Кой е Слави Бинев

През 2007 Слави Бинев е кандидат за кмет на София - това е част от предизборната му реклама

© Надежда Чипева, Капитал

През 2007 Слави Бинев е кандидат за кмет на София - това е част от предизборната му рекламаНовината, че Слави Бинев (като представител на Патриотичния фронт) оглавява парламентарната комисия по култура и медии, предизвика изненада, коментари в социалните мрежи и форумите, шеги и сравнения с министъра на културата. Дори контекстът, че е искал да бъде начело на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, а е останал само неин заместник-председател, не смекчи иронията, че състезателят и треньор по таекуондо и бивш собственик на емблематичната преди години чалготека БИАД в София сега ще отговаря за законотворчеството в областта на културата и медиите.


До място в 43-то Народно събрание Слави Бинев стигна, след като неговото "Гражданско обединение за реална демокрация" (ГОРД) се вля в Националния фронт за спасение на България (НФСБ) на Валери Симеонов, който пък направи коалицията Патриотичен фронт. Тя се яви на извънредните избори през октомври тази година, на които спечели 19 мандата, а след това стана и една от формациите, подкрепящи  кабинета "Борисов". Бинев влиза от Хасково. 


ГОРД е част от НФСБ от лятото на 2013 - обединението се случи само няколко месеца след неуспешните за него и лидера му предсрочни парламентарни избори през май 2013 г. Тогава Слави Бинев участва в коалиция с политическия съюз "Български социалдемократи", "Защита" на Петър Берон (навремето част от коалиция "Атака") и "Нова зора" на Минчо Минчев. Предишната година (2012), когато създаде ГОРД, Бинев щеше да прави и нова Консервативна партия "Движение на успеха" (КПД на успеха).
В орбитата на "Атака"


И ако в ролята си на български депутат Бинев е част от формацията на Валери Симеонов (който се отдели от "Атака" преди три години), то през 2007 г. беше избран за евродепутат от листата на "Атака". Така, ако има нещо постоянно в политическата му кариера - това е обвързаността с националистически формации.

Слави Бинев по времето, когато беше заедно с Волен Сидеров в "Атака"

© Дневник

Слави Бинев по времето, когато беше заедно с Волен Сидеров в "Атака"


Бинев беше и кандидат за кмет на София от "Атака" през 2007 година. Тогава той получи 15186 гласа. 


С Волен Сидеров се разделиха в края на 2011 г. след президентските и местните избори. Тогава той се дистанцира от семейния скандал между Сидеров, съпругата му Капка Георгиева и сина ѝ Димитър Стоянов, а малко след това – през февруари 2012 – обяви новия си проект. Целта на ГОРД беше да създаде "най-после парламентарна демокрация, а не щандове, на които се търгува с интереси и се продава влияние", и да влезе в политиката, защото според Бинев "без политическо крило нищо не може да се постигне". 


По-късно същата година, в Деня на независимостта - на 22 септември 2012 г. - ГОРД заедно с известния по това време като партия на телевизия СКАТ Национален фронт за спасение на България организира "поход на независимостта". Слави Бинев прочете декларация от 17 точки, в която поиска правителството (първият кабинет на Бойко Борисов) да изнесе точни данни каква част от обществените средства, в това число и на фирмите с държавно участие, се съхраняват в Корпоративна търговска банка, Първа инвестиционна банка и Българо-американска кредитна банка.

Слави Бинев заедно с Валери Симеонов и Данчо Хаджиев от "Национален фронт за спасение на България", когато ГОРД се сля с тях и обявиха общия си политически проект - август 2013<br />

© Юлия Лазарова

Слави Бинев заедно с Валери Симеонов и Данчо Хаджиев от "Национален фронт за спасение на България", когато ГОРД се сля с тях и обявиха общия си политически проект - август 2013


В декларацията се искаше още премиерът да даде ясни и точни отговори за ползването на правителствения самолет от неговия кръг хора, както и за търговията с власт, а правителството да гарантира свалянето на цензурата и свободата на словото у нас.


Враждата с Борисов


Сега Бинев се оказа в ситуация да е част от политическа формация, подкрепяща правителството на Борисов, когото много остро напада от няколко години. Самият депутат гласува "против" избора му за премиер и подкрепи само структурата и състава на правителството. 


"В името на това да бъдат изпълнени тези 10 точки (от програмата на Патриотичния фронт - бел. ред.) аз съм готов да си захапя езика", коментира Бинев пред Би Ти Ви ще има ли променя в отрицателното му отношение към лидера на ГЕРБ, след като стана ясно, че ПФ ще подкрепи втория му кабинет. "Имам недоверие, което спестявам в името на партийната дисциплина, опитвам се да бъда по-обран. Има партийна дисциплина, която трябва да се спазва, аз съм обрал своята реч, което не означава, че съм се променил", каза още Бинев. 

Официално представяне на проекта Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) през април 2012

© Цветелина Белутова, Капитал

Официално представяне на проекта Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) през април 2012


Не е ясно къде точно се корени конфликтът между двамата. В тв интервю от март 2013, когато Борисов вече не беше премиер, а Бинев се готвеше за кампания, той обясни, че не бил платил рекет на негови хора преди години и затова отношенията им са проблемни. 


Борисов пък обвини Слави Бинев, че е сред хората, които го атакуваха с досието "Буда" през февруари 2013, малко преди да подаде оставка и да тръгне на предсрочни избори. 


Докато беше евродепутат, Бинев заяви пред европарламента през ноември 2011, че Борисов контролира българските медии. Той неведнъж се е оплаквал, че медиите не отразяват работата му на евродепутат, а през миналата година обяви, че заради това ще се оплаче с отворено писмо до арменския поп.


През лятото на 2012 бившият състезател по таекуондо твърдеше, че ще го убият и ако нещо се случи, "държа да се имат предвид моите подозрения към премиера Бойко Борисов".


Непризнат архонт


Малко преди да влезе в европарламента в началото на 2007 г. от листата на "Атака", Бинев бе обявен за архонт от Старозагорския митрополит Галактион на церемония в Рим и това предизвика скандал в Българската православна църква, дори дипломатически реакции, а Светият синод отказа да признае титлата. Бинев обаче се представя с нея и твърди, че му е правилно присъдена.


Слави Бинев (вляво) заедно с Валери Симеонов<br />

© Юлия Лазарова

Слави Бинев (вляво) заедно с Валери Симеонов

Като евродепутат той засипваше медиите с информация и снимки за всичките си пътувания и срещи по света - от премиера на Бангладеш до молитвени вечери, и беше активен с позиции по всякакви международни въпроси.  


От гангстерската война до политиката 


Миналото на 47-годишния Бинев обаче е по-различно, а името му най-често се споменава във връзка с погрома в спортен клуб "Дескрим" в началото на 90-те и като бивш собственик на първия и най-популярен преди години чалга клуб БИАД в центъра на София. Той е бивш спортист, завършва НСА със специалност бокс и тенис. Бил е европейски шампион по таукондо, треньор и съдия в този спорт. От началото на 90-те години до 2006 г. Бинев е един от основните акционери в "R–System Holding" АД, в който влизат повече от 100 дружества,  които инвестират в развлекателния бизнес, охранителни компании, в строителство.


Създател е на Асоциация "Защита", която официално беше учредена със заявката да се противопостави на охранителните фирми на борците.

Слави Бинев - архивна снимка

© Красимир Юскеселиев

Слави Бинев - архивна снимка


През ноември 1993 г. група от няколко човека нахлуват в двора на спортния комплекс "Дескрим" в София, нает тогава от Бинев, и след побой го отвличат, след което го изхвърлят на Околовръстното. Сред обвиняемите при образуваното по случая следствено дело са Димитър Джамов, Красимир Маринов (Големия Маргин), Дмитрий Минев (Димата Руснака - убит през 2005 г.) и Пело Стоев. Те са обявени за общодържавно издирване. Основният свидетел срещу тях е Румен Рачев-Пъпката (станал след години представител на ГЕРБ в Шумен и убит през 2009 г. от групата на "Килърите"). По-късно той е арестуван, като е обвинен за участие в  престрелката в столичния квартал "Дружба", при която загинаха двама охранители от пазарджишката фирма "Гардения". След престой в ареста Рачев променя показанията си срещу Дмитрий Минев и Красимир Маринов и когато те се връщат в края на декември в България - създават СИК. Рачев също е освободен от ареста. Междувременно през август 1994 г. е застрелян председателят на Асоциация "Защита" доцент Цветан Цветанов. Затова и инцидентът в "Дескрим" се смята за начало на т.нар. гангстерска борба по онова време. 


Като съдружник в "М.И.Г. Групп" АД, която стопанисваше няколко заведения в София, сред които "Библиотеката", "Дали" и най-популярно - чалготеката БИАД, Бинев на практика е домакин на много партита на силовите босове.  


Именно в БИАД през 2001 г. шефът на "ВАИ холдинг" (компанията - наследник на ВИС) Георги Илиев (убит през 2005 г.) удря Бинев в главата, защото охраната на заведението не го пуска да влезе вътре. Илиев беше оправдан в заведеното след това дело, но Бинев поде мащабна ПР кампания срещу висаджията.

Слави Бинев по време на делото срещу Георги Илиев, заради боя в БИАД - февруари 2003 г.

© Красимир Юскеселиев

Слави Бинев по време на делото срещу Георги Илиев, заради боя в БИАД - февруари 2003 г.


Друга компания се появява около Бинев, когато създава движение ГОРД - в него влязоха тамплиери (като Румен Ралчев от Ордена на тамплиерите и собственик на "Балкан секюрити груп", работил в  УБО и НСО - бел. ред.), масони, ротарианци, архонти и други разнообразни представители на бизнеса, спорта, шоубизнеса. Сред първите ГОРД-и членове бяха о.р. ген.-лейт. Стоян Андреев, бивш съветник на президента Желю Желев, част от асоциация "Защита" и научен ръководител на Алексей Петров в УНСС. Посланието на движението беше към всеки българин - "И нека гордостта бъде единственият ни грях".


Според визитката на Бинев в "Уикипедия" той прави доктурантура в Института по психология към БАН, учил е факултативно и спортна журналистика. Женен е, с пет деца. Според визитката му в сайта на парламента е предприемач, владее английски, френски, руски и италиански, а името му по паспорт е Славчо Бинев. 

Слави Бинев заедно със съпругата си

© Анелия Николова

Слави Бинев заедно със съпругата си


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1342 Весело

  Не се абете граждани - там ще вреди най-малко... И без това, официалната ни култура е на ниво!!! Чалга, чалга и отвреме навреме 2-ро място в Евровизията и световна шампионка по бокс! След това чалга, чалга и така до края на света...

 2. 2 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 544 Неутрално

  комедиант

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 733 Неутрално
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  Обикновено борче.
  Ако е светнат достатъчно, че кинтите идват от Брюксел и Вашингтон, а не от Москва - не е кой знай какъв проблем за българската политика такава каквато е в момента.
  Може да отговаря за медии и култура в Парламента.

 7. 7 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 941 Неутрално

  "...Основният свидетел срещу тях е Румен Рачев - Пъпката (станал след години представител на ГЕРБ в Шумен и убит през 2009г. от групата на "Килърите"...."

  Изглежда, че представителите на СИК в течение на времето просто смениха групировката и станаха представители на ГЕРБ. Въобще групировките еволюираха - от трибуквени ( ВИС, СИК) на четирибуквени ( ГОРД, ГЕРБ)......

 8. 8 Профил на ТРОЛетарин
  ТРОЛетарин
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И ето как мафията се сраства с властта.... Мъка, много мъка има в тази България. Вече нищо не ме учудва, само се чувствам в по-голяма безизходица.

  Коментирам платено.
 9. 9 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Пази ни Боже!
  От такива псевдо хора.

 10. 10 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Борец,Мутра,БИАДаджия.Силовак.
  И владее езици,колкото Боко е финансист.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 11. 11 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#7] от "kirsner":

  От догодина и петбуквени.

 12. 12 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#10:"Cherrie:Гоце+Буда+ДПС+Флоров=Нов Морал"]И владее езици,колкото Боко е финансист[/quote]

  Кой е този Боко?

 13. 13 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Точно за културата да отговаря Слави е прекалено. Но за друго какво става? За човека трябваше да се намери пост.
  Вярно тъщата му е директорка на университетска библиотека, може нещо да му обясни. Но културата е и много други неща. ще стане интересно.

  Миша
 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Слави Бинев беше борец,вече е и културист.

 15. 15 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  В сайта си Славчо писал, че " дори и в най-тежките години на бившия тоталитарен режим у нас се е опитвал да влияе според силите си върху сформирането и развитието на гражданското общество"
  Сакън, 'сичкото Мутра станА дисидент.
  http://www.slavibinev.com/index.php?lang=bg&cont=data&page=99

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3378 Неутрално

  До коментар [#14] от "chicago514":
  Беше таекондист ITF то си е по-скоро художествена гимнастика!

  Ама това не значи ,че Бойко каратиста с нещо го превъзхожда !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4602 Неутрално

  Доста добра биография на която би завидял и Уаят Ърп.
  Престрелки ,отвличания,масонски ордени,тамплиери,слонските бивни от снимката по горе,карате и архонти .Ужас някакъв.

  klimentm
 18. 18 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 843 Гневно

  До коментар [#4] от "lordcris":
  И аз това си помислих йато четох статията. Някои факти ми бяха известни но е интересно да се проследи житейския път и на други кандида-политици... Този се е пробвал и е учавствал във всяка мръсна далавера на така наречения "преход".Питам-след като това се знае(а може би много повече) не може ли да се напише ПРЕДИ избирането му в която и да е партия..Така че и най-непросветените да знаят с кого си имат работа. ТРАГЕДИЯ!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Колеги, защо ми лющите минуси на коментар 12, в който питам кой е Боко? Ами тя статията е озаглавена "Кой е Слави Бинев", та си рекох, че ако ще ги споменаваме по важност, редно е да почнем с архонта-министър председател, а не от измисления биад-аджия Бинев, на който аз ако му зашия два шамара, ще се напикае.

 22. 22 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#20:"Cherrie:Гоце+Буда+ДПС+Флоров=Нов Морал"]Другата Мутра. [/quote]

  Благодаря ти за отговора, но вземи го скъси този ник-нейм, че нищо не ти се разбира от коментарите. Закрива ги. Приятелски съвет.

 23. 23 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#18:"magelan"]след като това се знае(а може би много повече) не може ли да се напише ПРЕДИ избирането му в която и да е партия..Така че и най-непросветените да знаят с кого си имат работа. ТРАГЕДИЯ! [/quote]

  Ами ако той е окаже най-свестният, в сравнение с всички останали, ко прайм тогава? Член 1-ви ли ще връщаме?

 24. 24 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Друга статия на Дневник за Славчо, по случай скандала Буда и кръга Банкя.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/02/04/1996816_koi_sa_slavi_binev_i_krugut_bankia_-_fakti_i_legendi/

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 965 Любопитно

  бандит, който си купи място в политиката от Волен

 27. 27 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#25:"Cherrie:Гоце+Буда+ДПС+Флоров=Нов Морал"]Благодаря за съвета, но предпочитам да си остана така [/quote]

  Голям инат си! Ама твоя си работа.

 28. 28 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 843 Весело

  До коментар [#23] от "dombi":За това не бях помислил.. Ти си егати песимиста. Друго ми направо също впечатление-тази образцова мутра има и 5 (пет!) деца!! На много фронтове работил...

 29. 29 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Каквито са културата и медиите ни,такъв е и новия шеф на парламентарната комисия в този закъсал сектор...Този индивид е римейк на Бай Ганьо !

 30. 30 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Кой е Слави Бинев
  Не кой е а какъв е материала който избира гласоподавателя и за+о над 50% от населението не го е грижа какво става в държавата и не искат да мислят за нея но в същото това време не расъждават че така я обричат на гибел защото и те са в избирателните списъци и негласували умножават шансовете на неадекватни елементи да са в парламента и правителството а след това са първите дето почват да ги плюят.Ето иова не може да го разбера на какво се дължи дали на незаитересованост или на простотия но второто го изключвам защото излиза че циганина е по умен от тях че поне взима някаква благинка за 2 часа радост дорде се изпие и последната капка алкохол а негласувалия му удвоява шанса на този дето е извадил 20 лева да го граби.

 31. 31 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#28:"magelan"]тази образцова мутра има и 5 (пет!) деца!! На много фронтове работил...
  [/quote]

  Ако различните жени от всяко чукане раждаха, всички щяхме да сме с над 100. Да са му живи и здрави. Дано те да го направят нормален човек.

 32. 32 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#30] от "ahorra":

  Прав си! Айнщайн е казал, че не може да правиш едно и също, и да очакваш различен резултат. Ето и ние, вече 25 години гасуваме и продължаваме да си вярваме, че ще се случи нещо различно.

 33. 33 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Славчо писал в сайта си, че имал безспорен бизнес и управленски талант.
  То хвалби, то чудо.
  Как момчето от Дескрим стигна до Комисията по култура и медии?
  Очаквам Маргините за шефове на комисията по вътрешни работи в следващия Парламент, а Алексей Петров на правната.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 34. 34 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#33:"Cherrie:Гоце+Буда+ДПС+Флоров=Нов Морал"]Очаквам Маргините за шефове на комисията по вътрешни работи в следващия Парламент, а Алексей Петров на правната. [/quote]

  Ще има много да чакаш. Наш Боце не е толкова луд. Квотата за мутри и шматароци вече се попълни. Сега търсят хора, които да свършат някаква работа. Все пак.

 35. 35 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Пак черно-бели коментари...
  Цветното кино е далеч , далеч ...

 36. 36 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Аз си мислех,че е много лошо, че ни натрисат турско име за министър на българската ни култура,но то имало и по-лошо,ужас е да ти сложат такава чалготиква за комисар по културата.

 37. 37 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Не съм виждал Слави Бинев от много отдавна и не може да се каже, че познавам човека, който днес е Слави Бинев.

  Но навремето го познавах.

  Леко шантав, но в никой случай "глупав" или "мърша".

  Играе си с големите, да, умее го.

  Но колко души в България са посмели да се опълчат на Георги Илиев по времето на разцвета му?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#5] от "dombi":
  Уместен и умен въпрос!

 40. 40 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ...кой не го познава...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 41. 41 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Нови лица в политиката?
  Все едно нови артисти за роли в скапана пиеса. Съдържанието на спектакъла не се променя.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 42. 42 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [#5] отличен въпрос.
  А защо изобщо даваме власт някому?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 43. 43 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1536 Любопитно

  До коментар [#18] от "magelan":


  [quote#18:"magelan"].Питам-след като това се знае(а може би много повече) не може ли да се напише ПРЕДИ избирането му в която и да е партия..Така че и най-непросветените да знаят с кого си имат работа. ТРАГЕДИЯ! [/quote]
  -И, ако се напише, какво ще стане мислите ??? -Колко писания имаше за георги (Гоце) първанов ?!? -Ами написаното за бойко (Буда) борисов малко ли беше ?!? -Ами за останалата сволоч от всички партии и коалиции ?!? -Всяко стадо си заслужава овена !

 44. 44 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 524 Весело

  ясно-видяхме кой е слави бинев. ама не става ясно вие кои сте?

  за чиста и свята република-но не с този народ
 45. 45 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  К
  [quote#29:"adam1966"]Каквито са културата и медиите ни,такъв е и новия шеф на парламентарната комисия в този закъсал сектор...Този индивид е римейк на Бай Ганьо ![/quote]
  ++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 46. 46 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 844 Неутрално

  [quote#11:"Индиана"]От догодина и петбуквени.[/quote]
  Ами то МУТРИ има открай време.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 47. 47 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2101 Весело

  Е, след пожарникар, втори "мандат" Мин. председател, физкултурник, Зам. Мин. председател и МВР министър, стругар, втори "мандат" Председател на НС и т.н. и т.н., един Архонт, европейски шампион, владеещ четири езика, успешен бизнесмен, бивш депутат от ЕП, изглежда направо най-подходящата фигура за Комисията за култура и т.н. в НС!

 48. 48 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#12] от "dombi":

  Боко Тиквата, не го ли знаеш? Рапона бе! Министаро

  freedom is another word for nothing else to lose
 49. 49 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 2319 Весело

  До коментар [#17] от "klimentm":

  Бивните и на мен направиха впеЧатление. Не се ли наказва това? Май ми се помешаха географските ширини, зимам кафето

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 50. 50 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 571 Неутрално

  МУТРАгеньо- въздух под налягане!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 51. 51 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1307 Весело

  За рекордите на Гинес!
  Няма столица в света, чийто кмет да е АРХОНТ!
  Евалла!!!!!

 52. 52 Профил на stierlitz
  stierlitz
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Цитат: "Според визитката на Бинев в "Уикипедия" той прави доктУрантура в Института по психология към БАН,..."

 53. 53 Профил на генка стефанова
  генка стефанова
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не знам каква е мутра е тоя, не знам и тоя материал доколко е достоверен, ама от прочетеното поне аз разбрах, че Бинев освен да е отвличан и бит от мутри и от ВИС, и от СИК, други допирни точки с тях няма... Че и организации за борба с тях правил човека, няколко:) Наистина, защо, колеги, го наричате мутра- заради вида му? Защото е спортист? Помня, че шамарите от висаджията бяха, щото Бинев не пускал неговите хора да продават дрога в заведенията му, що- можем само да гадаем. А това си е едно малко плюсче все пак. А професора, шеф на Защита, помня като вчера как го гръмнаха мутрите като куче в едни храсти. Да направиш такава организация в пика на мутренските времена, говори поне за яко дупе( Защита е създадена за борба с рекета и насилието на групировките). Така че доста повърхностни наблюдения имат някои млади тук :). Не всеки шампион е мутра. По скоро неуспелите каратисти, каращи само на тренировки, стават мутри. А после премиери... :)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 54. 54 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2710 Любопитно

  Защо се чудим-това също е част от политическата чалга, която тресе България. Създаването (изключително в името на властта) на доскоро немислими коалиции като Цензурата, ПФ, РФ и други да не би по-малко да демонстририра чалгаджийския настрой на нашите "политици"?

 55. 55 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Е, това се нарича еволюция.
  Издигнал се е човекът - от боксьор, мутра, собственик на чалготека, до "патриот", архонт, ГОРД културтрегер.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 56. 56 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Човека е успял бизнесмен, много от най-хитовите заведения в БГ са създадени от него.
  Друг въпрос е дали ги харесваме, боя се че и театри да беше строил, пак щеше да има негативни коментари.
  В публичното пространство няма подтвърдена информация че има нещо общо с престъпни елементи.
  На какво основание има такъв интерес в социалните мрежи към назначението му... балкански нрави?

 57. 57 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Ченге-гангстер-ченге-гангстер...Такава е комбинацията в текста....

 58. 58 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар № 12:"dombi" "Кой е този Боко?
  Не знаеш ли ? Бащата на Филип !

 59. 59 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Неутрално

  A кой този Цв.Цв, дето ще контролира ползването на СРС?

 60. 60 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#57] от "dobrich":

  "Ченге-гангстер-ченге-гангстер...Такава е комбинацията в текста...."
  Оставам с впечатлението, че силно сте ограничили ареала на местопребиваване на въпросните лица.
  По пълното и типично, вероятно би било:
  Такава е комбинацията във власта...." 61. 61 Профил на korektor
  korektor
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Как кой!!! Мутра, Мутра и пак Мутра!!!

 62. 62 Профил на Другарката Михайловна
  Другарката Михайловна
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Пази, Боже, сляпо да прогледа!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 63. 63 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 567 Неутрално

  тия слонски бивни зад гърба му не са за гордост.

  притежанието на такъв сувенир в някои държави е престъпление.

 64. 64 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Статията за Славчо Бинев недвусмислено подсказва кога ще се оправи България.

 65. 65 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 515 Разстроено

  "Култура", с привкус на шкембе чорба, в съпровод с чалга ритми и доза амфетамини, благословена от масонската църква и въоръжена с бухалка.

  Бог да ни е на помощ с такава "култура".

  п.п.
  Трябваше да сложат вместо Слави Котиту Баракова или бат Сали - ефектът щеше да е същия.

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 66. 66 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Любопитно

  [quote#3:"Петър Петров"]Време е вече да се вкарват нови лица в политиката[/quote]
  Твърдението, че г-н Бинев е "ново" лице в политиката е много, ама много интересно. И е част от обяснението на статистическия факт, че в България има толкова много хора, които редовно гласуват за очеизвадни боклуци.

 67. 67 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  [quote#1:"charlesdegaulle"]Не се абете граждани - там ще вреди най-малко... [/quote]
  Много си точен!
  Като му прочете човек биографията, този му пост май е като намордник на булдог!

 68. 68 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 402 Весело
 69. 69 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#56:"emi1ian"]Човека е успял бизнесмен, много от най-хитовите заведения в БГ са създадени от него. [/quote]
  Бъркате. Всеки бизнес, до който въпросният "бизнесмен" се е докоснал, е имал една и съща съдба - фалит.

 70. 70 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#5] от "dombi":

  Кой е Слави Бинев?

  -По култивиран Боко?

 71. 71 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Художникът Христо КОМАРНИЦКИ:
  Правна консултация: Мога ли да поискам културно убежище в някоя цивилизована страна?

  Без коментар...

 72. 72 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  ''Кой е Слави Бинев'' - квинтесенцията на българското парвеню, което включва задължително и политиката сред придобивките си, наред със силиконовата съпруга, кичозната къща и СЛОНСКИТЕ БИВНИ!!

 73. 73 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  До коментар [#15] от "Cherrie:Гоце+Буда+ДПС+Флоров=Нов Морал":

  Толкова е голямо егото ти, закодирано в ника ти, че пречи да се прочетат мислите ти, дето бълбукат в чутурата ти!

 74. 74 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  Аз си мислех, че Бинев няма никакви квалификации за новия си пост, а той е 'бивш собственик на първия и най-популярен преди години чалга-клуб БИАД в центъра на София'! Какво по-подходящо CV за оглавяването на тази комисия в страна като нашата, където управлява чалгата!

  И сега Бинев подготвя докторантура по ПСИХОЛОГИЯ!
  Интересно как всички се юрнаха да следват психология у нас; трябва да има някакви тайнствени психологически обяснения за този лавинообразен процес.

 75. 75 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  С една дума, както се вижда от пророческата снимка - Славчо е направил огромен скок в кариерата си.

 76. 76 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  До коментар [#25] от "Cherrie:Гоце+Буда+ДПС+Флоров=Нов Морал":

  Чукни след Буда един интервал и готово...
  А Славчо...той просто е един от многото проекти на политическият инженеринг.

 77. 77 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Много показателен път на развитие. Борче - мутра - добре облечен бизнесмен - политик - управляващ. Това е част от модела, схемата и начина по който бе ограбена страната.

 78. 78 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 515 Неутрално

  БЕЗ СЪМНЕНИЕ , БОРИСОВ УМЕЕ И ДА СЕ ПОДИГРАВА.!!
  И МУ СЕ ХВАЩАТ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 79. 79 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Това е деморацията по български - управляват ни престъпници. Да се заеме с тях "разследващия журналист" Христов а не да дърдори за някакви фалити измислени и за отдавна минали неща.

 80. 80 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#74:"princess_x"]Аз си мислех, че Бинев няма никакви квалификации за новия си пост, а той е 'бивш собственик на първия и най-популярен преди години чалга-клуб БИАД в центъра на София'! [/quote]
  Е той на колко още неща беше собственик. По едно време държеше почти всички заведения на Шератон, кино Петър Берон ( дискотека Империал), Кмета (една кръчма на улица Париж), Камелот (срещу Съюза на журналистите), Горски цар ( на Албена), БИАД, Библиотека. Що пиене се изпи тогава.

 81. 81 Профил на murphy_68
  murphy_68
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не знам какво е положението в Румъния,но като гледам какво става тука изхвърлянето ни от ЕС започва да ми изглежда напълно нормално.

 82. 82 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#21] от "dombi":Че то нали Гошо Илиев го шамаросва в БИАД ,та после го съди.

 83. 83 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#33] от "Cherrie:Гоце+Буда+ДПС+Флоров=Нов Морал":Е па нали Цветанов ще контролира ДАНС и СРС ! Малко ли е ?

 84. 84 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#56] от "emi1ian":Да бе , само да не го питат какви картини е рисувал Панчо Владигеров.

 85. 85 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#74] от "princess_x":Преди войната БИАД (българско инженер-архитектурно дружество ) е бил елитен ресторант за научно-техническата интелигенция.

 86. 86 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  [quote#85:"ahasver"]Преди войната БИАД (българско инженер-архитектурно дружество ) е бил елитен ресторант за научно-техническата интелигенция. [/quote]

  Значи Бинев е 'продължил' и 'усъвършенствал' традицията.

 87. 87 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  [quote#84:"ahasver"] само да не го питат какви картини е рисувал Панчо Владигеров. [/quote]

  Ами, като онези, които е закачил на стените на хола си, както видяхме от коледната честитка.

 88. 88 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4013 Неутрално

  Безспорно, Слави Бинев е всичко това, което е написано за него в статията и от колегите в коментари. Такава личност да е шеф на парлам. комисия по култура е гротеска.
  Мисля, че договореностите при съставяне на мнозинството в парламента и новия кабинет трябваше да имат граници. Това назначение според мене е сред необяснимите компромиси. Нито аз съм гласувала за РБ, нито други колеги за ГЕРБ, за да получаваме и Гоце за коалиционен партньор и в добавка - лицето Бинев... Впрочем, имаше един шеговит израз, че не всичко, което има две бузи, е лице...

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 89. 89 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  До коментар [#22] от "dombi":
  Трябва първо да пита началството на Позитано и ако и разрешат ще го намали.

 90. 90 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#88] от "Bramasole":
  [quote#88:"Bramasole"]Мисля, че договореностите при съставяне на мнозинството в парламента и новия кабинет трябваше да имат граници. [/quote]
  И аз мисля така. Лошото е, че езикът и мутренското поведение на Бинев се възпроизвеждаше "точ в точ" най-често тук, където повечето пишещи и четящи хора са привърженици на РБ (ДСБ). А защо са такива депутатите ни... Ами какъвто народът, такива и представителите му в НС. Някой ще се запита ли как и кога се доведохме като активни избиратели до това безпомощно състояние? Защо половината от електората не се интересува кой ще бъде в НС и в правителството, но с удоволствие гребе от държавните благинки? Защо гласувалите за Бюрека, Атака и агентите от ПФ и АБВ стотици хиляди ("бедни, но честни" са се полакомили за 20-30 лева или за някое и друго кебапче? Ето по тези причини Бинев ще командва комисия в парламента или ... което е по-лошо, ще представлява интересите на България в ЕП. А ние претръпваме все повече и повече. Всяко управление е по-добро от това на Тройната ламя, която вече изяде златната ябълка.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 91. 91 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4013 Весело

  До коментар [#90] от "Πάντα ῥεῖ":

  Принципно съм съгласна с мнението ти, особено в частта му за качеството на избирателите и на кабинета 2005/2009 г.
  В частност, не отъждествявам моите и на други форумци принципи и изказ с тези на Бинев. Виж, има доста други, които от апологети на ДСБ/ РФ се завъртяха на 180 градуса, засега - към ГЕРБ.. но очаквам и други техни пируети на принципа "веднъж предател - винаги предател". За такива съм склонна да се съглася, че са подобни на архонта.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 92. 92 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И става все по-предизвикателно. Да видим, дали ще успее да опровергае всичките 90 коментара и още колко незаписани...Дано. В името на България!

 93. 93 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  [quote#91:"Bramasole"]"веднъж предател - винаги предател"[/quote]
  Думата "предател" в случая не е ли твърде силна? Аз пък давам право на всеки да се променя, да развива възгледите си и, в крайна сметка, да прави избора си осъзнато. Ако не си като Слави Бинев, разбира се. Неговото, а и на много други "нови политици", мятане се дължи на желанието за лично облагодетелстване от властта. Не всеки е Цветанов, за да направи партия от нулата с милион и половина гласоподаватели само за няколко години, нали? Някои бивши "лидери" (политици) направиха точно обратното, доколкото си спомням.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 94. 94 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4013 Неутрално

  До коментар [#93] от "Πάντα ῥεῖ":

  "Предател" - в смисъл на загърбване на идеи и демонстрирана активност в новата партия-носител, изхождайки от материалния интерес. Може би е силна, но като се загърбват едни мисли за сметка на други, често противоположни - това си е вид предателство.
  Отношението ни към конкретни политици е различно, но това не пречи да обменяме мнения, нали.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 95. 95 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1648 Весело

  [quote#94:"Bramasole"]Отношението ни към конкретни политици е различно, но това не пречи да обменяме мнения, нали. [/quote]
  Никога не ми е пречело, напротив! Противопоставям се само при несправедливо и твърде емоционално отношение към конкретни противоречиви личности. Апропо, не е ли такъв и самият Архонт... др. Бинев?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 96. 96 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 609 Неутрално

  безполезен амбициозен тарикат ... нищо повече . волен сидеров с друго име .

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9050 Неутрално

  Щом Вежди Рашидов може да е министър на културата,защо Слави Бинев да не е начело на комисията по култура.

 98. 98 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 968 Любопитно

  [quote#0:"статията"]Друга компания се появява около Бинев, когато създава движение ГОРД - в него влязоха тамплиери (като Румен Ралчев от Ордена на тамплиерите и собственик на "Балкан секюрити груп", работил в УБО и НСО - бел. ред.), масони, ротарианци, архонти[/quote]
  ... рептили, циклопи, извънземни и всякаква друга паплач, само не и нормални хора, желаещи нормалното развитие на държавата, наречена България!
  Най-интересното е, какво можем да очакваме в културната сфера от една мутра? Дали чалготеката ще стане задължителна в извънкласните мероприятия на децата, например?

 99. 99 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1536 Любопитно

  До коментар [#88] от "Bramasole":


  [quote#88:"Bramasole"]Нито аз съм гласувала за РБ, нито други колеги за ГЕРБ, за да получаваме и Гоце за коалиционен партньор и в добавка - лицето Бинев... Впрочем, имаше един шеговит израз, че не всичко, което има две бузи, е лице... [/quote]
  -Не зная за кои сте гласували, но за пореден път ще повторя, че особена разлика из между споменатите от вас -няма !

 100. 100 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2543 Весело

  До коментар [#14] от "chicago514":Тъкмо според Джани Родари подходящ за министър на културата, туризма и културизма!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK