Борисов намери решение как да спре рекета на КАТ

Борисов намери решение как да спре рекета на КАТ

© Георги КожухаровПремиерът Бойко Борисов задължи вътрешния министър Веселин Вучков да подготви непротиворечаща на законите заповед, с която да задължи екипите на КАТ да правят проверка на спрени от тях шофьори само ако се прави запис на цялата проверка. В противен случай да нямат право да им съставят акт, ако се налага.


Той се разпорежда и на пътищата да излизат само квалифицирани служители на МВР, както и да се "отвори" гореща линия за сигнали от спирани шофьори с мотива, че това е заради провеждана в момента акция.


Това се разбира от разговор, проведен на заседанието на Министерски съвет тази сутрин. На страницата на правителството беше публикувана част от стенограмата от това заседание, в която разговорът е точно по тази тема. Ето пълния текст:
БОЙКО БОРИСОВ: Искам за няколко минути да поставя една тема на вашето внимание, защото това е един бич в обществото, който, както и да работи МВР, не се ли реши – все едно нищо не е направено. И тонове кокаин да задържите, каквото и да направите, когато, прибирайки се вкъщи хората биват спирани и им се търси кусур, и им се подмята, че нямат пари (а като гледам колко пари даваме – над милиард, за МВР и все не стигат), аз мисля, че трябва да направим едно кардинално решение там. Казвам го и от опит – в случая и като бивш секретар, от опита си говоря.


Няма по-неприятно усещане, когато служител на реда ти подмята "Дай за кафе, дай за цигари или да почерпиш" и се държи по начин, по който се губи цялата увереност, че в държавата има система, която да пази. Буквално да рекетира е точната дума.


За това искам да възложа на министър Вучков и на министъра на финансите, макар че в цялост за това, би трябвало да има пари в МВР. Господин Вучков да съобрази със закона и да издаде една заповед (повтарям, внимателно я огледайте да е съобразена със закона) на улицата да имат правото да извършват проверка със съставяне на акт само квалифицирани хора и само под непрекъснатото заснемане с камера на цялата процедура. Ако трябва, първоначално ще бъдат 10 коли в София, 20 коли, ще си сложим план на месец по пет да оборудваме. Там, където няма, проверките ще се правят под стационарна камера. В София вече имаме много камери. С GPS колите са ни оборудвани още от мое време, както се казва. Излиза от гаража полицейската кола, отива и застава под камерата, където се снима защо спират, какво проверяват и как проверяват, а тези, които са на трасе – спира, излиза и заснема цялата проверка, издаването на акта, тръгването на автомобила и всичко останало.


С колегата в Естония разговарях решили са 100% въпроса с корупцията по пътищата.


Второ, понеже ще се опитат веднага да обиколят заповедта с полицейските операции. Ако се провеждат такива, защото те се провеждат, заградителни, оперативни и т. н., много точно да се следи. Да се отвори една отворена линия или през Фейсбук, ако трябва. Всеки, който бива спиран с думите "Провежда се полицейска операция", да напише след това: "В еди колко си часа бях спрян за полицейска операция".


Ще ангажираме цялото общество, след като обществото е подпалено. И с право! Не го ли пресечем това по този начин, каквото и да направите, колкото и пари да даваме, това обществото няма да го приеме.


Колеги, слушам ви!


БОЖИДАР ЛУКАРСКИ: Господин премиер, в тази връзка, тъй като повдигнахте темата, ние в Министерството на икономиката подготвяме едно писмо, с което щях да ви занимавам на следващо заседание.


В Държавната агенция по метрологичен и технически надзор, която е към Министерството на икономиката, има получени доста сигнали за използване на несертифицирани или направо казано – частни радари и дрегери, масово от пътни полицаи. Изважда дрегера, който си е купил частно, несертифициран, използва него, радари също масово. Ще организираме проверка и съответно ще дадем сигналите на министър Вучков за използването на тези несертифицирани методи.


БОЙКО БОРИСОВ: Колега Лукарски, още днес след обяд с министър Вучков, и който Ви трябва, плюс тази агенция, седнете и извикайте, ако трябва, Вучков, всички областни началници плюс СДВР и всички останали. Вземете го на ръчен контрол. Ако вие не се справите с това, ще си отидеш като провален министър, защото хората няма да ти вярват. Като те видят вечер по телевизията да им обяснявате, че сме задържали 150 килограма хероин на турската граница - за нас това е огромен успех, какъв успех е, като сега, преди малко дойдоха тези да ме изнудват да ми вземат 5 лева, 10 лева?! И ресто връщат! "Имам едни…", а те казват: "Ще ти върнем, дай". Разбирате ли, просто от това ме обзема бяс като го слушам.


Мисля, че това не се ли направи – със заповеди, с убеждение, с приказки – абсолютно. Тя е така смазана схемата и вече са свикнали на това, че трябва или да се отреже като с нож… И контрол възлагаш, вертикален, на големите началници, избирателно да отиват внезапно и да проверят всичко това, за което говорят. Отиваш ти лично! В края на краищата, още ме избират хората за това, което правих като главен секретар, още заради това, не заради друго. Отиваш сутринта ти преди смяната спираш колите в "х" дирекция: "Дайте дрегерите!", а до теб е Лукарски с метрологията, "Дайте дрегерите и дайте радарите!".


Разберете, че хората очакват от това правителство – понеже амбициозно в програмите сме си говорили за реформи в съдебната система, в сигурността, а от това се започва. Това са най-важните неща. Това тормози народа.


Подобни неща стават на улицата и за това се избиват. Вчера минах на околовръстното – щест платна сме направили, Москов, с теб, няма една здрава мантинела. Катастрофа след катастрофа! Какво беше едно време – дупки, две платна само, много дупки, едва пълзят колите – няма катастрофи. Дали спукана гума, счупен амортисьор, а сега се избиват. То и да не строим – на шест платна им е тясно. Но това е именно, защото вземат лесно книжки, пият и карат. Знаят, че като ги спре, си носят готови пари. И това след това отиват при Калфин да плаща за болни и нетрудоспособни. Колко инвалиди имаме в следствие на катастрофи – средно по десет хиляди на година произвеждаме. Москов нека да направи една справка в Министерството на здравеопазването за лечението от катастрофи. Аз съм сигурен, че стотици милиони, не десетки, а стотици милиони се харчат за това, стотици.


Дайте да се съсредоточим върху тези неща, които най-пряко касаят хората. И другото е битовата престъпност. Ние години наред… понеже от света най се забелязва, като се хванат тонове наркотици, като се направят големи операции - тогава похвалите от цял свят идват и това е оценката за службите.


Не, че не трябва да го правите. В същото време на един са откраднали козата, на друг му взели телевизора, на човека му е мъчно, криво му е. Направи и изпрати по селата хора. Ако особено отидем на вариант да задържим с новия закон, който приеха и тези пари, които се дават, направете и изпратете хора, като във всяко село да има. Второто, сложете камери. В тези села като сложите три камери на трите ъгъла на селото и като мине колата утре ще ги намерите, така както намерихте тези, за които ви поздравяваме всички ние – за тези, които бяха измъчвали бабата и дядото.


Това са нещата, които очакваме, защото Вежди Рашидов сутринта дойде и ми каза: "Докога МВР ще ни е галеното дете и такива огромни милиарди ще даваме там, а пет милиона не ми давате за култура".


Разбра ли ме Вучков? Това са нещата – ако някой колега има против, ние сме един кабинет. Ние искаме да имаме успехи в здравеопазването, искаме да имаме успехи в сигурността, искаме в отбраната и искаме във всяка една сфера. Тези три неща не направи ли МВР…


ВЕЖДИ РАШИДОВ: Нищо против към МВР, господин премиер, но аз само се аргументирах, че ние имаме с висше образование хора по библиотеки и читалища в цялата страна с по 350 лева заплата. Това са хора с образование и ценз.


Вие сте прав и Ви подкрепям за това, което казахте. Не може хората да остават с впечатление, че след като осигуряваме дрехи, храна и всичко на МВР и да демотивират обществото с вземане на рушвети. Това дестабилизира всичко в страната. Хората от малкото се дразнят повече, затова ви го казах. Благодаря.


БОЙКО БОРИСОВ: Вучков, ще кажеш ли нещо в твое оправдание?


ВЕСЕЛИН ВУЧКОВ: Няма нужда да се оправдавам, нито да се правим на изненадани от това, което излезе като клип онази вечер, защото не е тайна, че е ежедневие.


Тук наистина напълно споделям тази идея да има видео заснемане на абсолютно всички проверки от страна на "Пътна полиция", защото дори да намалим броя на проверките, ако те са видео заснети очевидно елиминираме изобщо елемента корупция и корупционно поведение на служителите. Така че, по-добре да предприемем този риск и да ги сведем до по-малко тези проверки, но да са видео заснети.


Създал съм организация и следобед се събираме доста голям екип. Мисля да съчетая това с една 100% проверка на професионалните умения и квалификация на всички, които работят в началото по линия на пътна безопасност. Вероятно ще определим срок около месец и половина от средата на януари, да видим как ще проработи такава форма на последващ контрол, дали са способни и имат ли способности да го правят и какви изводи да направим въз основа на една такава комплексна проверка, защото наистина това поведение корупционно на пътя всъщност подрива абсолютно всички останали успехи, които може да постигне МВР. Например, вчера се срещаме с директора на ОЛАФ и чертаем планове да борим измамите с еврофондове, но всичко това потъва на фона на 20-те лева на този катаджия, който отгоре на всичко е поискал и да напусне и да си вземе обезщетенията. Нещо, което, разбира се, няма да се случи.


БОЙКО БОРИСОВ: Какво е поискал?


ВЕСЕЛИН ВУЧКОВ: Иска да напусне доброволно и да си вземе обезщетенията – нещо, което, разбира се, няма да се случи. Господин премиер, не искам да се създава усещане от страна и на другите министри, че МВР само взема пари и някак си другите не го заслужават. Всички го заслужават, но сме изправени пред наистина трудна ситуация. Имах възможност с Вас да го споделя преди около час – другата сряда и четвъртък, това е традиционно на тази дата, всеки месец полицаи и пожарникари вземат заплати. Имам един приятел, между другото, който казва: "Много мразя да съм прав"… Защото, докато се приемаше новият Закон за МВР, критикувахме, че няма да има пари и то нямаше. Финансовият министър тогава го каза писмено. И сега изведнъж, вместо те да се обясняват, че няма пари за заплати, например, министър Йовчев, трябва аз тук това да обяснявам.


Разбира се, с министър Горанов ще намерим начин да не забавим заплатите за ноември месец (какъв хубав старт ще бъде само за нашето управление, ако забавим заплатите на пожарникарите и полицаите!), след това с актуализацията да си планираме нещата така, че декември и следващата година да има пари за заплати, но имайте предвид, че има много извънредни разходи в момента, които не касаят само МВР. Бежанският натиск е огромен, а идва зима и разходите ни са огромни и трябва солидарност. Без пари ние не можем да го удържим.


Разбира се, икономии ще направим, ще направим преструктуриране на щатовете. Това, което казахте за видеонаблюденията в малките населени места, е много важно. Аз след две седмици ще открия един такъв проект в една малка община като Червен бряг. На две пътни артерии в малки общини да сложим видео наблюдение, това решава 30 на сто от масовата престъпност. Това се отнася, разбира се, и за полицаите в малките населени места.


БОЙКО БОРИСОВ: Надали тук има някой, който да обича повече полицаите от мен, камо ли пожарникарите. Аз искам тази професия да се носи с чест. Надали им е приятно на полицаите като гледаха сутринта по телевизиите и коментарите на всички по тази тема. Ние не говорим, че не ги обичаме. Въпросът е, че трябва да си заслужат парите, така както им е по призвание и затова – с масова медийна кампания.


Затова като слезете, ще помолите всеки човек да знае, че ако не се заснема от началото до края вземането или неговото нарушение, няма право да му съставят акт. Няма право. Да извика, ако някой е в нарушение – например, спират министър пиян, а нямат право да го санкционират по нашата с теб заповед, защото трябва да се заснема. Тогава викат, оборудваният автомобил идва, спира, заснема цялата проверка, издаването на акта и си заминават. В смисъл – когато е видно, че някой криволичи или е извършил престъпление или е крадец, задържат го и вече си действат по другата процедура.

Ключови думи към статията:

Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Като видях заглавието, за малко да си помисля, че ще разпуснат мвр... ама ядец, само приказки, само прах в гледалцата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 2. 2 Профил на .......
  .......
  Рейтинг: 434 Весело

  Борисов - с нова номинация за Нобелова награда

  След КТБ Накъде Ли.....ДАНО е само КТБ !!!
 3. 3 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Има и още една мярка, която да се добави - хващат те в корупция - нямаш право на пенсиониране при условията, при които това се случва на редовите полицаи. Ако искат, нека да рискуват.

 4. 4 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Само така, трябва да се пресече всяка възможност за рекет и корупция! В нормалните страни всичко се записва!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 5. 5 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 441 Неутрално

  "Надали тук има някой, който да обича повече полицаите от мен, камо ли пожарникарите. "

  Ухаааа...кръвта не вода не става.

 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8526 Неутрално

  И ако забелязахте,пак за пари става въпрос.

 7. 7 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ей, топлата вода! Я пуснете няколко екипа с подставени лица от ДАНС да предлагат подкупи, да видим дали някой ще смее да си поиска. Тайни "клиенти", един вид. И да обикалят всички министерства, не само МВР и особено да обикалят лекари и данъчни.
  Ех, тая топла вода...

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 8. 8 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Ех, какъв мъжкар е нашият национален борец!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  "Вучков, ще кажеш ли нещо в твое оправдание?"

  )))
  Извън шегата, корумпираността на катаджиите е проблем от десетилетия и никой не го решава. Ако, успеят с тези предложения - браво

 11. 11 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Всяко чудо за три дни Бойко. Трябва ЖЕСТОКИ САНКЦИИ на такива, като онзи сладур, а именно - ГУБИ ВСИЧКО, И ОГРОМНА ГЛОБА. Нека да си помислят дали ще взимат.

 12. 12 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4418 Неутрално

  Не виждам нищо лошо в мерките, предложени от Боко.

  Gunter glieben glauchen globen
 13. 13 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Лустрация и допълнителна чистка на милиционерите трябва !!!

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 14. 14 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Малоумно, катаджиите ся ще питат, ко парим ся ще се снимаме ли или ще почерпиш.

 15. 15 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Ти са видиш!
  Ако това се случи, ще е баси и крачката към белите държави...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 16. 16 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  всъщност това трябваше да го предложи вътрешния министър и да го направи а работата на господин премиера беше да намери подходящия вътрешен министър вместо този екземпляр

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 17. 17 Профил на АК
  АК
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Лекарството за корупцията на пътните полицаи е известно и с достъпна цена:

  What Happens When Police Officers Wear Body Cameras

  http://online.wsj.com/articles/what-happens-when-police-officers-wear-body-cameras-1408320244

 18. 18 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 427 Неутрално

  И тоз неподражаем. Много над критичната маса...

  От идиоти отговор не чакам
 19. 19 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2337 Неутрално

  И ресто връщат!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#13:"Колаборационист"]Лустрация и допълнителна чистка на милиционерите трябва !!! [/quote]
  ти кво искаш сега да махнем президента и премиера ли и половината правителство

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 21. 21 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  Гледала съм документални филми - в Съединените щати е така. Полицаят докладва кого спира и за какво нарушение, прави проверка в компютъра за номера, а когато тръгне за проверка към спряната кола, го снима камерата на полицейския автомобил.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 22. 22 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ridiculous":

  Това вече го има! И не само в МВР!

 23. 23 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#12:"Blood Red Skies"]Не виждам нищо лошо в мерките, предложени от Боко. [/quote]

  Единственото лошо е, че няма да подействат, защото 99 процента от корупцията при катаджиите е доброволна , а не рекет, защото ако се пише акт на нарушителя ще му струва и точки и 100ина лева и затова нарушителите предпочюитат 20 лева кеш на катаджията.

 24. 24 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Борисов намери решение как да спре рекета на КАТ..)
  ..................
  Борисов не е намерил или измислил НИЩО ..)
  Това отдавна го има в много страни и той ,даже, споменава - от къде го е чул :))
  Толкова много приказки, за толкова прости неща :))
  Блика Ентелект в Мин, съвет :))

  BIG AL
 25. 25 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  Направете така, че от всеки( не отпаднал в съда) акт ченгето да вземе 40-50%. Па нека да видим дали ще посмее да поиска подкуп..........па и да ли ще посмее някой да му предложи

 26. 26 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Имаха преди години една разумна заповед, ако не са видели явно нарушение да не те спират. От години избягвам да минавам по улица в квартала ми, най-пряк и удобен път към дома ми, но пък хем широка, хем и тъмна, любима стоянка на полицаите от Второ районно решили да заработят по някой лев докато им върви дежурството.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 27. 27 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  До коментар [#9] от "mtmvb":


  [quote#9:"mtmvb"]В момента Борисов е шеф и работодател на Кунева и Радан, [/quote]
  На Радан що?

 28. 28 Профил на nikivan
  nikivan
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Това ако стане - край. Вече ще няма да може да се кара с превишена скорост, защото катаджиите няма да взимат рушвети. Представяте ли си - всички да спазват ЗДП. Да го видя, няма да повярвам.

  Идеята е много добра!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 29. 29 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Гледай ти как един клип ще остави катаджиите на сухо...ма то едната капка прелива чашата...не се търпи вече...а това със видеозаснемането се използва във всички бели държави...и наистина има ефект...дано не го побългарят...

 30. 30 Профил на llq17382290
  llq17382290
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Това добре, но ще спрете ли рекета върху бизнеса, другари милиционери, защото там не става дума за 20 лева !

 31. 31 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  Идеята е добра.
  Може ли аз да снабдя МВР с камерите?

 32. 32 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ridiculous":

  И пандиз за злоупотреба със служебно положение с цел облага. Да ходят корумпетата да строят пътища и чистят градинки.

 33. 33 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  [quote#12:"Blood Red Skies"]Не виждам нищо лошо в мерките, предложени от Боко. [/quote]
  Поздравления!!!
  Все някой ,ден ,някой власт ще трябва да го озапти !
  И митничарите също!

 34. 34 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#14] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  "Малоумно, катаджиите ся ще питат, ко парим ся ще се снимаме ли или ще почерпиш. "

  Добре, кажи как да се справим с корупцията в КАТ?

 35. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4418 Любопитно

  До коментар [#23] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  Като знаят, че ги снимат, пак ли ще го правят?

  Gunter glieben glauchen globen
 36. 36 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  Много хубаво звучи, дано да стане.

  Но не разбрах какво пречи полицаят да си спира камерата на всеки 4-5 спирания и пак да си взима по някой лев? Тогава евентуално ще трябва да си компенсират с по-висок рушвет..

  Fail with honour then succeed by fraud
 37. 37 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#34:"grajdanin1"]Добре, кажи как да се справим с корупцията в КАТ? [/quote]

  Камери, за жалост друг начин няма, първоначално инвестицията не е малка, но се изплаща от глоби и спестени заплати и пенсии на катаджии.

 38. 38 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Merkite zvuchat razumni i s goliama veroiatnost za efikasnost. Zashto do sega ne be napraveno be g-n Policai-Pojarnikar-kmet-Premier etc!????

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#36] от "issunbōshi":

  "Но не разбрах какво пречи полицаят да си спира камерата на всеки 4-5 спирания и пак да си взима по някой лев?"

  Ами ако е спрял камерата и не му дадеш рушвет няма как да докаже, че те е спрял и съответно не може да те глоби.

 40. 40 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Сега всички които са свикнали да дават двайсетачка и да си карат както си знаят ще зареват против...а пък те не са никак малко...вервайте ми...
  Чипа, чипа трябва да си сменим колкото се може по бързо...

 41. 41 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  А ченгето иначе нагло. Дайте ми 20-те заплати и се пенсионирам. Тия 20 заплати трябва да се дадат на момчето за смелостта да качи клипчето. Защото нищо хубаво от куките не го чака

 42. 42 Профил на Orlie
  Orlie
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Дано наистина това управление има волята да се бори с корупцията на всяко ниво. Защото е преди всичко въпрос на воля.
  Това с камерите е добра идея и е изпълнима, но трябва да се записва на носител с еднократен запис, да не може да се трие и манипулира после, да се записват ГПС координатите, времето и как е протекла проверката. Полицаите да получават примерно 5% от стойността на наложеното по-късно наказание, ако са били перфектни и са се държали достойно. Така ще са мотивирани достатъчно, а който кривне и най-малко да се уволнява. Като направят 20% съкращения, ще има пари да се вдигнат заплатите на всички останали, като са ясни правилата за оставане - безупречна работа. Резултата ще е видимо подобряване дисциплината на пътя и не само там. Това можеше да се направи и много по-рано, но видимо нямаше воля за реформи, защото тези рушвети пълзят нагоре по веригата, та чак до най-горе....

 43. 43 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Dokato ne varnat pravoto mobilni kameri da snemat i globoavat i da naslojat niakolko stotin iz darjavata kakto be planirano da stane do kraia na 2013, grobishtata po patishtata shte se mnojat. I tova sashto e otgovornost na tova pravitelstvo i triabva da e fakt predi kraia na godinata inache...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 44. 44 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Голямо решение, няма що! От това "разбира", това решава. (да не говорим, че зад това "решение" стои "почеркът" на Старшината милиционер от ДС Цветанов) .

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 45. 45 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 664 Весело

  И ресто връщат! "Имам едни…", а те казват: "Ще ти върнем, дай". Разбирате ли, просто от това ме обзема бяс като го слушам.

 46. 46 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не е лоша идеята, само дето не е ясно дали е юридически издържана или трябва промяна в закона...

 47. 47 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#9:"mtmvb"]В момента Борисов е шеф и работодател на Кунева и Радан, бе плоскоглави раданкъневци.... [/quote]
  шеф на Кунева да, на Радан не, работодател от де накъде ? той е най висшия държавен чиновеник и работодател му е всеки един от нас, ние му и плащаме заплатата, а е назначен от парламента в тоя смисъл по скоро Радан е един от 240 те му шефове, или мислиш че някой е назначил гражданина Борисов за цар-самодържец

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 48. 48 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#40:"BGman1"]Чипа, чипа трябва да си сменим колкото се може по бързо... [/quote]
  понеже съм в бранша дето се употребяват чипове че да ти кажа, не мой да смениш чипа ако дънната платка не позволява, ако не си разбрал какво имам предвид ще ти обясня

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 49. 49 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2231 Любопитно

  До коментар [#44] от "socialen":


  [quote#44:"socialen"]Голямо решение, няма що![/quote]
  Ей го на първия който е свикнал да дава рушвети изпищя...и що бе комуне не щеш да те снимат като буташ двадесетолевката и да си караш като джигит?

 50. 50 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 754 Неутрално


  [quote#35:"Blood Red Skies"]Като знаят, че ги снимат, пак ли ще го правят?[/quote]

  Тази мярка ще елеминира само и единствено рекета, когато полицаите си търсят повод за глоба, но това са редки случаи, повечето случаи нарушителите сами предпочитат да си платят и да ги пусне катаджията затова ще се намери начин как да му подаде парите и да не го заснеме камерата, едва ли на всеки катаджия ще зачислим и оператор да го снима по цял ден.

 51. 51 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  И след като те снима Ханко Брат вземе та ти каже:
  -Ко праим ся, къде ми е хонорара? :-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 52. 52 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 541 Неутрално


  санкции за катаджии и ченгета, санкции за служители бавещи евро-проекти, санкции за ... съдии, прокурори и политици? вълната тръгва отдоло нагоре, да видим дали ще достигне най-висооките етажи на властта. май нещата само със санкции и заплахи стават в нашата мила родина.

 53. 53 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  До коментар [#48] от "stg":


  [quote#48:"stg"]ако не си разбрал какво имам предвид ще ти обясня [/quote]
  Ако пък ти не си разбрал какво имам пред вид със смяната на чипа...няма нужда да ти пояснявам...

 54. 54 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 833 Весело

  [quote#10:"daam"]"Вучков, ще кажеш ли нещо в твое оправдание?" [/quote]
  Флоров(неподкупният) шеф на "ДаЙ"

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 55. 55 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 494 Любопитно

  тези истории със записите няма да решат проблема по никакъв начин. Пак ще може един да даде, а друг да вземе. Просто няма да се снима и няма да има акт - както е и сега. И за какво са ни актове с видео към тях? То видеото ни трябва точно когато няма актове

 56. 56 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2770 Весело

  До коментар [#48] от "stg":


  [quote#48:"stg"]не мой да смениш чипа ако дънната платка не позволява[/quote]
  Все некъв преходник ше се измисли...

 57. 57 Профил на Orlie
  Orlie
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Има и друг голям проблем - така наречения кодекс на лоялност или нещо подобно, който неофициално гласи да не се закачат за нарушения (освен ако няма жертви) всички служители на МВР, МО, Правосъдието, службите, министерства, парламент, Мтел и кой ли не още. Поне 120 хиляди човека са НАД ЗАКОНА! Те могат да пият и карат, да спират където си поискат, да не носят колани, да минават на червено, превишават скоростта и пр. нарушения, за което като го спрат и покаже служебна карта и му прощават. Това никъде го няма!
  Трябва да им се забрани на полицаите да задават въпроса: Къде работите (работиш)? Това не е тяхна работа. Записите и актовете трябва да се гледат наред и независимо от местоработата.

 58. 58 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#53:"BGman1"]Ако пък ти не си разбрал какво имам пред вид със смяната на чипа...няма нужда да ти пояснявам... [/quote]
  разбрал съм те и смятам че на по голямата част от народа са им стари дънните платки

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 59. 59 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#47] от "stg":

  Каква заплата му плащаме , ако работи за заплата от глад ще умре

 60. 60 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  единствения що годе начин е постоянно работеща камера по време на цялата смяна

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 61. 61 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#12:"Blood Red Skies"]Не виждам нищо лошо в мерките, предложени от Боко.[/quote]
  Мерките са добри, прилагат се във всички "бели" държави, но трябва да кореспондират и с наказанията при установяване на корупция. Прави са пишещите тук, че трябва да се промени Закона за МВР или Кодекса на труда и при доказана корупция да се налагат дисциплинарни уволнения, тежки глоби и загуби на привилегиите.

 62. 62 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#7] от "Mark Twain":

  Това отдавна са го измислили хората на запад,но хората на изток явно нещата се случват с десетилетия -в България се върви с 20-30г назад,а в арабския свят с 200-300г назад.Между другото Американците наскоро бяха вкарали актьори в болниците си които да симулират ебола и по този начин да проверят нещо като стрес тестове!За какво говорим изобщо!

 63. 63 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  До коментар [#39] от "grajdanin1":

  В САЩ камерата на патрулния автомобил се пуска от тръгване на автомобила от полицейското управление, до приключване на смяната и паркирането на паркинга.
  Само да си си спрял записа, веднага от центъра те прибират и се налагат жестоки наказания.
  В Лондон вече пешите патрулни двойки на рамото са с микро камери. Никой полицай не може да излиза на дежурство без включена камера.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 64. 64 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3208 Неутрално

  Няма по-неприятно усещане, когато служител на реда ти подмята "Дай за кафе, дай за цигари или да почерпиш"
  ___________
  Абе какви пари за кефенце ? Ключовите точки където се разполагат суровакарите са на нещо като концесия отдавана от МВР в която са включени всички шефчета по възходящ ред.
  Най-оборотните точки са на 24/7/ всеки ден в годината !
  На едно такова място за 2-3 часа нощем от пияните и дрогирани прибиращи се от чалготеки изкарват повече колко годишна заплата !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 65. 65 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Трябва да забранят на катаджиите да казват "Кво правим ся?"
  Също така "Какво работиш?". Този въпрос фигурира в фишовете.
  Едим ми вика "Какво работите?", аз "Рабоя, каквото работя!" той "Защото тук трябва да го попълним" и ми показва фиш и там наистина имаше такъв въпрос! Що за глупост. Аз пък му се изрепих "Да ти кажа направо, колко взимам!". Той се хили...

 66. 66 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#36:"issunbōshi"]Но не разбрах какво пречи полицаят да си спира камерата на всеки 4-5 спирания и пак да си взима по някой лев?[/quote]
  Когато е съчетано с яки глоби и дисциплинарно уволнение, все ще имат едно наум, дали отнякъде няма да се появи клипче във Фейсбук, в което са главни герои.

 67. 67 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8676 Неутрално

  Все пак е нещо, по добре е отколкото без всякакви мерки към полицайте, които си пълнят гушите на наш гръб и от джоба ни.

 68. 68 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Чакам резултати от говоренето.

 69. 69 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#45:"xyha"]И ресто връщат! "Имам едни…", а те казват: "Ще ти върнем, дай". Разбирате ли, просто от това ме обзема бяс като го слушам.[/quote]
  Еми, какво да правим, като това е синтаксиса на бат Бойку - милицифайски.

 70. 70 Профил на BoKa
  BoKa
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#48] от "stg":

  По-скоро трябва да се смени операционната система, а не чиповете. Поне засега!

 71. 71 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Да закрият ДАЙ която дублира КАТ, и ей ти пари за оборудване на всички катаджийски патрулки с камери и лаптопи.А когато са в акция,задължително да са в групи по 10 униформени,в групите може да има по един митничар,по 2-3 жандармериста,та като ти заобиколят колата 10 униформени,да видя как се дава подкуп.

 72. 72 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Крайно време е да се вземат някакви по крути мерки, не е нормално да забравиш да включиш фаровете и да те питат какво работиш и плащат ли ти редовно

 73. 73 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#70:"BoKa"]По-скоро трябва да се смени операционната система, а не чиповете. Поне засега! [/quote]
  дай боже но съм песимист

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 74. 74 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 937 Любопитно

  А какво става с тестовете за лоялност? Британски тестове май им викаха - когато цивилен полицай от Вътрешна сигурност умишлено прави леко нарушение пред някой шапкар и го тества за корупция, така да се каже.
  Преди няколко годинизапочнаха да ги правят но много бързо ги спряха като че ли. Не вярвам, да не са били успешни.
  Нека някой каже...

 75. 75 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3731 Неутрално

  До коментар [#23] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":


  [quote#23:"Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/"] 99 процента от корупцията при катаджиите е доброволна , а не рекет, защото ако се пише акт на нарушителя ще му струва и точки и 100ина лева и затова нарушителите предпочюитат 20 лева кеш на катаджията. [/quote]В това е проблемът-който не нарушава правилата и е с изрядна кола-него няма как да му искат рушвет.На мен са ми искали,ама не съм давал никога.Когато съм правил нарушение,съм си плащал глобата.Проблемът всъщност е,че повечето шофьори не карат според правилата и не са с изрядни коли.

 76. 76 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3731 Неутрално

  До коментар [#26] от "gripen":


  [quote#26:"gripen"] От години избягвам да минавам по улица в квартала ми, най-пряк и удобен път към дома ми, но пък хем широка, хем и тъмна, любима стоянка на полицаите от Второ районно решили да заработят по някой лев докато им върви дежурството. [/quote]А какъв ти е проблемът да минаваш от там?!Като те спрат какво?!

 77. 77 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3194 Любопитно

  До коментар [#44] от "socialen":

  Баце много ли те дразни, социален? Не можеш да преживееш, че е втори път премиер, докато твоят идол Орешарски едва изкара 1 година?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 78. 78 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3731 Неутрално

  До коментар [#40] от "BGman1":


  [quote#40:"BGman1"]Сега всички които са свикнали да дават двайсетачка и да си карат както си знаят ще зареват против...а пък те не са никак малко...вервайте ми...
  Чипа, чипа трябва да си сменим колкото се може по бързо... [/quote]Тука е заровено кучето...

 79. 79 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 488 Весело


  Ха, защо отново по европейски сложно, скъпо и неефективно. Не е ли по-просто да се забрани на катаджиите да висят по пътищата и да спират със ''стоп-палка''.

 80. 80 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#49] от "BGman1":

  Този специално е от най долните и мазни комундери!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 81. 81 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2885 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ridiculous":

  Би било прекрасно - но, няма как да стане, за това се иска промяна на адски много закони, включително конституцията. Защото правото на труд/стаж е гарантирано и не може просто така да се отнемат правата върху изработен вече труд. Отделно в такъв случай, в НОЙ ще има яко проблеми, защото какво се случва с плащаните осигуровки? А за синдикатите какъв вой ще нададат...

  Те поне да ги уволняват, ама и това не успяват, че справедливия БГ съд веднага ги връща обратно, заради сбъркана запетайка....

 82. 82 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4402 Неутрално

  Боже, всички ли са малоумни в МС?!
  По добре да не знаем какво говорят. Тази стенограма е като разговор между хора случайно хванати на улицата.

  klimentm
 83. 83 Профил на Тишо
  Тишо
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Каквито и камери да се слагат, каквото и да се прави, Хитър Петър пак ще му намери колая. Едни приятели ги спрели катаджии в Габрово. Казали им да отидат в отсрещното кафе да им вземат 2 кафета. Отишли те, поръчали 2 кафета, барманът попитал "За полицаите ли?", отговорили му "Да", той им казал "40 лева". Ако ще от сателит да ги снимат, каквито и горещи телефони да се оправят, ще се намери начин системата да се побългари.

 84. 84 Профил на BoKa
  BoKa
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#34:"grajdanin1"]Добре, кажи как да се справим с корупцията в КАТ? [/quote]
  Проблемът с корупцията не е само в КАТ, а сред всички т.нар. "държавни служители". Германците много отдавна са го решили - дисциплинарно уволнените държавни служители остават без трудов стаж, сир. без пенсия. И при тях, както и у нас, държавните служители не плащат осигуровки - плаща ги държавата. Красимир Велчев в по-миналия парламент беще подхвърлил, че се готвят да правят подобен закон, ама си остана само с подхвърлянето. А иначе това би решило радикално проблема с корупцията на чиновниците и полицаите.

 85. 85 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2885 Неутрално

  До коментар [#50] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  Мдам, един от коронните номера е - "не ми давай пари, а иди отсреща в кафето и ми плати една баничка (за 20 кинта)... аз след малко ще мина да я изям"

 86. 86 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Явно се е сетил за това когато беше опозиция, защото в предишният мандат нищо не направиха по въпроса.

  Моралът не е порок!
 87. 87 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Въъъъъъъй мари....ами сега ???? Как шъ кара кола Иванчо - (без да дава подкуп за нарушение) па и чичко КАТаджия -завалията ( без да взема....) !?!?!

 88. 88 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#62] от "gembirdkz":

  Не само на Запад. Тези похвати работеха и у нас, но покрай сухото гори и мокрото.
  Желание няма, методи - колкото щеш!

 89. 89 Профил на BoKa
  BoKa
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#73] от "stg":

  В пост 84 се съдържа предложение за ъпдейтване на ОС, в което има поне малко оптимизъм.

 90. 90 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  Още една идея - освен името си, трябва да предупреждават спрения шофьор, че може да се обади на "горещ телефон" на МВР еди кой си, ако бъде спрян неоснователно или ако му е поискан подкуп. Ако има запис, всяка невярна информация от гневни и отмъстителни граждани, ще бъде опровергана. Иначе ... да си подготвят уволнението без обезщетение.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 91. 91 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#89:"BoKa"]В пост 84 се съдържа предложение за ъпдейтване на ОС, в което има поне малко оптимизъм. [/quote]
  а дали може да бъде приет такъв закона, ще има ли политическа воля да се лиши някой от тия гласоподаватели

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 92. 92 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Ами да вземат да съставят акт само след резолюция на Съвета за сигурност. Не е решение да търсиш административни начини да спреш контрола. Контрол по пътищата трябва да има, но трябва да има и контрол върху пътната полиция. Ако се създаде служба да контрол на пътните полицаи (дори може да се съчетае с граждански контрол) ефекта ще е по-голям. Сигурен съм, че ако пуснат няколко леки коли, бусове и камиони с камери и агенти на тази служба, които да правят нарушения, за много кратко ще изловят корумпираните полицаи. Целият въпрос на борбата с корупцията е, че няма воля за борба, а може би тези, които трябва да се борят са част от корупционните схеми.

 93. 93 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 381 Весело

  Преди време местоработата и местоживеенето ми изискваха да минавам през Ботевградско шосе всеки ден по 2 пъти. В началото всички караха като бесни, някои дори ми присвяткваха, че карам бавно и им се пречкам(за протокола - карам с 10 км над ограничението, като обичай ми е). Появиха се камери. Трафикът се нормализира, всички караха спокойно, никой не се буташе. Няколко колеги изгоряха със снимки. Махнаха камерите. Прочетете отново първите 2 изречения. Изводът за мен - камери, записи, солени глоби. От това разбират нашите шофьори. Ама глоби, не рушвети.

  Virtus est medium vitiis.
 94. 94 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 642 Неутрално

  По темата с актовете има още един сериозен проблем. Вече повече от четири месеца не мога да си взема синия талон след като един старшина ми го взе след Билидие хан за превишена скорост в края на юли. Служителите в КАТ вдигат рамене - актът не е дошъл при тях. А наближава Нова година и искам евентулано да мръдна до някоя съседна страна. Обмислям да съдя КАТ за неспазване на срокове - по закон един месец, за да те глобят по акт и да ти върнат талона (ако ти стигат точките).

 95. 95 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Поздравления за инициативите, и успех - мерките звучат добре, вярно сервирани са простичко - запазена марка ББ изказ, като за полицаи, но важното е да ги въведат!!!!
  Много добра точка и за битовата престъпност - това чувство за безнаказаност при извършването на престъпления в провинцията трябва да се изкорени - страха броди по българските села и вили!!!!
  Старите хора се страхуват за живота си и малкото имущество което имат - сякаш не им е достатъчно мизерното съществуване, но и за живота си да се страхуват...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 96. 96 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#82] от "klimentm": "Тази стенограма е като разговор между хора случайно хванати на улицата."
  ~~~~~~~
  Това е проблемът на всеки ортодоксален комунист - без значение син или червен! Партията го е научила, че истинските "политици" - като др. Станишев или др. Костов, говорят с лозунги и гръмки фрази, от сорта на "интегриран подход", "варварски империализъм" или "пгогхрамно управление".
  А всъщност всички министри си общуват съвсем нормално, когато обсъждат определени проблеми на управлението - не четат декларации и комюникета.

 97. 97 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1720 Неутрално
 98. 98 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 716 Весело

  До коментар [#83] от "Тишо":

  Аз това го знам като виц!
  Друг е въпроса, че да те пратят за кафе .................също не е нормално.

 99. 99 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1099 Разстроено

  Лукарски това ли можа да измисли,това ли е стратегия -икономическа ,това ли е държавническо мисление за икономиката.До метрологини проверки и сертификати опря,не случайно хората имат съмнние относно това лукаво/Лукарсково назначение.
  Има нужда да се направи това с полицайте ,но проблема се рашева като в САЩ и цивилизованите страни МИКРОФОН И КАМЕРА включени през цялото време когато работиш, а почивките ,когато камерите и микр. да не работят да са в строго регламентирано време.Всеки който е гледал два американски филма знае как става още от преди 20 години.

 100. 100 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#8] от "idiot_idiotov":

  "Ех, какъв мъжкар е нашият национален борец!"

  Какво сега- какво в предложеното не ти харесва? Каква е причината да се бъзикаш? Аз виждам две възможни- глупост, или корист... Ако по презумпция предположим че не си глупак- остана да попитам- ти в столичния КАТ ли работиш, или в някой друг?

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK