Пунктове за опасни отпадъци ще има днес в столичните квартали "Надежда" и "Връбница"

Пунктове за опасни отпадъци ще има днес в столичните квартали "Надежда" и "Връбница"

© Георги КожухаровМобилен събирателен пункт за опасни отпадъци ще бъде на разположение днес на жителите на кварталите "Надежда" и "Връбница" в София, според графика, одобрен от Столичната община.


От 8.30 до 11.30 ч. пунктът ще бъде разположен на ул. "Кирил Дрангов" №55 пред районната администрация на кв. "Надежда". А от 12.30 до 15.30 ч. ще се премести на адрес бул. "Хан Кубрат", бл. 328, пред районна администрация "Връбница".


За опасни отпадъци, каквито домакинствата могат да предават в пункта, се считат живак и живакосъдържащи уреди; лакове и бояджийски материали; домакински препарати и химикали; мастила и замърсени опаковки; фармацевтични продукти и лекарства с изтекъл срок на годност.
Фирмата, която извършва дейностите по събирането, превозването и обработката на опасните отпадъци със съдействието на Столична община, приема сигнали и събира безплатно такива отпадъци от жители на столицата и в останалото време - след заявка на телефон 0700 11 750.


До края на годината има още две дати, за които са планирани мобилни пунктове в София - на 8 ноември в "Слатина" и на 1 декември в "Оборище".


Същата фирма организира кампании за събиране на опасни отпадъци и в община Пловдив. На 23, 24 и 25 октомври 2014 г. пунктове ще има на три различни места.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK