Пеевски - с празна декларация, депутатите потънали в заеми

Делян Пеевски

© Анелия Николова

Делян ПеевскиКредити и лизинги за над 1.6 млн. лева изплащат депутати, а засега 19 народни представители са декларирали свързаности с трети лица, от които може да настъпи частен интерес. Това показва проверка на декларациите по закона за конфликт на интереси, които депутатите трябва да попълнят в едномесечен срок от избирането им. Част от тях вече са обявени на сайта на Народното събрание, като остава да бъдат качени документите на около една четвърт от народните представители.


Депутатът от ДПС Делян Пеевски пък е пуснал "празна" декларация - отбелязал е "не" във всички графи - за участие в управлението и собствеността на фирми и неправителствени организации, както и за трети лица, от чиято дейност може да настъпи частен интерес.


Свързаности с бизнес на семейството
Най-често депутатите посочват свои или фирми на роднините си като свързани лица. Най-много те са в ГЕРБ - седмина, и в ДПС - шестима.


Зам.-председателят на здравната комисия Даниела Дариткова е декларирала свързаност с ЕТ "Очко" и "Продексим" ЕООД. Добромир Проданов е посочил майка си, брат си и друг роднина по сватовство, като свързани лица, от чиято дейност може да настъпи частен интерес. Шефът на бюджетната комисия Менда Стоянова е обявила свързаност с бизнеса на съпруга си Георги Стоянов. Пламен Нунев е посочил съпругата си Таня като свързано лице, от чиято дейност може да настъпи частен интерес. Свилен Иванов също е декларирал свързаност с фирма на съпругата си Ели - "Елит 77" ООД.


Семир Абу Мелих обявява свързаност с пет дружества - Медицински център "Света София" ООД, Медицински център "Дева Мария" ЕООД, Многопрофилна болница за активно лечение "Дева Мария" ЕООД, "Света София билдинг" ЕООД и "Ел Семир" ЕООД. Стефани Михайлова е посочила Пламен Чирипов като свързано лице.


Секретарят на оперативното ръководство на ДПС Мустафа Карадайъ е посочил свързаност с пет фирми и неправителствени организации - "Аркадия" ЕООД, "Кюмбре Борино" ООД, "Ахмед Карадйъ - ЕКМЕК" ЕТ, "Алпино - Груп" ООД и сдружение "Обединен спортен клуб "Борец". Митхат Метин пък е отбелязал фирмите на съпругата си като трети лица, от чиято дейност може да настъпи частен интерес. Той има и кредитна карта Viza в КТБ. Мехмед Атаман също е декларирал свързаност със съпругата си, снаха му и шурея.


Хюсеин Хафъзов е декларирал съпругата си и нейните родители, регистрирани като земеделски производители, като свързани лица. Рамадан Аталай е посочил като свързано лице сина си Ревин Аталай, а колегата му Ферихан Ахмедова - двете си дъщери.


Свързаности за частен интерес са обявили и по трима депутати от БСП и Реформаторския блок.


Председателят на транспортната комисия Гроздан Караджов (РБ) е посочил жената, с която живее - Цецка Радева, като свързано лице, от чиято дейност може да настъпи частен интерес. Той участва в ръководството на пет фирми и четири фондации. Зам.-председателят на СДС Костадин Марков също е посочил съпругата си Кремена Маркова и брат си Борис Марков като свързани лица, от дейността на които може да настъпи частен интерес. Петър Славов от Реформаторския блок е посочил адвокатско дружество "Владикин, Славов и партньори" като свързано лице, от чиято дейност може да настъпи частен интерес.


Георги Кадиев от левицата е посочил съпругата си Соня Николова-Кадиева като свързано лице, от което може да настъпи частен интерес. Тя е собственик на "Енерджи Съплай" ЕООД и "Енерджи Съплай Грийн" ЕООД, както и има 70% дялове в "Либерна" ООД. Към избирането му за депутат Кадиев има участие във фирмата "Кадиев Глобал" ЕООД и в неправителствената Асоциация на общинските съветници.


Добрин Данев от БСП е посочил дъщеря си Пламена като свързано лице, от чиято дейност може да настъпи частен интерес. Тя е регистрирана като земеделски производител. Данев пък има участие в две фирми "Прециз Агро" ООД и "Прицез Агро Фер" ООД.


Кирил Добрев (БСП) е декларирал свързаност с майка си Елка Добрева, която е съдружник в "И. Ем. Ей Холд" ООД. Той притежава и 55% от активите на "Пирин Ват" ООД.


Най-крупните кредити - в ГЕРБ


Най-сериозни суми са изтеглили депутатите от ГЕРБ. Александър Ненков от ГЕРБ, който е син на конституционния съдия Румен Ненков, също изплаща сериозни заеми, 36 хил. лева от които са към майка му - зам.-кметът на София по юридическите въпроси Юлия Ненкова. Той изплаща ипотечен кредит за 45 хил. евро, а съпругата му Пламена Ненкова - 4300 евро. Ненков е е собственик на 30% от активите на фирмата "Имобилария платиниум", занимаваща се с посредничество при покупко-продажба на недвижими имоти, строителство и строително-ремонтни услуги.


Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов изплаща ипотечен заема за 59 хил. евро към ДСК. Зам.-председателят на бюджетната комисия Диана Йорданова дължи 100 хил. лева заем също към ДСК, 50 хил. евро към същата банка и задлъжнял и Лъчезар Иванов.


Шефът на здравната комисия и бивш директор на Военномедицинска академия Стоян Тонев изплаща 45 хил. евро ипотека към "Райфайзенбанк". Павел Христов от ГЕРБ пък има три заема към "Уникредит Булбанк" - два ипотечни за 31 520 евро и за 35 775 лева и един потребителски за 7170 лева. Има кредитна карта в "Пощенска банка" АД за 5100 лева. В поредицата на сериозните длъжници се нареждат Кирил Котев, който изплаща 48 125 евро към "Уникредит Булбанк", Стефан Дедев с 25 хил. лева кредит към "Сибанк" и 50 хил. лева лизинг за автомобил към "Уникредит Булбанк".


Председателят на външната комисия Джема Грозданова (ГЕРБ) изплаща 57 хил. лева финансов лизинг и 30 хил. евро потребителски кредит към ДСК. Колегата й Алтимир Адамов е с 35 хил. евро кредит към "Райфайзенбанк", Анна Александрова също има задължения към "Райфайзенбанк" - 30 хил. лв. потребителски кредит и 50 хил. лв. ипотечен заем. Атанас Ташков изплаща 39 600 евро към Първа инвестиционна банка, Евгени Стоев има заема към ДСК - за 50 хил. лева и за 30 хил. лева, а Петър Беков е с два ипотечни заема към "Уникредит Булбанк" - за 24 319 лева и за 31 943 лева.


Най-имотните


Председателят на близката до Христо Ковачки партия ЛИДЕР - Кънчо Филипов, участва в управлението на "Брикел" ЕАД - гр. Гълъбово, както и в Индустриален клъстер "Енергийното сърца на България" - гр. Раднево. Декларирал е, че притежава една трета от дяловете в непререгистрираната "Център за котло-турбинни изследвания" ООД - Стара Загора, както и непререгистриран едноличен търговец "ВЕЯС РК". Филипов декларира, че на 10 ноември е упълномощил адвокат да извърши необходимите действия за преустановяване на участието му в центъра за котло-турбинни изследвания, в индустриалния клъстер, както и в сдружението "Обществен спортен клуб Енергетик".


Петър Кънев от БСП има дялово участие в шест фирми, сред които и печатница "Демакс" АД и е в управлението на седем неправителствени организации, като КРИБ, Съюз на печатарската индустрия в България и Българската федерация по волейбол.


Председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов е декларирал участие в 7 фирми, свързани с медийния пазар и разпространението не телевизия и интернет. Участва в управлението на спортен клуб "Априлец" в ямболското село Бояджик.


Валентин Иванов от Патриотичния фронт има по 80% участие в четири туристически фирми, както и в сдружение "Патриот". Към датата на избирането му за депутат Васил Антонов от левицата има участие в четири дружества - 99% дялове от "Ка груп" ООД, 4% от "Ка инвест" ООД, 80% от "Ка комерс" ООД и 97 акции от "Ростов" АД.


Бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй", а сега депутат от ГЕРБ Валентин Николов притежава "Съзвездие Лъв" ЕООД и участва в управата на Читалище "Камбаните" и в църковното настоятелство "Рождество Христово".


Шефът на правната комисия Данаил Кирилов притежава 75% от дяловете в "Кирилов и партньори" ООД.


Живко Мартинов е декларирал дяловото си участие в пет дружества. На 27 октомври пък е прехвърлил три други дружества, в които е имал собственост - "Калиакра Инвест" ООД, "Жим Агро" ЕООД и "Важи Вим" ООД.


Зам.-председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев е посочил фирмата си "Кравел" ЕООД.


Председателят на комисията за наблюдение над ДКЕВР Искрен Веселинов от Патриотичния фронт е декларирал акции и дялове в две дружества - "Русе Комерс Холдинг" АД и "Инвест Веселинови" ООД.


Христо Тодоров от БДЦ има дялове в три фирми - "Дюти фрий България" ООД, "Ейч Ди Ти Груп" ООД" и "Респект консулт" ООД. Участва и в Общото събрание на Българския футболен съюз.


Кирил Цочев от АБВ е едноличен собственик на капитала в "Микра 2000" ЕООД. Колегата му Петър Кадиев е декларирал само фирмата си "Фотон - К" ЕООД.


Ръководството на парламента с "чисти" декларации


Председателят на парламента Цецка Цачева е декларирал собственост "Акцио-Консулт" ООД, както и участие в управлението на сдружението ГЕРБ. Изплаща и лизинг, чийто остатък е малко над 7500 евро.


Председателят на ДПС Лютви Местан участва в управлението на Българска федерация на петанка. Колегите му Михаил Миков (БСП) и Волен Сидеров ("Атака") са пуснали "чисти" декларации.


Все още не са обявени документите на съпредседателите на Реформаторския блок Радан Кънев и Найден Зеленогорски, както и на

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Живи да ги ожалиш!

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 2. 2 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 939 Весело

  Бедничкия той! Ама кой ще му се върже - тази шия не е от туршия!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 3. 3 Профил на today
  today
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Така или иначе какво се случва ако подадат декларации с невярно съдържание? Абсолютно нищо.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 4. 4 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4236 Неутрално

  До коментар [#1] от "minas.aram":
  ++++++++++++++++++++++++
  Сега обаче яко ще бъркат в кацата с меда!Нали за това са влезли в парламента..................?!

 5. 5 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 861 Весело

  Сиромаси ... Дельо най-голям.

 6. 6 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 493 Весело

  Миличкият Пееф. Страх ме е да не започне да отслабва от глад

 7. 7 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 497 Гневно

  До коментар [#3] от "today ":

  И аз това си мислех - къде са последствията за Прасевки от наглата му постъпка?

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 8. 8 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Цуцко още ли изплаща шестия?

 9. 9 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 541 Гневно

  "Депутатът от ДПС Делян Пеевски пък е пуснал "празна" декларация".
  .....................................
  Ами ДАНС, НАП, Прокуратурата, Сметната палата, КФН и още една дузина агенции и комисии КЪДЕ ДРЕМЯТ?
  Стотици, че и хиляди чантаджии-заплатаджии, подписващи се под заплати за по няколко хиляди лева от НАШИТЕ ДАНЪЦИ!
  Вместо да разнищят тоя паразит-плондер и фирмите му......ще ми подава празна декларация!!!
  Изплю ни се в лицето, свинята!
  ПАК!

 10. 10 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Весело

  Тотализаторът е на майка му

 11. 11 Профил на Стажанта
  Стажанта
  Рейтинг: 427 Весело

  Ау горкия заслабнал е .. С камъни в джобовете ходи да не го духне вятъра ..

  В минутата в която ДПС имат министър председател си късам паспорта!
 12. 12 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Горкият успял млад човек! Станишев и Местан му съсипаха бъдещето

 13. 13 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1135 Любопитно

  Руското кранче...е на ремонт...дори не капе.
  Ами сега?

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Хич не съм чел под-Пеевски - с празна декларация, депутатите потънали в заеми.

 15. 15 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Неутрално

  пеевски или протестна мрежа? Това бе дилемата пред избирателите. И мнзонството избра протестърите. Един от протестърите, поп певец, БЕЗ музикално образование, оглави филхармонията! На печелившите-честито! Ама май не за дълго!
  Вероятно и той като пеевски ще оставя празни декларазии за имущество. Знае ли човек ?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 16. 16 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Явно Делян е прехвърлил дялови участия и акции на далечни роднини, а съпругата сигурно бедничка

 17. 17 Профил на Pavel Ganev
  Pavel Ganev
  Рейтинг: 5 Неутрално

  WTF!!!!!Той има и кредитна карта Viza - Неграмотна работа ейййййййй

 18. 18 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално
 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално
 20. 20 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Да вземем да им съберем малко парички на горкичките....

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 434 Весело

  След някоя и друга година и това, ще е вярно!
  Дотогава разследващите журналисти и др. органи, моля да си свършат работата!

  Happy face says, adios !
 23. 23 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  """. . Той има и кредитна карта Viza в КТБ. """
  ============

  Че тя валидна ли е , та я е декларирал ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Весело

  Който пести в рубли - така му се пада. Празна декларация.

  Navigare Necesse Est
 26. 26 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Весело

  """. . . Валентин Николов притежава "Съзвездие Лъв". . ."""
  ================
  Мале е е е
  как звучи само :
  - притежава съзвездие Лъв . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 27. 27 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Таз година празна, догодина пълна! Да ни е жив и здрав!
  Сурва, сурва по дебелата гърбина!
  Ужас..., сънувам ли ?

  Happy face says, adios !
 28. 28 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 593 Весело

  Шопарът да не се окаже длъжник на Путин, като украинеца?

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 29. 29 Профил на berry_yabalki
  berry_yabalki
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дневник, какво ви става в последно време с тези жълто-вестникарски заглавия?! Моля, пазете си малко нивото! Всички здраво мислещи не харесваме нито Делянчо Мама Пеевки, нито кръговете около него, но нека не се превъзбуждаме! И тавариш Путин не ми е никак симпатичен, но и не малко критика мога да отправя към подмазваческата ни дипломяция към ЕС и САЩ. Тук няма добри и лоши, а силни и слаби. Предлагам ви да пишете с по-малко предубеждение и да си припомните какво са ви учили по журналистика! И ако ще пропагандирате нещо (въпреки това) нека е как трябва сами да си станем на краката и да си помогнем, а не кой външен бил добър и кой лош. Рицар на бял кон не само няма да дойде - такъв и не съществува!

 30. 30 Профил на evt
  evt
  Рейтинг: 224 Неутрално

  ОЩЕ ЕДНА КУХА НОРМА.... ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА.

  ТРЯБВАТ ИСТИНСКИ НОРМИ..

  ТОВА ОЧАКВА ЕВРОПА..

  ХОРАТА НЕ СА СЛЕПИ, ГЛУХИ И МАЛОУМНИ...

  ДОТОГАВА ЩЕ СТОИМ В ЧУЖБИНА... А В БЪЛГАРИЯ...

  ЩЕ ИМА САМО КРАДЦИ / ЦИГАНИ И ПОЛИТИЦИ /

  evt
 31. 31 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  Ами щом Пеевски не декларира нищо, следва да го проверят за пране на пари, тъй като само охраната му е повече от депутатската му заплата...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 32. 32 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  бедняци бе ,пък най бедните Станишко и Капутя ги пратихме на европейска хранилка ,че тук депутатските доходи като на среден циганин чистач на улицата ,заминал от тук бе .

 33. 33 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Сега разбирам защо са станали депутати - спестяват от закуски,че да си плащат кредитите.

  Tony
 34. 34 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 517 Весело

  До коментар [#8] от "comtec":

  Прабаба му го е изплатила още преди да го купят.

 35. 35 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Другите депутати са посочили като свързани лица съпруги, деца, снахи и шуреи, но за Пеевски майка му не е свързано лице.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 36. 36 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Пеевски с празна декларация , в която пише - ВСИЧКО Е МОЕ, какво да описвам?

 37. 37 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Неутрално

  цитат на коментар #21 от “petergriffin”

  Еее Peter Griffin, не опазихме за поколенията живописното ви описание на Коледни домашни любимци в политиката от чувствителното сърце на Модерина. Но пък празната декларация на г-н Пеевски крещи.

  Navigare Necesse Est
 38. 38 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 914 Любопитно

  [quote#3:"today "]Така или иначе какво се случва ако подадат декларации с невярно съдържание? Абсолютно нищо. [/quote]
  Maй не е баш така. Срещу Бисеров разслеедването не почна ли заради недекларирани банкови сметки в чужбина?

  А на този шо..."преуспеличкия" де нали му бяха назначили данъчна проверка, някой знае ли до къде се стигна? Как оправдава разходите си с неговата заплата? Да припомня-Ал Капон го вкараха в пандиза за разминаване между декларирани доходи и разходите му, за укриване на доходи демек.
  До коментар [#3] от "today ":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 39. 39 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  "Валентин Иванов от Патриотичния фронт има по 80% участие в четири туристически фирми, както и в сдружение "Патриот" - Бившия сервитьор и барман от милицията се представя навсякъде като Валентин Николов. Кои са тези фирми може ли да кажете? В Добрич е общоизвестно, че е с купена диплома за вишУ ...

 40. 40 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Пеевски - с празни джобове, депутатите потънали в заеми..

  Горките...направо живи да ги оплаче човек !

  Голи,боси,гладни....

  Абе, мани !))

 41. 41 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 845 Весело

  Мене мамчето ме издържа...

 42. 42 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Едва ли има човек в тая държава, който да повярва на декларацията на Пеевски. Къде са ни обаче институциите?

 43. 43 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#9] от "Walter_White":
  [quote#9:"Walter_White"]Ами ДАНС, НАП, Прокуратурата, Сметната палата, КФН и още една дузина агенции и комисии КЪДЕ ДРЕМЯТ? [/quote]

  Всички са на хранилка при Прасчо! Въобще не си правете илюзиите - свинят е един безпардонен и безскруполен тип, който май наистина се изживява като властелина на България. И не си мислете, че не е в топла връзка с Баце - иначе пожарникаря отдавна да го беше отсвирил. С помощта на същите тия агенции и институции, които изброяваш...

 44. 44 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5433 Неутрално

  Това момченце пеевското ще вземе да се стопи от беднотия, какво ще прави сал с една депутатска заплата и друго нищо.

 45. 45 Профил на drunk
  drunk
  Рейтинг: 434 Весело

  Пеевски ни тролва, бе

 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Неутрално

  Никой не иска да си признае?

  klimentm
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на puhcho7
  puhcho7
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#38:"Мойше! Толкоз!!!"]Срещу Бисеров разслеедването не почна ли заради недекларирани банкови сметки в чужбина? [/quote]
  ...да, ама сигнала дойде от чужбина...ако няма сигнал от чужбина - няма проблем....освен това закона за банковата тайна е все още валиден за всички....а пък Ал Капон го остави, друга манджа е той - в САЩ нали има поговорка: от две неща не можеш да избягаш - от данъчните и от смъртта!!...

 49. 49 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Няма ли да проверят данните от декларацията на свинчето? Както и другите шуробаджанашки участия в свързани фирми. Проверката е висша форма на доверие, уважаеми господа. Но и да открият несъответствия, няма проблеми. Съдебната система ги пази.

 50. 50 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Весело

  [quote#40:"Ерих Хартман"]Голи,боси,гладни.... [/quote]
  Е,изчакай малко де - да свърши мандата

 51. 51 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#40:"Ерих Хартман"]Голи,боси,гладни....
  [/quote]

  ...за власт

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 52. 52 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Нормално е да са "бедни" в началото на мандата. Нали са пръснали милиони за да влязат в парламента.

  Too much цензура Баце.
 53. 53 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3344 Весело

  ,,Пеевски - с празна декларация, депутатите потънали в заеми,,

  Ей ора, давайте да събирами пари, чи да им пумагами, ма тва са наште депутати, как мое наш депутатин дай беден, ма ако и така начи ний сни по бедни и от тех

 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3344 Весело

  До коментар [#44] от "peni_nikol.53.":

  ,,Това момченце пеевското ще вземе да се стопи от беднотия, какво ще прави сал с една депутатска заплата и друго нищо. ,,

  Ти тоа ни го мисли, той си има макя мильонерка, дет му купи за една годин саму едно народно събрание, чи и ся, ша му пумогни де ша иди

 55. 55 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 328 Гневно

  Горкичките, да ги съжали човек!

  Да живее България и българският народ.
 56. 56 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2546 Весело

  Кредити и лизинги за над 1.6 млн. лева изплащат депутати,
  ========
  А в края на мандата им няма да имат един кредит...и ша са милиардери... в рубли...

 57. 57 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 600 Неутрално

  [quote#42:"Програмно, програмно, колко да е програмно?"]Едва ли има човек в тая държава, който да повярва на декларацията на Пеевски[/quote]
  Що да няма. Милион и двеста повярваха на празната декларация на рапоня, че за 10 г. с бухалката и 12-13 г. на най-високите постове в държавата и той като шопара нищо не спестил.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 58. 58 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5433 Неутрално

  До коментар [#54] от "сидер":

  На нас кой ни е крив, че нямаме такива изпечени роднини.

 59. 59 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ...това за изнесените данни добре...не че не ги знаем!
  пс: а извода на "дневник" къде е? ...или да четем коментарите?

 60. 60 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#56] от "BGman1":

  Много удобно прескачаш друга част от статията

  "Свързаности с бизнес на семейството

  Най-често депутатите посочват свои или фирми на роднините си като свързани лица. Най-много те са в ГЕРБ - седмина, и в ДПС - шестима."

  Типично по ченгесарски!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 61. 61 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  При толкова много кредити ще почнат едни закони за облекчаване на клетия кредитополучател, та ум да ти зайде. А пешкира ще оберат имено клетия кредитополучател, както редовния платец.
  А за корпулентния, нека да го накарат да живее според декларацията си 2-3 години. Стига от сарая да му позволят да живее.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 62. 62 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Не са потънали! Имали са нужното обезпечение и чисто кредитно досие, та са ги получили! Имат си и солидни доходи, за да ги обслужат! Не ги грозят запори! Виж, масовото гражданство! Това е друго нещо! А, за Г-н Пеевски... Какво да кажа? КТБ, МАМА, фиктивни сделки с вестниците.... та той е на плюс и то голям!

  goblenka
 63. 63 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1028 Весело

  А сега да почнат да разследват до колко тези декларации отговарят на истината!
  Много малко ми изглеждат тия "имотните". Другите как я карат, от подаяния ли?

  Fail with honour then succeed by fraud
 64. 64 Профил на mortex
  mortex
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Кредити от по 50 хил евро са голяма задлъжнялост? По-добре е да погледнете ОПР и Баланс на свързаните фирми, за да се установи дължат ли пари депутатите. Кой нормален задлъжнява като физическо лице? Всичко минава през фирми, после през бездомни "братя"

 65. 65 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#2] от "majorman":

  Главния прокурор. Кой друг? "Ама надали". След като твърденията на "Протестна мрежа"по отношение на Цветан Василев се оказаха за Прокуратурата на 100%верни, защо не се продължава и с другите двама"герои"от тези твърдения?

 66. 66 Профил на berry_yabalki
  berry_yabalki
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Броя на dislikes, които съм получил на предния ми коментар показва, че и нивото на читателите на Дневник е спаднало рязко. В днешно време изглежда е модерно да си екстремист, а не реалист...

 67. 67 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 221 Неутрално
 68. 68 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Поне да беше подал нещо, замазал, излъгал, но не, продължава да наглее, да показва, че не му пука и е недосегаем каквото и да прави.

 69. 69 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#68] от "pp90":

  Стига сте се "габаркали с човека"
  Като няма пари какво да декларира!?!
  До скоро можеше да постави КТБ , а сега ... какво ...

 70. 70 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#47:"buran"]Кредитна карта Viza?
  Дневник, това да не е някакъв специален продукт, измислен от Цветан Василев... [/quote]

 71. 71 Профил на mortex
  mortex
  Рейтинг: 221 Гневно

  Какво значи, че ме следва forummoderator? На ченгеджийска работа ми прилича. Човек не може да си каже мнението вече в тоя форум

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK