Борисов: Правителството ни ще е проевропейско и реформаторско

Борисов: Правителството ни ще е проевропейско и реформаторско

© Юлия ЛазароваПравителството ще е проевропейско и реформаторско, обяви лидерът на ГЕРБ и номиниран за премиер Бойко Борисов. Той представи пред парламента приоритетите на коалиционното управление на ГЕРБ и Реформаторския блок.


"Дневник" публикува пълния текст на изказването му:


След почти двегодишен период на политическа нестабилност, днес България е изправена пред поредица предизвикателства : трудна икономическа ситуация, криза в публичните финанси и банковия сектор, дефицити в енергийния сектор; блокирано финансиране по ключови оперативни програми и забавено начало на новия програмен период (2014-2020); тежки социални проблеми за голяма част от българските граждани; липса и забавяне на реформи в редица сектори: образование, здравеопазване, правосъдие, публични администрации; загуба на доверие от страна на основните ни партньори в ЕС.
Съзнавайки тези трудности, ние от ГЕРБ и партньорите ни от Реформаторски блок, както и политическите сили, които декларираха своята подкрепа за новото правителство – Коалиция АБВ и Коалиция "Патриотичен фронт", поемаме отговорността да работим за тяхното преодоляване.


С правомощията на мандата на ГЕРБ формираме Проевропейско реформаторско правителство.


Проевропейско, защото споделяме убеждението, че за България няма други външнополитически сценарии, освен евроатлантическите, защото вярваме, че посоката за развитие на страната ни следва европейския път и развитието ни напред зависи от непоколебимото й следване, защото дори и в 7-мата година на членството ни в Европейския съюз, все още имаме нужда от модернизация на инфраструктурата, на публичните администрации, на политическите правила и стандарти, и защото всичко това няма как да бъде постигнато без отговорното ни отношение към средствата от Европейския съюз.


Правителството ни е и реформаторско, защото констатираме, че структурата, начинът на организация и контрол в редица сектори са безвъзвратно остарели и не отговарят на нуждите и изискванията на гражданите; защото парите на данъкоплатците се изразходват неефективно и поради тази причина дори и увеличаване на финансирането не води до по-добри услуги; защото зад нашия проевропейски реформаторски кабинет стои политически и обществен консенсус, че реформите са необходими.


Ние знаем, че за да дадат резултат след няколко години, реформите трябва да започнат незабавно. Затова имаме един срок и той е днес!


Правителството ще постави основите и ще работи за гарантиране на стабилното развитие на България.


Нашият работодател- българските граждани, нашият партньор - българският бизнес и чуждите инвеститори, имат право да видят устойчива и дългосрочна перспектива към бъдещето си.


Време е за работа. Време е за градеж! За да го постигнем си поставяме следните основни политически цели:


1. Да дадем сигурност за функционирането на държавата като стабилизираме институциите, предотвратим срастването на икономическа, политическа и съдебна власт против интереса на гражданите.


2. Да мобилизираме своите усилия и потенциала на публичния, на частния сектор и на гражданската енергия, за определяне на най-добрите решения за реформиране на държавата.


3. Да очертаем ясна перспектива за развитие за поне едно десетилетие напред.


4. Да направим България добро място за живеене. Да я превърнем в стабилна и силна държава, да подобрим публичната среда, за да не допуснем демокрацията да бъде подменяна.


5. Да модернизираме управлението в синхрон с развитието на съвременните глобални процеси и технологии. Чрез образованието на младите българи да формираме поколения, способни да се грижат за бъдещето на държавата.


6. Да постигнем бърз и значим икономически растеж и на тази база да създаваме нови работни места и устойчиво да увеличаваме доходите.


7. Да осигурим социалните права на гражданите и достигнатите нива на социални плащания, като използваме всяка възможност за тяхното повишаване


8. Да провеждаме социална политика, която помага на уязвимите групи и безработните.


9. Да използваме средствата от европейската солидарност по най-ефективен начин, да ги разпределяме честно и прозрачно. Да засилим ефекта от инвестираните ресурси в проекти, които подобряват публичната, бизнес- и инвестиционната среда и съхраняват природата на България.


10. Да гарантираме националната и енергийна независимост на страната.


11. Да се водим от върховенството на закона като основа за възстановяването на справедливостта и като задължително условие за добрата бизнес- и публична среда.


Политиките, които ще реализират тези приоритети, са отразени и развити в "Програмна декларация на Проевропейското реформаторско правителство".


Тя е разработена на базата на политическата програма на ГЕРБ и е съчетана с политики, идеи и мерки от програмата на РБ. Съществен е приносът към духа и съдържанието на Програмната декларация и на приоритетите от програмите на АБВ и Коалицията " Патриотичен фронт "


С изработването на този програмен документ и приемането му от четири политически сили се ангажираме с най-важните национални политики. И за това категорично сме убедени, че тази програма е най-добрата възможна основа за стабилно развитие и национално разбирателство.


Моделът на Проевропейското реформаторско правителство и общата му политическа програма нямат аналог след началото на прехода. Амбицирани сме политиката, която ще провеждаме, да доведе до конкретни резултати и да постави ново начало за положителна промяна в политическата и обществена среда в България. Защото днес повече от всякога българските граждани, българският бизнес и българската държава се нуждаят от дух на разбирателство и толерантност, от много работа и конкретни резултати от нея.


Резултатите от изминалите парламентарни избори ни дадоха сложна задача, изпращайки в парламента много и различни политически сили.  При подобна ситуация всички ние имахме основанието като политици да кажем, че това сложно парламентарно представителство не може да излъчи стабилно правителство. И да потърсим като единствен оставащ изход повторните избори. С надеждата те да родят по-устойчива формула. Всички, и най-вече аз, имахме правото на тази нормална и разбираема политическа стъпка.


Но не като политици, а като държавници , ние днес не трябва да говорим за нови парламентарни избори. 


Затова днес поемам тежката отговорност да оглавя и ръководя новото българско правителство. Удовлетворен съм, че водени от отговорността на най-голямата политическа сила, успяхме да съчетаем принципите и целите, за които получихме подкрепа, с възможния политически компромис.


Благодаря на всички, които замениха гръмките политически речи с диалога, лозунгите - с аргументи. Благодаря на всички, които се отказаха от догмите в името на съгласието. И които поеха риска да понесат политически щети в името на това България да има правителство.


Искам да благодаря и на тези, с които водихме разговори, но по една или друга причина не постигнахме съгласие. Уважавам решението им да бъдат опозиция. Пожелавам да бъдат силен и принципен коректив на управлението, защото резултатите на едно управление, зависят и от качеството на опозицията.


Стигнахме до днешния ден след тежки разговори и дебати, но сме удовлетворени, че в хода на консултациите и преговорите, които проведохме върнахме истинския смисъл на политиката – като спор по програми, принципи и приоритети, като открит и честен диалог. Всички ние имахме желание, въпреки различията, да изградим съгласие за да изведем България по пътя на прогреса и успеха.


За това днес поемаме своята отговорност и нека Бог бъде с нас ! За доброто на България!


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Да бъде,амин!

  В България властва беззаконието!
 2. 2 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  към Нова Година ще чуваме "хората ми дадоха властта, връщаме я отново на хората"

 3. 3 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Правителството ще е проевропейско и реформаторско,
  ----------------
  Проевропейско ли? Какво тогава търси Калфин там? Ние може и да забравим, но тубата помни всичко. Припомням едно изявление на Калфата отпреди 3 години, в което се показва като върл русофил и еврофоб.
  www.youtube.com/watch?v=j1UEcEeqR7M

 4. 4 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Дано така и да бъде, че ми омръзна да се лутаме и да потъваме вече четвърт век! Успех

 5. 5 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Почвай незабавно да работиш по афишираните цели, а не да ми мислиш къде да обикаляш с ножицата и да кръцкаш лентички!
  Чакаме съдебна реформа!
  Чакаме разнищване на казуса КТБ!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 6. 6 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Да видим!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  единственото по тъжно от комунизма са лозунгите

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на torlaka
  torlaka
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Айде поне един път да е на късмет .....!

 9. 9 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  Твърде дълго обръщение за Боко, едва го изсрича, сигурно след Винету това е най-дългият текст, който някога е чел.

 10. 10 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Тая коалиция е напълно безпринципна и обслужва КОЙ, затова правителството ще се закрепи. Мафията положи такива усилия да го скалъпи, ще го крепят със зъби и нокти.

 11. 11 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 571 Неутрално

  В тая дълга реч яко ми липсва обръщението към ДПС "моля, не ни подкрепяйте"...

 12. 12 Профил на michepich
  michepich
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Успех, това е най-доброто което можем да извадим в този труден момент. Щеше ми се РБ да имат още малко проценти за още 2-3 министерства но и така е добре !
  Патриотичния фронт е много добър коректив на ГЕРБ и РБ, които имат склонност да залитат малко "твърдо про-запад".

 13. 13 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Дано, нали надеждата умирала последна.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 14. 14 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  До коментар [#2] от "stanislavdi":


  [quote#2:"stanislavdi"]към Нова Година ще чуваме "хората ми дадоха властта, връщаме я отново на хората" [/quote]

  За новата 2018 година става дума. Може

  Няма шики-мики.
 15. 15 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Мафията не е налагала никога нищо в България. Да не говорим, че тук мафия няма. Това правителство е наложено от т.нар. задкулисие, което си е много кулисно и добре известно. Лошото е, че това задкулисие "по програма" и целенасочено е срещу икономическия растеж и най-вече ръста на доходите.

  Вероятно това ще е второто правителство на мизерията, оглавено от Борисов и още по-вероятно ще стане жертва на продукцията на някоя каменоломна.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 16. 16 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1416 Весело

  ох...
  тиквата стана еврокаляска

 17. 17 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#7:"deribeev"]единственото по тъжно от комунизма са лозунгите[/quote]

  "Политикът трябва да умее да обещава какво ще се случи утре, след месец, след година.
  А после да съумее да обясни - защо това не се е случило."
  Чърчил

 18. 18 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Личи си, че това не са думите на Борисов, но това да е проблемът.
  Успех на това правителство и да не забравят, че са нужни реформи.
  Ако не почнат да ги правят и година ще им е много.

 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#5:"virtual brain"]Чакаме разнищване на казуса КТБ![/quote]

  добреееее бе, още вчера тетка шМента ви казА за многото години вие пак

 20. 20 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 438 Неутрално

  [quote#5:"virtual brain"]Почвай незабавно да работиш по афишираните цели, а не да ми мислиш къде да обикаляш с ножицата и да кръцкаш лентички!
  Чакаме съдебна реформа!
  Чакаме разнищване на казуса КТБ![/quote]


  ++++++++++++++++++

  Ако си мисли че, ще го кара по старо му, ще вози разни чалга курви и аматьори със правителственият самолет, реже лентички и подминаване на реформи, излизане с номера "предишните са виновни" и т.н., го съветвам изобщо да не се захваща. Никой няма да ми позволи да изкара и 1 година. Тиквениците в парламента може да си приказват сладкодумни приказки за година толеранс и ала бала но истинският живот е на вън а там търпението отдавна е изчерпано.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 21. 21 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#5:"virtual brain"]Чакаме съдебна реформа!
  Чакаме разнищване на казуса КТБ! [/quote]

  Ми то това ни е проблемът - че само чакаме...
  На въпрос, отправен от хора към Конфуций:
  - Колко още трябва да чакаме, за да се оправят нещата? - отговорът бил:
  - Ако само чакате - още много, много дълго...

 22. 22 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 515 Весело

  Абе въобще ще е "ПРО"...само да ги не избие на противовъздушна отбрана

 23. 23 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#16:"extraCACA"]ох...
  тиквата стана еврокаляска [/quote]

  Ама като гледам какво става в Брюксел, май както винаги - малко късно...

 24. 24 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  Това правителство е капан за Реформаторския блок...! Не проумявам как са приели всички проблемни министерства! Всички сладки хапки, като земеделието, екологията, транспорта, регионалното, енергетиката са налапани от ГЕРБ... Финансовото, даже няма и какво да му се коментира!
  Оставам с впечатлението, че ГЕРБ ще обере каймака тихичко, а където има проблеми, бате Бойко ще мънка - ами те там от Реформаторите таковата...
  Сигурен съм, че кадрите на ДПС и БСП, окопани навсякъде по държавната и общинска администрация няма да бъдат пипнати! Както предния път... Жалко!

  Бивш tww09306483.
 25. 25 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Браво! Нашият Вожд и Учител! Заслужен пожизнен мандат! Да живей!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 26. 26 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#5] от "virtual brain": "Чакаме съдебна реформа!
  Чакаме разнищване на казуса КТБ! "
  ..
  ))

 27. 27 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Да,това звучи по-добре.Меглена Кунева тази сутрин във Фейсбук се придържаше към същата формулировка.Цветан Цветанов беше хванат натясно преди няколко дни,куражът му стигна да формулира правителството като "отговорно и проевропейско",но в никакъв случай десно-центристко",каквото искаха от него да каже.

 28. 28 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2899 Неутрално

  До коментар [#15] от "др. Иванов":

  Какво стана с прогнозите, др. Иванов? Пак ли не познахте?

  "Изборите са спечелени от който прави правителството! От както го свалиха с камъни Бойко повече няма да прави правителство, без значение дали ще има най-много депутати или не."

  Крайно време е да спреш да плашиш с камъни, видя се, че нищо не зависи от твоите пожелания.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 29. 29 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#3] от "aleko":

  комромис ти казват бе! какво да правиш- трябва! юююю все пак не е на ключова позиция и не отговаря за външната политика който трябва там си е на мястото. калфата с полу соц и уж евро соориентацията му ще се изявява в трудовата и социалната сфера ще прави алъш вериш с синдикати и работодатели. а ако се опити и там да мъти нещо друго - има си начин да се постави на място или да излети. нека сме оптимисти все пак!

 30. 30 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#27:"vjacho"],но в никакъв случай десно-центристко",каквото искаха от него да каже.[/quote]
  Сега разбрах колко е била силна връзката между Мишо Бирата, Баце и Гоце

 31. 31 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Бойче, тук не е Украйна, майка! Дали и тре ще пазят така , другарите отвъд океана? Не мислим!

  freedom is another word for nothing else to lose
 32. 32 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Хайди спести ни общите приказки - има ги предостатъчно в декларацията.

 33. 33 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Бойко не направи правителство, правеха го дяволите, с още три партии, по чие предложение съм написал.

  Направи го с този, дето го наричахте Гоце, направи го с едни, дето ме е страм да напиша как ги наричаше самият Бойко, направи го и с втората най-голяма група на ДС в политиката - ВМРО и ПФНС.

  Ако бях гербаджия или костовист щях много да се замисля преди да обяснявам чии прогнози са грешни.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 34. 34 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1041 Любопитно

  Основно про-Банкянско и про-Сарайско

 35. 35 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#33:"др. Иванов"]Ако бях гербаджия или костовист щях много да се замисля преди да обяснявам чии прогнози са грешни.[/quote]
  Паре нема, др. Иванов, меркити, които земами са ноо спешни!

 36. 36 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#33:"др. Иванов"]Ако бях гербаджия или костовист щях много да се замисля преди да обяснявам чии прогнози са грешни.[/quote]

  Но ти си комунист, така че няма как да мислиш каквото и да е.

 37. 37 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  Възприемчив е Борисов...лека полека става реформатор

 38. 38 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#28] от "vesolr":

  Най съм доволен от крепката дружба между изтъкнатий борец за правдини Боце и дрът комуняга, доносник от ДС - Гоце! Партизане и гангстере в единен фронт за просперитет на България! Ашколсун!

 39. 39 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  [quote#34:"stenli1"]Основно про-Банкянско и про-Сарайско [/quote]
  След диверсификация Боко научил и нови думи !

  Проевропейско и реформаторското са вредни тенденции на фона да ограбена държава , ограбен народ с поразени социални системи , здравеопазване и образование !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 40. 40 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2899 Любопитно

  До коментар [#38] от "Сиянието на Мрака":

  Не е най-доброто, но какво предлагаш като алтернатива, да го чуем?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 41. 41 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#37:"СЪВЕТНИК евентуално с портфейл"]Борисов...лека полека става реформатор[/quote]
  Сега даже ше му е по-лесно в ролята на "вентилатор"

 42. 42 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#38] от "Сиянието на Мрака":


  [quote#38:"Сиянието на Мрака"] Ашколсун! [/quote]
  Нещата даже отиват към Аферим!!!

 43. 43 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#40:"vesolr"]но какво предлагаш като алтернатива,[/quote]
  Аз съм го казал в деня след изборите - ИЗБОРИ! Веднага! На Бойко са му нужни 120 депутата, които да не му , как беше - "трошат ръцете". Иначе..ще пострадат както винаги обектите за "стрижене" - "уфцете"

 44. 44 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#42:"СЪВЕТНИК евентуално с портфейл"]отиват към Аферим!!![/quote]
  ..Викам, тос път да земем Му са "доверим"?

 45. 45 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 698 Весело

  [quote#43:"Сиянието на Мрака"]На Бойко са му нужни 120 депутата, които да не му , как беше - "трошат ръцете". Иначе..ще пострадат както винаги обектите за "стрижене" - "уфцете"[/quote]

  До коментар [#43] от "Сиянието на Мрака":

  Само че няма достатъчно електорални "уфце" за 120 депутата.

 46. 46 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  [quote#38:"Сиянието на Мрака"]Най съм доволен от крепката дружба между изтъкнатий борец за правдини Боце и дрът комуняга, доносник от ДС - Гоце![/quote]
  Е то това си беше предвидимо дали сам Гоце издаде и подписа президентски указ а генералските пагони на бившия пожарникар !?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  Хареса ми как говори Борисов. Дано изпълни, онова което обеща в речта си.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#46:"comandante vs либертарианци и корпокративисти"]Е то това си беше предвидимо дали сам Гоце издаде и подписа президентски указ а генералските пагони на бившия пожарникар !? [/quote]
  Зад този факт аз виждам една друга по-силна и по-източна ръка. Сигурен съм, че самото влизане на АБВ и Атака в този парламент е плод на генното инженерство именно на тази ръка.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2899 Неутрално

  До коментар [#43] от "Сиянието на Мрака":
  Нови избори, хубаво, ама до кога? Кой трябва да спечели над 120 депутата и да сформира правителство?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 50. 50 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 571 Неутрално

  А дано, успех на правителството, въпреки, че се съмнявам, че ще преодолее метежа на Москва, който най-вероятно ще бъде екзекутиран на втората година, както се случи с няколко правителства до момента.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 51. 51 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Много е интересно!!!
  “С тази програма ние категорично и ясно казваме :
  България може да има своето достойно европейско развитие!
  Да докажем че България може!”
  http://gerb2009.blog.bg/politika/2009/06/04/rech-na-boiko-borisov-pri-predstavianeto-na-programata-za-ev.344138
  Бойко Борисов, 1.06.2009г.

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  “Борисов: Правителството ни ще е проевропейско и реформаторско”

  7 ноември 2014г.

  Да замълча ли или..???

 52. 52 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#15] от "др. Иванов":

  " Вероятно това ще е второто правителство на мизерията,оглавявано от Борисов ..."


  Да ! И аз с носталгия си спомням за времето на благоденствие при Андрей Луканов,Жан Виденов,Сергей Станишев и Пламен Орешарски !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 53. 53 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Весело

  Извинете,имало още за приемствеността в тържествените обещания и прогрес през годините,ето>
  Много е интересно! >>>>>>>>>>>>>>>>>
  “ГОТОВИ ЗА РЕФОРМА “
  Новите попълнения в икономическия екип на ГЕРБ идват с идеи за бързи промени” --- “Всички са наясно - очакват ни няколко трудни години. Но кризата дава и възможности. Сега е моментът да бъдат проведени дълго отлаганите структурни реформи (сигурно най-често повтаряната фраза в икономиката в последните 20 години) в образование, здравеопазване, пенсионна система, администрация. Все сфери, които поглъщат огромно количество пари за сметка на все по-влошаващо се качество на услугите.”
  12 юни 2009
  http://www.capital.bg/analizi/2009/06/12/734958_gotovi_za_reforma/
  -----------------------------------------------------
  “Росен Плевнелиев: ГЕРБ ЩЕ НАПРАВИ НЕОБХОДИМИТЕ РЕФОРМИ.
  Кризата в България от септември месец беше очевидна, а управляващите криха, каза експертът на ГЕРБ “

  8 юли 2009г.
  http://www.btv.bg/article/134783-Rosen_Plevneliev_GERB_shte_napravi_neobhodimite_reformi.html
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  “Борисов: Правителството ни ще е проевропейско и реформаторско”

  7 ноември 2014г. <<<<<<<<<<<<&lt;<<<<<<<<

  Да замлъкна ли вече ..???
 54. 54 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 979 Весело

  [quote#30:"Сиянието на Мрака"]Сега разбрах колко е била силна връзката между Мишо Бирата, Баце и Гоце[/quote]
  Да,точно така!Заради Първанов никой и на сън не смее да каже че участва в десно-центристко правителство.

 55. 55 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  да се надяваме, че това не са празни приказки

  УСПЕХ на правителството

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 56. 56 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#40] от "vesolr":

  " Не е най-доброто,но какво предлагаш,като алтернатива,да го чуем "


  Абсолютно нищо ! Същия не е във форума за да предлага,а за да плюе ! Анализирай му " коментарите " и,ако не си съгласен с мен - черпя !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 57. 57 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#49:"vesolr"]Кой трябва да спечели над 120 депутата и да сформира правителство? [/quote]
  Ако не на следващите предварителни, то вече на по-следващите ще остане само Баце с нужния потенциал, защото не му е необходимо да си купува гласове, нали? Всякакви измислени партийки ще отпаднат, защото ще са неплатежоспособни и най-после ще получим действително отражение на народния вот. Тогава вече наистина ще имаме основание да го критикуваме яростно, ако се провали, защото няма да има никакво оправдание заради малкото депутати в парламента. А сега..всеки ше се прави на интересен, ще му "извиват" ръцете..реформите ще забуксуват, цените ще се вдигнат и народът ще излезе на простести. Това не е необходимо никому. не знам защо се инатят и си губят времето. Комунисти, националисти, десни, реформатори..тюрлю гювеч. Дано не съм прав, но виждам в най-скоро време начало на "търкания" между "коалиционерите".

 58. 58 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1227 Гневно

  Скъпи Боко, блокирането на финансиране по европейските фондове се дължи именно на теб и калинките ти. Но явно не си обърнал внимание какъв е перидоът на одитиране, заради който спряха програмите.

 59. 59 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Ало, Мишо Бирата ми се Обади.....

  От този ли чакате честност и реформи?

 60. 60 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 982 Неутрално

  успех на правителството!
  а дали ще изкара целия мандат ще зависи предимно от това, дали ще се успее да защити националния ни ТЪРГОВСКИ интерес и да устои на външния натиск.

  Евроатлантида
 61. 61 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 458 Неутрално

  По малко дрънкане и по вече дейност.

 62. 62 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Когато човек е много лъган,не вярва.

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Докато реформаторите държат на това,което са обащали, ще е такова.

 64. 64 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Това от вас научаваме - по-нататък ще оценим казаното ви ...
  Желаем пълен успех за Промяна - тръгнете срещу вси доднешни резили в политиката и управлението на държавата ...

 65. 65 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Айде успех. Започвайте с КТБ, след това НЕК, Белене и другите комунистически глупотевини.

 66. 66 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#37] от "СЪВЕТНИК вече с портфейл":

  Абе то се видя кой се отрече от всичките си предизборни обещания в процеса на преговорите. Реформаторите дойдоха на борисовия... килим и станаха гербаджии! Добре дошли в отбора на умните! Сега по-малко дрънкайте, повече учете и работете, че даскал Бойко е търпелив иначе, ама лесно избухва. Да не се окаже някое "реформаторско" министърче скъсано на изпита, още преди да е започнала сесията...

 67. 67 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Прилича ми на предизборна агитация

 68. 68 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 403 Неутрално

  "След почти двегодишен период на политическа нестабилност, днес България е изправена пред поредица предизвикателства"
  Трудна е задачата на новото правителство. Освен преодоляване на различията помежду си, те трябва да се справят с разрухата, която остави Орешарски. А Станишев, главният архитект на тази разруха, се покри в Брюксел и избяга от всякаква отговорност. Сега други гтрябва да му оправят бакиите и да изправят страната на крака. Успех пред новото правителство и дай Бойе да тръгнем този път в правилната посока.

 69. 69 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Дано, че има бая задунайци в това правителство!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 70. 70 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5630 Неутрално

  А дано да бъде както го казваш.

 71. 71 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Ами, ще видим...(ако ни дадат възможност да поживеем)

 72. 72 Профил на ramboto
  ramboto
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Още заглавието в прав текст е че ще служат на чужди интереси. После празни приказки подплатени с вълшебната синонимна на всичко думичка реформа. До точка
  10. Да гарантираме националната и енергийна независимост на страната.
  И как точно ще съчетаят национализъм с глобалистките евроатлантонезнамсикви ? И вицепремиер Ку*ева с енергийна независимост? То бива майтап че Бойко е супергерой, ама и в комиксите има поне малко логика. Затварят ефективните изгодни собствени АЕЦ блокове, принуждават НЕК да изкупува скъпия ток на американски ТЕЦ-ове, служейки на чужди "инвеститори", и фокусмокус - национална и енергийна независимост...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK