Ако постигнем съгласие за политиките, всякакви персонални решения са възможни, каза Мартин Димитров (коригирана)

Мартин Димитров

© Юлия Лазарова

Мартин ДимитровСтатията е коригирана в 12.40 ч. - Мартин Димитров не се е обявявал за изграждането на "Южен поток", а за спирането на проекта в сегашния му вид.


Ако постигнем съгласие за политиките, всякакви персонални решения са възможни. Това заяви пред ТВ7 Мартин Димитров от Реформаторския блок. 


Преговорният екип на ГЕРБ – Румяна Бъчварова, Цецка Цачева и Менда Стоянова, ще се срещне днес в парламента с представители на Реформаторския блок, за да обсъдят възможностите за съставяне на правителство.
Важното е да се разберем за реформите и политиките, коментира Димитров. Той обяви, че от блока ще започнат преговорите от реформите в правосъдието. По думите му именно проблемите в правосъдието спират ключови инвеститори да дойдат в България. "Консенсус не може да има по съдебна реформа, но широко съгласие може да бъде постигнато. Другото, на което много държим, е прозрачност в енергетиката, спиране на "Белене" и на проекта "Южен поток" в сегашния му вид. За КТБ искаме пълно разследване. Необходима е реформа в администрацията, която да доведе до спиране на партийните назначения и по-ефективна работа", изреди Димитров основните теми, по които Реформаторският блок ще търси съгласие.


По думите му разговорите днес с ГЕРБ ще бъдат чисто политически и няма да засягат персонални предложения, докато не се постигне съгласие по ключовите за България реформи. "ГЕРБ са победители и е тяхно право да предложат личността на премиера", коментира Димитров.


Мартин Димитров декларира, че Реформаторският блок няма да допусне правителство с участието на БСП, ДПС и "Атака". "Това са партиите, които бяха модел "Орешарски", и ние не ги приемаме под никаква форма в управлението", подчерта той. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK