"Подкрепа" ще даде сигнал за квесторите във "Виктория" на комисията по дискриминация

"Подкрепа" ще даде сигнал за квесторите във "Виктория" на комисията по дискриминация

© Надежда Чипева, КапиталСиндикатът "Подкрепа" ще сезира Комисията за защита от дискриминация за действията на квесторите в търговска банка "Виктория".


Причината е, че квесторите са поискали здравното министерство, НЗОК, НОИ и МВР да проверят болничния лист на уволнения от тях шеф на управление "Правно" в банката. Това според синдиката е дискриминация по признак "увреждане", което българското законодателство забранява. 


"Подкрепа" очаква квесторите да бъдат глобени с до 100 хил. лв. за това, че в съобщение до медиите са посочили и диагнозата на въпросния служител, което пък според юристите на синдиката  е нарушение на Закона за защита на личните данни. Към виновните лица може да бъде предявен регресен иск, се посочва в съобщението от "Подкрепа". 


Служителите в банката, която е дъщерна на КТБ, се оплакаха неколкократно от действията на квесторите, които сключвали договори за външни услуги на необосновано високи цени, необосновани уволнения и конфликт на интереси. След като тези обвинения бяха оповестени чрез медиите, квесторите в право на отговор съобщиха за установени от тях сериозни слабости и пропуски, част от които са и причина за уволнението на шефа на правния отдел. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK