Радан Кънев: В българското правосъдие има мафия

Радан Кънев

© Анелия Николова

Радан КъневРеформаторският блок настоява за спешни законодателни мерки, които да гарантират случайното разпределение на дела в съдебната система. От парламентарната трибуна съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че прави три извода от доклада за проверката на процесите и софтуера за случайно разпределение на дела в българската съдебна система.


"В българския съд случайно разпределение на делата няма, има данни за нарочно разпределение, контролирано разпределение, имаме данни да се съмняваме, че по делото за фалита на КТБ случаят е именно такъв; Проблемът не е случаен и не е плод на грешка, а на съзнателно контролиране на процеса на създаване и съхранение на софтуерните кодове от лица, пряко зависими от хората, които имаме основание да подозираме, че съвсем неслучайно разпределят делата; Тези проблеми поставят всички български магистрати в опасна зависимост, дават възможност за упражняване на натиск върху тях и за контрол върху най-важните зач обществото съдебни производства", заяви Кънев.


"Да, имаме основание да твърдим, че в българското правосъдие има мафия. И имаме основание да кажем, че това е наша отговорност, защото правната, законодателната рамка на тъй нареченото случайно разпределение дава възможност за злоупотреби", каза още съпредседателят на РБ.
Според него причините за това са, че е допуснато вътрешен IT отдел да създава специализирания софтуер вместо компетентна и отговорна фирма на открит конкурс, както и че е допуснато този вътрешен IT отдел да създаде затворен изходен код (source code) на софтуера и да го пази в тайна дори от вътрешната проверка, от която имаме доклад. По думите му е допуснато този софтуер да не съдържа достатъчни контроли за извършваните намеси и достатъчно защита срещу манипулиране и заличаване на данни.


Радан Кънев призова депутатите да поемат своята отговорност и незабавно да предприемат
действия за поправяне на пропуските в правната рамка. Според него спешно трябва да се гарантират в законодателството: ново задание и прозрачност при избора на изпълнител; въвеждане на политика за отворени данни и автоматично публикуване в Интернет на всяко разпределено дело; въвеждане на политика за отворен код на софтуера и възможност да се прави ИТ одит на този софтуер; да се направи решение, което и ИТ администраторите, и съдиите по никакъв начин не могат да манипулират, дори и да спират електричеството, мрежата, сървъра и т.н.


Цифровият печат на всяко поле от данните ще гарантира, че членовете на ВСС могат получават автоматично и на секундата информация кой в съда и между неговите ИТ хора какво се опитва да направи, кое дело да манипулира и пр., коментира Кънев.


"Боя се, че около тези мерки трудно ще постигнем консенсус. Те са въпрос на нашата смелост, а не на изкуството на компромиса. Консенсус между невестулката и кокошките е трудно постижим  и компромисът помежду им е невъзможен, ако невестулката е допусната в курника", изрази опасенията си той.


Но само по този начин ние можем да заявим истинска воля да се преборим с мафията в съдебната система, да защитим българските магистрати от влияние и зависимост и да подкрепим усилията на българското правителство и министъра  на правосъдието за реформиране на правосъдието и налагане на върховенство на закона,заяви още съпредседателят на Реформаторския блок.

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 434 Неутрално

  обосновано предположение, а Радане....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Основанията ви са основателни.

 3. 3 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 541 Неутрално

  То, това вече кой ли не го знае......Затова гласувахме за вас - запрятайте ръкави и започвайте да ринете Авгиевите обори, че ла_ната са много!

 4. 4 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 907 Разстроено

  То Е мафия !

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 5. 5 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Добрютру!

  Да разлая троловете!!
 6. 6 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Ама верно ли мислиш така?
  И откога, г-н адвокат?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 7. 7 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  "Реформаторският блок настоява за спешни законодателни мерки, които да гарантират случайното разпределение на дела в съдебната система. "

  Не настоявайте, ами ги пишете и внасяйте!!!

 8. 8 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Радане, нормалните хора имат подобни твърдения от много години. Изпратихме те там не да ни поткрепяш твърденията, а да ги решиш, разбивайки общоизвестната мафия.

 9. 9 Профил на BoKa
  BoKa
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Да направят конкурс за изпълнител като преди това публикуват на сайта си заданието за софтуера. Едно време имаше едни програмистчета, които правеха счетоводни софтуери, които даваха възможност за безследно изтриване на счетоводни операции, вместо да се сторнират. Та и тоя е от същия клас далавера.

 10. 10 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Българското правосъдие _Е_ мафия.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 11. 11 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Боя се, че около тези мерки трудно ще постигнем консенсус. Те са въпрос на нашата смелост, а не на изкуството на компромиса. Консенсус между невестулката и кокошките е трудно постижим и компромисът помежду им е невъзможен, ако невестулката е допусната в курника"

  Добре казано!

 12. 12 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#4] от "Колаборационист":

  Ако бях ти забелязал коментара, щях да си спестя и двата

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 13. 13 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2521 Весело

  [quote#6:"The Core"]И откога, г-н адвокат? [/quote]
  И аз това се питам. Досега би трябвало да се е сблъсквал с проблема, при това нееднократно. Явно депутатските очи са по-зрящи от адвокатските.
  "...да се направи решение, което и ИТ администраторите, и съдиите по никакъв начин не могат да манипулират, дори и да спират електричеството, мрежата, сървъра и т.н."
  Предлагам в бъдещия закон да е записана следната разпоредба:
  "Правото да спират електричеството да се даде на ЧЕЗ, Еон и ЕВН, но след като получат изрично писмено уведомление от председателите на съдилищата, че в момента не се извършва разпределение на дела."

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Трябва бързо да се внесат и гласуват промените, докато всички се снишават и чакат разбиващия доклад на ЕК. Желязото се кове докато е горещо. И оставка на Янева!

 15. 15 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Абсолютно прав.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 16. 16 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  Кънев, мафията в съда е от 9-ти септември насам!
  Затова на правораздавателния бардак не леглата, ами "масажистките" трябва да се сменят!
  А разпределението на делата е най-малкият проблем...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Мафията се е загнездила във висшите съдилища, превърнала ги и в махленски мешерета...

 18. 18 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Весело

  Сега остава да открие, че от другия кран на батерията тече и топла вода

 19. 19 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 434 Неутрално

  От доста мнения личи, че ние сме си държава на заговорническите теории. Всички знаят, че в съдебната система има мафия. Само наказани няма. Защо ли? Защото с доказателствата нещо не сме добре. Кънев за първи път официално казва къде е заровено кучето. Втората стъпка е разсекретяване и проверка на софтуера. И ако се окаже, че той може да бъде повлияван следват съвсем прости неща>
  1. Подмяна на ръководството на съдебната власт независимо дали е виновно или не, то е допуснало такава подмяна на случайния избор на делата.
  2. Разследване до изясняване на виновните.
  3. Парламентарно разследване.

 20. 20 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Изказването на Кънев е доста ясно. Дано последват бързи ефективни промени. Ще е нужна доста работа при очакван отпор, но поне разпределението трябва да е наистина на случаен избор. После и останалото.

 21. 21 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#7:"Да бе да"]Не настоявайте, ами ги пишете и внасяйте!!! [/quote]
  +++++

 22. 22 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Радане с цялото ми уважение,всеки здравомислещ българин в форума,и не само тук е наясно с тези неща искаме действие проблемите са ни ясни

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 23. 23 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#22] от "партии -запазване на статуквото..и нищо повече":

  Ако не се лъжа, той тва го казва не на нас, а на коалиционния си партньор.

  "Я з москалями не балакаю!"
 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Неутрално

  Да се готвят прокуратурата и следствието!

  klimentm
 25. 25 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#23] от "Инспектор Стрезов":

  е те пък все едно не го знаят...има ли някой малко интелигентен човек в тая държава да не ги знае тези неща? ама нов бардак с стари госпожици......няма да стане

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 26. 26 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 517 Весело

  Е, браво. Истината по този въпрос и така пряко, и от такава висока трибуна е казана за първи път. Дани успее да промени нещата.
  Ако се пребори със "съдебната мафия" обещавам да галсувам за него на всички избори. Независимо от всичко друго. Защото, ако оправим съдебната система, ще се оправи и всичко останало!

 27. 27 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#25] от "не на безразличието":

  Абе едно е да го знаеш. Друго е кураж да имаш и желание да го направиш.

  "Я з москалями не балакаю!"
 28. 28 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 537 Неутрално

  БРАВО , г-н Кънев , желая успех ,кураж , неотстъпчивост и силен дух !!!

 29. 29 Профил на Стажанта
  Стажанта
  Рейтинг: 427 Любопитно

  Ми премахнете я нали за това се наричате реформатори и за това ви изпратихме там ) Дерзайте!

  В минутата в която ДПС имат министър председател си късам паспорта!
 30. 30 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Радан израства. Не се ограничава само с вярна констатация, а дава и проект за решение, при това читаво. Успех!

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 31. 31 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  българското "правосъдие" Е мафия!

 32. 32 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Любопитно

  Кокинов към Борисов (относно Цацаров) в БАНКЯ:
  "ШЕФЕ, не се подсмихвай ТИ СИ ГО ИЗБИРАШЕ"

  Специално внимание и на факта, че действащ зам. главен прокурор се обръща към Боко с ШЕФЕ......в БАНКЯ

 33. 33 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Радан Кънев призова депутатите да поемат своята отговорност и незабавно да предприемат
  действия за поправяне на пропуските в правната рамка. "

  Това е изходът, законодателни промени. От години ЕК констатира непригодността на нашата съдебна система, а парламентът нищо не предприема. Съдебната система трябва да бъде коригирана чрез законодателни реформки, но никой не ги предприема, защото всички са доволни от статуквото. Всички се правят на ударени, защото тази съдебна система ги устройва чудесно. Дано РБ успее да промени нещата, ама надали.

 34. 34 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 640 Любопитно

  Това и ние отдавна го изпитваме и го твърдим, а вие твърдяхте, че искате от позиция на депутати да го преборите .
  Нямаме нужда от констатации, да видим какво правите.

 35. 35 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Надяваме се, много се надяваме да оправдаете доверието ни.

 36. 36 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Любопитно

  Шефката на СГС е семейната приятелка на Цвъ Цвъ.
  Кой очаква реформи от Боко и Цвъ Цвъ????

 37. 37 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 716 Неутрално

  "Боя се, че около тези мерки трудно ще постигнем консенсус. Те са въпрос на нашата смелост, а не на изкуството на компромиса. Консенсус между невестулката и кокошките е трудно постижим и компромисът помежду им е невъзможен, ако невестулката е допусната в курника", изрази опасенията си той.
  Но само по този начин ние можем да заявим истинска воля да се преборим с мафията в съдебната система, да защитим българските магистрати от влияние и зависимост и да подкрепим усилията на българското правителство и министъра на правосъдието за реформиране на правосъдието и налагане на върховенство на закона,заяви още съпредседателят на Реформаторския блок."

  Докато не се осъществи НЕЗАБАВНА Конституционна ПРОМЯНА/а не реформа/от ВНС на съдебната власт/където все още е прокуратурата и НСлС/ и тотална подмяна на кадрите в нея нищо няма да се промени с мерките - кръпки, които се предлагат а България ще продължи да бъде единствената "централно африканска" /в Северна Африка са по - напред/ държава в Европа.
  А междувременно Румъния ще ВЛЕЗЕ в Шенген преди България. Румъния ще ИЗЛЕЗЕ от Механизма за сътрудничество и проверка на ЕК за разлика от България. Всеки следващ доклад за България по този механизъм е по - разгромяващ от предишния. Ако продължаваме така както досега, предвидената в Лисабонския договор процедура за изключване на държава - членка може и да бъде задействана.

 38. 38 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 427 Неутрално
 39. 39 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Дано нещо започне да се подобрява в тази правосъдна система,но така,че хората да го усетят и да кажат-Браво.

 40. 40 Профил на Evgeni
  Evgeni
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Както и да разпределят делата, все тая - там има ценоразпис, него трябва да премахнат, и 99% от заетите, все пак допускам, че има 1% свестни.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  "Да, имаме основание да твърдим, че в българското правосъдие има мафия.''
  Царят е гол,каза Радан,сега да видим,кой е съгласен с тази констатация и кой ще подкрепи законите,които ще ликвидират мафията в правосъдието.

 42. 42 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Нищо ново,обаче както е известно надеждата умира последна и затова се надявам най после да бъде нарушено спокойствието на съдебната мафия.Ще бъде изключително трудно,но все някога трябва да се направи.Сега е моментът!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Дрън дрън.Това е известно на всички хора в България.Къде са ви реформите, или вече ги забравихте?!

 45. 45 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#43] от "Костозомби заразено с костококи":

  Верно голем рефф беше. Той Цветанов поради простота има ценното качество да казва истината без да се усети.
  За това го влачат по съдилища като панаирджийска мечка..

 46. 46 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#16:"Депутат 241"]А разпределението на делата е най-малкият проблем... [/quote]

  +++++++++
  Напълно съгласен с теб в случая, ако с това им се изчерпват реформите в съдебната система то явно реформи няма да има.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 47. 47 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  ДЕЛАААА, не празни констатации!

 48. 48 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  Комунистите са мафиоти...а техните отрочета са в съдебната система...знаем как се влизаше едно време да се учи право...

 49. 49 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Ние си го знаем,пък вие трябва да ги изгоните.

 50. 50 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  [quote#38:"idiot_idiotov"]Добро утро, Радане![/quote]
  Добрутро кажи на батя си Бойку, щото без волята и участието на ГЕРБ, само с волята на депутатите от РБ, нещата няма как да се случат. Затова Радан ви казва, че по въпроса за реформирането на съдебната система поле за компромиси няма.
  Р.К. - "Боя се, че около тези мерки трудно ще постигнем консенсус. Те са въпрос на нашата смелост, а не на изкуството на компромиса."
  И не се правете на гръмнати да омаловажавате казаното от Кънев. Човекът е изредил една дузина конкретни мерки и призовава депутатите да направят необходимите законодателни промени.

 51. 51 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  В свинската кочина наречена Съдебна система нищо няма да се промени ако не се приложи Германският модел за декомунизация и Лустрация за прочистване на цялото ни общество от комуняги и агенти и доносници за период мин.от35 год.Но няма кой да го направи .Агентурно зависимия и с комунистически произход Р.Кънев само кряка .Но всички около него са с комунистически корен.Никой от тях не говори за ,че за комунистическите престъпления давност не може да има ,след като тази комунистическа чума е приравнена от ООН с нацизма.Всички комунета в НС си мълчат по проблема давност,декомунизация ,лустрация ,национализация на заграбеното и Народен съд над червените изверги.За срам на нацията отново само ДПС срамежливо повдигна въпроса за давността ,но до къде се стигна в НС отново пълно мълчание.Така ,че надежда всяка оставете с тези управляващи до един комунета и доносници и агентурно зависими.

 52. 52 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 823 Неутрално

  и в енергетиката и в ... и в ...
  но нека започнем от правосъдието, вероятно е най-голямото зло, или онзи препъни-камък, на който се опират всички други.

  сега, ако не бъдат освободени всички накуп и отраз, как точно да очакваме мафията да се самореформира или самоуволни?

 53. 53 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Крумеее, Курумее, няма ли се преродиш по наще ширини, поне за малко?

 54. 54 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5433 Неутрално

  Съвсем основателни предположения, не е необходимо да си гении за да го разбереш. Остава само да я разбиете тази мафия в правораздаването.

 55. 55 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2879 Неутрално

  Радан Кунев откри топлата вода. Съдебната система е завършена мафиотска система още от началото на 90-те години. Именно съдебната система беше трън в очите на ЕС и непрекъснато ни беше напомняно това. То не бяха мониторинги, то не бяха съвети, подсказвания, навиквания, заплахи от Брюксел, ама с българските комунисти-мафиоти не може да се справи никой. Затова е необходим един български Пиночет да изчисти съдебните обори.

  Пазете се от доносника vesolr
 56. 56 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Радан уцели пирина по главата. Да има мафия и има прекалено много прокурори-хотелиери. Дано успеят с реформите.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Радан Кънев: Имаме основание да твърдим, че в българското правосъдие има мафия.
  Не е ли било по-правилно да каже: Имаме основание да твърдим, че в българската мафия има правосъдие.

 59. 59 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Корумпираната и неадекватна съдебна система е в основата прехода в България да не се осъществи. На власт имащите преди промените единствения шанс да разграбят всичко беше именно такава съдебна система.

 60. 60 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не само има основания да се твърди...

  Дори един обикновен човек може спокойно да изброи над 10 случая, които са доказателство, че има мафия.

 61. 61 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Браво на Радан. Смелост се иска за такова изказване. каква ли манджа ще му сготвят от цацаратурата, някой Костинброд 2

 62. 62 Профил на Deb Row
  Deb Row
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Еееее, юристът Кънев, сега ли го осъзна това?! Айде, чакаме мнозинството, което той обеща, че ще подкрепи правосъдната реформа.

  Свободен да вижда истината!
 63. 63 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  Голям откривател. Айнщайн! Колумб! Алберто Томба!
  Самата СИСТЕМА е мафия. Държавността е мафия.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 64. 64 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Цаца, къде си душко пак да се оплачеш?
  Кажи му на тоя лош министър, че не е прав.

 65. 65 Профил на sardanapal
  sardanapal
  Рейтинг: 381 Весело

  Браво, Радане!

  Хайде подпуквайте ги вече, че душа не ни остана...

 66. 66 Профил на nyakimoff
  nyakimoff
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Помнете думите и метафорите на Радан Кънев.
  Хора като Даниел Вълчев са забравили (или никога не са знаели), че "В началото бе Словото;".
  Словото не може да не предхожда Реформите!

 67. 67 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  де да беше мафията само в съдебната система...

 68. 68 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Радан Кънев казва на висок глас това, което всичко подозираме.
  Нали затова изпратихме РБ в парламента.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 69. 69 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Радан Кънев: " Имаме основание да твърдим, че в българското правосъдие има мафия.."


  Тц...тц...тц... добре . че бе Радан да ни светне по въпроса !

  Какво прозрение... )))

  " Дневник" , това заглавие кърти мивки !

 70. 70 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2216 Весело

  [quote#18:"shileto"]Сега остава да открие, че от другия кран на батерията тече и топла вода [/quote]

  Вероятно, тези "открития" са възможни единствено за интелекти", като "коалиционните каракачанки! Де толкоз акъл у Раданча!

 71. 71 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#9:"BoKa"]Едно време имаше едни програмистчета, които правеха счетоводни софтуери, които даваха възможност за безследно изтриване на счетоводни операции, вместо да се сторнират[/quote]
  Не си наясно. Първо, няма безследно изтрити. И второ, не са разни програмистчета, а реномирани фирми със скъпи програми. Реклама няма да правя. Пък и не виждам нищо лошо. Няма нищо общо със съда, там е друга работата.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 72. 72 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Прокуратурата да не е ненапита вода. Там мерки?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 73. 73 Профил на ancho66
  ancho66
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "съзнателно контролиране на процеса на създаване и съхранение на софтуерните кодове от лица, пряко зависими от хората, които имаме основание да подозираме, че съвсем неслучайно разпределят делата"
  Ползването на софтуерните кодове трябва да служи за капан и този, който ги ползва да влезе сам в капана.

 74. 74 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Нещо не разбирам. Сега съществува ли закон или разпоредба за случайно разпределение на делата? Ако няма, значи няма нарушение. Ако има, означава, че някой е поръчал и платил (спонсор) софтуер в нарушение на закона/разпоредба. Софтуерът е само автоматизация на съяествуващ процес, т. е. някой е създал, одобрил и използвал процес в нарушение на закон и/или разпоредба. Този някой има име. И Раданчо да не са прави на паднал от Марс, а да иска анкетна комисия за изясняване на виновника. Съдебната система не вярвам да е съвсем без контрол от Суварена.

 75. 75 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Айде стига само приказки, ами ги почвайте

 76. 76 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 600 Неутрално

  [quote#69:"Ерих Хартман"]Тц...тц...тц... добре . че бе Радан да ни светне по въпроса ! [/quote]

  Друго си е да си красив и интелигентен. Още малко и ще открие топлата вода. А може и да не успее. Щом още не е разбрал, че проблемът при случайното разпределяне на делата не е законодателен, а опира до конкретни магистрати, които наричат банкянската мутра и прислужникът му Цветанов, а и дебелият им приятел "Шефе".

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 77. 77 Профил на uhp29308205
  uhp29308205
  Рейтинг: 5 Неутрално

  айде сега ИТ хората са виновни и ще оправяме работата със софтур, а не с това от където идва проблема...... много повърхностно..... пак си ставт едни кречетала надребно....това е лесен враг..... несериозно Радане

 78. 78 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  В следващите дни до Коледа, докато учениците от софийските математически гимназии направят сносна програмка за джуркане на делата в СГС за сума сумарум 5000 лв да се почерпят по празниците портиера да хваща някой случаен от улицата да тели номерцата от няква стъклена ваза, може и китайско производство.
  Ако това го приемат веднага утре, с мафията в съда е свършено.
  Щом тия шебеци си позволяват да манипулират дело то ранга на КТБ, осъзнавате ли за какво става въпрос за дребния човечец?

 79. 79 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#51] от "adenauer":

  Самата истина! Но при монопола на БКП навсякъде, откъде ще се намерят необвързани истински реформатори? Ей това е един от големите проблеми!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 80. 80 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#74] от "puknatastotinka":

  Анкетна комисия в НС е все едно да обещаеш...нищо.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 81. 81 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  "В българското правосъдие има мафия"

  Е, чак пък мафия...дигаш им акциите...!!!
  Неква, местна, мижава, гнусна мафиика, която държи за гърлото едно народче, в което 1/7 са цигани, на които ич не им пука кво се случва, 1/7 са мюсулманеещи се, които чакат думата на Савата, още 1/7, считащи се за интелектуалци, стоящи, над нещата, 3/7 - пенсионери, чакащи коледни добавки...и кво оставаа... 1/7-ма издържащи, предходните 6/7-ми...

  Математика, кво да прайш...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 82. 82 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Любопитно

  [quote#3:"Walter_White"]То, това вече кой ли не го знае......Затова гласувахме за вас - запрятайте ръкави и започвайте да ринете Авгиевите обори, че ла_ната са много! [/quote]


  ...а, ВИЙ, Уважаеми що ще правите през гореспоменатия времеви период... мхм

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 83. 83 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#81:"Γαλλα"]Неква, местна, мижава, гнусна мафиика, която държи за гърлото едно народче, в което 1/7 са цигани, на които ич не им пука кво се случва, 1/7 са мюсулманеещи се, които чакат думата на Савата, още 1/7, считащи се за интелектуалци, стоящи, над нещата, 3/7 - пенсионери, чакащи коледни добавки...и кво оставаа... 1/7-ма издържащи, предходните 6/7-ми... [/quote]


  Извинетеме, но вие българин ли сте?

  ... "народчето" ... е нещо съвсем различно от това, което описвате... и забележете, че това, България е една от малкото държави, в които понятията Народ и Държава се покриват... (изобщо... що за образование притежавате?)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 84. 84 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#81] от "Γαλλα":

  ... а и дали Прочетонте, че по данни на ООН, българите а 22 милиона... (а как и защо така броят, питайте ООН)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 85. 85 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  *прочетохте, сри

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 86. 86 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ...правилни изводи...
  ...добри предложения!

 87. 87 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#51] от "adenauer":

  точно така ,първо трябва лустрация и в съда ,а след това реформа ,само дето ми се струва ,че лустрацията ще включи 90% от съдебната система ,ако се извърши изобщо и реално по правила.

 88. 88 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#83:"o_sando"]изобщо... що за образование притежавате?[/quote]

  Да речем, съм завършила хотелиерство...

  Десетина световни хотела от класа, побират населението на България...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 89. 89 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#88:"Γαλλα"]Десетина световни хотела от класа, побират населението на България...[/quote]

  ... и като го поберат, какво ще ГО правят... (може да му плащат за реклама... или да организират курсове за изучаване на български език, иконография, фолклор...

  (нещо не ме впечатлихте с "хотелиерството"

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 90. 90 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Весело

  ... знайно е!, че всяка созополска мома има зестра от 100м2 централен плаж и 2 декара чаршафи!

  хахахахахахахаха

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 91. 91 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 814 Весело

  И Цецо твърдеше че има мафия в българското правосъдие, а сега преди всяко заседание на делата срещу него разправя колко много вярва в българското правосъдие.

 92. 92 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Ако някой направи едно нещо - да успее да прекъсне връзката между магистратите и масонството, вече ще е голям успех. Иначе разни масонски организации използват правосъдната система, защото е най-ефикасния инструмент за влияние. Т. нар. независимост на съдебната власт им позволява да правят каквото си поискат. Едва ли в друга държава масоните могат толкова безконтролно да упражняват влиянието си в обществото, а това е лошо, защото те са тайни общества, не знаем какви цели преследват и дали просперитета на България се вписва в техните намерения.

 93. 93 Профил на today
  today
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Тези неща се знаят отдавна, по въпроса е писано много, защо досега политиците мълчаха?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 94. 94 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Смотаняк.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 95. 95 Профил на evrocom07
  evrocom07
  Рейтинг: 8 Неутрално

  МАФИЯТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА:
  1. В-к „ Нощен труд” бр.62 / от 31.03.1993 г. и в-к „Сливенско дело” бр.32 / от 23.04.1993 г.
  ОБЯВА.
  "Търся редакция на централен вестник и журналист с необходимите нравствени качества и смелост, който, след като извърши журналистическа проверка по материалите, които ще му предоставя, да напише и публикува 4-5 материала. Става дума за мафията, която се е внедрила в правосъдната система начело с главния прокурор на републиката г-н Татарчев. За всяка статия плащам по 2000 лева…’
  2.Независимостта на съдебната система не следва да се противопоставя на ефективен, законен контрол от НС.
  Гл.прокурор Цацаров и прокурори от ВКП - брутално прикриват престъпната дейност на висши магистрати- лъжесвидетели, като умишлено замитат истината и погазват върховенството на закона. /виж писма №№ 1-15/2014 г., пр.№1880/2012 г. и пр.№6094/2013 г.на ВКП./
  3.Съдебната реформа трябва да обхване и кадровата реформа-изчистване на съдебната система от магистратите, за които има достатъчно данни за извършване на тежки закононарушения и престъпни деяния.
  Не трябва предложената от ВКП Стратегия за съдебна реформа на прокуратурата - да осуети международния одит на ВКП ! Това ще бъде една от най-големите грешки на 25 годишния преход.
  ДОПЪЛНЕНИЯ НА РЕФОРМАТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА:
  Липса на ефективен контрол над дейността на ВКП; невъзможността срещу Гл.прокурор да започне досъдебно производство; липса на съдебен контрол на постановленията, с които се отказва образуване на досъдебни производства; огромните щети, които магистратите причиняват на държавата; констатацията на Съда в Страсбург, че силно йерархизираната структура на прокуратурата и пълният контрол на главния прокурор върху разследването правят невъзможно гарантирането на независимо разследване на престъпления, по които заподозрени са самият главен прокурор или висши прокурори, налагат към предлаганата реформа да се включат и следните законодателни промени:
  1.Промяна на НПК - постановленията на прокуратурата, с които се прекратяват преписките - да се обжалват пред районния съд.
  Тази промяна може да се извърши - ВЕДНАГА ! Тя става още по-наложителна, ако се приеме предложената от ВКП по принцип добра Стратегия за съдебна реформа на прокуратурата !
  2.Главният прокурор да подлежи на парламентарен контрол - както министъра на правосъдието.
  Независимостта на прокуратурата се състои в независимост на прокурорите при формиране на вътрешното убеждение, почиващо върху събраните по делото доказателства, а не на независимост на Главния прокурор от народните избранници, дори и тогава, когато той със служебната си дейност уронва престижа на съдебната система; погазва върховенството на закона; прикрива престъпни деяния на свои колети висши магистрати; саботира провеждането на разследване срещу лица от висшия ешелон на властта; проявява двоен стандарт към гражданите и т.н.
  Кога Главният прокурор ще бъде дисциплинарно уволнен за злоупотреба или бездействие с власт от ВСС състоящ се от прокурори - НИКОГА !
  В предложената от ВКП Стратегия за съдебна реформа на прокуратурата -Главният прокурор фактически ще стане още по-независим и по-безконтролен, от колкото е при действащото законодателство.
  ЗАТОВА !
  Главният прокурор следва да се избира и освобождава от НС - с 2/3 от народните представители - на светло - в конкурентна битка на минимум 2 кандидати.
  3.В реформата на съдебната система следва да се предложат и хипотези за гражданска отговорност на магистратите, когато те със своята служебна дейност са причинили щети на държавата и гражданите - при осъждане на държавата в Страсбург или от български съд.
  4.В реформата следва да се предвидят ЗАДЪЛЖЕНИЯ на ръководните органи на съдебната система, които да правят анализ на всяко дело, по което държавата е осъдена в Страсбург , за да се установяват причините и условията довели до този негативен резултат, с оглед на законодателни и организационни промени, както и търсене на наказателна, дисциплинарна и гражданска отговорност от виновните магистрати.
  5.Да се предвиди улеснена процедура и хипотези за освобождаване на Главния прокурор от заеманата длъжност. 6.Компетентният орган, който ще решава сигналите на гражданите, институциите и неправителствените организации - да ги уведомява за резултатите с мотивирани съдебни актове.
  7.Да се предвидят периодични ревизии на дейността на Главния прокурор и на ВКП, с участието на представители от
  неправителствените организации.
  8.Да се предвиди периодичен отчет на кадровите и инспектиращите органи пред преките им избиратели.
  9.Да се завиши контролната роля на НС над ръководните органи на съдебната система - ВСС, ИВСС, ВКП и Главен прокурор, като същевременно се създадат защитни механизми за независимостта на магистратите при формиране на вътрешното им убеждение, при решаването на конкретните казуси.
  гр.Сливен, Станьо Тенев

 96. 96 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Кънев,като знаеш,че в нашето правосъдие има мафия,защо не стана министър на Правосъдното министерство,а се покри.Нали сте "реформатори"???

 97. 97 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Добро утро, до къде стигнахме с електронното правителство, гласуване и здравеопазване? Закривай!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 98. 98 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 441 Неутрално

  След тази констатация,остава да я ликвидирате!

 99. 99 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#96:"aiaks"]Кънев,като знаеш,че в нашето правосъдие има мафия,защо не стана министър на Правосъдното министерство,а се покри.Нали сте "реформатори"??? [/quote]

  Не е идиот, не го подценявайте!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 100. 100 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не се умориха да посочват с пръст Борисов. За 3.5 години "управление" с (почти) абсолютно мнозинство (АТАКА му беше верен съратник) успя да създаде, както казва Кънев, мафиотска съдебна система.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK