"Енерго Про": Морски курорти крадат повече ток от ромите

"Енерго Про": Морски курорти крадат повече ток от ромите

© Юлия ЛазароваПротивно на мнението, че най-големите кражби на ток се организират в ромските махали, много по-сериозни злоупотреби са констатирани в курортните комплекси край Варна. Това е казал Васил Пеев, директор на дирекция "Доставки и логистика" в електроразпределителното дружество дружество "Енерго Про", цитиран от сайта "Moreto.net"


Пеев обаче е отказал да назове конкретни случаи и виновници за кражбите в курортите.


За да бъде затегнат контролът, компанията е извършила подмяна на старите електромери в хотели и заведения с по-модерни, позволяващи дистанционно отчитане.
До момента са инсталирани 176 хил. "умни" електромери, като компанията планира през 2015 г. да бъдат монтирани още 36 хил. посочи Пенев.


"Над 8 хил. рутера ни позволяват да отчитаме данните от всеки електромер на всеки 15 минути, е казал Пеев. Между 140 и 170 лв. е цената на един електромер с възможност за дистанционно отчитане. Поставянето му обаче изисква изграждане на инфраструктура, инсталиране на софтуер и сим карти, както и задължителна интернет връзка".


Васил Пенев е отчел също, че всички кабели, предпазители, миниатюрни прекъсвачи, инструменти, работни облекла и дрл консумативи за дружеството се доставят по Закона за обществените поръчки.


В началото на тази календарна година общата наличност на материалите, доставени от компанията е възлизала на близо 16 млн. лв.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK