Ана Баракова в нов скандал: Съседите й искат да напусне депутатското жилище

Ана Баракова

© Анелия Николова

Ана БараковаСъседи се оплакаха от независимия депутат Ана Баракова, която беше избрана с листата на "България без цензура" на Николай Бареков, но напусна групата още преди откриването на парламента. Те искат тя да излезе от депутатското си жилище, защото от него денонощно се чували крясъци, скандали, много силни обидни думи, съобщи "Нова телевизия".


Баракова е настанена преди месец в апартамент в столичния квартал "Изток", казаха за "Дневник" от пресцентъра на парламента. В малкия блок ведомственото жилище е единственото, което се ползва от Народното събрание.


Съседката на Баракова Валентина Константинова се обърна в социалната мрежа "Фейсбук" за съдействие към хора с подобни проблеми. Тя и съпругът й имат две малки деца и разказва, че тормозът от шумния апартамент на Баракова е денонощен. Валентина и останалите съседи са виждали, че в депутатския апартамент влиза не само майка й, но и непознат за тях мъж.
Ана Баракова отрече пред "Нова телевизия" казаното от съседите й. Обясни, че майка й често отсяда при нея, но мъж при тях не живее. Тя разказа още, че има по-малък брат, който рядко идва до София.


"Приемам го като поредния случай от случките, които се случиха до в момента. Би трябвало да е поръчка, защото аз съм сама тука доста време и ако трябва да коментираме модела на поведение на съседите, трябва да ви кажа, че децата тропат от сутрин до вечер", разказа Баракова. "Като цяло не си крещим, говорим си, имаме си общи теми, за които да си говорим като жени и като приятелки. Като цяло няма повод, за който да се караме, аз мисля, че съм едно безупречно дете за нея, с което тя да се гордее", обясни тя за отношенията с майка си.


Други съседи на Баракова потвърдиха пред "Нова телевизия", че от дома й се чуват денонощни скандали, надува се музика, крещи се постоянно.


Всички са се подписали под искане до парламента депутатът да напусне ведомственото жилище. От пресцентъра на парламента казаха, че все още подписка не е постъпила при тях. Това е първи подобен случай на оплакване от съседи на депутати.


Попитана лъжат ли съседите й, Баракова заяви: "Не мислите ли, че това е поредната история, която се случва, какво ще кажете за застъпниците, какво ще кажете за интервютата, които бяха в продължение на толкова време." "Един път споделих за личния си живот и се оказа, че съм допуснала грешка и колко нали наивно съм постъпила, не, тук мъж не е идвал", отрече тя твърденията на съседите си.


"Не се знае дали няма да се видим, има време до вечерта, не се знае какъв купон ще продължи оттук нататък. Те явно сега сигурно са доволни, щастливи, може пък и някои средства да са получили, знам ли, даже ако стане романтична обстановката, ще ви поканя да чуете и да видите и да се установи кой е крив и кой е прав", каза още Баракова.


"Прекалено кратко е времето, в което аз съм била, и то се вижда, че нещата са прекалено организирани, като всяка една ситуация, която е била до в момента, всички знаем, че няма да спрат атаките по мой адрес", смята тя.


Според "Нова телевизия" Баракова е готова да напусне ведомственото жилище и да си потърси квартира. От пресцентъра на парламента казаха, че тя може да бъде преместена само по нейно желание, а до момента такова искане не е постъпило.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK