ДПС е узурпирало правото да представлява циганите и още 4 цитата от Валери Симеонов

Валери Симеонов

© Надежда Чипева, Капитал

Валери СимеоновПатриотичният фронт и ДПС си размениха обвинения в ксенофобия - едните към българския етнос, другите - към циганския и турския. Спора започна съпредседателят на Фронта Валери Симеонов, който прочете декларация от парламентарната трибуна, в която за пореден път обвини ДПС, че капсулира малцинствата с политическа употреба. На острия и груб език на Симеонов лидерът на ДПС Лютви Местан отвърна със сходни аргументи.


"Дневник" подбра пет цитата на Валери Симеонов:


"Остава въпросът какви са причините част от циганския етнос да се превърне в рушител на държавността и законите, защото хората, които по времето на социализма преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос в създаването на обществени блага, а сега са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да работят, искащи пенсии по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки."
"Кой създаде впечатлението на нашите мургави сънародници, че всичко им е позволено, че всичко им е разрешено, че всички са им длъжни, че трябва да се лекуват безплатно. Отговорът на тези въпроси би обяснил първопричините и би посочил начина на решение на този тежък проблем. И този отговор има своята политическа проекция, или както биха се изразили екзактно представителите на ДПС."


"ДПС е узурпирало правото да представлява циганския етнос, обещавайки му политическо представителство и малцинствени привилегии без каквито и да било задължения, изпълнявайки пъклената си цел за противопоставяне на българското общество."


"Пред малограмотното население на "Столипиново" през 2005 г. лидерът на партията Ахмен Доган обеща, че няма да плащат ток, ако гласуват за ДПС. През 2009 г., успоредно с обещанието за неплащане на ток и вода, пропагандаторите на ДПС въведоха нов метод - директно купуване."


"Истината е, че българското общество и държава са изправени през сериозен проблем, който трябва да бъде преодолян решително с прилагането на цялата сила на закона. Законът, за който великият Левски казваше, че е еднакъв за всички независимо от етноса им."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK