Вложители на КТБ опитаха да нахлуят в централата на банката

Протестът беше сравнително малоброен

© Анелия Николова

Протестът беше сравнително малоброенИзбори 2022

Вложители на Корпоративна търговска банка (КТБ) направиха опит да проникнат в централата на банката с искане да се срещнат с квесторите, предаде БНР. Въпреки че хората имат право да правят справки и да имат достъп до вещите си в трезора на банката, влизането в централата беше ограничено в началото на протеста. Въпреки предварителните намерения до радикални действия не се стигна.


От репортаж на Би Ти Ви стана ясно, че представител на протестиращите е бил пуснат в сградата, но пък след това не му е било разрешено да излезе, докато навън протестът е продължавал.


В един момент пред централата на банката дошла и линейка, повикана, тъй като на служител на финансовата институция му прилошало.
Аргументът на вложителите, които се опитаха да проникнат в централата, беше, че те имат право на достъп до трезорите си. Преди протеста служителите на КТБ допускаха хора, които имат право да правят справки, както и да видят вещите в трезорите си.


Протестиращите категорично отхвърлиха възможността да получат облигации вместо парите си и се заканиха да продължат да протестират.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK