Върховният административен съд прие, че трите имена на съдиите са лични данни

Върховният административен съд прие, че трите имена на съдиите са лични данни

© Анелия НиколоваВърховният административен съд (ВАС) прие по дело по закона за достъп до обществена информация скандално решение, с което на практика приема, че правораздаването може да бъде полуанонимно. За решението, което е окончателно, съобщава "Правен свят".


От решението на върховните съдии, което е безпрецентно и неаргументирано, не става ясно какво следва оттук нататък  - дали имената на магистратите ще бъдат с инициали, дали някое от имената ще се изписва, а други не.


Случаят
Паско Запрянов от Хасково иска по закона за достъп до обществена информация от Окръжния съд в града трите имена на петима съдии, които фигурират на сайта на съда само с две имена. Искането си той е мотивирал с това, че тази информация ще му помогне да установи евентуалната нищожност на актове, издадени от съдии с две имена. В своето искане до съда той казва, че тези съдии "може би имат три имена", защото така постановява Законът за гражданската регистрация. Две имена се допускат само по изключение.
Заместник-председателя на окръжния съд Милена Дечева обаче отказва  да му предостави информация с аргумента, че трите имена са лични данни. Отказът е отменен от административния съд в Хасково.
В решението съдът посочва, че наистина трите имена са лични данни, но това не важи за съдиите, които са публични личности. В решението се посочва практиката на Конституционния съд, който сочи, че защитата на личните данни на публичните личности е много по-занижена, отколкото за другите граждани. Извън това се посочва, че съдиите декларират с пълните си имена своето имущество пред сметната палата, пак така се обявяват от Комисията по досиетата. С трите си имена те подават декларациите си по Закона за конфликта на интереси.


Делото стига до ВАС, където състав от Таня Вачева, Иван Раденков и Соня Янкулова приема, че трите имена на магистратите са защитена информация. Аргументът на двама от съдиите, е че търсената от Паско Запрянов информация няма да е от полза той  да си състави мнение за дейността на съда, а щял да претендира нищожност на неговите актове. Третият член на състава Соня Янкулова подписва решението с особено мнение.


Осъществяването на държавна власт е публична дейност
"Не само държавата, в лицето на компетентния орган, но и обществеността трябва да знае точно кому държавата е възложила съответните държавни функции. Затова възлагането на всяка функция на държавна власт изисква идентификация на физическия субект, комуто тя се предоставя", пише в особеното мнение съдия Янкулова.


Според нея  осъществяването на държавната власт е публична дейност, а съдията е държавен орган, комуто държавата е възложила изпълнението на своята правораздавателна функция.


Янкулова приема още, че законът изисква всеки един акт на държавата да съдържа трите имена на лицето, на което се възлага тази власт. Според съдията е нарушена конституцията, Европейската конвенция за правата на човека и изобщо основните начала на демократичното общество. "Нарушено е развитието на практиката на ВАС и е накърнен авторитетът на правосъдието у нас като средство за утвърждаване на основните правила в демократичното общество", смята още Янкулова съдията.


"В правовата държава няма анонимно правораздаване – правораздаване с инициали. Правораздавателната функция на държавата е публична – чл. 121, ал. 3 от Конституцията. Съдията е оправомощен да правораздава от името на народа – чл. 118 от Конституцията, а народът не дава мандат на инициали или на неидентифицирани с оглед на законовите изисквания лица. Той дава мандат на физически лица, които в България, с оглед на действащата нормативна уредба – чл. 9, ал. 1 ЗГР, се идентифицират с три имена. За да гарантира независимост при изпълнение на служебните правомощия чл. 132, ал. 1 от Конституцията предоставя на съдията функционален имунитет. Този функционален имунитет, който е доживот, не е предоставен на инициали или на лица, които не могат да бъдат идентифицирани. Съдията застава с името и подписа си под своя акт, за което държавата му гарантира наказателна и гражданска неотговорност. За това едно от трите или и трите имена на съдията не могат да бъдат предмет на защита по Закона за защита на личните данни", пише още Янкулова в особеното мнение.


"Тенденцията е опасна, връща общественото развитие с много години назад и създава опасност както за правото на информация, така и за възможността да се проследява практиката на съдилищата. Така се формира общественото и гражданското разбиране за това какво правят и как решават делата съдиите в тази страна", коментира за "Правен свят" адвокат Александър Кашъмов.

Ключови думи към статията:

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 470 Гневно

  Държава в държавата. Ах, ваш`та...!!!

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2545 Весело

  Мдам ...
  Да се смееш ли, да плачеш ли!

  Ще съди и отсъжда вече съвсем и най-официално "Хаш, Хаш, Хаш" ... т.е. Някой Некадърник Наш.
  По-скоро "Хаш-Аш" ... Някой Анонимник ... Може и "Хаш-Хаш", "Х"-то да е като за сънародниците ни, викащи "Хасфалт", тъкмо ще е и политкоректно, и актуално със ситуацийката ... и то с две имена ...
  Прочее ... що за "съкратен вариант" ползват някои съдилища?
  По тая логика може съдия да се подпише и само като "Пешо"

 3. 3 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 868 Весело

  Един картечар нЕма да стигне, трЕбе си взвод...

 4. 4 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ще почнат и да са анонимни!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 5. 5 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Веднага да се внася в европейския съд по правата на човека!

 6. 6 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Така трябва да бъде, но не само за съдиите!
  Имената не трябва да се изписват и с инициали (защото по тях може да се направи предположение), а с псевдоними или други идентификатори, вкл. и такива за еднократна употреба (като биткоин адреси).

 7. 7 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Е, че голяма работа - две имена, длъжност, съд, номер на дело и подпис, кое от тези неща налага извод за анонимност на съдията? Голям проблем видел Паско - акта бил нищожен, щото не били посочени трите имена! Малоумна история!

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2545 Весело

  [quote#4:"klatikurti"]Ще почнат и да са анонимни! [/quote]
  Само да се уточни - с кръстче ли ще се подписват или с чавка?
  Щото с отпечатък от палеца не става. Ще им лъснат личните данни, а това е ерес и е недопустимо!
  Макар че нивото не могат го скри, както и никаква тога не мож' прикри срамотиите ...

 9. 9 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Това може ли да се обжаква някъде в България или ЕС ?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 10. 10 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Весело

  Съдияаааатааа...съдиятаааа, съдияатааа...п........с...както се пее по мачовете, и не са им нужни трите му имена! Толкова е авторитета и на другите нашенски съдии...

 11. 11 Профил на consensus
  consensus
  Рейтинг: 8 Весело

  Имената на съдиите са публикувани на сайтовете на всеки съд. Всеки съдебен акт и имената на постановилите го съдии е публикуван в интернет. Да, съдиите пишат собственото и фамилното си име. Всички. Нима това ги прави анонимни?!

 12. 12 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3027 Любопитно

  "щял да претендира нищожност на неговите актове."
  А тези актове не са ли нищожни, ако са разписани само с инициали или само с двете имена?
  Как съдия-изпълнителя/инспектор/трето лице или полицаят Пенчо ще разбере, че лицето Ц.Г.Ц., осъдено на лишване от свобода за три години от съдията Х.У.Й., не е някаква пародия или карикатура.
  Да не говоря, че някои тук са "продали" гласа си на Ц.Г.Ц. (Цветан Генчев Цветанов), и ако улезне у затвора, няма да получат никаква "престация" от "продажбата".

 13. 13 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3027 Любопитно

  До коментар [#11] от "consensus":

  За Германия ли говорите? Защото в България и Полша изобщо не е така. Дори и повечето съдебни актове не са публикувани, което би довело трети добросъвестни лица да изпаднат в престъпно сътрудничество със осъдени лица (Братя Галеви)

 14. 14 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#1] от "Mark Twain":

  Само така,мамата,мамата.

 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2545 Весело

  [quote#11:"consensus"]Да, съдиите пишат собственото и фамилното си име. Всички. Нима това ги прави анонимни?! [/quote]
  По тая логика ... може и с прозвища!
  Все пак собственото и фамилното са си също лични данни, нали?
  Съдията Биг Бос осъжда обвиняемия Бат' Сали ...
  Как ви звучи?

 16. 16 Профил на .!.
  .!.
  Рейтинг: 409 Неутрално

  И какво, според 91% (всички негласували за РБ) съдебната реформа не е приоритет, така ли?

 17. 17 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 5014 Неутрално

  Първото и фамилното име по тази логика са лични данни също!

  klimentm
 18. 18 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 480 Разстроено

  Шефът на Върховния административен съд е Георги Колев - много скандална личност...

 19. 19 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Ами и аз да задам тогава два въпроса, но нека да кажа, че по принцип това дело е пълна глупост. Не може и няма съд който да обяви дадено съдебно решение за нищожно щото съдиите не фигурирали с трите си имена. Че това са 99% от решенията. Дори в това решение като погледнете ще видите, че и въпросните съдии вкл. и соня георгиева са с две имена. Второ - този гражданин има десетки начини да се сдобие с информация за трите имена на съдиите. Ето например всички съдии във ВАС са подали декларация за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. ВСИЧКИ фигурират с трите си имена в тези декларации. ОТделно в сайтовете на всички съдилища има и информация за съдиите и от там също може да се набави тази информация. И ревът също е безпричинен.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  А на мен пък '' фирмата с мисия и визия за бъдещето '', " Софийска вода " АД на едно писмо освен адреса и трите имена са ми написали и ЕГН даже болтвани и сега чакам да видя какво ще присъди Комисията за Защита на Лични Данни а като им зная манталитета най - вероятно и ще се наложи и аз през този съд да мина.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2809 Неутрално
 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#19] от "bludniq_sin":
  Ами ...
  Първо ... разпространеността на "практиката" не я узаконява, нали?
  И второ - защо на една по същество "фърчаща хартийка" като декларацията за конфликт на интереси, с толкова мижави, на практика нулеви последствия, си пишат и трите имена, а на акт като присъда, с несравнима тежест и последствия - да я карат "по съкратената процедура"?
  Въпросът е принципен ...
  Да не говорим за другия аспект - за формалното изпълнение на правилата и процедурата.
  Значи - когато е да се изпълни "чужда" формалност, каквато е декларацията за конфликт на интереси - може и никой не се дърпа, а попълват чинно графите и спазват процедурата.
  А когато е "в наш'та нахия" - си я караме както си знаем ...
  Кво вадис тъй, а?

 23. 23 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4011 Неутрално
 24. 24 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2545 Весело

  [quote#23:"СЪВЕТНИК на свободна практика"]Реформичка трябва... [/quote]
  Да не си чувал за някоя нова система за залпов огън "Реформ", а?

 25. 25 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  До коментар [#22] от "xm...":

  По първото - не, но това не я прави незаконна. Аз не съм видял изискване за 3 имена (поне сега не ми идва на ум)

  По второто - по аргумента за "фърчащата" хАртийка считам, че действително не ги притеснява имената им да са достъпни и решението не е опит да се скрият.

  За формалностите - българите са царе на формалностите.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 26. 26 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 412 Гневно

  Мда. Пък после Радан Кънев им е крив ...

 27. 27 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#24] от "xm...":

  Тия толкова са убедени, че са недосегаеми, че дори една строева подготовка ще ги стресне и вкара в ред...

 28. 28 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  [quote#25:"bludniq_sin"]считам, че действително не ги притеснява имената им да са достъпни и решението не е опит да се скрият. [/quote]
  Е, то ясно.
  Но мисля, че въпросът не е в това дали се крият или не.
  А че "може и тако - може и вако" ...

  Лично за мен стои и въпроса за културата, най-общо казано.
  Като се изтъпаниш да отсъдиш за Пешо Гошев Тошев бива да си обявиш и ти цялото име.
  Някаква чест, пък и уважение. И към професията, и към съдения, и към себе си дори ...

 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2545 Весело

  До коментар [#27] от "СЪВЕТНИК на свободна практика":

  +1

 30. 30 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И имената на правителството са защитени, няма да знаем КОЙ ни управлява!

  Happy face says, adios !
 31. 31 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Всичко си позволяват.
  Къде са те,къде сме ний?

 32. 32 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Трите имена и адреса не може да лични данни. Те индивидуализират всеки член на обществото и като такива могат да са само публични. Лични данни са ЕГН, телефон, адрес на апартамент за интимни срещи, банкова сметка, номер на кола.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 33. 33 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Значи по закон в търговския регистър може да са написани и общодостъпни ЕГН-та и 3 имена на собствениците на фирми. Също се задължават всички частни фирми да обявят публично финансовите си резултати, а имената на държавни служители, още повече че са съдии, са "лични дании"?!? В тази държава има ли нещо, което да е наред изобщо?

 34. 34 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Поредна глупост на т.н правораздавателна система.Нямат край умотворенията на тази мафиотизирана общност.Не искат ли и маски за да са съвсем анонимни.Ще дойде и тяхното време... иначе те ще ни видят сметката.

 35. 35 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 413 Неутрално

  От това заглавие и от това решение могат да се изненадват само хора, които нямат никаква идея за закона. Сори! Все едно да си изненадан, че водата е мокра, а вятърът духа....

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#2] от "xm...":

  Пешо Съдията
  с любезното съдействие на Киро Ряпата

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 38. 38 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 581 Неутрално

  По тази презумция, като те пуснат за издивране, да ти вкарат само инициалите в системата - Намерете В.М. да се яви на дело като свидетел и полицаите да действат.

 39. 39 Профил на consensus
  consensus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "wanderer":
  Не знам как е в Полша, но в България съдебните актове се публикуват. Естествено, при спазване изискванията на ЗСВ, ЗЗЛД и ЗЗКИ, съобразно решение на ВСС по протокол № 42/29.10.2009 г. и вътрешните правила на съдилищата. За справки-сайта на ВСС, ЦУБИПСА и си ровите на воля.

 40. 40 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  "съдът посочва, че наистина трите имена са лични данни, но това не важи за съдиите, които са публични личности"
  Ако не бяха публични личности, никой нямаше да се интересува от тях. Имам чуството, че има какво да крият, затова не си дават данните.

 41. 41 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Съдебната ни система е най-отблъскващата брънка на почти публичната мафия

 42. 42 Профил на John
  John
  Рейтинг: 414 Неутрално
 43. 43 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  за да не "злооптребим" с личните данни на бедните хорица предлагам да се подписват с прякори, например черничкия, грух грух или подобни

 44. 44 Профил на pcl04364460
  pcl04364460
  Рейтинг: 237 Гневно

  Възхищавам се на Съдия Соня Янкулова и адмирирам проявата на разума и сериозното отношение, както към професията й, така и към справедливостта в правото, което представя в особеното си мнение! Решението на този състав на съда директно плаче за производство по ЕКПЧОС и отваря вратите на множество възможности за спекулации по отношение на затулването на имената на държавните служители, които следва да понасят отговорност за действията си в качеството си на публични органи, както и спекулации с правото на гражданите да търсят и получават обществена информация. По логиката на мнозинството на състава, следва да бъде въведено и правилото на двойния стандарт: депутати, министри и други държавни служители да се представят по медиите само с инициали. Никой не е длъжен да знае имената им, когато говорят глупости и никой не им търси отговорност за това.

 45. 45 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  [quote#39:"consensus"]Не знам как е в Полша, но в България съдебните актове се публикуват. [/quote]

  И в Полша се публикуват. Дори навсякъде страните в процеса получават пълното решение на съда, сиреч публиката на съдията получава препис. Дори и третите страни научаваме за решението на съда как едно време, през 2003 г. след убийството на Илия Павлов, научихме от Държавен вестник за съдебната регистрация на фирмата Мултигруп от 1989 г.

  В Германия също не разкриват имената на страните, ама не използват инициали с точка като в България или многоточия като в Полша. Обекта на спора и хронологията на действията са описани недвусмислено.
  Напр., обект на спора е монополно право, породено от патент за изобретение. Едната страна е подала искане за патентно нарушение. Ответната страна е поискала заличаване на патента поради липса на изобретателска стъпка.
  Ако съдът отмени патентна/отмяна на монополното право, то това касае всички субекти на територията на юристдикцията. Решението трябва да бъде толкова ясно, както е издаден и самият патент. (В това отношение Британския патентен съд е "Мара подробната" и никакви лични данни не го спира, когато едно право е в колизия с правото на свободна стопанска инициатива или пъкс човешките права).
  Ако решението осъжда ответната страна за патентно нарушение, то това касае всички контрагенти на ответника - от доставчици, през дистрибутори до обикновената будка. Като няма публичност (с до три ключови думи еднозначно да се установи дали дадена стока/услуга/имот е обект на съдебен спор, а не с номера на решение да се търси както у нас), все ще има разни умници да се чудят що има пиратски или фалшиви стоки/измами с имоти, чак краждба на банка - договорите се изпълняват, докато някоя от страната не узнае по надлежен ред (уведомяване от ищеца на добра воля), че е ... в леко нарушение или малко измамен.

 46. 46 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  ако съдиите не им харесва да правораздават и да се подписват отдолу с подпис и имената си ,ами да си намерят просто друга работа ,която могат да работят добре , време е за демократизация ,освен това и лустрация и на българския съд ,защото до 10.11.1989 се влизаше право и се ставаше съдия и прокурор само с подпис на член на ОК на БКП или на ЦК на БКП ,след проверка на кандидата за вярност към партията БКП -сегашни комунисти БСП.

 47. 47 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3027 Любопитно

  До коментар [#39] от "consensus":

  Как ще ме убедите/къда и какво да погледна/, че прокуратурата е спазила закона като е арустувала лицата Г.П.Х., О.Н.Р., К.М. и В.В. по жалба на лицето Д.С.П. срещу лицето Ц.Р.В. за убийство ? Или е действала мафиотски за разчистване на сметки между мафиотски босове?
  И още нещо, как Комисията за отнемане на незакконо продобита имущество е успяла да реализира осем обезпечителни производства за времето от 22.08.2014 до 09.09.2014 г.?

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 581 Любопитно

  И.и.и .. по нагли щте стават!
  а познайте защто???

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  Закон, Разум и Морал

  Глупост са Вашите болшевишки "съображения",
  блудний синe "bludniq_sin".

  Първо: 99% случаи на закононарушения (ако са такива),
  Не ги прави законосъобразни.

  Второ: Не е задължение на Гражданите да вършат качествено
  несъвършена и некачествено свършена работа на служебни лица,
  на които се плаща точно затова:
  да роботят компетентно и качествено.

  Служителите са длъжни да работят качествено - подчинявайки се на и съобразно действащите закони.

  Започвайки & свършвайки за всеки казус с повелите на Върховния
  Закон Конституция, Който Закон с непосредствено и непрекъснато действие Не допуска закони които да Му противоречат.

  Несъмнено има компетентни магистрати,
  но Вие познавате ли поне 1 единствен,
  който Не игнорира Върховния закон и е способен се съобразява
  с повелите на Конституцията
  (повечето Нейни разпоредби - освен процедурни - са декларативни и действат едновременно, взаимно конкурентно),
  заедно с приложими разпоредби на (под) Закони,
  спомагателни на Конституцията?

  Бидейки Граждани (обикновен или не) - кадърен ли сте да разпознавате своите Конституционни права & отговорности,
  както и такива на физически и юридически лица,
  с които се конкурирате под повели на Конституцията на Република България?

  Не личат основания за... отговор да...

  До коментар [#19] от "bludniq_sin":

  Ами и аз да задам тогава два въпроса, но нека да кажа, че по принцип това дело е пълна глупост.

  Не може и няма съд който да обяви дадено съдебно решение за нищожно щото съдиите не фигурирали с трите си имена. Че това са 99% от решенията.
  Дори в това решение като погледнете ще видите, че и въпросните съдии вкл. и соня георгиева са с две имена.

  Второ - този гражданин има десетки начини да се сдобие с информация за трите имена на съдиите

 51. 51 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  ВИЗИЯ 2014-2020

  Ще почнат жалби до прокуратурата и съдебни искове
  срещу съдии неизвестни извършители,
  освен срещу известни извършители от ВАС.

  Новина е само последното - престъпното тоталитарно решение на членове на ВАС - Противоконституционно, в "духа и буквата" на
  чуждата, престъпна и нелегитимна тоталитарна диктатура 1944-1989. Справка: Конституция и Държавен вестник на Република България.

  Престъпления тип "анонимен съдия" в годините след 1989
  също Не са новина.

  Анонимни съдии са ползвани от частни "съдебни" изпълнители,
  със съучастници в Прокуратура, Банки и др. за осъществяване
  на лъжесъдебни и по същество тайни процеси,
  изрично Недопустими от Конституцията
  "извънредни съдилища" и за принудителни действия, запори и конфискации на права и имущество, дискредитиране, натиск и рекет.

  В конкретни казуси: след продължително и упорито злепоставяне на напълно достъпен за правомерно известяване "ответник", подложен на принудителни действия,
  най-доброто подобие на достатъчни съдебни правомощия
  е не по-добро от: име на съд, съдебен състав № ...

  Без Каквото и да е Име на съдия или на друго лице от "съдебния състав" (съдебен заседател).
  Целият съдебният състав е Анонимен.

  Без номер и дата на съдебна Заповед, Решение за или Възлагане
  на принудително изпълнение.

  НАСТОЯВАЙТЕ ЗА ПРОЗРАЧЕН НАРОДЕН СЪД
  СРЕЩУ МАГИСТРАТИ И ПР. СЛУЖИТЕЛИ
  ФАКТИЧЕСКИ УЛИЧЕНИ В ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,

  под Конституцията на Република България и прочее
  действащи закони, вкл. приложими Евросъюзни и др. международни закони.

  До коментар [#4] от "klatikurti":

  Ще почнат и да са анонимни!

 52. 52 Профил на dimid
  dimid
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Трябва да се приеме закон според който когато държавата е осъдена в Страсбург обезщетението да се изплаща от състава наложил присъдата. Например Х е осъдил държавата за 50000 лева, сумата се изплаща не от държавата,т.е. от нас, а от състава наложил присъдата:съдия, прокурор и т.н. Тогава корумпираните ни съдии скрити от общественоста като АА, ББ и нам как си ще се замислят криво ли да седят право ли да съдят.

 53. 53 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  [quote#50:"dnevnikar"]Започвайки & свършвайки за всеки казус с повелите на Върховния
  Закон Конституция, Който Закон с непосредствено и непрекъснато действие Не допуска закони които да Му противоречат. [/quote]

  Тези думи автоматично ми подсказват, че трябва да игнорирам останалото. Започнат ли доводите с конституцията очевидно е, че нямаме "мегдан" за нормална дискусия.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 54. 54 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  До коментар [#32] от "др. Иванов":

  прочетете становища на комисията за защита на лични данни. Каквато и да е комбинация от данни, които могат да идентифицират определено лице превръщат тези данни в лични в конкретния случай. Има безброй становища по различни въпроси на комисията по темата, но нека да цитираме и закона:

  "Лични данни са ВСЯКА информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез ЕДИН ИЛИ ПОВЕЧЕ специфични признаци."
  [quote#32:"др. Иванов"]Трите имена и адреса не може да лични данни.[/quote]
  С оглед горното - три имена и адрес в комбинация са именно такива специфични признаци, чрез които може да бъде идентифицирано конкретно физическо лице.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 55. 55 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#54] от "bludniq_sin":

  Становище или закон не могат да отменят конституцията. Всеки има право на правосъдие, а то се осъществява чрез идентифициране на ответника в молбата, тъжбата или жалбата. Идентификацията на физ.лице е по трите имена и адреса и няма значение какво казват от комисията.
  Между другото комисията имаше едно налудно решение според което кредиторът трябва да иска разрешение от длъжника за да даде данните му при цедиране на задължениието, но според мотивите и самият смисъл на решението това се отнасяше и за адвокатите. на практика някой не си изпълнява договора, но ти нямаш право да наемеш адвокат за да го съди, ако той не ти разреши.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 56. 56 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  [quote#55:"др. Иванов"]Становище или закон не могат да отменят конституцията.[/quote]
  кой ви говори тук за конституцията? Съдът не е ответник или ищец, съдът не е страна, съдът е субект на производството, но не и страна в него. Какво общо има конституцията тук - може аз нещо да пропускам - цитирайте ми текст на конституцията, на който според вас нещо противоречи?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK