Плевнелиев: Доброволците, дарителите, активните ни показаха, че заедно можем да успеем

Росен Плевнелиев

© Анелия Николова

Росен ПлевнелиевВ нвогодишното си обръщение към нацията президентът Росен Плевнелиев открои ролята на "доброволците, дарителите, младите, предприемчивите, активните граждани, които през 2014 г. показаха правилния път, заредиха обществото с оптимизъм и доказаха, че с общи усилия можем да успеем". Той настоя политиците да отговорят на очакванията на обществото, да ускорят реформите, от които хората се нуждаят и да осигурят работещи институции и върховенство на закона.


Плевнелиев напомни, че 2014 г. бе трудна година, белязана от политическа нестабилност, извънредни избори, нестихващи вътрешни и международни кризи. "Сполетяха ни тежки природни бедствия и инциденти – невинни хора загинаха, хиляди загубиха домовете си. Но не останахме безразлични към болката на сънародниците ни, изпаднали в беда. Хората отделиха от малкото, което имат, в съпричастност към бедстващите, социално слабите и бежанците", подчерта Плевнелиев и допълни, че подадената ръка в труден момент е мерило за човещина и за зрелостта на едно общество. 


В трудни за нацията времена е особено важно да стъпим на здравите основи на родолюбието и патриотизма, на морала и ценностите, на духовността и традициите, пожела държавният глава.
Той открои необходимостта във фокуса на грижата да бъде поставен отделният човек, "защото неговата победа е важна", а не на партиите. "Нека работим така, че да дадем надежда и поводи за гордост на всички българи. Да възвърнем тяхната увереност, че сме на прав път. Да дадем заявка за по-добър и достоен живот за всеки", призова Плевнелиев.


Той със съжаление отбеляза, че днес много българи живеят под прага на бедността и очакват държавна солидарност и подкрепа, изреди хората с ниски пенсии, в неравностойно положение, безработните и семействата с ниски доходи.


"Не бива да се самозаблуждаваме, че постигането на добър стандарт на живот става бързо и лесно, особено в период на световна криза. Но без мерки за подобряване на бизнес средата, за инвестиции и предприемачество, за образование и просветеност, за модернизация и ефективност, и без добро управление на публичния ресурс, ще изостанем още повече", предупреди Плевнелиев.   


Той изтъкна, че общественото желание днес е за стабилност, държавност и перспектива, върховенство на закона и еднакви правила за всички. "Но за да вървим напред, трябват работещи институции. За да има растеж, достойни пенсии и доходи, за да подкрепим социално отговорната, а не олигархична икономика, за да изградим ефективни институции, трябва политически кураж за реформи", напомни държавният глава. Той предупреди, че отказът от реформи и реваншизмът са най-прекият път към трайна нестабилност, а доказателство за това са сменилите се само за две години пет правителства и три парламента.


"Нека политиците покажат здрав разум и национално отговорен подход и да оправдаят очакванията на гражданите за стабилност и развитие. Да докажат, че служат на обществото и работят в полза на хората. Да решават кризите, а не да ги задълбочават. Да търсят съгласие и резултати по националните приоритети", призова държавният глава.


Той подчерта, че единственият път напред е да решаваме проблемите си, а не да ги отлагаме. "Целта в държавата трябва да бъде общият напредък, постигането на прогрес и благосъстояние, чрез честен труд и солидарно усилие на всички. Важно е като общество да се развиваме и да просперираме заедно и по правилата, а не за сметка на другия. Винаги да помним, че демокрацията не е цел за постигане, а процес на постоянно отстояване на принципи и ценности", каза Плевнелиев.


Той пожела на всички българи новата година да бъде по-добра и те да усетят прогреса. Според него гаранцията за успех е активното гражданско общество, стъпило на ясни демократични позиции.


Плевнелиев настоя  за ускоряване на реформите, които обществото очаква и подкрепя, защото "бездействието по време на криза е опасно и недопустимо". "Трудностите трябва да ни сплотят и да ни мобилизират още повече. Доброволците, дарителите, младите, предприемчивите, активните граждани, ни показаха правилния път, заредиха обществото с оптимизъм и доказаха, че с общи усилия можем да успеем", изтъкна той.


"Имаме и цел, и идеал, и посока, зададени от Апостола и възрожденците. Постигнахме немалко - демокрацията, свободата, интеграцията в Европейския съюз и в НАТО са безалтернативни придобивки за българите, но те са и отговорност. Членството в Европейския съюз не се измерва само с еврофондове, а преди всичко със споделените ценности за законност и човешки права. Демокрацията се отстоява! Просперитетът се изработва! Свободата е безценна!" е посланието на българския държавен глава.


"Да си пожелаем да сме здрави, да живеем и да успяваме заедно, да преследваме и да постигаме мечтите си. Нека стоплим сърцата на нуждаещите се от помощ и подкрепа. С вяра и милосърдие, с внимание и грижа, да подкрепим всеки в нужда. Нека Новата година донесе на всички сънародници, където и да са по света, мир, любов и благоденствие", е пожеланието на президента.


Той отбеляза и ролята на активната глобална българска общност зад граница, мнозина от представителите на която е сигурен, че ще се върнат в България заради здравите си корени. "Българската история, природа, култура и традиции, толерантност и гостоприемство, са нашето богатство, с което се гордеем. Нека да го съхраним за следващите поколения и да го покажем на света по един достоен начин", призова Плевнелиев.


"Да си пожелаем да сме здрави, да живеем и да успяваме заедно, да преследваме и да постигаме мечтите си. Нека стоплим сърцата на нуждаещите се от помощ и подкрепа. С вяра и милосърдие, с внимание и грижа, да подкрепим всеки в нужда. Нека Новата година донесе на всички сънародници, където и да са по света, мир, любов и благоденствие", е пожеланието на президента.

Ключови думи към статията:

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Браво, много умерено слово.Честита и здрава Нова година.

 3. 3 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Хареса ми обръщението на президента.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  בני אתה אני היום ילדתיך
 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8299 Неутрално

  Честита, мирна и щастлива Новата година за всички.

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  почти горд се почувствах (че не съм го гласувал) , че Угрински успя да пресъздаде незабравим образ . Честита нова година и много поводи за веселие

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  [quote#2:"xalikarans"]...много умерено слово.[/quote]
  Това ли е политическо коректното определение за празнословие?

  Иначе честита нова година на всички!

 7. 7 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Казвам се Дарител по Принуда! Дарявам на офшорки, на картели, на монополи, на ВЕИ-та, на Лукойл, на ЕРП-та, на честни частни офшорни Марица 1 и 3! На Софийска вода, Делян Пеевски, Цветан Василев, КТБ и други..! Да, вие офшоркаджиите и всички останали "успявате заедно". Да ни правите "ДАРИТЕЛИ ПО ПРИНУДА!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 8. 8 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  До коментар [#7] от "Съсел и други натикаха държавните пари в КТБ!":

  +++++++++++++++

 9. 9 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Семпло, без визия, но както се казва: да не стреляме по пианиста, толкова може човекът!

 10. 10 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Да сме живи и здрави, че от словото на президента ... и това не ни стана ясно дали ни го пожелаха ...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 11. 11 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#10:"ПАВЛА - SorryLol"]Да сме живи и здрави, че от словото на президента ... и това не ни стана ясно дали ни го пожелаха ...[/quote]
  "Да си пожелаем да сме здрави, да живеем и да успяваме заедно, да преследваме и да постигаме мечтите си. Нека стоплим сърцата на нуждаещите се от помощ и подкрепа. С вяра и милосърдие, с внимание и грижа, да подкрепим всеки в нужда. Нека Новата година донесе на всички сънародници, където и да са по света, мир, любов и благоденствие", е пожеланието на президента."

  'Let light surround you' Dream Theater
 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3146 Весело
 13. 13 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Весело

  "Последна промяна в 23:59 на 31 дек 2014"
  ...
  Ко искам да кажа ли? ...Ами голем издън, Дневник. ...Кога Глъвъта го изфъфли, кога го публикувахте на публиката. ...Тази година вие направихте гафа май. ..Ама аре утре ша си говорим, ..че таман са прибирам и съм нещо буфкан.
  пп: Здраве, радост, кяр и берекет на господин Прокопи!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 14. 14 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Това добре, а останалите какво показаха? Всички показаха нещо! Ако някой не е видял, или разбрал, да кажа какво показаха! Държавата и отговорните контролни фактори показаха, че са лоши изпълнители на поставените задачи! Лоши са не защото са неуки и некадърни, а защото са заети с други задачи, поставени от другаде, или тях самите, нямащи нищо общо тия, които са поставени от професионалните интереси! Потърпевшите от техния променен професионален фокус останаха слаби, не мислещи, не ориентирани, лесно манипулируеми, разединени до био единица! На края, тия, които се притичваха и продължават да се притичват на помощ, се оказаха като пожарникари, които се чудят кой пожар да загасят по-напред! Цялата страна в тежки проблеми! На кога да помогнат напред?! Та, написах това, с плахата надежда, някой да се усети и да си оправи фокуса! Другите да го последват! Но, това е толкова плаха надежда, че не е толкова надежда, колкото пожелание! За България! За всички живеещи и работещи в нея!

  goblenka
 15. 15 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4320 Неутрално

  До коментар [#13] от "Мани (опозиционер)":

  На самоход ли се довлече илина буксир?
  Щот аз пукнах гума!

  klimentm
 16. 16 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Речта на Президента бе белязана от страх да не допусне нов гаф. Беше възможно най-скучна, цялата съставена от клишета, той всъщност говори без да каже абсолютно нищо. От цялата му реч разбрах, че според него политиката за решаването на социалните проблеми е дарителството и благотворителността - глупав начин да кажеш, че нямаш намерение да провеждаш никаква политика по въпроса.

 17. 17 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#16] от "teridan":

  пак не си разбрал добре ,прочети си я пак

 18. 18 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4320 Неутрално

  До коментар [#13] от "Мани (опозиционер)":

  И не можех да си намеря ключа за вратата !
  Никой спът не ми се е отдавало !
  Жив и здрав ! Роската не го мисли той е лесен!
  Ний сме зле!

  klimentm
 19. 19 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#16:"teridan"]Речта на Президента бе белязана от страх да не допусне нов гаф.[/quote]
  И слава богу! Иначе със свито сърце очаквах да не каже нещо по адрес на Русия и да позабрави малко за Програма 2020

  иновативни иновации
 20. 20 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Настоял за ускоряване на реформите и заради това не спря "реформата" на ГЕРБ+ДПС. Сега разбирам гусин Без Топки, стана ми ясно.
  Иначе честита 2015 на всички читатели и писатели на Дневник.

 21. 21 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Честита Нова Година! Много здраве и щастие на всички!

  Никога повече мутри начело на България.
 22. 22 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#16] от "teridan":

  И на мен не ми допадна речта - навлезе в забранената тема на политическото пристрастие!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 23. 23 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Винаги ще има доброволци г-н Президент.Доброволците не могат да решат обаче проблемите на институциите които ми се струва са меко казано,леко безхаберни.

 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4320 Неутрално

  Боже! Толкова ли много сгрешихме?
  Дай ми да си намеря ключа , А?
  Вече съм съгласен че Роската е честен!
  Сменям ключ за президент!

  klimentm
 25. 25 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  До коментар [#23] от "chicago514":

  Ще трябват доброволци за премиер и президент. Я също и в съд, прокуратура и следствие

 26. 26 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 470 Весело

  "Сполетяха ни тежки природни бедствия и инциденти – невинни хора загинаха, хиляди загубиха домовете си."------------------------------Този, като започна говори и телевизорът ми изгуби говор!? Явно провидението знае, че всяка негова дума вече я знам?!?

 27. 27 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  ЧНГ!
  През 2014 точно оптимизмът липсваше г-н президент!

 28. 28 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3635 Весело

  ЧНГ!

  Много добро слово. Благодаря господин Президент!

  ................................

  Росен Плевнелиев:

  Отказът от реформи и реваншизмът са най-прекият път към трайна нестабилност

  Отказът от реформи и реваншизмът са най-прекият път към трайна нестабилност, заяви президентът Росен Плевнелиев в новогодишното си обръщение. Той заяви, че политиците трябва да докажат, че служат на обществото и работят в полза на хората. Призова ги да решават кризите, а не да ги задълбочават и да търсят съгласие и резултати по националните приоритети.

  ”Общественото желание днес е за стабилност, държавност и перспектива. Искаме демокрация, върховенство на закона и правила за всички. Но за да вървим напред, трябват работещи институции. За да има растеж, достойни пенсии и доходи, за да подкрепим социално отговорната, а не олигархична икономика, за да изградим ефективни институции, трябва политически кураж за реформи. Отказът от реформи и реваншизмът са най-прекият път към трайна нестабилност. Доказателство за това са последните две години, в които се смениха пет правителства и три парламента. Нека политиците покажат здрав разум и национално отговорен подход и да оправдаят очакванията на гражданите за стабилност и развитие. Да докажат, че служат на обществото и работят в полза на хората. Да решават кризите, а не да ги задълбочават. Да търсят съгласие и резултати по националните приоритети”, заяви Плевнелиев.

  Той допълни, че единственият път напред е да решаваме проблемите си, а не да ги отлагаме.

  ”Целта в държавата трябва да бъде общият напредък, постигането на прогрес и благосъстояние, чрез честен труд и солидарно усилие на всички. Важно е като общество да се развиваме и да просперираме заедно и по правилата, а не за сметка на другия. Винаги да помним, че демокрацията не е цел за постигане, а процес на постоянно отстояване на принципи и ценности”, посочи Плевнелиев.

  По думите му си отива една трудна година, белязана от политическа нестабилност, извънредни избори, нестихващи вътрешни и международни кризи. Според президента на фона на сполетелите ни тежки природни бедствия и инциденти българите са проявили милосърдие и човещина и открои ролята на доброволците.

  ”Не останахме безразлични към болката на сънародниците ни, изпаднали в беда. Хората отделиха от малкото, което имат, в съпричастност към бедстващите, социално слабите и бежанците. Подадената ръка в труден момент е мерило за човещина и за зрелостта на едно общество. Припознахме доброволчеството и дарителството като лична кауза. Доброволците станаха символ на милосърдието и съпричастността на българския народ и показаха силата на единството ни”, каза Плевнелиев.

  ”В трудни за нацията времена е особено важно да стъпим на здравите основи на родолюбието и патриотизма, на морала и ценностите, на духовността и традициите. На грижата за отделния човек, защото неговата победа е важна, не на една или друга партия и личност. Нека работим така, че да дадем надежда и поводи за гордост на всички българи. Да възвърнем тяхната увереност, че сме на прав път. Да дадем заявка за по-добър и достоен живот за всеки”, допълни Плевнелиев.

  Президентът каза още, че за съжаление днес много наши сънародници живеят под прага на бедността - възрастните хора, които получават недостатъчни пенсии, хората в неравностойно положение, стотиците хиляди безработни и семейства, които се борят с трудностите, въпреки минималните доходи.

  ”Всички те заслужено очакват от държавата солидарност и подкрепа. Не бива да се самозаблуждаваме, че постигането на добър стандарт на живот става бързо и лесно, особено в период на световна криза. Но без мерки за подобряване на бизнес средата, за инвестиции и предприемачество, за образование и просветеност, за модернизация и ефективност, и без добро управление на публичния ресурс, ще изостанем още повече”, каза още Плевнелиев.

  Доброволците и активните граждани ни показаха правилния път

  ”Нека новата година бъде по-добра за всички – хората да почувстват прогреса. Активното гражданско общество, стъпило на ясни демократични позиции е гаранция за успех и ни дава увереност да гледаме напред с надежда. Народът е наясно със състоянието в държавата. Има обществена подкрепа и очакване за реформи. Бездействието по време на криза е опасно и недопустимо. Трудностите трябва да ни сплотят и да ни мобилизират още повече. Доброволците, дарителите, младите, предприемчивите, активните граждани, ни показаха правилния път, заредиха обществото с оптимизъм и доказаха, че с общи усилия можем да успеем”, заяви Плевнелиев.

  ”Имаме и цел, и идеал, и посока, зададени от Апостола и възрожденците. Постигнахме немалко - демокрацията, свободата, интеграцията в Европейския съюз и в НАТО са безалтернативни придобивки за българите, но те са и отговорност. Членството в Европейския съюз не се измерва само с еврофондове, а преди всичко със споделените ценности за законност и човешки права. Демокрацията се отстоява! Просперитетът се изработва! Свободата е безценна!”, каза президентът.

  ”Днес българите могат свободно да пътуват, учат и работят по света. Имаме една активна глобална българска общност зад граница. Те са истински патриоти, обичат Родината си и, сигурен съм, много от тях ще се завърнат, защото сме народ със здрави корени. Българската история, природа, култура и традиции, толерантност и гостоприемство, са нашето богатство, с което се гордеем. Нека да го съхраним за следващите поколения и да го покажем на света по един достоен начин”, посочи Плевнелиев.

  Президентът призова да стоплим сърцата на нуждаещите се от помощ и подкрепа. ”С вяра и милосърдие, с внимание и грижа, да подкрепим всеки в нужда. Нека Новата година донесе на всички сънародници, където и да са по света, мир, любов и благоденствие”, завърши Плевнелиев.

  http://www.mediapool.bg/otkazat-ot-reformi-i-revanshizmat-sa-nai-prekiyat-pat-kam-traina-nestabilnost-news228847.html

 29. 29 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  Реч като реч, ма много тъжно и такова ... смирено излъчване, бе г-н Плевнелиев. Все едно слушах погребален агент. Дайте го малко по-ведро, а?

  Иначе, да ви е благотворителна и еврофондова /което същото де/, то за друго акъл нямаме...

 30. 30 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не можаха ли да сложат някой дето има вид и дар слово да прочете новогодишното обръщение ами тоя ...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Too much цензура Баце.
 31. 31 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 876 Весело

  Нашият Президент ни е намекнал, че ако играем отборно, а не индивидуално, ще сме много по-силни.
  Надявам се много хора да са го разбрали, но имайки предвид по кое време се е излъчвала речта.... едва ли!
  За много години!

 32. 32 Профил на Nikola Kasherov
  Nikola Kasherov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Не знам какво друго може да очакваме от подобна реч без да се политиканства излишно, но и за мен си е празнословие.

  Ценности, добри сме, духовност, милосърдие, доброволчество, споделяме европейските ценности на законност, милосърдие, доброта, гостоприемството е най голямото ни богатство ( да питаме сирийските бежанци?...) и прочие рециклиране на клишета десет минути.

  Подобно на всички тайни шовинисти и ние сме гостоприемни за бялата християнска раса (макар и много от нас да псуваме капиталистите американци и англичани), искаме децата ни да учат и живеят в чужбина, но като като дойдат араби в нужда ги гоним от селата, събуждаме в себе си антиверска омраза а шефът на агенцията за бежанците се изказва да присъщата за арабите лъжливост и двуличие...

  Цяла година сме си добре и като дойде декември по всички телевизионни канали се излива една лицемерна вълна на умиление и съпричастност към всякакви бедни и болни и страдащи хора. Аз пък си мисля добрият човек/християнин е такъв всеки ден, а не само в неделя когато трябва да се ходи на църква ако ме разбирате.

 33. 33 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3635 Весело

  Опак "virgin"...
  Путин ти ли си бе? Или Волен?
  Аватар без глава, но разгърден...

  Яко Новогодишно слово на Президента на Евросъюзна Евроатлантска Република България г-н Росен Плевнелиев.

  Яко: съдържателен концентрат
  в който всяка дума тежи на мястото си.

  Напук на опак комсомолци... молци на "соц"... молци на "ком".

  соц ком #6 от "virgin":

  цитат от коментар #2 на “xalikarans”:
  ...много умерено слово.
  край на цитата.

  Това ли е политическо коректното определение за празнословие?

  край на соц ком.

 34. 34 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Членството в Европейския съюз не се измерва само с еврофондове, а преди всичко със споделените ценности за законност и човешки права. Демокрацията се отстоява! Просперитетът се изработва! Свободата е безценна!"
  ++++

 35. 35 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3635 Неутрално

  Нема да се плашиш.

  Толкова ли е крехка Русия??

  Путин ценообразува водката
  в по-евтина и достъпна за народа.

  Този факт говори за... увереност.

  http://www.monitor.bg/article?id=455544

  До коментар [#19] от "azural":

  Речта на Президента бе белязана от страх да не допусне нов гаф.
  - цитат на коментар #16 от “teridan”

  И слава богу! Иначе със свито сърце очаквах да не каже нещо по адрес на Русия

 36. 36 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#35:"dnevnikar"]Нема да се плашиш.

  Толкова ли е крехка Русия?? [/quote]
  Тя Русия си е добре... ама ме беше страх Плевнелиев да не я напляска, както го стори Дянков. Че да не тръгне после по стъпките на Дянков на някоя топла службичка в Русия...

  иновативни иновации
 37. 37 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Загубих и малкото си останал оптимизъм,след това отчайващо поздравление.
  Сигурен съм, че бихме могли да постигнем по-добър живот за нацията,но не с такива ръководители.
  Честита Нова Година,българи!

 38. 38 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Честита и щастлива 2015 !
  Да се отърсим от всички негативни въздействия и да живеем в по-здрава и креативна среда.

  "Доброволците, дарителите, активните ни показаха, че заедно можем да успеем",
  по-скоро показаха, че няма държава и "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се".

 39. 39 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Много ми допадна обръщението на Президент Плевнелиев към нацията.Искрено,реалистично,с благодарност към българите и апел за повече доброта,самовзискателност и ангажираност.
  Честита Новата 2015 год. на всички българи!

  Tony
 40. 40 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Честита, Благодатна и Мирна 2015 на всички!!!

  "Той открои необходимостта във фокуса на грижата да бъде поставен отделният човек, "защото неговата победа е важна", а не на партиите. "Нека работим така, че да дадем надежда и поводи за гордост на всички българи. Да възвърнем тяхната увереност, че сме на прав път. Да дадем заявка за по-добър и достоен живот за всеки", призова Плевнелиев.

  Скъпи съфорумници! Нека тази година всеки от нас да стане малко по-добър, да търсим сами опорни точки за повече оптимизъм и по-малко лобизъм. Да настроим съзнанието си позитивно, да изчистим душите си от разболяващата ни омраза чрез необходима доза смирение. Но да активираме мисловната си дейност, за да подобрим физическия си и духовен комфорт.
  За да бъдем здрави и в хармония със себе си и света.
  Защото като Човеци, сме върхът на Еволюцията(поне на тази планета) и всеки от нас носи Божествена искрица в себе си!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 41. 41 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да си призная, обръщението на Плевнелиев по бТВ (изиграно от Виктор Калев) и по НТВ (изиграно от неизвестен за мене актьор) бяха по-интересни и по-развлекателни.

  иновативни иновации
 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  не пускането на химна , ясен знак или силен сигнал беше .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK