Общинска съветничка от Варна е осъдена за неплатени наеми

Благомира Александрова

© Личен архив

Благомира АлександроваОбщинската съветничка от Варна Благомира Александрова, е използвала неправомерно общински имот и системно не е плащала наема за него. Това става ясно от решение на Върховния административен съд, публикувано в края на миналата седмица.


Александрова е натрупала задължения към Община Варна в размер на 19 хил. лв. тъй като не е плащала дължимата месечна сума в размер на 1463 лв. за кафе-сладкарница от 87 кв.м. в Спортен комплекс "Приморски" във Варна.


Александрова е стопанисвала имота на основание на петгодишен договор , сключен с община Варна още през 2009г. чрез фирмата й "Джаки-83".
Тя спряла да плаща наема си


почти веднага след сключването на договора, поради което година по-късно тогавашният кмет на Варна Кирил Йорданов направил опит да го прекрати. Независимо от това обаче общинската съветничка не освободила сладкарницата като дори отказала да получи уведомителното писмо, което според съда е имало характер на предизвестие. Стига се дори дотам, че предупреждението е връчено на служители на Александрова, а като гаранти, че това все пак се е случило, се подписват двама свидетели.


През май 2013 година тогавашният временноизпълняващ длъжността кмет на Варна Богдан Караденчев издава заповед за изземване на имота, но Александрова го обжалва пред Варненския административен съд.


В началото на тази година съдът отхвърля жалбата й. Такова е и последното решение на втората инстанция, която категорично постановява, че дружеството "Джаки-83" е стопанисвало заведението в спортен комплекс "Приморски" неправомерно, въпреки издадената заповед за освобождаването му.


Куриозен е фактът, че докато различните съдебни инстанции са се занимавали с жалбите на Благомира Александрова тя е продължила да стопанисва заведението, което е освободила едва в началото на ноември т.г. За това обаче все още не е подписан приемно – предавателен протокол с общинската администрация. Но и това не е краят на "схватката", в която местната изпълнителна власт е влязла с общинската съветничка.


Задълженията, натрупани от нея, както вече беше споменато са в размер на 19 хил. лв. заедно с лихвите. За събирането им администрацията на сегашния кмет на Варна Иван Портних е завела


нов съдебен иск.


Колко точно ще отнеме привеждането му в действие не е ясно.


Благомира Александрова влезе във варненския общински съвет през 2011г. като на проведените тогава избори за местна власт участва като кандидат на партия "Новото време" в рамките на коалицията "Варна утре". В нея тогава влизаха още ВМРО, Гергьовден и Българска нова демокрация. В момента Александрова е член на комисията "Култура и духовни дейности" във варненския Общински съвет и председател на общинската комисия "Младежки дейности и спорт", която оглави през 2013г. след три неуспешни опита.


Най-сериозният поддръжник на идеята Александрова да стане председател на общинската комисия беше съветникът от т.нар. група "СДС – ДА" Янко Станев (бивш председател на СДС във Варна , а след това и общински председател на ДПС).


Съветниците от коалиция "Варна утре" по време на изборите през 2011г.На снимката от ляво на дясно: Христо Христов, Благомира Александрова,Костадин Костадинов, Снежана Донева и Илия Кафалийски

© Коалиция

Съветниците от коалиция "Варна утре" по време на изборите през 2011г.На снимката от ляво на дясно: Христо Христов, Благомира Александрова,Костадин Костадинов, Снежана Донева и Илия Кафалийски


Името на съветничката влезе в новините най-напред през 2010г. когато се оказа, че една от фирмите, които управлява, е настанила


незаконно дърводелска работилница в скривалище


на "Гражданска защита" под Паметника на българо – съветската дружба във Варна.


Според тогавашния областен управител Данчо Симеонов (ГЕРБ) работилницата била открита случайно при инспекция на състоянието на паметника. След извършената по-късно проверка се оказало, че на това място работилницата е съществувала в продължение на 14 години, а дейността, извършвана в нея, се контролирала от бащата на Благомира Здравко Александров, по-известен във Варна с прякора си Ръчичката.


Веднага след разкриването на нелегалната работилница Данчо Симеонов назначи проверка за това дали фирмата на Благомира Александрова е плащала наем за него и за чия сметка са били ползваните електричество и вода. Резултати от тази проверка обаче така и не бяха оповестени.


Снимка от публичния профил на Благомира Александрова във Фейсбук.

Снимка от публичния профил на Благомира Александрова във Фейсбук.


Година по-късно – през есента на 2011г. Александрова се оказа замесена в нов скандал, след като


един от участниците в "травестит шоу", което самата тя организира


в заведението си "Александър", я обвини в системно унижение и принуда да участва по собствените му думи в спектакли, граничещи с порнографията.


Според съдебните документи Александрова и 25 годишният Йордан Йорданов (с артистично име Мис Дейзи) сключили договор за импресарски услуги. По-късно обаче Йорданов бил принуден от Александрова "да танцува по прашка", което го засегнало.


Общинската съветничка Благомира Александрова снимана на фона горящото заведение "Старата къща", стопанисвано от баща и Здравко Александръв - Ръчичката. Снимката е публикувана в профила на Александрова във "Фейсбук"

Общинската съветничка Благомира Александрова снимана на фона горящото заведение "Старата къща", стопанисвано от баща и Здравко Александръв - Ръчичката. Снимката е публикувана в профила на Александрова във "Фейсбук"


В края на юли 2012г. Благомира Александрова отново предизвика интереса на медиите, след като влезе в остър конфликт с полицията и службата за противопожарна охрана във Варна, които според нея действали бавно по време на пожар, при който изгоря заведение, стопанисвано от баща й, в курортния комплекс "Златни пясъци". След това Александрова се снима на фона на горящото заведение и публикува в профила си във Фейсбук фотоалбум, озаглавен "Дим да ме няма".

Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 450 Весело

  Който не е виждал селска тояга да кликне с мишката нагоре !

 2. 2 Профил на ObServer
  ObServer
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Мяза на чалга-простакеса...

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2531 Неутрално

  Пет години не могат да я разкарат тази и да я осъдят.През това време гласува решения на общински съвет Варна.Егати честната,егати съда,егати общинския съвет,егати кмета.

 4. 4 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 624 Неутрално

  ...когато случайни хора попаднат на отговорни постове... Такова е лицето на нашата съвременна политическа класа.

 5. 5 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 929 Весело

  Тя прилича на чалгаджииска ки кроасан!
  (Да ме прощава модератора)

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 6. 6 Профил на Ivailo Asparouhov
  Ivailo Asparouhov
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Браво. Нека варненци пак си я изберат на есен. А защо не и направо за кметица? Явно момичето има качества.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2359 Неутрално

  Мили боже! Дърводелска работилница под паметника на българо-съветската дружба! Защо не са живи Бекет и Станислав Стратиев?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 8. 8 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 577 Весело

  Епа с такива цомби, кой плаща наеми, бе! Момичето да не е улаво!?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 9. 9 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Колеги, булката е с едни гърди напред, къф наем, кви борчове.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Ако не се лъжа, същата тази дама предлага във Фейсбук споделено пътуване с (както пише сама) "джип порше кайен".

 11. 11 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Преди малко по ТВ даваха Баракова депутатката. Ами такива...айде, че още имам предни зъби...такива ги тикаме в управлението на страната и общините.

 12. 12 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Нагла селска пръчка, с лопата да ги ринеш такива из Варна..

  Fail with honour then succeed by fraud
 13. 13 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Как могат да очакват тя да плаща?
  На нея ѝ плащат...

 14. 14 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 815 Неутрално

  [quote#4:"paf"]...когато случайни хора попаднат на отговорни постове... Такова е лицето на нашата съвременна политическа класа.[/quote]
  -Това следното казва всичко по този въпрос:
  "Благомира Александрова влезе във варненския общински съвет през 2011г. като на проведените тогава избори за местна власт участва като кандидат на партия "Новото време" в рамките на коалицията "Варна утре". В нея тогава влизаха още ВМРО, Гергьовден и Българска нова демокрация."
  "Най-сериозният поддръжник на идеята Александрова да стане председател на общинската комисия беше съветникът от т.нар. група "СДС – ДА" Янко Станев (бивш председател на СДС във Варна , а след това и общински председател на ДПС)."

 15. 15 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 898 Весело

  [quote#4:"paf"]Такова е лицето на нашата съвременна политическа класа. [/quote]

  На съвместната снимка на общинарите е свила устни в стил "патешко дупе". Хаха! Наистина това й е лицето.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 16. 16 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ми с тези природни ИЗДАДЕНОСТИ и наем ли да плаща девойчето

  Все по-хубаво става :)
 17. 17 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  Тази девойка би трябвало вече да е в парламента. С тези надарености много добре ще подпира микрофоните на трибуната. А иначе тези, които са я предложили със сигурност са същите боклуци като нея.

 18. 18 Профил на kargan
  kargan
  Рейтинг: 229 Весело

  В момента Александрова е член на комисията "Култура и духовни дейности"...

  Ключовият израз е "духовни дейности"

 19. 19 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Тая по-скоро ми прилича на компаньонка, а варненци я избрали за общински съветник...

 20. 20 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 561 Неутрално

  А после се чудим защо държавата е в това състояние...
  И това (случаите като този) е повсеместно и навсякъде.
  Това е нивото в момента.
  В онези тъмни години в началото на 90-те изплува утайката и екскрементите на повърхността и се намърдаха на всички управленски нива.
  С хора, като "Ръчичката" и "Дъщеричката" е пълно във всяко кметство и всяко правителство.

 21. 21 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Я, ако обичате се дръжте адекватно. Варна излъчва редовно Данчо Ментата за депутат, Никито Василев - админджуджето на царя, пирамиди във всяка област, та Благомирчето е вид квинтесенция. Въплащение на VarnaSuccesStory.
  Няма да е изненада, ако Ръчичката е бивш сервитьор на Златните и ухо на дс.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 22. 22 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Затова разни мижитурки влизат в партии.Да грабят нагло и алчно.80% от депутатите са същата стока.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 23. 23 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Патриотите да си проверят кадрите? Имат един подобен дупетат от Добрич, с фалшива диплома за виШУ, обиколи дузина партии. Валентин Николов се казва....

 24. 24 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  БГ съд не може да мръдне Блага деколтето. Виж, ако беше някоя европейска фирма, набързо щяха да им спретнат един "наш" синдик.

 25. 25 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Охо- хооо! Какви по- по- най имаше още от Новото време! Ами дип че не им стигнаха гласовете да влязат всичките а то иначе цирка щеше да е бетер! Но кой ти гледа! Китайците ще се свършат но у нас глупаците- никога!
  ( не поставям точки и запетайки защото клавиатурата ми прави някакви фокуси защото вместо тях излизат р и л )! Тотална обърквация!

 26. 26 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Надарена варненска мома, явно допада на варналии, че редовно си я избират - ама ако си зададем простичкия въпрос, какво са правили и правят през това време МВР-то и прокуратурата, май трудно ще получим отговор.
  На всичко отгоре като я гледам, от тази мома пари ще вземеш на куково лято, па ако ще и да е варненско това лято.
  Тази госпожичка, май може да върне парите, само ако я инсталирата "на тротоара", да речем пред общината

 27. 27 Профил на wery59
  wery59
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Кой не звае Здравко Ръчичката,кой не чувал за него"....не,не стихоплетсвам,а просто припомням историята на този варненски "ъндърграунд",известен с това,че беше завзел целия град и слагаше павилиончета,където си поиска и ги преотдаваше на безбожни цени.....и това Кирчо Йорданов много добре го знае,защото към него отиваха сериозни "отчисления".Това бяха всичките павилиони срещу Катедралния храм,срещу Севастопол и къде ли не!Имаше охранителна фирма,чалготеки и както си му е реда-вкара и дъщеря си в Общ.Съвет....О,времена,ооооо!

 28. 28 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "системно унижение и принуда да участва по собствените му думи в спектакли, граничещи с порнографията"...
  Хайде сега, същото в женския затвор, като завеждащ културната и духовна дейност. Ама бързо!
  Долнопробна измет.

 29. 29 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 679 Неутрално

  ... като са я избирали е било „Варна утре“, сега вече е днес - действителността!

  Каквато визията - такива и постъпките!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 30. 30 Профил на varnenes
  varnenes
  Рейтинг: 8 Гневно

  то затова Варна е в такова състояние...всичките са завършили Сорбоната в този Съвет....

 31. 31 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Как е възможно варненци да си изберат такава общинска съветничка?
  Нямам думи,аз първоначално си помислих,че това е материал за някоя чалга.

  Tony
 32. 32 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Как е възможно варненци да си изберат такава общинска съветничка?
  Нямам думи,аз първоначално си помислих,че това е материал за някоя чалга.

  Tony
 33. 33 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6960 Неутрално

  Ухааа каква е пищна, чак се смразих от гледката на снимката.

 34. 34 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Мадам Общинска съветничка...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 35. 35 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  А в коя област съветва?

 36. 36 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#35:"xmm"]А в коя област съветва?[/quote]

  Гледайки, така...в деликатната...белезници, каиши, решетки...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK