ДПС е узурпирало правото да представлява циганите и още 4 цитата от Валери Симеонов

Валери Симеонов

© Надежда Чипева, Капитал

Валери СимеоновПатриотичният фронт и ДПС си размениха обвинения в ксенофобия - едните към българския етнос, другите - към циганския и турския. Спора започна съпредседателят на Фронта Валери Симеонов, който прочете декларация от парламентарната трибуна, в която за пореден път обвини ДПС, че капсулира малцинствата с политическа употреба. На острия и груб език на Симеонов лидерът на ДПС Лютви Местан отвърна със сходни аргументи.


"Дневник" подбра пет цитата на Валери Симеонов:


"Остава въпросът какви са причините част от циганския етнос да се превърне в рушител на държавността и законите, защото хората, които по времето на социализма преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос в създаването на обществени блага, а сега са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да работят, искащи пенсии по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки."
"Кой създаде впечатлението на нашите мургави сънародници, че всичко им е позволено, че всичко им е разрешено, че всички са им длъжни, че трябва да се лекуват безплатно. Отговорът на тези въпроси би обяснил първопричините и би посочил начина на решение на този тежък проблем. И този отговор има своята политическа проекция, или както биха се изразили екзактно представителите на ДПС."


"ДПС е узурпирало правото да представлява циганския етнос, обещавайки му политическо представителство и малцинствени привилегии без каквито и да било задължения, изпълнявайки пъклената си цел за противопоставяне на българското общество."


"Пред малограмотното население на "Столипиново" през 2005 г. лидерът на партията Ахмен Доган обеща, че няма да плащат ток, ако гласуват за ДПС. През 2009 г., успоредно с обещанието за неплащане на ток и вода, пропагандаторите на ДПС въведоха нов метод - директно купуване."


"Истината е, че българското общество и държава са изправени през сериозен проблем, който трябва да бъде преодолян решително с прилагането на цялата сила на закона. Законът, за който великият Левски казваше, че е еднакъв за всички независимо от етноса им."

Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  ... точно и ясно казано!

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  Нищо не са узурпирали,просто лъжат най добре.Циганите това искат явно.

 3. 3 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 697 Неутрално

  ДПС са узурпирали доста права и благини

 4. 4 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Ако не ми беше противен чак толкова - да се съглася на 100% с него - сега - на 95%. И какво праим с тези 5% дето имаш - оправяме ромския проблем - щото мен могат да ме цитират и 100 пъти - и 'кво?

 5. 5 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Общо взето Симеонов е прав, няма какво да се лъжем. Независимо дали езикът му е груб или не е. Положението е трагично от демографска гледна точка: за българите особено и в по-малка степен за турците. Затова и ДПС се насочва към циганите , единствената група с демографски потенциал за растеж с липса на желание за образование и работа. Идеалната маса за поддържането на ДПС като трета и потенциално втора политическа сила. Всичко опира до борбата за власт реално. И няма какво да се сърдим на Симеонов за политическата некоректност. Тези изводи ,които той ги прави може да си ги направи всеки средно интелигентен човек. Но за съжаление такива средно интелигентни хора стават все по-малко.

 6. 6 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Не са ни виновни циганите за липсата на държавност.
  Те само следват пътя на най малко съпротивление .
  Да се прехвърля всичко на тяхната глава е много лесно.

  klimentm
 7. 7 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Това трябва да се заяви ясно и открито!

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 8. 8 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  И още нещо :
  Най-малко 25% от турския етнос в България са от т.н. "милети"- потурчени цигани говорещи поциганен турски за майчин език.Тях и в Турция ги знаят и не ги искат!

 9. 9 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Тези въпроси си задава всеки мислещ българин!

 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Право дума човекот. Тъжното е, че другите се скатават, под похлупака на политкоректността и тънките далавери. За туй и преходът ни е такъв - никакъв.

  До момента само РБ и ПФ говорят ребром за реалните проблеми на нацията.

 11. 11 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Време някой да каже проблема публично и най-вече да бъде чут. Отдавана Левски не беше цитиран толкова на място.

 12. 12 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Да допълня изказването на Симеонов (май ще ми е за пръв път да одобря нещо свързано с него )
  "Патриотичният фронт даде старт на пленарния ден с остра декларация срещу циганите. Повод за острата реакция на патриотите са бруталните, нагли престъпления от тяхна страна. Голяма част от циганския етнос живее извън всякакви закони, правила и общо човешки норми на поведение, изтъкна Валери Симеонов. За тях законите не важат, данъците и таксите са неразбираемо понятие, сметките за електричество, вода, социалното и здравно осигуряване са само права, но не и задължения, подчерта патриотът.

  За циганите нарушаването на закона е норма на поведение. Раждането на деца било доходоносен бизнес. Малолетните пък се възпитавали в просия, проституция, кражба и пласмент на наркотици. Циганските барони налагат модел на съществуване коренно противоположен на законовите норми в българското общество, смята Валери Симеонов. България е изправена пред пропастта на етническа криза, изтъкна лидерът на НФСБ.

  Два коренно противоположни и взаимно изключващи се свята са един срещу друг в нашата измъчена родина, каза Симеонов. Това, по думите му, са светът на бедните, но плащащи данъци хора и на озверелите безпаметно пияни след получавани на социални помощи хора. Според него законът трябва да е еднакъв за всички. Част от циганския етнос станал основа за разрушаване на държавността. Част от циганите се превърнали, по думите му, в озверели човекоподобни, изискващи заплати, без да са работили. Децата им играели с прасетата по улиците, а майките имали инстинкти на улични кучки. Кое създаде убеждението на нашите мургави сънародници, че могат да правят каквото си искат, попита Валери Симеонов.

  Вече второ десетилетие българското общество е подложено на зловещ експеримент, сравним с този, приложен през 1917 г. в началото на болшевишкия метеж в Петербург, смята лидерът на НФСБ. По същия начин ДПС узурпирали правото на единствен защитник на циганския етнос. Ахмед Доган обещал безплатен ток на циганите, а партията купувала циганския вот, според Валери Симеонов. ДПС пропагандираше истерична омраза към българския етнос. ДПС насаждали първобитна самоизолация на турския етнос. Коренът на злото е в българския парламент. Политиците ни трябвало да се разделят със своето късогледство, смята Симеонов."
  http://news.ibox.bg/news/id_807289275

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 13. 13 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Случайно да има прокуратура в държавата наречена българия, и да захапе този т. нар. депутат за непристоен език и расизъм ? Май само в тази държава, всичко което се говори е гратис и не се случва нищо...

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 14. 14 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#6] от "klimentm":

  Иначе казано "не е виновен този дето яде зелника,а този дето му го дава"!
  Крайно време е да разберем че третирането на една част от хората,като по-различни разбирайте малцинство НЕ просто не поомага а задълбочава проблемите!!!!
  За допълнение трябва да се помага само на болни хора и хора които не могат да си изпълняват дълга към държавата,разбирайте работа и данъци!Всески има правото да не работи,ако така реши за добре,това си е негов избор,НО няма да има право на привилегии в бъдеще време!ТОЧКА!Кратко и ясно!И като краде ток,трябва да се третира като крадец,а не като ром който горкия нямал работа!

 15. 15 Профил на месара
  месара
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ами в наддаването между бсп и дпс за цигански гласове явно дпс е цакало повече и са спечелили търга !

 16. 16 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Когато е прав, не може да не му се признае... колкото и да реват толерастите и тези, от БХК и ДПС.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 17. 17 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Предполагам, че смисълът от това напоително цитиране е всички дружно и вкупом да се възмутим от говора на омразата на злия фашист и ксенофоб Симеонов.

  Само дето в случая, за съжаление, говорът е на истината - озъбена и свирепа.

  Все повече си мисля, че излишното и рисково звено в коалицията ГЕРБ-РБ-ПФ-АБВ е най-голямото...
  Само РБ и ПФ да бяха...

 18. 18 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  [quote#6:"klimentm"]Не са ни виновни циганите за липсата на държавност. [/quote]


  Абсолютно си прав. Виновни са партиите, печелещи избори с техните гласове и поради тази причина ги маргинализират и гетоизират, за да могат да ги контролират и манипулират по-лесно.
  Сега, важен също е и типичният цигански манталитет, начинът им на живот и "културните" им особености, които са се запазили такива, каквито са били преди 1000 години, без значение къде живее този етнос, дали в България, Русия, Германия, Гърция или Испания. Такива хора е трудно да еволюират и да се цивилизоват по собствено желание, затова е необходима принуда и здрава ръка, което пък влиза в противоречие с днешните криворазбрани права на човека.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 19. 19 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Проблемът с циганите и останалите аутсайдери е периферен.
  А проблемът на ПФ е, че са го концентрирали около собствения си пъп, пък зоните около него са твърде чувствителни.При тях фразата "Далеч от очите, далеч от сърцето" звучи "Далеч от главата, близо до г.за"

  От идиоти отговор не чакам
 20. 20 Профил на aryan2000
  aryan2000
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Проблемът може да е бил периферен преди 50 години, сега е централен.

 21. 21 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ми политиците на власт да действат. Полицията да си върши работата. Съда и прокуратурата също. И за българи, и за цигани, и за арменци и тн.

  chavo64
 22. 22 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1063 Гневно

  До коментар [#20] от "aryan2000":

  Да, всички маргинални партии се въртят около централния кол.
  И дават мило и драго да го има.

  От идиоти отговор не чакам
 23. 23 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не го харесвам този, но това което казва е самата истина...

 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#14] от "gembirdkz":

  Разбира се че който краде трябва да бъде третиран като крадец.
  Никой не трябва да е застрахован.

  klimentm
 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Въпросът обаче,кога ще има държавност и за циганите,остава открит.Или те ще ни видят сметката и ще станат мнозинство или ние ще ги накараме да живеят и мислят като български граждани.Като начало,всяко циганче на училище ,иначе няма детски.Всички безработни цигани на отчет в Бюрата по труда,при отказ от предлагана работа,без социални помощи.Хвърлиха се милиони европейски пари за ромската интеграция,присвоиха се от разни организации и цигански тартори и ефекта е една кръгла нула.

 26. 26 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#24] от "klimentm":

  Климент на документални закони и добринамерения съм се нагледал в тази държава,едно е да се говори друго е да се спазва,ако се спазваше тия хора нямаше да берат тухли и да взимат под наем ток!

 27. 27 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 720 Неутрално
 28. 28 Профил на aryan2000
  aryan2000
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#22] от "chudomor":

  Оказва се че маргиналните партии се занимават с централните проблеми, а "централните" партии с по-практични неща като например как да си присвоят нашите пари от пенсионните фондове.

 29. 29 Профил на Vania Grigorova
  Vania Grigorova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ДПС са окупирали Столипиново в последните години. Този, който пръв обещава на циганите, че няма да плащат ток, е Спас Гърневски - активист и кмет на СДС.
  Със сигурност националистът с похотливите мустачки го знае, но е неудобно да рита срещу настоящите си партньори.

 30. 30 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#3] от "irons":

  Както ги беше нарекъл Нидал Алгафари : Движение с права и свободи.

 31. 31 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5545 Неутрално

  Колкото и да ни се струва че е грубо, прав е Симеонов.

 32. 32 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#13:"InmoInvestments"]Случайно да има прокуратура в държавата наречена българия, и да захапе този т. нар. депутат за непристоен език и расизъм ?[/quote]

  Ок съм с това, стига същата тази прокуратура да се заеме сериозно с циганите. Не съм националист или хомофоб, но кажи ми поне едно нещо, в което Симеонов да не е прав? Или ти си от тия, които нямат нищо против, всеки да ти удържат пари за осигуровки, с които да изхранваш индиректно 2-3 цигански семейства, да им плащаш тока, водата и т.н.

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 33. 33 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#13:"InmoInvestments"]Случайно да има прокуратура в държавата наречена българия, и да захапе този т. нар. депутат за непристоен език и расизъм ?[/quote]

  Ок съм с това, стига същата тази прокуратура да се заеме сериозно с циганите. Не съм националист или хомофоб, но кажи ми поне едно нещо, в което Симеонов да не е прав? Или ти си от тия, които нямат нищо против, всеки да ти удържат пари за осигуровки, с които да изхранваш индиректно 2-3 цигански семейства, да им плащаш тока, водата и т.н.

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 34. 34 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Струва ми се, че на следващите избори ПФ може да се изравни и бие ДПС.
  1. В Северозападна България, където циганския терор е повсеместен ръстът им по неофициални данни сред тероризираното население е над 60 процента от последните избори насам и продължава да расте.
  2. Продължават да градят местни структури.
  3. Имат собствена медийна платформа - телевизия СКАТ.
  От известно време гледам тяхното Дискусионно студио от време на време и какво виждам - академици, професори, доценти въобще ерудирани хора, които не се страхуват да обсъждат всякакви обществени проблеми, не става въпрос за цигани или марсианци - всякакви наболели проблеми. Преди около месец ме впечатли Емил Димитров - Ревизоро, който е определено експерт и работи за тях. Човекът обясни механизмите на контрабандата и открито каза, че 50 процента от нея ако спрем ще има пари за много обществени нужди.
  И още нещо, което е важно - ПФ са "самодостатъчни" - нито на Симеонов, нито на Каракачанов им пука от държавната субсидия за която другите партии плачат - единият си има бизнес, другия ВМРО.
  Може да ги наричат "ченгета" или не знам какво ама са единствените, които се изправиха открито срещу руските интереси у нас - срещу "Южен поток" и "Лукойл". Някой да го оспори?

 35. 35 Профил на ancho66
  ancho66
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Българският Хелзински комитет, тази престъпна сган, да се преименува в Български престъпен Комитет.
  Да си затварят устата!

 36. 36 Профил на ancho66
  ancho66
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#25] от "rosiraycheva50._":

  Цитат: ".Или те ще ни видят сметката и ще станат мнозинство или ние ще ги накараме да живеят и мислят като български граждани. Циганите ще ни видят сметката. Просто ще станат мнозинство и готово. Точно както албанците станаха мнозинство в Косово и изгониха сърбите. И Милошевич не можа да ги спаси, макар че беше много озверен и стана военен престъпник. Той поне се опита да направи нещо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK