Съветът по пенсионната реформа ще представи идеите си

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Вдигането на възрастта за пенсиониране на ангро не е пенсионна реформа. Има много професии с висока степен на риск, има много професии, които просто те стапят и на 55-57 години си гроги, да им вдигнеш просто ей така възрастта за пенсиониране означава да изложиш на риск не само отделния човек но и големи групи от хора около тях. Реформа, ако има трябва да направи задълбочен анализ на рисковите и силно активни работни места и да определи прагове за пенсиониране.

 2. 2 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Няма живот в България. Гниеща нация, управлявана от неграмотни и лакоми за власт и пари хора.

  Да живее България и българският народ.
 3. 3 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Любопитно

  какви пенсии и реформи от същите които се правиха на работодатели по соца и по прехода ? Даже и за държавна администрация не стават в истинския смисъл на думата пенсия. Някакъв кръжок по усвояване на пари по програми от типа на едновремешното ТНТМ, фалшифицирани протоколи с гръмки думи, парите в джоба и на конец як банкет с напиване до безумие.
  Тоя филм сме го гледали на живо 45 години + 25 години осъвременен вариант ТНТМ стана държавни проекти и поръчки.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 4. 4 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци и БКП
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци и БКП
  Рейтинг: 760 Разстроено

  Не плащам вноски за "пенсия" от 2007.
  НЕ ОЧАКВАМ НИЩО от измислената българска "пенсионна система".

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 5. 5 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Некадърност, лакомия и идиотизъм не са качествата, необходими за пенсионна реформа!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 6. 6 Профил на antonbm
  antonbm
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Средна възраст на пенсиониране в системата на МВР – 50 години. Да не изброявам другите им социални придобивки.
  60% от тези пенсионери работят и след това.
  442, колко години според теб трябва да продължи „задълбочения анализ на рисковите и силно активни работни места за определяне праговете на пенсиониране”?

 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Кръжокът "офча мисъл" ще се опита да ни пробута орязване на привилегиите за фуражките заедно с повишаване на осигурителната тежест, сиреч орязване на заплатите на абсолютно всички работещи освен държавните служители, които не внасят осигуровки.

  Това, дами и господа, се казва да ти продадат романа "Шогун" в комплект с 6-те тома на другаря Тодор Живков. Срам за всеки, който изобщо изслуша докрай на глупостите на тези селски хитреци - бай Ганьовци.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 8. 8 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Имам големи съмнения, че следващото правителство ще е в състояние да прави каквито и да е кардинални реформи, за съжаление

 9. 9 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#8] от "daam":

  Имам съмнение, че което и да е правителство би направило сериозни реформи. Това значи, да падне на другия ден.

  Търтеите в системата са критична маса и могат да диктуват правилата. Когато се касае за безплатния мед, се солидаризират на момента.

 10. 10 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Достатъчно е да прочетем коментариите за да се убедим, че преобладаващото желание е да не се пипа нищо.
  По отношение на възрастта - според мен точно на "ангро" трябва да се повишава - с какъв тренд и за кои до момента съществуващи категории е въпрос който може да се прецизира. Но няма как да се отрекат двата факта - повишаване ( слава Богу) на средната продължителност на живота, много работещи пенсионери и т.н., така и измененията в съотношението на хората които работят и заплащат вноски в НОИ и хората които са пенсионирани, предстои да се пенсионират в следващите години.
  Втория факт е, че и нищо да не се направи, пак от нашите пари ще се доплащат пенсиите - в момента това е над 50% доплащане от страна на бюджета. Въпроса е устройва ли ни това положение или хие, като общество бихме желали, тази система да влезе в някакво равновесие.

 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 840 Весело

  Тези мерки,както ги гледам,трябва да бъдат предложени в пакет с мерки за борба със сивата икономика,тъй като няма начин делът й да не се увеличи.А защо не е нови дългове,тъй като няма никакво съмнение че приходите в НОИ ще намалеят.

 12. 12 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 730 Неутрално

  [quote#1:"442"]Има много професии с висока степен на риск, има много професии, които просто те стапят и на 55-57 години си гроги, да им вдигнеш просто ей така възрастта за пенсиониране означава да изложиш на риск не само отделния човек но и големи групи от хора около тях.[/quote]
  -"Стрес мори учители и лекари"
  "Учителите и лекарите са най-стресирани

  Увеличи шрифта Намали шрифта

  Учителите и лекарите са най-стресиращите професии у нас. Това показва национално проучване на Главната инспекция по труда (ГИТ) за миналата година.

  Оказва се, че шумът, който вдигат децата в клас, е основен източник на стрес за преподаватели. Заради напрежението от работата с пациентите и колегите лекарите пък губят съня си, показват още данните от проучването, цитирано от "Монитор". Заетите в сферата на образованието и здравеопазването оглавяват класациите за най-много заболявания вследствие на напрежението на работното място. Челната тройка на проблемите със здравето, провокирани от стресовата професия, допълват журналистите. "Има доказана връзка между напрежението в офиса и високото кръвно, язвата, диабета и проблемите с опорно-двигателната система", заяви главният асистент в катедрата по трудова медицина към Медицинския университет д-р София Евстатиева. Стресът е основна причина и за умората и тревожността на учителите и лекарите. Оказва се, че чиновниците също попадат в графата с най-тревожните професии.

  Според анализ на Европейската агенция по здраве и безопасност при работа половината българи се трудят в стресова среда. Над 50% от европейските служители също признават, че стресът е неизменна част от работата им. Българските работодатели, за разлика тези в Европа, рядко предприемат обаче мерки за намаляване на напрежението в службата. Под 10% от предприятията у нас прилагат антистрес техники. "В това отношение сме на предпоследно място в Европа, като след нас е само Испания", отчете специалистът по безопасни условия на труд Деяна Илиева.

  За да се борят с напрежението, фирмите у нас организират спортни дни и конкурси за рисунки на децата. В Европа пък залагат на по-нетрадиционни мерки като "телефон на промените". Това е телефонна линия, която се прилага в случаите на големи промени в компанията. На "телефона на промените" могат да се обадят всички служители, които искат да потвърдят или отхвърлят дочут слух за фирмата. /БГНЕС
  "София / България
  http://flip.bg/forward/1578996/uchitelite-i-lekarite-sa-naistresirani

 13. 13 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 840 Весело

  Направи ми много "добро" впечатление,че едноличните търговци се пенсионират на минимална пенсия,защото са се осигурявали на минимален осигурителен доход,независимо от това този МОД дали е бил 240 преди Дянков,420 след Дянков,или 620 след някой Христосков. Важното е да се е наричал "минимален".
  Та в този сектор класовата борба протича с най-добри успехи.

 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Спрете се на някаква реформа,която може да работи поне 15 години,нищо,че времената са динамични.

 15. 15 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#12:"Бенк-Бенк"]Учителите и лекарите са най-стресиращите професии у нас. Това показва национално проучване на Главната инспекция по труда (ГИТ) за миналата година. [/quote]

  Ами да идат в мината там стреса е по - малко или в химическо производство където за секунди трябва да се взимат правилните решения и натискат правилните копчетиЯ инак БУМ и ойде пенЦията.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 16. 16 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Реформи - добре.
  А реформа в ума на българина...навит да го осигуряват на 340, а да взема 800. После да плаче, че пенсията малка...Някой схваща ли, че това е проблема и той ощетява пенсионната система?

 17. 17 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 730 Любопитно

  [quote#15:"Танас"]Учителите и лекарите са най-стресиращите професии у нас. Това показва национално проучване на Главната инспекция по труда (ГИТ) за миналата година. - цитат на коментар #12 от “Бенк-Бенк”

  Ами да идат в мината там стреса е по - малко или в химическо производство[/quote]
  - Май си забравил да споменеш и варианта- да садят компири, предложен преди време от Вожда ти на ИТ специалистите.

 18. 18 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 840 Весело

  [quote#16:"СЪВЕТНИК на свободна практика"]А реформа в ума на българина...навит да го осигуряват на 340, а да взема 800. После да плаче, че пенсията малка...Някой схваща ли, че това е проблема и той ощетява пенсионната система?[/quote]
  Ооо,това нещо се лекува много лесно. Биеш един шут на солидарния осигурителен модел и готово,веднага става ясно кой пие и кой плаща.
  У нас солидарният пенсионно-осигурителен модел е влошен вариант на социалистическия.По света не знам как е.

 19. 19 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Най важното е да кажат какво искат , ако искат да взимат скрит данък от 30 -40 % от доходите и никой да не доживее да получи пенсия да го кажат.

 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#17] от "Бенк-Бенк":

  Той е Ваш Върховен Вожд не е мой нещо сте се объркали.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 21. 21 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#10] от "tsvetko_51":

  Приказваш абсолютни глупости:
  1.По отношени на средната продължителност на живота - в България за 2012 г средната продължителност на живота е 74.32 г., а в Белгия - 80.38 г. При смятане средна продължителност на получаване на пенсия 15 г. - това означава, че в България в момента мъжете трябва да се пенсионират на 60 г.
  2. Доплащането от страна на бюджета е заради факта, че социалните разходи не са разделени от пенсионните. С други думи социалните пенсии, инвалидните пенсии и т.н. не се плащат от отделен бюджет на социалното министерство, за да се види дефицита и начините на финансиране, а от пенсионния бюджет. Да не говорим за прилапването на Сребърния фонд и национализирането на пенсионните фондове.
  3. Само в България тихомълком пенсията се изчислява от няколко години върху 35% от осигурителния доход/т.е върху 2000 лв осигурителен доход получаваш 700 лв. пенсия/. Преди това се изчисляваше както в момента в Германия - върху 70% от осигурителния доход.
  4. Отново тихомълком беше премахната възможността за предварително пенсиониране на хора от 3-та категория, на които не достигат до 2 години осигурителен или трудов стаж/-
  чл.68,ал.3 КСО/ - предсрочно пенсиониране за лицата, които не са навършили необходимата възраст и нямат необходимия трудов/осигурителен стаж, като сумарно от двете изисквания не се надхвърлят 24месеца.

  Мога да напиша още 2 страници, но полза няма...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 22. 22 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  До коментар [#9] от "niakoi_si":

  Ти не се ли усещаш,че си против пенсионната реформа,след като твърдиш,че тя ако бъде направена правителството щяло да падне?! Па то точно затова падат правителствата,защото НЕ правят реформи! По ТВ"Европа" имаше тези дни въпрос в смисъл:"Трябва ли да се увеличат годините за пенсиониране на полицаите и военните?" Забележи,83% отговориха с "Да"! Демек,този който осъществи тези реформи може и да загуби фуражките като електорат,но ще спечели огромна част от българският народ. Но на такива като теб са набили в главата мантрата,че който прави реформи е обречен и всеки път налапвате въдицата!

 23. 23 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#12] от "Бенк-Бенк":
  И според мен лекарите и учителите са хора със стресираща работа - особено работещите в големите градове, в натоварени болници и училища. Учителите поне имат по-голям отпуск и се пенсионират по-рано.
  А за обикновения работник според мен е добре да се увеличава възрастта по-бавно - например 3м. на година, като същевременно се подобри здравеопазването на хората над 50 години.
  Да се увеличи възрастта за пенсиониране драстично на полицаите и военните, всички държавни служители да си плащат осигуровките + пълна ревизия на хората с ТЕЛК.

 24. 24 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 730 Весело

  [quote#20:"Танас"]До коментар [#17] от "Бенк-Бенк":

  Той е Ваш Върховен Вожд не е мой нещо сте се объркали. [/quote]
  -Ами на, обърках се- ТОЙ е Всеобщ и на всички БГ граждани "Върховен Вожд". Но Тезата Му да се садят компири добре кореспондира с идеята Ви учителите и лекарите да идат на работа в мините и/или в химическата индустрия.

 25. 25 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 730 Неутрално

  -Когато е започвал трудовия си стаж, всеки или поне повечето от сегашните кандидат- пенсионери е сключвал "договор" с Държавата / ДОО/ колко години да работи и на каква възраст да се пенсионира. С т.н реформи целящи само вдигане на необходимите трудов стаж и възраст за пенсиониране, практически този "договор" едностранно се нарушава. А така никой трудов човек не може да си планира живота. Вдигането на изискуемите години за трудов стаж и възраст за пенсиониране може да става коректно само на етапи за всички хора от годината, в която започват трудовата си биография. Но за това се иска перспективно мислене и дългосроно прогнозиране и планиране на процесите. Много по- лесно са урбулешките решения "на ангро". И в други държави тези критерии се увеличават но не в "БГ вариант", а постепенно, разсрочено в рамките на период от много повече години.

 26. 26 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 521 Гневно

  "Реформа" по комунистически - предложена от комунисти, за реализиране от комунисти. Каква справедливост да очакваме?
  Първо трябва да се намали полицията НАПОЛОВИНА, след което да се изравни пенсионната им възраст с тази на останалите граждани.
  Второ всички да си плащат осигуровките.
  Трето....
  Ама комунягите ще вдигнат осигуровките и възрастта на тези, които издържат системата с последни сили, лишавайки се от храна и отопление, а "правоимащите" няма да ги пипнат!
  И какви са тези 20 брутни заплати при пенсиониране? ААААЛООООУУУУУ!!!!!???

 27. 27 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  То е ясно каква ни я мислят. Понеже никой няма да смее да закачи зелените чорапи и фуражки дебелесорковци за бюра и видни тюфлеци (виж 150кг катаджии по пътищата), останалите ще бачкат до 67 (беше тя да 65, сега почече като в Швеция).

  И да пари пак няма да има, докато всичките социална плащания, и всичкото тъмно зелен индобългарин е с инвалидна пенсия. Затова пенсионер ще бъде почетна длъжност.

 28. 28 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Всяко запазване на привилегиите на шапкарите и натоварване с допълнителен стаж и невъзможна възраст на реално издържащите системата,ще обезсмисли съзнателното осигуряване.Би било кретенизъм да се плаща за да получава друг.
  А и т.н.инвалидни пенсии/в голямата си степен неистински/ трябва да излязат извън пенсионните фондове и социалните да си ги поемат.Та да се знае как един етнос от бебе до финал се е соц.подпомогнат.

 29. 29 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#19] от "lout66":

  Преди години Иван Нейков по една от телевизиите сподели, че идеята е по-малко хора да взимат пенсия. Така, ме тези само прилагат тази идея. Между другото българите живеят средно по 5 - 8 години по-малко от връстниците си в Европа. Не знам как се е увеличила продължителността на живота им, освен в нечии невчесани мисли.

 30. 30 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#26] от "Коки":

  Представяте ли си 65-годишен човек да надбяга двадесетинагодишен престъпник?

 31. 31 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#22] от "deaf":

  Незнам колко от хората са отговорил с ЗА да се вдигне възрастта за пенсиониране на полицаите, ама със сигурност не са били нито полицаи нито тяхна рода.

  А полицаите и военните заедно със семействата си са една добре организирана и масивна електорална маса. И никой политик няма да посмее да ги пипне - вервай ми. Не и докато ножа не опре до кокала и не се стигне до финансов колапс и няма накъде. Това трябваше да се направи по времето на Костов, след големия срив, някак си щяха да го понесат. Ама дажи и той не посмя да ги пипне. В момента, а ги барнеш, а падаш от власт.

 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#22] от "deaf":

  И не ми дръж тон като на пубер! Нито си ми на стажа, нито на осигуровките и данъците, та да ми даваш оценки!

  Апропо, аз съм радетел за точно обратната крайност. Фуражките като искат да се пенсионират рано - отделен пенсионен фонд и колкото си натрупат си го разпределят както те си искат. Ако искат и на 10 години стаж да се пенсионират не ми дреме. Същото и за миньори, летци и каквито там друго "сложни и опасни" професии се сетиш. Професионален фонд и да оставят останалите на мира.

 33. 33 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 373 Неутрално

  До коментар [#21] от "mitko11":

  Можеш много страници да напишеш, но наистина полза няма. Много лесно осредняваш, ама си има хора за тези сметки. Средната продължителност на живота дори и да е ниска - тя наистина се покачва. Иначе ако се пенсионират мъжете сега на 60 то ще получават средно 17,13 години пенсия, а не 15 !!!

 34. 34 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Христосков разлая кучетата...нищо повече.

 35. 35 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  [quote#32:"niakoi_si"]Професионален фонд и да оставят останалите на мира.[/quote]
  То точно това се заложи 97-2001 год.,ама се оказа че НИКОЙ не контролира реалното внасяне на вноските.Дянков преди 4 години реквизира и малкото събрано точно с мотива,че няма как да пенсионира миньори с по 100 лв,щото толкоз им се било събрало.И отново НОИ плаща всичко.За реалните вносители - нищо.

 36. 36 Профил на dr.davidhunter
  dr.davidhunter
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#2] от "Massive atack":

  Гнусен песимизъм

 37. 37 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Когато започнах работа, държавата сключи с мен един договор относно правото ми на пенсиониране. Питам се откъде накъде в рамките на няколко години след промените този договор се нарушава неколкократно без някой да е искал съгласието ми. Като пример бих дала: родените до 1960 г.вкл по стария закон, родените от 1961 до 1965 вкл. на 57 за жените и 61 за мъжете,,от 1966 до 1971 вкл.59 за жените и 62 за мъжете и тн. Така докато се достигне желаната възраст и изравняването на възрастта между мъже и жени. Това би внесло известна сигурност в осигуряващите се, а не като сега.

 38. 38 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#18:"vjacho"]У нас солидарният пенсионно-осигурителен модел е влошен вариант на социалистическия.По света не знам как е. [/quote]
  По света и тъй го има и иначе, зависи от богатството на нацията.
  Но, че личната отговорност и личния интерес са факторите, които дисциплинират и мотивират си много прав. Една минимална социална пенсия от данъци и другото сам внесъл, сам получил. Схемата измислена в света (дивия запад начело със сащ) е да внасяш 15 % от доходите си в продължение на 40 години при доходност от 5 % годишно, за да имаш следващите 25 години доход и стандарт равен на този, когато си бил на работа. При нас в момента вноската е 5% от заплатата до горната граница, доходността на ПОД е между 2 и 3 %, така при заплата от 1000 лв. за 40 години лицето ще има пенсия от 120 лв. Пародия и в солидарната и в застрахователната пенсионна система.
  Я да вземат да освободят от данък доходите до 15% от размера им ако се внасят в ПОД и стоят там до пенсионна възраст. Доброволно, който иска! И наблюдавай резулати. Щом още при внасянето си на +10% доходност, поради липсата на данъчна тежест, очаквам добри постъпления по ЛИЧНИТЕ ПАРТИДИ.

 39. 39 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1141 Любопитно

  [quote#37:"neznaiko_2011"]Като пример бих дала: родените до 1960 г.вкл по стария закон, родените от 1961 до 1965 вкл. на 57 за жените и 61 за мъжете,[/quote]
  При започване на пенс.реформа възрастта и стажа плавно започнаха да растат като в 20 годишна перспектива се знаеше че жени ще се песионират с 90 точки/поне 30 от стаж и поне 60г.възраст/,а мъжете с по 3 год. стаж/възраст отгоре.Всички вноски на родените преди 1960 год.потъват в НОИ,няма и стотинка в частните фондове като лична пенсия с права и на наследяване.Дянков и Борисов отмениха точките,прибраха част от натрупаното в частните проф.фондове в НОИ и въведоха скоростното нарастване с по 4 месеца годишно на стаж и възраст.За доста хора излиза,че ще е до умирачка или просто до некаква пенсийка за поне 15 год стаж.На поне 68 години.Това не е реформа,а обир,който ще откаже и последните имащи някакъв стимул,щото е безсмислено.

 40. 40 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Вторачили сме се в реформите,като панацея,ама не са това,което предлагат.

 41. 41 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#21:"mitko11"]2. Доплащането от страна на бюджета е заради факта, че социалните разходи не са разделени от пенсионните.[/quote]
  А! Точно!
  А това са съвършенно различни осигурителни събития, и режима им трябва да бъде различен, а фондовете отделени!

 42. 42 Профил на obektivnite
  obektivnite
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Някой от този съвет плаща ли осигуровки и работи ли въобще?
  Щом се гаврят с въоръжените и подготвените, смятайте какво ще направян с "безпомощната" част от все още работещите.
  Тази реформа трябва да се направи не от комунизирани леви и мафиозирани десни, а от обществен съвет след референдум.
  За справка в случая професионалист = комунизиран = мафиот.
  Извода е наказание чрез не гласуване, не работене, а най добре обществено обединение и възраждане около каузата право на достоен труд и почивка.
  Обединение без ДС, Партийни Величия и полуграмотни зависими синдикати.

 43. 43 Профил на obektivnite
  obektivnite
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Обществено обединение "ВЪЗРАЖДАНЕ" за достоен труд и право на почивка.
  Все още има достойни работещи хора, който могат да бъдат реални и достойни лидери и обединители на обществото.
  Единствено българското общество в страната и чужбина в т.ч. и Турция могат да се противопоставят на националната гавра с българското общество наречено " демократичен преход ".
  Единствено чрез труда си сме запазили част от човешкото си достойнство, този съвет е създаден с цел да ни отнеме и това.
  Почти са успели затова е крайно време да се възродим около защитавайки основното си право на труд.

 44. 44 Профил на obektivnite
  obektivnite
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#7] от "cinik":

  Тези не са Байганьовци Бай Ганьо е търси келепира.
  Тези са наемни убийци, защото след образованието и здравеопазването използвани като куршуми в обществения организъм, осигурителният куршум ще е последен и смъртоносен за всеки един.
  Чрез системите който трябва да ни създават и мотивират те всъщност ни убиват.
  Все повече хора в тази държава ще са мъртви преди да са умрели, Амин.

 45. 45 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 730 Весело

  [quote#39:"Лелка"]Дянков и Борисов отмениха точките,прибраха част от натрупаното в частните проф.фондове в НОИ и въведоха скоростното нарастване с по 4 месеца годишно на стаж и възраст.[/quote]
  -И затова скоростно си "изпълниха" мандата в "съкратени срокове"- за три и половина, вместо за четри години.

 46. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  [quote#13:"vjacho"]едноличните търговци се пенсионират на минимална пенсия,защото са се осигурявали на минимален осигурителен доход,независимо от това този МОД дали е бил 240 преди Дянков,420 след Дянков,или 620 след някой Христосков. [/quote]

  Ние на форума имаме такива теоретици, като ги питаш защо само ЕТ плащат ДОД от 15% (специална наказателна ставка) и отгововорът е "ами те си знаят защо".... И двете страни са си стиснали ръцете консенсусно - едните ще им налагат високи данъци, другите ще крият и като теглиш чертата, нещата са на фитка.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 47. 47 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 730 Весело

  [quote#30:"ikar_01"]До коментар [#26] от "Коки":
  Представяте ли си 65-годишен човек да надбяга двадесетинагодишен престъпник?[/quote]
  -Кауза пердута, май! Освен, ако първо не стреля, а чак после го подгони.! Ама и "представление" би представлявала и 65- годишна балерина да "подскача" на сцената, освен ако не играе Умиращият лебед? Или 65- годишна акробатка да ходи по въже, подпирайки се с бастун, високо над главите на публиката.
  П.П.За още много професии има какво да се каже по въпроса.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK