Най-коментираното в "Дневник" през седмицата - Русия и Преходът

Най-коментираното в "Дневник" през седмицата - Русия и Преходът

© Анелия НиколоваПубликациите за развитието на отношенията между Русия и Запада и около 25-годишнината от падането на тоталитаризма са най-коментирани от читателите на "Дневник" тази седмица. 


Съобщението на ОССЕ за навлизане на танкове в Източна Украйна е коментирано 418 пъти. Това са мирни трактори, нещо са се объркали, е един от духовитите коментари под публикацията. 


Цените на потребителските стоки в Русия растат по-бързо от очакваното, информира "Дневник"  на 12 ноември. Новината предизвика 404 коментара. 
Статията на политическия анализатор Януш Бугайски под заглавие "България трябва да реши дали принадлежи на Запада или на Русия" е коментирана 389 пъти. 


Русия и Китай се договориха за доставка на газ тази седмица. "Западният маршрут" предвижда доставка в Китай на газ от находища в Западен Сибир. Планира се преките доставки да започнат в началото на 2019 г. - 363 коментара. 


Най-коментираната вътрешна новина тази седмица е предложението на Борис Станимиров от Реформаторския блок в училище да се изучават престъпленията на комунизма.  - 344 коментара


Идеята на Станимиров дойде след като проучване на "Алфа рисърч" установи, че 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно,  - 319 коментара. 


Седмата най-коментирана статия в "Дневник тази седмица" е преглед на вестниците, излезли на 11 ноември 1989 г. "Сърдечните благодарности" към другаря Тодор Живков, са коментирани 277 пъти.  Деветата най-коментирана статия отново е по същата тема. В нея "Дневник" иформира, че според социологическо изследване "спомените за социализма избледняват и доминира носталгично-идеализираният му образ". 248 коментара.


Новините от срещата на Г 20 в Бризбейн Австралия вчера са коментирани 253 пъти. Заглавието на статията е "Путин може да напусне демонстративно срещата"


Руска телевизия показа груба манипулация за сваления самолет - 240 коментара. 

Ключови думи към статията:

Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Весело

  Нормално темите за ЛилиПутия да са най-горещо обсъжданите, та те са повод за оптимизъм.Колкото и да сме зле, като гледаме как са рашките се потупваме по рамото окуражително и си спомняме с "носталгия" за "О минало незабравимо" с дългите опашки, недостига на всевъзможни неща, лъжи опашати на властимащите и обслужващия ги слугинаж и още толкова "мили и свидни"нещица, които за нас са вече само "мил" спомен , а за горките хорица от Агромная, Мугучая .....и так далие самата груба действителност.

 2. 2 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1191 Неутрално
 3. 3 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#1:"focus_123"]които за нас са вече само "мил" спомен [/quote]
  Дали ? Като милия спомен на др. Плевнелиев за "митинга" на 10. 11. 1989г? Ех този духовит и весел форум на атлантикооптимисти с "достоверни" спомени и събития.

 4. 4 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#1] от "focus_123":

  "Веселият" ти оптимизъм според мен не е нормален.

  От идиоти отговор не чакам
 5. 5 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 521 Весело

  Всичко си идва по местата

  http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/954483

  http://pressadaily.bg/publication/59894-%D0%97%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/
  ...........

  войната си е война ...Бизнесът обаче иска Бизнес

  само надниците на опълчението са под въпрос...
  останалото е по сценарий

 6. 6 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 691 Весело

  Ако статиите за Русия се увеличат още малко, то друго няма да се коментира. Щото друго няма и да има за коментиране.

 7. 7 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#4] от "chudomor":

  Не разбирам с какво те скандализира доброто ми настроение?!
  По-нормално ли щеше да е според теб да роня сълзи по миналото и да съжалявам, че не сме прикачени , като гемия към потъващия голям кораб на Путя?!
  А фактът, че колкото по-зле за Раша толкова по-добре за нас, не е заради поговорката "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле", а защото колкото повече проблеми имат, толкова по-малко ще се бъркат в нашите работи.Звучи егоистично, но съвсем оправдано, защото нищо добро не сме видели от тях, да изброявам ли или сам се досещаш щото списъка е много дълъг.Рашките са опасни врагове, но са дваж по-опасни приятели.Така че молим по-далечко от нас, не ни трябва ни жилото им, ни меда им! И да потъват ще помагаме с каквото можем.... за потъването де, да не стане грешка!

 8. 8 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#7] от "focus_123":
  Чак да ме скандализираш, не . Караш ме да се усмихвам.
  Ама можеш да допълниш списъка с "Рашките" грехове: Не всички мислят като фокус 123.

  От идиоти отговор не чакам
 9. 9 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#7] от "focus_123":
  Говориш глупости, руснаците са основни инвеститори у нас! А наличието на война на по малко от петстотин километра е достачен повод за страх, дори и само заради това, че инвеститорите виждат несигурност в района!

 10. 10 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#8] от "chudomor":

  Ами моето също беше само лека иронична усмивка, но при този ограничен избор на настроения може да се получи недоразумение.
  А колкото до списъка... това е доста дълга тема и трудно би се побрала в един пост, това си е за цял научен труд, човече!
  Но накратко и обобщено, през годините нашите "Освободители" периодично и целенасочено ни освобождаваха от нашето достойнство, морал, самостоятелност, независимост, всякакви материални активи и всяка възможност за просперитет и ни натрапваха собствения си псевдоморал и ценности, нискокачественита си продукция и материална, и духовна. В този ред на мисли не ми се струва извратено, че злорадстваме над техните беди и не изпитвам неудобство, че ме усмихват несгодите им, причинени от самите тях и недомислието им.Напротив потривам доволно ръце, защото това е някакъв лъч надежда, че има шанс да се освободим от тях завинаги и да не ни теглят към дъното, като воденичен камък с помощта на верния им местен слугинаж .

 11. 11 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Я виж ти! Това журналистика ли е или евро-семинар по ''полит-коректност''!? Някои от малцинството, неимунизирани от способността да мислят, го наричат - проституция! И има защо. Нито дума за това, че българският президент, Плевнелиев, излъга по най-олигофренския, възможен начин. Никсън, навремето, когато ''демокрацията'' още не бе заменила конституционната република, сдаде поста заради далеко по 'невинна' лъжа. Тук обаче, в лоното на 'истинсата журналистика', тишината е пълна!
  'Well' done, Дневник!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 12. 12 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#9] от "ban":

  Мда основен инвеститор, но от тези инвестиции печели само инвеститорът и шепа продажни, местни мекерета.Те се държат с нас и с другите страни от бившия соцлагер като метрополия към колониите си.Доят ни, като дойни крави! Мерси от тазива инвеститори.Да си вземат инвестициите и да си ходят и ей тъй за разкош да си вземат местния им слугинаж, дето тъй възторжено възпяват Расия да й се порадват от близо.И репортажи моля, гледката няма да е за изпускане.

 13. 13 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#10] от "focus_123":

  Фокус/ничке/, по женски /дано не бъркам пола/ работата върви към загори тенджера, а по мъжки /банатски/ ортата няма край.
  Тъй, че във форума, накратко и по същество...

  От идиоти отговор не чакам
 14. 14 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не ми е ясно. България се е килнала над една страховите финансово-икономическа пропаст, аха-аха да се срине, а нашия медиен, че и политическия ни елит са седнали да се тормозят за това, че Русия и САЩ са в конфлист за своите външни политики. А някои дори искат да се готвим за война с нея.

  А решението е много лесно. Просто обявяваме ние като държава бойкот на Русия и се отказваме от търговия с нея. Тогава да я видим къде ще продава своите газ и петрол. А ние ще си внасяме втеченен газ от САЩ, за което сигурно ще получим горещи похвали от тях. НАЛИ?

  А можем и просто да обявим война и набързо да разгромим символичните военни сили на Русия, за да разбере най-сетне, че България няма да търпи повече тя да не се подчинява на исканията на САЩ. НАЛИ?

 15. 15 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#13] от "chudomor":

  Е ти искаш списък с греховете им и искаш да съм кратка, че и да карам само по същество, демек без лирични отклонения и без емоция, е как да стане, та това си е causa perduta ?!

 16. 16 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#12] от "focus_123":
  По отношение на инвеститорите, има едно филмче за найк в индонезия, по два лева на ден заплата, а маратонките ги продават по двеста! Найс а!

 17. 17 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 411 Весело

  До коментар [#15] от "focus_123":

  Драга, искам спокойно да преосмислиш антируската си ярост.
  А как да стане ... от височината на годините си мога да споделя, че тая кауза, си е понякога пердута...

  От идиоти отговор не чакам
 18. 18 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#17] от "chudomor":

  В грешка си, аз не мразя руснаците, дори имам доста приятели сред тях. Справедливият ми гняв е срещу Путиновата хунта и слугите й навсякъде по света, в частност у нас, които за 30 сребърника влизат в бой за Матушка.

 19. 19 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#18] от "focus_123":

  Добре , предавам се.
  Ама назови един български Путинов хунтаджия.
  По-добре -трима. За късмет.

  От идиоти отговор не чакам
 20. 20 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  Доколкото и преди и за съжаление и сега, влиянието на Русия, при това за съжаление в отрицателна посока е голямо, няма как да е коментираме и обсъждаме всичко свързано с проявите н руското управление и лидера му Путин.
  Дълбоките противоречие между декларираните от тях и тяхната пета колона добронамереност, братски (уж) отношения и драстичната разлика - натрапване на проекти удобни и нужни на тях, корупцията и влиянията около тези проекти и на всичко отгоре, абсолютно немотивирано и необяснимо, техните продукти се продават у нас на цени, каквито няма в Европа.
  Отделно обидните съзнателно направени подмятания ( троянски кон и други подобни), с което се демонстрират напълно по най-груб начин господарско безочие.
  Да говорим ли за поне опит за извинение, за ролята на СССР у нас след втората световна война, за грубото и постоянно в този период властване на КГБ у нас?
  Та как след всичко това да не коментираме какво и защо става в Русия и страните, в които Путин смята че може да влияе.
  И в тази връзка нашия преход, с всичките се условности и колебания, е продукт освен на нашата национална податливост на инсинуации и внушения , но в не по-малка степен и под влиянието и намесата на Русия.

 21. 21 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#19] от "chudomor":

  Е ти ме затрудвяваш.Недей така! Как да кажа само трима, ще обидя останалите?!
  П.П.Тук не се усмихвам, а с глас се смея . Пояснявам да не стане грешка с настроението. :Р

 22. 22 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#21] от "focus_123":

  Несериозно е някак си. За настроението става въпрос.
  Добре, не оставяй никого обиден. Давай наред...

  От идиоти отговор не чакам
 23. 23 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#20] от "tsvetko_51":
  Интересно какви точно руски продукти се продват в бг, и какви са цените спрямо световните и европейските!

 24. 24 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#20:"tsvetko_51"] нашия преход, с всичките се условности и колебания, е продукт освен на нашата национална податливост на инсинуации и внушения , но в не по-малка степен и под влиянието и намесата на Русия[/quote]
  абсолютно съм съгласен.
  икономическата, културна и морална катастрофа в България след 1989-та беше не заради 'навлизането на капитализма', а именно поради поддържаната от русия върхушка, която продължи да управлява в България под нови имена. България започна бавно и мъчително да излиза от положението си на руска колония, което имаше след 1944-та, едва със започването на процеса към присъединяване към ЕС. Това, което останалите източноевропейски държави (Балтийските републики и Вишехрадската четворка) направиха, а именно, незабавна и пълна лустрация и де-русификация на държавното и икономическото управление, не беше позволено да се случи в България от московските й господари. Напротив, България беше напълно предадена в услуга на руските интереси. Доктато това не се каже ясно и българското правителство не започне да противодейства на руското влияние в България, никога няма да могат да бъдат изградени нормални европейски институции, които да гарантират спазването на законите. русия няма нужда от силна България, напротив, иска бедно и просто население (както при тях), което да може да манипулира лесно с брътвежите си за великото православие и лошите западни капиталисти.
  Имам надеждата, че българският народ е умен и няма да се поддаде на подобна манипулация. Освен това сегашното поколение, което не израства с басните за великите руски 'братушки' 'доброжелатели' и 'освободители' има възможност да пътува из света и да черпи информация от извора. Хиляди млади българи обикалят света и вадят своите изводи. А срещу това всякаква пропаганда е безсилна.

  zenrus.ru
 25. 25 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#24] от "S.P.Q.R.":

  А пропуснал си най-новата информация от мвф, всичко си а неред с прехода, ама трябвало още толкова, даже някакъв виден политик бил казал че да се достигне нивото на 89 година ще трбват две поколения! Все пак би ли ни пояснил защо в индонезия западните инвеститори дават по два лева на ден, там няма руско влияние, пълно е със запдани фирми!

 26. 26 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 954 Неутрално

  [quote#9:"ban"]Говориш глупости, руснаците са основни инвеститори у нас![/quote]

  Да инвестира, ама в мурзилки. Инак изнесоха два милиарда за Белене, а на площадката има ръждиви кранове, тенекиени халета и панелни блокове. Да не говорим за това, че Лукойл не е плащал от години и една стотинка данък печалба.

 27. 27 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 954 Неутрално

  [quote#25:"ban"]...някакъв виден политик бил казал че да се достигне нивото на 89 година ще трбват две поколения![/quote]

  Може би три поколения трябват да харчат напусто, за да се стигне дългът на НРБ. Ненапразно бай Тодор каза: - Социализъмът другаре е недоносче!

 28. 28 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 521 Неутрално

  слабото място на България е ... Русия

 29. 30 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#26] от "gianni":

  500000 имота х 50000 евро, айде смятай, и не е само това, плюс данъци, плюс харчене на пари в наши магазини, а дълга вече сме го задминали, става дума за стандарта на живот от 89!

 30. 31 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#4:"chudomor"]"Веселият" ти оптимизъм според мен не е нормален. [/quote]
  [quote#5:"Депозитни Балони"]войната си е война ...Бизнесът обаче иска Бизнес
  [/quote]

  така е, място за оптимизъм за 3-4 години няма, но да не забравяме, че който се смее последен се смее най-добре. А аз възнамерявам да се смея изключително много на краха на империята и превръщането й в нищо не значеща пустош, както и сълзичките които ще рони подкупния не-точно-Запад, който в момента я захранва с политически аванси, самолетчета и какво ли не.

 31. 32 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#20] от "tsvetko_51":

  я не се опитвай да внушаваш, че КГБ и руснаците имат каквито и да е позиции тука, те пък и господарски, те много искат да се изживяват, но истината е, че дори ДС ги знаят, че са абсолютни никаквици, просто ги траят само защото се самозаблуждават, че "Русия ни пази от Турция".

 32. 33 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 954 Неутрално

  [quote#30:"ban"]500000 имота х 50000 евро[/quote]

  На сайта на НСИ може да се види, че общо в областта на Добрич, Варна, Бургас има общо 630 000 имота, а в цяла България 3,9 милиона. А 500 000 руски имота има само в главите на неизтрезвяващия руски пасол и гладните брокери. Наскоро кметът на Поморие каза, че там има 5 600 жилища на руснаци. Търсят се останалите 90 населени места с по 5600 жилища...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK