"25 години свободна България": Защо е важно да помним комунизма

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (222)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  за младите хора комунизма е далечна химера ,защото на мола всичко продават и всичко има ,но на времето за нас по старите не беше така ,бяхме гонени ,тормозени , изключвани от университета за изказване против комсомола ,даже все още има живи концлагеристи от комунистическите лагери,наши бащи и близки ,които могат да кажат каква е истината за комунизма и режима на др Тодор Живков ,който е изтрепал десетки невинни още с идването си на власт след 9.09.1944- отначало е станал шеф на милицията в София ,от там нататък нагоре ,минавайки през хиляди убити без съд и присъда в Белене ,Ловеч Пазарджик и десетки други комунистически концлагери ,та да не ми казват тук някой,колко хубаво беше при комунизма.

 2. 2 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Това е прекрасна инициатива,но има нещо особено важно - нашите деца и внуци трябва да познават най-новата ни история.А тя не се изучава и децата хал хабер си нямат нито за Тато,нито за времето от 1944 до 1989 г.,че и досега.
  Вярно е,че ние,възрастните в семейството,им разказваме и показваме,но извън семейството те биват зомбирани от червените кхмери.

  Tony
 3. 3 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Това е прекрасна инициатива,но има нещо особено важно - нашите деца и внуци трябва да познават най-новата ни история.А тя не се изучава и децата хал хабер си нямат нито за Тато,нито за времето от 1944 до 1989 г.,че и досега.
  Вярно е,че ние,възрастните в семейството,им разказваме и показваме,но извън семейството те биват зомбирани от червените кхмери.

  Tony
 4. 4 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  ..."25 години свободна България"...
  ------------------------------------
  Какво ще кажат списващите у форумето???...България свободна,българите зависими?...Колко % от пишещите във форума са икономически и политически независими?...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 5. 5 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ама че дивотии

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 6. 6 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Любопитно

  Ако не го помним, може да го повторим в някоя още по-изродена форма.
  Казвам го от позицията, веднъж на историк и веднъж, като представител на поколението на последните помнещи го. Не беше добре.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 7. 7 Профил на yessir
  yessir
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Важно е да помним комунизма за да имаме имунитет към пропагандата, с която ни заливат медиите, финансирани от американски фондации. Който помни нема да бъде излъган лесно и истината нема да се подмени. Особено в частта за т.нар. им "свобода". Да, много се чувстват свободни в днешно време, барикадирани зад решетки, железни врати, аларми, не смеещи да се разходят вечер по улиците, да пуснат децата си да играят, следени и подслушвани по тел. и в интернет от всевъзможни родни и чужди служби и корпорации.

 8. 8 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Румяна Коларова, съветник на президента и доскоро министър на образованието в служебния кабинет "Близнашки" - Прегледах биографията на госпожата в нета. Нищо не пише, че е учила история във ВТУ, че татко и е някакъв корифей в тогавашния институт по марксистко-ленинска философия. Навсякъде бъка от комунисти и техните отроци....

 9. 9 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Младите левичар-ремсисти да избичат една 2-3 годишна комунистическа казарма нейде из Ямболско или по границата с Тюркието. Хем ще се научат на ред и дисциплина, къде я толкова жалеят, хем после ще имат право да харесват комунизма - тоя зандан неземен. Така и не разбраха чугуните, че оградите не ни пазеха от империалистите, а пазиха ние да не избягаме от тоя рай под небесата. Баси..

 10. 10 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Близнашки, Коларова, Плевналиев, Лозанов...

  Всичките те, без изключение бивши комунисти и комсомолци.
  И то, не какви да е, а активисти!
  Нов морал.

  Ай, нЕма нужда...

 11. 11 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И от какво е свободна ?

 12. 12 Профил на тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Както е казал народът,
  Трай, коньо, за зелена тревичка

  Дали П. Стоянов е "Виктор", все пак
  05.2014

  През 2005 г. в интернет беше разпространена "Информация за Петър Стефанов Стоянов". Тя беше разпратена до медии, партии, бизнессреди, парламента. Интересът беше закономерен, тъй като ставаше дума за бившия президент Петър Стоянов и се задаваше въпросът дали е бил "третостепенен провинциален агент Виктор".

  Впоследствие Стоянов направи "международна кариера", влезе в обкръжението на Бил Клинтън, създаде някаква правоохранителна структура със седалище във Виена. Заради това интересът към неговото минало и генезис продължава да е актуален.

  По-долу поместваме отново споменатата информация с някои незначителни съкращения…  "Още в гимназията в Пловдив Петър Стоянов проявява политическа активност и е удостоен с поста комсомолски секретар.

  Майка му – Стоянка, е в ръководството на БЗНС в Пловдив и по време на комунистическата власт става общински съветник в Общинския съвет на Пловдив.

  Баща му – Стефан, след като бива задържан от ДС с цел вербовка, подписва декларация за сътрудничество и става агент. Дава подробна информация за опозиционно настроените към комунистическата власт.

  Кумове на Стоянка и Стефан са известни партизани. Стоянка и Стефан са много близки с генерал Томов. С подкрепата му осигуряват на синовете си лека служба в казармата.

  Брат му – Емил Стоянов, се включва в борбата с дисидентите преди 10 ноември 1989 г. и в подписката срещу гладуващия за свобода и демокрация поет Петър Манолов. Емил Стоянов е главен редактор на казионните студентски вестници във ВСИ и ПУ в Пловдив.

  Съпругата на Петър Стоянов – Антонина, е вербувана по време на следването й в ГДР – Лайпциг, от "братските служби". Антонина е завършила Международна търговия и отношения и, за да бъде призната юридическа правоспособност, са приложени манипулации и нарушения на административните разпоредби от страна на Петър Стоянов. Баща й Найден – комунист – шеф на ветеринарната лечебница в Пловдив, по комунистическо време напуска семейството. След втория брак продължава да общува с първото си семейство, като осигурява с протекция приемането на Антонина в английската езикова гимназия в Пловдив, а след това и следването й в ГДР.

  ДС помага на Петър Стоянов да издаде книгата "Разводът" в тираж 8000 екземпляра и му осигурява контакти с представителите на интелигенцията преди 10 ноември.

  Получава и по-отговорна задача – да стане личен адвокат на Паоло Денучи – италиански гражданин, обявен за издирване от Италия заради връзки с мафията, пране на пари, сделки с износ на оръжия и търговия с наркотици. Тъй като Денучи е ограничен в своите пътувания, на Стоянов е възложено да представлява неговите интереси като адвокат в чужбина. От чужбина се връща с Алфа Ромео - който заменя семейния Трабант. Впоследствие Денучи става собственик на пловдивския футболен клуб "Ботев", чрез фирма "Дин-пан", където Петър Стоянов е с 49 на сто.

  Едно от досиетата, унищожени от ген. Семерджиев, е това на Петър Стоянов - агент "Виктор".

  След 10 ноември Стоянов отстоява позициите на "перестройката" и светлосините идеи. Той става говорител на СДС в Пловдив. Работи в СДС с братя Огнян и Славян Сапареви. Единият от тях става шеф на телевизията с подкрепата на БСП, а другият стана депутат от БСП през 2001 г,

  Братя Стоянови застават твърдо против стачката на 39-мата гладуващи депутати срещу новата Конституция. СДС Пловдив се опитва да спре Стоянов и взима решение, че не трябва да се допуска до ръководни постове, поради това че е използвал фалшифициран протокол с номинация от 106 члена на гражданските клубове в квартал Тракия, а организация с толкова члена няма. След това взима и решение за неговото изключване. Кукловодите обаче му осигуряват "софийски маршрут".

  Петър Стоянов се сближава с Радой Ралин, Йордан Василев и кинорежисьора Евгени Михайлов. Работи и с Филип Димитров. Стоянов бива назначен със съдействието на Лучников и Димитров за зам. правосъден министър. Ф. Димитров назначава бащата на П. Стоянов - Стефан Стоянов, за областен управител на Пловдив.

  Като зам. министър Стоянов се облагодетелства с покупката на безценица на ведомствен апартамент в "Дървеница", който впоследствие препродава. След падането на правителството на СДС от власт - декември 1992 г., Петър Стоянов си отива последен от екипа на СДС. След това ползва офис в бившата "Орбита", ползвана преди това за комсомолски нужди.

  Едно от най-наглите документни престъпления в историята на българския съд е свързано с П. Стоянов. По време на издигането му за президент се организира заличаването на започналото бракоразводно дело с Антонина, заведено в асеновградския съд, заради връзката й с военен прокурор. Скандалът между тях излиза извън контрол, но скоро е потушен. За 2 нощи книгата с номерата на бракоразводните дела е преписана наново и следите са заличени.

  Така агент "Виктор" достига върха и е избран за български президент.

  Отбелязваме накратко някои от материалните придобивки на сем. Стоянови:

  1. Парцелът на улица "Строител" в Пловдив, на който се намира имота на родителите на Стоянов, е взет на безценица по комунистическо време.

  2. Пета палата на Пловдивския панаир - на името на подставеното лице Наташа Тодорова.

  3. Усвоени около 1 000 000 лева от двата милиона дадени от Майкъл Чорни, чрез М-Тел за финансиране на Роженския събор.

  4. Значителни материални подаръци по време на първата му кандидат- президентска кампания от Красимир Стойчев "Трон".

  5. Голяма къща с дворно място в Бистрица.

  6. Огромен апартамент до Народния театър в София, купен от наследниците на архитект Гендович.

  7. Мезонет в Лозенец.

  8. Апартамент в кооперацията до парк хотел Москва, построена с парите на външното разузнаване по времето на мандата на Димо Гяуров, принадлежащ на Емил Стоянов.

  9. Вила в Симеоново на Емил Стоянов.

  10. Луксозния хотел "Империал" в Пловдив (бивше студентско общежитие "Каменица".

  11. Цех за обработване на дървен материал - дъскорезница в Лъки.

  12. Сем. Стоянови реституират 1000 декара гори около село Манастир, въпреки че са имали собственост от 200 декара и са едни от единичните случаи на реституция на гори в България.

  13. 40 процента от акциите на Комбинат за цветни метали - Пловдив,

  14. Кланица в село Маноле, приватизирана от бащата на Антонина - Найден, с помощта на бащата на Стоянов - по време на мандата му като областен управител.

  15. Участие в най-големия грабеж в историята на Пловдив - заграбването на 144 декара от гората до гребната база от "Увеселителен парк".

  16. Влогове в швейцарски и австрийски банки, откъде и за какво получава пари, къде и какви плаща данъци и т.н."

  СЛУЖУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА РОДИНУ, ВПЕРЕД !!!
 13. 13 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Важно е да се помни.
  И понеже в по-горните коментари доста колеги споменаха, че младите не помнят, всичко трябва да идва от семейството.
  На моите деца съм им обяснил какво е било и как се е живяло по соца.
  Не им харесва.
  А на всички носталгици по този човеконенавистен режим ще им кажа - Край! Свърши и никога няма да се върне! Слава Богу!
  България е в пъти по-добре от тогава.
  И на мен ми е по-добре и финансово и емоционално.

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 14. 14 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 923 Неутрално

  [quote#4:"Tod"]...Колко % от пишещите във форума са икономически и политически независими?... [/quote]
  Предполагам че в този форум почти всички са политически независими С изключение на чугуненият позитански тролетарият разбира се

  Икономическо независими...зависи какво имаш предвид. Колко са със свободна професия, и със спестявания за да балансират спадовете в доходите? И бизнесмени, чийто бизнес е независим от държавни поръчки? За разлика от държавни чиновници, или средно/нископлатени служители в частни фирми?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 15. 15 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 3083 Неутрално

  Комунизма в България и ролята му в/у развитието на народа, както и Белене и Скравена не трябва да се забравя и децата да го изучават в училище. Този бич на човечеството да бъде забранен и никога повече както е с хитлеризма.

  Peni Nikol
 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Важно е, защото стадото си харесва Тодор Живков и социализъма... Работа за всички (със заплата 50 долара), автомобил за всички (след 13 години чакане), сигурност (злите империалисти няма да ни поробят) и т.н.

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Коректното заглавие би трябвало да е: "25 години от правото да гласуваш за повече от две партии".

  Свободата не е обективно понятие, за да обявим това, което е сега за по-свободно от това, което е било преди 25 години или обратно.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 18. 18 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 995 Гневно

  "Защо е важно да помним комунизма..."

  Защото съсипа България и унищожи народа!!!

  Няма шики-мики.
 19. 19 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#4] от "Tod":

  Забравих да адресирам своя коментар №14 до теб

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 20. 20 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  България трябвало да помни. Не, време е българинът да узнае истината за това какво се случи. Всъщност това беше "нежна революция" или добре планиран обрат, в който елитните комунисти ограбиха странати ни и се превърнаха в свръх богати олигарси, които нежно продължиха да управляват, създавайки удобна политическа класа, която да гради капитализъм с добре изпитаните комунистически методи.

 21. 21 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Никой не харесваше Тодор Велики преди да види какво е това, дето е сега.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 22. 22 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2351 Весело

  Не трябва да се говори, а да се показват ФАКТИТЕ, истинските. Свикнали сме да ни говорят, тихо, тихо... Не по италиански, но почти!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 23. 23 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Мнението ми е,че всичко трябва да се помни.Просто припомням,че историята се пише когато вече няма живи хора от конкретен период....в случая 1944-1989 !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 24. 24 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Щем-не щем всички по онова време членувахме в комсомола.
  Нито сме вярвали в комунистическата пропаганда, нито сме си давали зор да следваме "партийната линия".
  Бяхме обикновени момчета. Хора нормални.

  Само онези натегачи, подлизурковци, лицемери и нагаждачи ставаха активисти.
  Не, че те вярваха в тези утопични идеи. Не.
  Знаеха даже по-добре и от нас, че всичко това е измислена глупост.
  Но това им носеше власт, кариера, приилегия и пари.

  Днес точно те са най-яростните критици. Най-големите демократи. Защо ли?
  Ами, пак по абсолютно същата причина.
  Носи им власт, кариера, приилегия и пари.


 25. 25 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#7:"yessir"]Да, много се чувстват свободни в днешно време, барикадирани зад решетки, железни врати, аларми, не смеещи да се разходят вечер по улиците, да пуснат децата си да играят[/quote]

  Един от митовете на соц-а е, че тогава нямаше престъпност.

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 26 Профил на granichari
  granichari
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не се халосвайте, ами дайте да видим как да си върнем социализма.

 27. 27 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 1273 Весело

  До коментар [#7] от "yessir":

  Навремето нямаше сот и аларми, защото нямаше какво да се открадне, въпреки това пак кокошкарско-шумкарските кражбици си вървяха, аз като ученик съм едно балканче назад (90 лв) по тогавашни цени при заплата на майка ми 240 лв. Най-скъпото у нас беше видеото, няма да обяснявам как съм го изстрадал докато дойде, че с врътки от корекома. На тези, които се мечтаят за такъв просперитет и Карлуково им е малко.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Весело

  До коментар [#28] от "granichari":

  Съветвам те да последваш опита на Веселин Андреев, който не можа да преживее, че няма да я бъде. Аре

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 30. 30 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Знаете ли колко много от онези дисиденти, чиито животи са били съсипани от комунистическия режим, са имали доблестта да не се откажат?
  ====================================
  Кои са тези "дисиденти" ако не броим синовете и дъщерите на разни червени номенклатурчици, които още ни обясняват "свободата".

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на granichari
  granichari
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Слав":

  Говориш невярни неща! Всички вярвахме в комунистическата идеология и бяхме патриоти. Но си прав, че имаше кариеристчета, като във всяко общество. Хора, които искаха да станат по хора от останалите. Но като цяло се живееше много човешки и хората имаха надежда за живота си, бяха оптимисти.

 33. 33 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 469 Неутрално

  нека не раздуваме нещата повече отколкото заслужават. на 10 ноември 1989 - неадекватния от години, остарелия и уплашен т. Живков си подаде уставката под натиска на най-близкото си обкъжение след като и Горбачов намекна за това.
  Нямаше революция, нямаше революционна ситуация и т.н.
  Уплашения и неадекватен Тошко с изпотени очилца и треперещ глас прочете нещо по телевизията....това беше.
  За това 25 години след събитието още сме в преход...

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 479 Неутрално

  По - важно е да се наблюдава "цялата картина", вместо да се взираме в детайл.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 36. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  още първото изречение опорочава всичко и отказва от четене надолу

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 37 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Боже, боже или свети вселенски космократор и самодържец на космическата субстанциална същност, чиновници дават мнение за т.нар. комунизъм... Това е, от т.нар. преход спечелиха чиновниците, държавни и частни (защото частния чиновник също е породен от Държавата и произтича от специфичното законодателство).

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 38. 38 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1159 Весело

  До коментар [#21] от "др. Иванов":

  Тагариш, иди обяснявай на някой каскетски форум колко е веУик правешкия корифей. Който остави фалирала държава, произвеждаща неконкурентна продукция, харесвана на сАвеЦкия пазар....

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4106 Неутрално

  Х 0000 2014

  Хубава инициатива, но е добре да се знае, помни и припомня:

  Приобщаването на страната е към

  Многовековно известна Добра нравственост на Цивилизования свят. Известна и практикувана.

  Включително от Български народи и държави.

  Многовековно, България е част от Световната Християнска Цивилизация, независимо от много трудни периоди на поганско "присъствие".

  Християнската универсална човечна култура е дала и дава на милиони човеци по света светлина, ориентир и увереност,
  че са част от световна диалогична и цивилизована общност.

  Тя не е и не може да е "собственост" на една или друга група,
  народност, държава или партия.

  Тя е шанс и надежда за спасение за всеки и всички - в човешки практичен смисъл на думата спасение.

  Спасение и в религиозен смисъл - за Вярващите.

  Българското Възражданане, Освобождение и Съединение през 19 и 20 век век е немислимо без българската Християнска Православна култура.

  Българската и въобще "славянофонска" писменост
  е немислима без православното Христово дело на свв. Кирил, Методий и техни съратници и ученици... за превод и разпостранение на Светото Писание.

  Немислими без делото на княз Борис, цар Симеон Велики и пр. и пр. в служба на (както могли) на Вярата в Един Бог Отец и Неговия Син Господ човешки Иисус Христос.

  ВРЪЩАНЕ И ПРИОБЩАВАНЕ КЪМ
  МНОГОВЕКОВНА СВЕТОВНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ,
  в известен смисъл ЕДИНСТВЕНА,
  при постоянно променливи "нови суети".

  Успех, България и Българи.
  Успех, Европейци.
  Успех, Хора.

  С ЕДИН ГОСПОД БОГ.

  "25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ"

  "Мащабната инициатива "25 години свободна България",
  която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев,

  не само отбелязва годишнината от началото на демократичните процеси у нас, но и опитва да образова младите хора, които, оказва се, не знаят достатъчно нито за комунизма, нито за последиците от него.

  На емблематичната дата 9 ноември екипът зад инициативата припомни защо е важно да има такива инициативи и да се помни комунизмът."

  "рухването на комунизма в България и

  приобщаването на страната ни към новия цивилизационен модел

  е огромен исторически успех за България."

 41. 41 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#14:"Мойше! Толкоз!!!"]Предполагам че в този форум почти всички са политически независими...
  --------------------
  Надявам се...ама кой знае?!...виждайки политическите пристрастия на "Редакцията"(Дневник)...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 42. 42 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Мойсей е водил своите хората си над 40 г. сега сме преполовили пътя към обетованата земя/правова държава/.Излизането от комунистическия диктат е трудна задача,лошото е,че бившите управници и техния верен помощник ДС избраха тактиката на изгорената земя ,но това не бива да ни отчайва и да ни връща към стария Източен кумир.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 740 Неутрално

  В статията епохата е оценена от еднава позиция . Няма обратно мнение . Това свобода ли е ? А в коментарите има.
  Излиза ,че пак свобода е да викаш ура за линията на Партията.
  И в медиите е така. Видяхте ли някъде текста на словото на Путин на Валдайската конференция? Каза неща които цял свят ги знае , преобладават хората които ги споделят , но само той има смелостта да ги произнесе. САЩ манипулират световното мнение и политика както личи и от горната статия.Вижте във Вести. Чърчил настоявал САЩ да нанесат превантивен ядрен удар по СССР. За благодарност ,че ги отърва от Германия и Хитлер ! Ебати съюзника !
  А сега ни връщат в миналото за да оправдаят днешното.
  Това е рекапитулацията . И преди и сега ни е управлявала и управлява една нагаждаческа , продажна прослойка от мекерета които си сменят цвета като хамелеони според това къде е авантата.
  Тези , чиито родители са били надзиратели в Белене , а те самите млад резерв на Партията , сега са надзиратели на либералното разграбване на Бългаия и западните интереси. И тяхното семе няма да е по-добро.

 45. 45 Профил на yessir
  yessir
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#25] от "Росфалитнадзор":

  Престъпността беше минимална. Битовата престъпност днес е най-вече дело на роми и наркомани. Тогава ромите работеха, от млади се възпитаваха на труд в армията. А наркомани немаше. Масово хората не си заключваха апартаментите и колите.

 46. 46 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Какво отбелязваме?! 25 (по-)бедни години.

 47. 47 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#25] от "Росфалитнадзор":

  Думите бодигард , или по нашенски телохранител,както и отвличане бяха непознати до преди 89-та.Иначе престъпност пак си имаше , но бързо ги хващаха понеже нямаше накъде да се бяга и бързо съдеха.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2626 Весело

  [quote#39:"Веселин"]Бих те спонсорирал с еднопосочен билет до Куба, дай си координатите![/quote]
  и мен , и мен . искам и аз на варадеро

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 50. 50 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Стандартният отговор на подобен въпрос свързан с комунизъм или фашизъм е:
  --За да не се повтаря!
  Но, аз бих бил по конкретен. Не трудът, знанието те прави свободен. За това, какво причини на българският народ, на българщината червената зараза, трябва да се говори, пише и повтаря. Как за 70 години ''социлистически възход'', България се гмурна в блатото на африканските несгоди. Как от седмата европейска нация през 1939г., днес сме последната. Защо сме най - болни, бедни и нещастни в Европа? Защо сме най не образовани, когато имаме най - много университети на глава от населението. Защо сме най - грабени, когато имаме най- многобройната полиция. И още, и още защо.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#25:"Росфалитнадзор"]Един от митовете на соц-а е, че тогава нямаше престъпност. [/quote]

  Не е мит, просто това което сега се възприема като тежка престъпност срещу личността по онова време беше монополизирано от Държавата под формата на явни и тайни служби. Днес функциите на Държавна сигурност са приватизирани, както е във всички т.нар. развити демокрации, от частни престъпници. Макар и да се използват различни субекти обаче функциите са едни и същи - унищожаване на всякаква инициатива от страна на гражданите (в политическа и/или икономическа сфера), крайният резултат също е един и същ: насаждане на страх от терор.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 53. 53 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#45] от "yessir":


  [quote#45:"yessir"]А наркомани немаше. [/quote]

  Не е вярно.
  Имаше си наркомани, но се "друсаха" преди всичко с медикаменти от аптеката, доста аптекари и лекари си докарваха солиден допълнителен доход от продажбата им..,.
  А селото в което живеем от три години пак повечето хора не си заключват колите и вратите. И то е съвсем близо до София - на 8 км...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 54. 54 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#42:"adam1966"]Мойсей е водил своите хората си над 40 г. сега сме преполовили пътя към обетованата земя/правова държава/.Излизането от комунистическия диктат е трудна задача,лошото е,че бившите управници и техния верен помощник ДС избраха тактиката на изгорената земя ,но това не бива да ни отчайва и да ни връща към стария Източен кумир. [/quote]

  Пирамидите на Маите са конструирани стъпаловидно, като всяко следващо ниво е по-късо(ниско) от предишното - всеки еволюционен период е по-кратък от предишния. Къде са "диваците" на Моисей(технологично, не човешки, духовно), къде сме ние? Това е трагедията на българския преход, която се случи, защото политиците и комунистите пречат и саботират всичко градивно - примерите са много, достатъчно е сравнение с държави, които бяха на същата изходна позиция.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 55. 55 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Какво има да му се помни на комунизма. За умрелия или добро или нищо. Така казват добрите ни баби и дядовци. Така и продължават да гласуват, да са живи и здрави и да не ни създават здрасловни приблеми, че хората за които гласуват ограбиха всичко де що може да се граби, та нито за пенсии остана нещо, нито за здравеопазване. Лошото е че същите тези комунисти, продължиха да си управляват страната ни, ама вече като капиталисти и демократи, разбира се. Не е ли по добре нашите деца да ги учим що е то демокрация , че ако не ние, то поне те да разберат. Че преход нямаше, нямаше. Че революция нямаше, нямаше. Но поне ако можеше някак си да ни дойде акъла в главата и да се научим че демокрацията не е даденост, а възпитание и хората с години са работили за да се сдобият с нея.

 56. 56 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1062 Любопитно

  [quote#0:"статията"]Но независимо от всичко,

  рухването на комунизма в България и приобщаването на страната ни към новия цивилизационен модел е огромен исторически успех за България.

  Затова защото и днес в България, в Източна Европа, а вероятно и в света има хора, които предпочитат да имат ред, сигурност, работа и са готови да преглътнат всякакви унижения като липса на лична свобода, на свобода на словото, на свобода да пътува и т.н. Тези, първите, хора са готови в името на реда да пожертват свободната инициатива, да пожертват фантазиите и мечтите си. Смятам обаче, че човечеството върви напред благодарение на онези, които са свободни по дух, предприемчиви, мечтатели, в известен смисъл фантазьори.

  Ето защо аз мисля, че днешните оценки за прехода, колкото и противоречиви да са, колкото и да се инспирира една ежедневна пост-комунистическа носталгия (от голяма част от българските медии), аз съм абсолютно убеден, че след още 25 години, освободени от менгемето на днешното повърхностно и стеснено мислене, бъдещото поколение - нашите деца и внуци - със сигурност ще оценят това, което правим днес.[/quote]

  ++++++++++++

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 57. 57 Профил на inadilov
  inadilov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Изобщо не е важно да се помни комунизма. Важно е да се знае, да се учи и разпознава, за да не се повтаря. Помнят се добрите неща. Раните е добре да се забравят. Следите от тях са ни достатъчни.

  "Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство."
 58. 58 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 923 Неутрално

  [quote#39:"Веселин"]Бих те спонсорирал с еднопосочен билет до Куба, дай си координатите! [/quote]
  За Северна Корея трябва да пътува този чугунен трол Който снощи с пяна на джуките твърдеше че всеки който искал, можел да отиде на екскурзия до Франция или Италия.

  И че имало ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ манифестации само на 9/9 и 24/5, а на 1 Май и 7 ноември нямало такива. Кирето му пусна линк към официалния сайт на БНТ, където пише черно на бяло: Първото излъчване на БНТ е било това от...манифестацията на 7 ноември, 1959 май
  До коментар [#39] от "Веселин":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 59. 59 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Напълно съгласен с коментар 50. Комунизмът и престъпленията му трябва да се изучават за да не се повтарят и да няма носталгия по сатрапи като Тодор Живков и 55% одобрение за режима му, което като процент говори много лошо за нас.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 60. 60 Профил на yessir
  yessir
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#18:"Костозомби заразено с костококи"] Защото съсипа България и унищожи народа!!! [/quote]
  Комунизмът ни остави 9 млн образовани, нахранени, здрави българи и една изградена България с индустрия, селско стопанство, армия, спорт, култура. Всичко съсипахме до основи. Изгонихме българите в чужбина. Майките и бащите ни мизерстват. Дъщерите ни проституират из цела Европа. Синовете ни крадат и се дрогират. Продадохме се и ще изчезнем.

 61. 61 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#41] от "Tod":
  [quote#41:"Tod"][quote#14:"Мойше! Толкоз!!!"]Предполагам че в този форум почти всички са политически независими...
  --------------------
  Надявам се...ама кой знае?!...виждайки политическите пристрастия на "Редакцията"(Дневник)... [/quote]
  Чакай, чакай, говорим за потребителите, нали Политическите пристрастия на "Редакцията" на Дневник са друго нещо!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 62. 62 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#25:"Росфалитнадзор"]Един от митовете на соц-а е, че тогава нямаше престъпност.[/quote]
  Аз бях твърде млад тогава, но си спомням, че баща ми никога не заключваше колата, а ключа за дома държахме под изтривалката.
  Помня, че седемгодишен пътувах самичък с влака за да отида при баба и дядо и родителите ми не се притесняваха по този повод.
  Не си спомням да са ни заплашвали мутри, не помня да са ни мамили по телефона, не помня да са ни предлагали да си внесем парите в пирамиди, не помня да са ни откраднали имоти чрез документни измами.
  Помня, че хората бяха по-спокойни и по-усмихнати помежду си, не ги помня да са се мразили както сега и да се бият до кръв по кръстовищата заради паркоместо или неправилно изпреварване.
  Престъпност е имало и ще има, но явно тогава е била малко по-различна от тази, която сега ни заобикаля отвсякъде.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 428 Любопитно

  Предлагам на мястото на мавзолея, да се изгради музей на комунизма! Може да изглежда като мавзолея, а вътре да се направи една точна "снимка" на епохата, с едно уважително отношение, но без да се крие нищо.

 65. 65 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#44] от "ahasver":

  Това твърди и Георги Марков накрая на живота си, че разделението на "два свята" е една илюзия със ясно изразени физически черти.

 66. 66 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Помня, че се събирахме целия род в къщата на дядо и беше шумно и весело, особено за нас децата.

  После всичко се промени.
  Вече с роднините се срещаме в съдебните зали.
  Пак е шумно, но никак не е весело.
  Къщата и земите на дядо ги продадохме и разделихме, построихме си далеч по-модерни апартаменти и вили, натрупахме свое богатство,
  но по-щастливи не станахме.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#50:"yorddj"]Но, аз бих бил по конкретен. Не трудът, знанието те прави свободен.[/quote]

  Така е, болшевиките са го знаели още през 1920 г.:

  http://www.from-ussr.com/gallery/data/media/12/Image_073.jpg

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 69. 69 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Във всяко общество има престъпност. При соца имаше също и в някой раздели на НК престъпността беше по-голяма, напр. убийствата и изнасилванията бяха повече, но те бяха по битови причини и разкриваемоста беше 98-99%. Съдебната система беше изключително добра, едва ли някога ще имаме такава. Милицията не биеше, а при демокрацията говорим за системните изтезания в районни и затвори.
  Наказанията бяха значително по-ниски, комунизма приемаше гражданите като хора, а не като измет, която трябва да се мачка и изтребва.
  В момента голяма група деяния са обявени за престъпления, което би изумило всеки тошов юрист. Като цяло сегашната съдебна система е абсолютно дехуманизирана и неспособна нито да намали престъпността, нито да превъзпита престъпника, нито да защити обществото от него.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 70. 70 Профил на yessir
  yessir
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#64] от "conservamus":

  Добра идея е и да се възстанови напълно паметникът на Бузлуджа. Това ще стане един от най-посещаваните обекти в страната. Крайно време е да започнем да гледаме на историята и настоящето по обективно и прагматично.

 71. 71 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 1273 Весело

  До коментар [#28] от "granichari":

  викаш затворите бяха празни, нямаше тву, ни лагери, а лицемер?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 72. 72 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 1273 Весело

  До коментар [#32] от "granichari":

  Е когато нито един от вас вече не е жив, БГ ще върви напред.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 73. 73 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#47] от "kasko":

  Наборе, престъпност прз соц-а е имало. Просто не сме знаели за нея. Но се промъкваше информация. Като ученик четох една книга, нещо от сорта на "Записки на следователя". Имало си е и жестоки убийства, и изнасилвания, и кражби. След средата на 80-те дребната престъпност беше много голяма. Спомням си как баща ми беше намерил отнякъде "секретна" капачка за резервоара на жигулата. Масово се крадеше бензин. Говорим за 87-89 година.

  The best way to predict the future is to invent it.
 74. 74 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#70:"yessir"]Добра идея е и да се възстанови напълно паметникът на Бузлуджа. [/quote]

  Ще отлитате ли? Айде де!!!

  The best way to predict the future is to invent it.
 75. 75 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1264 Весело

  До коментар [#66] от "Слав":

  Вярно си бил малък по соца.
  Защо си мислиш, че тогава роднините не са се съдили за имоти?
  Съдеха си се.
  Било ти е весело, защото си бил дете. То и на сегашните деца им е весело на семейните сбирки, докато възрастните спорят как продадат поредната нивичка на дядо си..
  И какво въобще може да каже един човек, който тогава е бил на седем годинки? Ти сам каза, че си бил на толкова...Дай му по един сладолед на ден, едно колело и детето е щастливо.
  Други бяха проблемите тогава - комшията може да не си заключва колата, но няма да пропусне да те натопи на ОФ председателя за някой виц или нещо друго...
  Като не помниш, не пиши, че малко по детски се получава.

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 76. 76 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  [quote#1:"tur671"]за младите хора комунизма е далечна химера ,защото на мола всичко продават и всичко има ,но на времето за нас по старите не беше така ,бяхме гонени ,тормозени , изключвани от университета за изказване против комсомола[/quote]
  Абе сига ..... това реформаторите извадиха какви ли не тефтери с опорни точки !
  Корман Исмаилов за това живееше в огромен апартамент от соца както си е бил репресиран от комунягите!

  Със всичко което се пише по-добре обърнете внимание на настоящето . Всичко в държавата или е порутено или му предстои да падне !
  Моловете са място където нагаждачите към всяка една власт (политиците нагаждачи към всеки господар) си изпраха парите а ЗНИ източва данъкоплатците за да им прави безплатно инфраструктурите !
  А чуждите инвеститори у нас никой не ги е питал от 25 години от къде са им парите !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#73:"Росфалитнадзор"]Наборе, престъпност прз соц-а е имало. Просто не сме знаели за нея. [/quote]
  Дано пак да дойде време, в което да не знаем, че имало престъпност.
  Защото днес тя ни напомня ежедневно за себе си.

 79. 79 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#8:"dobrich"]Навсякъде бъка от комунисти и техните отроци.... [/quote]

  Так е! И до днес дават акъл и четат лекции..не че аз ги слушам ,де!Но не всички са като мен...И какво да им чета след като ги знам какво и що са...

 80. 80 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#78:"Слав"]Дано пак да дойде време, в което да не знаем, че имало престъпност. [/quote]

  Дано не дойде. Прочети "Портокал с часовников механизъм". Ама ти май си от нечетащите, гледай филма.

  The best way to predict the future is to invent it.
 81. 81 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#73:"Росфалитнадзор"]Масово се крадеше бензин. Говорим за 87-89 година. [/quote]

  Леко си се объркАл (разбираемо старческа деменция), тва с бензина беше в началото на 90-те, щото стана дефицитна стока, а на умници като вас им пробиваха резервоарите с кирка, поне на съседа ни се случи. Направо като в Лудия Макс.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 82. 82 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#80:"Росфалитнадзор"]Прочети "Портокал с часовников механизъм".[/quote]

  Ми то в "Портокала" престъпноста си е жестока и не я изкореняват.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 845 Весело

  Като гледам как вървят нещата няма никакъв шанс да забравим комунизма!То комунизъм никога не е имало ,ама комунисти колкото щеш.

  Министър-председателя Слънчо е комунист! Верно бивш , ама както е рекъл народа бивш комунист и бивш негър нема.
  Шпикерката на НС Цецка е комунист /бивш/ !
  Четирима от заместниците на шпикерката са комунисти /бивши/ !
  Заместника на Слънчо в партията Цецко е комунист /бивш/ !
  Служебния министър-председател Близнашки е комунист /бивш/ съвсем доскоро !
  Президента Роско е комунист /бивш/ !
  Целото политбюро на ГЕРБ са комунисти /бивши/ .......................................
  Когато направят музей на комунистите вместо музей на комунизма може да е дошло времето.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 85. 85 Профил на Valeri Ivanov
  Valeri Ivanov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#9] от "Индиана":
  +++++++++++++++++++++

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#78] от "Слав":

  за каква престъпност да говорим след като по соца управляваше една шайка разбойници другари, която се отчиташе единствено пред московския самодържец... престъпници често бяха вербувани като доносници и оставяни на свобода и дори дарявани с жилище срещу доноси. Убийци и садисти бяха назначавани за директори милиция. крадяха се гуми, чистачки и буркани от мазетата, това имаше единствено за крадене. само от къщите на другарите не се крадеше, защото се наказваше с доживотен затвор

  veni vidi fugi
 88. 88 Профил на yessir
  yessir
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#53:"Кирето"]А селото в което живеем от три години пак повечето хора не си заключват колите и вратите.[/quote]
  В баровските села около София може и така да е, но 99% от селата в страната немат тоя късмет. Там и решетки по прозорците и вратите не помагат. Ромите всичко разбиват и ограбват. И не само ромите...

 89. 89 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#73:"Росфалитнадзор"]Наборе, престъпност прз соц-а е имало. Просто не сме знаели за нея. [/quote]

  Днес няма нужда да се съобщава за нейното съществуване.
  Почти всеки е имал възможност да се запознае с нея очи в очи и съвсем лично...

 90. 90 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 793 Неутрално

  За да се сещаме за контролираната мизерия, контролираното щастие, и контролирания светъл соцживот, че на почит бяха краварките, каскетите, фатмаците, стругарите и всички вмирисани на чесън, пръдня и машинно масло, а интелигентните и образованите бяха слуги на простаците и трябваше да им играят по свирката, иначе ги чакаше репресии, понякога с цената на живота си. !

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 91. 91 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 583 Неутрално

  25 години лъжи! Не е ли време да се каже, че комунистите са още тук и още имат властта!

 92. 92 Профил на zloobodnevko
  zloobodnevko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ...ЗАЩОТО И СЕГА , 25 ГОДИНИ АГОНИЯТА ОТ КРИМИНАЛНО-БАН
  ДИТСКИЯ "ПРЕХОД" СЕ ПОДДЪРЖА , БЕЗСКРУПУЛНИ БАНДИТИ СА
  ИЗДИГАНИ НА ВЛАСТ , ПРОТИВОЗАКОННО ...ОТ НЕМАЛКО СЕБЕПО
  ДОБНИ, ПРИ ПО-МАЛКО ОТ 50% ГЛАСУВАЛИ...!!!
  МАФИЯ...НЕЗАБЕЛЯЗВАНА ОТ ЕВР(ЕИ)О-БЮРОКРАТИТЕ !!!
  ...ЗНАЧИ СМЕ ОБРЕЧЕНИ..., ДА СТАНЕМ - ВТОРО КОСОВО ЛИ ???

  zlobodnevko
 93. 93 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#44] от "ahasver":
  Този, който проповядва, Че велиЧието на една страна се измерва СЪС СЪСЕДИТЕ И следователно натурален съсед на Велика Росия са само Германия и Великобритания, а останалите национални държави НЯМАТ поводи за съществуване, този ли ЦИТИРАТЕ. Трябва да се информирате за кумира на Путин. Потърсете мрежата нещо за Дугин. Ако след това останете със същите убеждения - нищо няма да Ви излекува

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 94. 94 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#81:"Batko Mahno"]Леко си се объркАл (разбираемо старческа деменция), тва с бензина беше в началото на 90-те[/quote]

  Ти си се объркал. Точно в края на соца се крадеше много бензин.

  The best way to predict the future is to invent it.
 95. 95 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Над 2000 охранителни фирми
  с над 120 000 охранители

  а икономиката я няма

  спирам дотук

 96. 96 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#84] от "navy":

  Баце и компания(ГЕРБ) са си втория ешалон, т.е. дупелизците. Когато дупелизец дойде на власт сстава страшно, изобличава, призовава за реформи, но реформите ги разбира като "досега бяхте вие, сега сме ние"... за парчета от баницата (ако сте традиционалисти) или пицата (ако сте евроатлантици). Мани това, но пък реформаторите са третия ешалон - тестисите (не в латинския смисъл на "свидетели", опитвали са да влязат в Партията, но все не им се е получавало да участват в актуването. Изобщо политическият ни пейзаж е прекрасен.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 97. 97 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Ще го помним, защото е част от историята ни. Поколенията трябва да знаят какво е било и защо така се казва. Една измислена идея, която няма как да се случи. Вече 2000 г. хората помнят кой е Херострат, даже са запазили точната дата и година на безумното му деяние да запали храма на Артемида, за да остане името му за поколенията. Помнят и Кромуел, свалил за кратко кралската власт в Англия. Има и други примери. Всичко трябва да се помни и пази. След време има цена.

 98. 98 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Другарите с отключените къщи. Че то тогава нямаше КАКВО да се открадне! Ние имахме 50 килограмов телевизор Темп. И това е. Нямахме касетофони, видео, уолкмени, злато и т.н. Почти всички бяха като нас. Кой крадец е луд да краде 50 килограмов телевизор?

  The best way to predict the future is to invent it.
 99. 99 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#47] от "kasko":
  Ами това е ПРИКАЗКА, всеки високопоставен ИМАШЕ Телохранители, а бяха НАРОДНА власт. От нас ги Пазеха, а ББ нали пзаеше ТЖ? Разликата беше, Че нямаше други богати освен тези на постовете, та си ги пазеха за държавни, а не за техни пари.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 100. 100 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#93] от "qvb21311044":Питам - защо не публикуват , а коментират ?
  Форбс отново го поставя на първо място сред политиците.
  Свободата не може да бъде ЕДНОСТРАННА !

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK