Началото на 43-ия парламент (хронология)

Клетвата на депутатите

© Юлия Лазарова

Клетвата на депутатитеНовият парламент, избран след предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, започна днес работа. На церемонията по полагане на клетва от народните представители присъстваха президентът, служебният кабинет, патриархът, представители на държавни институции и дипломати. 


В обръщение към депутатите президентът Росен Плевнелиев призова за спешни реформи в основните обществени сектори, за бърза актуализация на бюджета, както и за разграждане и осветляване на "модела КТБ". 


Ето и заявките на политическите сили:
Лидерът на най-голямата партия - ГЕРБ, Бойко Борисов обяви три варианта за продължителност на бъдещия кабинет и обеща при постигане на съгласие за дългосрочно управление, да не се кандидатира за президент през 2016г. 


БСП потвърди, че остава категорична, но конструктивна опозиция.


ДПС предупреди, че се оформя идеологически несъвместим управленски формат и че участието на националпопулистическа формация в него поставя под въпрос ценностната ориентация на България.


От името на Реформаторския блок Радан Кънев обяви, че  формацията ще прояви смирение, но няма да допусне примирение с превземане на властта от организирани частни интереси. Меглена Кунева пък акцентира на готовността на Реформаторите да поемат политическа и лична отговорност за съставяне на правителство. 


Валери Симеонов от Патриотичния фронт се зарече да работи за отстраняване от властта на представителите на ДПС, а Волен Сидеров от "Атака" отново нападна посланиците на страните-членки на Евросъюза. От ББЦ се заканиха да парират всеки опит на "старите" политически сили да заработят отново в интерес на олигархията, а от АБВ призоваха да се търсят пресечни точки в името на решаването на проблемите.


По-надолу можете да проследите откриването на парламента в хронологичен ред. 


"Семейната снимка" на депутатите

© Юлия Лазарова

"Семейната снимка" на депутатите


17.20ч. От сайта на Народното събрание, става известно, че в деловодството на парламента ДПС са внесли четири законопроекта - за изменение на закона за съдебната власт, за гражданската регистрация, за промени в наказателния кодекс и промяна в закона за кредитните институции. Текстовете на проектозаконите не са качени.


"Атака" е депозирала 43 проекта за промени в закони. Това са на практика разпоредбите, предложени на предишния парламент, но останали без обсъждане. Сред тях са предложения за отмяна на забраната за пушене на закрито на обществени места, за прекратяване на санкциите срещу Русия и отхвърляне на лятното часово време. 


17.05ч. Депутатите излизат пред централния вход за традиционната "семейна снимка". 


17.00ч. Заседанието приключва. Народните представители ще се съберат отново в пленарната зала в сряда (29 октомври) сутринта.


16.55ч. Парламентът избира временната комисия, която трябва да изработи правилника за работа на депутатите. Тя ще бъде ръководена от Красимир Ципов (ГЕРБ)


16.36ч. Зам.-председателите са избрани единодушно. 


Възниква нов проблем: трибуната на парламента не може да побере едновременно председателя и осемте му подгласници.


Цецка Цачева обяснява, че в новия правилник ще бъде записано на какъв принцип ще се редуват заместниците й в ръководенето на заседанията и веднага уточнява, че този въпрос вече е обсъждан от контактната група и не предизвиква напрежение между партиите.


16.22ч. Започва процедурата по избора на зам.-председателите на парламента. Кандидатурите се гласуват заедно. 


Номинациите са:


- Димитър Главчев (ГЕРБ)
- Янаки Стоилов (БСП) 
- Алиосман Имамов (ДПС)
- Иван Иванов (Реформаторски блок)
- Красимир Каракачанов (Патриотичен фронт)
- Явор Хайтов (ББЦ)
- Явор Нотев ("Атака")
- Росица Янакиева (АБВ)


16.20ч. В слово пред депутатите новият председател на свой ред призовава за смирение. Цецка Цачева уверява колегите си, че ще бъде предвидим и диалогичен председател.


16. 05ч. Цецка Цачева е избрана за председател на парламента. Против беше цялата група на "Атака" и един депутат от "Патриотичния фронт", а един от Реформаторите гласува "въздържал се".


Стефан Данаилов се оттегля от трибуната с пожелания към Цачева да ръководи мъдро, справедливо и женствено. Актьорът с усмивка отбелязва, че новият председател е негов "голям фен".


15.55ч.  Речите на групите приключиха, депутатите пристъпват към избор на председател на Народното събрание. 


Бойко Борисов взима думата и предлага Цецка Цачева. Припомня, че вчера е предложил поста на БСП, но е получил любезен отказ. От БСП обявяват, че ще подкрепят Цачева. 15.50ч.
 От името на групата на АБВ Ивайло Калфин призовава партиите да се държат отговорно и да търсят пресечните точки в името на решаването на важните проблеми пред държавата. 


Против съм партиите самоцелно и по всеки въпрос да се противопоставят. Да потърсим съгласието и това, което българските избиратели очакват от нас, обръща се към колегите си Калфин. 15.37ч. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров излиза на трибуната и веднага прави опит за скандал с искане да се отстрани знамето на Европейския съюз от пленарната зала. Позовава се на Конституцията, според която в залата трябва да присъстват държавните символи и обяснява, че европейският флаг не  такъв. Стефан Данаилов оставя забележката без внимание. 


"На гробокопачите на "Атака" предавам здрав неодялан поздрав от избирателите ни", започва словото си Сидеров. Цитирайки стар виц, заявява, че държавата се е напълнила с "мераклии за власт", но стои въпросът "Могат ли?". Словото му продължава в същата стилистика с откровени сексуални намеци. 


Пред залата Сидеров изброява политическите приоритети на "Атака", след което повишава тон и се обръща към посланиците на страните-членки на ЕС в залата: "Предайте на вашите лидери да прекратят незабавно идиотските санкции срещу Русия, защото така самоубиват собствените си държави".


Добавя, че Западът ще бъде принуден да прекрати санкциите, защото Москва ще свали западните лидери, които са марионетки на САЩ. "Не искаме да ни тикате във война с нашата освободителка. Два пъти го направихте и влязохме във война, завършила с национални катастрофи, трети път няма да го позволим", обръща се Сидеров към посланиците.


Това е пореден път, когато Сидеров използва откриването на парламента, за да отправя подобни реплики към посланиците на страните от Евросъюза  в България. 


Отговорът на френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан в "Туитър":

Словото на Сидеров завършва със закана, че партията му ще устои на всичко, "защото падне ли "Атака", пада България, А Бог пази България".15.25ч. От името на ББЦ Светлин Танчев обявява, че общата група на коалицията ще се нарича "Български демократичен център". Декларира, че формацията ще направи възможното да има колкото е възможно по-дълго работещ парламент. "Ще направим живота ви ад, ако усетим, че се опитвате да работите в името на икономическо-политическата олигархия, както ставаше в последните години", зарича се Танчев.


Той допълва, че групата му настоява за парламентарна анкетна комисия за КТБ, както и за постоянна комисия с участието на граждански организации, която да преценява необходимостта от законодателните актове на новия парламент. 


Дългото слово на Танчев завършва с думите "И Бог ще е с нас, защото вижда, че са чисти помислите ни!".


Фотогалерия: Стари и нови лица в парламента >15. 20ч. От името на Патриотичния фронт лидерът на НФСБ Валери Симеонов изброява приоритетите на формацията, сред които данъчни промени, смяна на избирателната система, въвеждането на изпит по български език при даването на гражданство, обвързването на социалните помощи с образование, връщане на казармата и военното обучение, активна политика за българските общности зад граница. 


Фронтът ще работи за отстраняване от властта на участващите в нея рушащи единството на нацията етнически партии, декларира в заключение Симеонов и се обръща към редиците на ДПС с думите "Честито!".


Бившите председатели на парламента Георги Пирински, Огнян Герджиков, Александър Йорданов и Йордан Соколов (отляво надясно) наблюдават от ложата церемонията

© Юлия Лазарова

Бившите председатели на парламента Георги Пирински, Огнян Герджиков, Александър Йорданов и Йордан Соколов (отляво надясно) наблюдават от ложата церемонията


15.13ч. Времето за изказване на Реформаторите е почти изчерпано, предупреждава Стефан Данаилов.Съпредседателят на Реформаторите Меглена Кунева излиза на трибуната с уверенията да говори накратко.


В бързо темпо тя изчита десет точки, в които декларира позиции на съюза, сред които промени в Конституцията и реформа на съдебната система.


От името на групата обявява, че формацията одобрява политическо участие в бъдещия кабинет (както настоя вчера Бойко Борисов - бел. ред.). Добавя, че Реформаторите няма да са пречка за съставяне на дясноцентристко правителство.


"Имаме пълна готовност да поемем политическа и лична отговорност и призоваваме политическите сили да подкрепят дясноцентристки кабинет", казва Кунева. Не на последно място отбелязва, че България трябва да даде знак на Европа, че има воля за стабилен мандат като председателстващ Евросюза през 2018г.


Докато Меглена Кунева говори на трибуната, телевизионните камери проследяват как Делян Пеевски напуска пленарната зала и отива в стаята на ДПс, съпроводен от охраната си.15.10ч. "Трябва да съставим правителство според волята на българския народ, но не и правителство, което да остави в опозиция българският народ. Народът се произнесе за трудно дясно правителство и трудна лява опозиция", заяви Радан Кънев. 


Лидерът на ДСБ многократно употреби думата "смирение" в контекста на работата на политиците в непосредствено бъдеще. Той повтори приоритетите на формацията му - съставяне на работещо правителство, смело начало на съдебна реформа, административна реформа и удар по корупцията в обществените поръчки. 


"Няма да допуснем нарушаване на човешките права. ще сме основния гарант в обществото за недопускане на нарушаване на човешките права, но няма да допуснем зад хартата за човешките права да се опъва чадър за корупция в съдебната система", предупреди Кънев. 


15.05ч. Реформаторите разделят времето за изказване от името на група на две между съпредседателите на групата си - първи ще говори лидерът на ДСБ Радан Кънев, а след това - председателят ан ДБГ Меглена Кунева.14.50ч. В емоционално слово председателят на ДПС Лютви Местан предупреди, че очертаващият се управленският формат е идеологически несъвместим.


"В търсене на мнозинство, рискуваме да загубим ценностната ориентация на България", заяви Местан и попита мнозинството: "Как ще съвместите евроатлантизма с искането да се преразгледа разполагането на НАТО-вски бази в България?". 


Местан посочи, че дори да се постигне мнозинство от 202 депутати, това не е основа за стабилно управление, защото липсва ценностната спойка. 


Лидерът на ДПС неколкократно посочва, че движението има тежък проблем с анти-ДПС внушенията, целящи създаването на благоприятна емоционална среда, в която да стане възможен антиевропейски и антинатовски съюз между дясното и националпопузлизма.


Националпопулизмът не е модерен патриотизъм, нито център, а антисистемно поведение, подчертава  Местан. Той декларира, че партията му е ключов гарант  за евроатлатническата ориентация на страната и за нея ще е чест да "ясна, явна и модерна опозиция" на очертаващото се управление с участие на националпопулистки формации. 


"Бог да ни дари с просветление!", пожелава накрая Местан. 14.41ч. От трибуната председателят на БСП Михаил Миков обявява, че партията му ще остане в опозиция и призовава "да се въздържаме от неясни формули на управление". Една отговорна и конструктивна опозиция може да допринесе много с поведението си, заявява Миков и допълва, че социалистите ще се държат като национално отговорна опозиция.


Като пример за подкрепата, на която управляващите могат да разчитат от БСП по важни въпроси, Миков подчертава, че левицата ще подкрепи актуализацията на бюджета и разрешаването на проблема с КТБ.


Миков завършва словото си с цитат от Бърнард Шоу, гласящ: "Демокрацията е единствената форма на организация на държавата, която гарантира, че няма да бъдем управлявани по-добре, отколкото заслужаваме"


14.34ч. Трите времеви хоризонта на правителство, подкрепено от другите партии в парламента, Борисов очертава така:


- краткосрочен мандат - до избори 2 в 1 на кметския вот: това ще е нестабилно времево правителство, защото докато сработи новата администрация, ще минат поне няколо месеца технологично


- двугодишен период: до избори 2 в 1 с президентските


- дългосрочен вариант - с времеви хоризонт на 4-годишен мандат, макар да не е сигурно колко време може да издържи.


При дългосрочен вариант гарантирам, че няма да извадя ГЕРБ, за да се кандидатирам за президент, декларира Борисов.


Лидерът на ГЕРБ заяви, че ако останалите политически сили са готови да подпомогнат работещо правителство, е готов да преглътне да не е и премиер в нов кабинет. 


Повтори тезата си, че правителство, в което влизат политически лица от името на участващите партии, ще е по-стабилно. Борисов неколкократно заяви, че "не е честно" президентът през няколко месеца да е принуждаван да съставя правителства, което е работа на партиите. 


бойко Борисов на слизане от трибуната. На преден план е патриарх Неофит.

© Анелия Николова

бойко Борисов на слизане от трибуната. На преден план е патриарх Неофит.14.30ч.  На трибуната излиза лидерът на най-голямата парламентарна група - ГЕРБ, Бойко Борисов. Той очертава три варианта пред страната, като подчертава, че е готов да поеме отговорност и да изпълни всеки от тях. Готов съм да нося пълната отговорност, макар да ми е ясно, че това ще е пагубно за партията, но по-пагубно ще е ако не направим правителство, отидем на избори през януари и пак трябва да правим кабинет, каза той. Допълва, че утре и вдругиден ще обсъди вариантите отново с лидерите на останалите парламентарни партии.  

Репортажът от парламента на френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан.


14.29ч. Държавният глава призовава депутатите да работят за спешни реформи в основните обществени сектори, за бърза актуализация на бюджета, както и за разграждане и осветляване на "модела КТБ". Ако се замете истината за КТБ, подмененият преход на България ще продължи още много години напред, предупреждава Плевнелиев. Подчертава, чеако стане, това ще е "стратегическа грешка за държавата и политиците, която няма да бъде простена от децата ни". 14.10ч. Президентът Росен Плевнелиев призовава от трибуната депутатите да не позволяват ерозирането на доверието в парламентарната демокрация. "България няма нужда от месии, които еднолично решават кое е правилно и кое не", казва той и добавя, че решението е в стриктното спазване на правилата и разделението на властите.


"Българските граждани искат работеща държава, която гарантира справедливост, социална защита и спазване на правилата от всички. За 25 години в България израстна ново свободно поколение, което се превърна в безжалостен коректив на всеки, който схваща политиката като серия от демагогски обяснения пред отбрани медии", посочва държавният глава.


Плевнелиев подчертава, че България има нужда от работещ парламент и редовно правителство. 


Президентът посочва, че приветства демонстрирания от партиите нов подход на преговори след изборите и изразява надежда той да не бъде загърбен след сформирането на правителството. "Нестабилността днес е най-голямата заплаха за България. Важно е да постигнем ново ниво на политическа и институционална стабилност", казва той. 


14.09ч. Депутатите от "Атака" демонстративно седнаха, докато в залата звучеше химнът на Европейския съюз.


14.05ч.  Британският посланик в България Джонатан Алън репортерства от пленарната зала. Ето как той отразява в в социалната мрежа "Туитър" случващото се в парламента:

14.05ч. Депутатите полагат записаната в Конституцията клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се". В залата звучи националният химн, следван от химна на ЕС.


Клетва, всъщност, положиха 239, а не 240 депутати. Причината - избраният от листата на БСП в Русе Христо Белоев, се отказва от мястото си в парламента. Ректорът на Русенския университет ще бъде заменен в пленарната зала от следващия в листата - Добрин Данев. 


Стефан Данаилов удря първия звънец

© Анелия Николова

Стефан Данаилов удря първия звънец


14.00ч. Първият парламентарен звънец прозвучава. Най-възрастният депутат - актьорът и представител на БСП Стефан Данаилов, открива заседанието. 


"Имам надеждата този път да съм по-добър орисник за съвместната ни работа" са първите му думи, които препращат към откриването на предишното Народно събрание. Тогава начело на първото заседание отново беше Данаилов, който по-късно многократно коментира, че не е бил "на късмет" на депутатите, чийто мандат приключи предсрочно. 


Делян Пеевски

© Анелия Николова

Делян Пеевски


13.55ч. Делян Пеевски е на първия ред в пленарната зала, до лидера на ДПС Лютви Местан. От другата му страна е говорителят на БСП Атанас Мерджанов.


Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Меглена Кунева седи на банката, която Бойко Борисов заемаше в предишния парламент. на същото време преди години обичайно сядаше Иван Костов. 


Служебните министри заемат местата си. Президентът Росен Плевнелиев влиза в залата. Десетина минути преди него мястото си зае вицепрезидентът Маргарита Попова. 


13.50ч. В интервю за "Нова телевизия" служебният премиер Георги Близнашки призова Бойко Борисов да направи "още едно свръхусилие, за да състави кабинет".  В другия кулоар зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че на срещата по-рано днес представителите на актива на ГЕРБ са били единодушни, че правителство трябва да има и е редно отговорността да застане начело да бъде поета от Бойко Борисов. 


13.45ч. Продължават номинациите за членове на ръководството на парламента. Вече е известно, че ГЕРБ ще предложи за председател Цецка Цачева, която ръководеше 41-ото Народно събрание. За неин подгласник партията ще излъчи Димитър Главчев. От името на БСП зам.-председател ще е Янаки Стоилов, от ДПС - Алиосман Имамов, от Реформаторите - Иван Иванов, от ББЦ - Явор Хайтов, от "Атака" - Явор Нотев. Очаква се Патриотичният фронт да предложи Емил Симеонов.


Първо заседание на новото народно събрание червен килим парламент

© Георги Кожухаров

Първо заседание на новото народно събрание червен килим парламент


13.35ч. Депутатите са тържествено посрещани на главния вход на Народното събрание. Освен гвардейците, които традиционно са на пост пред сградата в официални случаи, този път ги посреща и гвардейски оркестър, изпълняващ военни маршове.


13.30ч. Бойко Борисов влиза в парламента и се скрива в стаята, където вчера води преговори с председателя на БСП Михаил Миков, подминавайки въпросите за формулата на правителството и преговорите с другите партии. 


13.15ч. Повечето парламентарни групи се събират на кратки заседания за последни уточнения преди откриването на сесията. Групата на ГЕРБ единствена заседава в централата си в административната сграда на НДК, заедно с актива на партията. Депутатите напуснаха сбирката, подминавайки журналистическите въпроси. Очаква се изявление на лидера на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента.


13.00 ч. Откриването на първата пленарна сесия е съпроводено от протести срещу двама новоизбрани депутати


И протестите срещу Бат Сали около парламента

© Георги Кожухаров

И протестите срещу Бат Сали около парламента


Около 700 души пристигнаха от Кюстендил в София с намерението да окажат натиск върху избрания депутат от ДПС Александър Методиев, известен като Бат Сали, преди той да положи клетва.  По същото време жители на Дупница блокираха главен път Е79 със същото искане. В столицата протестното шествие тръгна от централата на ДПС и достигна до Народното събрание. 


Александър Методиев - Бат Сали, разговаря с колегите си от левицата, докато пред сградата на парламента продължава протеста срещу избирането му за депутат от Кюстендил

© Юлия Лазарова

Александър Методиев - Бат Сали, разговаря с колегите си от левицата, докато пред сградата на парламента продължава протеста срещу избирането му за депутат от Кюстендил


Кметът на Кюстендил, Петър Паунов, който е сред инициаторите на митинга, заяви, че ще внесе декларация с исканията на протестиращите в парламента. Първото от тях е за промяна в избирателната система в рамките на три месеца.


Ана Баракова в пленарната зала

© Юлия Лазарова

Ана Баракова в пленарната зала


Привърженици на ББЦ пък се заканиха да попречат на избраната от листата на партията в Пловдив Ана Баракова да се яви на работното си място. Баракова направи прецедент като седмица преди началото на парламента обяви, че напуска групата на формацията и става независим депутат. 


Планираните барикади обаче не се осъществиха и около час преди началото на заседанието Баракова е в пленарната зала. 


Пленарната зала в очакване на първите депутати

© Анелия Николова

Пленарната зала в очакване на първите депутати


12.00ч.  Първите депутати започват да пристигат в сградата на Народното събрание. В сградата отрано са лидерът на ДПС Лютви Местан и депутатът Делян Пеевски. 


Пеевски, който се превърна в причина за масовите антиправителствени протести миналата година и предсрочните парламентарни избори, обещава да идва редовно на работа. 


11.30ч. Народното събрание започва работата си в условията на тежки преговори за съставяне на правителство. След две седмици на преговори между парламентарните формации все още няма яснота на каква политическа подкрепа ще може да разчита кабинетът, каква ще е структурата и съставът му.


До края на миналата седмица ГЕРБ успя да достигне до голяма степен на разбирателство за подкрепа с Реформаторите и Патриотичния фронт. В неделя обаче лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че настоява подкрепящите го партии да излъчат политически фигури в правителството, за да поемат изцяло отговорността си.  


Той анонсира нова "лидерска среща", в която парламентарните сили да уговорят окончателно формата на бъдещото управление. 


11. 00ч. Началото на новия парламент се очаква с напрежение заради трудностите, които се очаква да има най-голямата партия - ГЕРБ, при осигуряването на мнозинство, което да приема предстоящите важни за държавата решения.


Това е най-разнородният и вътрешно нестабилен парламент от началото на промените през 1989г. В него влизат осем формации - ГЕРБ (84 депутати), БСП (39), ДПС (38), Реформаторският блок (23), Патриотичният фронт (19), България без цензура (15), "Атака" (11) и АБВ (11). 


Заради особеностите на новия парламент на ГЕРБ ще им се наложи да търсят "тематични" коалиции по различните казуси. Първите тестове за мнозинството ще бъдат решението на казуса КТБ и актуализацията на бюджета за тази година.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Въпреки протестите, не виждам много по-различен Парламент от предишния...

 2. 2 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 448 Неутрално

  За сега пълно затъмнение

  В България властва беззаконието!
 3. 3 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 492 Неутрално

  „Днес е първото заседание на най-малоумния парламент в историята на БГ. Честито на печелившите!” Това написа във „Фейсбук” зам.-председателят на РЗС Емил Василев в типичния си стил.
  По-нататък коментарът му продължава така: „Такова чудо нямаше дори по Татово време - там поне имаше знатни тъкачки и олимпийски шампиони. Тази конфигурация доказва тезата на една фейс-приятелка, че дъно няма. Подредили са се, мила моя майно льо, Дудук до Фикуса и бат Сали до Гоце. Правителство да правят, държава да управляват! Хич и не мислят за 18-те или за 100-те принципа, най си мислят за онова на снимката (кокал – б.р.) - единствената им "опорна" точка...

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Канал1 ще предава сеира на живо. Гледайте и се кефете.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 6. 6 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Весело

  Пак червена пътека са им послали. Не трябваше ли да е синя?

 7. 7 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5405 Неутрално

  За сега да му пожелаем успех пък, колкото толкова ще изкара, да сме живи и здрави да видим.

 8. 8 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1201 Весело

  "започва днес работа"

  Не знаех, че в маймунарника се работи...

 9. 9 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5405 Неутрално

  До коментар [#4] от "bettber":

  КОЙ е човека с шлифера ?

 10. 10 Профил на bettber
  bettber
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#9] от "peni_nikol.53.":

  Мечтател.

 11. 11 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  А има ли ограждения около парламента, както по времето на едно "успешно правителство" преди месеци?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 12. 12 Профил на bettber
  bettber
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#11] от "Lou":

  Спокойно, ще ги сложат

 13. 13 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Да се открива това народно събрание ,че да има възможност и за закриване. То сега какво е? Има един временен кабинет,който работи срещу България. Може да обявява стратегии срещу Русия,и да вдига тока, а когато от Брюксел ни искат още 7 милиона евро вноска???,че сме били много добре, тия временни наемни министри си мълчат като женски полови органи.

 14. 14 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Еееее ми, който се е докопал до депутатски стол ще блажи. На матряла, все ще му се отвори нещо.

 15. 15 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 875 Весело

  Очакват се оправданията за измъкване от отговорност да управлява на Великия Голям Перманентен Победител на всички видове избори по всеко време.
  Защото е смелчага и има топки !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 16. 16 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#4] от "bettber":

  Какво стана, някакво развитие? Мърдат ли?

 17. 17 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Ламбо е на далавера - отличен хонорар за пет приказки на кръст ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 18. 18 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 388 Неутрално
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#19:"avatar"] Я да ходим на нови избори ...[/quote]
  Ужас....на едно мнение сме- само по тази част обаче.

 21. 21 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Кой ИДИОТ сложи Патриарха в подножието на Мин.съвет, срещу стенографките ?! Поне до тях да го бяха сложили ...

 22. 22 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#1:"pp90"]Въпреки протестите, не виждам много по-различен Парламент от предишния...[/quote]
  нещо което заявявах миналото лято и заради което ме наричаха червен боклук...

 23. 23 Профил на Йосиф
  Йосиф
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Меглена Кунева седи на банката, която Бойко Борисов заемаше в предишния парламент. на същото време преди години обичайно сядаше Иван Костов. "
  Не е много правилно написано сякаш - не се сещам като как ще му седне на Иван Костов на ВРЕМЕТО?!??!?

  rakas
 24. 24 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "pp90":

  е да... Няма как Раданкънавците да имат 238 депутата... все пак, малко усещане.......

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 25. 25 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1201 Весело

  Дедо Ламбо си забравил клетвата, дето секи първолак щеше да изрецитира. Простаците от Атака седнали на химна на Европа.
  Божее, боже...

 26. 26 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Весело

  Чии безпросветни и нелицеприятни задници са влезли в близък контакт със скамейките в неподходящ момент... на кого му пука?!?

  Свобода за Надежда Савченко!
 27. 27 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 388 Неутрално

  14.09ч. Депутатите от "Атака" демонстративно седнаха, докато в залата звучеше химна на Европейския съюз.

  Ами пуснете им Гимн Савацкава саюза, ще станат прави и даже ще козируват.

 28. 28 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Едва ли ще има особена разлика...

 29. 29 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 450 Неутрално

  В Гърция заведоха дело срещу "Златна зора"
  Вън лумпените от Българския парламент!!!

 30. 30 Профил на ptr_sofia
  ptr_sofia
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Когато си на командно дишане от Москва и ти плащат в рубли, колкото и килограма да се търгуват днес за един долар, не само ще сядаш на европейския химн, ами и легнал със задните части нагоре ще стоиш...

 31. 31 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 225 Неутрално
 32. 32 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  Стефан Данаилов открива заседанието.
  ...........
  Голям драматизъм вкара в тази кратка клетва. Покъртително!
  Призова да сме се обединили.
  Сякаш не партията му окраде България и я натика в кучи г..з.
  Наглоста на социалиста е наистина безкрайна.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 33. 33 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Атака що не вземат "демонстративно" да се откажат от дУпЕтатските места и субсидията, а също така в стил Жерар Депардьо да се изнесат "демонстративно" към Русия?

 34. 34 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 755 Неутрално

  [quote#30:"ptr_sofia"]и ти плащат в рубли, колкото и килограма да се търгуват днес за един долар[/quote]

  Аз лично се съмнява на рублофилите да им плащат в рубли... та само докато звучеше химна на Европа, рублата се обезцени с още 10 копейки. Виждам ли 43 рубли за долар на хоризонта...

 35. 35 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 998 Неутрално

  ББ събуди патриарха, като му целуна ръка.
  Кво прави светият човек срещу стенографката не мога да проумея.
  Друг път е на балкончето. По му отива.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Гафовете почнаха. Пенсията Стефан Д. загуби листото с клетвата, а Атака не станаха на химна на Европа.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 38. 38 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#4:"bettber"]Появи се човек с голям шлифер извади автомат и реши проблема на България. [/quote]

  Преди точно 70 години дойдоха едни хора с автомати и така ни решиха проблемите, че ще им сърбаме попарата още дълго. Виж, моделът "майдан" до който бяхме близо миналата лято, ми се струва по-успешен.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 39. 39 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#21] от "sam_vimes":

  Да, и мен това ме впечатли. Че и придремва горкият.

 40. 40 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 225 Весело

  Много катарзиси, много нещо!

 41. 41 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Боко десет пъти повтори "има 3 варианта" и стигна само до втория. Глупост или игрички?!

 42. 42 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#21] от "sam_vimes": За да могат да му целуват по-лесно ръка. Първо, Борисов, после Миков. Чакам с интерес Местан какво ли ще направи?

  Доброто е заразно
 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#41] от "oldie": Третият е избори веднага, кое не ти е ясно?

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 917 Неутрално

  ББ иди направи едно мачле стига си се занимавал са глупости

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 45. 45 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Разбира се, до довечера, най-късно утре, Борисов ще си е сменил мнението и ще иска да е и премиер, и президент.

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 46. 46 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Три седмици герберите ореваха форума , че РБ били се скъсали от драпане за министерства сега реват , че реформаторите не искали да стават министри.
  Слънчо и той 3 седмици рева ,че РБ му извивали ръчичките , сега реве що па никой не му ги извива !
  Нема угодия мамка му!
  Истината е , че перманентния победител не става за чеп за зеле камо ли да управлява като реален политик с коалиционна култура и по различен начин от този приличащ на командване на рекетьорска банда.
  Отворете стенограми на МС от времето когато беше механик-водач на правителство.
  25-30 точки за 5-10 минути - няма въпроси,няма обсъждане!
  "Приема се !" - и бегаме да ритаме топка.
  Послушковците от кабинета само свиват уши!
  Е те това нещо вече нема да го има , нема да има 8 млрд резерв ,нема да има здравен резерв за папкане , КТБ е камък на врата на всеки премиер и затова Слънчо се чуди по какъв начин хем да е победител,хем ако може да командва , хем не той а друг да носи отговорност , хем ако някой трябва да поеме вина пак да е някой друг , а не той!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 47. 47 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  Радан му каза , че не става- Боко се сърди.....Отма да си викат Костов да се видим у правителство ....

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Борисов да не проявява малодушие, а да си поема премиерския пост, без да се пазари с комунистите. Гласували сме за ГЕРБ, за да бъдат изхвърлени от властта, а не да ни ги докарва зорлем отново. Така постъпи царят и е известно какво последва.
  Нождаем се от дясноцентристко управление (по-скоро дясно, отколкото центристко). Ако се уплаши и избяга, повече няма да види властта. А президентският пост поначало е запазен за Плевнелиев, ако се кандидатира отново.

 50. 50 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "не е честно" президентът през няколко месеца да е принуждаван да съставя правителства, което е работа на партиите. "

  Поне на президент случихме.

 51. 51 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Весело

  Миков оборва апологетите на неоуибеуауизма, копеле

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 52. 52 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Местан мина от другата страна на трибуната, та не се наложи и той да целува ръка на Патриарха.
  Някаква верска сегрегация се получава, един вид.

  Доброто е заразно
 53. 53 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 492 Неутрално

  И трите варианта на Борисов са по-лоши от новите избори. Пълна безперспективност има в тях. Време е да спре с тоя цирк.

 54. 54 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#51] от "Сашо": Чак се наложи да му набият канчето, че превишил времето.
  Местан говори за "зловонието" КТБ - днес го чух точно 4 пъти от неговата уста. Явно си е харесал тази думичка.

  Доброто е заразно
 55. 55 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4271 Весело

  Да пребъдат всички Европейски държави

  Да бъде мир, радост и благоденствие!

  Всички земни кълбета съзерцават Европа, Запада.

  Да се поучим.

  пп

  http://www.mediapool.bg/prozapadnite-partii-specheliha-ubeditelno-izborite-oformya-se-koalitsiya-poroshenko---yatsenyuk-news226462.html

 56. 56 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Все пак да припомним:

  БОКОвите заявлнения важат „от ден до пладне“. Няма нито едно негово заявление, което да не било променяно поне няколко пъти.

  А до президентските избори остават цели 2 години

 57. 57 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  Местан кърти .. то бива бива ама ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 58. 58 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Повече от един милион са гласували за Герб и те искат Борисов за премиер. Изключително грешен ход е да бъде посочен друг от Герб!
  Нови избори са най-добрият изход от заплетеният парламент!

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Simeon Borissov
  Simeon Borissov
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Старите песни на нов глас.

  Be3Al2(Si6O18)
 61. 61 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  Кънев си дели времето с мегленчето .. тия са някакъв фрапантен франкенщайн! нищо обединено няма в блока ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 62. 62 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 996 Весело

  Съдбата си е направила лоша шега,като е изпратила бат Сали в Кюстендил, не в Благоевград,където напълно си го заслужават.

 63. 63 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Весело

  "Лидерът на ГЕРБ заяви, че ако останалите политически сили са готови да подпомогнат работещо правителство, е готов да преглътне да не е и премиер в нов кабинет. "

  Колко благородно. Аз пък ще го надмина и няма да се кандидатирам нито за президент, нито за министър, нито за депутат.

 64. 64 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#59] от "avatar":

  Кои са ТЕ и кои сте ВИЕ?
  Обърнахте го на разправии както на футболен мач, а става дума за съдбата на България.

 65. 65 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  "ДПС предупреди задаващият се управленски формат е идеологически несъвместим"

  Това управление, което се задава е много повече идеологически съвместимо о тпредишното. Ама, партията на мафията нали се интересува само от парата .

 66. 66 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  Защо някои хора претендиращи за високо образование и пр. начело с мегленчето изговарят думата "тази" по следния начин: тЪзи?!

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 67. 67 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Защо всички четат от някакви листчета? Защо не могат да говорят тези хора, БЕЗ да четат?

  Доброто е заразно
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#67] от "dogwoman":

  А-а-а ББ не чете. Той си знае какво да каже - като бригадир преди акция звучеше.

 71. 71 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#66] от "bludniq_sin":

  Това е аристократичен източно архаизиращ изговор. Имаше няколко висши юристи през годините, които го имаха много по-изразено.

 72. 72 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  В късната фаза на римската империя, когато императорите са били избирани, едно от условието е било да нямат физически недостатъци.
  Крайно време е да се въведе правило в България, да не може да бъде политически лидер, и особено лидер на държавата, някой който има умствени недостатъци.

 73. 73 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Весело

  " а после да се чудите що не работи демокрацията у нас"
  Интересно разбиране, що е това демокрация.

 74. 74 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  До коментар [#71] от "znaya":

  Много грозно звучи и прави неприятно впечатление. Точно както мйекането и уекането на депутати.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 75. 75 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Някой от вас гласува ли за говорещия в момента (ПФ)? Чудно ми е смее ли се или е потънал от срам?

 76. 76 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 551 Неутрално

  край на ориенталските мохабети
  ...няма да допуснем зад хартата за човешките права да се опъва чадър за корупция в съдебната система", предупреди Кънев. ...

 77. 77 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#61] от "bludniq_sin":

  Супер са си двамката. Един вид Doppelmonarchie.
  Този път и изказванията им бяха предварително съобразени и съчетани помежду им.

 78. 78 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#70:"znaya"]А-а-а ББ не чете[/quote] Той никога не чете и заради това хората са по-склонни да го слушат. Някои така и не разбраха, че писаният текст е предназначен за ЧЕТЕНЕ. За слушане са предназначени кратките, сбити изказвания и диалозите.

  Доброто е заразно
 79. 79 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Много грозно впечатление ми направи как РБ-естите не целунаха ръка на патриарха ... Че и двамата са комунисти, ние знаем, но нали ни убеждаваха в обратното?

 80. 80 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Весело

  Освен ГЕРБ, нито една друга партия не заявява, че ще се включи в правителство да управлява. Говорят за подкрепа.
  Явно, няма да може да се състави правителство което да издържи и година.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#74] от "bludniq_sin":

  Българското ухо не е свикнало с разноизговора и го приравнява с необразованост. Все едно образоваността се раздава в някакъв център, където всички говорят еднакво.

 83. 83 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  До коментар [#82] от "znaya":

  Разноговорът им звучи грозно, a и не мисля, че там му е мястото. Учим един български в училище, не го учим според регионите, в които растем - не учим разноговор. Освен това при тях няма Doppelmonarchie, а по-скоро totales Chaos.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 871 Неутрално

  това момченце от Цензурата даже не може да чете написан текст на български език.Леле какъв срам.Не може да чете даже.

 86. 86 Профил на dimid
  dimid
  Рейтинг: 388 Неутрално

  ОТСТРАНЕТЕ НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ СИДЕРОВ ОТ ПАРЛАМЕНТА

 87. 87 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#79] от "sam_vimes":

  Всъщност църквата е много толерантна по тези въпроси - кой както го чувства. За мен целуването на ръка идва да внуши, че който го прави има сили от Бога.
  Веднъж един направил го поставя сериозни изпитания за следващите след него. За мен да се поклониш уважително при здрависване е добър изход от ситуацията.
  Да не забравяме че НС все пак е светска институция.

 88. 88 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#85] от "dolna4erti4ka":„торатитаритален“ ли имаш предвид?

  Доброто е заразно
 89. 89 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#84:"navy"]да поеме грам отговорност[/quote]

  Че той я пое - вече две седмици прави консултации. Но, демокрацията си има правила. Щом не може да състави правителство, връща мандата. И като дойде до вашите "реформатори", воала - можете да си поканите др. Костов за Премиерин и да управлявате с БСП, ДПС и ББЦ. Само да си направи една среща с Орешарски да му даде сведения за задните ходове на сградите, да не стане обърквация някаква сетне.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 90. 90 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Русия си има парламентарна група, явно. Санитарите ги няма. Лошо.

  Доброто е заразно
 91. 91 Профил на dimid
  dimid
  Рейтинг: 388 Неутрално

  ПРЕДАТЕЛЯТ СИДЕРОВ НА СЪД.

 92. 92 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 875 Весело

  До коментар [#81] от "avatar":
  [quote#81:"avatar"]Надничар”- цитат на коментар #69 от “navy”
  Шлосерчето, как я караш? Изпълни ли нормата за деня, че седна на компа на шефа пак? [/quote]

  Нормата за мен не е проблем щото съм на върха на квалификацията в професията си - и като позанание , и като умения , и като образование , и като стаж!
  Виж за теб е по друго - ти изкарваш надницата си тук срещу заплащане тролейки и то винаги когато макар и минимално е намесен РБ , когато не е самият ти го замесваш.Ако е Костов - още по-сигурно.
  А за да осветлим публиката ще припомня малко история за платените милиционерски тролове .Малко е старичко , но всеки може да постарае и да ти извади коментарите ,работното време и ........... абе заплащането си го знаете само ти и Цецо Дългото Ухо.
  Та ето :
  До коментар [#116] от "avatar":
  [quote#116:"avatar"]Още вчера помолих "Дневник" да изрине платените тролове, нахлули на пълчища тук и пълнещи всяка тема със кухите си и лишени от всякакво съдържание "коментари". В този смисъл - никога не съм изявявал желание да си общувам с трол.[/quote]

  ТИ наистина ли държиш "Дневник" да изрине платените тролове, нахлули на пълчища тук и пълнещи всяка тема със кухите си и лишени от всякакво съдържание "коментари" ?????
  Знам ,че ще отговориш утре ,ама все тая?
  И понеже с лека ръка говориш за тролове,за пълчища,за кухи коментари нека Дневник да почне с тези които са на работно време -обща смяна с почивни дни събота и неделя задължително .
  Направих си малко труд да проверя как и кога коментираш защото ме усъмни ,че шефове в добре платена централа на АЙБИЕМ ще допуснат някой българин да шиба по клавиатурата от 10 до 17 часа ежедневно и изненадкааааааааааааа:
  /Не ми се връщаше много назад щото и това е досадна работа но/
  Да видим Аватар коментари
  в първа колонка дата , във втора час на първия за деня коментар,в третата час на последния за деня коментар и в последната брой коментари на ден
  Аватар
  16,06,2014 9,49 - 17,38 24 коментара
  17,06 10,03 - 17,41 13 ком
  18,06 10,20 - 17,32 22 ком
  19,06 09,53 - 17,22 30 ком
  07,07 12,10 - 18,54 22
  09,07 10,51 - 19,08 28
  11,07 11,17 - 18,54 23
  14,07 10,05 - 16,11 24
  15,07 9,55 - 16,21 27
  17,07 10,18 - 17,20 12
  18,07 10,17 - 17,33 21
  21,07 10,17 - 17,15 14
  22,07 10,05 - 15,27 13
  23,07 10,03 - 16,45 23
  24,07 10,35 - 16,16 16
  30,07 10,30 - 17,50 28
  31,07 10,15 - 17,04 20
  04.04 12.49 - 17.52 19
  05.08 10.33 - 16.17 14
  06.08 10.27 - 17.11 15

  Имаше един Уорни на него му пишеха с какво настроение да публикува коментарите си ,може и би и на теб но си по-предпазлив. , обаче иначе вече си по-осветен и от Уорни.
  Така ,че и аз и надявам се всички колеги от форума да се присъединим към молбата ти ДНЕВНИК да изрине платените тролове, нахлули на пълчища тук и пълнещи всяка тема със кухите си и лишени от всякакво съдържание "коментари"."

  В този смисъл - АЗ СЪЩО никога не съм изявявал желание да си общувам с трол , обаче явно ми се е наложило.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 93. 93 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2367 Весело

  “Докато Меглена Кунева говори на трибуната, телевизионните камери проследяват как делян Пеевски напуска пленарната зала и отива в стаята на ДПс, съпроводен от охраната си.”

  Цирк Буш! Все едно Джон Готи да се разхожда в Сената заедно с гавазите си, въоръжени с бухалки и “Томи-гън”...

  I Want To Believe
 94. 94 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Ех, знаех си аз, че ще има пак от Болния театро, особено щом предаването е на живо... още преди обяд го написах. Не се сдържа отново да се направи на шут.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 95. 95 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  До коментар [#79] от "sam_vimes":
  [quote#79:"sam_vimes"]Много грозно впечатление ми направи как РБ-естите не целунаха ръка на патриарха[/quote]
  Само те двамата... и Местан, разбира се. Др.Кънев и др. Кунева започнаха парламентарния си "живот" с нарушение на правилата - изказват се двамата (що ли, ако са в НС, защото са "блок", а не механичен сбор от партийни лидери на неизвестен брой партийки - ЕООД-та), а Раданчо кавалерски изпапква времето на Мегито. Общо времето за изказванията им надхвърля ограничението от 8 минути с още толкова. Като се изключи "мъдрото" сравнение на Кънев с българския "елит", който "отдавна не бил стъпвал в сградата на НС" само по... извинете, "цената на облеклото", нямам какво друго да кажа, освен: "Бравос, РБ!"

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 96. 96 Профил на tashko1
  tashko1
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#89] от "avatar":
  Личи си, че доста вярваш на Пеевските медии, които усилено плюят по РБ, а ти пригласяш. Явно са изпълнили целта си за съжаление. Добре,че има и по-умни гербери от теб

  Не чета отговори на коментарите си :)
 97. 97 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 875 Весело

  До коментар [#89] от "avatar":
  [quote#89:"avatar"]Че той я пое - вече две седмици прави консултации. Но, демокрацията си има правила......[/quote]

  Разбира се че е поел отговорност - даже не 2 , а 3 седмици!
  Топката , анцуга и капутката !И трите Шехерезади вечер му разказват ! 1001 нощ не в Багдад , а в Банкя ! Отговорност си е това ! Отечеството него гледа.
  А пък това думата демокрация до Слънчо си е като "свинче със звънче" !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 98. 98 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 497 Неутрално


  [quote#92:"navy"]В този смисъл - [/quote]
  ... не можах да сФана какво точно доказа с туй си забележително "разследване"? Че ежедневно мога да пиша по цял ден, щото работа в офис и съответно по цял ден съм на компа? Че санким аз не ти рекох същото? Умни сте вее, всичките "реформатори"! Като почнеш от Раданчо, та до последното шлосерче със синя кръв, мачкащо нитове в некоя работилница за 300 кинта на месец...

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 99. 99 Профил на dantscheff
  dantscheff
  Рейтинг: 285 Неутрално

  а на независимата що не дадоха думата?..

 100. 100 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#78] от "dogwoman":

  В случая става думи за особен вид представителни речи. Те са конститутивни за институцията, държавността и публичността. Много редки са ораторите, особено в съвремието ни, които владеят този тип празнично говорене устно.
  Затова е в пъти по-добре да се чете внимателно обмислен писан предварително текст отколкото да се говори пъдарската като на къра, напълно безогледно към всяка традиция и към демокрацията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK