Фризьорски салон с кауза

 Цветан Тодоров е един от младите мъже, получили шанс за професия и самостоятелност.

© Фондация "Конкордия"

 Цветан Тодоров е един от младите мъже, получили шанс за професия и самостоятелност.Младежи в неравностойно положение получиха шанс за интеграция и самостоятелност като фризьори в нов фризьорски салон в столицата. Салонът отвори врати тази седмица като част от програмата за социално предприемачество на Фондация "Конкордия България". В него ще се обучават и работят млади хора без образование, но с афинитет към коафьорството, а клиентите му ще подкрепят каузата за социална интеграция с новите си прически.


Има мотивирани младежи като Цветан (на снимката), които се интересуват от тази професия, казват от фондацията. В салона той и колегите му ще продължат да трупат опит и да учат за професията под менторството на професионален майстор-фризьор, след като са изкарали и лицензиран обучителен курс по фризьорство с помощта на организацията.


Фондация "Конкордия България" работи с деца и младежи в трудни ситуации, най-вече от малцинствата. Основните проблеми на тези младежи са липсата на образование, умения за социална интеграция и професионална насока, затова организацията опитва да им предостави такива възможности по различни начини.
Новият фризьорски салон е едно от тези решения, чрез които част от младежите, с които работи "Конкордия", могат да придобият професия, да я практикуват и едновременно с това да се научат да бъдат самостоятелни и независими.


В деня на откриването десетки съседи на салона в центъра на София се отбиха, за да си запишат час и да изпробват услугите на младите професионалисти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK