Младите ценят най-много външния вид, кариерата и независимостта си

архив

© Георги Кожухаров

архивЗа днешния млад човек най-важните неща са да изглежда добре (85% от анкетираните), да има кариера (75%) и да бъде независим (80%) и отговорен (72%). Това показва изследване на "Галъп интернешънъл" сред 1030 души на възраст между 14 и 27 години. Данните са послужили за книгата "Младите хора в европейска България – социологически портрет 2014 г." на проф. Петър-Емил Митев и доц. д-р Сийка Ковачева. Проучването е предоставено на "Дневник" от фондация "Фридрих Еберт".


Гражданските инициативи (27%) и политическата активност (24%) остават далеч назад, изпреварени от марковите дрехи, висшето образование и спорта (всички с около 60%). През 2014 г. пушенето на марихуана вече не е символ на престиж и повечето го определят като "старомодно" или "не толкова актуално" (63%).


Макар че нямат доверие във властта и не са политически активни,
младите българи искат да се развиват, работят и създадат семейство в България


Трудът се е фокусирал върху ценностите на младите и тяхното отношение към труда, политиката, образованието, семейството и емиграцията. Специална глава е отделена за оптимизма и страховете на младежите, свързани с България и развитието им тук.


Семейството остава традиционна ценност


макар и да отстъпва на кариерата (само 5% не искат сериозна връзка в бъдеще). Различното в сравнение с предишните поколения е не очакването да се създаде дом или не, а какви да бъдат формите на бъдещото семейство. За младите хора у нас то не е непременно брачна връзка между двама от различен пол с дете, а по-скоро се дефинира като съвместен живот с постоянен партньор. Повечето обаче нямат ясни планове.


По-голямата част от хората между 14 и 27 години предпочитат частния сектор


пред държавния (51 срещу 35%), макар да са наясно, че той е по-несигурен. Това може да се обясни с разликите в месечното заплащане. Масово младежите получават ниски заплати (до 400 лв) , а само 7% - над 1000 лв. 68% биха избрали безинтересна, но добре платена работа, докато 24% поставят заплатата на второ място. Въпреки това условията за социално-професионалния старт на младите хора се изменят като цяло в положителна насока.


Близо половината анкетирани са готови да направят морален компромис в името на успеха. Разпространено остава и разбирането за "връзките" като начин за постигане на кариера (30%). И все пак при повечето младежи (около 45%) личната отговорност и усилия се определят като най-важни фактори за "успеха в живота".


Авторите на изследването наблягат на все по-задълбочаващото се


"политическо отчуждение"


Младите избиратели на възраст до 27 години са най-пасивната възрастова група – едва 35% са гласували, и то не на всички избори (от тях 27% гласуват редовно). Това може да се обясни с масовата липса на доверие спрямо две основни институции – парламента и правителството (само 13% са отговорили с "Пълно доверие" или "В известна степен"). Най-уважаваната институция пък е Европейският съд по правата на човека (малко над 40%). Мнението на младите хора за бъдещето на България е разтроено: една трета вярва, че ще има значими положителни промени в близка перспектива, друга третина не мисли, че животът в страната ще се промени през следващите години, а останалата третина е скептично или негативно настроена.


Най-големите страхове на хората между 14 и 27 години са свързани с безработицата (най-важен проблем за 70%), бедността (65%) и трудовата несигурност (57%). Въпреки това процентът на отказали се да емигрират се е повишил чувствително (от 14% за 2002 г. на 47% за 2014) и около половината младежи биха останали в България, вярвайки във възможността за едно по-добро бъдеще.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  Външен вид <> маркови дрехи

  Единственото извинение на младите хора е, че не са по-глупави от родителите си на същите години.

  Може би малко по-мързеливи, но не по-глупави.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 2. 2 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 813 Весело

  [quote#1:"Боби Колев"]Външен вид <> маркови дрехи [/quote]
  Един такъв младеж, едвам събра 35 стотинки за "Заю Баю", обаче беше с некви маратонки яка марка.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 3. 3 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Възгледите на младите са формирани от буржуазния модел у нас. Няма нищо за чудене, това са ЦЕННОСТИТЕ на пазара и представителната демокрация.
  Характерно е, че знанията сами по себе си не се смятат за нещо важно, нито съпричастието с околните, евентуално само като средства за кариерата и останалото "важно".
  Също така е доста своеобразно разбирането им за "независимост", тоест и свободата като идеал не е осъзната като нещо ценно.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 4. 4 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2350 Любопитно

  Трудно ми е, да осмисля и приема за достоверно мнението на групата анкетирани от 14 до 18 години, които всъщност нямат никакъв житейски опит. Може би, разбивка по възраст, би дала по-добра яснота за вижданията на младежите.

 5. 5 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 450 Весело

  Независими !? Къде ли другаде изтрезнелите от абитуриентсия бал, се за писват в университет, само и само да продължат мама и тате да дават парички ?

 6. 6 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 450 Неутрално
 7. 7 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боби Колев":

  Айде сега, веднага се хванахте за външният вид.
  Че кой млад човек не иска да изглежда добре?
  За мен са по-важни останалите им желания - да градят кариера, да са отговорни и независими.
  Екстра са си младите.
  И плюс това, вече не е чак толкова скъпо да имаш т.н. "маркови дрехи". Макар че "маркови' не е точно определение.

  До коментар [#2] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 8. 8 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Някои съфорумци забравят, че и те са били млади. Да са живи и здрави младите и дано останат тук, в България. Иначе нищо добро не ни чака.

 9. 9 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#3] от "Николай Теллалов":

  Предполагам и правописът е сред тези ценности? Забавно е да критикуваш другите, а да не знаеш как се пише буржоазия.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 10. 10 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  По времето на Тодор Велики 95% от младите предпочитаха частния сектор! От къде да знае човекът, че идеите на социализма ще се сбъднат след смъртта му?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 11. 11 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Извинявам се зя грешката, но от няколко часа кълва един превод от български на руски, така че неволно бъркам правописа.
  Също толкова често се случва в преводи на руски да пиша например Ъ вместо Ы.
  Толкова ли е фатална тази правописна грешка за тезисите ми?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 12. 12 Профил на Сашо Варов
  Сашо Варов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не знам как външният вид е равен на маркови дрехи, каквото изречение имаше в статията. Убеден съм, че избирайки този отговор, хората разбират нещо доста по-комплексно - цялостно излъчване. И дрехите са само част от това - здраве, език, поведение. Външният вид е проекция на желания и възможности, а не шопинг карта.

 13. 13 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Любопитно

  Младите българи генетично са далеч по-красиви от събратята си в САЩ и Великобритания, а се и обличат значително по-добре и с вкус от тях. Като добавим и прекрасните климатични, природни и географски дадености на страната ни, държавата България може да стане предпочитана за много от младите. Необходимо ни е само да имаме добра политика и икономика, в съчетание с една добра социална политика, но за това, трябва да се краде по-малко!!!!

 14. 14 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Не съм съгласен също така, че били по-мързеливи. По-демотивирани сигурно. Демотивирани по различен начин от времето на моята младост.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 15. 15 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боби Колев":

  Тукашните маркови дрехи са просто дрехи в белия свят, в някои държави дори са просто "парцалки" съшити в Турция. Та в тоя ред на мисли са доста тъпи младите. Защото се впечатляват от бляскавото и се итнересуват от чуждото мнение.

 16. 16 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2748 Неутрално

  [quote#13:"Дедо Либен"]Необходимо ни е само да имаме добра политика и икономика[/quote]
  Е, щом е само това...

 17. 17 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Генетично?
  Не мисля и че има повече вкус в обличането у нас. Сравнявам с Барселона, с Киев, Истанбул и Петербург. Сравнението не е в наша полза.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 18. 18 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Младите са прости и несериозни нищо няма да стане от тях.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 19. 19 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2748 Неутрално

  [quote#15:"popovp"]ащото се впечатляват от бляскавото и се итнересуват от чуждото мнение. [/quote]
  Боже, тук става въпрос за тийнейджъри на 14-18 години, още в гимназията, разбира се, че ще се интересуват от чуждото мнение и ще искат да изглеждат модно. Проблемите идват когато на 28 са останали на същия акъл.

 20. 20 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 809 Неутрално

  В старанието да изглеждат добре всичките тези 85% всъщност изглеждат смешни и жалки. Прокламираните им в анкетата ценности - кариера, независимост и поемане на отговорност, в реалността клонят към нула.

 21. 21 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Да, точно така [#15] но конформизмът и инфантилността не са грях единствено на младите.
  Често ми се струват по-цинични от нас на тяхната възраст, но може и само да ми се струва.

  Общо взето промяната от времената на "социализма" (реално държавен капитализъм) излиза... незначителна, а?
  Само по себе си това не е добре, белег на застой... и още един аргумент в полза на твърдението, че ПРОМЕНИТЕ у нас спрямо "соца" са чисто козметични, основните социални несправедливости остават в сила и форматират ако не изцяло съзнанието, то със сигурност диктуват определени модели поведение, предимно консервативни, да не кажа реакционни.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 22. 22 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Любопитно

  До коментар [#14] от "Николай Теллалов":

  Интересно кой очакваш да ги мотивира, Ники?
  Обществото? Училището? Семейството?


  До коментар [#19] от "Yard":

  ++++++
  Един свестен и логичен коментар!

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 23. 23 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  И защо младите да правят кариера? При соца и капитализма кариера се правеше цял живот и имаше смисъл да я правиш, работиш 25-30 години и завършваш с висок статус и добра пенсия.
  В момента "кариера" се прави до 35-40 годишна възраст и след като изсмучат всичко от теб те изхвърлят. Остават ти само да поработиш още 25-30 години до пенсия, където намериш и при каквито условия намериш, да си загубиш ипотеката, от скъпа да минеш на евтина кола, на нисък осигурителен план и въобще - кучета те яли.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 24. 24 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  До [#13] а да не се краде хич?
  Вярно, за целта е нужна НАПЪЛНО НОВА система.
  Само че, дано греша, не виждам потенциал у младите да извършат демонтаж на старото и построяване на новото. Няма потенциал нито количествено, нито качествено.
  Значи топката още е у "средното поколение", но за него направо не ми се пише, а и доста хора са в чужбина, практически изключени от обществения живот тук.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 25. 25 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2364 Весело

  "Близо половината анкетирани са готови да направят морален компромис в името на успеха."

  Само колко правилно се ориентират младите хора?!
  Откъде ли са прихванали такова мислене?!

  I Want To Believe
 26. 26 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Весело

  До коментар [#23] от "др. Иванов":

  Иванов верно ли?
  Викаш друго си е да бичиш 30 години на струга.
  Сега кариера не мога да направят само бездарните и мързеливите, а пред иточно те правеха кариера...
  А и тогава кариерата беше обвързана с членство в партизанската ви партийка.
  Ако не си "член", гориш..
  Стига плещи глупсти.
  Фатмашка ти работа...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 27. 27 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Кире, болна тема е това за мотивирането, след като изброените от теб фактори действат по-скоро демотивиращо.
  Ами казах вече, че средното поколение има да изкупва грехове, ама и то по качество е доста увредено и от живковизма, и после от "демокрацията"...
  Не знам.
  Точно сега, може би от умората след нощна работа над поръчки, съм нещо много черноглед. Ще се наспя и ще ми мине. Може би.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 28. 28 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Кире,
  познавам ДОСТА МНОГО народ, които нито са бездарни, нито мързеливи, но "успех в бизнеса" не постигнаха, защото качества се искат други, дето не са точно качества, а тарикатлък.
  А и кариера и независимост и преди, и сега са противоречащи си неща.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 29. 29 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#18] от "drbbbb":

  Същото са казвали и баба ти и дядо ти едно време за теб. Пък виж какъв човек си станал, а!
  Нищо им няма на младите, съвсем в крак с времето си са. Малко се съмнявам само за онези завишени проценти за спорта, защото дори в училищата вече не можеш да видиш деца да спортуват.

 30. 30 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#26] от "Кирето":

  Я ме светни за твоята кариера?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 31. 31 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Мен ме притесни отговорът, че 50% са готови на морален компромис в името на успеха, като той е дефиниран като материален успех.

  E PLVRIBVS VNVM
 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#3] от "Николай Теллалов":

  Съвсем логично, знанията сами по себе си, не се ядат. Ако не ти носят директно позитиви от материален план, логично е да не се приемат за кой знае каква ценност. Когато човек подсигури материално себе си и семейството си, тогава може да се отдаде на знанията за собствено удоволетворение. Не виждам нищо ненормално, едва ли децата ти ще хрупат/обличат някакви твои имагинерни знания.

 33. 33 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  „Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в социалистическите страни хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата социалистическа система. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на народите от социалистическата система и на окончателното необратимо угасване на тяхното самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене – всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел…честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото… Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени , ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия . Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза:
  ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“.

  Тази реч се приписва на Алън Фостър Дълес при учредяване на ЦРУ през 1945 година и от нея съм махнал само няколко споменавания на СССР за да изглежда като "нарисувана за сегашна България" .
  Още по-тъжното е ,че в по-голямата част от рисуването на картинката "днешна България" българите си помогнахме сами без Дълес ,и без ЦРУ.
  Не обуздахме нашите страсти,не направихме децата си по-устойчиви и по-некомерсионални ,не правим такива и внуците си .
  Ден на будителите трябваше да е всеки ден, будители трябваше да сме всички ,будени трябваше да са млади и стари.
  Тъжна равносметка - как за 25-30 години може да се затрие една нация преживяла 2 и 5-вековно робство ,войни за независимост и обединение ,социализъм даже.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 34. 34 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#31] от "PavelCZ":

  Просто половината от децата са отговорили честно. Всеки човек е готов на морални компромиси на определена цена, само мизата е различна

 35. 35 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  А това, че било лошо младите да поставят акцента върху външния вид... В един организъм бушуващ от хормони, основната цел на тая възраст е да привлечеш срещу положния пол.

  Точно обратното - ако не го интересува външния му вид, трябва да се притеснявате сериозно!

 36. 36 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Знанието е най-скъпата стока, заедно с уменията. И не е вярно, че първо трябва да се подсигурят материално, пък тогава да се развиват духовно и да обогатяват знанията си. Обогатяването става абсолютно всеки ден, всяка година трябва да си надградил с нещо предходната (нямам предвид гардероба). Мисля, че младите не сме мързеливи, но ми се струва, че средата понякога люшва голяма част към това да си мислят (или поне да са убедени), че тарикатлъка отваря всички врати.

 37. 37 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 715 Весело

  До коментар [#3] от "Николай Теллалов":

  Друго си е истински ценности нали? Скъсана шуба, празен хладилник, ама поне ценностите са на място, нали? Кои ценности? Айде сега, да не задълбаваме...

  България, къде е нашия change we can believe in?
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на pyjamka
  pyjamka
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Интересно е, че и сега да ме бяха анкетирали, и преди десет години - пак щях да попадна в границите на тази "представителна извадка". Но пък и отговорите ми щяха да са различни.
  Аз прозирам няколко негативни тенденции в отговорите на анкетата и не откривам това, което считам, че би било ключът - увереността в собствените сили, самоинициативата, предприемчивостта и желанието за себеизява.

 40. 40 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3778 Неутрално

  Хубаво е човек да е млад.Това е най хубавата част от живота на човека.Майната им на статистиките,всеки иска да е млад.

 41. 41 Профил на id5
  id5
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Тия "млади" да не са расли на марс? Колко точно от по-старите оценяват високо участието в граждански инициативи, имат предприемачески дух и отхвърлят моралните компромиси?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 42. 42 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1170 Любопитно

  [quote#11:"Николай Теллалов"]кълва един превод от български на руски[/quote]

  Нещо като писмото на запорожките казаци до турския султан, но твоето е до руския султан, и не го псуваш, а го хвалиш?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 43. 43 Профил на yws02375476
  yws02375476
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Да си цениш кариерата и в същото време независимостта е общо взето оксиморон...

 44. 44 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1170 Весело

  [quote#37:"Gavril"]Скъсана шуба, празен хладилник, ама поне ценностите са на място, нали?[/quote]

  Шубата може да е скъсана, ама е революционната шуба. Топли повече от всяка друга

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 45. 45 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1170 Весело

  [quote#23:"др. Иванов"]завършваш с висок статус и добра пенсия. [/quote]

  Другарю, още не 1-ви Април.
  Или говориш за статуса на червените прасета по високите етажи?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 46. 46 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#23] от "др. Иванов":

  Ами затова народа трябва да се държи като футболен треньор - с оставката в джоба, ама доста не го осъзнават, и са много изненадани като останат на улицата.
  А който на 40 още е с първа ипотека (за собствено жилище) е глупак

 47. 47 Профил на islamic_state
  islamic_state
  Рейтинг: 229 Любопитно

  До коментар [#42] от "dgd":

  И къде по-точно хвали руския султан?

 48. 48 Профил на lynx
  lynx
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Личностно/духовно развитие са посочили 0% от младите...

 49. 49 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Младите предпочитали частния сектор....Вижда се са зелени. Мислят си, че до един ще станат чорбаджии и ще яхнат джиповете. Да, ама не. Местата отдавна са заети.
  А като отидат да бачкат на чорбаджията и оня им стопи лагерите срещу 500 лв. ще видим кое ще предпочетат.

 50. 50 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Весело

  До коментар [#30] от "др. Иванов":

  Иванов, въобще нямам на намерение да те светкам за каквото и да е.
  Ей така ще те оставя на тъмно...

  Който трябва знае...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 51. 51 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Хайде не ми приписвайте ценности от смешното си ниво.

  Знанията не се ядат, вярно е. И някои не виждат нищо нередно в това знанията да правят човека единствено по-скъпа стока на пазара на труда.

  За какво говорим тогава? Сами себе си не цените, не се смятате за самоценност, ами не хленчете тогава, че с вас постъпват като с ВЕЩИ.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 52. 52 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Не, сладурчо, превеждам творби на български автори, за да се популяризират в рускоезичните части на тоя и съседния континент. С каквото мога спомагам така наречената българска мамка му култура да е позната не само тук.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7574 Неутрално

  Не ми се вижда много достоверна тази анкета,поне в часта за оставането в България,ама знае ли човек,времената се менят.

 54. 54 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  До коментар [#7] от "Кирето":

  Че кой млад човек не иска да е свободен и независим?!

  Но това чак СЛЕД като е облечен в маркови дрехи!

  Ще се хващам и как още...глупачета малки...но както знаеме няма лоши деца...има лоши родители.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK