Оплакващата се от полицейски произвол студентка: Не искам да ме сочат като момичето, което полицаите съблякоха

Оплакващата се от полицейски произвол студентка: Не искам да ме сочат като момичето, което полицаите съблякоха

© ДневникОбичам България, но не виждам какво ме задържа тук, каза днес по БНТ студентката Борислава Латинова, която се оплака от полицейски произвол. През уикенда тя съобщи, че в четвъртък вечерта при спиране за проверка и последващо претърсване жена полицай я е оставила гола до кръста на улицата и е пребъркала интимните й части, като всичко това е станало пред мъже полицаи и преминаващи граждани.


20-годишното момиче каза, че учи международни отношения в Югозападния университет в Благоевград, но след инцидента се притеснява да отиде на занятия. "Не искам да ме познават като момичето, което полицаите съблякоха, а вече има случаи, когато ме сочат с пръст", каза Латинова.


В отговор на въпрос студентката посочи, че не вижда причина за отношението към нея и пътувалите в колата момчета. Според бащата на Латинова, след като случаят се разчува, са му се обадили доста хора, които са казали, че също са жертви на полицейски тормоз, но не са сигнализирали за него.
Също по БНТ адвокат Михаил Екимджиев, председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека, заяви, че в случая става въпрос не само за унижение, но и за престъпление.


Вчера зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев обяви, че по случая в СДВР е започнала проверка. Бащата на Латинова каза, че ще подадат жалба днес, тъй като в събота СДВР и прокуратурата почиват. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK