Бюджет, коледни добавки, еврофондове - новите министри влязоха в кабинетите си

Коалиционното правителство с премиер Бойко Борисов положи клетва днес.

© Юлия Лазарова

Коалиционното правителство с премиер Бойко Борисов положи клетва днес.Актуализацията на бюджета, реформите в пенсионната система и енергетиката, ускоряването при усвояването на еврофондовете са основните приоритети, очертани от новите министри, които днес приеха управлението на ведомствата от членовете на служебния кабинет. 


Коледни добавки за пенсионерите


Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще настоява пред правителството пенсионерите да получат коледни добавки. При поемането на поста той съобщи, че това ще е една от темите, които ще постави докато вървят разчетите на бюджета до края на годината. Той поиска една седмица, за да установи какви са възможностите. 
Калфин ще предложи сегашните условия за пенсиониране да останат непроменени и през следващата година. Това по думите му ще даде време да бъде договорена цялостна пенсионна реформа.  Калфин определи ресора си като изключително труден заради големите очаквания и ограничените ресурси, но за него е важно да се постигат видими резултати.


Без политизация и промяна на Закона за МВР


Политизация в системата на МВР няма да има, обеща министърът на вътрешните работи Веселин Вучков при встъпването си в длъжност. На церемонията по предаването на властта предшественикът му Йордан Бакалов му пожела да съумее да оценява служителите си само по това какво и как правят, и как постигат резултатаи в борбата срещу престъпността. Според Бакалов само при деполитизация системата ще се отблагодари и на политическите сили и на самите политици. Като приоритети пред новия вътрешен министър Бакалов очерта средствата в бюджета на ведомството и бежанския натиск по южната, северната и западната ни граници на страната.


"Ще прокарам много категорична разграничителна линия между политическо и професионално ръководство. То е важно за системата особено в тези тежки времена", увери Вучков. Според него е необходима последователност в работата и прокарване на няколко реформаторски политики, като визира конкретно новия Закон за МВР. "Според мен той не е добър, провокира дисбаланс в системата – раздвоява някои служби и администрация. Той прави по-трудно управлявана и самата система", посочи Вучков и заяви, че разчита на парламентарна подкрепа той да бъде променен сравнително бързо.


Умерен оптимизъм за правосъдните реформи


Работата по Стратегията за съдебна реформа остава приоритет за министъра на правосъдието Христо Иванов, който на практика наследи себе си на поста. "Мога да кажа, че започвам с умерен оптимизъм, иначе не бих останал. За мен това решение беше изключително трудно, но го взех, само защото мисля, че в сектор "Правосъдие" имаме шанс за крачка напред. Шанс, какъвто, откакто аз работя в тази сфера, не съм виждал", заяви Иванов, цитиран от пресцентъра на ведомството.


Той коментира, че след трите месеца, в които бе служебен министър, политически сериозните реформи в сектора стават неизбежен императив и всички ключови играчи разбират това. По думите му актуализираната Стратегия за съдебната реформа е добра основа за извършването им. Сред приоритетите на ведомството той очерта детското правосъдие, където се работи по поредица законопроекти, юридическото образование и въпроси в областта на съдебното изпълнение.


Отбраната имала нужда от човек като Ненчев


Под погледа на Свети Георги Победоносец премина предаването на щафетата в Министерството на отбраната. Иконата на светеца е подарък от служебния министър Велизар Шаламанов за приемника му - председателят на БЗНС Николай Ненчев.  "Министерството на отбраната има нужда точно от човек като Николай Ненчев - със солидна биография, доказал своята честност, последователност, демократичност, лидер на партия, която винаги е отстоявала демократичните ценности", заяви Шаламанов. Той посочи постиженията – Националната програма за превъоръжаване и яснотата около числеността на въоръжените сили, която няма да бъде намалявана.


"Надявам се, че ще бъдем екип, заставам зад всеки един от вас персонално. Разчитам на вас и вярвам в екипността, ще бъда последователен и предвидим в политиката, която ще водим оттук насетне", обърна се на свой ред новият министър към екипа си.


Отново по зимните пътища


Отблокирането на еврофинансирането и подготовката на пътищата за зимата ще е основен приоритет на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя поема за втори път ресора и това й даде подов да се пошегува, че като си знае късмета, ще прекара зимата по пътищата. Друг приоритет е ускоряването на програмата за енергийна ефективност, чиито пари са блокирани в Корпоративна търговска банка, която от вчера е без лиценз. 


Разделение на три


От ляво на дясно - Божидар Лукарски, Теменужка Петкова, Васил Щонов и Николина Ангелкова.

© Юлия Лазарова

От ляво на дясно - Божидар Лукарски, Теменужка Петкова, Васил Щонов и Николина Ангелкова.


На трима души предаде ресора си министърът на икономиката, енергетиката и туризма Васил Щонов с обобщението, че служебният кабинет е постигнал всички приоритети, които са били заявени. 
Разделянето на министерството на три ще помогне да имаме фокус върху тях, каза Щонов.


Като проблемна област в енергетиката той посочи дефицита на НЕК и възможната газова криза, за която страната трябва да се готви. Реформата на енергетиката ще стъпи върху анализите на служебното правителство, увери новият министър на енергетиката Теменужка Петкова. Тя ще разчита на екипа на министерството за постигане на желаните резултати. 


В икономиката Щонов препоръча да се ускори възстановяването на средствата по започналите европроекти и одобряването на оперативната програма  "Иновации и конкурентоспособност". Приемникът му Божидар Лукарски наблегна на желанието си да бъде намален административният натиск, за повече стимули за малкия и средния бизнес и и за отварянето на нови пазари. Той увери, че до месец управленската програма ще бъде готова. 


Предизвикателството в туризма ще е привличането и усвояването на допълнителни ресурси, които да донесат ползи на индустрията. Около това мнение се обединиха Щонов и новият министър на туризма Николина Ангелкова, която беше транспортен министър в служебния кабинет. 


Опазването на околната среда е грижата за децата на България


"Поемам поста  с чувство на огромна отговорност и с чувството на човек, който е отдал голяма част от живота си на темите, свързани с околната среда и е работил с колегите от ведомството в продължение на четири години." С тези думи Ивелина Василева пое символично поста на министър на екологията от бившият служебен министър Светлана Жекова.


Василева прие ключа на ведомството с думите: "Убедена съм, че ни свързва обща мисия и огромна отговорност, защото отговорността за опазване на околната среда е свързана с грижата за децата ни". 
Тя увери, че ще разчита на експертността и компетентността на работещите във ведомството, защото предизвикателствата ще бъдат много тежки. 


Досегашният служебен министър Светлана Жекова открои професионализма и политическата визия на приемника си. 


Актуализацията на бюджета и осигуряването на средства за животновъдите е първото, с което ще се захване новият министър на земеделието Десислава Танева. 


Министърът на транспорта Ивайло Московски, който както колегата му Лиляна Павлова също има опит на този пост, залага на ускоряването на реформите и надграждане на постигнатите резултати. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на today
  today
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Стига са ни плашили с тая газова криза, топлофикациите минават на мазут, даже спестяват някой лев, нали вече го тренирахме това през 2009-та.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 2. 2 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Искам да видя най-накрая едно ново и променено лице на българската политика!
  Мисля,че сегашното правителство има добри шансове за доста реформи и им стискам палци и им пожелавам успех!
  Няма да е лесно, но ако някой е очаквал да му е лесно, да не казвал да, когато са му предложили пост на министър!

 3. 3 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 487 Любопитно

  Хм, като се имат предвид мизерния размер на миниланите пенсии - коледни добавки наистина ще окажат сериозна подкрепа за тази група пенсионери, въпреки това ще е трудно да се осигурят пари и за коледни добавки с очертаващия се дефицит, ако от правителството успеят все пак да намерят си мисля обаче, че не бива да позволяват на Калфин да отчита това като лично негова заслуга!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 4. 4 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще настоява пред правителството пенсионерите да получат коледни добавки.

  Как от заем и като искат да се правят на велики крайно време е да ги бюджетират делят сумата на пенсиите на 14 и 13 я дават на великдет 14 на коледа не да се чудят откъде да отрежат

 5. 5 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Според мен министрите извън отбора на ГЕРБ, Кунева и Калфин, са добро попълнение и фактор за разбирателство с останалите, дори с опозицията. И двамата са много опитни и гъвкави политици. Имам резерви към Лукарски и Москов.

 6. 6 Профил на paladin
  paladin
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Не е лесно да си жив и да гледаш филма "Труден живот".

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Днес Радан Кънев беше много прав, че лесното свърши - свърши джиткането в интернет и приказките на кило.
  От днес ще ги съдим по делата им.
  Е, може би не точно от днес, но със сигурност от първите им реални действия.
  Умната!
  Днес така се случи, че прекарах целия ден на места, където има много хора и чух много разговори.
  Бях впечатлена, че напук на предимно минорния тон тук във форума, хората бяха обнадеждени, нещо като feel good factor.
  Това много ме зарадва.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 994 Весело

  Правосъдният и външният министър не можаха да се включат в шоуто.

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  Спорна работа на новия кабинет и по-малко неразрешими въпроси

 10. 10 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6955 Неутрално

  Като пенсия би ме зарадвала една добавка, но не вярвам в това безпаричие.

 11. 11 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Ще отчетат изпълнение на ангажимента като дадат на минималните по 10 лв.

 12. 12 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 684 Весело

  що на снимката, втората, Калфин иска европари от Дончев за пенсии?

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8303 Неутрално

  Няма време за приказки,да почват с реформите.Една трета да изпълнят от това,което обещаха,ще им ръкопляскаме.

 16. 16 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1466 Разстроено

  Реформите трябва да са законодателни и да започнат с Велико народно събрание.
  В парламента представителите на ДСБ (единствените, на които вявам) са толкова малко че нямам никаква надежда за истински реформи.

  А участието на РБ в правителството е клопка, на която не трябваше да се хващат, защото така ГЕРБ ще препише всички негативи на ДСБ но ще си присвои всички позитиви.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 17. 17 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Браво! На добър час и успехи с управлението...

 18. 18 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Борисов искаше силно политическо правителство и го получи. Сега остава да видим дали едно политическо правителство може да бъде и ефективно. Ще е добре час по-скоро да видим детайлния план за изпълнение на програмната декларация изпълнен с конкретни закони и мерки подплатени с дати и цифри. Така ще разберем дали това правителство ще има живот.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 19. 19 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#16] от "biss Mark":

  [quote#16:"biss Mark"]А участието на РБ в правителството е клопка, на която не трябваше да се хващат, защото така ГЕРБ ще препише всички негативи на ДСБ но ще си присвои всички позитиви. [/quote]

  Нали съдбата на ДСБ не те интересува повече от съдбата на малкото свястно останало у този народ. Поне чуй Радан защото той правилно го каза. Какъв е смисълът да бъдат политически съхранени РБ или която и да е партия ако залогът е това как живеят хората. И 50% процента от програмата си да изпълнят това ще по-голям успех от съхраняването на политическата им девственост.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 20. 20 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Ивайло Калфин още не е влезнал в кабинета си и вече говори за замразяване на възрастта за пенсиониране, надбавки. Пенсионната система е точно заради липсата на реформи е пред разпад, а той продължава с политиката на отлагане. Да отложим тази година, следващата, по-следващата... И накрая пенсионерите след 10 години няма да имат пенсии.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 21. 21 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  [quote#19:"emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо забравиха?)"]И 50% процента от програмата си да изпълнят това ще по-голям успех от съхраняването на политическата им девственост. [/quote]

  Програмата им както и по-горе писах изисква законодателни промени. Министър (което означава служител ) няма как да ги проведе. Това правителство е създадено с една цел да изяде заема от 4 милиарда, който си готвят. С участието си в него РБ само ще стане параван на тази кражба.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 22. 22 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  [quote#19:"emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо забравиха?)"] И 50% процента от програмата си да изпълнят това ще по-голям успех от съхраняването на политическата им девственост. [/quote]

  Да, ама така много се продадоха, а хората пак бедни. Компромиси с идеи, които носят плодове в дългосрочен план, едва ли са ползотворни. Не е ясно колко народът ще страда от половинчати реформи и незапочнати реформи. Нека първо да видим бюджета, защото реформите в министерствата водени от РБ са мъртви без бюджет, а пари няма да има. Бочко врътна стария номер - пари няма, действайте! За магистрали и лентички ще има... Какво да следим в Идеалното семейство четете на www.puknatastotinka.com

 23. 23 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Правилен ход, браво на Бат Бам, коледните надбавки са важни за голяма част от народонаселнието..... тока също да не пипа, не е забравил февруари 2013... а останалото както се получи....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 24. 24 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#20] от "Lou":

  Думата рИформа е мръсна дума, забрави за нея....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 25. 25 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Успех!

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 26. 26 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4164 Неутрално

  До коментар [#20] от "Lou":

  ,,И накрая пенсионерите след 10 години няма да имат пенсии. ,,

  Да прав си, че няма да имат пенсии след десет години. Няма да имат защото получава две хиляди лева заплата а се осигурява на двеста лева, ей затова пенсиите ще са ниски и след десетина години няма да има пари за пенсии

 27. 27 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4164 Неутрално

  До коментар [#19] от "emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо забравиха?)":

  Напълно съм съгласен +++++++++++++++

 28. 28 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4164 Неутрално

  До коментар [#16] от "biss Mark":

  ,,А участието на РБ в правителството е клопка, на която не трябваше да се хващат,....,,

  Бис Марк, ако това правителство успее да изпълни дори четвъртинка от заложеното, помни ми думата те отново ще бъдат избрани следващия път

 29. 29 Профил на Стажанта
  Стажанта
  Рейтинг: 419 Весело

  До коментар [#26] от "сидер":

  То пенсионери няма да има ти пенсия. Ще се пенсионираме на 80 скоро

  В минутата в която ДПС имат министър председател си късам паспорта!
 30. 30 Профил на democracyforever
  democracyforever
  Рейтинг: 402 Весело

  Интересно как най- младият депутат в Парламента - Калина Балабанова, родена през 1990, ще гласува за реформа в правосъдието. Това е първият депутат роден след падането от власт на Живков през 1989.
  Тя е от Атака, дали ще слуша Лудия и ще вика империализъм или ще подкрепи декомунизацията на България

 31. 31 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#16:"biss Mark"] ДСБ (единствените, на които вявам)[/quote]
  Заради стабилните депозити на лидерите им в КТБ ли? Или имате и други основания?

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 32. 32 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  До коментар [#31] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":

  Охооо, коледната ми добафка дофтаса! Ти, изчадие дяволско, заради теп паднахме неска, щото излъчваж отрицателна енергия и влияеш лошо на играчите!

 33. 33 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#27:"сидер"]Напълно съм съгласен +++++++++++++++[/quote]
  Кога точно очаквахте да го организират? Между дебатите и гласуването или между избора и церемониите по смяната на властта? Ако не ви е проблем, да го отложим поне за утре сутринта, да имат време да се преоблекат новите министри.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 34. 34 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#32:"Сиянието на Мрака"]влияеш [/quote]
  С какво ви почерпи др. Миков днес, че сте толкова весела? Да не е пристигнала нова пратка със "Столичная" от др. Путин?

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 35. 35 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  Пожелавам успех на правителството! Доста предизвикателства има пред него. Дано оправдаят очакванията. Калфин в прав за трудния ресор, ама не заради пенсионерите, а заради демографската катастрофа в която се намира БГ. Но излизането оттам става само чрез драстична реформа в правосъдието, здравеопазването, образованието и други сфери за да се поставят добри основи за градеж.

 36. 36 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4164 Неутрално

  До коментар [#29] от "Стажанта":

  ,,То пенсионери няма да има ти пенсия. Ще се пенсионираме на 80 скоро,,

  Стажанте, стажанте, ти който от десет годинки си играеш с компа, не чакай пенсия. От 1962 година когато прочетох, че на руснака ракетчик (забравих му името,стар съм вече) изпратил Гагарин в космоса руснаците му отпуснали домашен компютър с размерите на един гардероб, си рекох ега ти работата. През 1974 година си купих Българска джобна Елка и ние Българите пуснахме първите компютри ,,Правец,, та до сега когато вече има компютри колкото на една длан, това на мен седемдесет годишния старец ми говори, че роботиката настъпва с грамадни крачки. И само стереотипа на човека спъва роботиката. А роботизирането на почти цялата производствена сфера ще изхвърли на улицата без работа, не хиляди, не стотици хиляди, а милиони хора. И човекът още веднаж трябва да си промени стереотипа, че робота е машина но като машина от нейното производство ще трябва да се прави отчисление за издръжката на вече трайно безработните. Но развитието на човечеството за напред е дълга и широка тема, това е накратко от един седемдесет годишен дядо

 37. 37 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4164 Неутрално

  До коментар [#7] от "dogwoman":

  ,,...Бях впечатлена, че напук на предимно минорния тон тук във форума, хората бяха обнадеждени, нещо като feel good factor.
  Това много ме зарадва. ,,

  Г-жо жур..ке това не ти ли говори, че народа вече се оттърсва от страхуването измислено от ДПС, от страхуванети от дългата ръка на бившата ДС, че народа се радва, че за пръв път двете партии пълни с обръчи и олигарси са в истинска опозиция, поставена от това което имаме в момента като тяхна алтернатива. Сега и рибогъбарите трябва да разберат, че трябва да се започне с това което имаме на масата, да чакаме ей така от небето да ни кацне на рамото някаква по истинска алтернатива на задкулисието от тази която имиме в момента си е направо фантастика. И ние сме длъжни да си възпитаваме тази алтернатива, да я изберем още веднаж, ако дари и десет процента е изпълнила от обещаното, да и набиваме канчето както се казва и да я тикаме докато постави задкулисието на мястото му както е в ония държави

 38. 38 Профил на alcapone
  alcapone
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ясно ако спечелиш 6% на изборите и за теб гласуват 100тина хиляди избиратели, печелиш 30% от меинистерските кресла. Честита ни демокрация от еврейско/англосаксонски тип...

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 40. 40 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Първа точка от дневния ред на правителството трябва да е:
  Свободен режим за закупуване и ползване на огнестрелно оръжие срещу лична карта.
  Ефект от това действие:
  1.Битовата престъпност ,ще намалее до невиждани размери.
  2.Мутриала ще се изпозастреля.
  Неприятен ефект:
  Вероятно ще има и невинни жертви.То и сега ги има!

 41. 41 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  До коментар [#7] от "dogwoman":

  Кога ще отменят плоският данък? Това е критерият за успешно правителство,за мен.
  Стига сте лапали,вие богаташите!

 42. 42 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1503 Любопитно

  [quote#2:"Додо"]Искам да видя най-накрая едно ново и променено лице на българската политика!
  Мисля,че сегашното правителство има добри шансове за доста реформи и им стискам палци и им пожелавам успех! [/quote]
  Трябва да си патологичен наивник, за да очакваш от изпечени мошеници да спрат да лъжат и крадат. Основната беда на обрулената ни държавица идва именно от т.н. управляващ "елит", който и за миг не е помислил за нещо друго, освен собствения си търбух и джоб. За този "елит" последна грижа е простолюдието, което така или иначе НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МУ НАПРАВИ. А и не иска да промени жалкото си положение.

 43. 43 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#2:"Додо"]Искам да видя най-накрая едно ново и променено лице на българската политика[/quote]
  Да, ето какво ще бъде и "новото лице" на старата окупационна евро-германска колониална администрация:
  В следващите месеци ни очаква рязко покачване броя на самозапалилите се "щастливи" евро-поданици на територията ни, бум на ровещите в боклукчийските кофи, балкански евро-граждани. Очакват ни верижни фалити, не само на изчезващите като вид дребни собственици, но и на средния и едрия бизнес. С фалита на КТБ бе даден старта. Със сигурност банкянския мутро-германски любимец, ще успее да надскочи себе си с помоща на НПО-офисния РъБ-планктон, и ще осигури не само като в предишния си мандат, 240 000 нови безработни, а поне нови 300 000 безработни българи. За очаквания ценови геноцид, на който ще е е подлагана окупационната територия на гау"България", вероятно никой няма съмнение, нали ?

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 44. 44 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  [quote#43:"appen 13"]Очакват ни верижни фалити, не само на изчезващите като вид дребни собственици, но и на средния и едрия бизнес.[/quote]
  Реформаторите откровено са немски подлоги и като общински съветници похарчиха доста бюджетни пари на данъкоплатците за обслужването на чуждите колонизатори по ЗНИ !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK