Командващият силите на НАТО в Европа ген. Брийдлав: България е силен и верен съюзник

Генерал Филип Брийдлав

© Reuters

Генерал Филип БрийдлавБългария е силен и верен съюзник в НАТО и ще продължи да бъде такъв през предстоящия период на адаптация и промяна на стратегическите и оперативните методи на северноатлантическия алианс. Това заяви главнокомандващият на силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав на публична лекция в София пред военни, дипломати, журналисти и студенти.


Брийдлав обяви, че НАТО няма да претърпи изменения на основните си ценности и принципи, заложени във Вашингтонския договор от 1949 г., с който се създава организацията – обща отбрана на държави, обединени от споделени ценности.


Генералът посочи обаче, че досегашният оперативен модел на алианса е бил пригоден за работа в условията на противопоставянето между НАТО и Организацията на Варшавския договор по време на Студената война – време на ясни заплахи и доминация на "ядрената дипломация" между Вашингтон и Москва в международните отношения.
"Средата за сигурност обаче се е променила много през последните 25 години и това си личи по реакцията на НАТО в хода на кризата в Украйна и бързия възход на терористичната организация "Ислямска държава", овладяла обширни територии в Близкия изток", посочи Брийдлав.


По тази причина се налага алиансът да изгради


нови оперативни методи,


които да му позволят да действа много по-бързо и гъвкаво при възникване на заплахи за общата сигурност, и именно това е едно от основните постижения на срещата на върха в Уелс.


За целта ще бъде създаден нов корпус за бързо реагиране, съставен от най-подготвените военни от държавите членки, който да може да се разгръща във възможно най-кратки срокове на територията на страните от алианса и извън нея, което от своя страна изисква повишаване на готовността на отделните страни.


Сред най-важните задачи пред НАТО според Брийдлав е модернизирането на войските на страните членки и увеличаването на възможностите за съвместно действие между тях. За целта е необходимо да се обърне тенденцията към намаляване на разходите за отбрана и придържане към натовския стандарт на разходване на поне 2% от БВП за поддържане и модернизиране на армията. Той добави, че на срещата в Уелс всички държави членки са се съгласили с това изискване, а поне 4-5 са поели задължение да постигнат целта от 2% в най-близко бъдеще.


"Намерението на България да закупи нови военни самолети, които да позволят на българските ВВС да отговарят на натовските стандарти и да изпълняват съвместни мисии с други страни членки, е важно и трябва да бъде изпълнено", каза Брийдлав.


Генералът заяви, че НАТО днес отдава особена значимост и на киберсигурността, нарушенията на която представляват все по-голяма заплаха.


Брийдлав заяви, че днес


"няма съмнение" за намесата на руски войски в Украйна


Той посочи, че Русия е ползвала както конвенционални войски, така и тайни операции, за да откъсне полуостров Крим от територията на Украйна, а днес продължава със същите действия в източната част на страната.


Запитан дали НАТО разполага с потвърждение, че дори и днес Русия изпраща войници и оръжие в Източна Украйна, генералът отговори, че по данни на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) руски военни конвои продължават да пресичат руско-украинската границата с танкове, друга бронирана техника и артилерия, които се отправят към Донецк и Луганск.


На този етап алиансът обаче не е в състояние да излезе с оценка каква е числеността на тези войски или какви са техните намерения. Брийдлав изрази своето предположение, че основната им цел е да осигурят продължаването на поддържането на проруските сепаратисти с оръжие и подкрепления, както и задържането на териториите, отвоювани от украинската армия.


Главнокомандващият заяви, че на всяка цена трябва да се търси дипломатическо и политическо, а не военно решение на кризата в Украйна. "Част от страните, членки на НАТО, вече имат двустранни споразумения за оказване на военна помощ на Киев, но на този етап алиансът не се меси пряко в конфликта", добави той.


Брийдлав коментира, че


Владимир Путин е "непредсказуем"


и вече е доказал възможностите на новата руска армия както във войната в Грузия през 2008 г., така и по време на интервенциите в Украйна. Според него на този етап е невъзможно да се предвиди дали Путин планира подобна интервенция на територията на страни, членки на НАТО, но подчерта, че в случай на такива действия тези страни ще се ползват с пълната подкрепа на алианса.


Що се отнася до заплахата от терористичната организация "Ислямска държава", Брийдлав заяви, че рязкото разрастване на територията, владяна от екстремистите, може да доведе до демографски проблеми в страните по южната граница на НАТО заради бежанската вълна, която ще последва по-нататъшното разширяване на "халифата", а са възможни и бойни действия и терористични актове, извършвани от бойци, свързани с организацията.


Той посочи, че алиансът ще продължи да поддържа своето военно присъствие в Турция и Афганистан, което ще позволи продължаването на задържането и борбата срещу "Ислямска държава".

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  Ако се появят вежливи човечета какво ще ги направите?

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3161 Весело

  За второто е много прав - верен съюзник сме !
  Както бяхме верни и на варшавския договор с/у НАТО, и на централните сили с/у антантата и да не се връщаме по назад !!!

  ПП. Виж обаче в момента силен е само Ловнорибарския съюз

 3. 3 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Поредното потупване по рамото....

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 4. 4 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 577 Весело

  "България е силен и верен съюзник в НАТО"
  Да бе , той от къде знае

 5. 5 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Брийдлав не се лъжи човече.Ние сме троянският кон на Раша в Ес и Нато.На първо време трябва да се изхвърлят комунягите от армията и да се купи модерно западно въоръжение чрез прозрачни конкурси.За целта трябва да се окаже натиск на корумпираните ни прикрити комунистически политици.

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 6. 6 Профил на staleks
  *****
  Неутрално

  Ние сме силен и верен съюзник, генерале, ама ще бъдем първи да се отречем!

  Армията ни е силна, само дето нямаме самолети, не броя руските бракми!

 7. 7 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 588 Любопитно

  И каква ни е далаверата на нас, Филип?

 8. 8 Профил на staleks
  *****
  Весело

  Брийдлав заяви, че днес

  "няма съмнение" за намесата на руски войски в Украйна ...
  --------------------

  Да бе да, както бяхте сигурни, че Садам има онези оръжия, дето никога не ги намерихте? Овчарчето дето лъгало?

 9. 9 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Немаш представа колко сме ти верни мистър Брийдлъв
  Но пък от друга страна, сигурно сме повече верни отколкото силни...
  Това е една доста хлъзгава тема, мистър Брийдлъв, по-добре я избягвайте

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 10. 10 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Това преведено на простонароден език значи - ''България е слаб и послушен васал''. С този продажен политечески ''елит'' и със чудовищното по своите размери българско чуждопоклоничество ... толкова (васална бананова държава).

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 11. 11 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 577 Неутрално

  "разходване на поне 2% от БВП за "


  Това му е задачата - да изкрънка да си платим лептата . А иначе по документи сме защитени - само югоизточните съседи да не тръгнат щото и те са натовци .

 12. 12 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Повдигане на духа на туземците имали глупостта да застанат в първия окоп на НАТО срещу Русия. Колкото и да се напъват, скоро кошмарът НАТО и ЕС ще свърши за България.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 13. 13 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Че ние сме силен и верен съюзник на всички. До момента в който стане изгодно да ги предадем.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 14. 14 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3517 Весело

  Този път сме от правилната страна на Желязната завеса...

 15. 15 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Брийдлав коментира, че

  Владимир Путин е "непредсказуем"

  Мда, прав е човека.

 16. 16 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Темата е благодатна и България по примера на Англия трябва да си намали вноската в ЕС, а парите да ги похарчим за оръжие щот сме външна граница на ЕС. И в двата случая парите ще напуснат страната, но във втория поне ще имаме въоръжена армия, а в сегашния само храним дебели мазни бюргери.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 17. 17 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#1:"Росфалитнадзор"]Ако се появят вежливи човечета какво ще ги направите?[/quote]

  Какво може да направи един изнежен западняк ? Ами ще избяга. Ама вие сериозно ли си мислити, че някой средностатистически западноевропеец или янки ще тръгне да мре за евро - атлантическите ценности в Изочна Европа ? Това явно е някаква опорна точка спусната в партийните клубове на ДСБ.

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 19. 19 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2038 Любопитно

  "предстоящия период на адаптация и промяна на стратегическите и оперативни методи на северноатлантическия алианс." - спуснаха НИ новите приоритети, само че с "бойната" готовност как ще се адаптираме хич не е сигурно.

  Коментиране на анализираното, вече...
 20. 20 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#10] от "grod":

  Ей ти си ми взел подписа, не е честно

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 21. 21 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Нямаме голям избор, а и всичко е в наш интерес - или ще сме верни (ако не прекалено силни ) на НАТО, или на Русия и Ислямска държава. Между последните две няма принципна разлика - и двете имат сбъркана ценностна система и са враждебни на цивилизования свят.

 22. 22 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#12] от "42":

  На това се надяваш нали пак да шибнете границите и да стреляте по тия дето бягат защото в обратна посока никой не ще да идва.Кажи как граничарите разстрелваха бременни жени повреме на "рая".Да си спомним и за това как всеки бягаше с каквото може Беленко с Миг-25 в ГРД с делтапланери тунели и тн.

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 23. 23 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#18] от "janso":

  Ние сме в нато бе каква русия и търг.Това с липсата на пари сме го слушали сега и без самолети пак няма образование и здравеопазване.Така че не с тия номера.Ктб прикритите комунета го изнесоха ама така е като фалшиви дисиденти бутаха властта 89-та няма начин.

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 24. 24 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 530 Неутрално

  За силен - не е. За верен - също е доста съмнително, зависи кой дава по-голяма пачка на т.нар. политици.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 25. 25 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Тоя, ако си мисли, че ще им мине номера да ни ползват като пушечно месо в поредната им интрига - много се лъже.

  Не сме нито Конго, нито Камбоджа.

  Под "верен съюзник" тия разбират само "верен слуга", но няма да им се получи.
  Да си оправят бакиите в Близкия изток, да си сърбат попарата, дето сами надробиха и да не палят пожари по нашите ширини, че ще се видят в чудо от "верни" съюзници.

 26. 26 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 414 Весело

  [quote#20:"iSiktir"]Ей ти си ми взел подписа, не е честно[/quote]

  Преди няколо месеца го сложих (без да знам че има и други със същия) като лека закачка към пребоядисаните комунисти, днес вече яростни защитници на евроатлантическите ''ценности''.

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 882 Неутрално

  И добре, че е така, че иначе досега рушняците да са ви окупирали и дообрали ! Каквито са вежливи и трезвени ....

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  [quote#27:"Варшавски договор"]В небето ни ще летят само руски самолети! [/quote]

  То и Аерофлот и нискобюджетната Победа са с Боинги и Еърбъс. Какви са тези руски самальоти?

  The best way to predict the future is to invent it.
 31. 31 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2649 Любопитно

  Новините от генерал Бридлав:
  14:48 НАТО наблюдава колона руска военна техника пресичаща границата в източна Украйна

  ? украинските войски край Мариупол са стреляли по дрон летящ по разделителната линия с ДНР

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 32. 32 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Трагедията на България е в това, че простолюдието, обикновения българин е чуждопоклонник. Вероятно няма подобна държава в която чуждопоклоничеството да е на такива висоти. В България е пълно с всякакви фили и фоби. Докога, докога с този робски манталитет и слугинаж към силните на деня ?

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 34. 34 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#30:"Росфалитнадзор"]То и Аерофлот и нискобюджетната Победа са с Боинги и Еърбъс.[/quote]

  Другари, хайде спускайте вече и другата опорна точка - САЩ винаги са прави защото са богати ! *Ако сме послушни ''съюзници'' вероятно и ние ще станем богати, а сме и на страната на *правдата и справедливостта (да се чете на страната на богатите господари).

  *опорна точка номер 2

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 35. 35 Профил на staleks
  *****
  Разстроено

  Едва напуснали сферата на влияние на СССР и членството Варшавски договор, нашите политици ни набутаха в следваща сателитна роля в услуга на НАТО!

  Европа трябва САМА да си гарантира сигурността!

  Обединени европейски сили е изходът!

  НАТО да си ходи на бунището на историята!

 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2649 Весело

  Цитат: "България е силен и верен съюзник в НАТО" = Каза ли ви го генерал Бридлав ?! Не се делете само на русофили и рисофоби - има достатъчно други заплахи за НАТО освен Русия, където българите могат да бъдат полезни. Да сме лоялни към НАТО е предостатъчно - знаят че сме русофили (Кайзера и Фюрера също го знаеха и нямаше проблем с това) Спокойно = сега и НАТО няма проблем с това!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 841 Неутрално

  [quote#32:"grod"]Трагедията на България е в това, че простолюдието...[/quote]

  Ти явно си аристократ поне пето поколение. Те обичат думата "простолюдие".

 38. 38 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#33] от "janso":
  Грипените стават какво като не са в нато.Рафал Ф-18 ф-16 блок 60 еврофайтъри избор голем.Технологичен трансфер и тн.

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 39. 39 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1466 Весело

  Гусин генерал,
  нито сме силни, нито сме верни ..докато някои ни управляват ::)
  Но от куртоазия- така трябва да говорите - в прав текст :)
  Но , ще станем и силни , и верни на Демокрацията ....

  BIG AL
 40. 40 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2649 Весело

  До коментар [#35] от "staleks": "Европа трябва САМА да си гарантира сигурността! Обединени европейски сили е изходът!"
  +++ Джихадистите ще накарат Европа да си намери подходящия за случая "мустак" ! После ЕС с много маршировка ще заприлича и на държава.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 41. 41 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1466 Весело

  До коментар [#30] от "Росфалитнадзор":

  Не са Боинг - "БУРАН-и"-совалки са - от тези дето и в Космоса могат да летят ...))

  BIG AL
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  F-18...и на старо да са - може ...

  BIG AL
 44. 44 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  До коментар [#13] от "др. Иванов":

  За разлика от Гърция!
  Нали, Панайатис!

  The best way out is always through Robert Frost
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#37:"aralambi"]Ти явно си аристократ поне пето поколение. [/quote]

  Не ве братчед, аз съм проЗд бачкатор.


  [quote#35:"staleks"]Европа трябва САМА да си гарантира сигурността!
  [/quote]

  Не, всяка страна трябва да се стреми към гарантиране на националната сигурност със собствени сили. Всяка нация има свои исконни интереси. Регионален общоевропейски гарант на сигурността е просто един розов сън.


  [quote#35:"staleks"]Обединени европейски сили е изходът!
  [/quote]

  ЕС да не е нов Коминтерн ? Значи пак да търсим нов господар ?

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 890 Весело

  Американецът доскоро даже не е знаел къде се намира тази България, ама явно преди да пристигне е успял да разбере. Не му е останало време обаче да проучи колко силен е този съюзник. Та затова си ръси дежурните политкоректни изказвания.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 50. 50 Профил на Остап Бендер
  Остап Бендер
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Айде след това изказване е ясно, че сделката за Ф16 е сключена.

 51. 51 Профил на nikivan
  nikivan
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Направо сме най-силните... БВП на страната е сигурно 1/10 от бюджета на САЩ в сектор сигурност...

  Настроение: Иронично

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 52. 52 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Човекът си е много наясно с нас - държава, в която преди време нямаше банани, а сега сме бананова територия.

 53. 53 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#4] от "xyha":

  Не знае.Явно е.

 54. 54 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 403 Неутрално

  "България е силен и верен съюзник"
  Е, как няма да сме "силен и верен съюзник", като сме подай гъ*ец и не им се опъваме на нито едно тяхно предложение.

  Да живее България и българският народ.
 55. 55 Профил на odysseus
  odysseus
  Рейтинг: 468 Весело

  Нещо ще ни сапунисват Май ще търсим нов кредит да подпомогнем нечий военно-промишлен евроатлантически комплекс

 56. 56 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#6] от "staleks":

  Танкове ли имаме? Може па да имаме кораби? А цялата ни армия е колкото са измрялите до момента в Украина.

 57. 57 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Мъм- Дааааааа!
  За вЕрното сме верни! Но за въоръжението сме смешни!
  Само да запитам? След като ви трябва вярност, дали сме ви бази, събули сме си гащите и Ви венцехвалим, защо не вземете да ни подарите и малко въоръжение? Малко самальоти, танкове, ракетни установки и стрелково въоръжение? Що не ни подарите технологии за производство на западно оръжие и не започнете да го купувате от нас. Така не е ли по-справедливо, или ние сме само за доене и за пушечно месо!

 58. 58 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#31] от "dark'star":

  Новините на генерала идват от най-сигурното място - украинските СМИ. И са също толкова сигурни и надеждни, колкото бяха и когато ни убеждаваха в БОВ на Садам.
  То, толкова много руска войска вече навлезна и измря в Украина, че няма толкова руснаци. Явно и китайска войска навлиза - маскирана като руска. Иначе как да обясним няколкото десетки милиони руски воини изгинали из просторите на Украина? Да не говорим, че има около 10 метра метално покритие от изтрепана руска техника - танкове върху танкове.

 59. 59 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Абе американи, абе напиняте да са барате световен хегемон. Единствени и неповторими.
  Ми оправяйте се сами бе.
  Тръгнал тоя да обикаля из Европа, кат неква цветарка.
  На лов за балъци и възторжени чуждопоклонни безродници.
  Айде въз.
  България няма да ви бъде нито преден пост във войните за завоюване на ресурси.
  Нито ще стане България поредното винтче в раздрънканата ви военна машина.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 60. 60 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  А иначе как радостно пърхахте с крилца американи, когато нашенските натегливи кандидатнатювци режеха за едното потупване по рамото нашите ракети.
  Тръгнал сега да се обяснява тоя, как трябвало да ръгаме тука други ракети.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 61. 61 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1307 Весело

  Силен и веерен... Почнаха да си правят таш..к с нас

 62. 62 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#59] от "PlamenVarna":


  [quote#59:"PlamenVarna"]Нито ще стане България поредното винтче в раздрънканата ви военна машина. [/quote]

  Ще, ще!
  Ние НАТОвците ставаме все повече и по-силни, а вие, пенсионерите от клуба на БСП се топите като пролетен сняг. Щом 2004 не ни спряхте, къде сте тръгнали сега с бастуните? Мечтите ви за зелени човечета тука умряха - край!

 63. 63 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#62] от "iazdakaja":

  Ето как бягат американските моряци. Трябва да им се признае бягат бързо, ха ха ха.
  http://vz.ru/news/2014/11/12/715037.html

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 64. 64 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 760 Весело

  До коментар [#63] от "42":

  Нали не се надяваш да кликам на линкове в домейн .ru ?
  Освен това щяло да има такса за стари вицове, ти чу ли?

 65. 65 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  [quote#0:"статия"]Брийдлав изрази своето предположение, че основната им цел е да осигурят продължаването на поддържането на проруските сепаратисти с оръжие и подкрепления, както и задържането на териториите, отвоювани от украинската армия.
  [/quote]
  Прав си Брийди. Укрите от близо месец трупат войски около Донецк и на другите стратегически направления личи си че много им се иска да смажат опълченците но спомените от горещият август са още живи и не им стиска да предприемат масирана атака. Та и руските подкрепления им дават ясен знак да не настъпват защото ще ги чакат още по-горещи ноември и декември.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 66. 66 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 648 Весело

  [quote#1:"Росфалитнадзор"]Ако се появят вежливи човечета какво ще ги направите? [/quote]
  Ще ги пратим при тебе да ги убедиш , че не са прави, може и чрез дълбокосмислените ти творения в Дневник. Проблема е къде ще си се скрил и как маскирал.

 67. 67 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Силен и верен? Този човек вярва ли си?

  goblenka
 68. 68 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2649 Разстроено

  До коментар [#67] от "goblenka": "Силен и верен? Този човек вярва ли си?"
  Ами ако е вярно ?! Познай тогава какви са другите, на които се надяваме. Според мен предвид опасностите от джихадисти и пред враг на нашия праг, който не води преговори по пътя към Европа нямаме друг избор освен да сме силни и верни.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 69. 69 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До коментар [#68] от "dark'star":

  Пу-Пу! Пепел ти на езика!

  goblenka
 70. 70 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#58] от "biramore":

  Тъкмо бях решил да напиша нещо като това, дето си публикувал. Русия остана без войници и танкове - толкова много изтепаха укроповците. Бридлав, можете вече да затворите сергията НАТО и да съчините една "Ода на лъжата", посветена на Незалежната. Казват, че само нейните военни данни сте били ползвали! Вай, завалла!!!

  effi
 71. 71 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#65] от "Julian Mall":

  Мисля, че въпреки идейната истинност на твоята публикация, копъросаните майданути фашаги ще пробват... Опълченците само това и чакат - линията на фронта ще премине на запад по оста Харковска област - Мариупол, но е възможно и възникването на Одеска Народна Република и подобни около цялата южна граница на Укропия. С това ще се заформи поредният кръг на нейното разпадане, като се образува националистично конгломератче с гръб Полша, Румъния и Молдова и, евентуално, лице - Киев. Ако горните три не си поделят конгломератчето...

  effi
 72. 72 Профил на lz3bupetar
  lz3bupetar
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Г-не, шеф на нато, колко бази имате в България ? Отговор- 3 . Колко плащате ??? . Защо избягахте от Турция ? Защо се сбиха два страни от нато за един остров ? Как ще коментират агресията си в Югославия , в Ирак , Либия, Египет ,,, и.....

 73. 73 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Шефе на нато, ако утре ислямска Турция рече да нахлуе в България, помощ някаква ще има ли? За нас, не за Турция?

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 74. 74 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#73] от "Търпана":

  Ще ни помогнат - с курабийки за майданстващи. Или с бомбардировачи. Щото то демокрацията в България куца.
  Англия, вероятно и САЩ - винаги ще предпочетат Турция - поне Англия многократно го е доказвала.

 75. 75 Профил на M3 Killer
  M3 Killer
  Рейтинг: 471 Неутрално

  България никога няма да ви бъде "верен съюзник", защото никога не сте ни били близки, правили сте ни само сечено, а и ни бомбардирахте. Никой българин, няма да се бие за вас с чувство за съпричастност- само за пари. Запомнете го, вие сте нежелани ЧУЖДЕНЦИ, които нямат никаква връзка с народа ни!

  ⚡ http://youtu.be/lCDJngP9Sdc ⚡
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK