Все по-вероятни са нови избори през януари 2015 г., сочи анализ

Все по-вероятни са нови избори през януари 2015 г., сочи анализ

© Надежда ЧипеваСформиране на дясноцентристко правителство с участието на ГЕРБ, "Реформаторския блок" и "Патриотичния фронт", или нови избори в началото на 2015г., като по-вероятният вариант е ново гласуване.


Това са изводите в редовния месечен анализ на Института за дясна политика за създалата се политическа криза след предсрочния парламентарен вот на 5 октомври и влизането на 8 формации в Народното събрание, 


Неправителствената организация беше учредена в края на юли с цел да потърси съгласие между ГЕРБ и "Реформаторския блок" за необходимите реформи на бъдещо дясно управление. Тя обединява хора с академична насоченост, които симпатизират или са ангажирани в основните политически сили, свързани с десницата в България.
В анализа, оповестен днес, Институтът за дясна политика подчертава, че и двете посочени възможности по-скоро ще генерират още политическа нестабилност. 


Като рискове пред потенциална дясноцентристка коалиция са посочени разнородността на "Реформаторския блок" и "Патриотичния фронт". Посочва, че някоя от партиите в тези коалиции може да оттегли гласовете си, което при подкрепа от 126 депутати прави много крехко нужното за управлението мнозинство. 


При това положение единственият изход е да се търси подкрепата от четвърти играч и като единствен такъв се очертава АБВ на президента Георги Първанов, смятат анализаторите. "Още отсега е ясно, че подобно управление по-скоро ще има временен характер и е почти невъзможно, то да извърши каквито и да било промени в обществения, политическия и икономическия живот на страната. Тежките реформи ще бъдат отложени за следващия парламент, а най-голямото постижение би било множеството кризи да бъдат управлявани, защото решаването им ще бъде невъзможно", се посочва в анализа. 


Най-вероятният сценарий са нови избори през януари 2015 г., смятат от Института за дясна политика. Според тях подобно развитие на нещата би удължило политическата нестабилност с още няколко месеца, но и би разместило политическите пластове към по-голяма консолидация на политическото представителство.


"Предсрочни избори през януари-февруари 2015 г. не са най-лошият сценарий. Най-лошият би бил правителство, което създава усещане, че може да падне всеки момент", коментира Тома Биков (ДБГ) от института, цитиран от БТА.


Прогнозата е, че при ново гласуване в парламента не биха влезли АБВ, Атака и ББЦ и това би задало нова парламентарна конфигурация с по-малко партии и по-големи шансове за стабилност. В същото време ГЕРБ биха могли да преосмислят досегашната си стратегия за затворено и самостоятелно участие в изборите и да се опитат да станат център на дясна коалиция, която също да им даде възможност да увеличат чувствително резултата си, смятат от Института на дясна политика. 


От организацията подчертават, че проблем при такава ситуация би било отлагането на решението на въпроса с КТБ и излъчването на политическа нестабилност, което по всяка вероятност ще задълбочи икономическата криза, но допълват, че тези проблеми биха могли да съществуват и ако се направи тройна или четворна коалиция.


Обобщеният в анализа извод гласи, че българската политическа система изпитва огромни трудности да излъчва стабилни управления. "Ако този проблем продължи и при следващ парламент, той ще се превърне в системен и ще изисква радикални решения за осигуряване на управлението на страната", смятат анализаторите.


Според тях възможните варианти са два: свикване на Велико народно събрание, което да промени управлението на страната от парламентарно в президентско, за да създаде възможност за безусловна стабилност на изпълнителна власт; и мажоритарен избор на поне половината депутати, което да върне двуполюсния модел и да стабилизира политическата система.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Предсрочни избори през януари-февруари 2015 г. не са най-лошият сценарий. Най-лошият би бил правителство, което създава усещане, че може да падне всеки момент", коментира Тома Биков (ДБГ) от института, цитиран от БТА.

  Ей това да го запомнят добре всички тия, които крешят непременно да има правителтсво, сякаш е много трудно да се проумее, че при тая конфигурация в НС правителството е обречено - или да се срине, или да стане като предното кабинет на мафията.

 2. 2 Профил на turlakov
  turlakov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Протести най-вероятно ще има. Няма да се учудя, ако отново има избори.

 3. 3 Профил на todorina333
  todorina333
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ние ще платим тази цена.

 4. 4 Профил на tonio26
  tonio26
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Всичко това ,заради надменните гербери!!!!Само нови избори ни липсваха!

 5. 5 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ако има нови избори гебраджийте не данък на пенсиите ще сложат, ами и на детските.

 6. 6 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не им ли дожаля на тези пергиши от Реформаторския блок седем часа да издевателстват над три крехки жени, преговарящия екип на ГЕРБ, за да им кажат най-накрая, че те всъщност нямат идеи и те, видите ли, не могат да се ангажират с нещо по-сериозно в евентуалното им коалиционно управление? Москов особено, на този якобинец малко сякаш му остава да извади гилотината и за едното чудо да започне да реже глави наред!

  М'осковщини! Даже моск'овщини - с ударение на второто "о"! С други думи, преговорен болшевизъм!

  От друга страна, да му се чуди човек на Борисов. Толкова ли нямаше някой умен край него, който да го светне, че тези консултации са пълен абсурд. Ако го имаше, то той със сигурност щеше да му каже:

  - че тези едноседмични срещи са си чисто губене на политическо време;

  - че 43-ото Народно събрание на Република България ще е уникално за 25-те години постживковизъм;

  - че от общо 8 партии и коалиции в него, единствено БСП ще се прави на опозиция;

  - че другите шест партии и коалиции ще подкрепят ГЕРБ убедено, безцеремонно и постоянно;

  - че новата червена мантра, че най-късно през 2016-та ще ходим отново на парламентарни избори, е опашата лъжа и гнусна инсинуация!

  Този умен Борисов съветник, освен това, трябваше вече да му е обяснил, че парламентарните дребосъци, в лицето на Реформаторския блок, "България без цензура", Патриотичния фронт, "Атака" и АБВ, никога няма да бламират мнозинството, защото чудесно разбират - всичките вкупом - че никога повече щастието няма да им се усмихне и че след четири години, на следващите - редовни! - парламентарни избори, те ще гледат пленарната зала само по телевизията! Казано по-сбито, дребосъците с техните 4, 5, 6, 7 и 8 процента обществена подкрепа влязоха в 43-ия парламент щастливо и случайно! И че това щастие и тази случайност никога вече няма да ги споходят! Затова "малките" ще си натискат парцалките и с цената на всичко ще се стремят да изкарат пълен депутатски мандат. Както се казва, птичето е кацнало за пръв и последен път на рамото им, и тези избори бяха техните 15 минути слава! За нищо на света те няма да изтърват гарантирания им четири години кокал!

  А и проблемите им почнаха преди още да са влезли в пленарната зала:

  - Реформатори не само, че са пред разцепление, но разцеплението им започна още преди да са влезли в пленарната зала. И най-наивните вече видяха, че Костовите изтърсаци Кънев, Москов и Малинов са едно, а Кунева, Лукарски и Исмаилов - друго!

  - Бареков пък като пръв страхливец пръв напусна кораба и се инсталира на креслото в Брюксел - без милионите на Цветан Василев и КТБ шубето наистина си е голям страх!

  - "Атака" беше изпаднала от яслата, докато ДКЕВР не измисли гениалния ход да вдигне цената на тока с 10% пет дни преди изборите, което върна малограмотните и маргиналните под червените знамена на Сидеров! А самият Сидеров и десетте му преторианци - на яслата! Да, ама токът няма вечно да поскъпва!

  - Първанов и АБВ-то му доволно се самозаблуждават, че политическата реанимация е възможна, нещо като политическо "Лазаре, стани!", но с вазелинните 4,15% обществена поддръжка при 3 млн. негласували, повече от ясно е, че са слаби и невлиятелни - щом най-силният им коз - Румен Петков, например, остана извън парламента!

  - Кабелджията от Бургас и македонският войвода от Русе, вече овластени, се оказаха такива лаладжии, че за всички стана ясно - и един мандат им е много!

  Дотук за дребосъците. Има обаче още един феномен в 43-я парламент, който дълго ще се помни! Чудо невиждано е една партия да натрапва парламентарната си подкрепа, без да е част от мнозинството и без това мнозинство да му е поискало подкрепата! Даже да моли да бъде лишено от нея! Въпреки това натрапената подкрепа ще бъде указвана.

  Партията е ДПС, подкрепата ще продължи през целия мандат, а обяснението е в страха на Доган и Местан да не изпаднат от играта!

  Прогнозата е оптимистична - 43-ят ще е пълномандатен; БСП със своите 39 депутати ще имитира опозиция, а дребните, воглаве с ДПС, ще гласуват "да", без да са част от мнозинството! Така 8-валентният парламент може да се окаже най-монолитният от 89-та година насам. Което не е толкова лошо, особено ако големите реформи най-после започнат, в което без друго всички се кълнат!

  Автор: Валентин Стоев

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 7. 7 Профил на avm10356087
  avm10356087
  Рейтинг: 442 Гневно

  на бога слънце не му допада да дели власт

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Весело

  [quote#0:"Иститут за дясна фантастика"]Прогнозата е, че при ново гласуване в парламента не биха влезли АБВ, Атака и ББЦ и това би задало нова парламентарна конфигурация с по-малко партии и по-големи шансове за стабилност. [/quote]

  А великите анализатори от Института включват ли в "прогнозата" си варианта подпираните пропагандно от тях реформатори да получат много по-малко гласове от тези, които получиха на 5 октомври, заради всичките "трикове" и палячовщини, които натвориха през последните 2 седмици?

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 10. 10 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1631 Любопитно

  """"От организацията подчертават, че проблем при такава ситуация би било отлагането на решението на въпроса с КТБ"""

  След като прочетох това изречение ми стана кристално ясно защо едни такива "академични" бяха наречени "феодални старци" от Вирусът Дянков.
  Глупости. Проблемът КТБ не може да се отложи. НЕ МОЖЕ!
  Или ще ФАЛИРА, или ще Я СПАСЯТ!
  Няма отлагане.
  Но щом по този въпрос могат да измислят такива глупости, за какво да им приемам другите приказки.
  "Дневник" за какво изобщо давате публичност на такива ....
  !

 11. 11 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  И нови избори няма да решат проблемите ни.
  Просто трябва да се обяви програма за реформа,разчистване и развитие
  и който се наеме да я извърши - да започва.
  Ще я следим - протестите са затова.
  Но ще бъде болезнена,трябва да преглътнем и това.

 12. 12 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  За съжаление и двата най-вероятни варианта не носят стабилност

 13. 13 Профил на avm10356087
  avm10356087
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#6] от "Hash":

  само където не си облизал на бога слънце двете по малки слънца

 14. 14 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1631 Весело

  До коментар [#6] от "Hash":

  На Кухи Репички, изтъпен нож!
  7 часа ...

 15. 15 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  А между другото - първото нещо,против което съм - ненужната подмяна на автопарка на НС.
  Ако ще пестим,да пестим всички.

 16. 16 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  [quote#1:"Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака"]Най-лошият би бил правителство, което създава усещане, че може да падне всеки момент", коментира Тома Биков (ДБГ) от института, цитиран от БТА. [/quote]
  Прав е господинът.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 17. 17 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Такъв институт няма. Това е наименованието на някакво НПО. А да се мисли за избори през януари е смешно. Нали ще изпуснат лапачката - и ГЕРБ, и РБ и останалите. Ами депутатската заплата колко е ? Ами тия, които влязат във властта малко ще лапат ? Избори през януари))))

 18. 18 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3398 Неутрално

  Новите избори хич не ги блазнят някои сладури...ще им намалеят още депутатите...
  И да влезе и Дончева, и Витков и Зелените та да сме 100% представени...

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Имам един въпрос - социологическите агенции няма ли да работят повече? Не съм чула едно изследване след изборите - аджеба, какво мислят хората, нови избори ли да се правят, правителство ли, кой как би гласувал, ако изборите бяха "днес" и т.н.? Някой да е виждал?

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Няма да има никакви сътресения при следващите бокоправления. Човекът си разполага с предостатъчно патерици, а дори и без тях няма страшно - Местан се врече на новия султан.

 21. 21 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Ако ГЕРБ не бяха отказали да назоват и да се противопоставят на "модела #КОЙ", сега вече щеше да има правителство.

  Ма не можело да се "персонифицира". Нищо, че именно #КОЙ и Доган имат най-силно влияние и контрол върху прокуратурата, ВСС, обществените поръчки ........

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 22. 22 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Януари месец избори, март пак, май отново и парите за цигани ще свършат. Ще остане само на корпоративни обещания. Ще отпаднат и тези дето крещяха едно, пък като се почувстваха в бизнеса се изметнаха. Матряла не прощава на предатели и изменници.

 23. 23 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#5] от "dragoman"

  Новите избори ще изчистят парламента от ББЦ и неграмотните му тролове като теб.

 24. 24 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1206 Весело

  Само ще се охарчим, изборите не са безплатни... И резултата няма да е много по-различен! Надали хората ще идат масово да гласуват.

 25. 25 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Не ми е ясно какъв е смисъла да се правят прогнози за шанса да се състави правителство. Дали ще се състави такова или не ще разберем съвсем скоро.

 26. 26 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 770 Неутрално

  2009 също имаше възможност за коалиция. ББ предпочете правителство на малцинството и скоро след това се видя защо - не беше имал и най-малкото намерение да споделя вижданията за управление и реформи на Синята коалиция, нито да осъществява реални реформи. Което после не му попречи да се прави на обиден, че, видите ли, те оттеглили подкрепата си.
  Днес отново се поставя въпросът за правителство на малцинството или коалиция с РБ и този път има повече признаци за съгласие на ББ да дели властта. Но аз лично, както и, вярвам, мнозина, гласували за РБ, не вярват в смисъла на такава коалиция. ГЕРБ доказа с времето, че няма намерение да се бори срещу олигархо-корупционния модел, който ни задушава и спъва развитието ни. Ако РБ се съгласи на такава коалиция, това ще означава две неща - или за тях властта е по-важна от принципите, или са пълни наивници да вярват, че могат да постигнат нещо по този начин. И в двата случая ще е жалко.

 27. 27 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#21:"Евтин Слугарев"]Ако ГЕРБ не бяха отказали да назоват и да се противопоставят на "модела #КОЙ"[/quote]
  Вие кога ще се отървете от тъпата си комунистическа реторика и ще започнете да мислите като нормални хора? Какво значи горната тъпня? Излиза Борисов и заявява, че ГЕРБ ще "назоват и ще се противопоставят на "модела #КОЙ"", това какво ще промени? Какво се промени, след като онова недоразумение костово го назова и се обяви против? Какво стана, когато го направиха и водените от грънчарина Асанчо Генов шпиц команди на синьото крило на БКП? Головодници! Дай им да врещят лозунги, а в същото време точно по модела "кой" си набутват любовниците на държавната хранилка!

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 28. 28 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Разбира се, че е прав. Изключително точно е описано защо една коалиция между 3 напълно различни партии е неспособна да направи нищо. Нормално е от ББЦ и Атака да са ужасени от нови избори, че няма да влязат, но ГЕРБ и РБ трябва да са безумни, за да искат да правят правителство.
  Впрочем утре Борисов ще си даде сметка за това и ще направи единствено разумното - да върне мандата.

 29. 29 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3398 Неутрално

  [quote#6:"Hash"]И че това щастие и тази случайност никога вече няма да ги споходят! [/quote]
  Вашата камбанария не е единствената. Не е и най-високата. Случайности няма, нищо, че така ти се иска.
  Нещата ги определя избирателят, не ти...
  Умни хора покрай Бойко има, ма той не е умен. Това е проблема.
  А ти помисли повечко при следващите избори какво ще стане и дали това зависи от "игричките" на всички в момента..

 30. 30 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1716 Весело

  никакви нови избори ,герберите да не бягат от отговорност и да съставят правителство на малцинството ,след което да изпеят лебедовата си песен ,за доброто на България !

 31. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  [quote#21:"Евтин Слугарев"]Ма не можело да се "персонифицира"[/quote] Ми не може. И не трябва.

  Доброто е заразно
 32. 32 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Абе какви са тези неграмотници гръмко самонарекли се "Института за дясна политика"!? Ясно ли им е какво е 'Дясно"?Изводите им са неаргументирани, явно са поръчкови! Сред тях няма нито един по авторитетен, а това което пишат и говорят издава пристрастност и некомпетентност.
  Най характерното за такива измислени образования е тяхната затвореност. Сами си провеждат обсъжданията, не ги афишират, не канят външни специалисти, няма дискусии!
  личи се че са пудели на ГЕРБ, май се спонсорират от мафиоти!По-точното име е "Слугарски институт за защита и подкрепа на тъпотиите на Бойко и мафията на Пеевски"

 33. 33 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  [quote#6:"Hash"]Не им ли дожаля на тези пергиши от Реформаторския блок седем часа да издевателстват над три крехки жени, [/quote]
  Плача за бедните грации!

  klimentm
 34. 34 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#29:"СЪВЕТНИК на свободна практика"]Умни хора покрай Бойко има, ма той не е умен[/quote]
  Ако един "не умен" човек като Борисов, успява да побеждава всички останали, на всички избори, вече десет години, то какво можем да кажем за ума и умността на тия, победените?

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 35. 35 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мойше! Толкоз!!!": И аз съм на това мнение. Могат да приемат бюджет, промени в ИК - и нови избори. Това ще е жива мъка. Служебното правителство поне е стабилно. Ще се преглътне някак още няколко месеца.

  Доброто е заразно
 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5154 Неутрално

  Правителство ще има. ГЕРБ/РБ/ПФ. Следващата семица.

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37 Профил на paladin
  paladin
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Слаба ракия е този институт.
  При нови избори Атака ще вземе още 2-3%.
  ПФ ще загуби 2-3%.
  АБВ е възможно както да вземе така и да отпадне, в зависимост дали ще подкрепят или не Боко. Същото важи и за РБ, които вероятно ще се разделят.
  Герб ще загуби 4-5 депутатски места, за сметка на Бсп която вероятно малко ще качи резултата.
  ББЦ са гарантирано навън.
  А за ДПС е ясно.
  Според мен обаче тъкмо ДПС и части от блока най-малко желаят нови избори.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#32:"bgpatriot"]Абе какви са тези неграмотници гръмко самонарекли се "Института за дясна политика"!?[/quote]

  Председател на управителния им съвет е Петър Николов. Кунево протеже.

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%97%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 39. 39 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 675 Любопитно

  [quote#28:"Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака"]ще направи единствено разумното - да върне мандата.[/quote]

  И какво ще стане после според теб? Кой печели?

 40. 40 Профил на paladin
  paladin
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До 28.
  Това няма да стане, ще има Слънце премиер за около година след което ще бъде изгонен отново и този път завинаги.
  Така трябва и да стане ми се струва. Трябва да се оттървем от фалшивият месия на Банкя.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 41. 41 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#37] от "paladin":

  Ако това се случи, може точно ДПС да е първа сила. Имат гарантирани 400 000 гласа + още колкото поискат да купят + и поне 70 000 от Турция, а ако искат и повече могат да докарат оттам.

 42. 42 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Може да не ни се нрави,но ако няма правителство до края на другата седмица ще се гласува на януари.

 43. 43 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#32:"bgpatriot"]Ясно ли им е какво е 'Дясно"?[/quote]
  Абе на тях дали им е ясно или не, не е съществено, ама на вас, "автентично десните", че не ви е ясно, се разбра още когато др. Костов пригласяше на Манолова с тефтерите с вересии, как Борисов и Дянков обричали на глад пенсионерите, щото не вдигали пенсиите в кризата. А подир туй, когато БСП, ДПС и Атака взеха властта, благодарение на Костов, същият, вече в качеството си на лаборантин, ни веднъж за година и половина не обвини Станишев и Орешарски, че обричат пенсионерите на глад, макар че те обявиха увеличение с три лева от юли 2014-та...

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 44. 44 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#3] от "todorina333":

  Ще платим, ние даже сега плащаме! Некадърни гербави и червени правителства не ни трябват, защото загубите, които търпим и в този момент са много по-големи от разходите за едни нови избори!

 45. 45 Профил на paladin
  paladin
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Боко е дотегнал на публиката, ще върви само надолу.
  Мисля, че на повечето им писна да гледат мутренската му тиква.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 46. 46 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#26] от "murttle":

  Мадам, ще Ви кажа, че от 25 г. се занимавам с частен бизнес, нямам един ден държавна работа, и съм свидетел на нещата, за които пишете, и на много повече неща ... това, което пишете, са едни заклинания и клишета, доста безсмислени при това ...
  Апропо, колко от правоверните самонарекли се "десни" идват в политиката от частния бизнес ?
  Колко от тях познават живота какъвто е, а не дрънкат папагалски разни али/бали ?
  Колко реално знаят какво означава нови избори точно в ТОЗИ момент, в ТАЗИ държава ???
  Не декларации, не гръмки заучени /и нищо не значещи/ фрази ?!
  Държавата има тежък проблем, и трябва да се решава !!!
  Какви са тези безотговорни и псевдо-интелектуалски изхвърляния от хора, които през живота си само са получавали заплати, но не са ПЛАЩАЛИ заплати ?!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 47. 47 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Весело

  [quote#32:"bgpatriot"]какви са тези неграмотници гръмко самонарекли се "Института за дясна политика[/quote]

  това са онея смешници които се били създали за да сближават Герб и РБ както самите те твърдят... та "изригването" им е напълно закономерно днес...

 48. 48 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#45:"paladin"]Боко е дотегнал на публиката[/quote]
  А белата Златка не е? Хуморески...

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 49. 49 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Абе хора, я кажете ако сега се събере НС-то и гласува един ИК със задължително гласуване, електронно гласуване в чужбина, забрана за гласуване извън ЕС, образователен ценз и 50:50 мажоритарен елемент, примерно, и спретнат едни избори, преди КС да се произнесе по промените, дали ще да са законни изборите? В смисъл КС-то като каже, че промените в ИК са незаконни, лудите вече да са се налудували и да имаме що-годе читав парламент?

  Доброто е заразно
 50. 50 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3398 Весело

  До коментар [#34] от "Hash":

  Това е любов...на електората. Бойко е като манекенка...не е умен, ма е готин. Явно и секса е приятен...

 51. 51 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3398 Неутрално

  До коментар [#49] от "dogwoman":

  Много ако...
  Та едва ли....

 52. 52 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#50:"СЪВЕТНИК на свободна практика"]Бойко е като манекенка...не е умен, ма е готин. [/quote]
  Освен това е и доктор, както сам каза. По вадене на зъби. С бухалка

 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  Ужас без край или... някакъв край, това е изборът пред нас.

  Дори няма да го нарека ужасен край а логичен защото на всеки е ясно, че този парламент 2014 ще е по-голям цирк дори от предишният 2013. Сега дори не са 4 ами... колко партии? Те само в РБ са 5,6 или 7? /вече им загубих сметката/, в ПФ са 2 май че и в BG WC са 2-3 дотук ги наброих 14-15 и това без да броя мегакоалицията БСП но там са само за парлама.

  Как си го представяте 14-15 партии всяка от тях с лидери които си бранят като зло куче територията да мелят заедно? Само мисълта, че всеки момент ги чакат нови избори и ще ги пришпори към див популизъм дано ги забележи и запомни избирателя.

  Този парламент е празно губене на време и това ще се разбере максимум след 3-4 месеца. Ще омръзне до смърт на всички с безкрайните си скандали и празни приказки. И което е по-лошо, ще отврати хората напълно от гласуване като гледат боклуците в него.

  Докато е време да започват да готвят нов избирателен закон със 120 мажоритарни кандидати и повишен праг за коалициите защото това предизборните коалиции е влизане в парламента през задният вход. И да им намалят субсидиите защото много от тези партийки само заради субсидията се натискат да участват.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  [quote#45:"paladin"]Мисля, че на повечето им писна да гледат мутренската му тиква. [/quote]
  Без обиди на тас тема - тя за назе РЕЛИКВА!

 55. 55 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#46] от "роджър":

  Много грешите, господине, ако
  [quote#46:"роджър"]хора, които през живота си само са получавали заплати[/quote]
  отнасяте към мен.

  Интелектуалците, дори "псевдо-интелектуалците" по вашето определение, също могат да имат собствен бизнес, а често са представители на т.нар. свободни професии, където сами си изработват приходите до последната стотинка. И много добре знаят как реално стоят нещата, което не означава, че им харесва да стоят така. Не бързайте да съдите за хората и да им лепите етикети.
  Прочетете отново собствения си пост, в който няма нито едно конкретизирано твърдение, освен онова за 25-те ви години частен бизнес, и пак повторете за гръмките заучени фрази и изхвърлянията.
  А аз междувременно ще ви кажа, че в едно съм съгласна с вас - държавата има тежък проблем, обществото има тежък проблем, посочих го в предишния си поста и ще го назова отново с прости думи: при нас всичко се решава с връзки и зависимости. Ето този модел претендиращите отново да ни управляват не желаят да рушат, защото той ги устройва. Мислех, че РБ искат да направят нещо по въпроса, но вече се съмнявам.

 56. 56 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#51] от "СЪВЕТНИК на свободна практика": Няма да събере подкрепа, мислиш? Сигурно си прав.

  Доброто е заразно
 57. 57 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 960 Весело

  Борисов да прави правителство защото вече е крайно време да повтори траекторията на другия Борисов ( Симеон) , стига е печелил избори - сега като направи правителство, ще има няколко месеца затишие и после със един дружен залп така ще го рзпертушинят че само пухчета от някогашният ГЕРБ ще се реят из политическото пространство , а парламента с осемте партии и друго правителство от националноотговорни типове ограден от жандарми с незсегнати пенсии, като нищо може да си изкара целия мандат !

 58. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  [quote#26:"murttle"]Ако РБ се съгласи на такава коалиция, това ще означава две неща - или за тях властта е по-важна от принципите[/quote]
  Кои точно принципи - продаването на първо място в листите за 100,000 лв? Приемането на партии на кило за да се прескочи заветната бариера 4%? Купуването на циганските гласове в Хасково или от човека на ЛИДЕР в Монтана? Човек трябва да е много наивен за да не вижда разликата между думи и дела в РБ.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 59. 59 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Весело

  Последна промяна в 15:58
  "При това положение единственият изход е да се търси подкрепата от четвърти играч и като единствен такъв се очертава АБВ на президента Георги Първанов, смятат анализаторите. "Още отсега е ясно, че подобно управление по-скоро ще има временен характер и е почти невъзможно, то да извърши каквито и да било промени в обществения, политическия и икономическия живот на страната. Тежките реформи ще бъдат отложени за следващия парламент, а най-голямото постижение би било множеството кризи да бъдат управлявани, защото решаването им ще бъде невъзможно""


  ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 19 октомври 2014 в 17:00

  "Шестимата представители на АБВ и ГЕРБ се обединили около това, че е необходимо стабилно мнозинство за новия кабинет, а не кабинет на малцинството. От АБВ били категорично "за" широка коалиция, в която са включени основните партии, "но това е въпрос, който зависи от решенията на други партии, затова темата остава отворена", каза Румяна Бъчварова."

 60. 60 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Нови избори се задават на хоризонта. И въпросът е, не дали, а кога...

 61. 61 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Ако се състави ново правителство трябва да се решава за КТБ.Тоест-фалит.Но при фалит всички кредити отпуснати от банката стават предсрочно изискуеми.А кредитополучателите май още не са намерили друго финансиране и май нямат интерес това да става скоро.
  Някой това отчита ли го?

  В Русия съм! В Русия съм!
 62. 62 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Любопитно

  До коментар [#58] от "Fred":
  Вчера имаше една статия в Капитал. Сещаш ли се за къде говори Гунев?

  "Включително и на тези избори имаше куп независими кметове, бих ги нарекъл местни феодали, които чакахa до последните седмици на кампанията, следяха социологическите проучвания и преговаряха партиите, за да решат на кого да дадат "подкрепата" си с контролираните от тях гласове. Така на предходните избори някои от тях бяха подкрепили една политическа партия, а сега съвсем друга, и

  дори подкрепят две партии, разделяйки гласовете."

  Да, селата около Хасково, от 2009 досега там са купували поравно за Герб и Бсп; сега купиха за РБ

 63. 63 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Весело

  [quote#58:"Fred"]Човек трябва да е много наивен [/quote]

  за да не разбира защо се купува така

 64. 64 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#24:"charlesdegaulle"]Само ще се охарчим, изборите не са безплатни... И резултата няма да е много по-различен! Надали хората ще идат масово да гласуват.[/quote]

  Нали така викахте и за предсрочните избори, че РБ няма да влязат, че не знам какво си не знам що си и ако има още едни предсрочни избори РБ ще качи проценти а Про Руските партии ще ги намалят и няма да влязат в 4 % бариера а да не говорим, че с преференциите и отказването на избрани депутати е ПОДМЯНА НА ВОТА НА ИЗБИРАТЕЛЯ.
  Прави са за нови избори през януари като тогава ще се разбере кой какви ги е дробил и подписвал и по проектите ЮП - спрян / получаващи Държавни заплати / и по Бургас - Александруполис замразен / получаващи още държавни заплати /, АЕЦ БелеНе спрян / получаващи Държавни заплати /.
  За сега протакат с тези тъй наречени преговори за да отложат във времето КТБ понеже знаят, че от там излезе ли истината всичките управлявали в последните три мандата - БСП- ДПС - НДСВ - Атака - РЗС ще бъдат изметени от един Народен тайфун моментално поради факта, че наш Ганьо най - лют става когато директно му бръкнеш в джеба / банковата сметка /.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 65. 65 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Разстроено

  "свикване на Велико народно събрание, което да промени управлението на страната от парламентарно в президентско"

  Това е целта на цялото упражнение със създаването на цялото това усещане за нестабилност! Да се "убеди" обществото, че ни е нужна пълна Путинизация с Вожда за пожизнен президент. И това идва от уж "десните" интелектуалци в обществото, които иначе кълнат Путин наляво и надясно! Демокрацията в БГ (каквото е останало от нея де) е на доизживяване...

 66. 66 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#58] от "Fred":

  през '09 са купени за Герб и Янка
  предсрочните + ЕП'13 - за герб и БСП
  5 октомври - само за РБ

  купува ги все един и същ, що сега не ги разпредели отново, що Куневица ми се цепи в неделя, що ей тези пускат доклад в неделя, що трите грации цяла седмица показват на тия хора как се мятат
  щото драги, бае ти Тодар 2 е вече факт, с все парцалесите и жабите.

  Нещо?

 67. 67 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#49:"dogwoman"]Абе хора, я кажете ако сега се събере НС-то и гласува един ИК със задължително гласуване, електронно гласуване в чужбина, забрана за гласуване извън ЕС, образователен ценз и 50:50 мажоритарен елемент, примерно, и спретнат едни избори, преди КС да се произнесе по промените, дали ще да са законни изборите?[/quote]

  А и една ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ ще дойде таман на място и ще станем горе - долу както другите Европейски страни от соц. блока.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 68. 68 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Любопитно

  Какво става Дневник, къде е графиката за Боце и Гоце, чертаем ли още?

 69. 69 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 225 Весело

  Това Института по не-знам-си-кво случайно да не е лаборатория на Костов?

 70. 70 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#67] от "Танас":

  каква лустрация бе Танасе, парламент пълен с ДС-ари и прислугата им + съответстващото правителство... какви 5 лева бе човек, слепи ли сте, досега не е имало по-пълно представяне на червените израстъци.

 71. 71 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3398 Неутрално

  До коментар [#70] от "extraCACA":


  [quote#70:"extraCACA"] парламент пълен с ДС-ари и прислугата им +[/quote]
  Плюс същото положение в КСъд... - нема мърдане...

 72. 72 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 881 Неутрално

  [quote#44:"С Бойко напред!"]Некадърни гербави и червени правителства не ни трябват, [/quote]

  Чакай малко, ти до вчера повтаряше като латерна, че Орешарски е най-великия, сега да не си от РБ.
  Ей аман от вас бе, на колко стана тъчете?

 73. 73 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2527 Любопитно

  А в прогнозите на десните врачки влиза ли разпадането на деформаторският блок поради невъзможността да функционира в този си вид?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 74. 74 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 538 Весело

  Аз само не разбирам, като се говори за лустрация, защо се споменава само КДС? Ами БКП?! Ако се лустрира всичкото БКП начело с Тиквоний, тогава би имало смисъл!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 75. 75 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#70] от "extraCACA":
  Зная че няма как да режат клона на който седят но го отговорих на поста като добавка а дали ще стане е друг въпрос и то не с такава подредба.
  На практика БСП преляха гласове в другите Русофилски и ДС ченгесарски партии и пак имат мнозинство и за това сега чулат уши у шавара и си траят което не е нормално за тях
  До сега да бяха оревали орталъка ако не са доволни А СЕГА СА ВИДИМО ДОВОЛНИ и не се мятат по манежа а са пущили наш Боце да ни заглавичква с преговори и протака докато замажат и заметат всичко под килима за КТБ.
  Сега при Сашо Диков ще има интервю с Цветан Василев и ще видим дали ще пусне нещо от кухнята.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 76. 76 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Весело

  [quote#72:"foxa5"]Ей аман от вас бе, на колко стана тъчете?[/quote]

  ти кажи на ЧИЙ стан тъчеш, нас ни остави

 77. 77 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Главния лаборант на Републиката какво казва по въпроса???...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 78. 78 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#75] от "Танас":

  Нямат мнозинство, а са само те. Ще видиш какво ще стане през следващата седмица.

 79. 79 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#72:"foxa5"]ти до вчера повтаряше като латерна, че Орешарски е най-великия[/quote]
  А днес съм убеден в това, защото излязоха резултатите от управлението МУ! В последните пет години само ТОЙ, великият Пацо е реализирал подобен ръст в икономиката! Защото е профешънъл. Никога не трябва да крием истината. Ето - събориха го герберите и днес всичко върви към крах. Мисля да са обада на бат Бойко да го върне, спешно

 80. 80 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Весело

  [quote#75:"Танас"]СЕГА СА ВИДИМО ДОВОЛНИ[/quote]

  нали:

  "Шестимата представители на АБВ и ГЕРБ се обединили около това, че е необходимо стабилно мнозинство за новия кабинет, а не кабинет на малцинството. От АБВ били категорично "за" широка коалиция, в която са включени основните партии, "но това е въпрос, който зависи от решенията на други партии, затова темата остава отворена", каза Румяна Бъчварова."

 81. 81 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Айде пак паричките на данакъплатеца отидаха на вятъра.

  Да живее България и българският народ.
 82. 82 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Погледнете си коментарите! Ето това представлява българската политическа класа, българският парламент и цялата българска действителност. Един огромен тюрлю-гювеч, всеки грачи и никой никого не слуша.

 83. 83 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#80:"extraCACA"]"но това е въпрос, който зависи от решенията на други партии, затова темата остава отворена", каза Румяна Бъчварова." [/quote]
  Тъй ли? Защо тогава презрително отхвърлиха ръчичката на Бареков?

 84. 84 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1260 Неутрално
 85. 85 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 661 Весело

  Предсрочни избори през януари-февруари 2015 г.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 86. 86 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#82:"dombi"]Един огромен тюрлю-гювеч, всеки грачи и никой никого не слуша.[/quote]
  Ако започнат да слушат тези, които разбират наистина от икономика и са доказали, че имат нужните качества, тогава няма да има тюрлю или какъвто и да е там гювеч! Винаги посредствените са най-войнствени и земат властта. За съжаление

 87. 87 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#49] от "dogwoman":

  [quote#78:"extraCACA"]Нямат мнозинство, а са само те. Ще видиш какво ще стане през следващата седмица.[/quote]

  Според мен трябва да се действа през Европейският Парламент за задължителни санкции срещу Комунистическите режими в Източна Европа с продължение на Резолюция 1481/ 2006 / и синхронизиране на нашият - Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

  Резолюция 1481 (2006) 1
  Необходимост от международно осъждане на престъпленията на тоталитарните комунистически режими
  ________________________________________
  1. Парламентарната асамблея се отнася към своята Резолюция 1096 (1996 ) относно мерките за разрушаване наследството на бившите комунистически тоталитарни системи .
  2. Тоталитарните комунистически режими, които са управлявали в Централна и Източна Европа през миналия век, и които все още са на власт в няколко страни в света, са били, без изключение, се характеризира с масови нарушения на човешките права. Нарушенията са много различни в зависимост от културата, страната и историческия период и са включвали индивидуални и колективни убийства и екзекуции, смърт в концентрационни лагери, глад, депортации, мъчения, робски труд и други форми на масов физически терор, преследване на етническа или религиозна основания, нарушение на свободата на съвестта, мисълта и изразяването, на свободата на пресата, и също липса на политически плурализъм.
  3. Престъпленията са били оправдани в името на теорията за класовата борба и принципа на диктатурата на пролетариата. Тълкуването на двата принципа легитимира "премахване" на хора, които бяха смятани за вредни за изграждането на едно ново общество и, като такива, врагове на тоталитарните комунистически режими. Голям брой на жертвите във всеки съответната страна са нейните собствени граждани. Това е случаят особено на народите на бившия СССР, които далеч превъзхождат другите народи по отношение на броя на жертвите.
  4. Асамблеята признава, че въпреки престъпленията на тоталитарните комунистически режими, някои европейски комунистически партии са направили вноски за постигане на демокрацията.
  5. Падането на тоталитарните комунистически режими в Централна и Източна Европа не е последван във всички случаи от международно разследване на извършените от тях престъпления. Освен това, авторите на тези престъпления не са били съдени от международната общност, какъвто беше случаят с ужасните престъпления, извършени от националсоциализма (нацизма).
  6. Следователно, на обществената осведоменост за престъпленията, извършени от тоталитарните комунистически режими е много лошо. Комунистическите партии са законни и активни в някои страни, дори ако в някои случаи те не са се дистанцирали от престъпленията, извършени от тоталитарните комунистически режими в миналото.
  7. Асамблеята е убедена, че познаването на историята е една от предпоставките за избягване на подобни престъпления в бъдеще. Освен това, моралната оценка и осъждането на престъпленията се ангажира да играе важна роля в образованието на младите поколения. Ясна позиция на международната общност за миналото може да бъде отправна точка за бъдещите им действия.
  8. Освен това Асамблеята вярва, че тези жертви на престъпления, извършени оттоталитарните комунистически режими, които са все още живи или семействата им, заслужават съчувствие, разбиране и признание за техните страдания.
  9. Тоталитарните комунистически режими са все още активни в някои страни на света и престъпления продължават да бъдат ангажирани. Национален интерес възприятия не трябва да пречи на страните от адекватни критика на сегашнитетоталитарни комунистически режими . Асамблеята остро осъжда всички тези нарушения на човешките права.
  10. Дебатите и порицания, които са предприети до този момент, на национално равнище в някои държави-членки на Съвета на Европа, не може да освобождава международната общност да вземе ясна позиция за престъпленията , извършени от тоталитарните комунистически режими. Тя има морално задължение да го направят без по-нататъшно отлагане.
  11. Съветът на Европа е в добра позиция за един такъв дебат на международно ниво. Всички бивши европейски комунистически страни, с изключение на Беларус, сега са членове, както и защитата на човешките права и върховенството на закона са основни ценности, за които той стои.
  12. Следователно, Асамблеята остро осъжда масовите нарушения на човешките права, извършени от тоталитарните комунистически режими и изразява симпатия, разбиране и признание към жертвите на тези престъпления.
  13. Освен това, тя призовава всички комунистически или пост-комунистически партии в неговите държави-членки, които все още не са направили това, да се направи преоценка на историята на комунизма и своето собствено минало, ясно се дистанцира от престъпленията, извършени от тоталитарните комунистически режими и да ги осъдят без всякакво двусмислие .
  14. Асамблеята вярва, че тази ясна позиция на международната общност ще проправи пътя за по-нататъшно помирение. Освен това тя ще вероятно ще насърчи историци по целия свят, за да продължи своите изследвания, насочени към определяне и цел проверка на това, което се проведе.
  ________________________________________
  1Събрание дебат на 25 януари 2006 г. (5-о заседание) ( виж Doc 10765, доклад на Комитета на политическите въпроси, докладчик: г-н Линдблад
  ) Текстът е приет от Народното събрание на 25 януари 2006 г. (5-о заседание).

  http://assembly.coe.int/Mainf.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta06/Eres1481.htm

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

  Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.  Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

  (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.  Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

  1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;

  2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;

  3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";

  4. моралния и икономическия упадък на държавата;

  5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;

  6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;

  7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;

  8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;

  9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;

  10. безогледното унищожаване на природата.

  (2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:

  1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;

  2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;

  3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;

  4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:

  а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;

  б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;

  в) лишаване от право на собственост;

  г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;

  д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;

  е) лишаване от гражданство;

  5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;

  6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.  Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

  (2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.  Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.

  -------------------------

  Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

  http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192


  http://assembly.coe.int/Mainf.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta06/Eres1481.htm

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 88. 88 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#72:"foxa5"]Чакай малко, ти до вчера повтаряше като латерна, че Орешарски е най-великия, сега да не си от РБ. [/quote]
  ТЯ е на периоди, в зависимост от месечния си цикъл...

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 89. 89 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  правителство ще има независимо от всичко , но истината е ,че никой не ще да управлява до края на януари ,защото всяко действие до тогава ще струва на държавата милиарди ,които няма откъде да дойдат

 90. 90 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  [quote#32:"bgpatriot"]Абе какви са тези неграмотници гръмко самонарекли се "Института за дясна политика"!? Ясно ли им е какво е 'Дясно"?Изводите им са неаргументирани, [/quote]
  Според мен изводите им са МНОГО добре аргументирани, без значение на името на института. Или това че не ти се харесват
  До коментар [#32] от "bgpatriot":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 91. 91 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Весело

  До коментар [#83] от "С Бойко напред!":

  епа кой се жени за слугинята, друго си е някоя принцеска, де са вика чуека е на шеесе, короната няма закога да чака

 92. 92 Профил на salavdor
  salavdor
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Като се сетя как Атака въпреки простотиите, които направиха и въпреки видното състояние на Сидеров, успяха да влязат в парламента на тези избори, ще се наместят там и при предсрочни такива.А ГЕРБ са решени да властват на всяка цена и нито реформи искат, нито промени.ПФ искат и те някое министерско местенце, а РБ излъчват противоречиви и объркващи послания ежедневно.

 93. 93 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 499 Весело

  До коментар [#36] от "Blood Red Skies":държавна сигурност вече с избори ли ще я коланим

  за чиста и свята република-но не с този народ
 94. 94 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Ако има нови избори РъБъто може да изпеят пред парламента "Сбогом моя любов"

 95. 95 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Весело

  До коментар [#94] от "shileto":

  а след той мое пак да се смените на БКП и да заживеете щастливо още стойпеесе години, само не знам кой ще ви храни

  пп. всъщност може още сега, все тая

 96. 96 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Не може да има избори през 3 месеца. Кой инвестира в държави в които няма стабилност. Време е за coup d' etat подкрепен тихомълком от западните страни.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 97. 97 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#95] от "extraCACA":
  Мерси, не се притеснявай, БКП е твоята запазена марка и никой освен теб не я харесва и няма да те притеснява

 98. 98 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 388 Неутрално

  За каква държава изобщо иде реч при положение, че изпълнителната изпълнителните власти са изцяло подчинени на местните феодали ? Дори и да има някакво правителство то няма да може да си изпълнява задълженията ако всички в силовите министерства не се уволнят и преназначат само читавото. Всичко останало е феодализъм

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 99. 99 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#38] от "Репей":
  [quote#38:"Репей"]Абе какви са тези неграмотници гръмко самонарекли се "Института за дясна политика"!?- цитат на коментар #32 от “bgpatriot”

  Председател на управителния им съвет е Петър Николов. Кунево протеже. [/quote]

  Сега даже не и Кунево!По-скоро се омилкват около Слънчо белким ги огрее нещо около властта подобно но Даниел Митов.
  Иначе им се видя много дълъг пътя към нея докано бяха в ДСБ.Лансирани бяха на високи позиции в партията като млада смяна но решиха да скъсят разстоянието до властови позиции и заедно с Прошков и Митов пристанаха на Кунева мислейки ,че радиата ,телевизиите и Слави ще я вкарат и нея и тях в предишното НС.
  Като не стана сега пак скъсяват пътя до казана на властта полягайки под милиционерския цинт.
  Като знам че единия от страна на ГЕРБ в този ИДП е Георги Харизанов оня с големия часовник,човек излъгал че има диплома ,човек бит няколко пъти и човек станал нарицателно
  за мъжка Калинка ,демек Калинчо и олицетворетияе на страхотната милиционерска банка кадри е напълно ясно какъв институт и за каква дясна политика става дума.
  Титани !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 100. 100 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#0:"статия"]Неправителствената организация беше учредена в края на юли с цел да потърси съгласие между ГЕРБ и "Реформаторския блок" за необходимите реформи на бъдещо дясно управление. [/quote]
  Много моля да се внимава в терминологията! Какво общо с "дясното" може да има организация, начело на която седи субект със "съмнително минало"? Втори път да не се допускат подобни грешки!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK