Фронтът предлага употреба на оръжие "най-вече срещу циганската престъпност"

Фронтът предлага употреба на оръжие "най-вече срещу циганската престъпност"

© Надежда Чипева, КапиталСъпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов (НФСБ) и Красимир Каракачанов (ВМРО) са обсъдили с министъра на правосъдието Христо Иванов въвеждане на мерки срещу битовата престъпност, най-вече "циганската престъпност", сред които възможност гражданите да използват законово притежавано оръжие при самозащита. Разговаряли са и за облекчаването на режима по получаване на българско гражданство, който бил затруднен от кабинета "Орешарски".


"Битовата престъпност е характерна за малките населени места, някои райони в големите градове, както и сред по-големи общности от един определен етнос. Знаете, че става въпрос най-вече за циганския етнос", заяви на брифинг в парламента Валери Симеонов сред срещата с министъра. По думите му това не е по-специално отношение към този етнос, а е заради спазването на закона.


Като мерки за справянето с тази престъпност те са предложили две основни мерки. Едната е възможността гражданите да могат да използват законно притежаваните си оръжия при защита на живота си или на имуществото си. Симеонов обяви, че втората мярка е властите да разследват престъпления, които засягат кражби на стойност, по-ниска от минималната работна заплата. По думите му в момента полицията изобщо не започвала разследване в такива случаи, а престъпниците продължавали своите "пъклени дейности".
Според Красимир Каракачанов не става дума за използване на "ловни пушки, взривни вещества или пускане на ток по ограда".


Предложенията за законодателни промени трябвало да бъдат изготвени от работна комисия към парламента, в която да се включат депутати и представители на министерствата на правосъдието и на вътрешните работи. Според Красимир Каракачанов тя може да се сформира и до края на тази година. От Фронта заявиха, че са получили принципно съгласие от министър Иванов, но тепърва щели да се обсъждат детайлите.


Същевременно съпредседателите са обсъдили и промени в Закона за българското гражданство. Лидерът на ВМРО посочи, че предишното правителство е въвело изискване за нов документ, който няма как да бъде предоставен от претендиращите за българско гражданство жители на Македония и на Западните покрайнини в Сърбия. По думите на Карачанов този документ изисква доказателства за "възходящ български произход на един от двамата родители". "Такъв документ не се издава от поне сто години в Македония и Сърбия", посочи той и добави, че така се е стигнало до абсурдни казуси, при които един член на семейството е получил гражданство по старите правила, а останалите по новите изисквания - не.

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Правилно

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 2. 2 Профил на bettber
  bettber
  Рейтинг: 402 Весело

  Заедно с "Линейките да не влизат в гетата" да се приеме!!

 3. 3 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 571 Весело

  За циганските свинщини основна вина имат социалистите антибългари, които ги размножиха по тоталитарно време, ползвайки едноличната си власт срещу българския народ, пращайки инакомислещите по лагери и затвори.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 4. 4 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Подкрепям на 100% и дано РБ/ГЕРБ да го възприемат!

 5. 5 Профил на gruntig
  gruntig
  Рейтинг: 233 Неутрално

  От Фронта да се научат да се изказват малко по-политкоректно, за да не ги взимат за лумпени. Предложението само по себе си е добро, но като крещиш за "циганската престъпност" е лесно да те игнорират, а и ще привлечеш внимание от Брюксел.

 6. 6 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Използването на оръжие не е за всеки, а само за отговорни хора, които знаят неговото действие и трябва да го използват в краен случай, но не и за убийство !

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Според Красимир Каракачанов не става дума за използване на "ловни пушки, взривни вещества или пускане на ток.
  А защо да не става дума??? Последно личната собственост неприкосновена ли е или частично/условно неприкосновена?
  Според мен едно обикновено предупреждение на вратата "Ако влезете без покана, поемете своя риск" си е предостатъчно.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3986 Неутрално

  Крайно време е личната собственост да стане неприкосновена...

 9. 9 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов (НФСБ) и Красимир Каракачанов (ВМРО) са обсъдили с министъра на правосъдието Христо Иванов въвеждане на мерки срещу битовата престъпност, най-вече "циганската престъпност", сред които възможност гражданите да използват законово притежавано оръжие при самозащита.

  Съпредседателите на Патриотичния фронт са губили времето на министъра на правосъдието с глупостите си.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  [quote#6:"InmoInvestments"]Използването на оръжие не е за всеки,[/quote] Извинявай, но като нахлуят в дома ти, едва ли ще ти мине толкова дълга мисъл през главата, преди де те свитнат с мотиката по нея. Какво предлагаш - бабите да минат курс как се стреля с дядовата ловна пушка само под коленете ли?

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#6] от "InmoInvestments":

  А какъв тогава ще да е крайният случай?

  И как да се ползва огнестрелно оръжие, пък да няма убийство?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 12. 12 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  ПОДКРЕПЯМ, само искам да допълня, че за самозощите трябва да се разрешава само гладкоцевно оръжие с голям калибър, та с един изстрел да се решава един път за винаги,не някакви дребни патрони дето после ще бъдат похарчени един чувал с пари и три екипа на окръжна болница за да му ги вадят.

 13. 13 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Мале ке се изтепаме.......

 14. 14 Профил на Пламен Николов
  Пламен Николов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не мога да разбера, защо се опорочава и най-смислената идея. Сега пък, ще ползваме пушкала срещу циганите !! Кога народа ще разбере, трябва ни ясен закон, насилието срещу собственост или личност, има един резултат - право на защита. И тогава - ТОВА Е ВАЖНО - насилника трябва да докаже, че нещо не е наред със закона. ТОЧКА. Насиленият е невинен, докато насилника не докаже , че някой закон или негово право не е нарушено. Сега, изнасилват "сестра ми", и аз трябва да докажа, че тя не е курва.....

 15. 15 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Айде, давайте и оръжията. Местните либерали и демократи вече са сугестирани да се борят с 'циганизацията'.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4914 Неутрално

  Фронта е изпяркал много силно!

  klimentm
 17. 17 Профил на Пламен Николов
  Пламен Николов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#6] от "InmoInvestments":
  И за какво се използва огнестрелно оръжие, ако не за убийство !?! За "плашене на гарги". Затова сме поданици, гласоподаватели, но не и народ!

 18. 18 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#11] от "galio":

  Виж кво пич. Самото ти мислене показва, че не си дорасъл за оръжие. Аз имам огнестрелно оръжие в дома ми, даже две, вади се всяка седмица, разглабя се и се почиства, когато мога, излизан сред природата или на стрелбище да се поупражнявам, но никога не ми е минавало през ума, че ако някой ми влезе в къщата, трябва да го убия.....Май мъжеството стига само до оръжието ? Аз имам две ръце, с които се справям доста успешно !

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 19. 19 Профил на Пламен Николов
  Пламен Николов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#18] от "InmoInvestments":

  Бау-бау

 20. 20 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Колко пари ни струват циганите? Като изчислим загубите от неплащане на данъци и осигуровки, всички видове помощи, щетите от безбройните кражби и покриването им, разходи за арести, следствия и дела, престоя им в затвора, гледането на изоставените им деца, болничното им лечение, разнасянето на болести, неплащането на ток и вода, програмите за интеграция, делата в Страсбург и т.н. Сметката от преките и косвени разходи за издръжката им надхвърля 10 милиарда лева на година. Ето защо сме бедни...

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 21. 21 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#18] от "InmoInvestments":

  Според мен нямаш абсолютно нищо. Или поне би било добре да нямаш.

  [quote#18:"InmoInvestments"]вади се всяка седмица, разглабя се и се почиства, когато мога, излизан сред природата [/quote]

  Да се чисти постоянно без да се ползва няма смисъл, а да се излиза да се постреля сред природата е категорично незаконно.

  Дано наистина не са ти разрешили КНО.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Хм ...

  Не мисля, че е умишлена конспирация, а че си им иде отвътре да се мЕткат всички от политпасмината у димната завеса.
  И понеже са им особено изострени сетивата и първично реактивни реакциите - те ви и "вълната", която виждам да се надига отвсякъде. Вълната на "циганския проблем", тази гола кука, на която кълве ли, кълве мат'рялът с особено упоение.
  Под която утекоха в трета глуха на общественото внимание ...
  * КТБ, Цветан Василев и милиардите, които чезнат там
  * Южен поток, кой к 'ви ги е вършил, колко е набутана България досега и колко ще плати още, докато се избута окончателно
  * Наводненията в Югоизточна България
  * Изчезналият Петко Сертов
  * "Борбата" на ПФ и със ПФ
  * Слави Бинев и кОлтурата, п-точно медиите ...
  * Съдебната система и перманентните скандали там

  Ама вие си дъвчете циганите ...

 23. 23 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  [quote#8:"Доби ВЕЛКОВ"]Крайно време е личната собственост да стане неприкосновена...[/quote]
  Та е неприкосновена, защитена от Конституция, закони и съдебна система. Въпроса е хората, собственика, да получат право да я защитават!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 24. 24 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Който нож вади, от нож умира". Но който счита народа си за "лош мат'рял, това не го знае!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 25. 25 Профил на Пламен Николов
  Пламен Николов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  За пореден път - провокираме форума, и за урок - ПЪЛНА ТЪПОТИЯ В ДЕБАТА. Бъдете живи, здрави и успешни.

 26. 26 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 395 Весело

  Да се носят гранатомети, когато ще влизат в ромски квартал!

  Да живее България и българският народ.
 27. 27 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Самият факт, че използването на оръжие е позволено ще има възпирателен ефект. Ако се приеме такъв закон е необходима и широка разяснителна кампания. Не може да оставим родителите ни безпомощни и измъчвани от мързеливците и крадците по селата.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 28. 28 Профил на bettber
  bettber
  Рейтинг: 402 Весело

  Аз друго си мислех. Не може ли да им предложим еднопосочни билети за Европа, Я нещо Франция, Белгия, Германия.... Единственото условие е да не се връщат. Слагат подписче и готово.
  Ако ги приемем че са милион за 70лв на билет(все някваква отспъпка трябва да дадат авиокомпаниите), ще ни излезе 70милиона. Колко ни струват на година, да ги хрантулим в България?!

 29. 29 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 780 Любопитно

  [quote#7:"dogwoman"]Според мен едно обикновено предупреждение на вратата "Ако влезете без покана, поемете своя риск" си е предостатъчно[/quote]
  А ако човек е подгонен от мародери и търси къде да се скрие!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Така формулирано и изведено предложението си е чист кьор-фишек с рекламна цел и без никаква практическа стойност.
  Напъхването във властта в съучастие с Корман Исмаил принуждава Патр. фронт непрекъснато да дава шумни спектакли с антитурска програма за да поддържа националистическия си имидж, и за да не дава шанс на конкуренцията в бранша да ги атакува заради сговора с протурската формация на Исмаилов.

 32. 32 Профил на bettber
  bettber
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#29] от "Geoimg*":

  Ще търси такова място на което няма такава табела! Duh

 33. 33 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 502 Любопитно

  Тези от фронта, а и голяма част от коментиращите тотално са изтрещяли... - значи ако крадеца е българин -нищо, но ако е ром - да се използва оръжие - това си е чист расизъм и разпалване на омраза, и ако РБ ако не се дистанцира от ПФ ще си затвори всички врати в Европа!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 34. 34 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4361 Неутрално

  Преди да се приеме закон за оръжието трябва да се приеме закон за психическата стабилност и наркозависимостите на депутатите, да се проведат избори по този ред и после ще решим и проблема с пушкалата, ромите и подобните им магистрати...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1423 Весело

  [quote#7:"dogwoman"]Според мен едно обикновено предупреждение на вратата "Ако влезете без покана, поемете своя риск" си е предостатъчно. [/quote]
  Хе хе...ти пък де видя циганин да може да чете...

 37. 37 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4361 Неутрално

  [quote#28:"bettber"]Единственото условие е да не се връщат. Слагат подписче и готово. [/quote]
  А бе аз предложих преди 25 години същото за милиона партийни членова на БКП, но никой не се съгласи.
  Макар че билетите за влака за Москва бяха толкова евтини...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 38. 38 Профил на Bro
  Bro
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#5:"gruntig"]но като крещиш за "циганската престъпност"[/quote]

  Че какво й е на думата "циганин"? Защо трявба да използвам дума от друг език, след като си имаме своя?
  Аз на унгарците не казвам "маджари" (както те се наричат) или на турчина - "тюрк".
  Ако кажат на циганите "мангусти" или "кюнци", тогава бих ги сметнал за лумпели както ти казваш..

  "Only a government that is rich and safe can afford to be a democracy" - Mark Twain
 39. 39 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Много добра идея,но не биваше да се споменават циганите,просто всички знаем,че става дума за тях.
  Ако разрешат употреба на огнестрелни оръжия за самоотбрана,динственият проблем който може да възникне е,ако ти му насочиш газов,а той те гръмне с истински.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Все на по-зле отиваме.

 43. 43 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  бива. Ама нека и стрелба по мутри да минава за дребно хулиганство - това наистина ще е ДОБРО!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 44. 44 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8253 Неутрално

  До коментар [#6] от "InmoInvestments":

  Подкрепям те, напълно. ++++++++++

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK