"Ранобудните студенти" организират протест срещу назначаването на Бинев, Сидеров и Пеевски

"Ранобудните студенти" организират протест срещу назначаването на Бинев, Сидеров и Пеевски

© Надежда Чипева, КапиталДнес "Ранобудните студенти" организират пореден протест срещу назначаването на Волен Сидеров за заместник-председател на парламентарната комисия по външна политика, избирането на Делян Пеевски за член на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм и избирането на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по културата и медиите.


Протестът е насрочен за 18 часа пред централния вход на СУ "Св. Климент Охридски" на бул. "Цар Освободител".


Ето какво още се казва в адресирана до министър-председателя и народните представители декларация на "Ранобудните студенти":
1. Непоносимо е за нас Волен Сидеров – човекът, чиито дипломатически изяви през последните години могат да се запомнят с боя пред джамията "Баня Башъ", скандала на летището във Франкфурт, скандала в ресторанта в Брюксел, скандала с френския дипломатически служител на летището във Варна, "европедерастията" и т.н. да бъде част от комисия по външните работи. Това би било унижение за образа на България пред света. Волен Сидеров неведнъж е показвал неуважение към българския парламент, европейските институции, полицията, медиите, гражданите, чуждестранните делегации, а неколкократните му злоупотреби с положението на народен представител правят още по-абсурдно избирането му на толкова важен пост. Така направеният избор е точно толкова нелеп, колкото председателстването на комисията по парламентарна етика в предишното народно събрание, и следва да завърши по абсолютно същия начин – с незабавна смяна!


2. Непоносимо е за нас № 10 – Делян Пеевски, да бъде допуснат до комисията по икономическа политика и туризъм или до каквато и да е друга комисия оттук нататък.По възможност и до Народното събрание. Не е нужно отново да ви казваме "защо"! Настояваме за неговата незабавна смяна!


3. Абсолютно неприемлив е изборът на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии. Изборът му е показателен за пълната незаинтересованост на депутатите от културното и моралното развитие на нацията. Освен поредна подигравка с българската култура и родните медии, назначението е и унижение за всеки един себеуважаващ се журналист или културен деец.


Биографията на въпросния господин по никакъв начин не е свързана с развитието на българската култура, освен с ръководството на няколко известни чалготеки, възползващи се от духовния упадък на нацията за лесно и бързо изкарване на пари. Освен опитa за нахлуване в Българската национална телевизия и ксенофобските му изказвания, Бинев няма друга запомняща се връзка с медиите.


Питаме: Пред този човек ли трябва да отговаря цялата културна общност в страната? Пред този човек ли дължат отчет медиите в България?


Питаме: Това ли е най-качественото, с което българският парламент разполага в момента за председател на тази комисия? Това ли е най-компетентният човек за този пост?


Питаме самия Слави Бинев: Каква е неговата лична мотивация да участва, та дори да е председател на тази комисия? С какво той се смята за компетентен да държи сметка и да се изказва по отношение на законопроектите и бюджетите, свързани с културата и медиите?


Не реагирахме на повторното назначение на министъра на културата Вежди Рашидов, очаквайки да разберем цялостната нагласа на "реформаторската нова власт" към българската култура. Фактът, че мандатоносителят си позволи толкова лесно да захвърли духовното развитие на нацията и да използва комисията по култура за разменна монета в решаването на дребни политически сметки, показва, че на културата за пореден път няма да се гледа като на приоритет. Ще бъде оставена в забвение, ръководена от некомпетентни и негодни за други постове фалшиви политици. Нужна е радикална промяна в отношението на държавата към културното развитие на нацията – настояваме за: 


- Смяна на Слави Бинев като председател на парламентарната комисия по култура и медии;
- Смяна на Вежди Рашидов като министър на културата;
- Промяна на средствата, които ще бъдат отделени за сектор "Култура" в бюджет 2015, на твърдите 1% от БВП. 


Такова пренебрежително отношение към културата е огромно разочарование за нас. В мандат, в който очакванията към правителството бяха тя най-накрая да бъде изведена сред основните приоритети за години напред, става ясно, че развитието на духа и таланта отново е най-последна "грижа" на управляващите. Ние няма как да сме съгласни с това! 


Искаме човекът, който бъде избран за следващ министър на културата, да бъде независима и силна личност, която да умее да отстоява интересите на сектора. Да е запознат до болка с проблемите в тази сфера, за да бъде способен да взима адекватни решения относно множеството проблеми, които стоят пред нея. Изборът му да бъде съгласуван с достатъчно широк кръг професионалисти, доказали своите имена в културнтe среди, а не само с приятелски настроените към ГЕРБ.


Искаме също така Народното събрание от своя страна да избере за председател на комисията достатъчно приемлива за обществеността личност, запозната с вътрешните особености на подопечните му сфери.


Призоваваме, в рамките на тази седмица, партиите, които влизат в състава на 43-тото Народно събрание, да проявят отговорност и да предприемат нужните действия за извършване на промените в горепосочените комисии. Наличието на депутати с абсолютно изчерпан кредит на доверие няма как да бъде легитимна предпоставка за едно или друго неадекватно назначение просто защото някой се нуждае от пост, който да задоволи личните му амбиции. За тези депутати изходът е само един – излизане от политиката.


Призоваваме премиера Бойко Борисов да прояви отговорност към развитието на нацията и да преосмисли отношението си към българската култура. Кризата в българското образование и отклоненията в ценностната система на новите поколения показват, че няма никакво време за губене.


Не на последно място се обръщаме и към г-н Радан Кънев, г-жа Меглена Кунева и всички представители на Реформаторския блок – това ли е реформаторското Ви отношение към културата? По този начин ли извличате България от блатото на невежеството и апатията? За това ли голяма част от младите хора гласуваха за Вас? Няма как да не споменем и предложените от вас за заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов и областен управител на София Веселин Пенев – партийни кадри на ДПС, свързани с престъпната политика на тази мафиотска партия. Обидно е. Надяваме се гражданите на София и ръководството на Българската армия да изразят категорично позицията си против тези назначения.Толкова трудно ли стана още в първия месец от управлението ви заемането на принципна позиция, че започнахте да търсите същите политически празнословия, против които се обявявахте само преди няколко месеца? Отказахме да ви подкрепим по време на Окупацията на Софийския университет, за което бяхме сурово упреквани от част от протестиращите граждани. Времето показва, че позицията ни е била правилна.


"Без морал няма общество, няма демокрация – побеждават хитростта и насилието!"


Уморихме се да ви чакаме, очакваме действия!

Ключови думи към статията:

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  И този път никакво отказване.

  Националните предатели нямат място в Народното събрание.
  Какво остава, да определят външната политика.

  Ако Левски беше жив сега, може би лично щеше да му извие пилешкия врат.

  (до модератор - не е обида към никого или ....)

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  При цялото ми съгласие с повечето от тезите им, след като едва половината българи гласуваха на последните избори, аз лично си казах - толкоз. Когото са избрали, избрали. След цяла година и половина, протести, гърч и ужас, накрая да гласуват едва половината?
  Пеевски пак е в парламента, избран. Сидеров пак е в парламента, избран. Бинев е в парламента, избран. Също и четата на Бареков, с гарнитура Баракова и Бат Сали. Как са избрани - друг въпрос, но никой не твърди, че са незаконно в НС, нали така?
  Такива протести само им дават думата на въпросните и същевременно изхабяват протестния потенциал.
  Много е възможно изобщо да не съм права, но така мисля в момента.

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Нека духът на протеста да се запази жив, но истината е, че както при предната вълна, така и при тази, нещата ще се решат на избори.Както Пеевски, така и Бинев, така и Сидеров са изпратени в парламента по изричната воля на гласоподавателя, който държи да вижда именно такива лица в парламента и никакви други. Иначе нямаше да ги преизбира по 7-8-10-12 пъти.

  Единствената имунизация срещу тези типажи е Румънският вариант и даже повече от него - улесняване на емигацията за масово гласуване. 600-800 хиляди гласа от чужбина, 99% за демократичните партии, могат да бъдат сериозният морален коректив, който да държи политически нечистоплътни лица и популисти надалеч от парламента.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 4. 4 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 844 Неутрално

  А къде оставяте Цв.Цв. и Б.Б.?

 5. 5 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2319 Весело

  ко става тука... преди два дни едни други хора пак протестираха по темата, ма не влязоха в топа... не са станали достатъчно рано колкото тези ли?

 6. 6 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2319 Весело

  До коментар [#4] от "ppopov_67":
  шшшшшт!

 7. 7 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Хайде, пак се започна! На гол корем - чифте пищови!

  effi
 8. 8 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Следва връщането на ИФ. на Бял кон!
  Успех на ранобудните!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1976 Неутрално

  Тези назначения, не са само тежка форма на провокация, към матряла, ами и тежа форма на излагация пред света. Тези тримата сами се /следва дума заради, която ще ме изтрие модератора/ и няма на кой да се сърдят, че обществото не ги иска.

 10. 10 Профил на арх. Виктор Чолаков
  арх. Виктор Чолаков
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Повече от ясно е, че поводи за патардия и протести винаги ще има. Въпросът е решаващ фактор за обществения живот и хорското добруване ли са тези поводи или не. Ако не - активни протести за всяко нещо само биха убили ефекта от оправдани протести, когато наистина са нужни. Не че описаните в статията лица не са ми черни пред очите.. напротив! Но мотивацията е некоректна, дори сбъркана в случая.

 11. 11 Профил на Европеец
  Европеец
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Успех на "Ранобудните студенти".
  Освен тези искания, нека добавим - формацийката на Волен няма място в парламента на България.

  "Освен това мисля, че Картаген(Русия) трябва да се разруши." Marcus Porcius Cato Censorius
 12. 12 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 616 Неутрално

  След като по "НОВА ТВ" видях филма за работата на прокуратурата в съседна Румъния, съвсем се отчаях. Да, и за тези въпроси на ранобудните следва да има адекватен отговор, но докато прокуратурата ни не заработи ефективно, не виждам никаква надежда.

 13. 13 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Шапка им свалям!
  Има хора, които не са овци!
  Ако един ден България се оправи ще е благодарение точно на такива хора!

  Fail with honour then succeed by fraud
 14. 14 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Платени мамини синчета.

  Да живее България и българският народ.
 15. 15 Профил на today
  today
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Браво на студентите, в тях ни е надеждата!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  До коментар [#12] от "paf":

  Oстави държавата и занапред да разпределя 1/2 от БВП и после се надявай, че прокуратурта ще върне откраднатото. Илюзиите, че прокуратурата ще възроди държавата, си остават илюзии.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 17. 17 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 415 Неутрално

  А срещу Цецко като зампредседател на комисията за контрол на подслушванията... ранобудни, заспахте ли ве...

 18. 18 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":

  "Единствената имунизация срещу тези типажи е Румънският вариант и даже повече от него - улесняване на емигацията за масово гласуване. 600-800 хиляди гласа от чужбина, 99% за демократичните партии, могат да бъдат сериозният морален коректив, който да държи политически нечистоплътни лица и популисти надалеч от парламента."

  От това ги е страх най-много. Те с наличният материал едва влизат, какво остава, да улеснят гласуването за нас.

 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  [quote#2:"dogwoman"] След цяла година и половина, протести, гърч и ужас, накрая да гласуват едва половината?
  Пеевски пак е в парламента, избран. Сидеров пак е в парламента, избран. Бинев е в парламента, избран. [/quote]

  Пробвай с "Пеевски пак кандидат, Сидеров пак кандидат, Бинев пак кандидат (ако че за парламента), избрани. Също и четата на Бареков, с гарнитура Баракова и Бат Сали."
  Смятам че отговаря на въпроса ти.

  п.п. А потенциал какъвто очевидно няма как да се изхаби.

  [quote#2:"dogwoman"] Как са избрани - друг въпрос, но никой не твърди, че са незаконно в НС, нали така? [/quote]
  що, аз твърдя - нали купуването и продаването на гласове било престъпление, а пиуенцата даже не намират за необходимо и да се поприкрият.
  Стой и гледай на следващите избори колко още избиратели ще го потвърдят.

 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#11] от "Европеец":

  Амо това не го решаваш ти, нито аз! Ако аз лично вляза да се развъртя из парламента, вътре ще останат максимум стотина депутати, а ако трябва да се договорим двамата с теб кого да изхвърлим, със сигурност ще се скараме. Нали затова се правят избори.

  Доброто е заразно
 21. 21 Профил на Scharfrichter
  Scharfrichter
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Телевизионният милионер Найо Тицин се уплашил за спонсорството си в БНТ май и пратил ариергарда си на протест.

 22. 22 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Най-скандален за мен е случая с Волен !
  Този самодеклариращ се антиевропеец, самодеклариращ се руски представител, на тази длъжност е много по-жалка история от Бинев ...
  Но, както някой е написал по-горе, тези неща се решават с избори !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  [quote#19:"extraCACA"]Пробвай с "Пеевски пак кандидат, Сидеров пак кандидат,[/quote] Кандидат може да са също extraCACA и dogwoman. Никой не може да ги спре.
  [quote#19:"extraCACA"]що, аз твърдя[/quote] Ти можеш да твърдиш, аз мога да се съглася, но като те изтъпанят в съда да го докажеш, няма да можеш. Нито пък аз.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Аз искам нови избори с еднакво лесни възможности за българите

  в чужбина както у нас. Какви са тия избори при които милион и половина българи

  не могат да гласуват? Вчера чух по радиото хората: Не вярвам в нищо българско, децата ми са навън... И какво са виновни, че един път са наказани и ограбени и така прогонени и втори път да не гласуват, а искат да са у дома при близките си? ОСТАВКА на премиера!

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 25. 25 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Не е ли по добре Ранобудните /или редакторите?/ да си изяснят най-напред разликата между избран и назначен? И как функцинира държавата и нейните различни органи.
  Не е ли по добре Ранобудните да включата в тоз списък и други лица, които хем са избрани, хем са назначени, но са типични изразители на моралните категории срещу които протестират /или се правят на много морални/ - измамници и лъжци?
  Например лицето Лукарски, което си служи с измами и лъжи....

 26. 26 Профил на millton
  millton
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Протестирам срещу циничното назначаване на отговорни позиции на спорни фигури, които с действие или поведение са се компрометирали по някакъв начин, и това не навежда на мисълта, че са подходящи...
  Но не мога да се съглася, че култура се гради от министър и председател на комисия...или че се създава с просто увеличение на средствата за нея...
  Протестът би следвало да е по отношение съдържанието в обществената среда - медии, предавания, поведения, изкази и т.н
  Протестът ми е и срещу това, че само половината от избирателите излязоха да гласуват (напълно съм съгласен с коментар #2) - резултатът е очевиден...
  Протестирам и срещу включването на споменатите компрометирани лица в избирателните листи...
  Но не съм съгласен със стереотипизирането - щом тези са били от тази група, то те задължително носят нейните характеристики...

 27. 27 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 836 Неутрално

  "Без морал няма общество, няма демокрация – побеждават хитростта и насилието!"

  Подкрепям напълно "Ранобудните студенти"!
  Трябва постоянен натиск от гражданското общество за да се случат реформи ...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2319 Любопитно

  [quote#23:"dogwoman"]като те изтъпанят в съда да го докажеш, няма да можеш[/quote]
  министъра го казва официално, специално обяснява чуека как стават нещата - какво доказване, какъв съд, какви пет лева

 29. 29 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Сидеров , Пеевски и Бинев са избрани от Българския народ да бъдат в парламента. Комисиите са работни групи по определени сектори и са на пропорционален принцип между партиите в парламента. Тоест, да протестираш, че Пеевски е в комисия е все едно да протестираш, че 600 хил българи са гласували за ДПС. Може да ти е тъпо от този факт, но основанието за протест е спорно

 30. 30 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Защо не споменете в протестърството си, че начело на изпълнителната власт е представител на мафията. А призовавате мутрата да разреши проблемите - отговорно!! Защо не споменете Цецко, отговорникът по СРС-та. Това кажете и тогава ще повярвам на "младите" ви пориви. Дотогава сте най-обикновени маши.

 31. 31 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Браво на студентите!
  Казват, че студентите са барометъра на обществото. През по-голямата част от прехода барометъра беше нещо повреден. Трябва един ден да започне да функционира.

 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 750 Весело

  [quote#16:"cinik"]Oстави държавата и занапред да разпределя 1/2 от БВП и после се надявай, че прокуратурта ще върне откраднатото.[/quote]
  +++ Ти гледай ЕК какво прави: 315 милиарда евро!!! От които има само 5 млрда,за 16 ЕЦБ ще дава гаранция,а другите ще се кwмулират до края на програмния период. Как няма да се целуват нашият и техният-толкова пара имат да превъртат.

 33. 33 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#30] от "Мърмор":

  Мърмор, всяко нещо с времето си. Нещата, за които протестират студентите са най-очебийните абсурди.
  На кой са маши и дали са такива - те си знаят.
  Ако исканията им са основателни - да ги подкрепим.
  Иначе кусури винаги могат да се намерят на всичко. Ако аз бях студент - и аз щях да съм там. И нямаше да ми пука кой за каква маша ме смята.

 34. 34 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  И с какво точно дребната мутра Борисов е по-добър от популистчето Сидеров?
  Ако има тук някой ранобуден, моля, да разясни.

  "Да, България"
 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2319 Весело

  [quote#33:"moro"]Ако аз бях студент - и аз щях да съм там.[/quote]

  хаха, студентска книжка ли искат на входа?

 36. 36 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 558 Весело

  До коментар [#29] от "Батков-вън":

  От колко народ (под 50%) и по какви правила? Я не ма ядосвай ма, че ще дойда в НС и ще ги изхвърлям с шутове един по един.

  Народа иска нови правила за да е цял и единен с всички българи по света, които са вън поради безизходица, а не защото са искали да бъдат далеч от дома и близките си!

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 37. 37 Профил на Гъз, ти си нашето знаме!
  Гъз, ти си нашето знаме!
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Полезните идиоти никога няма да свършат, особено тези с болшевишко мислене.

  Следването на троловете е сигурно като следването на парите.
 38. 38 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  [quote#33:"moro"]Мърмор, всяко нещо с времето си[/quote]
  За истината няма "подходящо" време, тя трябва да се казва НАВРЕМЕ. А по-голям абсурд от абсурда "Борисов ръководи държавата", няма. Аз разбирам, че е избран, демокрация е, но това не пречи овреме да наречеш нещата с истинските им имена, защото рано събудилите се /теоретично/ в залеза на живота си може отново да са в първите редици, този път с лозунга "45 години мафия стигат".

 39. 39 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1447 Гневно

  ми те сигурно половината парламент за компрометирани по много начини,странен 'бизнес' агенти,някои с присъди ...абе общо взето измет....и ние чакаме нещо смислено и държавнически действия..ама друг път...затова ОСТАВКА И БЕЗ МЪРшА В ПАРЛАМЕНТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Заспала, нагласена, поръчкова, фалшива, нагаждаческа същност на явлението "ранобудни студенти".

 42. 42 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#26] от "millton":


  [quote#26:"millton"]Протестирам срещу циничното назначаване[/quote]Тези хора не са назначени,а са избрани.От същия тоя народ.По-скоро от тези,дето не гласуваха.така,че няма какво сега да се сърдят.

 43. 43 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9842 Неутрално

  Това е нещо като загрявка за студентския празник, горе долу така го възприемам.

 44. 44 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 900 Весело

  "Ранобудните студенти" организират протест срещу назначаването на Бинев, Сидеров и Пеевски.........................

  Щото присъствието на 113. 113. в комисията по контрол на подслушванията е в турския парламент, не в нашенския.
  Баси чекистите ранобудни!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 45. 45 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#33] от "moro":
  Значи, какво?
  Трай коньо за зелена трева?

 46. 46 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  не пипайте Сидерчо,че одма се е скрил под масата.Той е голям "мъж" ама отдалече.

 47. 47 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 723 Неутрално

  за мен е очевидно че концепцията "гласувам веднъж на 4 год. и останалото време блея" не работи...рецетата е всепо-пълноценна намеса на гражданите във вземането на решения - чрез протести, референдуми и всякакви други форми на гражданска активност!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 48. 48 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Абе това всичкото хубаво, но Сидеров пък защо? Пък и на всичкото отгоре го сложили на първо място. Разводнява се така работата, пък може и това да е целта.

  Пък и не трябва ли ди си сменят името? Да са ранобудни, ранобудни, колко да са ранобудни след като и Вежди и Бинев вече отдавна са си избрани и влезли в длъжности. Малко закъснял ми се види този протест.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 49. 49 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#17] от "lady_sp":
  Драги, не те ли смущава факта, че Цецко е подслушвал ББ, Мишо Бирата и никога Станищов, Мая, Курнелия, Кутев? Или само цитираш ОПОРНИ ТОЧКИ, които доведоха до изборния резултат...Радвай се - на себе си и подобните!...

 50. 50 Профил на bettber
  bettber
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#14] от "Massive atack":

  Чаааакай, платени?! Не може да бъде!? Нали само преди година бяха млади, красиви, интелигентни, бъдещето на България, истински българи.

 51. 51 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Протестирайте си, протестирайте си! Те ще си получават бонуси за ръководство и участие в комисии, пък вие си протестирайте....Като протестирахте миналото лято - какво? И Болен, и Слави, и Дудука, и Свинян са в Парламента...Липсва Митьо Пищова - за оформяне на картинката българска...

 52. 52 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#49] от "hinin37":
  Не знам, дали колегата се смущава, но аз не намирам никакъв повод за това.
  Смутително е факта - наличието за такива факти за определени хора.
  Ако излезнат такива факти за Станишев, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Кутев /изписването на имената е въпрос на възпитание, макар, че не съм човека, който ще попълва нечии пропуски/ - тези лица требе да бъдат порицани и осъдени /поне морално/
  Но срещу тях няма такива факти, засега. Не са извършвали такива незаконни и неморални деяния, вероятно - старо римско правило

 53. 53 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Е как фасадна "димокрация" без фасадни "протести" ?! @:Р

 54. 54 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 727 Гневно

  Изумява ме оправданието на някои хора, че нямало смисъл да се протестира срещу хора, избрани на избори. Дори започвам да подозирам сериозно тролство. Ами нали точно това беше основната опорна точка миналото лято - защо искате оставка, нали имаше избори?

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 55. 55 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Борисов започна новия си мандат със старата песен,явно не си е взел поука от изборите и ако продължава да прави грешни ходове единствения начин е да си ходи.Не искаме повече живот на обречени и марионетки във властта,ако не го разбира вън и нови избори.Момичета и момчета отстоявайте вашите законни права за да заживеете нормален и плодовит труд иначе и ВИЕ като другите ще заминете по широкия свят и наистина родината ни ще се обезлюди.На ход сте ВИЕ и дано народа е разбрал че само с вас може да излезе от блатото и да ВИ подкрепи в начинанието.

 56. 56 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#45] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Не разбирам смисъла на въпроса ти.
  Ако имаш в предвид, че студентите трябва да изготвят един списък със всички нередности в държавата, значи да изпишат няколко стотин страници и протеста да придобие една неизпълнима и безформана маса от искания.
  Едно от условията дадено начинание да е успешно е да си поставяме изпълними цели. Студентите мисля, че са узрели за това виждане, но май доста хора все още не са и си живеят в приказките с принцовете и феите.
  Иначе кажи една личност в парламента и поне пет неща биха могли да се изровят, за които да се протестира срещу нея. Само че какъв ще е смисъла.

 57. 57 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":

  Като говорим за румъснкия вариант,какво мислиш за гласуването по пощата(С писма).
  Впредвид леснотта за изпълнение,би вдигнала избирателната активност значително-как обаче това може да се предпази от злоупотреби и фалшификации(Например местния активист на ДПС в столипиново изпраща писмата за целия квартал) ?

 58. 58 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  До коментар [#57] от "kapitalcho":

  Говорим само за чужбина. В България няма смисъл. Дали гласоподавателят ще отиде до кварталната поща или до кварталната секция е напълно все едно.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 59. 59 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  Или всички,или няма смисъл.

 60. 60 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#56] от "moro":
  Вижте №59

 61. 61 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#40] от "ПАВЛА - SorryLol":

  Има едни специлани по около половин тон - направени са да влачат оръдия. Мисля, че дори Боко може да се качи на тях...

  http://www.napoleon-series.org/images/military/organization/ArtilleryHorses/ArtilleryHorses3.jpg

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 62. 62 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5105 Неутрално

  На снимката пак ляв юмрук. Символите са важно нещо, ма кой да обръща внимание на такива неща...

  Или не е случайно? Ранобудните, какво смятате по въпроса?

 63. 63 Профил на Максим Александров
  Максим Александров
  Рейтинг: 669 Весело

  Както обикновено, ранобудните изпълняват поръчка от САЩ
  Потърсете си сами термина "red herring"...
  Не че ме кефи каратиста-архонт-чалгар, но това ли е всъщност най-тежкия проблем за Бг в момента? А ако е, как така на приятелския им РБ топ-тъпите назначения не са? А дори и това да го нямаше, нали уж се борят за демокрация - не признават изборите ли?

  https://bgrevizia.files.wordpress.com/2015/10/oktopod1.png
 64. 64 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":

  Мерси, морален коректив от хора, които не са тук и знаят как е тук единствено според манипулативната журналистика - не. Тези, които са тук трябва да гласуват, в притвен случай политицте ни ще продължават да са избрани от неграмотни малцинства и емигранти.

  За протеста писах и преди - ще отида единствено заради принципа, че протестите не бива да заглъхват. Имам огромни резреви към "организация", за която Слави Бинев е по-голям проблем от това, че осъденият за злоупотреба със СРС Цецо е шеф на комисията по СРС, а премиерът забравя междуправителствен договор, подписан лично от него преди 4 години.

 65. 65 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5105 Любопитно

  А за Цецо в комисията за СРСтата ще се протестира ли?

 66. 66 Профил на kiril_chukanov
  kiril_chukanov
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Че има смисъл да се протестира против тези назначения, има, макар фактът, че въпросните лица въобще са в парламента, е още по-отблъскващ и ясно говорещ за състоянието на българското общество.
  Важен е обаче и моментът кой иска да води и развява пак знамето на протеста. "Ранобудните студенти" са изпразнена от съдържание емблема, използвана от няколко човека, които съзнателно провалиха окупацията на СУ в средата на ноември м. г. и по този начин волно или неволно обслужиха правителството на Орешарски. Това също е подмяна.

 67. 67 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Любопитно

  То и ние протестирахме през зимата на 2013, и мутрите си подадоха оставките, ама на, печелят всички избори!? Е не с мнозинство за да режат пенсиите на пенсионерите и да крадат от уж новите магистрали? Но печелят!?!!!! Някой помни ли ги тези ранобудни и "неисвестно" от кого финансирани? Аз помня!!!!

 68. 68 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#60] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  "Или всички, или няма смисъл!"
  По-голяма глупост не съм чувал в последно време.
  Звучи като мъдрост, но всъщност си е чиста проба глупост. Добре е, че студентите са по-мъдри от дедо Пепо.
  Да ти кажа една истинска мъдрост по въпроса - "И най-големите пътешествия започват с една крачка".
  Не си ли глупак ако искаш с един разкрач да изкачиш Еверест? Никога няма да го постигнеш ако чакаш да ти пораснат толкова краката.
  Не, когато имаш цел, тя се постига с отделни стъпки, всяка от която постижима и реално изпълнима.
  Помисли добре върху това, което ти пиша и не го възприемай като нападка срещу теб.
  Българите имаме една адски порочна черта - искаме като си мръднем пръста да местим планини. Не става. Никъде и никога не е ставало това. Да се постигат целите трябва да се работи по тях, търпеливо и упорито.
  За това 70% от хората са недоволни мрънкала, които гледат от страни и критикуват безсмислено. Ако искаш да има полза от теб и мнението ти - прави малки стъпки в правилната според теб посока - не чакай да ти порасне разкрача няколко километра, та да прехвърляш планини с него. Подобно чакане е безсмислено.

 69. 69 Профил на cyril_collard
  cyril_collard
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Добре де, а ако беше всъщност опасно да си на тия протести, колко ли човека щяха да отидат.

  Колко човека навремето отидоха на протести срещу Илия Павлов и Васил Илиев?

 70. 70 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#64] от "Green Day":

  Сравни кого избраха "чужденците" в Румъния и кого избраха тук-напротив,Българите в чужбина имат много по трезв и реален поглед за събитията в страната защото:
  -имат база за сравнение(В повечето случаи много по добра) и желание България да достигне то това равнище
  -Не са зависими и не са на хранилка-за разлика от тютюнджии,синдикати,зърнопроизводители,свинари,социално с лаби................и кой ли още не
  -Не можеш да купиш гласа им(в повечето случаи)
  Това стига ли ?

 71. 71 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#70] от "kapitalcho":

  Не стига. И тука много хора не са на хранилка, но те просто не гласуват и там е истинският проблем - не че някой гастербайтер не успял да стигне до избирателната секция. А да твърдиш, че тия навън имат по-"реална" представа за случващото се тук е логически абсурд. Откъде я имат? Факсове от космоса ли получават? Имат представа от медиите - до една манипулативни, до една продажни. Има една реална представа и тя е да живееш в настоящата реалност. За базата за сравнение също не си прав. Ако някой живее в САЩ примерно, защо трябва да гласува така, че и ние тук да живеем като в САЩ? Ми ако не искаме? Аз не съм емигрирала. Защо трябва някой емигрирал да решава моята съдба на базата на сравнението си някаква държава, която не е България и оставащите тук не сме избрали да живеем в нея? Който иска Германия, да ходи в Германия. Но да не гласува като германец за България - не, мерси. Лично аз съм за точно обратните мерки - гласуването да се разрешава на принципа на уседналостта. Който има визия за развитето на България, да се да се върне да живее тук и тогава да си ползва правото на решение, моля. От Чикаго примерно да избират кой ще скача по нашите глави, дето сме тука - откъде накъде?

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8698 Неутрално

  Сидеров побърза да подаде оставка,преди протестите,но другите двама още се инатят.

 73. 73 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 415 Неутрално

  И тези са бая организирани, така че не съм съвсем ок тук

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK