Румяна Бъчварова: Нови избори са неприемлив вариант, но по-добър от компромиси

Румяна Бъчварова

© Надежда Чипева, Капитал

Румяна БъчвароваТази седмица може да даде началото на една много добра практика в българската политика - да се говори честно и открито с опонентите, да си говорим без да се нараняваме и да търсим политическите решения преди да уреждаме кадровите позиции. След тази една седмица българската политика ще бъде малко по-различна.


Така коментира пред БНТ изтеклата седмица на всекидневни консултации на ГЕРБ с останалите парламентарни сили за бъдещото управление на страната Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ. "Когато истината се каже в очите и стилът не е обиден, може да се постигне по-голямо разбирателство, отколкото да си подхвърляме неадресирани закачки от различни окопи", добави тя.


На въпрос дали ГЕРБ е за разграждането на модела #КОЙ? Бъчварова подчерта, че той не изчерпва порочния модел на зависимости в българската политика от задкулисни интереси. "Именно за това държим да провеждаме преговорите открито", обясни тя.


За съжаление нови избори са вариант, макар и краен и най-неприемлив, призна Румяна Бъчварова, но подчерта, че той е по-добър, отколкото да се правят компромиси, които биха върнали политиката в задкулисието. "Разумните хора са готови на компромиси. Ние на никого не извиваме ръцете, от никого не искаме непреодолими компромиси, а разбирателство по определени теми и гаранции, че правителството ще е стабилно", каза тя.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK