Държавната АЕЦ "Козлодуй" поискала Панайот Велков за синдик в "Полимери"

Днес Варненският окръжен съд ще определи синдика след събрание на кредиторите.

© Анелия Николова

Днес Варненският окръжен съд ще определи синдика след събрание на кредиторите.Държавната АЕЦ "Козлодуй" е поискала смяна на досегашния синдик в девненското предприятие "Полимери" АД  с Панайот Велков, приковал медийното внимание покрай сигнала на френския посланик за опит за кражба на компания и работата си в ТВ7. Това съобщи Би Ти Ви днес в свое разследване. 


Смяната е поискана в ключовия момент на осребряване на основното имущество на компанията, информира телевизията. 


Днес Варненският окръжен съд ще определи синдика. 
В отговор на запитване на телевизията от атомната централа са уточнили, че днес ще оттеглят предложението си и са обяснили, че искането за назначаването на Велков е било от адвокатска кантора, наета от предишното ръководство на АЕЦ "Козлодуй". В същото време според Би Ти Ви искането е от името на сегашния директор Ангел Димитров. Искането било заради желанието на централата осребряването на имуществото да стане по-бързо. Наскоро и съдия Румяна Ченалова, назначила Велков за синдик на френската фирма, за която сигнализира посланикът на страната, също беше изтъкнала като плюс на Велков неговата активност в работата. 


Сегашният синдик Иван Балабанов каза пред Би Ти Ви, че е свършил черната работа, изготвил е списъците и е започнал осребряването на активите, но основните още не са пуснати за продажба. Балабанов каза, че не се познава Велков, който е синдик отскоро, но вметна, че "производството по несъстоятелност не е само теория". 


Самият Велков каза пред телевизията, че не може да коментира искането на АЕЦ "Козлодуй" и не знае дали е бил предложен.


Зам.- председателят на Варненския окръжен съд Мария Терзийска поясни, че днес събранието на кредиторите може да вземе решението за смяната на синдика, а ролята на съда е само да проследи процедурата. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK