ГЕРБ ще започне широки консултации за нужните промени в Конституцията, обяви Цачева

ГЕРБ ще започне широки консултации за нужните промени в Конституцията, обяви Цачева

© Юлия ЛазароваПромяна на конституцията в тесния смисъл на думата не се готви, но има воля да започнат широки дебати в каква посока следва да има изменения в нея, което да може да се свърши от обикновено Народно събрание, по кои теми промяната се свежда до нова конституция. Това обяви в предаването "Седмицата" на Дарик радио Цецка Цачева, председател на Народното събрание.


Тя уточни, че консултациите ще бъдат с обществото, с неправителствени организации и др., а не само сред политическите сили.


Ние смятаме, че няма да бъде добре народните представители да се занимават със списване на нова конституция, когато имаме други спешни въпроси за решаване, уточни тя.
Тя посочи и че не е необходима промяна в основния закон, за да се раздели Висшият съдебен съвет на две камари, каквито предложения има."Въпрос на законодателна инициатива от страна на Министерски съвет", посочи тя.


Цачева посочи, че новото правителство трябва да реши дали ще внесе свои проекти за актуализация на държавния бюджет и този на здравната каса, тъй като актовете на служебното правителство, назначено от президента, се нуждаят от препотвърждаване.


Обединяването на НАП и Агенция "Митници" е записано в програмата на ГЕРБ и е въпрос на време да се направи, съобщи още тя. Цачева посочи и че по време на консултациите за съставяне на правителство политическите сили са стигнали до извода, че не трябва да се смени само управителя на БНБ, но и цялото ръководство на банката заради пропуските й в надзора на КТБ. Цачева подчерта, че управителят на централната банка сам трябва да подаде оставка и не може да бъде отстранен освен при хипотеза, която не е налице.


По повод заявки на новия здравен министър за това търговията да отстъпи място на медицината в здравните заведения, Цачева посочи, че не смята, че проблемите в системата ще се решат, ако болниците престанат да бъдат търговски дружества. Според нея основното е да се запушат пробойните, от които изтичат публични финанси в здравната система.


Цачева не разкри на какъв принцип предстои да се определят председателите на комисии в новото народно събрание, но отрече това да е в зависимост от това коя политическа сила има министерство. Основният критерий щял да бъде експертността.  Обмисля се да има комисия, която ще се занимава с монополите и потребителските права, посочи Цачева.


В отговор на въпрос за правилника за работа на Народното събрание, който предстои да се приеме, тя каза, че ГЕРБ смята да забрани местенето на депутатите от една в друга политическа сила.


По повод предлаганото от Патриотичния фронт премахване на новините на турски език от БНТ Цачева допусна, че те може да се преместят в другия канал на телевизията, но все още няма яснота какво ще е решението.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Аз пък си мислех,че Конституцията се променя САМО с велико народно събрание!
  Поне така пише в нея.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Да се започне с промяна на гласуването, който няма основно образование да няма право да гласува.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Един съвет. Свиквайте референдуми по въпроси разрешени от Конституцията. Така резултатите от референдума ще са задължителни за народното събрание.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 4. 4 Профил на today
  today
  Рейтинг: 787 Неутрално

  [quote#1:"Без соц"]Аз пък си мислех,че Конституцията се променя САМО с велико народно събрание! [/quote]
  Може с 2/3 от депутатите.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 5. 5 Профил на tkirov
  tkirov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Не вярвам да се събере мнозинство за каквото и да било. Твърде разнороден е парламентът, но пък от друга страна ще съм доволен, ако ме изненадат.

 6. 6 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Сменете закона за референдумите за да дадете повече права на гражданите. Намалете задължаващите народното събрание подписи от 500 хиляди на поне 200 хиляди. Референдумите задължително да се свикват с други национални избори и премахнете прага на необходимата активност. Колкото са се явили, явили са се и толкоз. Тия дето не са се явили техен си е проблемът.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 7. 7 Профил на tkirov
  tkirov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#4] от "today ":


  [quote#4:"today "]

  Аз пък си мислех,че Конституцията се променя САМО с велико народно събрание! - цитат на коментар #1 от “Без соц”

  Може с 2/3 от депутатите. [/quote]
  Само за някои неща - за съжаление реформа в съдебната система може само с решение на ВНС. Презумцията е, че това променя устройството на властите и независимостта им една от друга - за това трябва ВНС.

 8. 8 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#1] от "Без соц":

  Може да се променя и от обикновено НС, но с мнозинство от 2/3.

 9. 9 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 777 Неутрално

  "Промяна на конституцията в тесния смисъл на думата не се готви....."

  Още от първото изречение става ясно каква воля за промени има.

  С две думи, ще обсъдим и ще отложим.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 10. 10 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#6] от "emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо забравиха?)":
  ... доста шА почЕкаме, за промени у закона за референдумите... Не ги налага конюнктурата... Пак си смениха мнението... сЯ мислАт точно кат' през 2012г.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 11. 11 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 759 Разстроено

  Както и да променят конституцията никога няма да напишат двете най важни неща в нея а именно лустрацията на всички свързани с ДС и комунистическите служби и второто че за присвоявания ,кражби и злоупотреби трябва да има наказания .

 12. 12 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  ЦАЧЕВА е там за да не се променя нищо. Това е принцип на ГЕРБ.
  За предишния мандат воля за промени имаше само за комедийни ленторязания и словесни кадрили стил Боко Банкянски.
  Досега за 25 години, ако всеки премиер, бе реформирал по една област годишно, щяхме да цъфтим и връзваме.

  Основните области са неповече от министерските постове, а те са по-малко от 25..

 13. 13 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#1:"Без соц"]Аз пък си мислех,че Конституцията се променя САМО с велико народно събрание!
  Поне така пише в нея.[/quote]
  Последно? Вие си мислите, че пише или го пише в действителност? Колко е трудно да се прочете, нали? Много по-лесно е да напишеш някоя глупост, за да се почувстваш компетентен участник в дискусията.
  Има цяла глава, посветена на измененията на основния закон.

  Глава девета
  ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ПРИЕМАНЕ НА НОВА КОНСТИТУЦИЯ

  Чл. 153.
  Народното събрание може да изменя и допълва всички разпоредби на Конституцията с изключение на тези, предоставени в правомощията на Великото Народно събрание.
  ...
  Чл. 158.
  Великото Народно събрание:
  1. приема нова Конституция;
  2. решава въпроса за изменение територията на Република България и ратифицира международни договори, предвиждащи такива изменения;
  3. решава въпросите за промени във формата на държавно устройство и на държавно управление;
  4. решава въпросите за изменение на чл. 5, ал. 2 и 4 и на чл. 57, ал. 1 и 3 от Конституцията ;
  5. решава въпросите за изменение и допълнение на гл. девета от Конституцията.

  Посочените като неподлежащи на промяна от обикновено народно събрание алинеи са както следва:

  Чл. 5.
  ...
  (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.
  ...
  (4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.

  Чл. 57.
  (1) Основните права на гражданите са неотменими.
  ...
  (3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.

  Посочените в алинея три членове и алинеи третират защитата на гражданите от фашистките и комунистическите практики по време на война. Можете да си ги прочетете тук:
  http://www.parliament.bg/bg/const

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 14. 14 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  ОСНОВНИЯТ ЗАКОН на България е прокомуно издокаран нарочно от посткомуноидите на прехода, за да могат да са узаконени щенията им 100%.
  Например:
  България конституционно е обявена за СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА, с приоритет, не на частните икономически отношения, а на държавното преразпределение на бюджетни приходи.

 15. 15 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Много е важно да се направи специален закон за референдумите и да се разгарничат пълномощията на двата вида - местен и национален. Местни референдуми е хубаво да се правят по-често, за да се чувстват хората отговорни за гради или селото си. Ако бяха направили референдум за Петохуйника, досега съдбата му да беше 3 пъти решена и то не от гърчеща се да не засегне някого администрация, а от хората, които го гледат всеки ден.

 16. 16 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4087 Неутрално

  До коментар [#2] от "today ;)":

  Това го няма никъде по света. От най-демократичните до най-тоталитарните и мракобесни държави по света няма закон за образователен ценз за гласуване. А, какво остава да се приеме в България, която е член на най-демократичнината общност в света - ЕС! Просто забрави за подобно нещо, никога няма да се приеме подобен закон тук.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 17. 17 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ами направете тогава още един ВСС само от милиционери та да е по-демократичен.:-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 18. 18 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  До коментар [#15] от "aleko":

  СИМВОЛИТЕ на социализма и комунизма ще стърчат навеки в тази територия обитавана от хора като Цачева, защото те са лично задължени за статуса си на тези мракобесни дни споходили България преди 70 години.

 19. 19 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Ъ-хъ!
  И Мая започна с широки консултации за ИК?!

 20. 20 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#14:"convince"]Например:
  България конституционно е обявена за СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА[/quote]
  Това е абсолютна ЛЪЖА!

  В преамбюла на Конституцията е записано недвусмислено:

  Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,
  като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;
  като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;
  като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,
  прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази

  КОНСТИТУЦИЯ

  "да създадем демократична, правова и социална държава", господине, ние, всички граждани.

  Вие какво сте направили или правите в тази посока? Освен да плюете по форумите?

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 21. 21 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Никой от хората искащи промени в Конституцията няма и елементарна представа какво точно иска. Някакви смехотворни идеи за премахване на паметници, лустрация, избори и тям подобни, сякаш Конституцията е роман. Има изборен закон, закон за лустрацията, която не се забранява нито от конституцията, нито от ЕХЗПЧ, както лъжат някой, а премахването на паметници е въпрос на морал, не на конституция.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 22. 22 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#18:"convince"]...хора като Цачева, защото те са лично задължени за статуса си на тези мракобесни дни споходили България преди 70 години.[/quote]
  Интересно, как точно човек на 58 години може да е виновен за нещо, случило се преди 70? Бихте ли ни разяснили този времеви феномен? Без да споменавам абсолютно безсмислената ви фраза "лично задължени за статуса си на тези мракобесни дни", която си е откровен нонсенс.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 23. 23 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  До коментар [#6] от "emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо забравиха?)":

  ДА много точно ,съгласен съм за референдумите , освен това да се промени и конституцията ,сега е момента ,когато комунистите и депесарите са с до 80 депутати ,а нали са национално отговорни ,а не сталинисти ,да видим колко от тях са за демокрация и европейско развитие с промените в конституцията ,ако гласуват против ,трябва да бъдат безвъзвратно смачкани и лустрирани от всякаква власт и да им се преразгледат пенсиите ,които сега са максимални за всички комунисти ,военни ,милиционери и партийни кадри ,време е пенсиите им да бъдат сторнирани и да вземат толкова колкото са работили реално и са внасяли ,ако изобщо са внасяли, майка ми като обикновена мед сестра е със огромните 160 лв ,за 40 години труд ,ами и комунистите да вземат толкова бе ,какво са по заслужили от обикновените хора ,нищо .

 24. 24 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 799 Неутрално

  УФ, трябва най-накрая някой да "загуби време" и да се свика Велико Народно Събрание , за да се премахне институцията "Велико Народно събрание", да се преразгледа необходимостта от Конституционния съд в този му вид, да се преразгледа броя на депутатите (България е изгубила близо 20% от населението си спрямо времето , когато е правена сегашната конституция), да се потърси равнопоставеност между защита и обвинение в съда (абсурд е прокуратурата да е част от съдебната система, а адвокатурата да не е).

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 25. 25 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  "Промяна на конституцията в тесния смисъл на думата не се готви, но има воля да започнат широки дебати в каква посока следва да има изменения в нея, "

  Дъвка за отвличане на внимание . Макар че е необходим такъв дебат . Но не му е времето . Все още няма поне едно основателно предложение за необходимост от промяна на Конституцията . Основателно , в смисъл , че има непреодолими конституционни пречки за промяна на законодателството . Като обикновено за чиновническо безхаберие ,се отива на промяна на законите .Вместо да бъдат ПРИНУДЕНИ да ги изпълняват .

 26. 26 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#1:"Без соц"]Аз пък си мислех,че Конституцията се променя САМО с велико народно събрание!
  Поне така пише в нея. [/quote]
  С 2/3 от гласовете на народните представители могат да се изменят положения в конституцията, които не засягат устройството на държавата. Устройството, напр. дали прокуратурата ще е независима или подчинена на изпълнителната власт, може да изменя само Велико Народно Събрание.

 27. 27 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#2] от "today ":

  само ще вдигнеш цените на фалшивите дипломи така..

 28. 28 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  [quote#24:"Kephy"] да се преразгледа необходимостта от Конституционния съд в този му вид, да се преразгледа броя на депутатите ([/quote]

  Че кой пречи да се преразгледа ? Или първо да се промени Конституцията , пък после да се преразглеждат . Да се промени ВИДА на КС? Какво му е на този вид? Да му се сложи панделка и нова прическа ли ? Равнопоставеност между прокуратура и адвокати ? Това ли е неравното между тях - едните са членове на съдебната система , а другите не са ? А адвокатите искат ли го и какво ще промени принадлежността им към съдебната система ? Явно въпроса ще се сведе до това - кое му пречи на кривия ...

 29. 29 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#1] от "Без соц":


  [quote#1:"Без соц"]

  Аз пък си мислех,че Конституцията се променя САМО с велико народно събрание!
  Поне така пише в нея. [/quote]Не-не пише така.ВНС приема нова конституция.Поправки може всяко събрание,стига да има 2/3 + един глас -това се нарича конституционно мнозинство.И такива промени са правени вече...

 30. 30 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#28:"papyre"]А адвокатите искат ли го и какво ще промени принадлежността им към съдебната система ?[/quote]

  Адвокат не мислят, че те самите трябва да са част от съдебната система. По-скоро, те се обединяват около това, прокуратурата да не е част от съдебната система, за да се гарантира равнопоставеност в съдебния процес. Предложенията къде да се премести прокуратурата са много, но като че ли преобладаващото мнение е, тя да премине към Министерството на Правосъдието .

 31. 31 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Трябва да стартира най-широк дебат, За нова Конституция...
  ПП ГЕРБ трябва да има по-смело откровение за своята Историческа мисия - иначе, влиза в "улея"...
  Това, което обединява политическата класа на прехода днес е, нейната неспособност по дефиниция, убедено да възприеме и смело да стартира, обективно налагащата се в нашето Общество,
  непроста Реформа на системата на общия ни живот в него...

 32. 32 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#14] от "convince":

  Поразмърдай си мозъка. Ние да не би да не сме социална държава? Или ти искаш да бъдем САМО СОЦИАЛНА?

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 33. 33 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  До коментар [#15] от "aleko":

  [quote#15:"aleko"]Местни референдуми е хубаво да се правят по-често, за да се чувстват хората отговорни за гради или селото си. [/quote]

  Абсолютно! Същото важи и за национални референдуми. Правим избори почти всяка година, чудесен повод всеки път да ни питат по нещо. Колкото повече питат толкова по-малко ще грешат.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 34. 34 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#29] от "yanne":
  До коментар [#26] от "bawarec":
  До коментар [#13] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":
  До коментар [#8] от "Walter_White":
  До коментар [#4] от "today ":
  Печелите,отборно и индивидуално! Минусите не са от мен,предполагам,че са от милещоподобни на мен

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 35. 35 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1108 Любопитно

  "....ГЕРБ ще започне широки консултации за нужните промени в Конституцията, обяви Цачева...."

  Да го възприемаме в смисъл, че сегашната Конституция, която именно типовете от ОПГ ГРОБ не я сайдисват за нищо, ще я правят по-мутроудобна, тъй ли?

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1623 Весело

  До коментар [#14] от "convince": "България конституционно е обявена за СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА"
  Франция също !!! Сега остава Правителството или да изпълнява Конституцията или да си ходи!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Хаха това е безсилието на крив...козината му пречи щом гласуват такива закони , които са в ущърб на народа представям си какви промени в конституцията ще направят.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1623 Любопитно

  Вместо да умува как да променя конституцията Правителството да изпълни действащатата конституция и в частност чл.48 ал. 1 и = да осигури ПРАВО НА ТРУД на ВСЕКИ желаещ и поне плащане на минимална работна заплата от самозабравилите се частници чл.48 ал. 5 ... Другото после !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#6] от "emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо забравиха?)":и кво ще сменяте , това , което се наложи от лихварите , малко ли му разказаха играта на народа за 25 години , само един закон да се върне от живково време и вси4ко ще се оправи , нямаш право на пове4е от един собствен имот

 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1623 Любопитно

  До коментар [#31] от "dimko": "ПП ГЕРБ трябва да има по-смело откровение за своята Историческа мисия - иначе, влиза в "улея"... "
  Правителството на ГЕРБ е в "улея" не от вчера , а още от началото на герберското Служебно правителство ... по негово време се самозапалиха трима. Сега да си теглят заемчето, да направят още няколко золума и ... лятос пак на ИЗ-БО-РИ ! Това е
  ГЕРБ няма НИКАКАВА ИДЕЯ ... и дъвче Конституцията

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на yessir
  yessir
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Предлагам да се въведе данък избори. По 100 лв на човек всеки път, когато се провеждат избори или референдум. Всеки който гласува на съответните избори се освобождава от този данък, както и лицата над 60 години. Това е по-добро от задължителното гласуване.

 43. 43 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3828 Любопитно

  ПРАВИЛНО

  АКО се имат предвид НЕКОИ ВАЖНИ СЪОБРАЖЕНИЯ.

  Конституцията е Върховен Закон утвърден от Велико народно събрание на Велики народни представители.

  Върховният Закон Конституция Не допуска закони които да Му противоречат. Има Си го написано. Много правилно!

  Следователно, Обикновено Народно Събрание може да
  "променя" Конституцията само в посока надолу.

  То може да Под гражда Конституцията с допълнения или изменения на предишни (Обикновени народно насъбрали се) допълнения.

  Обикновено народно събрание може да конкретизира Конституцията с обикновени допълнения или техни изменения (наричани, ако на някой му харесва: "разширения" ).

  Обикновените закони са обикновени закони:

  Под Достойнството на Конституцията.
  Под Повелите на Конституцията.
  Под Тавана (ако можем да съобразяваме така) на Конституцията.

  И без това там Горе (в Конституцията) e
  (свирепа ако не но) Голема конкуренция.

  ВСИЧКИ КОНСТИТУЦИОННИ ПОВЕЛИ
  (изключая малцинство от процедурни)
  ДЕЙСТВАТ ЕДНОВРЕМЕННО!

  Невероятен и стряскащ факт.
  Но е ФАКТ.

  ДА ПОД ГРАЖДАМЕ ВНИМАТЕЛНО!

  Като начало: Да съберем сили и винаги пишем "Конституция"
  с поне една главна буква.

  "Промяна на конституцията в тесния смисъл на думата не се готви, но има воля да започнат широки дебати

  в каква посока следва да има изменения в нея,

  което да може да се свърши от обикновено Народно събрание,

  по кои теми промяната се свежда до нова конституция.

  Това обяви в предаването "Седмицата" на Дарик радио Цецка Цачева, председател на Народното събрание.

  Тя уточни, че консултациите ще бъдат с обществото, с неправителствени организации и др., а не само сред политическите сили."


 44. 44 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Защо никой под статията не направи най-важния извод - че Тетка се обяви против реалната съдебна реформа!

  РБ и Христо Иванов какво мислят по въпроса?

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 45. 45 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#39] от "dark'star":

  Че кой ти е отнел правото на труд, бе? Или си мислиш, че право на труд означава правителството да ти намери работа? Хахаха!

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 46. 46 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Най-важното е всички значими реформи да се подложат на прозрачност и вземане под внимание забележките и от неправителствените организации...

 47. 47 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#2] от "today ":

  повече емоции от колкото мислене има в тази идея. Аз пък казвам само пълните отличници да могат да гласуват, тогава ще сме шест. Къде да спрем с нарочването кой е глупав и кой е умен. Всеки има еднакви права.

 48. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1623 Весело

  До коментар [#45] от "Дамянов":
  Когато Правителството заложи садистична безработица над 40 % ... познай какво ще им се случи във време на мъст и дни на разплата ...Хахаха

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 49. 49 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Весело

  Просто за миг си представете, че Цоцко Цачева и Банкянския "интелектуалец", прочел единствено "шедьовъра" на германския графоман Карл Май "Винету", любим автор на някой си Адолф Хитлер, да правят промени в Конституцията. Изключвам правописните гафове, изключвам агресивната им юридическа неграмотност, но все пак ще бъде истински кошмарен сън...

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 51. 51 Профил на philologist
  philologist
  Рейтинг: 477 Любопитно

  [quote#1:"Без соц"]Аз пък си мислех,че Конституцията се променя САМО с велико народно събрание!
  Поне така пише в нея. [/quote]

  Вярно, че така пише в нея, но това нищо не значи. Ако се замислиш извън конюнктурно зададените рамки, е близко до ума, че най-висшата инстанция е волята на народа, а не някакво породено от обстоятелствата текстче. Т.е. ако на референдум, например, мнозинството от народа (т.е. суверенът) се изкаже за нова конституция, няма АБСОЛЮТНО никакво значение какво пише в сегашната...

  Впрочем, идеята за Велико народно събрание сама по себе си е вредна глупост, която май съществува единствено в България...

  Защо не е забранена, за престъпленията си срещу българския народ, регистрираната на 5.IX.1945г. комунистическа партия, преименувана на БСП на 3.IV.1990г.?!
 52. 52 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Унгария 10 милиона - 199 депутати. България 7,1 милиона - 240.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 53. 53 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#6:"emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо забравиха?)"]Сменете закона за референдумите за да дадете повече права на гражданите.[/quote]

  Няма такъв луд политик, който да го направи. Започне ли обществото да определя дневния ред, край на задкулисието и на нерегламентираните парични потоци. Това което казваш е прекалено добре за гражданите, за да бъде извършено от политиците.

 54. 54 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#1] от "Без соц":

  И я покажи точно къде го пише това!

 55. 55 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  Предвид, че Конституцията беше подписана само от комунисти в предишното Велико народно събрание трябва незабавно да се промени...

 56. 56 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1108 Любопитно

  Тиквариатът отдалече подготвя почвата за промяна на Конституцията в посока ПРЕЗИДЕНТСКА "република". Едва ли ги интересува нещо друго, като например отмяната на оня член, който приравнява депутатите с малоумници, които не могат да отговарят за постъпките и решенията си.

 57. 57 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#54] от "kirsner":

  Присъединявам Ви към коментар 34!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 58. 58 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 367 Неутрално

  БСПП,АТАКА И ДПС/ПАК СА ЗАЕДНО.ТЕ СА АНТИБЪЛГАРСКИ ПАРТИИ.НАРОДА НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ ПРИ СЛЕВАЩИТЕ ИЗБОРИ.

 59. 59 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Първо би било редно да започнем да спазваме съществуващата (барабар буквата с духа), а сетне да умуваме за промени, а?

  Свобода за Надежда Савченко!
 60. 60 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#1] от "Без соц":

  Ми то от комунистическо е останало закон да подменя конституционна норма, а подзаконов акт, да подменя закона.
  На времето го прикриваха, сега открито си казват че ич им и не пука за конституция или закон.

 61. 61 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#2] от "today ":

  Ако добавим и ограничения за хората с двойно гражданство - и ще бъде идеално. В края на краищата защо човек който не живее в България, да решава кой и как да управлява българите в България?

 62. 62 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#5] от "tkirov":

  То, в България изненадите са все за лошо.

 63. 63 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#11] от "lout66":

  Лустрацията вече би свършила малко работа. Все пак 25 години - малцина от ДС са в работоспособна възраст.
  А за наказанията - ми то и сега си има членове в НК, ама проблема е с прилагането. И да го има изрично в конституцията, и да го няма - ползата е никаква.

 64. 64 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#15] от "aleko":

  И не само за петохуйника. Има един куп паметници, които можеха да бъдат преместени с уважение на подходящи места. Например музей на комунизма. Така - волята на народа, уважение да не дразним излишно страни от които зависим, и в края на краищата ще останат само онези паметници, които наистина са значими и уважаеми от болшинството българи.

 65. 65 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#16] от "Иво":

  А трябва да има такъв ценз. Просто, в България, всеки който иска може да получи основно образование. Дори е ДЛЪЖЕН да се образова. Остават единични случаи които не могат да покрият минимума за основно образование. Болшинството неграмотни са неграмотни, защото така са решили! Като не искаш да се образоваш - няма да можеш да гласуваш и толкоз! Правото трябва да бъде заработено!
  Иначе - логиката ти е правилна. Никой няма да поиска да ни разбере. В края на краищата именно неграмотните осигуряват максимална свобода на управниците.

 66. 66 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#52] от "cinik":

  А колко гот щеше да е броя на депутатите да е 240 ама само при 100% гласували. Като гласуват 50% - депутатите да са 120.

 67. 67 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#59] от "heatseeker":

  Хех, па да почнем и да паркираме правилно.

 68. 68 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 722 Любопитно

  [quote#49:"appen 13"]Просто за миг си представете, че Цоцко Цачева и Банкянския "интелектуалец", прочел единствено "шедьовъра" на германския графоман Карл Май "Винету", любим автор на някой си Адолф Хитлер, да правят промени в Конституцията.[/quote]
  Ама ти наистина ли ги мислиш тия работи, дето ги пишеш или ги копираш от някъде? Първо - кой какво и колко е чел си е негова работа. Както те виждам и ти не си от много челите, ама си е твоя работа. Второ - ако ти пиша, че Карл Май, Майн Рид, Е. Салгари и пр. са били любими автори на поне 2 поколения европейци и американци, и освен на Хитлер, и на личности като Конан Дойл, Рузвелт, Айнщайн и др. какво ще отговориш?
  И най-важното - ако си мислиш, че Б.Б. и Ц.Ч ще си зарежат работата, за да пишат "промени в Конституцията" си в голяма и абсолютна даже грешка. И сред ГЕРБ, и сред коал. партньори, и около тях, има предостатъчно експерти по право. Да спомена само проф. Близнашки - конституционалист, бившия к. съдия юриста Г. Марков и поне 4-5 от техния ранг.
  Та призивът ми - изборите свършиха - хайде да свършим и с простотиите като Гоце, Тиква, Съсел, Г.з и всички останали. Всички седнаха да работят - дайте ние от страни поне да помагаме, а не да се подсмиваме и подхвърляме просташки лафове. А?

  Поздрави
 69. 69 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Разстроено

  [quote#68:"Starec"]Всички седнаха да работят - дайте ние от страни поне да помагаме, а не да се подсмиваме и подхвърляме просташки лафове. А?[/quote]
  Предишният път, когато назначената от германските анти-български нео-колониални фондации"Ханс Зайдел" и "Конрад Аденауер" местна колониална гау-администрация начело с банкянския "гений", костваше на сънародниците ни, няколко самозапалили се българи, бум на ровещите боклучийските кофи, хиляди фирмени фалити и загубата на близо 240 000 работни места.
  Сега с ужас очакваме, когато Той и смехотворния НПО-офисен РъБ-планктон наистина "започнат да НИ работят".
  Е, на Вас, като на дежурен трол от "Отровно общество" самата мисъл, че мразените и презираните от Вас и Вашите работодатели, туземни балкански унтерменши, самата мисъл, че българите отново ще преживеят този ужас, умножен няколко пъти, определено Ви доставя перверзно удоволствие.

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 70. 70 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Няма оправия,щом вече 70 години партийните секретари(ки) и др.под. шестват най-горе и най-отпред и водят страна и народ...вие ми кажете накъде и докъде!! Резултатите крещят зверски....

 71. 71 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  ГЕРБ ще започне широки консултации за нужните промени в Конституцията, обяви Цачева
  __________
  И какво и е на конституцията ? Несъвместима е с ТРАНСАТЛАНТИЧЕСКОТО ПАРТНЬОРСТВО ЗА ТЪРГОВИЯ И ИНВЕСТИЦИИ (ТПТИ/TTIP) ???
  То и герберите малко се оляха са ЗНИ който почти изцяло работи за компании на немскоговорещи !
  Сега партньорите от РБ ще търсят вратички в закона са следващите ограбвания на България ли ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 72. 72 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#69:"appen 13"]начело с банкянския "гений", костваше на сънародниците ни, няколко самозапалили се българи,[/quote]

  Поправка,далеч не са няколко,не че трагедията не си е трагедия,но едно е няколко,друго е над 10(и то според стъкмистиката),а реално са повече...да не е за приказка,а е за съд и доживотен затвор..ясно за КОЙ,ясно за КОГО!
  "Самозапалвания в България (2013)" , http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%282013%29

 73. 73 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  До коментар [#69] от "appen 13":
  +++

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 74. 74 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2392 Неутрално


  До коментар [#68] от "Starec":„Та призивът ми - изборите свършиха - хайде да свършим и с простотиите като Гоце, Тиква, Съсел, Г.з и всички останали. Всички седнаха да работят - дайте ние от страни поне да помагаме, а не да се подсмиваме и подхвърляме просташки лафове. А?...”


  Да, прав си, така е! Но...обидни думи ще има! И удари под кръста! Те ще идват основно от бсп, дпс и атака! Но това не трябва особено да впечатлява правителството! Кучетата са за това кучета, за да лаят! Керванът обаче си има път и посока и трябва да върви уверено и невъзмутимо!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 75. 75 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Започвайте...има какво да се пипне. Например мандатност на народният представител, законодателна инициатива на Президента /а не само вето/ и т.н.

 76. 76 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#68] от "Starec":

  Аз съм съгласен с призивът ти...и помагам...

 77. 77 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#74:"Rim"]Керванът обаче си има път и посока и трябва да върви уверено и невъзмутимо![/quote]
  Т.е. нови 300 000 безработни, верижни фалити в средния и едрия бизнес. И по схемата"реформи на всяка цена" доразрушаване на всичко което е останало от българската индустрия, българската енергетика, българското здравеопазване, българските култура и образование и т.н. Както и ескалиране на демографския геноцид, този парексаланс "кръвен данък", който територията на евро-германското колониално гау "България" плаща на Берлин и Брюксел за принудителното си "членство" в германския ЕСсср.
  МутроГерб и РъБ-четата със сигурност ще изненадат приятно своите работодатели в Берлин и Брюксел с усърдието си в доунищожаването на България, както ги зарадваха преди време със зеления ВЕИ-геноцид.

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 78. 78 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 799 Неутрално

  [quote#28:"papyre"] А адвокатите искат ли го и какво ще промени принадлежността им към съдебната система ? Явно въпроса ще се сведе до това - кое му пречи на кривия ... [/quote]
  Не . Обратното - да се извади прокуратурата от съдебната система

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 79. 79 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  [quote#77:"appen 13"]Както и ескалиране на демографския геноцид, този парексаланс "кръвен данък", който територията на евро-германското колониално гау "България" плаща на Берлин[/quote]
  Трябва да преписват и споделят това което пишеш както по времето на отец Паисий Хилендарски !

  Цачева и менторите и са особено вредни за България и българите , всички предстоящи реформи свързани с колониалния ни статут трябва да бъдат много внимателно обмислени и отхвърляни с референдуми !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 80. 80 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#78:"Kephy"]Не . Обратното - да се извади прокуратурата от съдебната система[/quote]
  Т.е. мутрата-премиер да бъде абсолютно спокоен и да има още един удобен инструмент за разправа с икономическите и политическите си противници. На това не му ли казват "полицейска държава" от бананов тип ?

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 81. 81 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  До коментар [#68] от "Starec":


  [quote#68:"Starec"]дайте ние от страни поне да помагаме, а не да се подсмиваме и подхвърляме просташки лафове. А? [/quote]
  Виж сега...аз от комунета помощ не чакам...така, че нека си лаят...така поне по шума се ориентирам, че сме на прав път...

 82. 82 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 827 Неутрално

  ЕК поставя жизнено важни теми , които са в интерес на българския гражданин ама нашите са куци.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 83. 83 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#2] от "today ":

  ..мани ще им купят и образование на циганите..

 84. 84 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#82:"drbbbb"]ЕК поставя жизнено важни теми , които са в интерес на българския гражданин[/quote]
  Така е, като например геометрията на краставиците, количеството вода в тоалетните казанчета и мощността на крушките и прахосмукачките.
  Това за крушките и прахосмукачките със сигурност за го взели от арсенала на Николае Чаушеску. По негово време, 80-те години на ХХ в., в Румъния бяха забранени крушки над 75 вата, прахосмукачки над 300 вата, миксери и т.н., с цел да се пести ел.енергия. Та ми се налагаше на моите професори в Букурещ да им правя такива "подаръци". А казват, че историята не се повтаряла като фарс. Жалко, че евро-германските колониални чиновничета в Брюксел нямат дори минимални исторически познания и са забравили съдбата на сем.Чаушеску. Съдба, която ги очаква и тях...

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 85. 85 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 418 Неутрално

  1. Да се сложат във ВСС 5тима съдии от страни членки на ЕС, които да се убеждават лично è решенията се вземат съобразно европейското законодателство и традиции. За всеки случай, да имат право на вето.
  2. Дела, в които имат личен интерес държавни служители, депутати, прокурори, министри да се разглеждат извън България.

 86. 86 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Супер! А, в изборния закон? Само след две години, че и по-малко, пак ще имаме избори!

  goblenka
 87. 87 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 429 Неутрално

  [quote#86:"goblenka"]Само след две години, че и по-малко, пак ще имаме избори![/quote]

  Общинските избори са догодина. Трябва спешно да оправят батака с гласуването.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 88. 88 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Единственото нещо което Цачева може да промени е цвета на конституцията. Като я отпечатват от невидимо червен във видимо жълто примерно. Демек леко оср..но

 89. 89 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#87] от "Mark Twain":

  Вярно! Тях, пък, ги забравих! То, много избори, много нещо! И, все сме в батака!

  goblenka
 90. 90 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 799 Неутрално

  [quote#80:"appen 13"]Т.е. мутрата-премиер да бъде абсолютно спокоен и да има още един удобен инструмент за разправа с икономическите и политическите си противници. На това не му ли казват "полицейска държава" от бананов тип ? [/quote]

  Прокуратурата сама по себе си не може да бъде средство за разправа. Крайно време е да бъде разбрано, че "проверка", "обвинение"сами по себе си нямат стойност. Съдът е този, който решава. Когато прокуратурата е към изпълнителната власт, именно тази разлика ще бъде подèртана за необразованото ни население.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 91. 91 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#48] от "dark'star":

  Представям си как ще те уволнят от частна фирма, та да изпълни шефът ти заложени от правителството проценти на безработица. Сигурно си безработен, аз човек с ум като твоя никога не бих взел да ми работи.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 92. 92 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#91] от "Дамянов":

  Що бе? Какъв му е умът?

  goblenka
 93. 93 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#90] от "Kephy":

  Няма да е подчертана! И без да е към изпълнителната власт, прокуратурата изпълнява поръчки. Тя обявява разследваните теми и хора като виновни и дори осъдени, предопределяйки обществените присъди. После, думата на съда е различна от тази на обществото и то е недоволно! Друг е въпросът, че съдът е също поръчков и обикновено, обществото с право е недоволно!

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK