Социалните услуги постепенно излизат от институциите

Социалните услуги постепенно излизат от институциите

© Анелия НиколоваПравителството одобри разграничаване на стандартите за защитените жилища и центровете за настаняване от семеен тип в съответствие с целевата група на настанените деца и възрастни, включително и с увреждания, съобщи правителствената пресслужба.


С днешното решение на кабинета се увеличават местата за социални услуги, предоставяни в общността, за сметка на намаление на местата в специализираните институции. В документа са разчетени средства за месечна помощ за ученик в социална услуга.


Въвеждат се и нови стандарти за финансиране на здравни кабинети в общини с до 40 деца в целодневни детски градини и обединени детски заведения и в общини с до 270 ученика в училище.


Приетите нови стандарти са съобразени с възможностите на централния бюджет и бюджетите на общините според основните допускания за бюджетната прогноза за периода 2015-2017 г., се посочва в съобщението на правителството.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK