Едно наум: Отцепилият се от Бареков депутат получил предложение за "замянка" с друг пост

Едно наум: Отцепилият се от Бареков депутат получил предложение за "замянка" с друг пост

© Нова телевизияВ рубриката "Дневник" публикува прессъобщения, откъси от материали, изказвания и други, които трябва да се четат с едно наум.


В интервю за "Нова телевизия" тази сутрин новоизбраният депутат Ана Баракова, 13-а в листата на партията на Николай Бареков "България без цензура" (ББЦ) в Пловдив, обяви, че напуска формацията си и остава независим народен представител в парламента, който все още не е заседавал.


Баракова измести с преференция втория в листата Дяко Дяков, член на широкото ръководство на ББЦ, който трябваше да влезе в парламента, след като водачът Бареков реши да запази позицията си в Европарламента. Тя казва, че Дяков я е притискал, за да се откаже от мястото си.
"Дневник" публикува с незначителни съкращения и без редакторска намеса интервюто с Баракова, която беше в студиото заедно с двама отцепници от ББЦ - бившия председател на пловдивската организация Хаик Гарабедян и бившия член на ръководството Красимир Манов.


- Ана Баракова: Добро утро. Искам да разкажа накратко моята история. Това, което се случи с мен в близките дни, веднага след приключване на изборите, аз бях притискана и поставяна в една ситуация на един тормоз.


След като стана ясно, че сте избрана за народен представител?


- А.Б.: След като стана ясно, че бях избрана.


Какъв тормоз? Вие сте учител по биология от Пловдив на 13-о място, пак казваме.


- А.Б.: Чести обаждания по телефона с цел да се откажа от депутатското си място. От колеги от партията. Също...


Кои са тези колеги? Можете ли да им кажете имената?


- А.Б.: Да, значи, обаждаше ми се по телефона Дяко Дяков и Мартин, известен под прякора Данона.


А единият от тях е трябвало да влезе, ако Вие се откажете? Да му освободите мястото? На кого?


- А.Б.: Точно така, Дяко Дяков трябваше да влезе, съответно схемата е била предвидена по този начин да се реализира.


И какво, обаждат Ви се и какво казват? Г-жо Баракова....


- А.Б.: Като един разбран човек да влеза в ситуацията, в положението, да се откажа и да направим така една замянка на депутатското място с пост, примерно, който ми предложат или аз си избера.


Пост къде? В партията?


- А.Б.: Ми в администрацията....


В администрацията на Пловдив? Т.е. те са хора, които могат да си позволят да назначават в администрацията в Пловдив.


- А.Б.: Явно да, така си мисля.


И ако не се откажете? Защото Вие не се отказвате. Има ли продължение изречението?


- А.Б.: Да, значи имаше ситуации, в които се опитаха да ме прокументират в търсене на моите подписи...


Как да Ви компрометират?


- А.Б.: Непрестанни обаждания по телефона с цел, че трябва да пристигна, да подписвам документи, непрекъснато трябваше да подписвам документи, които нямаше начин да бъда обвързана с документацията.


Какво са Ви карали да подписвате? Може ли в някаква конкретика да влезете?


- А.Б.: Просто документи, така ми беше съобщено. "Трябва да подпишете документи, които са свързани в партията на ББЦ."


И ако не?


- А.Б.: Ако ли не – получи се една такава ситуация, в която ме чакаха пред училището. Ходя на училището, вътре в училището, притискаха директора в моето училище, нарушаваше се учебният процес...


Как така? Влизат хора в училището, където Вие работите и сте учител по биология, и какво правят тези хора и кои хора?


- А.Б.: Това, получих като информация, е, че в училище ме е търсил адвокат Дяко Дяков със секретарката и други хора, в смисъл, директорът не ги познава.


Със същото искане? Да освободите мястото за депутат? Или не са обяснявали?


- А.Б.: Ами просто са ме търсили, не са обяснявали, непрестанно в училище и също пред дома ми. И всичко приключи с разбиване на входната врата на моя апартамент.


Как така разбита? Заварихте си, връщайки се от работа, вратата на апартамента разбита или Вие бяхте вътре, докато някой я разбива?


- А.Б.: Не, аз се наложи просто за известно време да напусна града, защото бях в една такава ситуация на пълно паникьосване.


Кога видяхте, че вратата Ви е разбита и как беше разбита? Бяхте ли на място, или във Ваше отсъствие е била разбита?


- А.Б.: Моите комшии, които са слизали от горния етаж съответно до долния, са видели, че моята врата е отворена и са си помислили даже, че пренасяме багаж.


А Вие къде сте били през това време?


- А.Б.: Ами по принцип съм била със семейството ми, не искам да давам обяснения къде съм била.


Защо смятате, че е разбита тъкмо от тези хора, или просто съвпада всичко? Откраднато ли е нещо?


- А.Б.: Нищо не е откраднато, според мен това е с цел, за да ме принудят по някакъв начин да отида съответно на място и да осъществим тази среща и това, което те желаят, нали, съответно.


Вие питахте ли този Дяко Дяков участва ли в това разбиване на входната врата на Вашето жилище?


- А.Б.: Не, не съм питала такива въпроси.


Опитахте ли се да се свържете и да говорите с лидера на Вашата партия Николай Бареков? Да му обясните какво става.


- А.Б.: За мен цялата ситуация не е изобщо в рамките на нормалното – първо да получавам чести обаждания, предложения да се откажа от депутатското си място.


Колко пъти Ви се обадиха?


- А.Б.: Може би са огромна бройка, не съм ги броила. SMS-ите, обажданията...


….


Защо сте заедно?


- А.Б.: Ние сме от една партия. Познаваме се, работили сме заедно. Аз оттук нататък желая да работя с колеги, които са готови, имат желанието да дадат всичко от себе си, да отговарят на целите и задачите на партията.


Но не сте в една партия. Нали Вие сте напуснали партията?


- Хаик Гарабедян: Заедно с Ани бяхме едни от първите членове на партията в Пловдив и заедно с нея правихме структурите в града.


Но тя още не е напуснала партията?


- А.Б.: Аз напускам партията при положение, че няма среда, в която да има правилно общуване, работна среда, в която всеки да има право да изразява своето мнение, да има един колектив, в който да работим единни заедно.


Влизате в парламента, но излизате от ББЦ? И какво, още преди клетвата....


- А.Б.: И оставам един независим депутат в Народното събрание.


Ще бъдете независим депутат, отсега, преди клетвата го казвате?


- А.Б.: Точно така.


Това не е ли некоректно отношение от Ваша страна? Не е законно да Ви сплашват, да Ви разбиват вратата. Защо не напуснахте по-рано, или чак сега, когато Ви притискат за мястото, решавате да зарежете ББЦ, но да си запазите депутатското място?


- А.Б.: Некоректно е отношението да няма правилно общуване, да не се зачитат човешките права, човешкият личен живот, да се нарушават взаимоотношения.


Купуваше ли гласове ББЦ? Вашият избор плод на такава грешка ли е? На объркали се купени избиратели или на просто объркали се?


- А.Б.: Моята мотивация и желание не е свързана с това отношение. Не взимам отношение по този въпрос.


….


Реакцията ще бъде много ожесточена, има морален казус тук. Вие все пак влизате както депутат от ББЦ и в 12 без една, преди парламентът да се отвори официално, казвате, че напускате, запазвате си мястото и ставате независим депутат. Веднага ще има подозрения – да не сте купена от друга партия, да не би да сте подкокоросана от други, на които им трябват гласове? Знаете как ще се разтълкува това нещо. Не може да е безкритично.


- А.Б.: Аз съм един изключително достоен човек, който държи на себе си и на своето семейство и на колегията, която е свързана с мен. Не може да си позволяват да присъстват в моето училище, да притискат директора и да нарушават учебния процес.


На директора какво са казали?


-А.Б.: Значи търсили са ме непрестанно.


Добре, Вие не бяхте ли с нагласата, включвайки се в изборите, че хората по-надолу в листите са на неизбираеми места и ако се случи ситуация като Вашата, "Любимец 13", това ще бъде грешка? Едно и също да се попълва и в квадратчето, и в кръгчето?


- Хаик Гарабедян: Не, това не е точно така, аз като бивш председател на град Пловдив мога да взема отношение по въпроса. Тя е една много уважавана активистка в партията, всички я познават.


Според Вас това не е грешка, а тук целенасочено са отбелязвали преференция за нея избирателите на ББЦ?


- Х.Г.: Да.


Колко души са гласували за нея с преференция?


- Х.Г.: Осемстотин и колко бяха... Достатъчно.


И смятате, че това е съзнателен избор, а не плод на грешка?


- Красимир Манов: Абсолютно. Ани е много известна в Пловдив.


….


Аз се озадачавам. Ето го и първият, уважаеми зрители, депутат, независим, заявява от този момент. Но просто се чудя как ще гласувате в парламента. И фактът, че сте с господата двама отцепници, ще се изтълкува, че е можело, ако имате толкова близки и сходни позиции, да напуснете по-рано. Така все едно използвате ББЦ, за да влезете.


- А.Б.: Когато работихме в ББЦ, имахме поставени приоритети, които трябваше да бъдат изпълнени, за които работихме в продължение на дълго време. Това беше с грижа за болните, за инвалидите, за майките, за учениците. В крайна сметка нито един от поставените приоритети не беше реализиран. Това мен страшно много ме възмущава, тъй като целият труд...


Защо не се отказахте преди изборите?


- А.Б.: Защото постъпиха много некоректно със системните телефонни обаждания и притискането да се откажа от депутатското място. Аз съм избрана от вота на избирателите, всеки има право да гласува демократично. И като една колегия всеки трябва да приема решението.


Как ще гласувате в Народното събрание за кабинет на Борисов? Всъщност Николай Бареков смекчи тона рязко към Бойко Борисов отново и като че ли ще подкрепи в качеството си на лидер на тази партият кабинет, сформиран от ГЕРБ. Вие какво ще й препоръчате?


- К.М.: Ами като се прибере г-н Бареков от Брюксел, защото той образно казано вождът заряза племето, замина натам да си харчи паричките, които е откраднал по разни схеми, които тук съм ги описал, питайте го дали предния ден преди да замине в Брюксел е бил в един съседен на София град, известен с минералната си вода, и пак е целувал ръка на един човек, за когото казваше, че е бил хлебарка, че трябвало да бъде смачкан, че се криел като мишка.


Какво казвате?


- К.М.:Аз например мисля, че той е бил предния ден при Бойко Борисов, за да получи индулгенция.


Ама мислите или знаете?


- К.М.: Питайте го него. Нека той да отговори.


Намесвате името на Борисов тук, освен на Бареков, и твърдите, че са се срещали.


- К.М.: Така говорят злите езици в София. Бил ли е там? Нека да отговори. Предния ден, преди да замине за Брюксел, четвъртък миналата седмица. Да му се извинява, да му целува ръка, да му разказва как е бил сгрешил и т.н., и т.н.


....


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Работата започва да става съмнителна.....

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 2. 2 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 498 Неутрално

  И аз заменям употребявана клечка за зъби за практикуващ депутат...

 3. 3 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 229 Неутрално

  предложение за "замянка" с друг пост?

  Може би заместник-министър на образованието в кабинета на новата коалиция?

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 4. 4 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1544 Весело

  Титани на мисълта, вземи единия, удари другия...

  Пуканки поне раздават ли на прИмоция.
  Пусто слабо театро му се падна да гледа на матрЯла, ама кукловодите толкоз могат....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 5. 5 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  Работата е ясна: ББЦ е партия, която работи за България с цензура, измама и насилие.

 6. 6 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Ко?
  Ко-ко-ко-ко-шка....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 7. 7 Профил на sonita_bonita
  sonita_bonita
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Цирковете започнаха , още преди да се събере Парламента . Какво да очакваме като започне работа ? ББЦ , Атака и другите... Мамма миа...

 8. 8 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Точно в Пловдив наглостта, цинизма, лъжите, уродливостта на ББЦ са най- ярки. Една мафиотска структура, създадена с мафиотски пари и действаща по мафиотски. Затова в Пловдив разгромът им беше пълен.

 9. 9 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тази, милата, я гледах сутринта по телевизията. Не мога да опиша впечатленията си от нейната личност, без да използвам обидни думи.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Ако ББЦ е партия, то руската икономика не е обезмаслено краве масло!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Смърди, ама яко.
  Като гледам какви хора влизат в политиката ми става все по-трудно да повярвам, че нещата ще са по-различни...
  А каката не искам да я коментирам. Не може да идеш в партията на Д и да не знаеш как действа. После пък оставаш, не сезираш полиция, прокуратура и т.н. Накрая се кротваш при депутатските екстри и казваш, че това е принципно...
  Да, ама не!

 12. 12 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1075 Весело

  Ми, кажи ми, бе, пиле шарено, зашо си се набутало при вълците и после се жалваш като са ти са се озъбили??
  Надявало си се, че ше играеш с големите... душица малка..

  Fail with honour then succeed by fraud
 13. 13 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 450 Весело

  А още парламента не е отворил, като отвори Волен и останалите пинчери като се развихрят и голем , голем цирк ще е.

 14. 14 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 501 Неутрално


  До коментар [#3] от "Жупел":

  Не, апетитна хапка в общинската администрация й предложиха. Избирателите гласуваха за нея не от неграмотност - просто изхвърлиха Дяков,
  Николай Бареков спусна ултимативно бизнесмена плейбой Мартин Иванов - Данона за лидер на България без цензура и водач на листата в Пловдив Област.
  Втори след Данона, известен със завоеванията си сред фолкаджийките, е адв. Дяко Дяков.
  Млекопроизводителят с черното ферари е лъскал гумите на звезди като Преслава и Анелия.

 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  [quote#4:"B52"]Титани на мисълта, вземи единия, удари другия... [/quote]
  Мдам, нивото е отчайващо ...

  Най-отчайващото обаче е, че е масово, норма вече станало.
  Тези екземпляри само потвърждават правилото.
  И за съжаление ... го затвърждават. От тях се учат и вземат пример ...

 16. 16 Профил на sweet_candy
  sweet_candy
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Жената е получила възможност и се е възползвала. Просто е използвала ББЦ за тази възможност.

 17. 17 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Нема такива дребни душици просто ... и тия ще ни управляват ... експертно.

  Мъка, мъка.

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3614 Весело

  [quote#17:"v_l"]и тия ще ни управляват ... експертно. [/quote]
  Разбира се!
  Муцинката е носител на висока експертиза

  Ей, че се е нагълтала като пате с правилните думички и ги ръси ли, ръси ...
  Демокрация, демократично, ценности, принципи, работа в екип за принципите ...

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7692 Неутрално

  Каква тиня и мръсотия е българската политика.И тези хора,много от които с доста по-ниски интелектуални възможности от тези,които са ги избрали,ще управляват държавата.

 20. 20 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#18] от "xm...":

  ... ти сАмня'аш ли сА у неА... май и с вАпросите предварително сА е нагълтала... Странно кЪ тиА трубадурЕ Ани и Виктор не зададо'а резонния вАпрос: "защо не напуснете парламента, след като сте избрана от тази партия, така не е чеСно"... който мно'о настойчиво бе задаван на отцепниците от ГЕРБ лани.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 21. 21 Профил на Ivailo Chonov
  Ivailo Chonov
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Смешно е нали? И смешно и тъжно, тъжно да му е.. майката. Избори, избранници, герои, важни хора и измет. И такива хора сме турили да оправят счупената държава. Да му е.. майката.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 22. 22 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Питайте го дали предния ден преди да замине в Брюксел е бил в един съседен на София град, известен с минералната си вода, и пак е целувал ръка на един човек, за когото казваше, че е бил хлебарка"

  Да не би това да са някакви преговори, зад гърба на трите преговарящи влъхви?

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 23. 23 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#22:"Жупел"]Да не би това да са някакви преговори, зад гърба на трите преговарящи влъхви? [/quote]

  Или просто Бареков се е смирил?

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2229 Весело

  “Според Вас това не е грешка, а тук целенасочено са отбелязвали преференция за нея избирателите на ББЦ?”

  Грешка няма!
  Който т@ковал, т@ковал, как се ожени!
  Как разчиташ на циганския вот, без да си калкулирал риска да те подкрепя толкова див@ племе?!

  I Want To Believe
 26. 26 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  Тъжното е че хората с номера1,2,3 в листите са същите като тези с номер13 . Няма и какво да се коментира бягствата тепърва започват.

  klimentm
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#20] от "ДЗВЕР":
  Мани бе, дзвЕро!
  Това жалко театро не си заслужава да задълбаваме толкова.
  Някой съмнява ли се, че му се разиграва позорище, както хубаво са го наричали театрото дедите ни?

 28. 28 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#9] от "shinjuku":

  ще ми е интересно тебе ако те поставя в подобна ситуация , а после и пред камерите , как ли ще фъфлиш и мигаш с очички ..Според мене като се абстрахираме от леката "сценична треска" момичето си говореше съвсем нормално ... Или вие очаквате някой да излезе и да започне да сипе хули по нечий адрес , за да се накефите максимално преди да се потопите в работата си...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 29. 29 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Твърде много внимание й се отделя! Тука има нещо...гнило...

 30. 30 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Дали пък не трябват и доказателства, когато един човек твърди нещо? Дотук видяхме само едни твърдения на госпожата, без нито едно доказателство. Единственият факт остава някакво много безумно желание да стане депутат, въпреки че избирателят не е гласувал за нея.

 31. 31 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 616 Весело

  [quote#27:"xm..."]Някой съмнява ли се, че му се разиграва позорище, както хубаво са го наричали театрото дедите ни? [/quote]
  ... ха, кат' видиш коментарЕте под дветЕ статии, мно'о 'ора не сА разбралЕ и прЪвосигнално са Фанати на бастунЯ...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 32. 32 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3614 Весело

  [quote#30:"sapundzieva"]Единственият факт остава някакво много безумно желание да стане депутат, въпреки че избирателят не е гласувал за нея. [/quote]
  Е, как да не е гласувал избирателят?
  Осемстотин избиратели са пуснале 13/13
  Искат я избирателите, искааат! Тя е толкова популярна, както ви се обЯсни

 33. 33 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 613 Весело

  Като чета с какви жестоки изразни средства си служи г-жа Баракова, се чудя как е успяла да завърши, а тя, отгоре на всичко, учи нашите деца. Сега ще вземе и да кове закони. Ето защо законите ни са написани така, че не се разбира за какво се отнасят и как действат. Хората, които ги пишат, не знаят български.

  Аз
 34. 34 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#29] от "Коки":

  Нищо гнило няма, хората си я искат и гласуват за нея, още повече че поавилата на изборите го позволяват....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 35. 35 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 229 Неутрално

  И как стана депутатка? Използва ББЦ. Защо не се пробва като самостоятелна още в началото като си разбра що за хора са в тази партия? Да беше се кандидатирала като независима, да видим колко ще спечелиш.

 36. 36 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 613 Весело

  [quote#16:"sweet_candy"]Жената е получила възможност и се е възползвала. Просто е използвала ББЦ за тази възможност. [/quote]
  ББЦ сами са си виновни. Те не видяха ли какво стана на евроизборите? Трябваше да запишат този, когото искат за втори на тринадесето място и нещата щяха да им се подредят. Сега се чудят откъде им е дошло. Този ефект се предвиждаше преди евроизборите, а сега вече е сигурен.

  Аз
 37. 37 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Видяхме го Баречето колко струва!

 38. 38 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#34:"boby1945"]Нищо гнило няма, хората си я искат и гласуват за нея, още повече че поавилата на изборите го позволяват.... [/quote]
  Да, бе, няма гнило...няма ЗДРАВО, всичко е гнило и фалшиво, като започнем от кодекса на маяма и бозите които забърка...с всеки изминал ден, регистрираме ново пропадане, май, че наистина няма дъно...

 39. 39 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 613 Гневно

  [quote#35:"dragoman"]И как стана депутатка? Използва ББЦ. Защо не се пробва като самостоятелна още в началото като си разбра що за хора са в тази партия? Да беше се кандидатирала като независима, да видим колко ще спечелиш. [/quote]
  Това е нещо, от което трябва да се срамуваме, а не да го тикаме в лицата на хората.
  На практика няма независим кандидат, който да може да спечели самостоятелно. За да го направи, той трябва да се бори сам на равни начала с партиите. Т.е., за него да има толкова гласували, колкото за партия с, да речем, 120 кандидата. Няма как да стане.
  А ние позволяваме този закон да действа.
  Така че трябва да се срамуваме от това, а не да го забиваме в лицата на хората.

  Аз
 40. 40 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  по подобие на АБВ отцепка от БСП, сега може да скалъпят ГДЕ като издънка на ББЦ.

 41. 41 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5657 Неутрално

  Умна и начетена жена, не и е мястото в ББЦ в тази нагла и лъжлива партия. Браво за постъпката и.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ваня":

  ... Ванче, прЪво сА съставят листите, представят сА у ЦИК и чак след т'ва са тегли жребия с номерата на партиите. Та нЕма как да сА предвиди т'ва, което мислиш...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 44. 44 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#38] от "Коки":

  ... хм, бюлетината е елементарна за разбиране... мно'о по-елементарни са нЕкои избиратЕле. Ако сА гласуваше със люцерна, пА щеше нЕкой да пусне слама. Не слагай у един кюп сите 'ора, избрали с преференция.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  Това перхидролено парче не блести с много ум,меко казано. Мисля,че и в другите партии положението не е много по-различно,което ме шокира . Да оставим нечестната постъпка в гонката към парламента,но и там ще бъде един излишен баласт и това ясно личи от отговорите при интервюто . Даскалицата има много беден речник и се опитва да използва " купешки " изрази,не по най-точния начин . Но,това са възможностите при Дудука ! Ако е вярно,че Дудука и ръка е целувал на Борисов,то не бих се и учудил да му предложи и да му духа супата - Дудука,който щеше да вкара Борисов в затвора и въобще да " го унищожи " . Е,все още ли има хора,които не са разбрали,защо сме на този хал ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2357 Неутрално

  Голяма гласност и дадохте от Дневник. Изключително посредствена и достойна единствено за 13-то място в листа на Бареков. Алчна и проста.

  Ужасен упадък в държавата! Преди бяха само хитреци и послушници, а сега се добавиха и хора от кол и въже. Дано никога не се изкаже от трибуната защото ще берем срам като нация.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  До коментар [#30] от "sapundzieva":

  " ...въпреки,че избирателя не е гласувал за нея "


  А как става избора с преференция ? Нали с преференция е била избрана госпожата ? Друг е въпроса,че неизбираемото 13-то място е " оживяло ", благодарение на купения неграмотен г-н Мангасарски,както това стана и при Момчил Неков с 15/15 на евровота,но с помоща на интелигентния червен електорат.

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2676 Весело

  [quote#33:"Ваня"]Като чета с какви жестоки изразни средства си служи г-жа Баракова, се чудя как е успяла да завърши, а тя, отгоре на всичко, учи нашите деца.[/quote]

  [quote#41:"peni_nikol.53."]Умна и начетена жена, не и е мястото в ББЦ [/quote]

  [quote#45:"niksan1"]Даскалицата има много беден речник и се опитва да използва " купешки " изрази,не по най-точния начин .[/quote]
  Хаха... Да взема да прочета интервюто на "феномена 13/13" и аз... или да се придържам към правилата за хигиената, които изключват излиянията на подобни другарки...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 49. 49 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Хех, още не са почнали да заседават, а почнха с цепене...

 50. 50 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  А всички се надяват РБ да се разпадне и тълкуват и врачуват и мечтаят за това.През това време,ГМО-партията на Бареков започна разпада.Ще повлече крак учителката.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 51. 51 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Още от сега на протести! То бива смрад, ама те наистина направиха България на европейски кенеф. И тези върти опашки ли ще оправят дереджето ни? Народен линч трябва!

  Да живее България и българският народ.
 52. 52 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2556 Весело

  [quote#35:"dragoman"]И как стана депутатка? Използва ББЦ. [/quote]
  Всъщност ББЦ я използва. Вместо за "всеотдайната" й работа за "партията любима" да я сложи за водач на листа, я "прецаква" на 13-то място. Но съдбата, опс глупавият закон а ла Мая Манолова сложи "златен пръст" върху нея.
  Що жената да се отказва!? Може да е по-глупава от водачите на ББЦ, ама не е продажна като тях. Отделно, от къде да знае кой избирател се е объркал и кой й "гласувал доверие" да го представлява в Народното събрание. Сега заради щетенията на някакъв си адвокат, който на всичко отгоре в морално отношение е по-долу от нея (търговия с постове, отделно избирателните гласове), да излъже избирателите си!? Нивгаш!

 53. 53 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  [quote#46:"emil"]Голяма гласност и дадохте от Дневник. Изключително посредствена и достойна[/quote]

  Проблемът не е в жената. Гласността е за избирателното право, едно от основните конституциони права. Гласността е и за идиотите, "уредили" процедурата за упражняване на това право. От сините брадати дръвници, мрящи за публична сцена, до наглите продажни бесепари и депесари. И досега не знаем точния брой на имащите право да гласуват!

  Не жената е проста! А всички депутати от предходния парламент, гласували и не гласували (но имали възможност, но не представили убедителни аргументи), са да два пъти по-идоти от нея. А част от тях пак ще са дупедавци!
  Това е трагедията. А не че случайно някой е попаднал. Ей на, пеперудката Любен Дилов "попада" и "изпада", но посредствеността остава - по някаква телевизия май лее простотиите си.

 54. 54 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Опцията "независим депутат", след като вече е избран от листата на дадена партия/коалиция си мирише открай време. Толкова ли е невъзможно това да се спре чрез избирателния кодекс? Неее, това винаги е в полза на големите партии и винаги се прави за лична изгода.

 55. 55 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 609 Любопитно

  Заплатата на учител по биология (нетната) е към 500 лв. месечно, дали има и толкова. А на депутат (с участия в комисии и други придобивки) - сигурно към 5-6000 лв. Поправете ме ако бъркам.

  Какво е виновна другарката, че иска да премине към средната класа?!! Един месец като депутат = 1 година като учител, и то с много по-малко зор и нерви!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 56. 56 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 613 Весело

  [quote#43:"ДЗВЕР"].. Ванче, прЪво сА съставят листите, представят сА у ЦИК и чак след т'ва са тегли жребия с номерата на партиите. Та нЕма как да сА предвиди т'ва, което мислиш... [/quote]
  Пръво, да земат да са обаждат на разни врачки и баячки, та да им пророкуват кой номер шъ им се падне.
  Второ, но не по важност, голяма грешка от страна на управляващите! Къ тъй шъ оставят в ръцете на едната случайност да се определя кой шъ влезе в парламента. Тутакси да съ измени законът! Пръво да съ тегли жребия, после да съ съставят листите. Или най-дъбре, да съ премахне един път и завинаги преференциалният вот. Също както стана с мажоритарния. Какво е заизбирал българският избирател! Та има ли той достатъчно ум да прецени кое е най-добро за него?! Няма. Те партийните лидери, видиш ли, могат по-добре да решат кое е най-добро за българския гражданин (както практиката не показва). Така че и преференциалният вот, подобно на мажоритарния и на пряката демокрация, трябва да отиде там, където му е мястото - в забвение. Туй шъ е най-харно.

  Аз
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK