Цитат на деня: И аз не харесвам, че Обама е цветнокож, но е президент на Америка

Цитат на деня: И аз не харесвам, че Обама е цветнокож, но е президент на Америка

© BTVДамата никога не е била министър… ...На мен ми трябваха две години, само за да разбера шефа на Съюза на артистите какво прави." - така шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев мотивира мнението си, че министърът на културата Вежди Рашидов заслужава да прекара на този пост втори мандат, за да разгърне дейността си. "И аз не харесвам, че Обама е цветнокож, но е президент на Америка. Избрали са го и управлява", добави той.


В студиото на bTV тази сутрин Мутафчиев влезе в остър сблъсък с главната редакторка на вестник "Култура" Копринка Червенкова, която е сред 1500-те души, подписали се в петицията срещу качествата на Рашидов за министър и неговата културна политика.


За 30 години eдинственият, който знаеше какво прави в това министерство, беше Ивайло Знеполски, а човекът който абсолютно не знаеше какво прави, беше Вежди Рашидов, обобщи наблюденията си известната театрална критичка. "Формата е доста плачевна при него - арогантен, брутален, невежа и неграмотен." Според нея той е умалено копие на Бойко Борисов, а "на една държава един Борисов й стига". Всичките му реформи се провалиха - и театърът, и музейното дело, смята тя.
Същевременно той е и един от най-големите ни скулптори, намеси се водещата Биляна Гавазова, но Червенкова я изненада с въпроса "Кой ви каза?"


"Това е... публична тайна, така да се каже," отвърна журналистката.


Цитат на деня: И аз не харесвам, че Обама е цветнокож, но е президент на Америка

© Юлия Лазарова


Ако съм тук за да слушам глупости, ще ги слушам, каза Христо Мутафчиев. Според него "работата на министъра е да бъде арогантен, да тропа по масата на Министерския съвет, за да получи средства," а онези, които протестират срещу заплащането в театъра на база продаден билет, всъщност не искат да работят.


Той добави, че нападката срещу Вежди Рашидов е, защото е осуетил кражбата на имот.


Какъв имот, попита Червенкова.


И аз това питам, отвърна председателят на съюза на артистите.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK