Работодателите: Искаме стабилно правителство и да не се харчат държавни пари за проблема с КТБ

Работодателите: Искаме стабилно правителство и да не се харчат държавни пари за проблема с КТБ

© ДневникПартиите в 43-то Народно събрание да изберат стабилно правителство, което да подготви актуализация на държавния бюджет, гарантиране на стабилността на банковата система, запазване на съществуващия режим за пенсиониране на индустриалните категорийни работници, гарантиране на енергийната сигурност на България, както и да изгради система за контрол на публичните разходи.


За това се настоява в разпратено до медиите обръщение на национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите.


Ето пълния текст на обръщението:


Политическата криза в последните години срина доверието към държавността и политическия морал, партиите и тяхната способност и воля за действие в полза на националните интереси, като отключи многобройни негативни ефекти върху финансовата стабилност, икономиката и социалните системи.
Българският политически елит е длъжен да предложи на обществото ясна визия и конкретни действия за спиране на тези процеси, тъй като задълбочаването им ще срине докрай възможностите за възраждане на държавността, икономиката и социалната сигурност.


Водени от многократно заявеното разбиране, че решаването на сегашните проблеми и постигането на националните цели за развитие налагат провеждане на отговорен политически дебат, рационални решения и воля за общи действия, а не самоцелно противопоставяне и нетолерантност в услуга на тесни и користни партийни, групови, корпоративни интереси и външнополитическата конюнктура,


настояваме политическите партии, представени в 43-то Народно събрание:


1. Да изберат стабилно правителство с възможности за провеждане на устойчива политика.


2. Новоизбраното правителство спешно да подготви:
- Актуализация на Държавния бюджет за 2014 г. с таван за бюджетен дефицит до 3% от БВП;
- Гарантиране на стабилността на банковата система (вкл. разрешаване на проблема с КТБ) без разходване на публични средства;
- Запазване на съществуващия режим за пенсиониране на индустриалните категорийни работници до намиране на трайно решение;
- Превантивни мерки за гарантиране на енергийната сигурност и стабилност на страната.


3. Да приемат обща законодателна рамка, срокове и инструменти в подкрепа на основните реформи, за постигане на ключовите за обществото приоритети, в това число:


3.1. Финансова стабилност и изграждане на система за контрол на публичните разходи:
- Програмно ориентирани бюджети със заложени цели и индикатори за тяхното изпълнение;
- Незабавно присъединяване на България към Европейския банков съюз и възможно най-скоро влизане в ERM и Еврозоната;
- Подобряване управлението на средствата от ЕС и възстановяване на доверието на ЕС към България, респективно – на плащанията по европейските фондове.


3.2. Устойчива бизнес среда и икономическо развитие:
- Възраждане на индустрията;
- Приемане на нова енергийна стратегия и реструктуриране на енергийния сектор;
- Намаляване на административния натиск върху стопанската дейност и гарантиране на равнопоставеност на пазарните субекти;
- Прозрачност и опростени процедури при обществените поръчки;
- Установяване на стабилност на нормативната уредба.


3.3. Развитие на стабилен пазар на труда, реформа на образователната система и постигане на обрат в разрешаването на демографските и културно-етническите проблеми:
- Създаване на условия за качествени и устойчиви работни места, и на тази основа – повишаване и гарантиране на доходите и подобряване на жизнения стандарт на населението;
- Разширяване на обучението чрез работа, обвързване на образователните с професионалните стандарти, осигуряване и развитие на квалифицирана работната сила с необходимите компетенции и практически умения;
- Осезаеми промени в образователния и трудов статус на групите в неравностойно положение;
- Преориентиране на демографската политика от помощи към социални инвестиции в новите поколения.


3.4. Реформиране и стабилизиране на системите за социална сигурност – здравеопазване, обществено осигуряване и социално подпомагане, при отчитане на осигурителния принос на лицата, принципите на справедливост и ефективно управление на финансовите ресурси:
- Разработване на Национална здравна карта за прогнозиране, разпределение и ефективно използване на здравните ресурси, създаване на условия за равен достъп до здравни услуги, достатъчност и качество при удовлетворяване на здравните потребности на населението;
- Приемане на дългосрочна стратегия за развитие на пенсионната система и усъвършенстване на пенсионния модел с цел подобряване справедливостта при достъпа и адекватността на пенсиите, повишаване на доверието и финансовата стабилност на системата;
- Реформиране и модернизация на социалното подпомагане и социалните услуги, включително прецизиране на методологията и обхвата, завишаване на контрола по изискванията за имуществен и подоходен тест, обвързване с ангажименти в полза на обществото и повишаване на образователното и квалификационно равнище на персонала в тази сфера.


3.5. Повишаване ролята на тристранното сътрудничество:
- Усъвършенстване на правилата за провеждане на социалния диалог;
- Задължителност при прилагане на постигнатите консенсусни решения;
- Регламентиране на правото на колективно трудово договаряне за полагащите труд по служебно правоотношение;
- Логистична подкрепа на колективното трудово договаряне на всички нива на социално партньорство, вкл. чрез гарантиран достъп до актуална и детайлизирана статистическа и финансово-икономическа информация и поддържане на база данни по икономически дейности;
- Налагане на модела на трипартитно управление на всички институции и фондове, свързани с индустриалните отношения.


Уважаеми дами и господа народни представители,


Настояваме за предприемане на незабавни действия за гарантиране на обществената сигурност, включително приемане на времева рамка за влизане в шенгенското пространство, осигуряване на реална независимост на правораздавателната система, укрепване на общественото доверие в нея, разширяване на достъпа до правосъдие и създаване на система за ефективен контрол на правоприлагането.


Очакваме ясни цели, ангажименти и конкретни резултати в посока спазване на реда и законността, гарантиране свободата на предприемачеството и полагането на достоен труд, прозрачност и ефективност при разходването на публичните средства.


Преди нещо да се раздаде, то трябва да бъде произведено! Преди да разпределяте обществен ресурс, трябва да създадете условия за производството на този ресурс, да ограничите корупцията и административния натиск върху бизнеса, да осигурите достатъчно здрави, можещи и знаещи хора за икономиката. Защото хората са най-ценният национален капитал!


Обръщението е подписано от: Асоциация на индустриалния капитал в България (В. Велев), Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес (С. Дончев), Българска търговско-промишлена палата (Цв. Симеонов), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (О. Донев), Конфедерация на независимите синдикати в България (Пл. Димитров), Конфедерация на труда "Подкрепа" (д-р К. Тренчев).


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Аз пък искам ново колело за Коледа. Всички си желаят някакво си "стабилно правителство" като че ли може да се изпише по каталог, да му се не види.

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Робовладелците, явно се събудили от тежък махмурлук и искат нещо дето го няма в зара. Как го видяхте тва стабилно правителство.

 4. 4 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Преди нещо да се раздаде, то трябва да бъде произведено! Преди да разпределяте обществен ресурс, трябва да създадете условия за производството на този ресурс, да ограничите корупцията и административния натиск върху бизнеса, да осигурите достатъчно здрави, можещи и знаещи хора за икономиката. Защото хората са най-ценният национален капитал!"
  -------------------------------------------------------

  Горният пасаж, трябва да е настолен, ако щете библия, за всеки чиновник, власт имащ, управляващ и администриращ бюджетни средства, т.е. нашите пари.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 5. 5 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  правилно формулирани точки. Хайде да видим колко "десни" коментиращи са съгласни?
  Кучката (не знам какъв друг превод има dogwoman) вече показа лявото си мислене. Да видим кой още

 6. 6 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#1:"Tъп и заблуден костовак"]Даниел Вълчев: ДСБ страда от костококи
  [/quote]
  Ако отвориш търговския регистър на (ако не се лъжа) 29 октомври 1997, веднага ще ти светне откъде идват опорните точки на този комунист.

  ... там, откъдето идват и вашите.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 7. 7 Профил на boris
  boris
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Всички това искаме .Не искаме Белене и Южен поток.

  https://www.youtube.com/watch?v=quPgplfhKbY
 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#5] от "stanislavdi":

  В коментара на догуомън не виждам ляво или дясно мислене. Виж коментатора 442, който го играе костовак, говори за работодателите като за робовладелци Мно'о дясно изказване...

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#2:"dogwoman"]Всички си желаят някакво си "стабилно правителство" като че ли може да се изпише по каталог, да му се не види.[/quote]
  Точно когато изглеждаше че е възможно най-накрая да се състави правителство, изведнъж РБ отново станаха "ненадежден партньор", а ПФ поискаха да не участват с министри.

  Ей така, съвсем случайно.

  Защото на някой не му се правят реформи.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 10. 10 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2787 Любопитно

  Работодателите не могат да искат нищо ... докато не изплатят заработените заплати на работниците си. Неплащането на заплата е равно на кражба на кола и трябва да се лежи реално в затвора.
  Считам ги за "лишени от граждански права" без право на мнение ... докато не станат коректни.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 11. 11 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  И аз съм категорично против да се вземат за пореден път от народа за да се спасява съмнителна банка.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  [quote#5:"stanislavdi"] вече показа лявото си мислене[/quote] С ника ми не се занимавай, ако обичаш - не е нито остроумно, нито дори вярно написаното от теб. По темата: я извади едно дясно мислене и ми нареди едно стабилно правителство ей тъй на, както си седнал. Пък да видим, да го обсъдим, може и „работодателите“ да го харесат? Давай.

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7959 Неутрално

  Всички искаме това, особено да има работа за младите и пари за пенсиите.

 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  [quote#9:"Незадоволената акула феминацист"]РБ отново станаха "ненадежден партньор"[/quote] РБ в този си вид никога няма да бъдат надежден партньор. За да бъде един партньор външно надежден, той трябва да е надежден поне във вътрешен план. А той не е.

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  [quote#3:"442"]Робовладелците, явно се събудили от тежък махмурлук [/quote]
  Най-смешното е ,че само тези робовладелци дето са финансирани от банки които са сочени ,че са прали пари в Италия и Близкия Изток !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#10] от "dark'star":

  Нима не забелязахте(или не стигнахте до там с четенето), че под тази декларация са се подписали и представителите на работниците ?!?!?!?

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 17. 17 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Хората искат стабилни работодатели,ама има няма вече 25 години нещо неим се получава..!

 18. 18 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#10] от "dark'star":

  Обаче не лежат те в затвора,а ти си лежиш в къщи,дембелстваш,дращиш и може би скърцаш с ченето.
  И няма никакво значение за никого кого за какъв считаш.Животът ви подмина докато ревете.
  И отмина за повечето от вас.
  Пепелището на боклука БКП/БСП нищо вече няма да роди.Колкото и да ти се ще,няма да има ,,Златна зора,, , ,,Сияйна пътека,, , ,,Червени бригади,, и ,,Баадер Майнхоф,, у нас.И ти няма да си им интелектуален гуру,няма да вееш червен байряк по улиците с ,,Бандиста,, на уста и да ръкоблудстваш на тема ,,соца,, в който ,,всеки има хляб и дом,,.
  Няма.
  Вече си сянка.
  Ти си умрял,нима не знаеш...

  Homo ludens sum
 19. 19 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1065 Весело

  А някой пита ли ви дали искате да се харчат пари за КТБ?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 20. 20 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  в зависимост как се смята, фалита на КТБ означава - 2,5-5% от БВП

 21. 21 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Хубави неща искат, ама дали ще стане ...

 22. 22 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  [quote#12:"dogwoman"]По темата: я извади едно дясно мислене [/quote]
  е, чети по-горе какво са написали хората и размишлявай. С изключение на пенсионната реформа (т.е забавянето й) и още една две точки всичко друго е дясно.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  Много разумни предложения, подкрепям.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1057 Любопитно

  До коментар [#22] от "stanislavdi": Аз не искам да размишлявам, искам ти да ми кажеш с „дясното си мислене“ как изглежда стабилно правителство предвид наличните в парламента партии? Как точно, в какъв състав, с какви гаранции? Работодателите въобще няма какво да ги чета, те може да си пожелаят и смяна на конституцията или пренаписване на търговския закон. Какво искаш, какво можеш и какво реално правиш са три различни неща.

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Написаното е разумно. Но никъде не видях искане за реформиране на съдебната система, т.е. виновните да бъдат наказвани и да си изтърпяват наказанието, а не всичко да се замита под пътеката.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  [quote#14:"dogwoman"] За да бъде един партньор външно надежден, той трябва да е надежден поне във вътрешен план. [/quote]
  А ГЕРБ надеждни ли са? Само в миналия парламент 5-ма ги напуснаха ей така, за едното нищо. Това ли е дефиницията за стабилност? Вие първо себе си оправете

 28. 28 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Работодателите искат от неволята - яловица да роди ...
  Тя им подава нож ...

 29. 29 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Радващо е, че и работодателите и работническите организации са на едно мнение. Сега остава и политиците да прогледнат....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 30. 30 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Това са много разумни искания, дано политиците се вслушат.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "Костозомби заразено с костококи":

  Да говореше, как разперили големи криле, / по думите на дедо му Симеончо / а Радан бил еди какво си...
  Видяхме дедо какви криле разпери над родните гори, а такива като Вълчев лееха дитирамби!
  Така, че ...
  май по едно време беше заблуден, какво се промени в живота ти...

  Happy face says, adios !
 33. 33 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 905 Неутрално

  До коментар [#1] от "Костозомби заразено с костококи":

  Даниел Вълчев,направи най-добрата си политическа стъпка,тръгна си от ДБГ защото не му е мястото там.
  Така,че в случая няма смисъл да го показвате като критерий за нещо положително.Той просто не е критерий.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 34. 34 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Тези са написали цял ферман с изисквания към новото правителство. То не се знае дали изобщо ще има каквото и да било правителство, а те искат стабилно такова. Очакванията са да им се свалят звезди от небето,ама няма да стане. Първо какво те самите направиха за тази държава, та да имат сурат да изискват. Повечето от тях са назначени от БСП капиталисти с много скромни възможности. Класата на работодателите в България е много слаба, затова нямаме икономика, затова нещата не вървят. Като прибавим и корумпираната и некадърна политическа класа, затъваме тотално.

 35. 35 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  [quote#27:"stanislavdi"]А ГЕРБ надеждни ли са?[/quote] Това е в стил "а вие защо биете негрите". Предполагаемата ненадеждност на ГЕРБ в никакъв случай не прави РБ надеждни. Което ни връща обратно в първото квадратче.

  Доброто е заразно
 36. 36 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Работодателите искат "възраждане на индустрията","създаване на качествени и устойчиви работни места....".А работодателите само да очакват?Ще кажете-ама плащат данъци.Че всички плащат данъци в зависимост от дохода.И не е ли грижа на работодателите да осигуряват голяма част от това ,което искат?

 37. 37 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Лаборанта, къде е лаборанта?

 38. 38 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 771 Неутрално

  естествено, за "спасяване" не бива да се похарчи дори един лев.
  На вложителите в КТБ трябва да се раздадат пари до размер максимум 1/3 от наличното във фонда за гарантиране, защото тоя фонд не може да остане празен. Срещу останалото да получат акции от банката, и след това в качеството си на съсобственици да търсят раздадените кредити.
  Да се натресат още дългове на всички за да се раздадат пари на няколко хиляди алчни идиоти е престъпно безумие.

 39. 39 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Нещичко за съдебната система не им ли се откъсна от сърцата на другарите? Или бързото и ефективно правораздаване не влияе на желанието на инвеститорите на инвестират тук? Или пък може би повсеместната корупция и липсата на резултати срещу нея (най-вече заради неработещите съд, прокуратура и следствие) благоприятстват икономическия макроклимат?

 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4764 Неутрално

  Най ме е яд когато тези започнат да ги наричат "бизнесмени" "работодатели" 'национално отговорен капитал" и прочие измислици!

  klimentm
 41. 41 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 662 Любопитно

  Какъв работодател може да бъде човек от партията БКП с подарено, като непозволена държавна помощ, държавно имущество и държавни пари. Само с подаръци не става трябва и акъл, а от къде акъл за капитализъм в наследниците на АБФК /активни борци против капитализма/.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 42. 42 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Кво стабилно правителство, кви пет лева бе?! Това дето го искате не е дори научна фантастика, а чиста фантасмагория.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 43. 43 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Любопитно

  Не е много ясно какво въобще търсят синдикатите при работодателите!?
  Това е все едно овцете да се солидаризират с овчарите!
  Нейсе!
  Иначе - обръщенийцито им е закъсняло с около 1 година!
  До сега дрямаха и чакаха да се подкваси язовира, а сега изведнъж - събудиха се!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 44. 44 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Що толкова злоба срещу работодателите????
  А-ааа, щот вие сте некадърни да сте такива!

  Подкрепям написаното. Освен липсата на препоръки за правосъдието липсва и Закон за защита на "РАБОТОДАТЕЛЯ"
  А сга към минусите. Оценете ме подобаващо!

 45. 45 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Всички искаме стабилно и работещо НС и правителство,както и изплащане на задълженията на КТБ към своите клиенти.То май повечето от работодателите си държат парите в КТБ.

  Tony
 46. 46 Профил на Папайа с коронавирус
  Папайа с коронавирус
  Рейтинг: 1299 Весело

  Приятно гледане. Твърди се че Цецо разполага с уличаващи документи депозирани където трябва, които го държат жив:
  http://news7.bg/predavania/oshte-neshto/vsichki-videa/istinata-za-ktb-e-garant-za-zhivota-na-tsvetan-vasilev/116462#.VE09E_nF_Tc

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 47. 47 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Исканията на работодателите са резонни. Само силната икономика може да извади затъналата българска каруца от блатото. Но тази бюрокрация и масовата корупция задушават напълно всякакви напъни за възход. Основният приход на повечето работодатели е от обществени поръчки. Но точно там са се настанили няколко големи акули, които изяждат големия пай и оставят огризките на малките. Докато не се въведе пълна прозрачност в икономическата система и най-важното - докато не се намери воля в управляващите да намаляване на корупцията, няма да измъкнем каруцата.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 48. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3586 Неутрално

  Перфектно обръщение. То показва, че все още е останал разум в тази държава. Но към кого е? От Боко и шайката нищо няма да получат. Те не гледаха ли комедията с трите празнодумни грации? А къде бяха по време на изборите? Кой научи българския бизнес постоянно да чака държавната кокошка да му снася златни яйца? Кокошката отдавна е изядена.

 49. 49 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#14:"dogwoman"]За да бъде един партньор външно надежден, той трябва да е надежден поне във вътрешен план. А той не е.[/quote]

  Абсолютно вярно. Цоко и Боко здраво държат юздите на ГЕРБ и гарантират нейната монолитност.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 50. 50 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  Наред с общо взето разумните пожелания, работодателите са изпуснали и няколко мантри от научния комунизъм като "възраждането на индустрията", бетонирането на пенсионната система, регулирането на енергетиката и др., които само ни напомнят комунистическия произход на олигархията у нас.

 51. 51 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 2079 Весело

  "Работодателите"... Другарите Васил Велев и Сашо Дончев - представителите на недоволния от ГЕРБ "бизнес", които докараха черепоугодния орехотр.. орехогаляч... хахах... Пак написаха "програмата"... този път на "нероден Петко"...Гриша, къде си... що не си се подписал и ти, а?

  Нагло, тъпо, червено към лила, питаш го - то те рита, риташ го - то пада на колене, плюеш го - то мисли, че дъжд вали. Що е то?
 52. 52 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#16] от "нуцо":

  Смях!КНСБ и Подкрепа представители на работниците?Хайде малко по сериозно!На кои работници?На тези,които са в държавните фирми.А къде са във фирмите на работодателите?Там е сивата икономика,там дават втора заплата в плик,която за момента е добре.А когато дойде време за пенсия?Ами малка ще е!Ставаме като циганите-радост от помощите и рев за пенсии.

 53. 53 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4764 Неутрално

  До коментар [#51] от "непукистка":

  Плюс Огнян Донев ДС БКП ГМО !

  klimentm
 54. 54 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#52] от "gobay":

  И какво предлагате?!?!
  Всички работници насила да ги включим в синдикати или нещо подобно или пък що да не разпишат всички работещи деклариця(та) като при референдум.
  Смяяяях

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 55. 55 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3271 Неутрално

  До коментар [#24] от "dogwoman":

  ВСИЧКИ правителства от началото на Прехода са десни и провеждат дясна политика! И въобще не се очертава да има лява политика...

 56. 56 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Работниците: "Искаме психично здрави и разумни работодатели, и заплатите ни да не се харчат, по кубински плажове и Бентлита!" - мечти

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 57. 57 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Всички искаме това!

  goblenka
 58. 58 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#56] от "carwindwrclir":

  И това! И спазване на трудовото законодателство!

  goblenka
 59. 59 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#55:"deaf"]ВСИЧКИ правителства от началото на Прехода са десни и провеждат дясна политика! И въобще не се очертава да има лява политика... [/quote]

  Всички правителства от ВОСР, във всички социалистически държави са ултрадесни - фашизоиди! Приказките за демократични и народни републики, са "опиум за народа"!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 60. 60 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#55] от "deaf":

  Вярно е! Даже правителствата на БСП, чисти, в коалиция, с нейн мандат и подкрепа, всички те са провеждали дясна политика. И то, не съвременна дясна, а от времето на дивия капитализъм, когато са се набирали капитали! Естествено е! Ние нямахме такива капитали. Нали всичко беше държавно?! Сиреч, на народа?!

  goblenka
 61. 61 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#54] от "нуцо":

  А, ти какво предлагаш? напиши нещо смислено, моля те!

  goblenka
 62. 62 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#47] от "Lou":

  +++++++++ Дано и опонентите, твои и на работодателите, го проумеят!

  goblenka
 63. 63 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#58:"goblenka"]И това! И спазване на трудовото законодателство! [/quote]

  Хубаво искане, но първо да се вдигнат заплатите(както направи Блеър - минималната двойно). А закона е: "майтап на управляващите с управляваните" - за съжаление, комунистическото чувство за хумор е кърваво и зловещо!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 64. 64 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#44] от "razlichen123":

  Подкрепям искането на работодателите, за силно правителство, за работеща икономика и да не ги ангажират финансово с проблема КТБ! Този проблем има друго решение, но за сега, само М. Димитров говори за него! Не е по угода на виновните, а те държат в ръцете си държавния апарат! Не съм съгласна, обаче, че правата на работодателите не са защитени. Те имат достатъчно сила да се защитят и се защитават. Освен това компенсират за сметка на наетите. Виж, с наетите не е така, макар да има трудово-правен кодекс, синдикати, инспекция по труда...

  goblenka
 65. 65 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#43] от "The Core":

  Не е така! Синдикатите трябва да са в постоянен диалог с работодателите, за да се балансират и гарантират интересите на наети и наемащи. Друг е въпросът, до колко синдикатите си вършат добре работата. Освен това, по тази тема, интересите на двете страни съвпадат напълно!

  goblenka
 66. 66 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#61] от "goblenka":

  Нещо смислено , казвате?
  Специално за вас: Да сте чували словосъчетанието "представително демокрация" . Та това , колега, означава, всяка една общност, близко по някакъв признак да си избира представители, за да решава, конкретни въпроси, с избраните представители на друга такава общност. Най - яркият пример за това е НС. Друг такъв са работодателските съюзи, браншовите такива, синдикатите, работническите колективи, ако щете и в по общ план и изпълнителният(те) директор(и), избрани от Управителните Съвети да представляват дружеството пред трети лица. Такива представители са и тези избрани от стачкуващи било работници било недоволни от властта(имате спомен нали), да преговарят я с работодателя, я с Кабинета и/или съответен министър. Без този институт, да го нарека, "представителната демокрация", няма как практически да се вземат решения и да се управляват и решават , каквито е де е въпроси, от какъвто и е да е характер. Антипода на представителната демокрация е анархията.
  Дано вече сте задоволена ... откъм познания

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 67. 67 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До carwindwrclir: Прав си! Относно заплатите, и сега има прагове, които не се зачитат! Аз лично съм пращала предложение за формула, по която да се изчислява стойността на труда, защото това не е остатъчна функция, както сега се практикува, а ценообразуващ фактор. Отговорът беше, че няма готовност за обсъждане на тази тема в партньорите.

  goblenka
 68. 68 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3271 Неутрално

  До коментар [#56] от "carwindwrclir":


  До коментар [#60] от "goblenka":

  Не е само това! Вече много трудно някой ще ни повярва,че сме психически здрави след като Станишев,Вигенин,Сидеров и Доган-Местан нямаше злина,която не причиниха на България! Като се започне от т.н. атентат срещу Доган,та до погрома над КТБ. Къде е Бисеров? БСП и ДПС работеха като шлифовани престъпници,които не се и замислиха за последствията за страната от техните безобразия,(или точно това са целели?!) Русия ни смята за враг,а НАТО за Троянски кон! Да ни е честито Нищото в което ни превърнаха Всеки начин България да се отскубне от руско-турската хватка,беше унищожаван от ратаите на Путин и Ердоган! Включително и руската подлога Борисов.

 69. 69 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#68:"deaf"]Русия ни смята за враг,а НАТО за Троянски кон! Да ни е честито Нищото в което ни превърнаха Всеки начин България да се отскубне от руско-турската хватка,беше унищожаван от ратаите на Путин и Ердоган! Включително и руската подлога Борисов[/quote]

  Всички са врагове на Русия в момента, защото се управлява от параноици, а НАТО и САЩ нямат никакво намерение да помагат на БГ - те играят игра с огромни залози, в която БГ е "прашинка във вятъра", а българите, могат и с тях и без тях. Ако САЩ искаха да възстановят българската икономика, щеше да им отнеме 2-3 години.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 70. 70 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Тия работодатели оставиха впечатление, че много харесват как работеше Орешарски. Така че каквото и да предлагат - нямат ни доверието.

 71. 71 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#66] от "нуцо":

  Чувала съм! И... Спорете ли с мен? Ако да, за какво? За представителната демокрация? Вярно е, че нашата е доста уродлива, ама, аз апелирах в многото си постове, именно, тази представителна извадка да си свърши работата! Да не забравя, че тя е там не заради красотата си, а със задача! Даже - мисия!

  goblenka
 72. 72 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#71] от "goblenka":

  След този пост не разбрах напъна ви в пост 61, опонирайки ми за какво ....

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 73. 73 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#66:"нуцо"]Нещо смислено , казвате?
  Специално за вас: Да сте чували словосъчетанието "представително демокрация" . Та това , колега, означава, всяка една общност, близко по някакъв признак да си избира представители, за да решава, конкретни въпроси, с избраните представители на друга такава общност. Най - яркият пример за това е НС. Друг такъв са работодателските съюзи, браншовите такива, синдикатите, работническите колективи, ако щете и в по общ план и изпълнителният(те) директор(и), избрани от Управителните Съвети да представляват дружеството пред трети лица. Такива представители са и тези избрани от стачкуващи било работници било недоволни от властта(имате спомен нали), да преговарят [/quote]

  Извинявайте, че се намесвам, но вашите представители ги избира предимно ДС! За случайно промъкналите се има два варианта - или с ДС, или на боклука.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 74. 74 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#72] от "нуцо":

  Беше нещо просто. Да разбера какво всъщност искате. Защото пишете: Какво предлагате? Истината е, че мнозина критикуват, но не предлагат алтернатива.

  goblenka
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#74] от "goblenka":

  Нещо сте объркали човека.
  Нито съм критикувал по тази тема, нито участвам в преднамерени и прикрити анкети. Намерете си друг ПОДХОДЯЩ обект за целите си, каквито и да са те.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 77. 77 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#64] от "goblenka":

  Много сте се отдалечила скъпа от действителостта и забравихте времената, когато бяхте работодател. Работниците ги защитават точно едни 191 закона, правилници, наредби и каквото се сетите още. А за работодателите ни един. Резултата го виждаме. Липса на работодатели и много работници, но безработни такива. Не коментирам качеството на работодателите. Но такива останаха след погромите от страна на държавата върху тях. Кадърните и по-млади избягаха. Същото важи и за работниците. И там е жива скръб.

 78. 78 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  Както казал шопа-Не знам как е ,ама и така не е.

 79. 79 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#77] от "razlichen123":

  Проблемът е там, че тия закони не се прилагат, или се заобикалят. Знам, че ти изглежда шизофренично, ама, познавам и двете страни и съвсем отговорно ти казвам: наетите са беззащитни, въпреки всичките 191 закона, правилници и не знам какво, в тяхна защита! Ситуацията е същата, както ако се появи спор между гражданин и институция. Въпреки цялото законодателство, в полза на гражданина.

  goblenka
 80. 80 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#76] от "нуцо":

  Излишно се пените. Аз провокирах коментар, който да Ви ангажира. Не е анкета. Не ми харесва празнословието, за това и поисках смислен коментар. Получих го. Не съм искала добавкиет. Връщам Ви ги.

  goblenka
 81. 81 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1684 Любопитно

  [quote#10:"dark'star"] Неплащането на заплата е равно на кражба на кола и трябва да се лежи реално в затвора. [/quote]
  Сам го написа — липсва работещо правораздаване, чак до елементарните договорни отношения. Сега се сети, кой и защо не иска хората да си получават заплатите, да се бият за кило кренвирши, и да гласуват за 50 кинта...
  На капитализма му трябват платежоспособни пазари, средна класа която да пазарува яко. Бедни хора трябват на партиите, които разчитат на гласовете на бедните, като им обещават "светло бъдеще", "достойни пенсии" или ги заплашват с физически беди (болните хора не пазаруват достатъчно, и източват здравните фондове, което пречи на капитализма — Япония богати, здрави и дълголетни).

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 82. 82 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#79] от "goblenka":

  Това имах в предвид,но явно не съм разбран.

 83. 83 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2787 Любопитно

  До коментар [#81] от "gost22": "На капитализма му трябват платежоспособни пазари, средна класа която да пазарува яко."
  Това едва ли се постига чрез безработица в садистични размери, масово смачкване на дребни фирми и повсеместно неплащане на заработени заплати. Скандираха "Мачкай Бойко !" ... Сега ли се сетиха, че "умряла крава мляко не дава" и безработният или смачканият не е клиент? Нали са "големиТЕ бизнесмени" - за какво са им клиенти ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 84 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#10] от "dark'star":

  Това е и един от големите грехове, споменати в Библията:
  Яков 5:1-20 :
  "Ето, заплатата за работниците, които са жънали нивите ви, от която ги лишихте, вика; и виковете на жетварите влязоха в ушите на Господа на Силите"
  И изобщо като цяло, християнството много скоро ще започнат да го преследват като марксизъм, въпреки, че второто краде идеи от първото.
  Обръщението на работодателите иначе звучи много яко, много загрижено, да се разплаче човек. Не, че не е вярно, но когато лисицата започне да говори за правата на кокошките, трябва да се барикадира кокошарника. Уникална е загрижеността в горния текст за здравните и пенсионни права, за трудовите възнаграждения и др. Все едно не сме им яли гайлето.
  Айде бъдете искрени, господа работодатели, всичките сте либертарианци, правата на трудещите се са само във ваш ущърб, в ущърб на печалбата. И то не за друго, а защото идеята, че ако на служителя му е добре и е сигурен в бъдещето си е в пряка зависимост с бъдещето на целия бизнес, е толкова далечна и абстрактна за бг бизнесмена. (Говоря за правилото, не за изключенията). Най-трудно е класовата борба да се замени с класова хармония, защото това е замяна вътре в съзнанието и за нея трябва две самоосъзнали се страни. При нас липсват и двете.
  Друго, което забелязах от господата либертарианци:
  "да осигурите достатъчно здрави, можещи и знаещи хора за икономиката. Защото хората са най-ценният национален капитал!"
  Звучи супер, но..., чакайте сега, нали не искаме намеса от държавата, а сега държавата да ни създаде здрави и можещи хора за икономиката. Ми бъдете либертарианци, създайте си ги. Аз ли да ви обяснявам как? Договор със студента, плаща му се образованието, бачка и по 4 часа, докато е студент за издръжка, после след дипломиране е задължен за работи 3-5-7 години за компанията на фиксирана предварително заплата. На запад що може да го практикуват. Ама не ви се дават пари за инвестиции в това, а и риск има, а либертарианците обичат риска, само когато е за другите. Едно десетина бизнесмени познавам, върли либертарианци, и все към държавната софра гледат да се протягат, много бързо си променят действията, когато заговори интереса. А на това лицемерие му се вика. Така икономическа система не се променя.
  Иначе текста звучи супер!

 85. 85 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Все пак да не забравяме, че голяма вина да не се случват реформи имат синдикатите и работодателските организации. И двата типа организации не искат да се случват реформи, защото на много "бизнесмени" ще им се влоши положението, а синдикатите гледат само кой да им дава пари за да не създават проблеми...

 86. 86 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#79] от "goblenka":

  Веднага давам пример за малоумието в държавата и за това как цялата администрация работи с половин час по-малко и принуждава и във фирмите да е така! Принуждаването е от инспекцията по труда, която сама не си познава законите и злоупотребява с тях, а също е подпомагана от съда, където също има заинтересовани хора, които искат да работят по-малко, но да си получават всички облаги.
  Кодекс на труда:
  Почивки
  Почивки в работния ден
  Чл. 151. (1) Работното време на работника или служителя се прекъсва с една или няколко почивки. Работодателят осигурява на работника или служителя почивка за хранене, която не може да бъде по-малко от 30 минути.

  (2) Почивките не се включват в работното време.

  (3) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г.) В производства с непрекъсваем процес на работа и в предприятия, в които се работи непрекъснато, работодателят осигурява на работника или служителя време за хранене през работното време.

  Съвсем точно и ясно е казано, че почивките не се включват в работното време, без значение те за хранене ли са, за физиологични нужди, за по един фас или за сексуални и всякакви други нужди!
  Но инспекцията по труда, обосновавайки се с една наредба :" НАРЕДБА № 15 от 31.05.1999 г. за условията, реда и изискванията за разработване и въвеждане на физиологични режими на труд и почивка по време на работа", настоява в Работното време да бъдат включеи и две почивки по 15 минути за физиологични нужди. Сиреч, да се работи половин час по малко, а именно:

  2. Почивките по време на работа са специално организирани и регламентирани от работодателя периоди на пълно прекъсване на дейността по време на работния ден (работната смяна), които се използват от работещите за отмора и възстановяване от въздействията на факторите на работната среда и трудовия процес и са част от работно време.

  Та обосновавайки се на една стара наредба, която трябва да е отменена след поправката в КТ, както е видно от 2001 година, всички работятс половин час по-малко! Парадокса е, че наредбата се спазва, а ЗАКОНА какъвто е КТ не се спазва. И всички българи работят с половин час по-малко, може би за компенсация на това,че имаме и най-много почивни дни през годината! Всичко това е смехотворно! Най-бедната държава, с най-кратко работно време, с най-дълги празници но претендиращи за заплащане и стандарт равен на запада. Та как да стане, от къде да дойдат тези пари или хората смятат, че работодателите копаят парите от някъде и трябва само да им ги раздават! За интензивността на работа не говорим!

 87. 87 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 623 Неутрално

  [quote#43:"The Core"]Не е много ясно какво въобще търсят синдикатите при работодателите!?
  Това е все едно овцете да се солидаризират с овчарите!
  Нейсе!
  Иначе - обръщенийцито им е закъсняло с около 1 година!
  До сега дрямаха и чакаха да се подкваси язовира, а сега изведнъж - събудиха се![/quote]

  Всички затъват, това е причината! Ножа е опрял в кокала, та чак сега се сетиха, до сега всеки дърпаше чергата към себе си и тя се съдра и не става вече за нищо и за никой. а сега да видим национално отговорните работодатели и синдикати как ще седнат да тъкат нова черга. И дали. А могат ли изобщо? От друга страна това е добре. Нова къша не се гради на стари прогнили основи. Първо се разчиства мястото.

 88. 88 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#86:"razlichen123"]Веднага давам пример за малоумието в държавата и за това как цялата администрация работи с половин час по-малко и принуждава и във фирмите да е така! Принуждаването е от инспекцията по труда, която сама не си познава законите и злоупотребява с тях, а също е подпомагана от съда, където също има заинтересовани хора, които искат да работят по-малко, но да си получават всички облаги.
  Кодекс на труда: [/quote]

  Какви почивки? Не видя ли, какви "почивки" са давли на взривените "сапьори", а се твърди, че действителният им работодател е президент, избран пряко от народа. За условията на труд и нивото на безопасност, не ми се говори.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 89. 89 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#82] от "gobay":

  Вече сте разбран. Поне от мен!

  goblenka
 90. 90 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#86] от "razlichen123":

  Знаеш ли, от години се чудя, защо работното време започва в 9 часа? Говоря за администрации, магазини, банки... Не го разбирам. Защо редовнатаа смяна свършва в 17 часа, а тогава затварят и институциите?

  goblenka
 91. 91 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#90:"goblenka"]Знаеш ли, от години се чудя, защо работното време започва в 9 часа? Говоря за администрации, магазини, банки... Не го разбирам. Защо редовнатаа смяна свършва в 17 часа, а тогава затварят и институциите[/quote]

  Защото в богатите държави, тенденцията да се намалява работното време, без това да се отразява на заплащането, по този начин се контролира безработицата, и други проблеми на модерни общества(повече свободно време, повече време за харчене!). Изключвам "богатия" Китай, който е със собствено мнение, и тотално различна политика, но е магнит за "алчни" капиталисти.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 92. 92 Профил на krass_i
  krass_i
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Прави са работодателските асоциации, не трябва да се харчат държавни пари или пари на данъкоплатците за КТБ. На този проблем и синдром трябва да се сложи край като се фалира тази квази- банка, като се разкрие кои са кредитните милионери източили пари от нея с кухи фирми и да им се търси сметката, а на истинските вложители да се върнат парите до гарантираните влогове, какъвто си е редът. Крайно време е всичко това да приключи и да се намери най- доброто и най- правилното решение възможно...

 93. 93 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  [quote#84:"anarhochristian"]Айде бъдете искрени, господа работодатели, всичките сте либертарианци, правата на трудещите се са само във ваш ущърб, в ущърб на печалбата. [/quote]
  Глупости, беден човек не пазарува, нито трупа кинти в банка (която да ги дава на заем за нови машини), а от заплати се пести като се купи ефективна машина (структурна безработица му казват). Ха сега се сети, кой обещава 200 000 работни места за неграмотни и "европейска заплата" за всички ей така, от нищото. Пичове, пак старите другарЕ ви клатят по стария начин, ама що ли не се усещате? Нещо стокхолмски синдром ли е, или мазохизъм, или страха пречи да се види какво правят на запад и на изток, и къде е хубавото...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 94. 94 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  От кога профсъюзите са работодатели?

 95. 95 Профил на mitko558
  mitko558
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#10] от "dark'star":

  Работодател се явява юридическото лице. Не мисля, че може то да влезе в затвора. Според мен изпълнителните директори и управителите трябва да носят лична наказателна отговорност ако плащат на доставчици, но бавят плащания към работници и служители. Да се приеме закон за поредността на плащанията: първо плащаш на работници/служители, след това плащаш на държавата и чак след това плащаш на доставчици. А собствениците да имат право на дивидент само ако дружеството няма просрочени задължения.

 96. 96 Профил на mitko558
  mitko558
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Само в България работодатели и профсъюзи се обединяват. В България мнозинство са бедните и възрастните. Според мен те усещат, че новото правителство ще постави интереса на държавата и особено на мнозинството на населението (бедните и пенсионерите) над интереса на работодателите, на профсъюзните дейци и на добре платените работници. Дано Борисов не клекне и върне справедливостта - по-високи данъци и осигуровки за: работещите със заплати над средната, доходите на държавните служители за тяхна сметка и за всички фирми, включително офшорките (каквото прави Путин).

 97. 97 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#88] от "carwindwrclir":

  Във всяко стадо си има мърша! И мършата е толкова по голяма и по-миришешта, колкото е по-близо до власта и обръчите от фирми, съответно чувстваща се богоравна и не подлежаща на проверки и контрол! Даденият от Вас пример само потвърждава казаното от мен, защото там се говори за адски много пари и доста заинтересовани хора и среди!
  Обикновеният бизнес е с други правила и отношението към него е като към престъпници!
  И аз мога да давам реципрочни примери с работници и персонал. Имах един шофьор, идва на работа сутрин трезвен и свястен, но в 2 часа след обяд е мъртво пиян, а се натиска да кара служебните автомобили и да вози дилъри! Познай колко време изкара, след като се пльосна в един кашон и го одуших, че е пиян! Точно 2 минути, докато му разпиша заповедта и го натиря! Та примери от всякъде и много.

 98. 98 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#91] от "carwindwrclir":

  Както казах, имаа трески за дялане и в двете страни. Кодекса се нарушава и от двете страни. Резултатите са на лице.

  goblenka
 99. 99 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1684 Любопитно

  [quote#96:"mitko558"]Само в България работодатели и профсъюзи се обединяват. [/quote]
  Я пак провери. Да не се окаже, че в Япония също са били обединени, ама за работата, а не за далаверата като тук.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK