВР.Сега трябва нова чистка ,ама не да върнат калинките ,а конкурси.

 8. 8 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 924 Весело

  Къде е Орешарски ?
  ...миши-миши ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 9. 9 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 919 Любопитно

  А тази справка дали е готова?
  "На правителственото заседание миналата седмица премиерът Георги Близнашки иска от министрите кратки справки за уволненията и назначенията, направени от служебния кабинет в последните два месеца. Уточнява, че в много случаи става дума за компрометирани хора и министрите трябва да имат готовност за категоричен отпор срещу приказките за поголовни чистки."
  Любопитно ми е колко хора правителството Близнашки е очистило от горепосочените назначени, които очистиха гербаджийските калинки?

 10. 10 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  ...и сега, като се заклати онова ти ми махало, глейте кво ше става...

  Ха, как многозначително звучи думата махАло...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9630 Неутрално

  Това сътвориха тройната комунистическа коалиция, да не използвам други думи и да ми изтрият коментара, да не се връщат повече в управлението.

 12. 12 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  Безусловната подкрепа на ДПС е с единственото условие да не се пипат "експертите" им от сладките държавни службички.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 13. 13 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Това се чете като наръчник - 'къде далаверите и келепирът са най-големи".

  И какво ще каже Местан за тези неща? Защото много от посочените звена бяха овладени от хора на ДПС с цел лично облагодетелстване.

 14. 14 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Най-големите промени са там, където ДПС има най-големи интереси!
  1. В земеделското министерство - защото под шапката му е агенцията по горите, а е обществена тайна, че ДПС покровителства "дървената мафия", режеща поголовно в планините, дори и в този момент.
  2. Във Външно - е, изборите в чужбина показаха нагледно резултата от интереса им.
  3. в МВР - за да получат спокойствие при купуването на гласове

 15. 15 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 516 Неутрално

  "Според справката предходното ръководство на Министерството на външните работи сериозно е дестабилизирало структурата на институцията. С приемането на Устройствения правилник – само три месеца след встъпване в длъжностна кабинета "Орешарски", на практика е подменен 90% от ръководния състав. ВСИЧКИ назначения са с установена принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на тоталитарния режим, пише в справката."

  Основна цел на кабинета "Орешарски" - установяване на 100% -тов контрол на мафията над държавата. И успяха. А политическа сила , която да може да се справи с това положение, не се забелязва на хоризонта.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 16. 16 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Земеделското е ясно - най-малкото заради ПРСР, ДПС мноооого обичат програми за харчене на европейски пари;
  външно - идея нямам защо чак толкова са чистили;
  но за МВР - ей Богу, след ГЕРБ и аз бих го разчистила!!!

 17. 17 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  айде сега системата за управление на човешки ресурси в държавната администрация да се централизира и да стане публична.

  за да се знае колко човека храним във всяка една агенция, кметство, съд и полицейски участък, кога се откриват свободни работни места и колко са кандидатите за тях и т.н. и т.н.

  и не ми казвайте, че не е възможно. не може да отидеш в сайтовете на Епъл, ХП, Майкрософт, ИБМ, да кликнеш на Careers/Jobs и да си избереш позиция измежду десетки и стотици локации, а тук да не могат да направят такава система (или да си купят една нова и да я имплементират и интегрират с останалите си системи).

  РЕФОРМИ !
 18. 18 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 541 Разстроено

  В Българска Агенция за Инвестиции (БАИ, част от МИЕ) изгонените за последните 11 месеца са 24 служителя от общо 32, това включва 100% от състава на ръководни позиции и 100% от служителите в правния отдел. Друг е въпроса, че новоназначените "парашутисти" нямат елементарни познания по чужд език...
  Изводите за потенциала на администрацията може да си ги направи всеки средно интелигентен човек.

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 19. 19 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  [quote#2:"Софиянец"]

  "Всички назначения са с установена принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на тоталитарния режим, пише в справката." [/quote]
  Да му се не види, няма ли ЕДИН ЗА ЦЯР, несвързан със "службите"?!?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 20. 20 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Някой скоро да е мяркал Ореха някъде?

  В България властва беззаконието!
 21. 21 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Само за година и нещо тая хунта съсипа повече държавата, отколкото трите предишни правителства, взети заедно.

 22. 22 Профил на Not Fun
  Not Fun
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Тези справки трябваше да излязат преди изборите.

 23. 23 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#22] от "nnf":

  Ами то скоро пак ще има избори.

 24. 24 Профил на bladeroko
  bladeroko
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тотална чистка е нужна. Веднъж завинаги да се освободиме от хомота на ДС. Новите хора задължително през проверка на миналото, интервю за работа през надеждна HR агенция, а където е нужно и детектор на лъжата да минават. Само така ще се избегне назначаване на некадърни хора в адмнистрацията.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сега всички тези - вън, особено ДС шпионите! Незабавно!
  И никакви вайкания за разни метли...
  По-голяма метла от тази, която сътвориха на БСП и ДПС, очевидно няма.

 27. 27 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Последното да се чете: По-голяма метла от тази, която сътвориха БСП и ДПС, очевидно няма.

 28. 28 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Последното да се чете: По-голяма метла от тази, която сътвориха БСП и ДПС, очевидно няма.

 29. 29 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1366 Весело

  Човек се учи, точно разбрах, че имаме дирекция "...океания" в МВР......

  Да не повярваш какви паразити се хранят от нашите данъци.....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 30. 30 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мойше! Толкоз!!!":

  И после разправят, че е късно за ЛУСТРАЦИЯ и ДЕКОМУНИЗАЦИЯ..

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 31. 31 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  "Освободени от ръководни длъжности са 1119 души, а назначените са 1418"

  Е, сега всички тези 1418 да ги уволнят, защото със сигурност са некадърни политически назначения

 32. 32 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  къде казват са областите на интерес на ДПС и БСП, че нещо не мога да си спомня....

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 33. 33 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  Сега като почнат да махат некадърниците назначени като довереници на бсп и дпс ще вият на умряло

 34. 34 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#12:"Julian Mall"]Безусловната подкрепа на ДПС е с единственото условие[/quote]
  Чувал ли си за думичката "нонсенс" (nonsense)? Горното ти "стъклено желязо" е точно това!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 35. 35 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3924 Неутрално

  До коментар [#1] от "gembirdkz":

  Като марокански скакалци са, нищо не остава след тях. Само за 1 година, представям си какво бедствие щеше да е ако бяха изкарали половин мандат.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 36. 36 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Всички назначения са с установена принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на тоталитарния режим"...е какво да говорим повече...

 37. 37 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  A най-смешното и трагикомично в този водевил ала Алеко Константинов е ,че много от т.н. министри на идеалиста-комунист Близнашки са пълни калинки и парашутисти, но с големи мераци и работещи ентусиазирано на ироничната страна на принципа "Залудо работи, залудо не стой". Като например министърчето на външните работи, който е професионалист до костите на мозъка си?!!?
  В замяна на това, обаче не успяха да свършат достатъчно добре работата си по изборите, и по признание на самия МВР шеф - което беше основно тяхно задължение
  Някой от тях пък бяха откровено овъзмездени за търкалянето по жълтите павета. Влизането им във власта стана през задния двор - иначе щяха да я гледат през крив макараон. Пък за броя на назначените съветници на Близнашки просто е излишно да се говори - и самия той деликатно не пише в справката им.
  Ясно, е че се готви нова вълна от назначения на наши хора, затова е тази ддимна завеса, но пък некои внушения от пропагандата направо събарят мазилката с тапетите. Като например:
  "Уточнява, че в много случаи става дума за компрометирани хора". Е, можели ли идеалиста да ни разясни с правни средства формулировката "компроментирани"?

 38. 38 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#30] от "mitko11":


  [quote#30:"mitko11"]И после разправят, че е късно за ЛУСТРАЦИЯ и ДЕКОМУНИЗАЦИЯ..[/quote]
  Дразнещото в случая е че тези назначените ВЕЧЕ СА БИЛИ ЛЮСТРИРАНИ!!! В тази (или друга) статия се спомена че един от новоназначените (с повишение) е бил един от онези посланници, които Николай Младенов ги върна в България точно за това-принадлежност към "службите". Ама най най по справедливият български съд ги върна на работа

  Оправия не виждам, докато не вкарат една дивизия европейски съдии, прокурори, следователи и ченгета, и да уволнят всички такива в България.

  После-ЩАТЕЛНА проверка на работата им, конкурс и по способните (и с чисто минало, ДОКАЗАНО некорумпирани) полека лека да ги връщат на работа.

  А, и да тикнат 100-200 корумпета в пандиза, щателно разследване ще намери и повече кандидати за пандиза. Едва след това някой съдия/прокурор/следовател ще се замисли яко, преди да приеме подкуп!!!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 39. 39 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#9] от "Реформиран Соросоид":
  Любопитно ми е колко хора правителството Близнашки е очистило от горепосочените назначени,
  ----------------------------------------------------
  Ами веднага отговорарям - недостатъчно.
  Всеки един назначен от Олигархски да си стяга багажа.
  Ако случайно има все още останали от времето на първата тройна ламя - и те.


  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 40. 40 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  "Освободени от ръководни длъжности са 1119 души, а назначените са 1418"

  Отваряла е работни места социалната партия - за татунчовци.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 41. 41 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  Бачо Куре, пестин чоека ми праат изорите, не ги ли сложнем некъде, че ми се разбегат за слеъщите

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 42. 42 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  До коментар [#38] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Конкурса става по следния начин: Назначава се Човека и до един месец се провежда сериозен конкурс, най-важния въпрос от който е трите имена на кандидата да са точно определените. Естествено Човека не се явява на конкурса, но е вече избран.

  Оправията се нарича германски съдебен и политически борд и лустрация по германски образец. Само че Русия не дава...

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 43. 43 Профил на today
  today
  Рейтинг: 932 Неутрално

  "Най-драстични са промените в ръководните структури към Министерството на земеделието и храните – над 600, от които 180 са в изпълнителните агенции към министерството и в областните дирекции "Земеделие"."

  Накратко - ДПС завзеха властта.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 44. 44 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Малко закъсняха тези данни. Трябваше да излязат преди изборите когато Мая-комисарката предизборно орева орталъка заради чистки.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 45. 45 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  "На правителственото заседание миналата седмица премиерът Георги Близнашки иска от министрите кратки справки за уволненията и назначенията, направени от служебния кабинет в последните два месеца. "

  Ами справката ПОИСКАНА от Близнето за ПОСЛЕДНИТЕ два месеца от работата на служебното е ясна - 2784 кадрови промени . Остава само министрите да са подготвени със задоволителни обяснения за причините за уволненията .
  За подобни нескопосни мероприятия , народа е казал : Де го чукаш , де се пука .

 46. 46 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 973 Неутрално

  "...само три месеца след встъпване в длъжностна кабинета "Орешарски", на практика са подменени 90% от ръководния състав. Сменени са всички генерални директори и директорите на дирекции с изключение на две – "Азия, Австралия и Океания" и "Инспекторат". Всички назначения са с установена принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на тоталитарния режим, пише в справката."

  ТОВА КАЗВА ВСИЧКО !!!

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 47. 47 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  [quote#2:"Софиянец"]Докога ще ги търпим тия гниди бе.[/quote]

  Ами докато не си измиете главите . Гнидите , а от тях и въшките , се въдят в мърсотията . И докато сте въшкари , ще имате и гниди . А иначе гнидите са си ваши - попрегледай последните обявени такива . А и една със запазен в сейф сертификат за произход.
  П П Нищо лично , просто размишлявам върху средата за развъждане на инсектициди .

 48. 48 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Нищо ново. Така беше и по времето на ГЕРБ. Сега отново ще има рокади. Нито едно правителство не е оставило досега тези хора ,които си вършат работата,на поста си , колкото и да са добри в това което вършат . Дойде ли ново правителство се започва едно уреждане на близки, роднини, и тем подобни.....За съжаление е истина и ,което е по-лошо, спира се всякакво развитие, защото всички си гледат само собствените интереси.

 49. 49 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  [quote#3:"AModoMio"]

  Орешарски не направи нищо за държавата, но поне намести свои хора по министерствата. [/quote]м

  Какво е направил за държавата , може да сттане ясно от сравнителен материал - какво е било преди него и какво е след него . Не ти виждам материала , по който сравняваш . Или си пазиш Бяла книга от Марин Райков ?

 50. 50 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ужасите надминават дори моите предположения, може би защото нямам престъпен мозък като комунягите.

  chavo64
 51. 51 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  [quote#46:"Канасубиги"]ТОВА КАЗВА ВСИЧКО !!![/quote]

  Ами казва го на тези , за които е предназначено . И които ИСКАТ да е така . Ама не е . Иначе щеше да се използва в риториката на опонентите на Орешарски по време на предизборното лъготене . Сега просто ще се използва за обратното броене - уволнение на възползвалите се от предишно уволнение . С лихвите .

 52. 52 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#2] от "Софиянец":


  [quote#2:"Софиянец"]"Всички назначения са с установена принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на тоталитарния режим, пише в справката." [/quote]По това ще познаете дългата ръка на Русия-имали ДС-има КГБ/Русия..

 53. 53 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#31] от "daam":


  [quote#31:"daam"]Е, сега всички тези 1418 да ги уволнят, защото със сигурност са некадърни политически назначения [/quote]А Лая като писне?!!!И почне да прави контрапротести?!

 54. 54 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#37] от "ПРОРОК ИЛИЯ":


  [quote#37:"ПРОРОК ИЛИЯ"]идеалиста-комунист Близнашки[/quote]Иначе добре,че поне се знаеш що за стока си-като мразите някой го обиждате на "комунист" т.о.е-същия като Вас!

 55. 55 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 734 Любопитно

  Тези да не подготвят мотивите към Закона за държавния служител.Като им чета страхотиите,друг изход не виждам,освен да се приема нов закон за държавния служител и да се слага край на тези чистки.

 56. 56 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#54] от "yanne":
  Kълвете ли?
  Като първосигнално комуне...
  Кълвете, кълвете.

  Само повтарям това което е казал той. И не взимам никакво отношение за това как се самоопределя той. Ако ще - да се чувства марсианец , негова си работа.
  За разлика от Вас, който веднага се жегва и реагира по комунистически. Просто нямате никакви аргументи срещу това което съм написал и веднага с квалификациите.
  Много елементарно. И разочароващо.
  Затова отговора ми е цитат: На всяко нискочелие - с благородно снизхождение /Р.Ралин/


 57. 57 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 734 Весело

  [quote#17:"Rage Against"]айде сега системата за управление на човешки ресурси в държавната администрация да се централизира и да стане публична. [/quote]
  Не,точно това няма да стане.Близнашки ще оправи работата и повече с този въпрос няма да се занимаваме.Където е минал Близнашки повече не бива да се пипа.Той знае кое е добро и кое е лошо,кое е професионално и кое не е.Комунизмът,този светъл едеал,може повече от всяка система.

 58. 58 Профил на Защо така?
  Защо така?
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#38] от "Мойше! Толкоз!!!":

  В нормалните бели даржави това е нормален процес на подбор и контрол. Хашите хрантутници идея си нямат как трябва да работят за да си защитят безумно големите заплати които народа всьщност им плаща. На светлинни години са далеч от средните стандарти за професионализьм, да не говорим за езикови познания, интелект и елементарни нива на култура. Но виж за лапачката са пьрви. Само прилагането на истински професионални стандарти като се започне от подбора и прилагането им всеки божи ден и час в работата с клиентите само това ще роди конструктивна конкурентна среда и сте елиминира тьртеите на обществото. Гледаите кьм Европа и се учете..... ама не ви отарва, там ви е проблема......

 59. 59 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 849 Неутрално

  "Всички назначения са с установена принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на тоталитарния режим, пише в справката."
  Те така се и държаха с протестиращите ,все едно тато им е зад гърба!

 60. 60 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#1] от "gembirdkz":

  Ако говорим за окопаване на престъпници във властта, трябва да изброим герб, бсп, дпс и атака, които с мръсните си игри също си гарантираха постове тук там.

 61. 61 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#60] от "Hristo'o":

  Съвсем скоро ще се окаже и че ГЕРБ са престъпници,ако няма реформа в правосъдната реформа,ГЕРБ умира ли умира,това ще е края!В Много интересна ситуация са ГЕРБ,единствените от които няма да пострадат са БСП,но те се отказаха,при реформаторите мога да спечелят и в същото време и да загубят,при ДПС от всякъде губят,дори да го играят като Сидеров.Направо не ми се мисли,какво ще е.А Реформаторите и ПФ са най-печеливши от това правителство трябва да ви кажа,стига да си изиграят картите добре.

 62. 62 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 745 Неутрално

  [quote#20:"kimche"]Някой скоро да е мяркал Ореха някъде?[/quote]

  Скри се като бит Сергей.

 63. 63 Профил на runmen._
  runmen._
  Рейтинг: 404 Весело

  А по времето на кабинета Борисов една приемственост цареше, никакви чистки и назначения само на капацитети......Същите тези капацитети опоскаха 1,8 милиарда от НЗОК и 4 милиарда от резерва.

 64. 64 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 440 Неутрално

  [quote#62:"foxa5"]Скри се като бит Сергей. [/quote]
  харчат те те паричките и анализират ситуацията

  В България властва беззаконието!
 65. 65 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  [quote#63:"runmen._"]А по времето на кабинета Борисов една приемственост цареше, никакви чистки и назначения само на капацитети......Същите тези капацитети опоскаха 1,8 милиарда от НЗОК и 4 милиарда от резерва[/quote]
  ... по времето на чистките на Боце, на обвиненията за политически такива, защитата дойде от Барозу... Той казА: за да има политически уволнения, значи преди това е имало политически назначения." И кат' сА нароиха едни калинки-и...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 66. 66 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А Мая остана без дъх да тича по площадите и протестира против "уволненията" на кабинета Близнашки!?Всички червени некадърници,които са назначавани масово-вън!

 67. 67 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 442 Неутрално

  мвр контролира бизнесмените, контрабандните канали, сивия сектор и изборите, европейските субсидии са основно в земеделието, външно ги препира...я вижте ореха, да не пада от небето, идва от дървото и корените му....

 68. 68 Профил на DirtyBastard
  DirtyBastard
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Въпросът, който липсва в статията е КАКВИ са тези, уволнените и заменени от парашутистите на червеното статукво? Тях още ли ще ги наричаме калинки, мутри на ГЕРБ и от тоя род? И ако явно вече тази абсурдна теза не е "модерна", то къде отива отговорността на политиците и журналистите, които я налагаха преди време, вместо да защитят от принципна гледна точки жертвите на червения политически произвол? Емблематичен пример е НЦИОМ, които бяха изритани за несъгласие с прогнозите на Червен Кольо, а екипът им буквално месеци след това са една от двете най-авторитетни агенции... Въпросът не е това, че моето мнение в случая е в интерес на ГЕРБ, въпросът е как мислим да се развиваме в условия в които толкова лесно е да се оплюе ВСЕКИ, просто ей-така? На какво се надяват примерно костовистите, които с готовност се включват в червените опорните точки, ако утре те са в положението на Борисов, смятат, че този тотален нихилизъм ще ги подмине ли?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK