Предозиране: На какво основание знаме, неидентифицирано и нелегитимно за ЕС, стои редом с българското в парламента

На пресконференцията в сградата на Народното събрание след провалените преговори с ГЕРБ от "Атака" преместиха европейския флаг.

© Георги Кожухаров

На пресконференцията в сградата на Народното събрание след провалените преговори с ГЕРБ от "Атака" преместиха европейския флаг.Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на партийните пиари. Новата рубрика на "Дневник", наречена "Предозиране", започна със събиране на абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност, но продължава и след изборите. Следва позиция на "Атака" за присъствието на знамето на Европейския съюз в българския парламент.


Присъствието на знамето на Европейския съюз в българския парламент противоречи на всякакви закони. Няма закон, който да постановява, че това знаме трябва да стои в парламента и да бъде национален символ. 


Официалните символи на българската държава са гербът и националното знаме и като такива те трябва да присъстват в институцията Народно събрание.
Знамето, което се води, че е на ЕС, не е дори легитимно, защото в Лисабонския договор, който е  основата на регламента на Европейския съюз, няма текст, който да казва, че такова знаме е символ на ЕС.       


След провала на приемането на конституция на Европа заменилият я Лисабонски договор премахва конституционния член за европейските символи като знаме, ден на Европа, мото и химн на ЕС, които присъстваха в договора за конституция на Европа.


В отговор на спекулациите, че от АТАКА сме поругали знамето на ЕС, припомняме какво е наистина поругаване. Поругаване е, когато "интелигентните" протестъри късаха  билбордове на телевизия "АЛФА" и ПП АТАКА и ги палеха пред очите на десетки полицаи. Нито един от тези вандали не е осъден до този момент.


От АТАКА питаме защо е наречено поругаване преместването на знаме, което не се води официален символ. В интерес на обективната истина, която всички медии претендират, че отразяват, т.нар. знаме на ЕС беше преместено от Адриан Асенов, тъй като то е поставено там незаконно, т.е. Асенов изпълни закона.


ПП АТАКА ще направи официално запитване още в първия ден на структурирането на Народното събрание, на какво основание в институцията Народно събрание на Република  България, знаме, което е неидентифицирано и нелегитимно за Европейския съюз, стои редом с българското национално знаме.


Всеки, който иска коментар по случая от Сидеров, може да се свърже с пресцентъра на ПП АТАКА.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK