Репуц от Реформаторския блок засили объркването след преговорите с ГЕРБ

Репуц от Реформаторския блок засили объркването след преговорите с ГЕРБ

© Юлия ЛазароваПрез цялото време днес хората (уверяващи ни, че са от Реформаторския блок) твърдяха за 5 партии и пет подписа. В хода на разговора се изясни, че даже не са пет, а може би в един момент евентуално ще са 4. Сега се оказа, че са 7."


Така реагира на страницата си във "Фейсбук" Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ по повод оплакването на Ирина Абаджиева-Репуц, че нейната Християндемократическа партия (ХДП) не била поканена на консултациите за изработване на позиция на Реформаторския блок за преговорите за евентуална коалиция.


Пред изданието Vevesti.bg Репуц казва, че "обективно трябва да признае, че ГЕРБ имат право да заявят, че не са сигурни с кого точно преговарят и на каква подкрепа могат да разчитат".
По думите й РБ бил коалиция от 7 партии, а за преговорите "изведнъж се оказа, че РБ продължават да си преговарят в стария формат от 5 партии, но няма такъв правен субект като "политически съюз".


Другата партия, за която говори тя, е Българска нова демокрация (БНД), която спечели в Монтана депутатско място за Борислав Великов и пита на какво основание нейната партия е смятана за по-малко значима от НПСД на Корман Исмаилов, който участва в преговорния екип на реформаторите. (Двете партии се включиха в РБ в края на август, Репуц водеше листата в Кюстендил, но не успя да влезе в парламента, а ЦИК отхвърли жалбата й срещу начина на обявяване на резултатите - бел.ред.)


"Ново пет...", коментира още Румяна Бъчварова. "За всички, които гракнаха, че ГЕРБ искали нови избори и нарочно да провалят преговорите. Тази опорна точка ви издиша... Има ли нормален човек, който не знае кой е той всъщност. Когато попитах как се вземат решенията в РБ, ми предложиха да ми обяснят в неформален разговор. (...) Днес няколко пъти предупредих преговарящите, че става въпрос за управлението на държавата (която искат да реформират, но не могат да кажат как точно), а не за приятелска сбирка.


КАК се преговаря с такива хора и КАКВО можеш да се разбереш с тях ???"


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK