Съветът по пенсионната реформа ще представи идеите си

Съветът по пенсионната реформа ще представи идеите си

© Цветелина Белутова, КапиталКонсултативният съвет за оптимизация на осигурителната система ще представи днес идеите си пред медиите. 


Съветът изготви пакет от предложения за реформи на осигурителната система, които служебното правителство ще остави на следващия редовно избран кабинет. Той ще реши кои от тях да внесе за обсъждане и гласуване в парламента.


Съветът се ръководи от вицепремиера и министър на труда и социалната политика в служебния кабинет Йордан Христосков, а негови членове са експерти по темата от администрацията, работодателските и синдикалните организации и неправителствения сектор. 


Отчетът на звеното идва на фона на протести от работещите в силовите ведомства срещу затягането на режима за пенсиониране за тях. Според публикации в печата сред предложенията на съвета са въвеждане на възраст за пенсиониране на полицаи и военни, увеличаване на осигурителните вноски за пенсия и за безработица за всички категории работещи, промяна във формулата за изчисляване на пенсиите. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK