Шефът на следствието: Няма пречка да бъдат извадени копията на тефтерите на Златанов

Шефът на следствието: Няма пречка да бъдат извадени копията на тефтерите на Златанов

© Красимир ЮскеселиевТова е мнението на директора на Националната следствена служба Евгени Диков, запитан дали може да бъдат показани от прокуратурата заверените копия от тефтерите на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси КПУКИ Филип Златанов.
Диков изрази това мнение с уговорката, че не познава хода на разследването срещу неизвестен извършител, тъй като то не се извършва в НСлС.


(Изваждането на всички копия, върху които са работили и - предполага се - продължават да работят, или въобще притежават, прокуратурата и следствието, стана актуално, когато се разбра от публикации на "Капитал" и сайта "Фактор.бг" още през юни, че в бележниците фигурират и инициалите "ДП",  и имената  "Д.Пеевски" и "Делян Пеевски" и че има промяна на инициалитe "ДП" на "10".


Въпросът стана още по-актуален сега, след като неотдавна  беше обявено, че тефтерите са откраднати от колата на вещото лице, а в публикация на "Труд" преди два дни се появи версията на източници от разследването, че промяна в инициалите имало, но в обратния смисъл -  "10" е поправено на "ДП".
Официални съобщения на прокуратурата по тези смущаващи твърдения няма. От двете публични изяви на главния прокурор Сотир Цацаров в понеделник и вторник - пред агенция "Фокус" и пред журналисти в Съдебната палата, които наподобяват социално-политически коментари, не става ясно каква проверка точно се прави в Столичното следствие за изчезването на тефтерите, какво е обяснението на прокуратурата за поправката от "10" на "ДП" /ако това е официално твърдение на институцята/, дали се разследва кой е извършил фалшификацията, на кой етап от разследването и къде е станало това.


Затова и журналисти вече поставяме въпроса: Прокуратурата  да извади и покаже пълните заверени копия на всички оригинални страници от всички бележници на Златанов и това да стане на пресконференция, на която да можем да зададем въпросите си. Подобно на първата пресконференция през юни 2013, когато ни бяха прожектирани страниците от тефтерите с инициалите ББ, ЦЦ, ИФ, но без ДП. Аргументът за следствената тайна - че досъдебното производство продължава, би следвало да е още по-малко валиден сега, щом като не е бил валиден в самото начало на разследването, когато бе дадена първата мултимедийна пресконференция.)


Ако има промяна в оригиналите, кога може да е станало това, размишлявам на глас пред Евгени Диков. И го моля да си спомни всичко, което знае, като му припомням настоятелно, че на сензационната пресконференция на 13 юни миналата година, когато бяха прожектирани избрани страници пред журналистите, той самият присъстваше - седеше до зам. главния прокурор Борислав Сарафов и тогавашния зам. софийски прокурор Роман Василев.


Питам го дали на онази пресконференция бяха прожектирани ксерокопия от тефтерите или бяха сканирани.


"Доколкото ми е известно, колегите бяха качили на компютър данните, едно към едно. Доколкото си спомням, тефтерът беше в оригинал", обяснява Диков. И прави уговорката, че не знаел колко са тефтерите - тогава останал с впечатлението, че тефтерът е един. Едва напоследък научава от медиите, че били два или повече. Той самият е виждал тефтера, от който бяха прожектирани страниците, но не бил "запознат" - уточнява смисъла - "не съм го чел".


Питам Евгени Диков дали би могло да бъде пречка прокуратурата да извади копията на всички страници, докато все още се води предварително производство по второто дело - срещу неизвестен извършител за длъжностни престъпления.


При тази обществена тревога няма пречка според директора на НСлС прокуратурата да извади копията и да отговори на въпросите. Той не смята, че това би попречило на разследването. И прави уговорката: "Не знам до какъв етап са стигнали с досъдебното производство (срещу неизвестния извършител - бел. ред.)..."  Но добавя, че почти година откакто се разследва... би трябвало да са изяснени нещата, свързани с веществените доказателства.


Веществени доказателства не може да се разнасят без осигурен шофьор и транспорт


На въпроса за изчезването (кражбата, както беше обявена) на оригиналните бележници на подсъдимия Филип Златанов Диков казва:  "По принцип мога да говоря каква е организацията при нас. Има разпоредба в Правилника за администрацията на прокуратурата. Аз лично не бих допуснал да се разнасят веществени доказателства без шофьор и осигурен транспорт до НИКК или която и да е друга институция. Или да оставя на лице, което не е от държавна структура, да разнася доказателствата."


Диков напомня, че в Правилника за администрацията на прокуратурата, който бил приет в началото на т.г. от Висшия съдебен съвет, е регламентиран строго редът за съхранение, унищожаване, връщане на веществени доказателства... Просто да се изпълнява стриктно процедурата - тази е рецептата. За съжаление не навсякъде имало условия - паркингите на полиция, прокуратура, КПП-тата били задръстени с автомобили, които са се ползвали като веществени доказателства и след това нито се връщат, нито се разпродават, ако са конфискувани...


Защо обществено значими дела като "Златанов", "КТБ" и други не се възлагат на националното следствие, а на Столичния отдел?


Ето какво научавам след куп уточняващи въпроси.


Тъй като в НПК не е изрично регламентирано кои престъпления да се разследват от НСлС, в началото на  годината главният прокурор е издал заповед за реда за възлагане на дела на НслС. Идеята според Диков е имала благоразумни основания:  да не може например някой  младши прокурор да възлага елементарни дела на националното следствие.


Според заповедта на главния прокурор процедурата по възлагането започва по предложение на наблюдаващия прокурор до съответния окръжен, респективно за София - софийския градски прокурор. И той вече преценява дали да предложи на главния прокурор (така било първоначално, после демократизирано  – предлага на зам. главните Сарафов или на самия Диков) те да възложат съответното дело на НСлС.
  Обаче - забележете - без предложение на софийския градски прокурор зам.-главните не могат да предприемат нищо. Така главният прокурор хем може да твърди, че няма нищо общо с възлагането на най-важните дела на столичното следствие (на което началник е Петър Петров, следователя с прякор "Пепи Еврото"), хем на практика той решава чрез влиянието си върху софийския градски прокурор (коментарът авторски, не на Диков  - бел. ред.).


Евгени Диков смята, че би било добре този въпрос да се уреди в закон. И без това данъчните престъпления в 90 процента от случаите се възлагат на следовател, не на разследващ полицай.


(Разговаряме в понеделник, преди прокуратурата да обяви своите изненадващо радикални идеи за съдебна реформа. Там това се предлага - да се регламентира с промяна в закона възлагането на дела от главния прокурор на националното следствие.)


Веществените доказателства трябва да следват делото


Евгени Диков се учудва на  въпроса ми при какви обстоятелства прокуратурата може да откаже да предаде на съда веществените доказателства, както се е случило с тефтерите на Златанов - пет пъти съставът на Софийския апелативен съд ги е искал и не ги е получил.


Няма такива обстоятелства! НПК е абсолютно ясен по този въпрос - веществените доказателства следват делото, категоричен е той.  Прокуратурата не трябва да чака да ги иска съдът, а с внасяне на обвинителния акт в съда всички доказателства отиват с делото.
В конкретния случай може би това не е направено, защото делото е било разделено и бележниците са в досъдебното производство, размишлява  Диков.  Или може би - ако тефтерите не са ползвани за доказателства по делото, което е в апелативния съд... Нямам представа защо... - чуди се Диков. Но по правило - щом съдът изисква веществени доказателства, прокуратурата ги представя, варианти няма.


Така смята директорът на НСлС. И ми напомня, че е приел да разговаряме за становището на службата по проектостратегията на Министерството на правосъдието за съдебна реформа (тази част от разговора публикувахме отделно).


А по сюжета с тефтерите на Златанов за пети път прави уговорката, че разсъждава по принцип, тъй като не познава досъдебното производство.
Което се превърна в компрометиращ прокуратурата скандал заради изчезването на веществените доказателства и поправката по инициалите "ДП" в тях.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  Никакъв ПРОБЛЕМ!!! Само уточнете какво искате да пише в тефтерчето. Наели сме трима графични дизайнери (Photoshop експерти), които чакат да им дадем поръчката ви.

  Фирми НСС, ДАНС, МВР, "Ченгенек" АД и т.н.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2139 Неутрално
 3. 3 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  е ... как ще има проблеми - никога!
  Тоооо ... сега и да се показват и да се разнасят - все тая - доказателствата / оригиналите ги няма, та всичко си е по Закон!!
  .... Закона на джунглата България.

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 4. 4 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  [quote#0:"статия"]А по сюжета с тефтерите на Златанов за пети път прави уговорката, че разсъждава по принцип, тъй като не познава досъдебното производство, превърнало се в скандално заради изчезването на веществените доказателства и поправката на инициалите "ДП" в тях.[/quote]
  Май по тефтерения сериал ниКОЙ не знае,не е чул,не е видял.Виновни са само чистачката/не знам защо,ама е удобно/ и некой си апаш,дето ги е земал за вторични суровини.
  Трагично и абсурдно смешно.Ама най-вече абсурдно жалко.

 5. 5 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1368 Весело

  Класически пример за "манджа с грозде" А най ми харесва ритането по кокалчетата

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 6. 6 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  "Доказателствата следват делото"...
  А защо делото не е откраднато?
  Или може би крадецът (прокурорът) е знаел точно какво да открадне (да разпореди да изчезне)?

  Я най-добре всичките при бай Ставри, че да се научите как се работи с документи...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Весело

  Пречка може и да няма, но пък и сметка няма, че много ще се разсмърди тефтерната манджа.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ох. А Б.Б. и Ц.Ц си мислеха че всичко свършва като изчезнат тефтерите. Колко странички има още ... Рано или късно ще почнат да излизат една по една, ако не слушкат. То и записи сигурно има доста, като онези от Банкя, та сега Б.Б. вече се крие от камерите да не дразни много, че пак ще му "дърпат ушите".

  Ама така става, като има един милион чугуни да гласуват за компрометиран и зависим човек

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 9. 9 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  [quote#8:"Жупел"]Ох. А Б.Б. и Ц.Ц си мислеха че всичко свършва като изчезнат тефтерите.[/quote]

  То вече няма Б.Б и Ц.Ц., а 55 и 11 11.
  Те хората от прокуратурата не спят, а работят (по тефтерите).

  "Да, България"
 10. 10 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Преди 10-тина години синът ми отиде при едни мекерета с белязани пари от 3-ти отряд Бургас.Помляха ги от бой при задържането/Бяса,Радо,Врачанеца,Вальо Чекията,Миташки и др./Трябвало да плати задето излизал с момиче,което тези готвели за проститутка!
  Още не са ги осъдили,но за парите,които беше взел от приятел за да не ни безпокои,ни казаха че са "веществено доказателство" и едва ли ще ги видим някога.Познаха,не ги видяхме повече.
  Излиза,че е можел да ти даде на рекетьорите,но на момчето му беше писнало.

 11. 11 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 933 Неутрално

  тези с поправките или тези без поправките ?

 12. 12 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1377 Любопитно

  [quote#8:"Жупел"]Ох. А Б.Б. и Ц.Ц си мислеха че всичко свършва като изчезнат тефтерите. [/quote]
  -Публикувано на 25.11.2014 / 10:00
  Протестърите бяха и си останаха лицемери, които спасиха от съдебно преследване най-бандитското управление на България.

  Протестъри„Филип Златанов: Отказах да стана защитен свидетел срещу Борисов”
  Сега нарежда ли ви се пъзела? Ето защо протестиращите изиграха една от най-отвратителните роли в новата българска история. Попречиха за първи път в България да има осъдени висши представители на властта. Ако нямаше протести, ГЕРБ щеше да се спихне и този човек щеше да свидетелства, а назначения от Борисов Цацаров щеше да се чувства свободен да действа – че прави опити, това личи от това интервю и от Костинброд. Ако правителството на Орешарски беше стабилно и на хоризонта не се виждаха предсрочни избори, Борисов щеше да бъде изправен пред съда по няколко дела, включително и това за Мишо Бирата.

  Ако бяха разръчкали и тефтерчето докрай с върхушката на ГЕРБ щеше да се свърши. Протестиращите направиха ситуацията несигурна и дадоха надежда на Бойко, че може да се върне във властта. Ето защо той изля милиони, за да плаща на протестъри и да поддържа уличния натиск – това го спаси от затвора, а прокуратурата и разследващите се отказаха да правят каквото и да е пред перспективата утре Борисов да им отмъсти, ако се върне на власт.
  Как да му повдигнат силно обвинение след като след година, когато отново е на власт, някой съдия, близък на Цветанов реши да върне делото за ново разглеждане или направо да го признае за „невиновен“.
  Какво става с тях тогава? Това е простата и здравословна логика, която не позволява на прокуратурата да действа така, както искат хората отвън. Защото нито прокурорите, нито гражданите са герои и никой от тях не би рискувал да си сложи главата в торбата или да рискува живота си и сигурността на семейството си, за да се направи на герой. Това може да стане само с обща политическа и гражданска воля. Миналата година се отвори малък шанс, но красивите и умните се изправиха като Павлик Морозов и с комунистически плам не позволиха – буквално с телата си – да се атакуват Борисов, Цветанов, Фидосова, Пашата и т.н. по същество. Ето защо протестърите бяха и си останаха лицемери, които спасиха от съдебно преследване най-бандитското управление на България.

  Явор ДачковЯвор Дачков
  Фейсбук"
  http://afera.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b1%d1%8f%d1%85%d0%b0-%d0%b8-%d1%81%d0%b8-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b5%d0%bc.html

 13. 13 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 725 Весело

  До коментар [#9] от "errata":

  [quote#9:"errata"]То вече няма Б.Б и Ц.Ц., а 55 и 11 11. [/quote]

  +++++++++++

  И.Ф. направо "Фи 11" ли да се чете?

 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2151 Неутрално

  Добре ама, от де да сме сигурни вече, че не са преправяни преди заверката на копията?! Много се оцапахте с тия тефтери! Ама на многото-много!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2151 Неутрално

  До коментар [#12] от "Бенк-Бенк":

  Туй пък са свободни фантазии на тема "конспирации"! Оди за други опорни точки!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 16. 16 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Пишете си вие! Велики юристи казаха: "по написаното в някакво тефтерче не може да бъде осъден никой"....Сега -малко зрелище за наивници....Че чак до Явор Дачков я докарахме...

 17. 17 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Дано покажат на всички тези прословути тефтерчета, ама надали...

 18. 18 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#12] от "Бенк-Бенк":

  [quote#12:"Бенк-Бенк"]Протестърите бяха и си останаха лицемери, които спасиха от съдебно преследване най-бандитското управление на България. [/quote]


  Това е ясно за всеки що годе разумен човек. Не ми трябва точно Явор Дачков да ми го казва. А Протестна мрежа днес е шпиц-командата на Борисов, който се опитва да си върне контрола над Цацаров. Контролираната от Плевенлиев, който дължи всичко в политиката на Борисов, Протестна мрежа е отговорът на Борисов на медиите на Пеевски. Водят си пропагадни медийни войнички и ни правят на идиоти. Не че в Протестна мрежа няма и свестни хора, има, но ги водят за носа. Как един сигнал срещу Борисов не подадоха за толкова време?

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 19. 19 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#12:"Бенк-Бенк"]Протестъри„Филип Златанов: Отказах да стана защитен свидетел срещу Борисов”
  Сега нарежда ли ви се пъзела? Ето защо протестиращите изиграха една от най-отвратителните роли в новата българска история. Попречиха за първи път в България да има осъдени висши представители на властта. [/quote]
  До коментар [#12] от "Бенк-Бенк":
  PIK: "Метеж срещу Цацаров! Следва метеж срещу Борисов! Заговорниците: Плевнелиев и Прокопиев! Оръдията: рекетьорите от "Протестна мрежа" плюс Нова и Би Ти Ви!"

  Адв.Екимджиев: "Всичките грешки на прокуратурата са в полза на Пеевски."
  От мен: Вашите тези също.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 20. 20 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Нека да представят всички копия - и онези с ДП и другите с десетката.Както и с датите и отбелязване кога са правени копията и от кого.Така и така няма вече значение-опасните оригинали ,на които може да се прави графологическа експертиза отдавна ги няма.И малко обяснение-кой прави подборката кои страници да се показват и кои -не.

 21. 21 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Някои неща не знае,повечето не помни,ама ръси...
  Ще си останем само с това,което ние знаем или предполагаме.

 22. 22 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#16] от "hinin37":

  Прав сте.
  Същото го каза и Цацаров преди няколко дена. Че тези тефтери имат само морална стойност- в смисъл как се е упражнявала власта - но нямат доказателствена стойност. Още повече, че ФЗ е отказал да дава обяснения. което е негово право. След като е бил "посъветван" в нощта след като е дал съгласие да каже всичко, срещу обещания.
  Всичко това обяснява целия пошъл циирк който се разиграва от неколко дни - след като е ясно, че тези с инициалите ББ, ЦЦ...няма как да бъдат привлечени към наказателна отговорност, сега следва те да бъдат оневинени и морално.Да бъдат върнати чистички и белички на шараните, които пред Никулден тръпнат в очакване на радостни новини - като истински мазохисти.
  А как тези с инициалите управляваха, добре се знае и от други любопитни случки - Ало, Ваньо, шума от тоалетното казанче, оня с отвертката...

 23. 23 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  Тефтери или тефтерчета?
  Щото за тефтер знам - халваджийски тефтер,
  а за тефтерче знам - тефтерчето на Левски,
  а това на Филип Златанов не е нито едното, нито другото.
  Неговото е просто едно досие на сегашното управление и събитията в България!!!!!

 24. 24 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Хайко

  Тефтерче, може две,
  кръгове в мътна вода
  Кой, Колко.
  Днес гледаме фарс.
  А утре?

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 25. 25 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Тази дъвка вече е твърда и нагарча.
  Омръзна ми да ни правят на глупаци, но не виждам голямо желание у хората за промяна.

  "Winter is Coming"
 26. 26 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  BREAKING NEWS

  Изтече писмо навярно свързано с комуникацията между ДПС и обръчите от фирми или по-точно нещо като покана за присъединяване към компании и крупни бизнесмени съдейки по текста, който е изключително скандален особено в тази част.

  "...успеха значи власт но е за малцина. Също така знаем, че мнозинството, масите не са виновни за своето невежество. Но виновни ли сте вие силните и можещите за това, че други не са виновни? Властта над населенията живели с векове наред по днешната територия на страната винаги е била не просто управление, а изкуство и то много трудно както на родителите е трудно да възпитават трудни деца. Смеем да твърдим, че като горди наследници на високата порта имаме опита с който сме съхранили силата на властта през всичките неустойчиви години след възстановяване на българската държавност. Съхранили сме и робското самочувствие сред населението и сме го предали в поколенията през великите сили и най-вече съветския съюз и ръководителите им до днес. Ние сме професионалната власт тук независимо от обстоятелствата, не аматьорите и всеки трябва да се учи от нас за да оцелее в мащаба който е достигнал случайно или не. Има предел, обаче. Нямаме угризения, защото сме убедени че пресъздаденото чрез изкуството въпросче "Кажи ага?" говори достатъчно за лицемерието,презрителността, за мазността на население което не заслужава и никога не ще заслужи..."

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 27. 27 Профил на Martin
  Martin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Сега кои копия ще покажат? Подправените или истинските?

 28. 28 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Къде ще ги поръчат копията? Не вярвам да е в Костинброд.И тук вече един въпрос напира.Въпроса за авторските права.Крайно време е да си плащат за печатането на тефтерета.И друг въпрос,като са нанасяли поправки в текста,питали ли са автора или направо от главния прокурор,пардон редактор, са взели разрешение.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 29. 29 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Конституция на Република българия:
  Чл. 128.
  (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) "Следствените органи са в системата на съдебната власт. Те осъществяват разследване по наказателни дела в случаите, предвидени в закон".

  НСлС/която е част от съдебната власт - трудно обяснимо защо/, осъществява разследване по наказателни дела в случаите, предвидени в закон.

  Всъщото време:
  "Тъй като в НПК не е изрично регламентирано кои престъпления да се разследват от НСлС, в началото на годината главният прокурор е издал заповед за реда за възлагане на дела на НслС. Идеята според Диков е имала благоразумни основания: да не може например някой младши прокурор да възлага елементарни дела на националното следствие".
  Уникално!!! Такова чудо няма нито в "нормалните", нито в "ненормалните" държави.

 30. 30 Профил на Yavor Ivanov
  Yavor Ivanov
  Рейтинг: 217 Весело

  Егати комунягата! Изражението му ми казва повече от думите му...

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8404 Неутрално

  Ами извадете ги,но преди поправките.

 32. 32 Профил на paladin
  paladin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Надлежно и акуратно поправени.

 33. 33 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ако въпросните тефтерчета не са толкова важни и не са не само основно веществено доказателство, но и НИКАКВО ДОКАЗАТЕЛСТВО, както ни убеждават публично и убедено и от прокуратурата, и лично главния прокурор Цацаров, ТО ТОГАВА НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ВЪПРОСНИТЕ ЗАВЕРЕНИ КОПИЯ НА ТЕЗИ ТЕФТЕРЧЕТА, ПО КОИТО Е РАБОТИЛА ПРОКУРАТУРАТА ДА БЪДАТ ПРЕДСТАЕНИ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ И НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА!

 34. 34 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И ако прокуратурата твърди, че не инициалите Д.П. са преправяни в 10, а обратното - 10 в инициалите Д.П., ТО ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ СЛЕД КАТО ИМА ПРЕПРАВЯНЕ ПРОКУРАТУРАТА Е ДЛЪЖНА ДА ИЗЯСНИ И ДОКАЦЕ КОЙ, КОГА И ЗАЩО Е ИЗВЪРШИЛ ТОВА ПРЕПРАВЯНЕ НА ТЕФТЕРЧЕТАТА И ДА ПОКАЖЕ ОРИГИНАЛНИТЕ НЕПРЕПРАВЕНИ ЗАВЕРЕНИ КОПИЯ НА ВЪПРОСНИТЕ ТЕФТЕРЧЕТА.
  След като и според нея категорично те нямали никакво значение и не представлявали основни или даже никакви доказателства...

  И да отговори на всъщност най-важния въпрос - МАНИПУЛИРАНИ И СЕЛЕКТИВНО ЛИ СА ВАДЕНИ И ПРЕДСТАВЯНИ ОТДЕЛНИ СТРАНИЦИ И ТЕКСТВОЕ В ТЕФТЕРЧЕТАТА В ПРОКУРАТУРАТА И СЛЕДСТВИЕТО И АКО Е ТАКА - ОТ КОГО И ЗАЩО!

  И всеки, който твърди или се опитва да твърди, че има нещо нередно обществеността (не "Протестна мрежа", не "един автобус хора" и пр., а българските граждани) да иска да получи отговори на тези въпроси върши нещо нередно или нечистоплътно ОЧЕВИДНО ИМА ИНТЕРЕС ОБЩЕСТВОТО ДА НЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА!

 35. 35 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Няма пречка да бъдат извадени копията на тефтерите на Златанов
  Доообре бе пич, обаче аз сакам в тях да пише за извънземните...няколко пророчества за хората от Марс, и непременно да пише, аргументирано при това за първичното, яйцето или кокошката!!! Много държа яйцето да е извънземно! Става нали? После на 185 страница да пише, че Людмила Живкова е възкръснала и ще оглави Министерството на Културата, а веждито ще ѝ е заместник. Иначе немамвера ей, да знайш!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 36. 36 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Най-забавното е - и затова тези са се уплели като патета в кълчища и не знаят какво да кажат и сипят лъжи и обяснания, които нямат никакъв смисъл и после сами опровергават - че каквато и версия на тефтерчетата да представят - преди или след манипулирането и препряването им ИСТИНАТА ПАК ЩЕ ЛЪСНЕ, ЗАЩОТО ПРЕПРАВЯНИЯТА НЕ МОГАТ ДА (СЕ) СКРИЯТ И ВЕЧЕ СЕ ЗНАЯТ - поне няколко от тях!

 37. 37 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Кой знае тези копия кога са правени, как са обработени и кога са заверени със задна дата (разбира се). Оттук нататък на нищо не можем да вярваме и вероятно това е и една от идеите.

 38. 38 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Копията??? А оригиналите???... Или и вие от следствието сте нечии копия?... Може би копия на Кой?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 39. 39 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#35] от "chichka":
  Аз пък искам в тези копия да се спомене нещо и за Алиса в страната на чудесата...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 40. 40 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#12] от "Бенк-Бенк":

  Някои хора не могат да преглътнат, че не се класират в категория красиви и умни.

  "Я з москалями не балакаю!"
 41. 41 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Вероятни пречки- никой не ще да ги поиска, защото не са важни, а са само "символ за властеви механизъм" ли беше...; оказва се, че са изчезнали, или ще изчезнат преди съда да ги види, и заверените копия (щом оригиналът/оригиналите изчезнаха....).
  Ред въпроси нямат отговор:
  - колко тефтера са постъпили първоначално в Сл С?
  - заверените копия наистина ли са копия от тефтерите в първоначалния им вид? (би трябвало, щом са заверени но дали..) Имат ли доказателствена стойност?
  - главен въпрос (реторичен)- защо главния прокурор още не си е подал оставката?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK