Радан Кънев: Програмата за реформа в правосъдието може да бъде обект на консенсус в политиката

Радан Кънев

© Надежда Чипева, Капитал

Радан КъневСитуацията на нов модел на преговори, въведена от ГЕРБ, е може би за добро, защото подобен парламент България не е имала. Така Радан Кънев от Реформаторския блок коментира пред БНТ изтеклата седмица на всекидневни консултации на ГЕРБ с останалите парламентарни сили за бъдещото управление на страната.


Целта ни е да има правителство, то да бъде дясно-център и ние да участваме. Ние искаме да направим промени в България и това е, което ни обединява, коментира лидерът на ДСБ. "Хора, които дълго са се цепили, са събрани с ясни цели, които минават през управлението. Властта сама по себе си не е ценност", заяви Кънев и добави, че различията и противоречията също ще бъдат публични и занапред.


Той обясни, че вътрешните противоречия в Реформаторския блок в крайна сметка са го обединили. "Много част от нещата, около които сме се обединили, ще станат част от бъдещото българско правителство. Не защото ние сме ги наложили, а защото са важни за българите. Програмата ни за реформа в правосъдната система е стратегия на правосъдния министър в служебното правителство, който не е министър на Реформаторския блок, а утре тази програма ще бъде обект на консенсус в политиката и действително ще промени правосъдната система", заяви Радан Кънев. Той обясни, че Христо Иванов всъщност е помагал с консултации на Реформаторите да изготвят програмата си за реформи в правосъдната система.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK