Борисов към министрите: Дайте ми документите за "Южен поток", да не клепам с уши като Орешарски

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (175)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Стажанта
  Стажанта
  Рейтинг: 426 Весело

  Еееей Бат Бойко е велик какви лафове пуска само ))) Ама дайте му ги тия договори и да ги разкрие и за простосмъртните да разберем КОЙ щеше да краде ПАК

  В минутата в която ДПС имат министър председател си късам паспорта!
 2. 2 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Изключително евтин цирк се разиграва с тези договори за ЮП. Няма нормален, който да вярва че, тези хора не могат да вземат едни договори от държавна фирма като НЕК или още по-малко да се правят на ощипани че, никой не ги е чел.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 3. 3 Профил на fortunes
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Вождът какво подписа с Милер 2012? Афтограф върху портрета си ли му даде? Започвам да се замислям, че началото на света в БГ е май 2013...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 5. 5 Профил на venc100
  venc100
  Рейтинг: 237 Неутрално

  е защо не ги по иска по рано,защо чак сега ?

 6. 6 Профил на Scharfrichter
  Scharfrichter
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко Борисов излъга отново. Той е подписал договора, който не бил виждал!

  Днес Борисов излъга НАГЛО в Народното събрание ““Нищо не мога да докладвам за “Южен поток”, защото нямам достъп до договорите по проекта и не мога да кажа дали е вярна информацията на президента на Русия Владимир Путин, че България ще печели 400 млн. евро от тръбата на година.”

  АЛАРМА ще се пребори с АМНЕЗИЯТА на Премиерът ни, като припомни:

  На 15 ноември 2012 г. България подписва окончателно инвестиционното решение за строителството на газопровода “Южен поток”. Подписите си под договора слагат премиерът Бойко Борисов и председателят на Управителния съвет на “Газпром” Алексей Милер, по информация на БГНЕС тогава.

  На 15 ноември тогава за първи мандат премиер Бойко Борисов заявява:” Преговорите бяха тежки. Затова ние сме постигнали цена, която е малко по-висока от тази на Германия, на държавите, които не влагат милиарди евро в разработка на газово находище в Русия. Ако и ние извадим няколко милиарда, то няма да плащаме такава цена.

  Днес /15 ноември 2012/ подписахме окончателно инвестиционно решение и трябва да кажа, че България заедно с нас пристъпва към реализирането на проекта, заявява от своя страна председателят на Управителния съвет на “Газпром” Алексей Милер след подписването на споразумението /15 ноември 2012/ за “Южен поток”. Това означава, че това е окончателно съгласие между двете страни да започнат строителната дейност, се радва Милер и поздравява всички с това знаменателно събитие. “България се превръща в един най-големите транспортьори за подаване на руски газ към Европа. Това издига статута на България като играч на пазара на доставки на газ, казва още той. Доставките на руски газ ще започнат през декември 2015 г. С нашите български колеги работихме в един напрегнат график. Всички задачи са постигнати в точно поставените срокове”, според Милер.

  На свой ред икономическият министър тогава Делян Добрев отчита, че дължината на трасето на “Южен поток” е 540 км с 59 км отклонение. “Общо над 900 м са тръбопроводите. Имаме три компресорни станции с приемна станция на брега на Черно море. Входната точка е южно от Варна, северната точка е при границата със Сърбия. След старта на експлоатацията на газопровода няма да сме зависими от други държави, през които минава газът, той ще постъпва от Русия направо в България. Господин Милер е прав, че между България и Русия ние изграждаме една газова граница с този проект.

  Със сигурност ще имаме допълнителна сигурност на доставките. България е последната от държавите, участващи в проекта, която подписа окончателно “Южен поток”. Всички държави към момента са взели окончателно решение и могат да продължат с останалата фаза от развитие на проекта”, добавя тогава министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Той коментира, че приходите, които получаваме по съществуващата газопреносна система, ще продължим да ги получаваме най-малко в същия обем. Количества газ ще продължат и то с по-голям обем да текат и към Гърция, и към Турция, каза Добрев.

  На 1 декември 2014 г. руският президент Владимир Путин заяви, че Москва се отказва от изграждането на “Южен поток” с мощност 63 милиарда куб.м. газ, който трябваше да свърже Русия и България по дъното на Черно море. В същото време “Газпром” ще построи за Турция нов морски газопровод със същия капацитет. На турско-гръцката граница ще бъде изграден нов газов хъб.

  Еееех, г-н Борисов! Бива ли такава АМНЕЗИЯ? Как да разчитаме на Вас за следващи договори? Ще помните ли , какво сте договорил и какво сте подписал? Трябва ли да треперим, за парите, които ще подпишете, независимо като приход или разход за Държавата, след като скоро няма да си ги спомняте?…

  Господ да пази България, в такъв случай!


  Източник: АЛАРМА

 7. 7 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Обявявайки отказа на Русия от проекта за газопровода "Южен поток" и обвинявайки за това на първо място България (върху която, в качеството и на първото европейско звено на проекта, беше съсредоточен и основният натиск на Европейската комисия, целящ неговото отлагане или дори провал), президентът Владимир Путин поясни, че: "Сега ще пренасочим потоците на нашите енергоносители към други региони на света, включително прокарвайки и ускорявайки реализацията на различни проекти за транзит на втечнен природен газ. Ще пласираме тези количества на други пазари и Европа вероятно няма да получи очакваните от нея обеми, поне от Русия".

  Всъщност, отказът от "Южен поток" е само началото на очертаващите се регионални икономически и геополитически промени. Така, Москва декларира не само готовност да увеличи капацитета на съществуващия тръбопровод "Син поток", но и да изгради още един тръбопровод, който да покрие потребностите на турската икономика и да създаде на границата с Гърция допълнителен газов "хъб". По този начин руснаците ще помогнат за реализацията на старата мечта на Анкара страната да се превърне в разпределителен възел на трафика на енергоносители на входа на Европа с всички произтичащи от това последици.

  Както е известно, по време е на последното посещение на Путин в турската столица беше подписан меморандум за взаимно разбирателство между руския Газпром и турската компания BOTAS за изграждането на газопровод по дъното на Черно море към Турция с капацитет 63 млрд. куб. м газ годишно. От тях 14 млрд.куб. м ще се доставят директно за нуждите на турската икономика, а останалите - в бъдещия "хъб" на границата с Гърция. Освен това, от началото на 2015 руснаците ще намалят цената на газа за Турция с 6%, т.е. тя ще го получава на същата цена като Германия. Впрочем, не се изключва, че в бъдеще цената да бъде намалена с цели 15%.

  Според повечето анализатори, проектът "Южен поток" окончателно остава в историята. Всъщност, тъй като в него вече са инвестирани над 4,5 млрд. долара, Русия възнамерява просто да промени посоката на тръбопровода, запазвайки неговия капацитет, както и началната компресорна станция на "Южен поток" (станция "Русская", край черноморското пристанище Анапа). Тоест, на практика тръбопроводът ще се строи, но няма да стига до България, а до Турция. И твърденията, че става дума за разширяване на "Син поток" или за нов проект, не променят същността на случващото се, защото вече изградените на руска територия мощности ще се използват, което ще намали цената на новия проект, т.е. Москва съумя да намери нов маршрут за своя газ, при това с минимални загуби.
  Турция - големият печеливш

  Какво получава Турция? Въпреки очевидното разминаване между турските и руските позиции по редица въжни въпроси и, на първо място, относно кризата в Близкия Изток, основен приоритет и за Москва, и за Анкара е развитието на двустранните икономически отношения. Вече споменах за намаляването на цената на руския газ, доставян на Турция, както и за допълнителните 3 млрд куб. м, които тя ще получи от газопровода "Син поток". Впрочем, истината е, че споразуменията, постигнати по време на последното посещение на Путин в Анкара отлично се вписват в турската енергийна стратегия за превръщане на страната в "разпределителен енергиен хъб" на Европа. Турците не можаха да я реализират с помощта на иранския газ (по разбираеми причини), затова се опитаха да я осъществят за сметка на газовите доставки от Азербайджан, които обаче също не са достатъчни. Сега появата на руския газ променя радикално ситуацията, в резултат от която ролята на Турция като "европейски енергиен хъб" нараства до степен, за каквато в Анкара едва ли са мечтали. Паралелно с това, впрочем, нараства и значението на редица други турски енергийни (и не само) проекти. Така например, експертите не изключват Газпром да реши да използва изграждащият се Трансанадолски газопровод ТАNAP (Азербайджан-Турция-Европа) за доставката на руски газ в Южна Европа. Да не забравяме освен това, че в рамките на поредното заседание на Съвета за сътрудничество между Русия и Турция беше подписан меморандум за изграждането на АЕЦ на турска територия, като става дума за руски инвестиции с общ обем 22 млрд. долара (включително за строителството на въпросната атомна електроцентрала). Накрая, Москва и Анкара възнамеряват да увеличат стокооборота между двете страни, планирйки през 2023 той да достигне 100 млрд. долара.

  Ако се опитаме бегло да очертаем икономическите последици от посещението на Путин в Анкара, няма как да не признаем, че руснаците и турците твърде лесно постигнаха предварително набелязаните си цели. Така Русия възобнови газовия си проект, който вече беше почти "задушен" от ЕС под натиска на САЩ, получи поръчка за изграждане на АЕЦ на турска територия, както и ангажимента на Турция за доставка на необходимата и (най-вече заради наложените санкции) селскостопанска продукция. На свой ред, Турция получава гигантски обеми природен газ, ядрени реактори, милиони руски туристи и (което е най-важното) неограничен достъп до руския пазар (нещо, за което българските компании могат само да мечтаят). Тоест, свидетели сме на появата на нов руско-турски икономически алианс, към който вероятно ще се присъединят и други държави от региона (като Азербайджан например, но не само).
  Москва променя правилата на играта

  Случилото се с "Южен поток" изненада както привържениците, така и противниците на този проект. Всъщност, то можеше да се очаква. Нека си припомним, как се развиваше проектът за газопровода. Русия се опитваше да го изгради за своя сметка, инвестирайки в него около 20 млрд. долара. Реализацията на този грандиозен проект щеше да осигури сериозни приходи на държавите, през които трябваше да мине тръбопровода, да не говорим за новите работни места. В Брюксел и Вашингтон обаче, очевидно бяха обезпокоени от възможността страни като България да получат прекалено много пари от руския проект, тъй като това би им дало възможност да не разчитат само на средствата от еврофондовете, т.е. би могло да ерозира тяхната "евроатлантическа ориентация". На практика, руснаците трябваше не само да поемат разходите по изграждането на газопровода и допълнителните разходи, но и непрекъснато да преодоляват съпротивата на онези, които най-много се нуждаеха от реализацията на "Южен поток". По време на посещението си в Анкара, Путин обяви, че това няма как да продължи и Москва е решила да промени правилата на играта. Сега, ако иска да получава допълнителни количества руски газ, ЕС ше трябва сам да изгражда газопровод от "хъба" на турско-гръцката граница към вътрешността на Европа, при това без да е сигурен какви точно количества газ ще му подават по него руснаците и турците.

  Що се отнася до газовите доставки през Украйна, там ситуацията едва ли ще се промени. Надеждата на украинския премиер Яценюк, че отказът от "Южен поток" ще повиши значението на газопровода, минаващ през страната му, не са основателни. Полша вече обяви, че не получава поръчаните от нея обеми руски природен газ, което означава, че той се губи някъде по украинското трасе. Съвсем скоро ще стане ясне, дали просто не се краде от украинските олигарси, както се е случвало нееднократно в миналото.

  Значението на хода, предприет от Путин обаче, не се изчерпва с това. Ако погледнем горната карта, ще видим, че планираният преди време от ЕС газопровод Набуко минава през Азербайджан, Груция и Турция и стига до границата на Европейския съюз точно на мястото, до което сега ще стига руският газ. Както е известно проектът за Набуко се провали, най-вече поради липсата на достатъчно газ за запълването му. Сега обаче, руският газ ще стигне до границата на ЕС, а Брюксел ще трябва да решава как и срещу какви средства ще може да се включи към руския газопровод.

  Така ли иначе, реалността е, че Европа се нуждае от повече природен газ. Тоест, ЕС ще продължи да купува руския газ, само че вече ще му се наложи да го плаща на друга цена, което засяга най-вече държави като България. Впрочем, решението на Путин да промени посоката на газопровода носи сериозни рискове и за т.нар. "Стара Европа". В тази връзка ще напомня, че декларацията на руския президент за прекратяване на проекта "Южен поток" съвпадна с изявлението на говорителя на Европейската комисия по енергйните въпроси Ана-Кайзер Итконен, според която Комисията ще продължи консултациите с всички страни, заинтересовани от реализацията на "Южен поток". На Брюксел очевидно ще се наложи да съобразява с новата ситуация, в която той вече няма да може да определя правилата, а ще трябва да се конкурира с останалите в битката за руския газ.

  Виждаме, че Русия пренасочва газовите си потоци към Китай и Турция, т.е. към две държави, които твърде трудно се поддават на външен натиск и влияние (особено що се отнася до Пекин). Китайците не се съобразяват със САЩ, а Турция не е член на ЕС (между другото, чрез споразуменията си с Путин Ердоган получи възможност да си върне на Брюксел за проточилото се над половин век висене на страната му пред вратите на Съюза). Санкциите на ЕС срещу Русия на практика не задължават с нищо Анкара. Естествено, възниква въпросът, дали пък Турция няма да започне да се държи така, както сега се държи Украйна, т.е. възползвайки се от ключовото си положение да оказва натиск върху руснаците?

  В тази връзка е много важно да разберем, защо бъдещият газов "хъб" ще бъде разположен именно на турско-гръцката граница. От ключово значение тук е, че до него доставката на руския газ ще бъде по предварително договорена цена, а оттам нататък ще трябва да се плаща за транзита му към Европа. Имайки предвид, че турско-гръцката граница не е чак толкова далеч от Русия, позицията на "хъба" е доста изгодна за Москва. Разбира се, Турция също ще може да търгува с част от газа и в този смисъл достъп до новия газопровод ще има не само Газпром. Но нали именно към това твърдеше, че се стреми и ЕС? Проблемът обаче е, че самият ЕС няма да има достъп до газопровода. Тоест, от една страна руснаците се съобразяват с европейските правила, а от друга - на европейците (включително на българите) ще се наложи да плащат повече за руския газ.
  Защо стана така?

  От казаното дотук следва, че за драматичната промяна по отношение на проекта за газопровода "Южен поток" и неговата трансформация има съвсем обективни причини, като не на последно място сред тях е и крайно непоследователното и несамостоятелно поведение на България.

  Както е известно, газопроводът "Южен поток" се изграждаше въз основа на предпоставката, че става дума за проект на двама самостоятелни и равноправни геополитически играчи - Русия и ЕС. Оказа се обаче, че ако това е вярно за Москва, то изглежда не се отнася за Брюксел.

  На второ място, Турция, като регионален политически субект, е далеч по-самостоятелна, отколкото Украйна или България, т.е. не е склонна да се поддава толкова лесно на външен (включително американски) натиск.

  При положение, че основният потребител на руския газ (т.е. ЕС) и първата транзитна държава по пътя на проекта (т.е. България) не искат или просто не са в състояние да защитят собствените си интереси, Москва не вижда смисъл да поема допълнителни рискове и разходи. Между другото, руснаците извадиха късмет, тъй като Брюксел и София започнаха да създават пречки пред проекта още в началната му фаза, а не в края на реализацията му например (както стана с френските кораби "Мистрал", предназначени на руските ВМС, чиято доставка беше отменена от президента Оланд в последния момент, в резултат от което страната му ще трябва да плаща гигантски неустойки), т.е. преди Москва да е инвестирала наистина огромни средства в него.

  Ориентирайки се, вместо към България, към Турция, в Москва очевидно са преценили степента на политическата самостоятелност на страната ни и на Анкара и са стигнали до извода, че ако София трудно може да формулира и защитава някаква суверенна позиция (включително в енергийния сектор), Турция е регионален играч, който иска да съхрани своята държавност и геополитическия си статус. В това отношение руският газ укрепва турските позиции, а пък Москва получава възможност да упражнява допълнително влияние по такива важни въпроси като кризата в Сирия и статута на Крим например.

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 9. 9 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 524 Любопитно

  Мислите ли, че ако има документи Буда не ги е виждал дори.

  + Не, ако има даже ги знай наизуст. Заради рейтинга му, който се срива се прави на невинно агънце и прехвърля вината си на други.

  - Да. Вярвам му, Юнкер също.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 10. 10 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#0:"статията"]"клепам с уши" [/quote]
  С клепането и ЦЦ може да помогне.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 11. 11 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Каква "класифицирана" информация в тая тръба, Баце ???
  Показвай всичко на Народа ! Довчера искаха да изшият с 4 мрлд евра, Нагрухтелия и първия приятел на Путин, назначен олигарх !

  Всичко да излиза. Искаме Истината.

 12. 12 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Борисов е подписал 3 /три/ пъти, но не знае какви са договорите!? Не е като игра на тенис, ритнитопка с тигрите, приемане на сръбски чалгаджийки в кабинета си...

 13. 13 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 656 Неутрално

  2029
  17:43
  04 дек, 2014
  Покажете най-накрая договорите на данъкоплатците. В края на краищата ние, данъкоплатците плащаме цената. ЮП няма да има, но поне да знаем как са ни загробили. За урок.

 14. 14 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1699 Любопитно

  Патокът вече официално умрЕ.
  Причини много, за които е писано (има и един хубав анализ в Дневник). Не разбирам защо толкова много внимание се обръща на едно недоносче (икономическо) на имперските амбиции на Путин.
  Сегашната пушилка е непонятна, освен че някои хорица са притеснени че имат комисионни да връщат.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 15. 15 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Весело

  До обяд ще се хиля. После ще видя...

 16. 16 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  Много кахърни са "будьоновките" напоследък. Рубла нЕма, властЪ я зеха некви други, "ЮП" се капична и жужупути се намуси връз миндера... Ето не жизнь! Надо в Сибир немедлено. Чемодан где?

  Тренът чека. Бръзайте!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#6] от "Scharfrichter": А разлика между инвестиционно решение и договор случайно да правиш???

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#12:"dobrich"]Борисов е подписал 3 /три/ пъти, но не знае какви са договорите!?[/quote] Втори път го пиша. Никой премиер не подписва "договори". Договори подписват шефове на фирми. Какво все още не е ясно по този въпрос?

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1030 Весело

  Да,Кунева беше казала отдавна:"С БСП ни разделят идеологически различия,с ГЕРБ-културни различия". Тука се вижда колко сериозни са културните различия между ДБГ и ГЕРБ/Борисов/.
  Ташак работа е понякога Борисов,макар и да си има някои предимства.

 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#3:"fortunes"]Кога е манифестацията?[/quote]
  довечера от 6

 21. 21 Профил на Scharfrichter
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1699 Разстроено

  [quote#13:"2029"] ЮП няма да има, но поне да знаем как са ни загробили[/quote]
  Четете просто Дневник - "Денят, в който президентът Путин отчете гравитацията"
  Беззаветно верните привърженици на реализацията на "сляпо" на Южен поток носят отговорност за близо 3,5 милиарда лева загуби по предишните геополитически флиртове на Първанов и Овчаров предоговорения газов договор през 2006, проекта Бургас-Алекснадропулис и проекта АЕЦ "Белене". Не виртуални, а доказани и инкасирани от българската държава!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#11:"Индиана"]Каква "класифицирана" информация в тая тръба, Баце ??[/quote] Не знам дали е "класифицирана", но представлява "търговска тайна", тъй като на практика договорът е между Газпром и българската фирма, която щеше да "върти" проекта.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тук наистина ли остана само такъв електорат, който може да избира подобни интелектуалци?

 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Martin Dimitrov

  -------------------------
  2. Реформаторите настояваме за публичност на всички подписани ангажименти. Това е класически случай за надделяващ обществен интерес, така че не може да става въпрос за търговска тайна.

 26. 26 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#16] от "moriarti":

  Па не си разбрал нещо. Бойко се бори да има поток. А се ориентирай в обстановката...

 27. 27 Профил на MMilenium
  MMilenium
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Ами защо журналистите умишлено премълчават един факт,че в деня преди да си подаде оставката,Борисов беше провел телефонен разговор с Путин....А след тази оставка всичко се обви в мъгла и проекта поскъпна 3 пъти,май там е ключа от бараката!

 28. 28 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Дневника,
  Нямам нещо спомени, да сте публикували стенограми на правителствено заседание, по времето на Орешарски!?
  Не ли?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 29. 29 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#20] от "extraCACA":

  А, "студенти" ще славят Вожда довечера, така ли?

 30. 30 Профил на арх. Виктор Чолаков
  арх. Виктор Чолаков
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Картинката ще стане съвсем ясна, когато се разсекрети и изнесе в публичното пространство договорът за ЮП. Дотогава всичко останало е теглене на локуми в едната или в другата посока.
  За съжаление обаче, едва ли който и да било ще показва договора по медиите, по-скоро ще станем свидетели на интерпретации.

 31. 31 Профил на moriarti
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  [quote#18:"dogwoman"]Никой премиер не подписва "договори".[/quote]

  Направи справка кой е подписвал?

 33. 33 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ей, ама голям стопанин се извъди тази държава. Договори за милиарди не знае къде са и какво съдържат. Кога политиците ще спрат да си играят на бизнес? Кога ще спрат да поемат рискове от името на данъкоплатците?

 34. 34 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Ми сега, като излязат/ ако излязат/ договорите!? Ко ше прайм? Ми, като разбере и проруското природонаселение какво са подписвали национално - отговорните ''експерти'' от БКП/БСП/ДС/КГБ. Как са искали да прекарат България заради тлъсти комисионни? Как ще обясняват Р. Овч. и Гоце ''пропуснатите ползи'' и РЕАЛИЗИРАНИТЕ загуби от Тройния шлем? Ще им търсили все пак някой отговорност?

 35. 35 Профил на georgi nikolov
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на finpoint
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 412 Гневно

  Абе, опозиция, журналистика, къде СПИТЕ? Нали точно тоя подписа въпросните договори? Нали Путин идва тука специално за договорите, пресконференция имаше, Баце се би в гърдите колко изгодни договори е подписал, подари на Путин кученце?!?! Бойко докога ще се ГАВРИШ с народа, това беше преди по-малко от 5 години, сериозно ли мислиш, че никой не помни?! Алооо, журналистите, аз ли да ходя по пресконференции да го питам тоя на какво се дължи поредната му АМНЕЗИЯ?

 38. 38 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#4:"fortunes"]Вождът какво подписа с Милер 2012? [/quote]

  Вождът не знае. Както казах вече, Кабаева или Фидосова са му седяли на лицето по това време и не могъл да види...

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 39. 39 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1179 Весело

  Защото, ти, баце, не си запознат с материята.
  Айде стига шегички и закачки към публиката.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  за да мога да отговарям в парламента като ме питат, а не да "клепам с уши"
  в случая клепаш защото разбра че дължиш отговори пред НС . в предния си мандат не подлежеше на контрол

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Мин.Председателят от новините ли се информира? Тепърва ли ще се запознава с документи по Южен поток? Аз не знам тия хора за какво са там изобщо..

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 42. 42 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#26:"Доби ВЕЛКОВ"]Па не си разбрал нещо. Бойко се бори да има поток. А се ориентирай в обстановката[/quote]

  Стига сте лъгали. Да иска , но уловката тук е , че иска по европейските правила с прозрачност по строителството, от Европа също искат този проект да се осъществи, но Путин казва , не щем по европейските правила искаме изключение.

 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Любопитно

  [quote#31:"moriarti"]"опорна точка" 2648А[/quote]

  аха, ето ти и 2649:

  Ксавие дьо Кабан: Не може да се краде фирма с помощта на магистрат

  http://clubz.bg/11547-frenskiqt_poslanik_imate_generalen_problem_s_gnili_qbylki_v_sydebnata_sistema

  между другото, тъдява отразиха ли случката с Белведере или са прекалено заети със стенограмите на МС

 44. 44 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  [quote#27:"MMilenium"]в деня преди да си подаде оставката, Борисов беше провел телефонен разговор с Путин...[/quote]

  А предизборно обеща да си подобрим отношенията с Русия. На която ЕС е наложил санкции заради войната в Украйна!?

 45. 45 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#37:"Green Day"]Нали Путин идва тука специално за договорите, пресконференция имаше, Баце се би в гърдите колко изгодни договори е подписал, подари на Путин кученце?!?[/quote]
  Много гневно го даваш,зелен фасул.
  Я се порови малко и виж какво е било тогава вместо да се правиш на помнещ фасул.

 46. 46 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#42:"Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/"]но уловката тук е[/quote]

  тук уловка, там трик и ей ти трети заслужен мандат, нъл тъй

 47. 47 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#31] от "moriarti":

  Аргументи да ти се намират, или това е само за интелигентни събеседници?

  Та пак да ти кажа - Борисов се бори да има поток. Дай адекватен коментар.

 48. 48 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#18] от "dogwoman":

  [quote#18:"dogwoman"]Втори път го пиша. Никой премиер не подписва "договори".[/quote]

  Опа:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11756359

  Опа 2:
  http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/11/15/1946576_bulgariia_podpisva_dogovora_za_jujen_potok_i/

  Опалянка:

  http://www.mediapool.bg/s-taksite-ot-yuzhen-potok-shte-se-vdigat-pensii-i-shte-se-stroyat-muzei-i-stadioni-news199799.html

  Ко? Не!

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 49. 49 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  До коментар [#23] от "dogwoman":
  [quote#23:"dogwoman"]Не знам дали е "класифицирана", но представлява "търговска тайна", тъй като на практика договорът е между Газпром и българската фирма, която щеше да "върти" проекта. [/quote]
  Когато се работи с държавни пари, търговска тайна НЕМА!
  Или, по-точно казано - не би трябвало да има.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 50. 50 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Кунева какво има предвид, като му е напомнила, че стенограмите са публични?

 51. 51 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#45:"ret"]Я се порови малко и виж какво е било тогава [/quote]

  ма веднага:

  http://www.euinside.eu/bg/news/ec-south-stream-is-not-a-european-project

  "Ден след като България и Русия се споразумяха за създаването на съвместната проектна компания "Южен поток – България” се оказа, че европейското значение на проекта, така упорито лансирано от Путин и Борисов, е меко казано илюзорно, дори един вид иронично. Защото „Южен поток” не просто не влиза в приоритетите на ЕС, той дори противоречи на европейското законодателство. При това не просто в детайлите, а във фундаменталния си замисъл - Русия да построи тръба (с участието на държавите, през които минава), по която да пуска собствения си газ.

  По време на брифинга в събота премиерите Борисов и Путин упорито представяха проекта като европейски, убеждаваха ни, че еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер едва ли не го е благословил, така че изпратихме писмо до Комисаря, с молба да ни разясни позицията си.

  От отговора на говорителя на Йотингер - Марлене Холцнер става ясно, че Комисията е направила каквото е било възможно, за да бъде акционерното споразумение в съответствие с европейските закони. Но трябва да се промени Междуправителственото споразумение, подписано между България и Русия през 2008."

 52. 52 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#48] от "civis_eu_sum":

  Какво опаш?
  Къде е подписван договор?В кой от линковете ти?

 53. 53 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#42] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":


  [quote#42:"Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/"]Стига сте лъгали. Да иска , [/quote]
  Иска я! Мани уловките. Нали целта е да не сме зависими. Значи не трябва въобще да се съгласява. Или Бойко иска да сме зависими?

 54. 54 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#51] от "extraCACA":

  Е?
  Договор ли е подписван?

 55. 55 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#46:"extraCACA"]тук уловка, там трик и ей ти трети заслужен мандат, нъл тъй [/quote]

  Аз на Борисов не вярвам много много , но от сигналите които идват от Европа от най високо ниво, съм склонен да повярвам, че Борисов по въпроса заема европейската позиция, която е най добрата за нас , сега дали насила е накаран или е стимулиран като пуснаха еврофондовете е друг въпрос.

 56. 56 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#47] от "Доби ВЕЛКОВ":

  Аргументи - веднага. Б.Б. заявява ясно, че иска "ЮП", защото там са вложени много пари, много хора разчитат на тези тръби и твърде гръмогласно се тръби навсякъде какви ОГРОМНИ ползи ще има за България. Но - продължава той - при изричното спазване на правилата, наложени от ЕС. Което в превод означава "Понеже договорите са сключвани от крадливи комуноиди, има твърде много нечестни за България моменти, твърде много "крадци" по тръбата, твърде много отявлени далавери... и ЕС никога няма да приеме договорите в този им вид - НЯМА ДА ИМА "ЮП"!". Демек - енергийната рускобългарска мафия да го...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 57. 57 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#55:"Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/"]от сигналите които идват от Европа от най високо ниво, съм склонен да повярвам[/quote]

  прочети линкчето със статията от 2010 което пуснах по-горе и оди да запалиш една свещ

 58. 58 Профил на civis_eu_sum
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на Йосиф
  Йосиф
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Абе някой в тая държава чете ли какво подписва!!!??? Що ли питам!?! По руски образец е настроена. Ето един пример за израстването в йерархията според руския модел:
  Лейтенат - да знае по всяко време къде какво е станало;
  Старши лейтенант- освен горното и да знае какво трябва да се направи;
  Капитан - и да може да се справя с всяка ситуация;
  Майор - и да познава кръчмарите в региона;
  Подполковник - и да може да изготвя всякаква бумажтина;
  Полковник - да може сам да намери мястото, където да се подпише;
  Генерал - да може самостоятелно да се подпише, там където му се покаже

  rakas
 60. 60 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#52] от "ret":

  А какво е подписвано бе, Шарик?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 61. 61 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#53:"Доби ВЕЛКОВ"]Значи не трябва въобще да се съгласява. Или Бойко иска да сме зависими? [/quote]

  Тотален илетерат си. Сега като го няма Южен Поток по независими ли сме от руските доставки. Имаше два варианта за независимост , Набуко и шистовият газ евентуално, ако го има.

 62. 62 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 581 Весело

  "Борисов към министрите: Дайте ми документите за "Южен поток", да не клепам с уши като Орешарски"

  Като не искаш да клепаш с уши, барем друсни едно шкембе

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 63. 63 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#58] от "civis_eu_sum":

  "България подписва договора за "Южен поток" и доставката на газ"

  Нещо за времената да ме светнете,моля другарко?

 64. 64 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#56] от "moriarti":


  [quote#56:"moriarti"]Но - продължава той - при изричното спазване на правилата, наложени от ЕС. Което в превод означава "Понеже договорите са сключвани от крадливи комуноиди, [/quote]
  Така де. Най-важните подписи са по негово време, ма карай...

 65. 65 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#60] от "civis_eu_sum":

  Инвестиционно решение бе,гражданино.

 66. 66 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  До коментар [#2] от "tom_sawyer":
  Ти като си отворен, днаеш ли и чел ли си какво говориха и подписваха Орехов и Милер за 3 часа в министерски съвет???? Нали после казаха, че дори стенограма няма!!
  И не мога да разбера защо тази проста мутра, крадец, трафикант...ББ, дава гласност и протоколи от заседания на Мин.съвет, а великия Станишко, Орехов.......никога нищо не публикуваха?
  Любимия ми пример: Първото правителство на ББ с Дянков направиха публични конкурсите за строеж на магистралите с точни договори. Резултата е цена на км. 30% по-ниска от предишните лотове! Толкоз от мен за крадливите управляващи.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 67. 67 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#64] от "Доби ВЕЛКОВ":

  Уф, стига сте лъгали. Аман! Омръзна ми от тези лъжливи "будьоновки"! (по жужупути). Странно защо най-отявлените защитници на "ЮП" са Р.Овч. и Гъзе Пърданов - все "гербаджии", нали?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 68. 68 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#54:"ret"]Договор ли е подписван?[/quote]
  не бе, брачно споразумение

 69. 69 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#57:"extraCACA"]прочети линкчето със статията от 2010 което пуснах по-горе и оди да запалиш една свещ [/quote]

  Споразумяха за създаване на проектна компания , не означава сключили договор за строителство.

 70. 70 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#63] от "ret":

  До коментар [#63] от "ret":

  Ще те светна, мойто дете, ще те светна отвсейде:

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/11/21/1952365_borisov_sutvori_rebus_s_tranzitnite_taksi_ot_jujen/

  "Въпросът ще получава ли България транзитни такси от преминаването на руския газопровод "Южен поток" през територията й се заплете с интервюто на премиера Бойко Борисов пред "Файненшъл тймс", публикувано в сряда. В него той защитава подписания миналата седмица от България договор за участие в проекта на "Газпром""

  Обърни внимание на "подписания миналата седмица от България договор"...Минало свършено.

  Но, ето още:

  България и Русия подписаха окончателното инвестиционно решение за строителството на "Южен поток" през българска територия.
  В-к. "Сега" 2012 г. 15.10

  Подписахме за „Южен поток"
  "Дарик" 2012 г. 15.10

  България подписа за "Южен поток"
  Тема Дейли 2012 г. 15.10

  - Кое време е това, деца!
  (хорово) - Минало свършено, от Боко незапомнено!

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 71. 71 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#8] от "Борислава (be_free)":

  Абсолютно правилно Само мога да добавя че смотаните европейци могат след границата с Турция да си строят газопровода по каквито си искат правила и за пореден път се потвърждават думите С Русия може да се бъзика всеки ,стига да е досатъчно далеч

  гошо
 72. 72 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#61] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  Не смесвай газ и литература, че ме напушва смях.
  Да ти е хрумвало, че всички потоци ни заобикалят? Да знаеш, че е случайно. Също така е случайно, че и леви и десни не се напъват за диверсификация, а чакаха ЮП. Ма нищо, че е транзитен. Те чакаха...подписваха...нали се сещаш що...
  Айде лек ден, ще ходя да зареждам газ.

 73. 73 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Веднага другарю БОКО !!!
  !!! Документите са на масата !!
  За ДВАНАДЕСЕТИ път !! :))) :
  Срещу поемане на ДЪЛГ- кредит от банки за над 8 милиарда лева !! /2 млд. евро - наш дял -плюс лихвите към банките за 20 години - станаха 4 МЛД. евро и повече :/.
  Общата цена на проекта вече е около 4.1 милиарда ЕВРО по руските медии...) ,
  България ще получи за ЕДНА година - времето на строежа - около 100-200 работни места :
  50 багера по 30 метра на ден - към 1.5 км на ден или за година - и нещо - каналът , траншеята ще е готова..
  Около 100 камиона за тръбите ..Станаха 150 работните места ..
  Малко докери в Бургас - те са си и там , малко парт. секретари и директори , и агенти на КГБ- още 100 работни места ..)
  Малко геодези и земемери , а заваряването става с едни огромни машини - с големи кръгове , но нека да е и на ръка- още 200 души - по 4 заварчици на канал- за всеки багер ..)
  Е, колко станаха ??? 450 работни места - нека да са 500 - или 600 , но САМО за година !!! И половината ще са РУСНАЦИ !!
  ТОВА ще получи България - срещу заглобване с над 8 МИЛИАРДА лева !!?? ..
  И дори пазачите после - няма да са САМО българи - а руснаци - според техния Закон !!??
  Е, Боко , каква е ползата , ефекта от тези тръби ???
  Путин ще си ги изплати с газ - за 5- 6 години и толкова ..Ще събере милиарди ...)
  Но след 10 - 20 - 30 години - НИЕ все още НЯМА сме СЪсобственици с изплатен кредит - и няма НИЩО да получаваме - 30 години !!!
  Банките няма и НЕ се интерсуват КАКВИ и КОЛКО руски такси получваме или НЕ получваме !! ТЕ всеки месец ще си искат и търсят вноската по КРЕДИТА!! Знаят как !! :)
  Тук , разбира се, руският агент Р.Овч, , каза , че можело и да получаваме НЕЩО - веднага - по 10-20 милиона годишно , за Бог да прости ..Демек, отстъпвали руснаците - след като се вдигна шум ,че НИЩО няма да получим реално - 30 години ..
  Е, вервайте на руските агенти...

  BIG AL
 74. 74 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#66:"chichka"]До коментар [#2] от "tom_sawyer":
  Ти като си отворен, днаеш ли и чел ли си какво говориха и подписваха Орехов и Милер за 3 часа в министерски съвет???? Нали после казаха, че дори стенограма няма!!
  И не мога да разбера защо тази проста мутра, крадец, трафикант...ББ, дава гласност и протоколи от заседания на Мин.съвет, а великия Станишко, Орехов.......никога нищо не публикуваха?
  Любимия ми пример: Първото правителство на ББ с Дянков направиха публични конкурсите за строеж на магистралите с точни договори. Резултата е цена на км. 30% по-ниска от предишните лотове! Толкоз от мен за крадливите управляващи. [/quote]


  Или си наивник или си ТРОЛ!

  Какво като публикува стенограми в които има само добри намерения и празни приказки как ще..ще....ще..ще случи нещо! Колкото си разбрал за АЕЦ Беляне от тези стенограми, толкова ще разбереш и за ЮП и КТБ например.
  Казваш магистралите - я погледни коя фирма спечели най много лотове!
  Борисов си беше и си остава популист. Второто му управление ще докаже това. Дано да греша, но едва ли.

  Колкото за предишните - тях не искам дори да ги коментирам.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 75. 75 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#69:"Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/"]Споразумяха за създаване на проектна компания , не означава сключили договор за строителство. [/quote]

  5 години оттогава а много деменция, много нещо... както и да го въртиш, тва е

 76. 76 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#68:"extraCACA"]не бе, брачно споразумение [/quote]

  Ако Борисов беше направил и има намерение да направи това в което го обвинявате, да защити интереса на Путин за сметка на българите и европейските интереси, нямаше как да бъде приет толкова радушно в ЕВРОКОМИСИЯТА и да му пуснат еврофондовете.

 77. 77 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#67] от "moriarti":


  [quote#67:"moriarti"]Странно защо най-отявлените защитници на "ЮП" са Р.Овч. и Гъзе Пърданов[/quote]
  Техна рожба. Милеят хората. А и все са в управлението ... и преди и сега. Баце не може да откаже на Първанов, знаеш. Клепа с уши и действа по задачите...Дано Кунева го озапти малко...

 78. 78 Профил на Scharfrichter
  Scharfrichter
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#55:"Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/"]Аз на Борисов не вярвам много много , но от сигналите които идват от Европа от най високо[/quote]
  Юнкер каза, че сега щели да пуснат спрените ни еврофондове в знак на солидарност. Не защото сме преодолели някакви недостатъци, не защото някакви крадци на тия фондове са хванати или осъдени, не защото министерствата са започнали да работят, преодолели корупцията. Не. СОЛИДАРНОСТ. Може да крадете от фондовете, щом ни слушате, това е посланието, макар и неволно.

  Това - щото няма да се случи Южен Поток. Не и през България.

  Но това означава, че въобще не са били спирани тия фондове заради някакви нарушения, корупция и пр., а поради липса на тая пуста солидарност. А каква именно е тая липса на солидарност? Ами ние сме искали да строим Южен Поток, а юрочиновниците - не, та затва и са ни спрели фондовете, та да ни дойде акъля. Да не съдим прекалено строго юрочиновниците - и при тях ходи Маккей, не само при нас.

  По същия начин това ще рече, че всички уж юридически претенции на същите швестери по повод ЮП са само пушилка - целта е била да бъдем изцакани. И ние геройски сме приели изцакването, чак с радост, та от тва Юнкер е ахнал колко сме велики. Целта е да се направи услуга на Турция, срещу която тя да предостави летищата си на американците.

  Съпътстващо, на някои амрикански фирми ще им се отвори парашутът да съсипят Добруджа.

  Всичко това доказва, че еврофондовете не са някакъв стимул за развитие на държавите в ЕС, а са мощен интрумент за оказване на политически натиск, с който могат да се свалят или слагат правителства (улавите да ходят да гласуват - всичкото се решава в Брюксел и Вашингтон). А този политически натиск се упражнява както за осъществяване на щатската външна политика, така и за облагодетелстване на шепа големи корпорации.

  Нашата вноска в ЕС е нещо като наш дял за финансиране на нашите окови. Засега. Утре може да искат пари за въже.

 79. 79 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#77] от "Доби ВЕЛКОВ":

  Защо бе, Воби, защо бе Делков... от десет кладенеца вода носиш, та белким докажеш как не сте виновни вие - комуноидите за бакиите в България, а някой друг - в случая Б.Б.???

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 80. 80 Профил на Scharfrichter
  Scharfrichter
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#76:"Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/"]Ако Борисов беше направил и има намерение да направи това в което го обвинявате, да защити интереса на Путин [/quote]
  Бойко току-що победи ламята Путин. Стигат му толко ''геройства'' за цял живот. Оттук насетне мое да си седи и да се бара по топките цял живот.

 81. 81 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#18] от "dogwoman":

  Стига си говорил глупости бе... Борисов сто пъи се хвали колко изгоден е договора, когато се състоя подписването 2012-та... ето ти статия от Капитал.

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/11/21/1952365_borisov_sutvori_rebus_s_tranzitnite_taksi_ot_jujen/

  Борисов казва на съвместна пресконференция с Путин: „С подписването на днешното споразумение ние даваме възможност на следващите правителства в България да получават по над два милирарда долара годишно от този тръбопровод в бюджетите си, а не да дотират чужди компании”

  През ноември 2012 г. България подписва окончателно инвестиционното решение за строителството на газопровода“Южен поток“. Подписите си под договора слагат премиерът Бойко Борисов и шефът на Газпром Алексей Милер. Подписан е и 10-годишен договор за доставка на газ

  * * *

  Ти слагаш ли подпис на нещо което не си чел бе, мозък?

 82. 82 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Какъв е ефектът , когато НЕЩО чуждо минава през страната ти - от него НЯМАШ НУЖДА - теглиш ЗАЕМ, за да МИНАВА, губиш около 100 квадратни километра, влизаш вътре с над 8 милиарда лева - ..и БИЛ си ЗАГУБИЛ от ТОВА !!!??
  хахаха....

  Моля да бъде извинен от нормалните грждани , тук , в сайта , но повторенията са НУЖНИ тези дни , заради глупостите на мурзилките ,руските агенти, Р.овч, "спецовете" и другите приготвили се да ЛАПАТ - но НЕ чужди пари , а НАШИТЕ тези които държавата ще тегли като КРЕДИТ , за да построи тръбите на ПУТИН и .. да чакаме, АКО дочакаме - да започнем да печелим от този проект...

  BIG AL
 83. 83 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 759 Разстроено

  [quote#1:"Стажанта"]Ама дайте му ги тия договори [/quote]
  Голяма част от тях ги подписва ТОЙ или се подписваха в НЕГОВО присъствие, когато подари кученце на Путин???!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 84. 84 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#6] от "Scharfrichter":

  Подписва споразумение за инвестиция. Четете си нещата който коментирате преди да ги копирате.

 85. 85 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#72:"Доби ВЕЛКОВ"]Не смесвай газ и литература, че ме напушва смях. [/quote]

  Илитерат не означава само неграмотен, а и неосведомен , лаик в дадена област. Тоест да ти го обясня по бавно, когато казвам , че си илитерат не смесвам газ и литература, а квлифицирам знанията ти по темата, която е обект на дискусията.

 86. 86 Профил на pe6kata
  pe6kata
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Сикаджията продължава да лъже и дори на министерски съвет се държи като простак, какъвто си е.

 87. 87 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1326 Весело

  Боко, иди при Вова в Масква,
  пийте по една люта чирпанска ракия,
  резни на тънко една карловска луканка,
  обели една глава чесън,
  белким Потока стане по-малко южен
  и да мине през Булгаристан!!!!!!

 88. 88 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 880 Гневно

  много е глупаво да се мисли че путин ни би дал ей така пари..и то 400 000 млн евро,след като иам толкова много агенти и рубладжии много по евтино и изгодно е за него да ги купи и да ни го натакова ..вместо да играе по правилата те никога не са играли с нас по правилата и оше сталин ни е натрил носа с отцепването на македония понеже си имат рубладжии и продажници в излишък,а щом гоце го подписа преди доста време съм убеден че е супер неизгоден за страната ни...гоце е пример са измекяр от най висша класа.......

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 89. 89 Профил на bolivar
  bolivar
  Рейтинг: 262 Весело

  До коментар [#36] от "finpoint":

  [quote#36:"finpoint"]Съмнително е че Бойко Брисов може да чете?[/quote]

  Съмнително е, дали можеш да пишеш правилно

 90. 90 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#84] от "Ще върнем България в Европа":

  Не, подписа междуправителствен ДОГОВОР! Същия ден или следващия в негово присъствие се подписа втори ДОГОВОР межди БЕХ и Газпром! една година по-късно той подписа РЕШЕНИЕ за обявяване на ЮП за проект с национално значение! Оше една година по-късно подписа и ОКОНЧАТЕЛНО ИНВЕСТИЦИОННО РЕШЕНИЕ за строителството! Още една гоидна по-късно Орешарски СПРЯ проекта (по заповед на САЩ), не го "подписа"! ФАКТИ, герберчета лъжливи!

 91. 91 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  [quote#81:"diegos"]С подписването на днешното споразумение [/quote] цитираш ти, а после ме питаш за договора. Кой пише глупости, кой не пише, вече не е напълно ясно.
  Кратък курс: на държавно ниво се подписват "спогодби", "споразумения", "меморандуми за разбирателство" и пр., в които общо взето пише "съгласяваме се да правим едно голямо нещо, страшно полезно за всички, невероятно и невиждано досега".
  След което специалистите сядат да се договарят за конкретните параметри („договор“) и започва да се оказва, че голямото нещо или не е полезно за всички, или не е невероятно, или най-добре да си остане „невиждано“.
  По-ясно не мога да го опиша.
  На български "договор" и "споразумение", заради близкия си произход, ако щеш, често се използват като синоними. Но на английски примерно има едно „грубо“ правило, че всичко, в което не присъстват цифри и наказателни клаузи, е Agreement, Treaty (това на бълг. пак е "договор" и тн, но ако има цифри и наказателни клаузи, е Contract (договор).

  Доброто е заразно
 92. 92 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 472 Весело

  [quote#14:"B52"]освен че някои хорица са притеснени че имат комисионни да връщат.[/quote]
  По червените точки на челата ще ги познаете скоро

 93. 93 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#70] от "civis_eu_sum":

  Последно се занимавам с теб.

  "Президентът Плевнелиев е прав, че българските граждани трябва да бъдат изцяло осведомени. За да има такъв договор, трябва да има обществени поръчки за изпълнител, такава обществена поръчка вече е стартирана. Беше подписан договор за финансовия модел между БЕХ и "Газпром". Ние вече имаме подписано слабо инвестиционно споразумение, подписано от предишното управление, преговорите бяха да се уточни моделът на финансиране между БЕХ и "Газпром" и достъпът, който трябва да бъде осигурен на трета страна - тоест споразумение отново между БЕХ и "Газпром", поясни Стойнев. Той допълни, че е поел ангажимент договорът да бъде публикуван


  http://www.segabg.com/article.php?id=672483

 94. 94 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#6] от "Scharfrichter":

  Шефът е непоколебим, никаква аларма няма да то събуди! Аман от подскоци и игри...

  effi
 95. 95 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#91] от "dogwoman":

  Тоест, Путин също няма грам понятие какви са ползите за Руската федерация от подписването на този договор?!? Просто подписва, че ще се прави нещо голямо, страхотно, невероятно и мащабно- нито той, нито ресорният му министър имат хабер, за какво иде реч?

  Бухахахаха...

 96. 96 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#78] от "Scharfrichter":


  До няккъде си прав, че еврофондовете се използват като бухалка , в смисъл ще си затворят очите за кражбите, но нашите трябва да слушат, но трябва да си признаем, че това е положението , алтернативите на живот извън оковите на ЕС са неприемливи засега.

 97. 97 Профил на Горбачов
  Горбачов
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Дневник - това ли можахте да изведете като новина. Вече се чудя важна информация ли искате да ни поднасяте, или простотии

  Горбачов
 98. 98 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1711 Любопитно

  До коментар [#90] от "Green Day":

  Подписва се инвестиционно споразумение където транзитните такси които формират печалбата от 400 млн. евро, за която говори Путин и транзита не част.

  Трайчо Трайков пред Лице в лице: Бъркотията е пълна!

  http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/trajcho-trajkov-pred-lice-v-lice-barkotijata-e-palna.html

  http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/trajcho-trajkov-pred-lice-v-lice-barkotijata-e-palna.html

 99. 99 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#48] от "civis_eu_sum": Не ми въвирай в лицето някакво нещо, наречено правилно от БиБиСи "gas deal", а от българските линкове се изяснява, че "цената на доставяния газ не е уточнена". Какъв договор е това, питам?

  Доброто е заразно
 100. 100 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  [quote#95:"diegos"]нито ресорният му министър имат хабер, за какво иде реч? [/quote] След като финансовите параметри за изграждането (цената на строежа на тръбата) почти се удвоиха за три години, на теб не ти ли говори точно това? Освен това "хаберите" през 2009 са някак променени 5 години по-късно, не мислиш ли?

  Доброто е заразно
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK