Майката на изчезналия Ларс Митанк споделя, че той има "психиатрични проблеми"

Снимки, показващи как е изглеждал Ларс Митанк при изчезването си на 8 юли т.г. и как евентуално изглежда в момента.

© Дневник

Снимки, показващи как е изглеждал Ларс Митанк при изчезването си на 8 юли т.г. и как евентуално изглежда в момента.Майката на изчезналия във Варна на 8 юли г.т. немски гражданин Ларс Митанк изпрати писмо до медиите, в които отново призовава за активност в издирването на сина й.


"Искам да споделя с Вас, че той има психиатрични проблеми и е много вероятно в момента даже да не знае кой е и къде се намира, пише Сандра Митанк. (...) Моля Ви, моля всеки от Вас, който знае макар и мъничка частица информация, която ще помогне да намеря сина си, да я сподели с нас".


Според една от версиите, споделена от Велислав Бонев, управител на сдружението "БСА – Бодигард анд секюрити асосиейшън", натоварено веднага след изчезването на Ларс с неговото издирване, гласи, че по време на алкохолните турове, в които той е участвал в курорта "Златни пясъци" вероятно без да забележи,
е погълнал синтетичен наркотик с продължително действие


"Това не е изключение, каза през лятото на тази година Бонев в разговор за "Дневник". Според информацията, с която разполагаме, Ларс не е употребявал наркотици преди това. Не е бил и пристрастен към алкохола. Имал е стабилна работа в електроцентрала, имал е нормално за възрастта си поведение. Точно в такива случаи обаче, при поемане на синтетична дрога, може да се получи ефектът на т.нар. изпържване. При него наркотикът отключва параноични реакции и води до продължителни депресии и страхови неврози", каза още Бонев.


Вероятно това е и причината, поради която в един от последните телефонни контакти с майка си той е споделил, че се крие защото изпитва панически страх.


По-късно Бонев бе заменен с друг частен детектив - немецът Андреас Гютиг, а с разследването по случая в момента са ангажирани както Министерствата на вътрешните работи в България и Германия, така и Интерпол.


На 31 август тази година телевизия RTL излъчи филм, заснет от журналисти на немското списание "Шпигел", в който бе отделено специално внимание на факта, че след като на 7 юли т.г. е напуснал хотела си в курорта "Златни пясъци" Ларс Митанк е откаран от таксиметров шофьор в градския хотел "Колор", който се намира в близост до ромското гето "Максуда" във Варна.


Специално за разследването на тази част от пребиваването на Митанк у нас детективът Андреас Гютиг привлича като сътрудник свой колега руснак. Той също участва със свидетелски разказ във филма въпреки, че името му не е споменато.


От видеото става ясно, че вторият детектив е бил настанил под прикритие в хотел "Колор". Пред екипа на Spiegel TV той твърди, че


там са били предлагани сексуслуги.


"Сигурни сме, че в този хотел Ларс е имал преживяване, което го е извадило от равновисеие", твърди във филма Андреас Гютиг.


За това, че Ларс Митанк е бил силно притеснен по време на престоя си в хотела


става ясно и от т.нар. "доклад", който майка му изготвя за разследващите. В показанията си тя твърди, че синът й е провел един от последните си телефонни разговори с нея именно от там. Тогава младежът съобщава, че се е скарал с футболни фенове на "Байерн" и че кредитната му карта е блокирана.


Късно през нощта на 7 срещу 8 юли Сандра Митанк прави опит да деблокира картата, за да може синът й да си купи онлайн билети за предстоящото пътуване. След като опитът се оказва неуспешен Ларс напуска хотел "Колор" около 1 ч. сутринта на 8 юли.


Малко след това отново се обажда на майка си, за да й каже, че е бил преследван от четирима фенове на "Байерн", които са го наричали "бременска свиня" и "нацист".


"Говореше тихо, каза че е в скривалище на високо място и трябва много да внимава, защото


може да падне от високо и да се убие",


гласи писмената информация, дадена от Сандра Митанк.


В 5ч. сутринта на 8 юли младежът стига с такси до летище Варна. От там отново се свързва с майка си и й съобщава, че ще отиде на лекар, но няма никакви пари.


"Това ми се стори странно, пише в сведенията си Сандра Митанк, защото през нощта ми беше казал, че има достатъчно пари в брой. На летището някакъв мъж от Бавария му казал, че може да получи бърз превод с "Уестърн юниън".
Пред екипа на Spiegel TV Сандра Митанк твърди също, че е изпратила парите, но те не са били потърсени.


По време на посещението си при лекаря на варненското летище Ларс Митанк е изглеждал доста притеснен. След като настоял да пътува въпреки здравословното си състояние той е бил помолен да подпише декларация, че ще лети на собствена отговорност и въпреки предупрежденията, че това може да се окаже фатално за здравето му. В този момент


в кабинета влиза непознат цивилен мъж,


за да поздрави лекаря, тъй като бил негов познат.


При вида му Ларс панически напуска лекарския кабинет като оставя там багажа си, документите си за самоличност, както й мобилния си телефон.


Според филма, излъчен от RTL в края на август, записите от видеокамерите на летище Варна показват, че той е напуснал сградата му тичешком и след като е прескочил ограда от бодлива тел, висока 2.5м., е излязъл от обсега на системата за видеонаблюдение в зоната за сигурност.


В писмото си, разпространено днес, майката на Ларс Митанк съобщава, че е готова да плати парична награда от 10 хил. евро за информация, която би довела до откриването на сина й.


Заедно с това Сандра Митанк е предоставила на медиите и снимка, изработена с фоторобот, която показва, как би трябвало да изглежда сина й половин година след изчезването си.


Според разследването на "Шпигел" и RTL за последен път изчезналият младеж е бил забелязан в Шумен в началото на септември, но тази информация не е официално потвърдена.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK