Заслугата на Слави Бинев към културата: поставил въпроса за връзката между медиите и властта

Слави Бинев и Валери Симеонов,

© Юлия Лазарова

Слави Бинев и Валери Симеонов,Слави Бинев беше единственият човек, който пред Европейската комисия и Европейския парламент постави въпроса за обвързаността на българските медии с властта. Този аргумент изтъкна съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Нова телевизия в отговор на недоволството на дейци на културата от факта, че Бинев беше избран за председател на парламентарната комисия по културата и медиите. 


Симеонов напомни, че Бинев е бил 6 г. евродепутат и в това качество е помогнал за замразяването на незаконни сметища край село Баня, Разложко и край Ямбол и допринесъл за освобождаването на шестима гръцки моряци. 


В същото време съпредседателят на Фронта не изключи възможността въпросът с поста на Бинев да бъде обсъждан. Реторично попита обаче, "недоволните кого предлагат за председател" и дали не искат за председател члена на същата комисия Хюсеин Хафъзов (ДПС).


В същото предаване депутатът от Реформаторския блок Радан Кънев каза, че подкрепата на групата за кандидатурата на Бинев е "пореден много тежък компромис, който този път може би е прекален". Кънев напомни, че предварително името на Бинев не е било съобщено, а десните са знаели само, че комисията ще бъде оглавена от предстатвител на Патриотичния фронт. Проблемът с Бинев е, че 
"за голяма част от хората, които се занимават с култура в България, това е създателят на клуб "БИАД". От друга страна това е човек, който нахлу в БНТ да иска обяснение защо не са отразили негова акция", каза Кънев. Все пак той уточни, че " не трябва да има поголовна сеч между политическите сили" и призова да се даде шанс Бинев са опровергае обвиненията. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK