Даниел Вълчев не вижда проблеми в Реформаторския блок

Даниел Вълчев не вижда проблеми в Реформаторския блок

© Надежда Чипева, КапиталДаниел Вълчев от "Движение България на гражданите" не вижда сериозни проблеми в "Реформаторския блок" заради противоречията между различните формации в него.


"Гоним някакъв срок ли? Какъв е проблемът не мога да разбера", попита Вълчев в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви в коментар на това, че все още не е свикан конгрес и не е направен избор на един лидер на блока. 


"Какво като има едно лице, което се кичи с карамфил отпред", продължи бившият вицепремиер от правителството на Тройната коалиция. Според него дори след избора на един председател, решенията в Реформаторския блок ще се взимат след общи дискусии, а не еднолично. 
Той отхвърли твърденията, че Движение "България на гражданите" и СДС са осуетили провеждането на конгреса. По думите му е добре той да се състои, но когато има готовност за това. "За да направиш нещо учредително, би трябвало да има минимална степен на съгласие", смята Вълчев. По думите му е важно първо да се определят правилата, по които ще работят структурите във формацията, както и процедурите и дневния ред на конгреса.


Според Даниел Вълчев по-важното в момента е, че хората, гласували за формацията, сега очакват извършване на реформи и това трябва да се случи. "Този, който говори за реформи не е реформатор. Той е говорител", каза още той и допълни, че не вижда сериозна причина Реформаторите да имат каквито и да било сериозни проблеми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK