Двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов са в неизвестност

Стоян Балтов беше пребит на пети декември 2008 година.

© Георги Кожухаров

Стоян Балтов беше пребит на пети декември 2008 година.Двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов - Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са в неизвестност и са обявени за общонационално издирване. Третият осъден - Александър Данаилов - е вече в затвора, съобщава "Правен свят".


На 19 декември Върховният касационен съд (ВКС) произнесе окончателните присъди за убийството за жестокия побой от края на 2008 година - по 18 години затвор за тримата подсъдими.


Решението на върховните съдии потвърждава това на апелативния съд в София, като третата инстанция не променя и обезщетенията от по 400 000 лева за двамата родители на Балтов, които осъдените трябва да изплатят солидарно.
В деня на окончателната присъда прокурори са разпоредили на служители от "Съдебна охрана" да приведат тримата в затвора. На адресите, обаче, е бил открит само Александър Даналиов. Другите двама не били намерени. "Съдебна охрана" е уведомила прокуратурата.


Случат е от декември 2008 г., когато студентът Стоян Балтов беше пребит до смърт. Той и негови приятели излизали от новооткритата тогава дискотека "Амнезия", но на метри от заведението били застигнати от 7-8 момчета. След спречкване и няколко обидни думи започнал бой, в който на Стоян Балтов са нанесени смъртоносни ритници в главата и шията, както и удари с тъпи и твърди предмети. Част от фаталните удари с ритници са нанесени в главата, след като младежът вече е бил в безсъзнание, а по-късно починал.


Делото за убийството му продължи повече от три години на първа инстанция, след като през юли 2009г. съдия Петя Крънчева върна внесения от прокуратурата обвинителен акт, заради "сериозна непоследователност в тезата". Една година по-късно, на 30 април 2010 г. беше даден ход на делото за първи път. А първата присъда беше произнесена беше произнесена през лятото на 2013 година. Тогава съдия Крънчева оправда Вили Георгиев.


Това е поредният случай, в който осъдени на последна инстсанция изчезват преди присъдите им да бъдат приведени в изпълнение. Миналата година избяга осъденият за убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров също изчезна и все още е в неизвестност. През пролетта на 2012 година изчезнаха и Пламен Галев и Ангел Христов - известни като Братя Галеви.


Александър Данаилов и Светлозар Стоилов бяха с наложени от Софийския градски съд мерки за неотклонение "парична инстанция" и забрана да напускат страната. Вили Георгиев бе с мярка "подписка", на него не е била издавана забрана за напускане на пределите на България. По закон, мярката "забрана за напускане на пределите на страната" се изпълнява и контролира от МВР, припомня "Правен свят".

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  Търсете ги при Братя БеГалеви и оня, дето закла момчето пред "Соло".

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 2. 2 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 635 Гневно

  Нищо ново под слънцето, просто се очакваше да се присъединят към братя Избегалеви и убиеца от дискотека "Соло".
  Дневник, продължавате да изненадвате! Какво означава мярка за неотклонение "парична инстанция"? Да не би да има промяна в наказателния кодекс, която да не е стигнала до обществото?

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  "Това е поредният случай, в който осъдени на последна инстанция изчезват..." - значи НЕ е последна инстанцияТА...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 672 Неутрално

  В неизвестност са само за вас - съдебната система.
  Правят каре белот с Галеви
  А Бисеров и Сертов чакат за "падне-става"

 5. 5 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Сефте... Страшно правораздаване.. Първо почти невъзможно някой да бъде осъден с достатъчно сериозно присъда. Второ, дори да бъде осъден то задължително има окриване и издирване чрез Интерпол.. Ако човек не е е наясно ще реши, че това е част от процедура.. Триинстанционен съд, окриване от съда, издирване чрез Интерпол и ЕВЕНТУАЛНО излежаване на постановените наказания... Повръща ми се от нашето правораздаване (ако въобще има някакво право в него)...

 6. 6 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 605 Гневно

  МАЙКАТА на убитото момче казваше,че ще се укрият ама кой да я чуе.

 7. 7 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Каква отговорност носи съдията, дето е преценил, че няма опасност да се укрият и ги е пуснал под гаранция?

 8. 8 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Пак гнилите ябълки са се намесили !

 9. 9 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  това що за правосъдие е?

  седеньето го зголемува задникот
 10. 10 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  За решенията си съдията е отговорен само... пред съвестта си. А част от съдиите са с такава съвест, че отговорността пред съвестта им си е чисто престъпление.

 11. 11 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Докога бе съдебни дебили?

 12. 12 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Колкото и грубо да е, май трябва да се определят доста сериозни парични гаранции и тези пари после да се предлагат за награда, на хората които ги доведат. Малко в стил Дивия Запад, но по някой неща си приличат времената. При предишния случай казах, че на последна инстанция когато се произнасят/обжалват такива тежки присъди, задължително обвиняемите трябва да присъстват. Защото сега те реално нищо не рискуват, стои в чужбина и чака да види присъдата. Трябва да е в залата и да е налице, ако не се яви в залата се обвинява и се задържа до произнасяне на присъдата. Защото сега всеки съдия става съучастник на бягството.

 13. 13 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  Кои всъщност влизат в затвор?

 14. 14 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#13:"xmm"]Кои всъщност влизат в затвор?[/quote]
  Крадците на кокошки (ако не са цигани).

 15. 15 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Би трябвало в такива случаи съдията който преценява че няма да се укрият да лежи в кауша вместо тях докато ги открият

 16. 16 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Да не дава Господ, детето ти да иде зян...няма ред, няма съд, няма истина...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 17. 17 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2497 Гневно

  "Александър Данаилов и Светлозар Стоилов бяха с наложени от Софийския градски съд мерки за неотклонение "парична инстанция" и забрана да напускат страната. "

  Мярката е "парична гаранция"... А иначе Очаквахме го. Майката на горкото момче даже предупреди, че ще стане така. Сега съдиите, определили тази мярка за неотклонение трябва да бъдат разследвани!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 18. 18 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  Явно законите трябва да се променят така, че който вече е осъден за убийство, трябва да седи в ареста, докато текат обжалванията.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 19. 19 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  "Александър Данаилов и Светлозар Стоилов бяха с наложени от Софийския градски съд мерки за неотклонение "парична инстанция" и забрана да напускат страната"

  Трябва да се каже името на съдията стигнал до тази мъдрост И не е "парична инстанция", а парична гаранция

 20. 20 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 388 Неутрално

  А на другата страница надничарите мълчаливо протестират, поредния съдия си прави необоснован отвод... И така докато се падне правилният.. Уелкъм то бългерия

 21. 21 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 799 Неутрално

  принципно проблемът не е в това че не са в затвора докато 3-та инстанция не потвърди, проблемът е в това че хора със забрана да напускат Бг все пак я напускат

 22. 22 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#12] от "stoiank":

  Парите са платени на който трябва ,и затова в България правосъдие няма.По скоро трябва персонална отговорност отколкото да харчим пари на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД за корумпирано правосъдие.

  Ръй! Ръй!
 23. 23 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 551 Неутрално

  " Делото за убийството му продължи повече от три години на първа инстанция, след като през юли 2009г. съдия Петя Крънчева върна внесения от прокуратурата обвинителен акт, заради "сериозна непоследователност в тезата". Една година по-късно, на 30 април 2010 г. беше даден ход на делото за първи път. А първата присъда беше произнесена беше произнесена през лятото на 2013 година. Тогава съдия Крънчева оправда Вили Георгиев. "
  -------------------------------------
  Топ съдийка със спорна репутация е извадила около 25 000 лева за десетия рожден ден на сина си, разказаха пред „Всеки ден" потресени от гуляя. Преди месеци зам.-шефът на Софийския градски съд Петя Крънчева наела бар „Марсилия" в Студентския град, за да може отрочето й да покани всичките си приятели. Заведението било затворено за външни посетители, а за да веселят децата, на крака дошли да пеят поп идолът Дивна и рапърът Криско. Това обаче далеч не било черешката на тортата. За да е наистина ефектен празникът, мама Петя поръчала за сина си заря. Като теглила чертата, Крънчева броила 25 000 лева за празника - хонорарите на певците, кетъринга (поръчан, разбира се, специално за случая) и помпозната заря.

  Потресени от колосалните суми, които магистрат харчи за десетия рожден ден на детето си, „Всеки ден" потърси информация за заплатата на Петя Крънчева. Оказа се, че като зам.-шеф на най-големия съд в България тя взима около 3000 лева заплата. Така по прости сметки става ясно, че мама Петя е работила почти цяла година, за да има детето й достатъчно уникално парти за рождения си ден. Според имотната декларация на Крънчева за 2013 г. тя има кредити на обща стойност 96 714 лева, от които вече е погасила 33 917 лв. По по-големия заем, който е и ипотечен, титуляр е съпругът й Евгени Топчев. Той пък се прочу през 2007 г., когато бе шеф на областното звено „Охрана на съдебната власт" в София-област и бе уволнен, тъй като се появи в сградата на Софийския районен съд по анцуг и отправи неприлични жестове към журналистите.
  ----------------------------------------
  Тази (нецензурна дума) е вторият човек в най-големият съд в България.
  Първия човек в този съд е семейната приятелка на Цв.Цв.

 24. 24 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#8:"adam1966"]Пак гнилите ябълки са се намесили ![/quote]
  Че то намират ли се здрави ябълки в тази система?... Като че ли е направена нарочно да работи калпаво... От едни стратези - кукловоди...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 25. 25 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Аз вече си мисля, че има организирана група, която предлага на подобни лица, услугата да изчезнат при осъдителна присъда. Едва ли така самосиндикално без ничия помощ толкова осъдени успяха да се покрият, ще има сигурно замесени освен адвокати, сигурно и прокурори и съдии ...

 26. 26 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  BG юриспруденция в действие!

  I Want To Believe
 27. 27 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Да вкарат в затвора съдиите, които са ги пуснали под съответната гаранция или парчна инстанция, както там се казва...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 28. 28 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#19:"daam"]И не е "парична инстанция", а парична гаранция[/quote]
  Защо ли си мисля, че Дневник неволно са казали една голяма истина с тази грешка?... Корупцията е разяла съдебната система дотам, че се е превърнала в "парична инстанция"...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 29. 29 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Тая година в съдебната система пак си взеха многохилядните коледни бонуси, защото "ги заслужавали" и "направили икономии от капиталови разходи". Всяка година, когато се прави бюджета реват, че парите не им стигат и че се опитват да ги контролират чрез бюджета, а в края на периода се оказва, че са им дадени пари, примерно за капиталови разходи, които не са похарчили и си ги разпределят като бонуси. На мен ми писна от тези "номерца", чрез които получават незаслужени пари за несвършена работа.

 30. 30 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Родната мизерия - има ли пилот в кабината?

 31. 31 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#10] от "teridan":

  бих казал че за подобни съдии- съвеста е право пропорционална на стойноста на паричната сума дадена им по подходяш начин,с цел оправдаването и на най долните убийци.българско правосъдие-не пожелавам и на най големият си враг да попадне в тази корумпирана система.

  Ръй! Ръй!
 32. 32 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#28] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":

  Добра идея давате! Бих определила "паричните" дела като "многоинстанционни"... или като "многоплодни" (асоциация с "кошницата плодове" на др. Ченалова).

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 33. 33 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#23:"Walter_White"] Според имотната декларация на Крънчева за 2013 г. тя има кредити на обща стойност 96 714 лева[/quote]
  Номера с кредитите е ясен. Ако се прегледат имотните декларации на всички във властта, ще видите, че имат кредити и то често огромни. Кредитът позволява да се оправдаят парите за едра покупка. Могат да извадят парите и да платят кеш, но тогава би възникнал въпроса, откъде ги имат. Затова предпочитат да сключат договор за един кредит или ипотека, като форма на узаконяване на парите. Освен това имат повода да започнат да се вайкат "беден съм, затънал съм в дългове".

 34. 34 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#13] от "xmm":

  Опитай да откраднеш самун хляб от "Метро" (примерно) и ще разбереш.
  [quote#13:"xmm"]Кои всъщност влизат в затвор?[/quote]

 35. 35 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#30:"naiden_pravdev"]има ли пилот в кабината[/quote]

  Трибестана щели го дават само по клинична пътека...та, в момента го задържат в аптеките...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 36. 36 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2497 Разстроено

  [quote#23:"Walter_White"]Тази (нецензурна дума) е вторият човек в най-големият съд в България.
  Първия човек в този съд е семейната приятелка на Цв.Цв. [/quote]
  Историята, която цитирате, е интересна, и ако е вярна... доказва само тъпотията и наглостта на самозабравили се магистрати, които се фукат с подкупите си. Няма кой да ги разследва тях, просто защото прокурорите слагат корумпягите съдии в малките си джобчета.
  Иначе, алюзията със "семейната приятелка" е долна и гнусна под такава тема!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 37. 37 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#34] от "Walter_White":

  Повече ме устройват към 4 млрд.,хем няма да влизам никъде

 38. 38 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Сега още пари, нерви , усилия ще бъдат потрошени.... за да бъдат издирени двамата ПРЕСТЪПНИКА !!, които не са откраднали хляб или компютър а са УБИЛИ Човек ...

  Ей така, заради прекрасната ни съдебна система.. И после как да не искате или промяна на Конституцията и ИЗбираемост на съдийте или ЕМИГРАЦИЯ !

 39. 39 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#7:"teridan"]Каква отговорност носи съдията, дето е преценил, че няма опасност да се укрият и ги е пуснал под гаранция? [/quote]

  НИКАКВА !! Той някъде спокойно си прекарва празниците !

 40. 40 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#38:"bestbuy"]Сега още пари, нерви , усилия ще бъдат потрошени.... за да бъдат издирени двамата ПРЕСТЪПНИКА !![/quote]
  Никой няма да ги търси. Ще бъдат вписани в листата на издирваните и ако имат неблагоразумието да се появят някъде, където има паспортен контрол, може и да ги засекат. В противен случай никога повече няма да ги видим или чуем.

 41. 41 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#6:"mentra65"]МАЙКАТА на убитото момче казваше,че ще се укрият ама кой да я чуе. [/quote]
  Е, тя Майката - няма значение.. важното е какво мислят от хелзинския комитет ... човешките права на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ са НАЙ-ВАЖНИ !

 42. 42 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Весело

  [quote#39:"bestbuy"]НИКАКВА !! Той някъде спокойно си прекарва празниците ![/quote]
  Знам! Въпросът беше риторичен - от тия дето не се нуждаят от отговор.

 43. 43 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Любопитно

  това дАржава ли е или какво?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 44. 44 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 898 Неутрално

  До коментар [#13] от "xmm":
  Глупаците,амсалаците,будалите,безпаричните!

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  То едно дело като се проточи 2-3 години ,после иди търси обвиняемите да ги вкараш в затвора.Може да са навсякъде по света.Интересно защо не са били задържани.

 46. 46 Профил на tifany
  tifany
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Абе госпожо съдиике, как така са избягали твоите осъдени душици?? Нали уж са вече осъдени? Освен вие да сте ги пуснали така случайно. Ега ти съдебната ви система!!!!! СРАМОТА БЕ ГОСПОДА СЪДИИ !!!!!! СРАМОТА!!!!!!!!!!!

 47. 47 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Би трябвало да се въведе принципа на поръчителството за съдиите дето пускат убийци с леки мерки - бега убиеца, съдията дето го е пуснал под гаранция/на подписка отива да играе сантасе с бай Ставри

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 48. 48 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#25] от "Наблюдател":

  Звучи правдоподобно..

 49. 49 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Гневно

  МногоНЕуважаема съдийко! Почернената майка, която ще живее с кошмарната представа как тия изроди мъчително са убили детето и ритайки го по главата дори когато вече е бил в безсъзнание, ПРЕДУПРЕДИ че ще се укрият!!!
  Имате син. Аз-също. Ако подобно нещо се случи с моя, ще е трагичен случай, но ако застигне вашият- ще е карма.
  Заради ненаситната ви алчност. Как спите?!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 50. 50 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#36] от "Πάντα ῥεῖ":

  До коментар [#33] от "teridan":

  Линк към цялата статия:

  http://www.vsekiden.com/138031

 51. 51 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#2:"ikar_01"]Дневник, продължавате да изненадвате! Какво означава мярка за неотклонение "парична инстанция"?[/quote]
  Репортерът Езоп е искал да каже, че всъщност тия двамата са били осъдени на "последна гаранция".

 52. 52 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Гневно

  Заради такива като вас, НЕуважаема пишман съдийко, България ще заприлича на Дивия Запад, където почернените майки сами ще въздават Правосъдие!
  ЗАЩО СЕ ПРОИЗНАСЯТ ОКОНЧАТЕЛНИ ПРИСЪДИ ЗА УБИЙСТВО В ОТСЪСТВИЕ НА ОБВИНЯЕМИТЕ!!!!
  АЛО, ЗАКОНОТВОРЦИТЕ!! Оправете ги тия закони най-сетне!
  Или народа ще оправи вас. На първа инстанция.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 53. 53 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  МАЙКАТА НА БАЛТОВ ГО ПРЕДСКАЗА ПО НОВА ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ! Съдиите, които не са предписали ДОКАЗАНИ УБИЙЦИ ДА БЪДАТ В АРЕСТА са гнусни същества, които заслужават да им се случат същите неща, каквито на жертвите. НЕКА Я КАРАТ така ОЩЕ МАЛКО - ЯВНО ЩЕ ИМА ЛИНЧУВАНЕ НА СЪДИИ!

 54. 54 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#50] от "Walter_White":

  Аз съм повече от убеден (дано да се лъжа), че правосъдието в България е превърнато в частен бизнес. Когато един съдия може да реши "по съвест", често се оказва, че при определено стимулиране, съвестта работи по-добре и понеже това е публична тайна, обвиняемите се възползват. Разбира се, обвиняемите имат избор, защото един прокурор също може така да формулира обвинението и да представи доказателствата по случая, че обвинението да падне и въобще да не се стигне до дело. Единствено не ми е ясно какво може да бъде направено - системата според мен е така разядена от корупция и всички там са толкова оплетени в разни схеми, че едва ли може да се намери нещо здраво, около което да изгради истинско правосъдие.

 55. 55 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  СЪДИЯ ПЕТЯ КРЪНЧЕВА Е ЕДНА МНОООГО ГНИЛА ЯБЪЛКА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! ДАНО ПАРИТЕ, КОИТО Е ВЗЕЛА ДА СКРИЕ УБИЙЦИТЕ НЕКА ИЗПОЛЗВА САМО В БОЛНИЦИТЕ...

 56. 56 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  в такива случаи би трябвало в затвора да влизат отговорните за бягството на престъпника, и да стоят там докато престъпника не бъде заловен да ги замести. Или докато му изтече присъдата - което настъпи първо.
  Единствено пълен идиот може да си помисли, че паричната гаранция е някакво препятствие за осъден на 18 години затвор (което значи ефективно поне 10 години). Естествено, вероятността съдията да е пълен идиот съществува, но не е голяма. Единствената друга възможност е да е гнусна, продажна, корумпирана отрепка. Трети вариант очевидно не може да има.

 57. 57 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Прибирайте и Цветанов. Да не изчезне и той след някоя инстанция...

 58. 58 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#28:"Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!"]Защо ли си мисля, че Дневник неволно са казали една голяма истина с тази грешка?[/quote]

  И неволно са постави диагнозата. Което Петя Владимирова отдавна прави тук, обира препоръчвания повече, отколкото са коментарите под статии за КостоФФФ и РАСССия... но ефект от истините няма.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 59. 59 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Гневно

  Третият свят!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 60. 60 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#56:"Ментор"]в такива случаи би трябвало в затвора да влизат отговорните за бягството на престъпника[/quote]
  Достатъчно е да запишат в закона текстове според които съдията носи отговорност за очевидно погрешна преценка за случаите когато прецени, че обвиняемият не може да извърши второ престъпление или случаите когато прецени, че не може да се укрие и се случи обратното. Един такъв текст, който вменява някаква отговорност на съдиите вече би имал силно положителен ефект, най-малкото защото това са хитреци с силно развито чувство за самосъхранение и съзрели опасността ще пазят кожата.

 61. 61 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  И какво стана,докато ги осъдят "сурово"" ,момчетата ""избягали"".
  Излиза,че мякой от съда известява подсъдимите кога да драснат!
  И ще се реформираме!

  Tony
 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Че има ли изобщо някой в панделата освен кокошкари?!

  klimentm
 63. 63 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Обявате награда за главите им. Ще видите колко бързо ще се намерят.

  I had a dream, Joe
 64. 64 Профил на Ужас
  Ужас
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Умът ми не го побира! Наистина ли, осъдени хора за убийство на първа и втора инстанции, биват пускани с мерки подписки и гаранции?? Моля някой запознат юридически да каже, наистина ли са ни такива законите, врати в поле? Не е ли много по-нормално, докато се чака решението на трета инстанция, обвиняемите да са поне с GPS гривни и по-строги мерки? Не трябва ли задължително да присъстват на четенето на присъдата? Че то така ще е цяло чудо, ако някой виновен с пари влезе в затвора. Правосъдието, законите, спазването им, корупцията...това са най-фолемите тумори за нас и честно казано, като гледам, мирно няма да има реформи и подобрение.

 65. 65 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  В Грузия Саакашвили (онзи, дето уж си ядеше вратовръзката около войната Ру-Гру 2008) уволни ВСИЧКИ милиционери и назначи абсолютни новобранци. С което редуцира корупцията в правната система на ниско ниво (изпълнители) така, че все още в Грузия нивата на корупция са с 10-ки позиции по-добри.

  У нас явно трябва да уволним (включително и свестните) полицаи, прокурори и съдии НАВЕДНЪЖ и да назначим на тяхно място първокурсници (съдии) или дори хора с 5-6 седмици обучение за прокурори и полицаи. Хм, дори ми се струва, че изобщо БЕЗ сегашните правозащитни и правораздавателни органи нещата ще са значително по-поносими, отколкото със съществуващите.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 66. 66 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Нищо ненормално. Когато направихме протеста за Стоян Балтов, чудесното ни гражданско общество обяви протестиращите за лумпени и гамени.

  Сега да си ги търсят.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 67. 67 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#64:"Ужас"]Че то така ще е цяло чудо, ако някой виновен с пари влезе в затвора. [/quote]

  Не е чудо, а практика в бг-съд - за обвинение в размер на милиони се налага парична гаранция в размер на няколко хилядарки. Само по себе си е абсурд.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 68. 68 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Гневно

  [quote#66:"Darth Plagueis"]Когато направихме протеста за Стоян Балтов[/quote]

  И решението е взето между Коледа и Нова година - много подходящ момент е избран - малцина ще прочетат новините изобщо между трапезите, още по-малко ще си дигнем задниците да пратестираме по празниците. Пък и къде? Пред празните сгради на институциите, където целокупното чиновническо воинство ги е заебало и се налива по спа-центрове с ракия, уиски, шампанко (опс, може и да се къпе) и тъпче търбусите си с мезета и питиета, платени от избегалеви?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 69. 69 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  еми нормално, то при нас законите се правят с "едно на ум"

  Birds of a feather flock together.
 70. 70 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  В допълнение към коментар [#25] от "Наблюдател":
  [quote#25:"Наблюдател"]Аз вече си мисля, че има организирана група, която предлага на подобни лица, услугата да изчезнат при осъдителна присъда. [/quote]

  Смятам, че у нас "защитените свидетели" ги изчезват, но също така "защитените обвиняеми" (и осъдени) ги евакуират.

  Искам да кажа, че вместо да имаме наистина защитени свидетели, имаме защитени престъпници. Институционално.

  По същия начин - с нова самоличност, с евентуална пластична операция, защита от право*** органи... Явно системата играе точно в обратна посока.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 71. 71 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  В република България е много сложно, трудоемко и изискващо нечовешки усилия, СЪДЪТда заяви 1-2 - 3 дни предварително - КОГА ще се произнесе - за информация на съдебнара охрана - и ТЯ охраната -да е готова ..
  Днес , сряда , се призняся Съдът , а от вторник вечерта - се наблщдават подсъдимите- защото НЕ са длъжни да присъстват в съда ..
  .Разбира се ,понякога те могат да бъдат и оневинени и набл
  дението да е било излишно , но това е нищо, в сравнение с изчезването на галеви и тези а и други ..

  BIG AL
 72. 72 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  До коментар [#71] от "BIG AL":

  Просто тарифата ще скочи. Няма решение в система, която тотална е скапана. Изчезнаха Галеви, нищо. За Бисеров ме е страх да попитам, а сега и това. Интересно цялата Държава се втурна да търси Сертов, който дори обвинение няма, а за всички останали пито-платено. Затова един ден преди произнасяне на присъдата излежава в следствието и така при всяко заседание, поне тарикатските отлагания ще им се видят ад.

 73. 73 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  не знам защо продължават да наричат съдебното нещо система.

  единственото системно нещо е уронването на върховенството на закона.

 74. 74 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Елате в България !!
  Страната , в която можеш и да бъдеш осъден ,случайно , но пък никога не влизаш в пандиза да си 'лежиш" присъдата !!!

  BIG AL
 75. 75 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  [quote#73:"хм"]не знам защо продължават да наричат съдебното нещо система. [/quote]
  От куртоазия. И онази система я наричат "система за случайно разпределяне", и то при положение, че и децата в детските градини са наясно, че там няма нищо случайно.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 76. 76 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Редно е държавата да обяви награди за главите за осъдени. А парите да се изплащат от заплатите на съдиите, допуснали бягството! За /достатъчно/ пари и главите на братя Галеви ще бъдат донесени на поднос!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 77. 77 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1951 Неутрално
 78. 78 Профил на dyy
  dyy
  Рейтинг: 225 Гневно

  Еб*си правосъдието имаме!

 79. 79 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ами те като са в неизвесност то съдията е в известност.

 80. 80 Профил на Radical
  Radical
  Рейтинг: 402 Гневно

  Очаквам възникване на крайни формирования в най-скоро време. Мисля, че 25 години ни дойдохва в повече, Майдана иде!

 81. 81 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Тези родители какви ли чувства изпитват към съд, полиция и държава?

 82. 82 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  [quote#7:"teridan"]Каква отговорност носи съдията, дето е преценил, че няма опасност да се укрият и ги е пуснал под гаранция? [/quote]
  Ама той ги е пуснал под ИНСТАНЦИЯ...

 83. 83 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 556 Гневно

  Тази съдебна "система" е жива гавра с обикновения човек. Тези помияри, наричащи се съдии, с гнусните си физиономии доказват на нормалния българин, че не може да разчита на правосъдие. Не дай си Боже да опреш до това блато, ако си невинен и нямаш пари, ще лежиш в дрънголника. И обратно, богаташките синчета могат да ти убият детето и да се измъкнат с мазна усмивчица и нагло да ти се изсмеят в лицето. И нищо не може да се направи! На тия двамата убийци им пожелавам плитки гробове, колкото и гадно да звучи, но просто вече пердето ми е паднало!

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 84. 84 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2283 Неутрално

  Резилът няма край! Съдиите сами ни тикат към саморазправа.

 85. 85 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Скоро улицата ще вземе правосъдието в свои ръце. И тогава ще летят и политици, съдии, прокурори, полицаи. Когато нямаме наложен ред, ще живеем в хаос.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 86. 86 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Вие сте идиоти! Задържането под стража може да се осъществява само за определен срок!, който е много по-кратък от времето за едно дело да стигне до окончателна присъда!
  В противен случай всеки ще си арестува, който му хареса и ще си го държи 10 години в затров без присъда! След това ...оправдан! Е ми аре чао ходи си, извинявай за труда... ама ти вече си излежал 10 -15 години докато чакаш съда да те оравдае примерно!! Тия неща не са имислени вчера или оня ден, и имат толкова много смисъл, колкото в момента цялата ни нация от овце и орки не може да събере дружно мозък, за да разбере!
  Селкия ни нирод иска да чете новини как еди кой си е одран, заклан, бичуван, изгорен на клада , осъден на 1 милиард години затвор! Иска да вижда обвинени и неосъдени да гният в затвори и да им режат ръце, уши, крака глави ...само и само, за да задовили освирепялата си душа и кръвожадните си мисли, защото е превърнат в свирепо дребно меко лайно, и няма на кой да си го изкара и няма смелост да се бори за себе си иска да гледа как другите страдат!

 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3907 Любопитно

  В Кабинета?

  До коментар [#30] от "naiden_pravdev":

  Родната мизерия - има ли пилот в кабината?

 88. 88 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Колкото са виновни съдии и прокурори, тройно по-виновни са идиотските /в някои отношения/ НК и НПК, които позволяват на магистратите да правят простотии !!!
  От деянието /2008/ до окончателната присъда са минали 6 години ... представете си обвиняемите да бяха в ареста през всичкото време /закона не го разрешава/, и накрая да ги оправдаят ?!
  Критериите при определяне на мярката за неотклонение са толкова мъгляви, че могат да се прилагат на когото както му дойде !
  Как един съдия би се обосновал и доказал, че обвиняемият "може да се укрие, или да извърши друго престъпление", та да му наложи по-тежка мярка, да не е врачка ???
  Закона е идиотски !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 89. 89 Профил на mumbas
  mumbas
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар #86 - архиваря
  Архивар, не ни прави на идеоте, иска ти се ама не сме. Да Може да лежи в ареста, като годините се приспадат от присъдата. Има достатъчно много бели държави с подобна организация на досъдебното си производство. При това с работеща добре правосъдна система, за това се наричат и "бели" държави. Очевидно ти архивирайки "съдебните" дела в БГ си набарал чудната схема, как се печели от Не-прилагане на правосъдие. Огледай се в кочината, в която живееш и работиш и си дай сметка, че подобно парично-обезщетено "право раздаване те прави не овца, а свиня. Каквато е и съдийката по това дело.

 90. 90 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  От това се бояха близките на жертвата! За това протестираха! Да не бъде допуснато! И... беше допуснато! Какво повече може да се каже! Елате престъпници у нас! Нашето правосъдие ще се погрижи за вас!

  goblenka
 91. 91 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Много е пробита системата.

  chavo64
 92. 92 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#70] от "Музар":

  а дали е на пазарен принцип или на кланово-мафиотски

  Birds of a feather flock together.
 93. 93 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Трябва да има смъртно наказание, както и изчакване на присъдата в ареста.

  18 години за погубен живот?

 94. 94 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Гневно

  Това не го разбирам... Убиваш и те пускат от ареста? Ще стоиш там, докато влезеш в затвора. Спешни промени в наказателния кодекс!

 95. 95 Профил на scm50370697
  scm50370697
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В нормалните държави,когато си подсъдим за убийство,влизаш в затвора докато излезе окончателната присъда.След като има решение ако те оправдаят излизаш.ако те обвинят те прибират от съда в затвора ,като ти се признава времето излежано до присъдата за част от излежаването.
  Не е ли малко странно че съдийката празнува Рождения ден на сина си в Студенски град,там където е убит студента.
  Има някакво знамение,ще чакаме да видиме какво ще се случи.
  Най добре е да разбереш една мъка,ако си я преживял.
  Наистина у нас няма правосъдие и служителите там,са най богатите хора,но си продават съвеста,е има възмездие...

 96. 96 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Това показва колко отчайващо тромаво и неефективно е българското правораздаване(едва ли може да се нарече такова) !Някои дела се точат толкова , че подсъдимите и потърпевшите могат да не доживеят произнасянето на присъда ! Смислът от самото правораздаване е прсъдата да се произнесе или веднага или в съкратени срокове ! От нашето правосъдие полза няма никаква ! Все едно седмокласник извършил беля в училище, да го накажат за същата беля с мъмрене след като вече е завършил висшето си образование ! Дали има смисъл ?

 97. 97 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 497 Гневно

  В този си вид българското *правосъдие* е един цирей!
  Ако има читави хора в тази система,защо не поведат непрекъсната война с всички средства за промяна?
  А този изрод,съдийката,пожелавам да и се случи същото!
  Било жестоко и нехуманно?!?
  Майната и!

 98. 98 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Нашата неподкупна съдебна система и вишият съдебен събет пълен с руси красавици естествено нямат никаква вина. Виновен е френският посланник и трябва да му се затвори устата.

 99. 99 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 400 Гневно

  Не доумявам как едно нещо нещо може да се повтаря пак и пак в съдебната ни система и никой да не си мърда пръста да го поправи а само кухо се оправдават че, законът бил такъв. Да ти п*кая на правосъдната система.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 100. 100 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 680 Неутрално

  А, в неизвестност. При братя Галеви и Христо Бисеров са.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK