ТЕЦ "Варна" спря работа

ТЕЦ "Варна" спря работа

© Анелия НиколоваТЕЦ "Варна" преустанови работа днес, съобщи БГНЕС. В средата на декември ЧЕЗ, която е собственик на централата, предупреди че тя няма възможност да работи през зимата на 2015 г.   ТЕЦ "Варна" е временно изведена от системата от 0:00 часа снощи.


Въпреки принципното съгласие за временно включване на централата през зимния период на 2015 година в случай на газова криза, от Европейската комисия не беше получен отговор за разрешителните за работа на самата централа и на сгуроотвала.


ТЕЦ "Варна" трябва да спре работа, защото не отговаря на европейските екоизисквания. До края на октомври представители на дружеството - собственик ЧЕЗ и на държавния Български енергиен холдинг преговаряха по различни варианти, между които изкупуване от държавата или отдаване под наем, но до решение така и не се стигна.
Поетапно, след 1 януари ще бъдат освобождавани служителите на ТЕЦ "Варна", за които няма реализация след края на годината. Те ще получат компенсационни пакети, които са повече от два пъти по-високи от приетите в сектора.


ЧЕЗ осигурява до 11 работни заплати на всеки служител в зависимост от стажа му в централата, вместо предвидените в браншовия колективен трудов договор до 5 работни заплати. В допълнение, компанията предлага консултации и помощ при регистриране в бюрото по труда и персонални препоръки, съобщиха тогава още от ЧЕЗ.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А защо централата не е модернизирана? Нали е продадена на съответната цена със съответната остъпка в цената за да се направи тази модернизация?
  Или дай да приватизираме печалбите, пък загубите да национализираме?

  Долу евроатлантическите ценности!
 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Където мине ЧЕЗ, трева не никне!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Къде е регулатора? Санкции?

 4. 4 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#2] от "ПАВЛА - SorryLol":
  Не е точно така а такива като Белата Златка и СтойнЕто да идат да фърлят кюмур у котело а доктор Тренчо да им брише потно чело с цървен пешкир.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1228 Гневно

  Тука за наша жалост е така. Държавата хариза активите си на частници и те затвориха. Защо не се модернизира ??? ми било скъпо и неефективно, ами айде сега една ОГРОМНА ГЛОБА и с един силен ритник от зад и от където са дошли.

 6. 6 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Интересно, всеки иска оптимизация и ефективност, а когато това се прави почва рев и сълзи. Не случайно цената на Американските Тецове е такава, вярно там се открадна по две, но вижте на какви цени е договорена енергията. Всяка инвестиция освен безсмислените зали или нещо от този род на Бойко трябва да има възвръщаемост. И когато някой подписва договори с ЕС трябва да мисли всеки параграф колко ни струва, не случайно Америка дълго бавеше подписа за Киото. Там като се приеме закон се спазва. Учудващо е примерно кое на Ковачки отговаря, мините му или останалите бизнеси. Там е проблема, а не че един ТЕЦ затваря. Софийския и той е пътник, но няма да е скоро, защото там държавата ще налее 400-500 млн., но за Варна няма кой.

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Хайде сега и Ковачки! Да обясни министърката защо за един може ,а за друг-не.

 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  До коментар [#6] от "stoiank":

  Няма да те разберат.Сега ще ти натряскат минуси.

 9. 9 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 890 Весело

  До коментар [#4] от "Танас":

  Благодаря ти, Танасе, нямам какво да добавя !

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 10. 10 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#5] от "442":

  Ето ти Държавен ТЕЦ в който не се знае колко пари налива Държавата постоянно и пак е на червено и можете да питате Митю Христозов защо е на този хал.

  =========
  ТЕЦ "Марица-изток 2" очаква годишнa загубa от 30 млн. лв.

  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/10/28/2408585_tec_marica-iztok_2_ochakva_godishna_zaguba_ot_30_mln_lv/

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Гневно

  най абсурдното е че обмислят арбитраж срещу България

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#10] от "Танас":

  Е този продава на нулеви цени. Не е вината, че е държавен, а просто изпълнява социални функции. Същото е с АЕЦ-а, но реално печалбата в момента се усвоява не от държавата, а от определени структури. Снощи производството стигна 7000 МВч, а за износ отива около 1700 /малко груби числа/. Ако се публикува микса на цените в тази схема, не вярвам икономист да има логично обяснение. Просто едни хора пишат фактури и прибират едни пари, а след това НЕК работело на загуба.

 13. 13 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Това беше известно отдавна. И е много показателно на фона на лъжите за търсене на ток и дори за недостиг, как никой не иска да подпише договор с ТЕЦ-а, съответно собственика отказва да налее 100 млн евро за модернизация.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 14. 14 Профил на gabyra
  gabyra
  Рейтинг: 374 Весело

  Инж. Му(и)нчо не успя ли да дострои генератора на мълнии, който според идеята трябваше да осигури на него и кукловодите му още дълги години лапачка, посредством доставката на въглища, които горят само с добавка от мазут, но са с цена като на АКО. Сега за да избият парите за компенсации, може да вземат да продават големите складови наличности от въпросната маса, която би трябвало да е въглища, Чавдарова ще им обясни как те са стояли дълго на площадката и заради това им са се влошили показателите.

 15. 15 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#1] от "Сова":

  Нещата са много прости. За да изглежда енергията от АЕЦ евтина, то двата блока на централата трябва да бъдат включени постоянно. Като добавим към тия 2000 Мвата задължението по закон да се изкупува всичко произведено от ВЕИ и от българските въглища, то се оказва, че ТЕЦ-овете на газ и вносни въглища, както и ВЕЦ-овете, няма кой да им ползва енергията. Затова на тези централи им се плащат жълти стотинки, за да стоят в готовност за включване - в случай на пиково натоварване на консумацията или на авария.

 16. 16 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#12] от "stoiank":

  Производство имаме, но приоритетно купуваме скъпия ток на Марица 1,3, с подписа на Р.Овч. Евтиния ток от Козлодуй и Марица 2 го изнасят верните другари. Такава идиотия не знам къде другаде има.

 17. 17 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Но ТЕЦ-овете на въглища са длъжни и да поддържат освен необходивия персонал и необходимото количество въглища на склад. А това са кредити, наеми по пристанищата и невъзможност да се сключват дългосрочни договори с по-ниски цени и гарантирани количества. Абсурдно централа държана в такъв режим да инвестира и над 100 млн. за филтри. Затова и най-големият ТЕЦ на балканите затваря. Ако утре АЕЦ излезе от строя ще стоим без ток и затова ще е виновно ядреното лоби, което така структурира т.нар. МИКС.

 18. 18 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#16] от "Индиана":

  Така е, но каква е идеята да се обявява загуба на ТЕЦ-а, като той спокойно може да продава поне на 50% по-висока цена и пак цената за населението няма да мръдне. За АЕЦ, е малко по-сложно но много неща в сектора трябва да се предоговорят. Ако този студ продължи месец и повече, то на Бойко ще му стане мъчно, като хората си получат сметките.

 19. 19 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Днес отпадъчната енергия от работещите ТЕЦ можеше да топли за жълти стотинки жилищата ни. Някога плащах по 20лв. за парно и топла вода на месец. Днес плащам за двустаен среден апартамент - 300-400 лв. А АЕЦ вдига температурата на река Дунав с 4 градуса. Изобщо аман от тия руски интереси. Те за съжаление винаги работят срещу интересите на обикновенният българин.

 20. 20 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#16] от "Индиана":

  Изобщо не се лъжи - "евтиният" ток на АЕЦ изобщо не е евтин. Накрая той ще се окаже не само най-скъп, но и разходи по тази наша централа ще извършват поколения и след 100 000 години.

 21. 21 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До края на октомври представители на дружеството - собственик ЧЕЗ и на държавния Български енергиен холдинг преговаряха по различни варианти, между които изкупуване от държавата или отдаване под наем, но до решение така и не се стигна.

  Защо държавата трябва да изкупува нещо което е било нейно? Защо прокуратурата не хване за макарите тези които са го продали и тези които не са си изпълнили задълженията по договора? Който ми отговори първи получава виртуална домашна ракия и честитки за Нова Година.

 22. 22 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1289 Любопитно

  Не знам какво се закрива,и какво не,но знам,че здраво трябва да се реже в енергетиката.Не говоря за този ТЕЦ конкретно...Шайка боклуци се е загнездила там и смуче от нас.

 23. 23 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#18:"stoiank"]Ако този студ продължи месец и повече, то на Бойко ще му стане мъчно, като хората си получат сметките. [/quote]
  Още повече, е тази година правителството даде доста повече почивни дни. Повечето хора ще си седят у дома през това време и... ще имат по-високи сметки естествено

  Долу евроатлантическите ценности!
 24. 24 Профил на esk431063202
  esk431063202
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Да припомня :
  Чешката енергийна компания CEZ и Агенцията за приватизация (АП) подписаха договора за приватизация на ТЕЦ "Варна" вчера. CEZ купи 100% от акциите на централата за 206 млн.евро, които ще плати до 90 дни. Още 100 млн.евро ще бъдат вложени за увеличение на капитала с 16%. 200 млн. евро трябва да се инвестират в сероизчистващи и екоинсталации.

  http://novinar.bg/news/cheshkata-chez-vze-tetc-varna-za-360-mln-evro_MTkwNzsxNw==.html

 25. 25 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 628 Гневно

  До коментар [#6] от "stoiank":

  Не случайно цената на Американските Тецове е такава

  Ферно бее !!Най-евтиния и големия
  на Балканския, защо да се конкурира
  с Индианските подобни.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 26. 26 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#12:"stoiank"] Снощи производството стигна 7000 МВч, а за износ отива около 1700 /малко груби числа/[/quote]

  Така е и днес изнасяме ток от АЕЦ - а пак грубо сметнато към 1000 - 1200 Мв.
  Къде отиват обаче парите от продадената ел. енергия трябва да каже другаря Кадиев поне за него се сетих в момента, че съпругата му е в този бизнес. Не ли ?

  http://www.tso.bg/default.aspx/page-707/bg

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 27. 27 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#25] от "selianin":

  [quote#25:"selianin"]Ферно бее !!Най-евтиния и големия
  на Балканския, защо да се конкурира
  с Индианските подобни. [/quote]

  Нито е най-голям, нито най-евтин. Просто давам пример колко струва една рехабилитация и привеждане към екологичните норми. А в Енергетика България е доста далече от индианска държава, може би реално се намира в първата десетка на света, ако се отнесе като наличен резерв, изградена мрежа и налични електропроводи към БВП. Просто е място за крадене с милиарди и там е проблема.

 28. 28 Профил на capricorn2014
  capricorn2014
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#23] от "Сова":
  Няма късмет завалията, при комунистите почти нямаше зима и пак ги изгониха, сега пак още с декемврийските сметки ще трябва да не се пролива кръв!

 29. 29 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 479 Неутрално
 30. 30 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Поредната драма в енергетиката,а беше добра ТЕЦ...

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 31. 31 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#27] от "stoiank":

  Е, окей : Втора по големина
  на Балканския и в България !
  За " най-евтин " -проверете !

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 32. 32 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Останаха още няколко крупни предприятия за ликвидиране.
  Мисля, че ще успеем да се справим и с тях.
  Ако всичко върви по план, за 25 години ще успеем да затрием построеното за 45.

  Жалко, че тук не виреят банани.
  Можехме да станем поне бананова република.
  Оставаме си картофена.

 33. 33 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 636 Неутрално

  А, честито на Ковачки, че ще поеме разполагаемостта предоставяна от ТЕЦ Варна!!!

  Интересно защо списъка на МИЕТ и НЕК за затваряне на ТЕЦ-ове се спазва само по отношение на ТЕЦ ВАРНА ?!? ?!?

 34. 34 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#3] от "bosev.asen":

  За да има модернизация, трябва да има кой да купува енергията. След като енергията на ТЕЦ Варна не се изкупува на регулиран пазар от години, няма да има кой да я модернизира.

 35. 35 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Весело

  [quote#7:"Искам си референдума!"] Да обясни министърката защо за един може ,а за друг-не. [/quote]
  Наш човек

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 36. 36 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#5] от "442":

  Постът ми №34 се отнася и за теб!

 37. 37 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#34] от "ръпончо":

  И аз това обяснявам, но малко са хората, които си правят труда да вникнат в нещата, повечето предпочитат да дрънкат клишета. То ако имаше желаещи да купуват тока, ЧЕЗ щяха да инвестират и централата да работи.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#21] от "koko65bg":

  Ами много е просто приятелю - държавата някога е продала този ТЕЦ и е получила пари за това. После именно тя е създала правила, съгласно които този ТЕЦ трябва да работи на загуба. Затова днес, ако иска обратно най-големият ТЕЦ на балканите, държавата ще трябва да си плати. Аз даже бих я осъдил заради безумните правила.

 40. 40 Профил на ponss
  ponss
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази ТЕЦ е предвидена да работи с вносни (от СССР) евтини антрацитни въглища. В днешно време не й излиза бизнес кейса, затова и никой не я модернизира. ТЕЦ-а на Ковачки работи с български - от мини, които са негова собственост. Освен това има изградена една сероочистваща инсталация, а втората е почти готова.

 41. 41 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#37] от "today ":

  +++
  Със закъснение видях, че си написал коментар в същия стил. Просто видях неговия коментар и веднага отговорих без да погледна коментарите нататък.

 42. 42 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#40] от "ponss":

  Аз смятам, че Ковачки отдавна трябваше да е в затвора и да няма никаква собственост, но все пак централите, които не харчат пари извън България за суровина - въглища, газ, ядрено гориво, трябва да им се изкупува енергията с предимство. Особено на такива сето не изнасят печалбите си в чужбина, а ги оставят в България.

 43. 43 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#21:"koko65bg"] Защо прокуратурата не хване за макарите тези които са го продали и тези които не са си изпълнили задълженията по договора?[/quote]

  Защото в тази държава единствените, хванати за макарите са гражданите.

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  А може това да е била договорката,работи,докато може.

 45. 45 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#34] от "ръпончо":

  Не се изкупува, защото е с висока себестойност или? Какво ѝ е различното с ТЕЦ София, примерно.

  Navigare Necesse Est
 46. 46 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Щом мафията е на власт почва едно закриване. Този тец топли ли града? Ако е така за доста варненци "Бойковата зима" вече е факт.

  Too much цензура Баце.
 47. 47 Профил на rossen1967
  rossen1967
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Защо за ТЕЦ Бобовдол на Ковачки може,а за ТЕЦ Варна не може?
  Явно инвестицията в депутати - слънчогледи е правилна...

 48. 48 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#18] от "stoiank":
  Дай малко по-сериозно.
  В момента в България никой не може нито да купува нито да продава ток на свободна договорка.
  Има монопол и псевдо пазар на който една шепа тарикати делкат едни кинти.
  С местни усилия няма как да се разбие, защото падат трупове.
  Надеждата е от Европа да ударят едно рамо, ама едва ли на някой му се занимава в Брюксел кой точно в гетото крадне ток от жицата.

 49. 49 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#45] от "Schopenberg":

  Разликата е, че няма нищо общо с ТЕЦ София! ТЕЦ София е топлофикация, каквото е Далкия Варна. А ТЕЦ Варна правеше тоци. Също така Далкия не са я пипнали.

 50. 50 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#45] от "Schopenberg":

  Да допълня колегата над мен - ТЕЦ Варна се намира в канала в село Езерово. ТЕЦ Девня и ТЕЦ Езерово топлят морето, както и АЕЦ-а топли река Дунав.

 51. 51 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  [quote#2:"ПАВЛА - SorryLol"]

  Където мине ЧЕЗ, трева не никне! [/quote]
  ЧЕЗ се интересува от собственото си благополучие и печалба, не от никненето на трева. За нашето благополучие пък следва да са се погрижили комунистическите другари, които са продали централата на ЧЕЗ. Ако са го направили, и централата е купена с ангажимент за модернизация, ЧЕЗ трябва да го отнесе. В противен случай трябва да го отнесат другарите.

 52. 52 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  [quote#46:"townboy"]Този тец топли ли града? Ако е така за доста варненци "Бойковата зима" вече е факт.[/quote]
  Не е така.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 53. 53 Профил на sonyad
  sonyad
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Защо се правите,че не разбирате?Тази ТЕЦ е за ток,а не за парно.Проектиран е и е построен да работи с антрацитни въглища от бившия СССР,които сега са много скъпи.Едно време половината БМФ возеше въглища за ТЕЦ-а.Такива въглища в България няма.Трябва да се возят от някъде.Това са пари.Единият блок е на газ-още повече пари.Ковачки копае собствени въглища и ги гори в собствени ТЕЦ-ове.Плаща малко(или не плаща) на хората си .Сметката му излиза,а тази на ТЕЦ-Варна-не.Затова на Ковачки му продължават лиценза,а този ТЕЦ затваря.

 54. 54 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  Кой е онзи идиот, който иска да инвестира €120 млн. за централа, насилствено държана в студения резерв и която купува въглища на свободния пазар, а малкото ток, който държавата изкупува е на регулирани цени, а на всичкото отгоре купуваните от ТЕЦ-а въглеродни квоти не се признават за разход. При това положение европейските директиви посочват, че данъкоплатците задължително трябва да субсидират безбожните ветроперки и соларки, но за сероочистка не бива да бъде отделян нито лев. Наздраве!

 55. 55 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Все същото-затваряне,закриване...
  По-лесно е, отколкото да се гради,модернизира...
  Ще дойде акълът,ще дойде, ама късно.

 56. 56 Профил на milmarcho
  milmarcho
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Ако ТЕЦ" Варна "беше построена от мужиците и като топлофикационна централа сега нямаше да я спрат, а щеше да се издържа с продажба на парно и цяла Варна щеше да грее!

 57. 57 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#54] от "Lemmy":

  Остава въпросът,защо ЧЕЗ са я купили тази централа без бъдеще?Липса на дълновидност или нещо друго?Може пък да са имали доста пари в излишък.....

 58. 58 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  До коментар [#53] от "sonyad":
  [quote#53:"sonyad"]Ковачки копае собствени въглища и ги гори в собствени ТЕЦ-ове. Плаща малко(или не плаща) на хората си .Сметката му излиза[/quote] Да... излиза с парите от бюджета, и накрая даже и за пенсии излиза, ама то да бяха само хората на Ковачки, хич нямаше и да ги усетим - виж хората на Вучков са доста тежички за гърбината на България !

 59. 59 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#42:"proizvoditel"]Особено на такива сето не изнасят печалбите си в чужбина, а ги оставят в България.[/quote]
  Те и загубите му не се изнасят в чужбина.Остават си тук. 40 млн. задължения към НОИ не може да ги изнесе зад граница.

 60. 60 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#57] от "miho45":

  Просто неизпълнени ангажименти от едната страна.

 61. 61 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Лесно е закриването , а ще дочакаме ли да се открие нещо

 62. 62 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Дойдоха гербавите мафиоти и се започна пак старата песен - нема паре, дайте да краднем некой фонд, другаре! После да закрием няколко фирми. Народът - кучето го яли.

 63. 63 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Неутрално

  ЧЕЗ не са цвете за мирисане, но те си гледат интереса. Ако бяхме акционери в тази компания сигурно щяхме да ги приветстваме за решението да оптимизират, а не да инвестират без ясна перспектива за възвращаемост. Но ЧЕЗ поне имат някаква реална дейност.
  Странно защо не сме така възмутени с/у известния брой тарикати, облагодетелствани с привилегията да купуват евтин ток и препродават без да влагат нищо.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 64. 64 Профил на Semes Abramovich
  Semes Abramovich
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ТЕЦ Варна е една от най-модерните ел.централи в България.
  Централата отговаря на всички изисквания, които са действащи на територията на ЕС. Централата е със сероочистваща инсталация, която е една от най-добрите. Автоматиката на централата е на фирмата и по нищо не отстъпва на това на централи от подобен клас в Германия, Франция, Великобритания.
  Затварянето на ТЕЦ Варна ще се отрази изключително тежко на емнергийния баланс на Република България.
  Искам да попитам кой ще заплати за нарушената синхронизация на енергоразпределителната мрежа?
  Защо никой не казва, че затварянето на централата е наказуемо деяние по смисъла на Наказателният Кодекс на Република България, по смисъла на действащи текстове (по смисъла на Глава първа "ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА", Раздел III, Чл. 106.

 65. 65 Профил на azs41314323
  azs41314323
  Рейтинг: 374 Неутрално

  В тази дъждовна година с какъв товар работят вецовете на нек. Това са над 3000 мегавата. Спокойно ако ги натоварват ще бъдат преизпълнени тези 16% зелена енергия без тези фотоволтаици които ни ги нахендриха за да лапат някои. Защо никой не говори по тази тема.

 66. 66 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#64] от "Semes Abramovich":

  Със сероочистки е викаш, а? Посмали малко!

 67. 67 Профил на Милор Иванов
  Милор Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Закривайте,последния да дръпне шалтера!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK